Wedden op UFC en MMA

Wedden op vechtsporten zit de afgelopen jaren enorm in de lift. Dit komt mede door het feit dat vechtsporten tegenwoordig ook op televisie en online uitgezonden worden. Dit maakt de sporten voor een groot publiek toegankelijk. Het wedden op UFC-wedstrijden is dan ook enorm populair geworden.

Tips voor wedden op UFC

UFC en MMA

TIP 1: Inzetten op rondes

Het inzetten op rondes is een goede manier om de focus bij één enkele wedstrijd te houden. Dit brengt voor jou als gokker een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Allereerst kun je hierdoor gebruikmaken van live-betting, waardoor je in real-time kunt anticiperen op de ontwikkelingen in de wedstrijd. Hoewel wedden op de favoriet natuurlijk aantrekkelijk is, kunnen ontwikkelingen in het gevecht ertoe leiden dat de underdog zwaar in het voordeel is. De focus die je op deze ene wedstrijd kan leggen zorgt ervoor dat je deze ontwikkelingen op de voet kunt volgen, zonder dat je telkens tussen wedstrijden moet schakelen.

RONDEGEVECHTENRESULTAAT (%)
RONDE 1 KO81917%
RONDE 1 SUB45910%
RONDE 2 KO4529%
RONDE 2 SUB2886%
RONDE 3 KO2425%
RONDE 3 SUB1663%
RONDE 3 BESLISSINGEN210544%
RONDE 4 KO271%
RONDE 4 SUB80%
RONDE 5 KO160%
RONDE 5 SUB80%
RONDE 5 BESLISSINGEN1844%

Natuurlijk hebben bookmakers ook tijd nodig om de ontwikkelingen te verwerken in de odds die worden aangeboden. Hierdoor kan het zijn dat er zeer aantrekkelijke odds zijn die nog niet verwerkt zijn. Door de focus op één wedstrijd te houden, kun je kijken of een van deze buitenkansjes zich voordoet.

UFC en MMA: Wedden op rondes

Uit data is gebleken dat een gevecht gemiddeld zo’n 2.2 rondes duurt (5.026 gevechten tegenover 11.218 rondes). Wordt de data erbij gepakt, dan wordt ongeveer de helft van de wedstrijden volledig uitgevochten, dus de volle 3 rondes. Is er sprake van een titelgevecht of main event, dan gaat het vaak om 5 rondes. Door deze data te vergelijken met de statistieken van de vechters, kun je analyseren of de kans aanwezig is dat het gevecht uitgevochten wordt of dat er sprake is van een KO of TKO.

De uitkomst van een ronde kan een mooie manier zijn om geld te verdienen. Toch zijn er aspecten waar je als gokker beter niet op kunt inzetten. Eén van deze weddenschappen is bijvoorbeeld het inzetten op een opgave in de vijfde ronde. In de hele geschiedenis van de UFC is dit meer 7 keer voorgekomen, wat neerkomt op zo’n 0.0014% van alle partijen. Dit lijkt dan ook een nutteloos weddenschap.

TIP 2: Wed op 2-4 wedstrijden per event

Doordat er maar liefst 12 gewichtsklassen zijn die de UFC hanteert, kan het aantal gevechten per events hoog oplopen. Aan de ene kant biedt dit natuurlijk enorm veel spektakel voor kijkers en gokkers, maar aan de andere kant kan het ook overweldigend zijn. Voor gokkers is het daarom aan te raden om het aantal events waarop ingezet wordt te beperken, zodat een grondige analyse gedaan kan worden wat de mogelijke uitkomsten zijn.

Ben je een fulltime gokker, dan kan het zijn dat je (een groot deel van) alle events kunt analyseren. Toch is de kans vele malen groter dat je het gokken erbij doet en hier niet extreem veel tijd aan kunt besteden. In dit soort gevallen is het dan ook te adviseren om het wedstrijden per event te beperken. Een goede indicatie is ongeveer 2-4 wedstrijden er event.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om elke keer op de favoriet in te zetten, maar dit wordt niet geadviseerd. De winsten zijn namelijk vrij laag en daarnaast is er natuurlijk altijd nog de kans dat de favoriet verliest. De winst weegt op dat moment niet op tegen de risico’s die gelopen worden. Het is daarom aan te raden om een aantal wedstrijden goed te analyseren en op basis daarvan op weddenschappen in te zetten die een kans van slagen hebben én qua winsten interessant zijn.

TIP 3: Budget per event

Om verantwoordelijk te spelen is het verstandig om een budget per event vast te stellen. Daar komen een aantal aspecten bij kijken, maar door deze richtlijnen te hanteren, voorkom je dat je veel verlies draait. Allereerst is het belangrijk om geen onnodige risico’s te nemen om het verlies terug te winnen of te beperken. Wordt er een weddenschap verloren, dan is het niet nodig om te paniekeren. Speel alleen binnen het vastgestelde budget en handel uit emotie door roekeloos weddenschappen te plaatsen.

