7 De Meest Populaire Sporten om op te Wedden

Meest Populaire Sporten om op te Wedden

Laten we eerlijk zijn; sportgokken behoort niet tot de gemakkelijkste vormen van gokken die er zijn. Terwijl andere vormen van gokken zoals slots, roulette en zelfs poker soms gokkers met een dosis geluk presenteren, is sportgokken volledig afhankelijk van hoeveel je weet over waar je op gokt.

Het biedt echter wel een prachtig voordeel ten opzichte van andere vormen van gokken, namelijk de aanwezigheid van een veelvoud aan mogelijkheden. Van paardenrennen tot voetbal, van American football tot boksen, van cricket tot tennis en elke andere sport daartussenin, er zijn zoveel mogelijkheden om op te gokken. Als je ook tot deze groep van sportgokkers behoort, voel je dan vrij om ons artikel te lezen om de antwoorden te vinden waar je hoogstwaarschijnlijk naar op zoek bent.

1. Voetbal

Voetbal

Hoe vreemd het ook klinkt, voetbalweddenschappen zijn nog steeds de gemakkelijkste sport waarop je geld kunt inzetten. Hoewel deze vorm van sportweddenschappen verantwoordelijk is voor de vele miljoenen die door gokkers worden verloren, is het nog steeds veruit de grootste sport waar veel gokkers op wedden in de hoop ooit een grote klap te maken.

Als voetbalweddenschappen inderdaad heel gemakkelijk te winnen zijn, waarom is het dan zo moeilijk voor mensen om er een goede verdienste mee te behalen? Gokkers zullen na verloop van tijd misschien stoppen. Zonder de juiste goktips, is het bijna onmogelijk om voetbalweddenschappen te winnen.

Waarom is het Makkelijk om op Voetbal te Wedden?

Er zijn drie manieren waarop een voetbalwedstrijd kan eindigen. Deze zijn:

 • Een thuisoverwinning
 • Een uitwedstrijd
 • Een gelijkspel

Indien je bijvoorbeeld gelooft dat Feyenoord van Ajax zal winnen, dan kun je die weddenschap gewoon plaatsen. Hoewel er twee potentiële resultaten zijn die tegen je kunnen werken (een gelijkspel, of een overwinning voor Ajax).

Met de immense populariteit die voetbalweddenschappen over de hele wereld genieten, zijn er talloze weddenschappen die je kunt plaatsen. Gokkers hebben de mogelijkheid om in te zetten op handicaps, scoregroepen (hoeveel doelpunten worden er gescoord), parlays, speciale weddenschappen en nog veel meer.

De Beste Weddenschappen bij Voetbal

Voetbal parlay weddenschappen worden vaak gezien als de meest plezierige weddenschappen bij het wedden op voetbal. Je kunt een aantal verschillende spellen kiezen om op in te zetten, waarbij je meestal de winnaars van elke wedstrijd selecteert. Vooral in toernooien zoals de FIFA World Cup is dit soort weddenschappen interessant.

2. Tennis

Tennis

“Tennis is een sport dat voor veel spektakel zorgt.” Hier zullen de meningen over verschillen, vooral in Nederland. Wij laten dit even voor het wat het is, omdat we hier liever geen partij in kiezen.

Qua weddenschappen houden zijn wij zeer gecharrmeerd van tennis, temeer er geen gelijkspel is een het eind van een wedstrijd. Voor beginnende gokkers is dit een goede keuze. Er zijn veel verschillende weddenschappen, die niet moeilijk te begrijpen zijn. Zelfs degenen die weinig tot geen verstand van tennis hebben, kunnen gemakkelijk wedden, wat zeer vermakelijk kan zijn als deze beginnende gokkers ernaar streven om winnaar te worden.

Waarom is het Makkelijk om op Tennis te Wedden?

Zoals we eerder vemeld hebben, maakt het ontbreken van een gelijkspel van tennis een uitstekende sport om op te wedden. Er zijn slechts twee potentiële resultaten, die zijn:

 • Een overwinning voor speler A
 • Een overwinning voor speler B

Als het spel in een impasse dreigt te raken, dan is er een tie-breaker. Dit betekent dat een weddenschap op Serena Williams om Maria Sharapova te verslaan, een winnende ofwel een verliezende weddenschap zal zijn.

