Wedden op Paarden

Wedden op Paarden - legale weddenschappen

Wedden op paardenrennen is wereldwijd populair. Je kunt dit niet alleen online doen, maar veel mensen maken er zelfs een dagje uit van door naar de paardenrenbaan te gaan.  

Ook in Nederland zijn er aanbieders van paardenweddenschappen. In dit artikel kan je alles te weten komen over wedden op paarden, bij welke providers je moet zijn, welke gokstrategieën je kunt uitproberen, en bespreken we een aantal handige tips!

#ad: Wed op paardenrennen bij Unibet! Registreer je bij bet365 met een €50 sport bonus.

Waar online wedden op paarden?

Sinds de markt voor online bookmakers in Nederland is geopend, zijn er verschillende opties als het gaat om het wedden op paardenrennen. Zo is het tegenwoordig mogelijk om te wedden op paarden bij Bet365, Unibet, Jacks.nl Sport, ZETurf en Circus. Hoewel we bij al deze bookmakers zien dat zij een mooi aanbod hebben, springen er wat ons betreft een tweetal aanbieders met kop en schouders bovenuit.

Bet365 4.92/5 Bet365 Review
Sport bonus
€50
 • voordelen Verschillende gebooste quiteringen voor geselecteerde runners voor nóg hogere winsten
 • voordelen Mooie bonussen en promoties, zoals een garantie bij kans verschuivingen, beste kans garantie en uitbetaling op gediskwalificeerde paarden.
 • voordelen Breed aanbod aan wereldwijde paardenrennen.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Unibet 4.72/5 Unibet Bonus Code
Sport bonus
€50
 • voordelen Gevarieerd aanbod aan Belgische, Duitse, Franse, Ierse, Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse races.
 • voordelen Races live te volgen, ook de races waar je niet op hebt ingezet.
 • voordelen Mogelijkheid op extra winsten tot wel 15% door verhoogde quoteringen.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Bij bet365 ben je er daarnaast ook nog eens zeker van dat je op zowel de grote als kleinere evenementen kunt inzetten. Zij publiceren deze evenementen namelijk ruim van tevoren, waardoor je ruim de tijd hebt om ook zelf nog een beetje onderzoek te doen.

Hoe wedden op paarden?

Wedden op paarden is in principe erg eenvoudig. Om te beginnen, kies je een betrouwbare online bookmaker met een goed aanbod aan paardenrennen en weddenschappen zoals ZETurf of Bet365. Registreer een account en stort geld op je speelrekening. Blader door de beschikbare paardenraces en bekijk de noteringen voor elke deelnemer. 

Plaats je inzet op het paard waarvan je denkt dat het zal winnen. Als je paard de race wint dan krijg je je weddenschap terug vermenigvuldigd door de quotering. Als je bijvoorbeeld €10 inzet op een paard met de quotering 2.87 dan ontvang je €28,70 als het paard wint.

Hieronder zullen we als voorbeeld laten zien hoe je een paardenweddenschap plaatst bij ZETurf. Hoewel dit van de ene naar de andere provider iets kan verschillen is het proces bij de meeste wel vergelijkbaar.

Hoe wedden op paarden bij ZEturf Nederland?

 1. Stap 1: Maak een account aan of log in

  De eerste stap is natuurlijk een account aanmaken en inloggen. Als je al een account heb dan hoef je alleen in te loggen.

  ZEturf paarden wedden registratie

 2. Stap 2: Stort geld op je account

  Als je nog geen geld op je account heb staan, stort dan geld op je account. Als je net je account aangemaakt heb dan kan je gebruik maken van de welkomstbonus om extra voordelig te kunnen spelen.

  Geld storten bij ZEturf

 3. Stap 3: Kies de race waar je op in wilt zetten

  Ga vervolgens naar “PROGRAMMA” en klik op het evenement waar je op wilt wedden. Selecteer vervolgens de race waar je op in wilt zetten.

  kies de paarden race

 4. Stap 4: Kies je paard en weddenschap

  Kies nu het paard waar je op wilt wedden en het type weddenschap dat je wilt plaatsen. Er zijn er een hele hoop om uit te kiezen en dus kan het handig zijn om eerst dit artikel verder te lezen voordat je een keuze maakt – zo weet je wat de verschillende weddenschappen inhouden en waar je het beste op in kan zetten.

  kies een paard om te zetten

 5. Stap 5: Kies je inzet

  Kies vervolgens het bedrag dat je in wilt zetten.