Het aanhouden van een budget heeft nog een ander belangrijk voordeel. Wanneer er meerdere weddenschappen bij een event worden geplaatst, kun je gemakkelijk het overzicht verliezen. Wanneer er geen vast budget gehanteerd wordt, kan er onderaan de streep ineens een bedrag staan waar je vooraf niet op gerekend had. Door vast te houden aan een budget kun je gemakkelijker je financiën managen.

TIP 4: Simpele weddenschappen voor beginners

UFC Simpele weddenschappen

Ben je een beginnende gokker, dan is het aan te raden om niet te ingewikkeld te beginnen. Ingewikkelde weddenschappen vereisen namelijk veel onderzoek én ervaring. UFC-wedstrijden hebben namelijk specifieke regels die soms lastig te volgen zijn. Door eerst te kijken naar een aantal wedstrijden, word je bekend met de regels en het verloop van de wedstrijden.

Door steeds meer wedstrijden te kijken zal je ook meer ervaring opdoen. Vervolgens kan de volgende stap zijn om zelf analyses te gaan maken van wedstrijden. Deze ervaringen kun je daarna gaan gebruiken om weddenschappen te plaatsen. Daarbij dient nog steeds gezegd te worden dat het plaatsen van simpele weddenschappen aan te raden is. Dus het simpelweg voorspellen van de winnaar of de winnaar van een ronde. Deze simpele vorm van wedden kan direct resultaat opleveren, zonder dat een uitgebreide analyse nodig is.

Is er voldoende ervaring opgebouwd, dan kan er aandacht besteed worden aan de moeilijkere vormen van weddenschappen. Denk daarbij aan de combinatieweddenschappen en under/over weddenschap types.

TIP 5: Vermijd inzetten op grote favorieten

Het inzetten op de grote favoriet is zeker niet altijd verstandig. Dit heeft namelijk verschillende redenen. Allereerst zal een grote favoriet een kleine winstmarge hebben, aangezien ook de bookmakers inzien dat de kans dat de favoriet wint vrij groot is. Hierdoor zijn de odds voor deze weddenschappen ook erg laag. Uit analyse is gebleken dat bij veel van de grote events, de favoriet in 68% van de gevallen wint. Toch zou een gokker verlies leiden wanneer er elke keer €1 op de favoriet ingezet zou zijn. Dit geeft aan hoe laag de winsten zijn als de favoriet ook daadwerkelijk wint.

Daarnaast zorgt de kansspelbelasting in Nederland ervoor dat het ook niet interessant is om grote bedragen in te zetten op de favoriet. Stel je bijvoorbeeld voor dat je €400 inzet op de favoriet, waarbij de odd 1.20 is. Win je de weddenschap, dan kom je uit op €480. Hierbij maak je een fictieve winst van €80. Toch betaal je in Nederland 30.1% belasting over het gewonnen bedrag. Het gaat daarbij dus niet om de winst.

UFC kansspelbelasting

Rekenen we dit uit, dan betaal je €144 belasting over deze weddenschap. Trekken we dit af van het totale bedrag, dan komen we uit op €336. Dit betekent dat je €64 verliest bij dit weddenschap, terwijl je wel het weddenschap wint. Hierdoor is het niet interessant om veel geld in te zetten op weddenschappen die lage odds hebben. Het levert onder aan de streep simpelweg te weinig op.

Daarbij komt natuurlijk ook nog dat er altijd de kans bestaat dat de underdog de partij wint. Hoewel deze kans altijd aanwezig is, is het belangrijk om te vermelden dat de risico’s wel op moeten wegen tegen de mogelijke winst die gemaakt kan worden. Dit zal je als gokker voor jezelf moeten bepalen. Toch zijn erg lage odds niet interessant, aangezien het risico hierdoor voor velen te groot is.

TIP 6: Leeftijd van de vechters

LeeftijdscategorieVechtersGevechtenGewonnenVerlorenWinst %
Jonger dan 2546130834764%
25-304782045117686958%
31-3566735401816172451%
36-4042422791049123046%
Over 4012662526136442%
Vechtersstatistieken (Winst / Verlies voor elke leeftijdsgroep in MMA)

Bij het plaatsen van weddenschappen is ook de leeftijd van de vechters een belangrijke indicator die meegenomen dient te worden. Dit heeft deels te maken met het aantal gevechten dat de vechter al heeft afgelegd. Eerdere blessures, breuken of scheuren kunnen in de toekomst namelijk verregaande gevolgen hebben. Vooral breuken blijken na verloop van tijd toch een blijvende zwakke plek voor een vechter.

Hoewel natuurlijk alle vechters topfit zijn, kan het bovengenoemde toch van belang zijn. Weet een vechter bijvoorbeeld de zwakke plek van zijn tegenstander te vinden, dan kan dit een belangrijk punt zijn om de overhand in de wedstrijd te krijgen. Er is zelfs onderzoek gedaan, waarbij oudere vechters meer en sneller knock-out gaan dan de jongere vechters. Dit zijn interessante statistieken waar je als vechter je voordeel mee kunt doen.