De Beste Weddenschappen bij Tennis

Geldlijn weddenschappen op wedstrijden, zoals Rafael Nadal om Andy Murray te verslaan, zijn vaak zeer vermakelijk om naar te kijken. Voor degenen die de voorkeur geven aan het volgen van spelers door middel van toernooien of competities kunnen wij als gokexperts het volgende vertellen, het gokken op toernooiwinnaars kan een goede manier zijn om in een winnende flow te geraken. In tennis worden wedstrijden en sets gespeeld, wat ook een aantal bijzonder fijne weddenschappen oplevert.

3. MMA

MMA / UFC

Mixed Martial Arts (MMA) is de snelst groeiende sport ter wereld, om vele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat het een ongelooflijke toeschouwerssport is. Vechters tonen het neusje van de zalm op het gebied van de vechtsport, waarbij ze een aantal technieken demonstreren die ontleend zijn aan de meest effectieve disciplines ter wereld. Vechtsporten zoals boksen, Muay Thai, Braziliaanse jiu jitsu, judo, worstelen, kickboksen, sambo, taekwondo en nog veel meer worden tentoongesteld.

Waarom is het Makkelijk om op MMA te Wedden?

Net als boksen is MMA een sport die tussen twee vechters wordt beoefend. Gevechten duren meestal drie minuten per ronde of vijf voor kampioenschapsgevechten. De gevechten worden in een kooi – bekend als “The Octagon” in de UFC – in arena’s uitgevochten.

En net als bij boksen zijn er slechts drie belangrijke manieren waarop een gevecht beslist wordt:

 • Een overwinning voor de vechter in de rode hoek
 • Een overwinning voor de vechter in de blauwe hoek
 • Een gelijkspel

MMA is over het algemeen een betere sport om op te wedden dan boksen vanwege het feit dat er meer wedstrijden worden afgewerkt.

De Beste Weddenschappen bij MMA

Er zijn zoveel potentiële weddenschappen te plaatsen in MMA. Het kiezen van de methode van de overwinning kan het meest opwindend zijn. Parlay weddenschappen zijn ook leuk en interessant om te spelen. Je kunt een aantal goede kansen krijgen voor het kiezen van zowel de ronde van de overwinning als de methode van de overwinning, zoals Khabib Nurmagomedov om te winnen door KO in de 2e ronde op Conor McGregor.

4. Paarden

Paardenraces

Het kijken naar paardenraces is een prachtige ervaring. Vooral wanneer je geen aanhanger bent van de meer traditionele vorm van gokken en het plezier niet ziet in het verliezen van van geld in een of ander donker, rokerig casino. Paardenrennen is leuk; het voelt als entertainment, een ervaring, een uitstapje. Het is plezierig om buiten te zijn. Daarnaast is het mooi om de geschiedenis en traditie erachter te doorgronden. Al met al, of je nu wint of verliet, je hebt nog steeds een geweldige tijd.

Waarom is het Makkelijk om op Paarden te Wedden?

Het meest gespeelde spel ter wereld. Het is ook het eenvoudigste spel: welk paard wint de race? Daarom is dit voor beginnende spelers een ideaal spel. Als er naast jou veel andere gokkers zijn die wedden op dezelfde paard, is de winst laag. De pot wordt tenslotte door veel mensen gedeeld. Als je paard echter wint en geen andere spelers wedden op deze winnaar (buitenstaander), is de uitbetaling aanzienlijk. Je speelt het spel om te winnen vanaf 1 euro en je kunt in alle races meespelen.

De Beste Weddenschappen bij Paarden

Traditioneel doet slechts één paard op het circuit er echt toe: de winnaar. Je kunt natuurlijk je geld inzetten op het paard dat als eerste over de finish komt. In de wereld van bookmakers wordt deze weddenschap simpelweg “winnend” genoemd. Het voordeel van deze inzet is dat je je alleen hoeft te focussen op de sterkste combinatie. Meestal zijn er meerdere jockeys en hun paarden die in aanmerking komen voor de overwinning, maar velen van hen trekken zich ook vroeg terug. Daarom kies je waarschijnlijk de juiste winnaar. Dit maakt de weddenschap zeer geschikt voor beginners.

5. Golf

Golf

Voor de Tiger Woods manie in de late jaren 1990 en begin 2000, was golf een moeilijke sport om op de markt te brengen voor jongere spelers. Woods maakte de sport cool, in de ogen van veel mensen. Er was zeker een piek in populariteit als gevolg, wat leidde tot meer sportfans die op golf wedden.

Waarom is het Makkelijk om op Golf te Wedden?

Met talrijke toernooien over de hele wereld elk jaar, is er altijd een kans om te wedden op een golf evenement. Evenementen zoals The Masters, The US Open en de PGA Tour zien allemaal miljoenen inzetten op talrijke weddenschappen per jaar.