  Wedden op paarden bij zeturf kies de inzet

 6. Stap 6: Plaats een weddenschap

  Plaats de weddenschap en wacht tot de race begint. Succes!

Weddenschappen voor paardenraces

Ook in de wereld van de paardenraces zijn er een groot aantal verschillende type weddenschappen.

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat er een onderscheid gemaakt kan worden tussen ‘straight bets’ en ‘exotic bets’. Voor de straight bets geldt dat deze veel gebruikt worden door mensen die nieuw zijn in de wereld van het gokken op paardenraces. Gokkers met meer ervaring kiezen vaak voor de exotic bets.

ZEturf paarden wedden uitleg

Straight Wagers

Kijken we naar de straight bets, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Hierbij wedt je te allen tijde op één paard en op welke positie dit paard gaat eindigen. Binnen de straight bets zijn er dus verschillende mogelijkheden:

 • ZEturf win weddenschap (Winnaar): Hierbij wedt je alleen op het winnende paard. Je wint het weddenschap dus alleen als het door jou gekozen paard ook daadwerkelijk als eerste over de finish komt.
 • Place: In dit geval valt de odd vaak wat lager uit, aangezien je op een paard wedt dat eerste óf tweede eindigt. Hierdoor vergroot je de kans dat het weddenschap correct is, maar verklein je wel de odds. 
 • Show: Bij dit type weddenschap in de straight bet categorie gaat het erom dat het door jou gekozen paard in de top 3 eindigt. Wederom is hierdoor de kans om te winnen een stuk groter, maar de odds dalen er ook weer door. 
 • Across the board: Dit weddenschap valt ook onder de Straight Bets, maar is een stuk lastiger. Het paard moet namelijk aan drie verschillende eisen voldoen. Het moet bij de eerste drie, eerste twee en eerste eindigen. Eindt het paard als eerste, dan krijg je uitbetaald voor zowel win, place als show. Eindigt het paard als tweede, dan krijg je alleen place en show. Eindigt het paard als derde, dan krijg je alleen nog maar show. Deze combinatieweddenschappen zijn minder rendabel, aangezien ze qua prijs een stuk hoger liggen en minder winstpotentieel bevatten.

#ad: Wed op paardenrennen bij bet365! Registreer je bij bet365 met een €50 sport bonus.

Exotic wagers

Wedden op Paarden Exotic Wagers

Bij Exotic Bets heb je als gokker de mogelijkheid om op meerdere paarden in te zetten. Je vergroot hiermee het winstpotentieel, maar maakt het jezelf direct ook een stuk moeilijker. Bij de exotic bets zijn er verschillende typen mogelijk:

 • Zeturf Duo weddenschap Exacta: Hierbij zet je in op twee paarden, die vervolgens als eerste en tweede moeten eindigen. Daarbij moet ook de volgorde nog juist zijn. Is de volgorde onjuist, dan verlies je het weddenschap.
 • Quinella: Dit type weddenschap is vergelijkbaar met het Exacta type, maar hierbij is de volgorde niet van belang. Je dient alleen twee paarden te kiezen waarvan jij denkt dat ze op plaats 1 en 2 gaan eindigen. Hierbij ligt de uitbetaling wel wat lager
 • ZEturf Trifecta weddenschap Trifecta: Evenals bij Exacta dien je hier de juiste volgorde van de paarden te voorspellen. In dit geval gaat het echter om de eerste drie paarden. 
 • Superfecta: Het Superfecta weddenschap is helemaal lastig, aangezien hierbij de volgorde van de eerste 4 paarden juist moet zijn. Dit is dan ook een type weddenschap dat enorme winsten kan opleveren, maar waarbij de moeilijkheidsgraad ook erg hoog ligt. 
 • Daily Double: Hierbij dien je een paard te kiezen dat twee opeenvolgende races gaat winnen. 
 • Pick 3 / Pick 4 / Pick 6: Bij dit type weddenschap dient een paard respectievelijk 3, 4 of 6 races opeenvolgend te winnen. Pas dan krijg jij als gokker je winst uitbetaald.

Hoe wedden op paarden online? – Uitleg van racecards

Om een goed overzicht te krijgen over de jockeys paarden, en andere details van de race dan is het een goed idee om de racecard te bekijken. Op de racecards vind je belangrijke informatie, zoals de quotering, startbox, het gewicht van de jockey, de prestaties in vorige races, het geslacht en leeftijd van het paard, en nog veel meer. 

Hieronder zie je een voorbeeld van een racecard bij ZEturf. Zoals je kunt zien staat alle informatie over de race duidelijk aangegeven. Bij andere bookmakers ziet de racecard er misschien iets anders uit, maar het bevat vrijwel altijd dezelfde informatie.

wedden op paarden uitleg van races

Hier is een kort overzicht van wat elk element in deze kolom betekent: 

 • Jockey en trainer: De namen van de jockey die reed en de trainer die het paard heeft getraind.
 • Afstand: Dit gaat over hoe ver het paard was van de winnaar of het volgende paard aan de finish. Dit kan worden gemeten in lengtes (bijvoorbeeld “2L” zou betekenen dat het paard twee lengtes achter de winnaar of het volgende paard was).
 • Gewicht: Dit is het gewicht dat het paard droeg tijdens de race. Het kan invloed hebben op de prestaties, vooral in handicap races waar paarden worden belast met extra gewicht om de race eerlijker te maken.
 • Positie: Dit is de meest directe indicatie van de prestatie van een paard. Het is de positie waarop het paard eindigde in elke race. Deze worden vaak weergegeven als een getal, met 1 dat het paard de race heeft gewonnen, 2 dat het als tweede is geëindigd, enzovoort. Een “0” kan aangeven dat het paard niet in de top tien is geëindigd.  Er kunnen eventueel ook letters staan, zoals de letter D voor gediskwalificeerd, R voor “refused” oftewel weigerden te racen en F voor “fell off” oftewel gevallen.

In de prestatiekolom zie je misschien iets dat er zo uitziet: “312-5”. Dit betekent dat het paard in zijn laatste race als derde eindigde, in de race daarvoor als eerste, en in de race daarvoor als tweede. De “5” zou kunnen betekenen dat het paard vijf dagen geleden in de race heeft gestaan. 

Hoewel deze informatie geen garantie kan geven dat een paard de race wint of zelfs in de top drie eindigt, geeft het je wel wat meer informatie om je weddenschap op te baseren. Zo kan je zoeken naar paarden in goede vorm met een hogere quotering en proberen zo je kansen te vergroten.

Simpele strategieën voor wedden op paarden 

Paarden – Gok strategieën

Naast de tips die we later in dit artikel bespreken, zijn er een aantal strategieën die je het gokken op paarden kunt volgen. In welk land je ook kiest voor wedden op paardenrennen, door deze strategieën toe te passen vergroot je je kansen op op lange termijn meer winst te maken zonder al teveel risico te nemen.

Gokken naar je budget

Dit deel van je strategie is belangrijk, omdat het je op de lange termijn de meeste kans op winst geeft. Waar het om gaat is dat je per weddenschap niet meer dan een bepaald deel van je totale budget inzet. Op die manier wordt je niet te hard geraakt door een eventueel verlies.

Voorbeeld: In totaal heb je een budget van €100 om mee in te zetten. Gok per weddenschap niet met meer dan 5 of 10 procent van dit totaal. Je zet dus nooit meer dan €5 of €10 in per gok. Als je op de lange termijn gaat winnen zal je budget groter worden, en kun je dus vanzelf meer in gaan zetten.

De Verslagen Favoriet strategie

Bij deze strategie zoek je een paard die in het verleden veel gewonnen heeft, maar recentelijk net een race (of twee) heeft verloren. Zo kan je een hogere quotering krijgen voor een goed paard die veel races wint. Vaak is de quotering al wat hoger na eenmalig verlies en kan je dus iets voordeliger inzetten op het paard. In het Engels wordt er aan deze strategie gerefereerd als The Beaten Favourite Strategy.

Tips om succesvol op paarden te wedden

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te benadrukken dat het investeren van tijd een enorm belangrijk aspect is bij het wedden op paardenraces. Het is namelijk een erg specifieke manier van wedden die veel kennis vereist. Het willekeurig inzetten van geldbedragen op paarden kan er daardoor alleen maar toe leiden dat er verlies in plaats van winst wordt gemaakt. Het is dan ook aan te raden om genoeg tijd te investeren in het onderzoeken van de mogelijkheden.

Hier volgen in ieder geval een aantal belangrijke tips die je kunt gebruiken om het wedden op paardenraces ook winstgevend te maken.

1: Maak eenvoudige weddenschappen

Door eenvoudige weddenschappen te kiezen kan je makkelijk overzicht houden en ook beter je winsten en verliezen bijhouden. 