Als er een leeftijdsverschil van minimaal 5 jaar is tussen de twee vechters, hoe vergaat het ze dan tegen elkaar?

GevechtenTKOsSubmissieBeslissingen
Jong verslaat oud753 (61%)273 (22%)139 (11%)341 (28%)
Oud verslaat jong451 (37%)139 (11%)88 (7%)223 (18%)

De UFC houdt hier deels rekening mee door vechters tegen elkaar te plaatsen die in hetzelfde stadium van een carrière verkeren. Toch is dit niet altijd het geval. Bij deze uitzonderingen kun je hier als gokker je voordeel mee doen.

TIP 7: De weging

De weging is voor vechters een belangrijk moment. Het is ook voor gokkers een belangrijk moment om de resultaten van de partij in te schatten. Voorheen was het voor gokkers namelijk mogelijk om extreem veel vocht te verliezen door gebruik te maken van sauna’s, warme baden of extreme activiteiten. Door het verlies van al dit vocht, kon een vechter op het gewenste gewicht komen. Na de weging kon een atleet het vochtgehalte opnieuw opvoeren, waardoor het gewicht weer steeg.

Dit aspect is nog steeds van kracht, echter is het niet meer toegestaan om IV’s te gebruiken om het vochtniveau weer op pijl te brengen. Het is voor vechters dan ook moeilijk om dit op een natuurlijke manier te doen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat dit tekort aan vocht kan zorgen voor een snellere KO. Dit komt doordat ook het vochtniveau in de hersenen daalt, waardoor er meer speling is tussen de hersenen en de schedel. Dit zorgt voor meer bewegingsmogelijkheden en dus ook een snellere KO.

GewichtsklassenGevechtenKnockoutsSubmissieBeslissingen
Zwaargewicht37352,82%12,87%33,24%
Lichtzwaargewicht39146,80%17,90%33,76%
Middengewicht54139,37%17,93%41,77%
Weltergewicht77533,80%18,32%46,97%
Lichtgewicht88230,84%19,50%48,53%
Vedergewicht63527,40%22,20%49,92%
Bantamgewicht45525,71%21,76%52,53%
Vlieggewicht22721,59%23,35%55,07%

Om een goede inschatting te doen van de status van de vechter, kun je het beste de weging zelf kijken. Hier kun je door gemakkelijk te observeren al zien wat de huidige staat van de vechter is. Ziet deze er vermoeit of verzwakt uit, dan kan dit een slecht teken zijn voor de wedstrijd. Het is zelfs mogelijk dat vechters de wegingen niet halen. Indien dit het geval is, hebben ze nog extra tijd om het wél te halen. Hierdoor blijft er echter wel minder tijd over om te hydrateren.

Vechters die voor langere tijd een constant gewicht kunnen aanhouden, zijn dan ook beter in staat om de prestaties voor langere tijd vol te houden. Zij zijn namelijk niet gebonden aan het aankomen en weer afvallen van overtollig gewicht.

TIP 8: Vechtstijlen

MMA en UFC Vechtstijlen

Over het algemeen kunnen er twee verschillende vechtstijlen onderscheiden worden, te weten de grondvechter en de staande vechter. De grondvechter wordt ook wel de ‘grappler’ genoemd, terwijl de staande vechter de ‘striker’ wordt genoemd. Vaak is te zien dat boksers en kickboksers de overstap willen maken naar het MMA vechten, maar dat dit niet succesvol is. Dit komt vaak doordat het grondgevecht een belangrijk onderdeel is van MMA vechten, iets waar boksers en kickboksers geen kaas van gegeten hebben.

De afgelopen jaren wordt in zo’n 20% van de partijen door een van de vechters opgegeven. Deze data is zeer representatief, doordat het aantal wedstrijden de laatste jaren enorm gestegen is. We kunnen dan ook stellen dat deze 20% ook voor de komende jaren nog een representatief aantal is.

8 van de 10 gevechten waarbij één van de vechters opgeeft, is vanwege de nek klem. In de andere 20% van de gevallen gaat het om een arm klem of been klem. Dit is natuurlijk van groot belang bij het analyseren van beide vechters. Is er sprake van een vechter die sterk is op de grond, dan is de kans groot dat het gevecht hier ook eindigt én dat dit gebeurt door middel van een van bovengenoemde klemmen. Deze kunnen namelijk alleen geplaatst worden wanneer de worsteling op de grond plaatsvindt.

TIP 9: De grootte van de ring

Ook de oppervlakte van de ring kan van belang zijn bij een gevecht. Uit historische data blijkt bijvoorbeeld dat een kleinere ring leidt tot een hoger aantal KO’s en TKO’s. Dit komt omdat er simpelweg minder bewegingsruimte is, waardoor het voor vechters lastiger is om elkaar te ontlopen. Als het eenmaal duidelijk is wat de grootte van de ring is, kan hier de uitkomst daadwerkelijk beïnvloed worden.

MMA Ring

Hoe kleiner de ring is, hoe meer confrontaties er tussen beide vechters zullen plaatsvinden. Dit vergroot ook de kans dat er sprake is van een vervroegd einde van de wedstrijd. Het inzetten op het aantal rondes is daarom van invloed op de groottes van de ring. Daarbij komt dat een kleinere ring ook in het voordeel werkt van spelers die het liefst zo min mogelijk bewegen, maar wel hard kunnen stoten en trappen.

Vechters die juist beschikken over een goede conditie, hebben juist behoefte aan een grotere ring. Hierdoor zijn zij in staat om de tegenstander fysiek uit te putten, waarbij ze kunnen wachten op het juiste moment om toe te slaan. In dit soort gevechten zien we dan ook vaker dat de uitslag van de wedstrijd afhankelijk is van de beslissing achteraf. Een knock-out of technische knock-out komt dan ook minder vaak voor.

TIP 10: Niet inzetten op sterk gepromote events

Sterk gepromote events zijn niet alleen populair bij gokkers, maar ook bij bookmakers. Hierdoor steken de bookmakers veel tijd in het onderzoeken en opstellen van de odds in elke wedstrijd. Voor elke wedstrijd wordt dan ook uitstekend onderzoek gedaan naar allerlei verschillende uitkomsten, waardoor de odds erg scherp neergezet zijn. Dit zorgt ervoor dat er maar weinig waarde te vinden is en de risico’s voor de bookmaker uitstekend zijn afgedekt. Dit maakt het moeilijker voor gokkers om winst te maken op dit soort events.

Daarnaast zorgt dat de grote events ook zorgen voor een groot aantal verschillende voorspellingen van specialisten tot nieuwkomers. Dit maakt het lastig om tips op te sporen die ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde zijn. Door alle adviezen kan het zelfs gebeuren dat je jouw eigen analyse laat varen, zonder dat je daar een specifieke reden voor hebt. Alleen jouw gevoel én de mening van andere gokkers brengt hier dan verandering in.

Hoe je Online Kunt Wedden op UFC Gevechten?

UFC wedden online

De opkomst van diverse vechtsporten in de afgelopen jaren is gigantisch, vooral in Nederland. Terwijl boksen vroeger in het middelpunt van de belangstelling stond, stormden Mixed Martial Arts (MMA) en met name de UFC de afgelopen tien jaar binnen en hebben ze de schijnwerpers met beide handen vastgegrepen.

Het is geweldig voor degenen die zweren bij een goed handgemeen, want nu staat er vrijwel elk weekend één op het menu. Daarnaast is het geweldig voor Nederlanders die zich meer wilen verdiepen en uiteindelijk geld willen verdienen met UFC weddenschappen.

Wat is UFC?

UFC staat voor ‘Ultimate Fighting Championship’, een organisatie die de grootste vertegenwoordiger is van MMA, ook wel bekend als Mixed Martial Arts. Door verschillende regels, ronden en gewichtsklassen tracht de UFC de aantrekkingskracht van de sport wereldwijd te vergroten. Kijkende naar het toenemende aantal weddenschappen op deze sport is dit een aspect waar de organisator steeds beter in slaagt. In dit artikel wordt daarom ook gekeken naar Tips en Tricks als het aankomt op weddenschappen op UFC-wedstrijden.

Enkele van de grootste UFC pay-per-views zijn:

 • het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov-Conor McGregor bij UFC 229 in 2018;
 • het gevecht tussen Conor McGregor en Cowboy Cerrone bij UFC 246 in 2020.

De UFC verkocht voor meer dan $4 miljard in 2016 en de waarde van het merk UFC is sindsdien alleen maar toegenomen. De UFC-weddenschappenmarkt is op dezelfde manier meegegroeid. Indien je interesse hebt om een gokje te wagen op een aanstaande gevecht tussen 2 UFC gladiatoren, dan hebben we alvast wat bruikbare tips voor je in petto.

UFC vs MMA: De verschillen

UFCMMA
Organisator en promotor van de sport.Sport die beoefend wordt.
Platform waar MMA-atleten gebruik van maken.Mix van verschillende vechtsporten.
De UFC is een bedrijf.
Vechter staat onder contract bij de UFC.

Hoewel het vaak in één adem wordt genoemd, zijn er belangrijke verschillen op te merken tussen beide afkortingen. UFC staat voor Ultimate Fighting Championsship, terwijl MMA staat voor Mixed Martial Arts. Dit is echter niet het enige verschil. Hieronder gaan we dan ook kijken naar andere verschillen tussen beide.

In het verleden was de UFC een overkoepelende organisatie waarbij verschillende vechtsporten het tegen elkaar opnamen. In dit soort gevallen kon een judoka het opnemen tegen een beoefenaar van Taekwondo. Er werd daarom gekozen om niet meer verschillende vechtstijlen onder te brengen, maar de naam te veranderen in MMA. De vechters van de UFC dienen verschillende vechtsporten te beheersen om een kans te maken als vechter. Daaronder vallen bijvoorbeeld worstelen, muay thai, boksen, karate, jujitsu en ga zo maar even door.

Het eerste verschil is dat MMA de sport die beoefend wordt, terwijl UFC de organisator en de promotor van de sport is. De UFC is verantwoordelijk voor het organiseren van de events, het promoten van alle events en het bieden van een platform aan vechters om hun kunsten te vertonen.

Daarnaast kiezen sporters bewust voor een contract bij de UFC om te mogen vechten in de hoogste competitie ter wereld. Dit betekent wel dat zij alleen mogen vechten voor partijen die de UFC organiseert. Daarbij komt dat er gehandeld dient te worden volgens de regels die bij MMA komen kijken. Deze zijn door de UFC opgesteld. Toch kan dit lokaal sterk variëren, waarbij gedacht moet worden aan wedstrijden die in Azië gevochten worden.

Waarom Online Wedden op de UFC?

Wedden online op UFC

Er zijn een aantal keuzemogelijkheden voor UFC-weddenschappen en de te gebruiken methode zal waarschijnlijk afhangen in welk land je toegang hebt tot een online wedkantoor. Sommige landen, zoals Nederland, zullen online weddenschappen beschikbaar hebben en in sommige landen zul je een ‘’cement en steen’’ casino moeten bezoeken.

Het voordeel van online UFC-weddenschappen aangaan is het gemak. Vanuit het comfort van je eigen huis kun je weddenschappen zeer snel en zonder veel moeite plaatsen.

De opbouw naar het hoofdgevecht is vaak al sensationeel bij het bekijken van een UFC pay-per-view. Het plaatsen van een weddenschap vlak voor het begin van een gevecht kan je een rit van zomaar een uur rijden naar het dichtstbijzijnde casino opleveren. Indien je het UFC-evenement liever dichter bij huis kijkt, in een kroeg of je eigen woonkamer, dan raden wij je mobiel wedden aan.

Je kunt daarnaast live weddenschappen afsluiten in enkele seconden, in tegenstelling tot het wachten in de rij bij een Nederlands wedkantoor.

Regels bij UFC Gevechten

Het Ultimate Fighting Championship, ook bekend als UFC, is een van de snelst groeiende sporten in de VS geworden en heeft de laatste jaren ook steeds meer de aandacht van vechtfans in Nederland getrokken. Maar wat is het, hoe is het ontstaan en wat zijn de regels?

Wij hebben de belangrijkste regels en weetjes met betrekking to de UFC voor je omschreven. Lees snel verder!

Overzicht van de Verschillende Regels in de UFC?

 1. Mixed Martial Arts evenementen kunnen worden gehouden in een octagon kooi of in een omheind gebied;
 2. Handbescherming moet gelijkmatig over de hand verdeeld zijn en de vechters moeten een mondbeschermer dragen;
 3. Mannelijke UFC vechters dragen een kruisbeschermer en vrouwelijke UFC vechtsters dragen een borstbeschermer;
 4. Alle deelnemers moeten een handschoen van ten minste 4 ons dragen en de handschoenen moeten in het algemeen meer dan 6 ons wegen;
 5. Een UFC kampioenschapswedstrijd duurt 5 ronden, elke ronde duurt niet meer dan 5 minuten, met een rustperiode van 1 minuut tussen elke ronde;
 6. Alle wedstrijden worden gejureerd door 3 juryleden die de wedstrijd jureren vanaf een andere locatie in de buurt van de ring. De scheidsrechter mag niet één van de 3 juryleden zijn;
 7. De juryleden jureren op Mix Martial Arts technieken, zoals stoten, worstelen, controle binnen de octagon kooi, agressiviteit en verdediging. Elke ronde wordt gescoord op een 10-puntensysteem;
 8. Er zijn 31 verschillende soorten overtredingen – waaronder spugen, haren trekken en schoppen tegen het hoofd van een tegenstander. De scheidsrechter kan een vechter diskwalificeren als er een reeks overtredingen zijn.

Wat zijn de Verschillende Gewichtsklassen in de UFC?

Gewichtsklassen
 • Vlieggewicht tot 52.1 kilo;
 • Vlieggewicht meer dan 52.1 tot 56.7 kilo;
 • Bantamgewicht meer dan 56.7 tot 61.2 kilo ;
 • Vrouwen Bantamgewicht meer dan 61.3 tot 61.2 kilo;
 • Vedergewicht boven 61.2 tot 65.8 kilo;
 • Lichtgewicht van meer dan 65.8 tot 70.3 kilo;
 • Weltergewicht boven 70.3 tot 77.1 kilo;
 • Middengewicht meer dan 77.1 tot 83.9 kilo;
 • Licht Zwaargewicht meer dan 83.9 tot 93 kilo;
 • Zwaargewicht boven 93 tot 120.2 kilo.

Hoe een UFC Gevecht te Winnen?

Er zijn meerdere manieren waardoor een vechter een UFC wedstrijd kan winnen:

 • Opgave door: 1) aftikken 2) mondeling opgave kenbaar maken;
 • Knock-out door: 1) wanneer de scheidsrechter de wedstrijd stopt (Technisch Knock Out) 2) wanneer een blessure als gevolg van een reglementaire manoeuvre zo ernstig is dat een wedstrijd wordt beëindigd (TKO) 3) wanneer de deelnemer bewusteloos raakt door toedoen tegenstander(KO);
 • Beslissing via de scorekaarten, onder meer: 1) unanimous decision- wanneer alle drie de juryleden de wedstrijd voor dezelfde deelnemer scoren 2) split decision- wanneer twee juryleden de wedstrijd voor één deelnemer scoren en één jurylid voor de tegenstander 3) majority decision- wanneer twee juryleden de wedstrijd voor dezelfde deelnemer scoren en één jurylid een gelijkspel scoort;
 • Gelijkspel, inclusief: 1) unanimous draw- wanneer alle drie de juryleden de wedstrijd een gelijkspel scoren 2) majority draw- wanneer twee juryleden de wedstrijd een gelijkspel scoren 3) split draw- wanneer alle drie de juryleden verschillend scoren;
 • Diskwalificatie;
 • Verloren technisch gelijkspel;
 • Technisch besluit;
 • Geen besluit.

UFC Wedstrategieën

UFC Wedstrategieën

Als je nieuw bent met het gokken op UFC-gevechten, dan geven wij je een paar eenvoudige tips om je op het juiste spoor te zetten bij het sluiten van een UFC-weddenschap:

Je zult graag willen weten in welke flow een UFC-vechter zich bevindt, want dat kan je een indicatie geven van waar ze zich bevinden in hun carrière.

Heeft de vechter 10 opeenvolgende wedstrijden gewonnen? Heeft de UFC-vechter 3 van zijn laatste 4 wedstrijden verloren?

Als je verder gaat, wil je zien hoe de gevechten van een UFC-vechter aflopen. Als een UFC-vechter 4 opeenvolgende gevechten heeft gewonnen, waarbij zijn tegenstander in de eerste ronde wordt uigeschakeld, is dat een vrij duidelijk teken van dominantie. Als een UFC-vechter 4 opeenvolgende wedstrijden heeft gewonnen, maar 3 van de gevechten heeft gewonnen door een split decision van de juryleden, dan laat dat zien dat ze misschien niet zo sterk zijn als hun record aangeeft.

Tegen wie Hebben ze Gevochten?

Een andere belangrijke factor om te onderzoeken als je kijkt naar de geschiedenis van de UFC-vechter is tegen wie ze hebben gevochten. Vechten ze tegen de grote jongens in dezelfde gewichtsklasse of hebben ze een ongeslagen status afgedwongen tegen nieuwelingen?

Sommige vechters kunnen in kleinere MMA-bonden een winnende reeks opbouwen, maar dat betekent waarschijnlijk niet dat ze ook dominant zijn wanneer ze hun debuut maken in de UFC. De UFC wordt gezien als de elite MMA organisatie.

Onderzoek tegen wie de vechters hebben gestaan en hoe ze het ervan af hebben gebracht. Dat zal je een echte indicatie geven van hun vechtkwaliteiten.

Wat is hun vechtstijl?

Zoals de naam al suggereert, is het Mixed Martial Arts, dus er zijn veel verschillende vechtstijlen die een UFC-vechter moet beheersen. Je zal de UFC-vechters enigszins moeten bestuderen om te begrijpen wat hun sterke en zwakke punten zijn.

Een vechter kan bijvoorbeeld geweldig zijn in knock-outs, maar vreselijk met worstelen. Als er gevochten wordt tegen iemand die in staat is om de UFC-vechter neer te halen, is hun knock-out kracht misschien niet voldoende. Tegelijkertijd hebben sommige UFC-vechters een uitstekende takedown verdediging, wat betekent dat ze de gevechten overeind kunnen uitzingen.

Probeer de geschiedenis van een UFC-vechter te achterhalen, om te zien hoe de overwinningen en verliezen tot stand zijn gekomen. Zijn ze gevoelig voor knock-outs of een uitputtingsslag over alle ronden? Beëindigen ze veel gevechten vroeg of gaan al hun gevechten over de volle ronden?

Wie Heeft het Fysieke Voordeel?

Een van de sleutels om te begrijpen hoe het gevecht zal verlopen is het kennen van de fysieke eigenschappen van de UFC-vechter. Deze statistieken zjn vrij beschikbaar en vaak voorhanden. Een UFC-vechter met een goed bereik kan zijn tegenstander op afstand houden met zijn lange armen en stoten.

Een andere fysieke eigenschap om in de gaten te houden is gewicht, omdat zwaardere vechters meer kracht kunnen hebben, maar minder snelheid. Hoewel dat niet in steen geschreven is. Daarnaast is de leeftijd van de UFC-vechters van belang. Sommige UFC-vechters zijn in de nadagen van hun carrière, terwijl de tegenstander een jonge vechter zou kunnen zijn.

Wedopties: Type UFC Weddenschap

Type UFC Weddenschap

De meest voorkomende weddenschap is wie de strijd zal winnen, maar er zijn veel complexere weddenschappen beschikbaar waar ervaren gokkers van profiteren dankzij hun grote kansen. Van de traditionele geldlijnen en parlays, tot exotische prop weddenschappen die de manier waarop een gevecht eindigt en in welke ronde specificeren. We zullen enkele van die weddenschappen verder onder de loep nemen.

Moneyline/Enkelvoudige Weddenschap

Maak jezelf vertrouwd met de UFC-weddenschappen voordat je een eerste weddenschap plaatst. Het plaatsen van een enkelvoudige weddenschap is de eenvoudigste manier om te wedden op UFC-gevechten, waarbij alles wat je hoeft te doen is het kiezen van de winnaar. Een juiste keuze zorgt ervoor dat je wint op basis van de gevechtskansen.

Het is een uiterst eenvoudige manier om te wedden op UFC-gevechten, maar het winstpotentieel kan beperkt zijn wanneer de favoriet een laag uitbetalingspotentieel heeft. Wanneer dit het geval is kijken gokkers liever naar parlays of prop weddenschappen, die betere kansen bieden terwijl ze nog steeds op de favoriete UFC-vechter wedden.

Ronde Weddenschap

Selecteer welke ronde je denkt dat een UFC-gevecht zal eindigen. Kansen op ronde weddenschappen zijn veel gunstiger dan kansen op over/onder weddenschappen. Als je overweegt om de under te nemen, omdat je een snelle knock-out verwacht, kan een weddenschap op een ronde 1 knock out een veel lucratievere optie zijn. Bovendien bieden de meeste wedkantoren de mogelijkheid om te wedden op welke UFC-vechter zal winnen in een specifieke ronde, die nog grotere potentiële uitbetalingen biedt.

Ronde weddenschappen typen:

 • Basis ronde weddenschap (selecteer in welke ronde het gevecht zal eindigen)
 • Ronde inzet + winnaar van gevecht
 • Ronde inzet + winnaar van gevecht + overwinningsmethode

Pas op bij het inzetten op ronde weddenschappen, de winkansen zijn bijna willekeurig. Dus gebruik ze verstandig met je weddenschapsstrategie. Combineer in plaats daarvan een ronde weddenschap met meer waarschijnlijke resultaten, zoals enkelvoudige weddenschappen, die een mogelijk verlies zou kunnen dekken.

Parlay Weddenschap

Een parlay weddenschap is een serie van wedstrijdweddenschappen waarin je de winnaars kiest voor meerdere gevechten. Om te winnen moet je elke winnaar van een UFC-gevecht met succes uitkiezen. Het kiezen van een underdog in een parlay met twee favorieten is een geweldige manier om nog meer waarde te krijgen op de lange termijn. Het samenstellen van een reeks favorieten kan je uitbetaling sterk verhogen door de kansen te spreiden.

Het is duidelijk dat parlay weddenschappen iets riskanter zijn, omdat er meer dan één juiste keuze nodig is om te winnen, maar het winstpotentieel is dus hoger.

Het interessante van parlays zijn de verhoogde winkansen. Door het nemen van 3 afzonderlijke wedstrijdweddenschappen kunnen de kansen voor elk van hen 1,20 of 1,30 zijn. in een parlay kunnen de kansen, die afzonderlijk worden overwogen, dichter bij 1,6 voor elk evenement liggen.

UFC Parley Bet

Wanneer is het raadzaam een parlay in te zetten? Wees zeer voorzichtig met het plaatsen van parlays, zelfs de meest ervaren gokkers falen met het wedden op parlays. Het advies is om enkelvoudige weddenschappen onder de knie te krijgen, naar dubbele weddenschappen over te stappen en dan naar parlays.

Geldbeheer is de sleutel, gebruik parlays wanneer je de kansen op zekere winnaars wilt verbeteren die anders slechte kansen presenteren met enkelvoudige weddenschappen. Als parlays goed betalen, kun je een klein bedrag inzetten.

Over/onder UFC Weddenschappen

In over/onder weddenschappen zal het wedkantoor een rondetotaal plaatsen en jou taak is om te wedden of de strijd langer of korter zal gaan duren dan dat rondetotaal. Over het algemeen hebben 3-ronde gevechten een over/onder van 2,5 rondes, dus dit is in wezen een weddenschap waarbij de vraag is of alle ronde gevochten zal gaan worden.

Wedkantoren hebben een hekel aan “push” weddenschappen, wat een gelijkspel is tussen de gokker en het weddenschapsaanbod. Dit is de reden waarom de over/onder meestal een ongelijk aantal als 2,5 rondes bedraagt, omdat in werkelijkheid het gevecht ofwel 2 rondes of minder duurt of 3 rondes of meer.

Een handicap afsluiten op een over/onder moet je nooit licht opnemen. Professionele gokkers veranderen wel eens van wedstrijdweddenschappen naar over/onder in andere sporten, omdat de trends in de scores makkelijker te herkennen zijn. Met gevechten is het een zeer onvoorspelbaar verhaal. Een goed gelanceerde klap kan in de eerste minuut een gedoodverfde favoriet neutraliseren.

Pleeg eerst onderzoek om de kenmerken van de twee UFC-vechters te bepalen. Kijk naar gegevens met betrekking tot de gemiddelde tijd die ze nodig hebben om een gevecht te beëindigen. Onderstaande alvast een tipje van de sluier.

 • Agressief vs. Agressief – ga met de under
 • Defensief vs. Defensief – ga met de over
 • Agressief vs. Defensief – onzeker

Top 3 Vechters in de UFC

Top 3 Vechters in de UFC

Khabib Nurmagomedov

28 winsten (8 KOs, 10 submissions en 10 decisions), ongeslagen

Zijn naam is Khabib Nurmagomedov en komt uit in de lichtgewicht klasse, waar hij momenteel titelhouder is. Hij is ongeslagen na 28 gevechten en hij heeft zich een weg gebaand door zijn tegenstanders terwijl hij amper een ronde verliest.

Nurmagomedovs combinatie van het hoogste niveau van worstelen, positiecontrole en ground n ‘pond is angstaanjagend genoeg en uiterst effectief, maar daar houdt het niet op.

De Rus heeft verder een interessant arsenaal aan afwerkingen en past zijn pogingen met absurde kracht toe, bijvoorbeeld door Conor McGregor in een nekklem te plaatsen. Zelfs met de arm van de Rus over zijn kin in plaats van zijn nek. Hetzelfde gebeurde met Michael Johnson, maar deze overgave werd perfect toegepast en droeg bij aan de brutaliteit van Khabib.

Henry Cejudo

16 winsten (8 KOs en 8 beslisssingen) tegen 2 verliezen (1 KO en 1 beslissing)

In de zes gevechten die Cejudo heeft gevochten sinds hij net aan verliezen leed tegen Demetrious Johnson en Joseph Benavidez, heeft Cejudo Sergio Pettis, Demetrious Johnson en TJ Dillashaw verslagen.

Hij ging een gewichtsklasse omhoog en won de UFC bantamgewicht titel door Marlon Moraes in drie rondes te verslaan. Daarna werd de kampioensriem in stijl tegen Dominic Cruz achter gesloten deuren, in het midden van een pandemie, met succes verdedigd.

Cejudo ging na deze laatste overwinning met pensioen, maar de goede recenties van de overwinning is reden genoeg om op deze lijst te blijven staan… voor nu.

De voormalig kampioen heeft zeer snelle reflexen. Hij kan zijn romphouding verlagen en zijn handen snel achter de benen van zijn tegenstanders plaatsen. Dit op zo’n hoge snelheid dat verdedigen erg moeilijk wordt, zelfs als de tegenstander zijn handen naar beneden heeft en zijn houding in de juiste positie is.

Cejudo heeft een uitstekende controle, zowel wanneer het gevecht staand als op de grond wordt afgewerkt.

Een zeer complete vechter die met recht de UFC bantam gewichtsklasse gedomineerd heeft.

Jon Jones

26 winsten (10 KOs, 6 submissions, 10 beslissingen) tegen 1 verlies (diskwalificatie) and 1 no contest

Vergeet de controverses, de vele kleine misdrijven die buiten de octagon kooi hebben plaatsgevonden en de mislukte doping testen. Jones heeft er al heel lang niet meer uitgezien als de oude Jones.

Hoewel zijn normen lijken te vervagen blijft Jones een licht zwaargewicht kampioen bij de UFC en blijft hij zijn winsten verzamelen.

Maar voor hoe lang? Zijn volgende partij zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in de zwaargewicht divisie, waar een wedstrijd tegen de hulking Ngannou staat te wachten.

De meeste mensen hebben het over de lengte van Jones, maar hij is ook extreem gevaarlijk in de clinch en slaat vaak van binnenuit toe. Zo vaak zelfs dat Jones zelfs op brute wijze vele UFC-vechters heeft verslagen die bekend staan om het vechten van binnenuit.

Conclusie

De sport MMA heeft zich uit de krochten van de vechtwereld weten op te werken en zich ontpopt tot een van de snelst groeiende sporten in de wereld. De grote evenementen, georganiseerd door UFC, zijn enorme trekpleisters voor toegewijde toeschouwers en sportmedia die al te graag het nieuws willen brengen.

Of je nu een ervaren UFC gokker bent of iemand die het gewoon wil uitproberen, het is belangrijk om het Nederlandse wedkantoor te kiezen die aan je behoeften voldoet, dus lees onze aanbevelingen gerust terug. Kortom, dit is een geweldige tijd om betrokken te raken bij een sport die zich blijft ontwikkelen en een van de smaakmakers wordt voor zowel de TV-omroepen als de sportweddenschappenindustrie wereldwijd.