Er zijn een groot aantal spelers die meedoen aan toernooien. Golf is effectief een race, met een of een handvol spelers die goed beginnen. Er zijn geen complexe regels of voorschriften die elke gokker echt zal moeten leren buiten de basis, wat het een ideale sport maakt om op te wedden.

De Beste Weddenschappen bij Golf

Bij het kiezen van een toernooiwinnaar kun je in de verleiding komen om bijvoorbeeld Rory McIlroy te steunen en korte kansen te nemen. Wij geven er persoonlijk de voorkeur aan om te bepalen wie in aanmerking komt voor een wildcard en om te kiezen voor de beste kansen die er zijn. In de eerste paar rondes beginnen de dingen behoorlijk spannend te worden en dit is waar je de weddenschappen opnieuw zal moeten beoordelen. Als je het toernooi ziet ontvouwen, kun je beter begrijpen wie er in vorm is en wie je moet vermijden.

6. E-sports

Esport

Wedden op E-sport is een groot ding op dit moment. Deze (relatief) nieuwe vorm van weddenschappen is langzaam op gang gekomen, maar heeft in de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen. De groei is zo explosief dat men schat dat de wereldwijde markt voor sportweddenschappen tegen het jaar 2020 bijna 30 miljard dollar waard zal zijn.

Dat is een enorm bedrag, vooral als je bedenkt dat E-sporten nog steeds tot op zekere hoogte weinig media-aandacht krijgen. De meeste mensen die buiten de fanbase van de diverse E-sporten staan hebben geen idee waar het bij E-sport om gaat.

Dus wat zijn dan E-sporten? En hoe werken E-sport weddenschappen? Onderstaand zullen we je dat haarfijn uitleggen.

Waarom is het Makkelijk om op E-sports te Wedden?

Als je een fervent speler bent van een bepaald spel of erg bekend bent met een bepaald spel, is er niets interessanter dan extra geld te halen uit je hobby. Wedden op E-sports is heel eenvoudig en vanwege de toenemende populariteit van veel toernooien zijn er altijd veel wedstrijden die het waard zijn om op te wedden.

Bovendien zal wedden op E-sports als ervaren speler ook veel waarde opleveren. Zoals bij bijna geen andere sporten gebeuren er veel verrassingen, wat betekent dat meestal zeer hoge kansen kunnen worden verzameld. Daarom is vooral de opkomende E-sports geliefd bij ervaren gokkers.

De Beste Weddenschappen bij E-sports

Wedkantoren hechten veel belang aan gametoernooien. Het aantal inzetmogelijkheden is nog wel te beperkt. Je zult onmiddelijk merken dat wedden op E-sports heel anders is dan wedden op voetbal of ijshockey. Bij de meeste bookmakers kun je wedden op de winnaar van een duel of de winnaar van een toernooi. Als het een MOBA-game is, controleer dan de spelers die het team deze keer vertegenwoordigen. Binnen het team worden van tijd tot tijd wijzigingen aangebracht, wat een impact kan hebben op de prestaties. Probeer je daarnaast onder te dompelen in statistieken en alle nieuwsitems die verband houden met E-sports. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een topspeler de afgelopen maanden in een slechte conditie verkeerde.

7. American Football

NFL

Over het algemeen is de gokgeschiedenis van de geweldige American Football League (NFL) nauw verwant aan de geschiedenis van sportweddenschappen. Dankzij de oprichting van de National Football League brak de populariteit van sportweddenschappen pas echt door. Tegenwoordig kan iedereen ter wereld, waar je ook bent, de NFL bekijken en tegelijkertijd weddenschappen plaatsen. Deze populariteit is de laatste jaren tot ver over de grenzen van de Verenigde Staten uitgegroeid, daarom worden er elk jaar enkele games buiten de Verenigde Staten gehouden. Voor veel mensen heeft deze sport echter nog veel geheimen, daarom stellen we jullie deze sport graag aan voor.

Waarom is het Makkelijk om op American football te Wedden?

American football is tot nu toe de meest populaire sport in de Verenigde Staten en is daarom lange tijd alleen populair geweest in de Verenigde Staten. Met de opkomst van online gokken en real-time streaming, is het gemakkelijker geworden om naar de NFL op zondag te kijken. De wedstrijd begint meestal op zondag tussen 19.00 en 22.00 uur, waardoor het ook de perfecte sport is om het weekend in Europa af te sluiten. Alle wedstrijden zijn zeer geschikt om op te wedden, omdat er voor en tijdens de wedstrijd tientallen verschillende soorten weddenschappen mogelijk zijn.