De meest eenvoudige weddenschap bij paardenraces is het wedden op de winnaar. Je wed dus op het paard dat volgens jou de race gaat winnen. Het is mogelijk om op meerdere paarden tegelijk in te zetten om je winkansen te verhogen. Echter is het essentieel om de statistieken van elk paard in overweging te nemen voordat je jouw weddenschap plaatst.

Een andere eenvoudige weddenschap is de Each Way weddenschap waarbij je paard alleen in de top-3 hoeft te eindigen. Het bedrag dat je wint staat in verhouding met de positie in de top drie. 

2: Kijk naar de vorm van de trainer

Hoewel het belang van een jockey in vorm natuurlijk voor zichzelf spreekt, is de vorm van de trainer ook belangrijk. Een trainer die in het verleden succes heeft behaalt heeft een grotere kans om dit in de toekomst ook te doen. Hij heeft zichzelf immers bewezen. Zo zorgen trainers voor het zorgvuldig uitkiezen van wedstrijden en competities uit en voor optimale trainingen, wat de winkansen van een paard vergroot.

#Naam van de trainerRunnersPaardenraces1eWinst (%)Punten
1.Aidan O’Brien201765476,10%2758
2.Chad C. Brown190611416,71%2696
3.Charlie Appleby100420358,30%2636
4.Bob Baffert1023163210,12%2490
5.Brad H. Cox119397287,05%2408
De statistieken zijn bijgewerkt op 10 Augustus 2023.

3. Wedden op jockeys

In plaats van wedden op paarden of trainers, kan het ook aan te raden zijn om te wedden op jockeys. Een jockey die vaker wint, heeft een hogere kans om wederom gevraagd te worden voor een nieuwe race. Toch is het belangrijk om de jockeys in de gaten te houden. Daarom hebben we hier een link naar een website waar je de statistieken van jockeys kunt zien.

#Naam van de jockeyPaardenraces1e2e3eWinst (%)Top 3 (%)
1.Ryan Moore5874524497,60%20,10%
2.Irad Ortiz Jr5114336538,41%25,83%
3.James McDonald4633433467,12%24,40%
4.Flavien Prat5063843517,50%26,08%
5.William Buick4642836446,03%23,27%
6.Joel Rosario5202848435,38%22,88%
7.Christophe Lemaire2281614197,01%21,49%
8.Frankie Dettori4033024257,44%19,60%
9.Yuga Kawada2121312156,13%18,86%
10.Jim Crowley2281510236,57%21,05%
Statistieken zijn bijgewerkt op: 10.08.2023.

Op deze site zie je het aantal starts, aantal winstpartijen, maar ook nuttige statistieken als het aantal keren in de top 3. Dit maakt het gemakkelijker om te kijken naar welke jockey veel wint. Deze statistieken kunnen gebruikt worden om een weddenschap te selecteren. Zo kan je bijvoorbeeld inzetten op dat een bepaalde jockey weer in de top 3 eindigt, of zelfs een race wint.

4. Wedden op paarden: favorieten

paardenrace: wedden op favorieten

Het wedden op favorieten is daarnaast niet altijd aan te raden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts in 33% van de gevallen, de favoriet ook daadwerkelijk wint. Daarbij dient vermeld te worden dat in zo’n 85% van de gevallen, één van de winnaars uit de top 4 komt. Toch is het dus niet aan te raden om altijd op de favoriet te wedden. Dit komt omdat aan de ene kant de odds voor de favoriet meestal erg laag liggen en aan de andere kant er dus een redelijk grote kans is dat de favoriet niet wint.

Het is zeker niet verkeerd om de favorieten in de gaten te houden, 33% is immers een redelijk grote kans om te winnen. Maar het is wel aan te raden om onderzoek te doen naar de omstandigheden van de wedstrijd, de jockey, de trainer en nog een aantal andere aspecten die we hier noemen. Vaak zie je sterk verhoogde quoteringen voor de nummers 2 en 3 die wellicht net zo’n grote kans maken om de race te winnen.

5. Positie in de gate

Uit onderzoek blijkt dat de positie in het veld van belang is bij de uiteindelijke uitslag. Bij een normale race zijn er 20 posities gevuld. De nummer 1 positie staat het meest aan de binnenkant, terwijl nummer 20 juist helemaal aan de buitenkant staat. In de Kentucky Derby is hier een onderzoek naar gedaan op basis van de historische races. Daarbij is data uit 135 races genomen.

paardenrace: positie in de gate

In 96 van de 135 gevallen (71%), komt de winnaar van de posities 2 tot en met 10. Op deze posities zit het paard aan de binnenkant van het parkoers, maar kan het niet naar de binnenkant weggedrukt worden. Dat is dan ook waarom hier de voorkeur aan wordt gegeven. In de afgelopen 52 jaar zijn er maar 2 paarden die de wedstrijd gewonnen hebben terwijl ze op plek 17 tot en met 20 stonden.

De positie is dus van wezenlijk belang bij het wedden op paarden. 

#ad: Wed op paardenrennen bij bet365! Registreer je bij bet365 met een €50 sport bonus.

6. Live weddenschappen en live kijken

Wil je jouw winkansen nog verder vergroten, dan kun je er ook voor kiezen om live weddenschappen af te sluiten. Hierdoor kun je tijdens de wedstrijd nog bepalen welke jockey en welk paard gaat winnen. Niet alleen kun je hier een stukje zekerheid mee inbouwen, ook zorgt het voor veel meer spanning. Tijdens dat je aan het kijken bent kan er namelijk elk moment iets veranderen.

Door live mee te kijken kun je ook veel meer informatie over een wedstrijd verzamelen. Wordt er een wedstrijd over 2 kilometer gereden en ligt rijder A de hele tijd voorop tot de laatste 200 meter, dan weet je in de uitslag alleen dat rijder B heeft gewonnen. Wordt er vervolgens een wedstrijd over 1500 meter georganiseerd, dan kan het zijn dat rijder A veel meer kans heeft maar dat je op rijder B inzet omdat deze de race op 2 kilometer ook heeft gewonnen. Door live races te kijken krijg je dus veel meer informatie.

7. Vergelijk de quoteringen

Tot slot is het belangrijk om de quoteringen bij verschillende bookmakers te vergelijken als je zo voordelig mogelijk wilt spelen. Hier kan namelijk van de ene bookmaker naar de andere verschil in zitten. Er zijn maar een select aantal bookmakers die wedden op paarden aanbieden in Nederland. Elke aanbieder heeft net iets andere quoteringen en uitbetalingen. Maak daarom een weloverwogen beslissing door te kijken naar alle opties die aangeboden worden door legale aanbieders als ZEturf, Bet365 en Unibet.

#ad: Wed op paardenrennen bij bet365! Registreer je bij bet365 met een €50 sport bonus.

Wanneer kun je wedden op paardenraces?

Voordat je kunt beginnen met gokken op paardenraces wil je natuurlijk weten hoe deze in zijn werk gaan. Je kunt wedden op paardenraces op verschillende tijdstippen, afhankelijk van het soort paardenrace en de locatie. Over het algemeen zijn er drie hoofd scenario’s wanneer je kunt wedden op paardenraces:

 • Voorafgaand aan de race: Dit is de meest gebruikelijke manier om te wedden op paardenraces. Weddenschappen kunnen worden geplaatst voordat de race begint, soms zelfs dagen of uren van tevoren. Hierdoor heb je voldoende tijd om de paarden en hun prestaties te bestuderen en weloverwogen beslissingen te nemen.
 • Tijdens de race: Bij sommige bookmakers kun je ‘live’ wedden terwijl de race al bezig is. De quoteringen kunnen tijdens de race fluctueren op basis van hoe de paarden presteren. Dit soort weddenschappen vereisen snelle besluitvorming en kunnen een extra niveau van opwinding toevoegen aan de wedstrijd.
 • Ante-post weddenschappen: Dit zijn weddenschappen die ver van tevoren worden geplaatst, soms zelfs maanden voor de race. Ze worden vaak gebruikt voor grote en prestigieuze races, zoals de Grand National of de Kentucky Derby. Ante-post weddenschappen kunnen aantrekkelijke quoteringen bieden, maar houd er rekening mee dat als het paard niet deelneemt aan de race, je je inzet meestal niet terugkrijgt.

De beschikbaarheid van weddenschappen op paardenraces kan variëren per land en regio, vanwege lokale wetten en voorschriften met betrekking tot gokken. Bij online bookmakers zoals Unibet, die zijn gelicenseerd en gereguleerd, kun je vaak op verschillende tijdstippen wedden op paardenraces, afhankelijk van het aanbod en de specifieke races die ze aanbieden.

Populaire evenementen voor paardenraces

Populaire evenementen voor paardenraces zijn er over de hele wereld en trekken vaak veel aandacht en enthousiasme van zowel liefhebbers als gokkers. Enkele van de meest bekende en gewaardeerde paardenraces zijn:

De Kentucky Derby (Verenigde Staten): Een van de meest prestigieuze paardenraces ter wereld, gehouden op de eerste zaterdag van mei op de Churchill Downs-renbaan in Louisville, Kentucky.

De Grand National (Verenigd Koninkrijk): Een iconische hindernisrace die jaarlijks plaatsvindt op de Aintree-renbaan in Liverpool, Engeland, en bekend staat om zijn uitdagende sprongen en spannende actie.

De Melbourne Cup (Australië): Een beroemde race die wordt gehouden op de Flemington-renbaan in Melbourne, Australië, op de eerste dinsdag van november. Het is een belangrijk sociaal evenement en wordt vaak omschreven als “de race die het land stilzet.”

De Prix de l’Arc de Triomphe (Frankrijk): Een van de meest prestigieuze turfrennen ter wereld, gehouden op de Longchamp-renbaan in Parijs, Frankrijk. Het trekt topklasse-paarden uit verschillende landen.

De Dubai World Cup (Verenigde Arabische Emiraten): Een van de rijkste paardenraces ter wereld, gehouden op de Meydan-renbaan in Dubai. Het trekt internationale toprenners aan en biedt een enorme prijzenpot.

De Japan Cup (Japan): Een belangrijke race die jaarlijks wordt gehouden op de Tokyo Racecourse in Fuchu, Tokio, en vaak internationale deelnemers aantrekt.

De Royal Ascot (Verenigd Koninkrijk): Een prestigieus vijfdaags evenement dat plaatsvindt op de Ascot-renbaan in Berkshire, Engeland, en staat bekend om zijn traditie, mode en koninklijke aanwezigheid.

Deze evenementen hebben allemaal hun eigen unieke charme en aantrekkingskracht, en ze behoren tot de meest gevolgde en gewaardeerde paardenraces over de hele wereld.

Conclusie

Met al deze informatie heb je een antwoord op de vraag hoe werkt wedden op paarden. Met de bruikbare tips, verschillende strategieën en het overzicht van de bekendste soorten weddenschappen die er zijn bouw je een goed kennis op van hoe gokken op paardenraces in zijn werk gaat. De volgende stap naar het succesvol inzetten op de afloop van paardenraces is je verder verdiepen in alles wat er gebeurd rond deze sport. Zoek daarna een goede bookmaker uit en je bent er helemaal klaar voor. Veel succes!

Wedden op Paarden – FAQ

Ja, je kan in Nederland legaal wedden op paarden via online bookmakers. Een aantal van de beste online bookmakers voor paardenweddenschappen zijn Bet365 en ZETurf.

Er zijn vrijwel talloze mogelijke weddenschappen bij het paardenrennen. Een aantal belangrijke zijn de each-way weddenschap waarbij je inzet op dat het paard in de top drie eindigt en het wedden op de winnaar van een race.

Zolang je kiest om te wedden bij legale online bookmakers zoals ZETurf en Bet365 is het wedden op paarden zeker veilig en betrouwbaar.

Het wedden op paarden werkt vrijwel hetzelfde als andere sportweddenschappen. Je gaat eerst naar het evenement en de wedstrijd waar je op in wilt zetten, kiest vervolgens het type weddenschap dat je wilt plaatsen en selecteer je inzet. Hierna kan je de weddenschap plaatsen en genieten van de race!

Paardrennen is simpelweg een race tussen een aantal paarden en jockeys die op de paarden zitten. Hoewel er complexe weddenschappen en weddenschapscombinaties zijn is het over het algemeen een erg simpel spel.

Live wedden op paarden houdt in dat je tijdens de race nog geld in kan zetten. Dit kan niet altijd bij hele korte races maar wanneer het wel mogelijk is dan kan het je meer inzicht geven in de mogelijke winnaar. Het kan dus zeker voordelig zijn om een keer te proberen.

Paardenraces worden over de hele wereld gehouden bij speciale racebanen voor paarden. Een aantal van de belangrijkste competities zijn de Gold Cup, Kentucky Derby en de Breeder’s Cup.

Een paarden race duurt enkele tientallen seconden tot enkele minuten liggend aan de afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.