De Beste Weddenschappen bij American football

Een van de meest populaire weddenschappen bij de NFL is moneyline wedden. Dit betekent dat je wedt op welk team het spel zal winnen. Er is geen gelijkspel bij, zoals bij voetbalweddenschappen wel het geval is. Als het spel echter na de reguliere speeltijd in een gelijkspel eindigt, telt de verlenging mee voor de weddenschap.

Strategies Sportweddenschappen

Strategies Sportweddenschappen

Weinig vormen van gokken geven je een kans om op lange termijn winst te maken. Dit is wat sportweddenschappen speciaal maakt, omdat je geld kunt winnen op de lange termijn.
Een extra bonus is dat fans de wedstrijden kunnen bekijken met hun geld op de lijn.

Natuurlijk is het veel leuker om naar de wedstrijden te kijken als je weddenschappen kan winnen. En om je kansen om te winnen te verbeteren, heb je een aantal goede strategieën nodig.

Bekijk onze drie beste sportweddenschappen strategieën, die rekening houdt met gebruiksgemak.

 1. Wed maximaal 1-2% van de wedrekening – De meeste low-stakes sportgokkers zetten een groot deel van hun geld in elke weddenschap. De reden hiervoor is dat ze geen zeer grote weddenschappen afsluiten, dus ze zijn niet zo bezorgd over het verliezen van geld. Professionele gokkers zetten slechts 1- 2% van hun bankroll in elke wedstrijd, wat hun risico op verliezen drastisch verlaagt.
 2. Maak gebruik van wedsystemen – Wedsystemen filteren zich op elke vorm van gokken, inclusief sportweddenschappen. Deze strategieën zijn weddenschapspatronen die je volgt bij het winnen en verliezen.
 3. Concentreer je op een team – Op een bepaalde dag vind je honderden goklijnen over meerdere sporten. Met zoveel variatie, is het gemakkelijk om gefopt te worden in het maken van meerdere weddenschappen op verschillende teams.

Wil je meer te weten komen over wedstrategieen lees dan ons artikel over “hoe verdien je geld met weddenschappen“.

Hoe te Beginnen met Gokken

Hoe te beginnen met gokken?

Tegenwoordig zijn er tal van online bookmakers die strijden om jouw aandacht en je proberen te misleiden met hun aanbiedingen. Veel van deze bedrijven zullen erg blij zijn om jouw geld te nemen, maar hoe kies je de meest geschikte. Lees hieronder een aantal tips die we je willen meegeven in je zoektocht.

Kies het Juiste Wedkantoor

Onderstaand zijn een aantal tips welke als leidraad kunnen dienen in jouw zoektocht naar een geschikt wedkantoor.

 • Selecteer een online wedkantoor met hoge uitbetalingspercentages
 • Ga op zoek naar financieel gezond wedkantoor
 • Kies een wedkantoor met aantrekkelijke welkomstaanbiedingen
 • Ga op zoek naar een wedkantoor die zijn kansen niet snel aanpast
 • Kies een wedkantoor met een uitstekende klantenservice

Wil je meer te weten komen over het kiezen van een wedkantoor, dan raden wij je aan het artikel hoe kies je een wedkantoor”.

Verdiep je in de Kunst van het Wedden

Dit is onmisbaar voor een gokker om regelmatig een winst te laten uitkeren op je wedrekening. Interesseer je in de type weddenschappen, bonussen en promoties die worden aangeboden door de verschillende wedkantoren.

Wil je meer lezen over hoe je veilig de eerste stappen kan nemen naar een succesvolle weddenschap, lees dan zeker ons artikel hoe te starten met wedden.

Samenvatting

Hiermee sluiten we dit artikel af. Zeven sporten die zeker tot de makkelijkste ter wereld behoren om op te wedden. Allemaal om verschillende redenen, moet gezegd worden.

Neem bijvoorbeeld boksen. Twee tegenstanders in de ring die in de ring staan met slechts drie potentiële resultaten, dat maakt het wedden op boksen echt een geval van het steunen van jouw man/vrouw om te winnen. Een gelijkspel is zeldzaam en degene met een vechtershart stijgt meestal naar de top. Wat boksen zo’n spannende sport maakt om op te wedden is ook het feit dat het zo’n aantrekkelijke sport is om naar te kijken.

Wie geïnteresseerd is in de exacte wetenschap achter de sport zal zeker genieten van een beetje meer opwinding door het plaatsen van een weddenschap op een van de andere sporten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *