Wedden op Paarden

Wedden op Paarden - legale weddenschappen

Vooral in Groot-Brittannië is wedden op paardenrennen van ongekende popularit eit. Mensen doen dit niet alleen online maar maken van een bezoek aan de baan, inclusief de nodige weddenschappen, zelfs een dagje uit. In Nederland is hier minder van bekend, wat eigenlijk zonde is. Want online wedden op paarden kan enorm meeslepend zijn, helemaal wanneer je ook nog eens wint. Daarom hebben we hier verschillende tips en strategieën voor je, samen met de nodige nuttige informatie. Op die manier kun je uitgebreid kennis maken met wedden op paarden.

#ad: Wed op paardenrennen bij bet365! Registreer je bij bet365 met een €100 sport bonus.

Wedden op paarden online in Nederland

Sinds de markt voor online bookmakers is Nederland is geopend, zijn er verschillende opties als het gaat om het wedden op paardenrennen. Zo is het tegenwoordig mogelijk om te wedden op paarden bij Bet365, ZEturf, Bingoal, Jack’s Sport en Circus. Hoewel we bij al deze bookmakers zien dat zij een mooi aanbod hebben, springen er wat ons betreft een tweetal aanbieders met kop en schouders bovenuit.

Dit zijn namelijk Bet365 en ZEturf. Zij onderscheiden zich ten opzichte van de concurrentie vanwege de volgende voordelen:

 • Verschillende evenementen waar je op kunt inzetten;
 • Gespecialiseerd in het wedden op paardenrennen;
 • Geweldige quoteringen voor veel paarden;
 • Mogelijkheid om legaal en veilig weddenschappen af te sluiten in Nederland;
 • Momenteel is Bet365 overall gezien de beste bookmaker in Nederland.

Bij bet365 en ZEturf ben je er daarnaast ook nog eens zeker van dat je op zowel de grote als kleinere evenementen kunt inzetten. Zij publiceren deze evenementen namelijk ruim van tevoren, waardoor je ruim de tijd hebt om ook zelf nog een beetje onderzoek te doen.

bet365 4.92/5 Bet365 Review
Sport bonus
€100
 • Verschillende gebooste quiteringen voor geselecteerde runners voor nóg hogere winsten
 • Mooie bonussen en promoties, zoals een garantie bij kans verschuivingen, beste kans garantie en uitbetaling op gediskwalificeerde paarden.
 • Breed aanbod aan wereldwijde paardenrennen.
ZEturf 4.81/5
Sport bonus
€60
 • Jarenlange ervaring op het gebied van wedden op paardenrennen.
 • Uitstekende quoteringen op een breed aanbod aan wedstrijden.
 • Wedstrijdvoorbeschouwingen en tips op verschillende wedstrijden.
 • Mogelijkheid om Live beelden van de wedstrijd te bekijken.
Bingoal 4.77/5
Sport bonus
€250
 • Gevarieerd aanbod aan Belgische, Duitse, Franse, Ierse, Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse races.
 • Races live te volgen, ook de races waar je niet op hebt ingezet.
 • Mogelijkheid op extra winsten tot wel 15% door verhoogde quoteringen.

Tips om succesvol op paarden te wedden

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te benadrukken dat het investeren van tijd een enorm belangrijk aspect is bij het wedden op paardenraces. Het is namelijk een erg specifieke manier van wedden die veel kennis vereist. Het willekeurig inzetten van geldbedragen op paarden kan er daardoor alleen maar toe leiden dat er verlies in plaats van winst wordt gemaakt. Het is dan ook aan te raden om genoeg tijd te investeren in het onderzoeken van de mogelijkheden.

Hier volgen in ieder geval een aantal belangrijke tips die je kunt gebruiken om het wedden op paardenraces ook winstgevend te maken.

1. De vorm van de trainer

Hoewel het belang van een jockey in vorm natuurlijk voor zichzelf spreekt, is de vorm van de trainer ook belangrijk. Het gaat daarbij om een aantal verschillende aspecten. Allereerst is het belangrijk dat de jockey de juiste wedstrijden uitkiest waaraan het paard (en de jockey) aan mee gaan doen. Daarbij wordt gekeken naar de ondergrond, de breedte van de baan en bijvoorbeeld de tegenstand. Een goede trainer weet de juiste wedstrijden uit te kiezen en op die manier zijn kansen op de winst te vergroten.

#Naam van de trainerRunnersPaardenraces1eWinst (%)Punten
1.Charlie Appleby95370338,92%2772
2.Chad C. Brown189555417,39%2742
3.Bob Baffert1033273410,40%2636
4.John & Thady Gosden1102973411,45%2455
5.Brad H. Cox99315226,98%2394
De statistieken zijn bijgewerkt op 15 maart 2022.

Het is daarnaast ook belangrijk dat een trainer de juiste manier toepast om de paarden te benaderen. Een paard dat op een onjuiste manier wordt benaderd, kan negatieve gevolgen hebben voor de uiteindelijke resultaten die het paard boekt. Dit wordt tevens onderschreven in deze studie. Een trainer die in het verleden goede resultaten heeft bepaald, heeft dus al eerder laten zien te beschikken over de juiste trainingsmethode. Dit is een belangrijke indicator voor resultaten in de toekomst.

Veel websites hebben overzichten van de uitslagen van de afgelopen maand bijvoorbeeld. Hier kun je eenvoudig zien welke paarden van welke trainer in vorm zijn. Dit aspect kun je eenvoudig gebruiken om jouw kansen op de winst te vergroten.

2. De vorm van de jockey

Naast de vorm van de trainer, is natuurlijk ook de jockey een enorme belangrijk aspect bij de paardenrennen. Wanneer deze in of uit vorm is, kan dat grote gevolgen hebben voor de uitslag. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de training die de jockey volgt. Hoe meer men investeert in de fitheid van de jockey, hoe hoger het resultaat.

Dit wordt ook onderschreven door verschillende ontwikkelingen die in de sportwereld gaande zijn. Zo zijn er tegenwoordig speciale stoelen ontwikkelt die helpen bij de ontwikkeling van de jockey. Deze stoel moet er namelijk voor zorgen dat de stabiliteit-, houdings- en bewegingsproblemen verdwijnen. Dit heeft vooral betrekking op de bekken, de onderrug, de nek en de bovenste deel van de rug. Door een verbeterde zitpositie heeft dit ook positieve effecten op de resultaten.

Evenals bij trainers kun je ook van jockeys de resultaten van de afgelopen maanden bekijken. Daarbij is het belangrijk om goed te kijken naar de verschillende jockeys. De ene jockey vindt het belangrijk om aan zo veel mogelijk grote wedstrijden mee te doen, ongeacht het paard waarmee gereden wordt. De andere jockey vindt het juist belangrijk om alleen mee te doen als er een redelijke kans is dat er ook gewonnen wordt.

Kijk daarbij naar data van het afgelopen jaar. Wint een jockey meer dan 25-30% van de races, dan kun je deze het beste gaan volgen. Dit is namelijk erg hoog voor een jockey. Gemiddeld wint een jockey, kijkende naar de top 20 jockeys in Noord-Amerika, zo’n 18.7% van de tijd. Met 30% zit een jockey hier dus ver boven, waardoor het de moeite waard kan zijn om deze te volgen.

3. Wedden op jockeys

In plaats van wedden op paarden of trainers, kan het ook aan te raden zijn om te wedden op jockeys. Een jockey die vaker wint, heeft een hogere kans om wederom gevraagd te worden voor een nieuwe race. Toch is het belangrijk om de jockeys in de gaten te houden. Daarom hebben we hier een link naar een website waar je de statistieken van jockeys kunt zien.

#Naam van de jockeyPaardenraces1e2e3eWinst (%)Top 3 (%)
1.James McDonald4402528425,68%21,59%
2.Flavien Prat4142441355,80%24,15%
3.Joel Rosario5132947315,65%20,86%
4.William Buick3442532207,27%22,38%
5.Frankie Dettori40642331610,34%22,41%
6.Irad Ortiz Jr4252828426,59%23,06%
7.Christophe Lemaire2111914209,00%25,12%
8.Ryan Moore5233312366,31%15,49%
9.Luis Saez4022219315,47%17,91%
10.Jose L. Ortiz4501526333,33%16,44%
Statistieken zijn bijgewerkt op: 15.03.2022

Daarin komt data naar voren, zoals aantal starts, aantal winstpartijen, maar ook nuttige statistieken als het aantal keren in de top 3. Dit maakt het gemakkelijker om te kijken naar welke jockey veel wint. Zo zien we bijvoorbeeld dat Russell A. Baze in meer dan 57% van de gevallen in de top 3 eindigt. Deze statistieken zijn tevens op te halen voor de trainers en paarden zelf!

4. Wedden op paarden: favorieten

paardenrace: wedden op favorieten

Het wedden op favorieten is daarnaast niet altijd aan te raden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts in 33% van de gevallen, de favoriet ook daadwerkelijk wint. Daarbij dient vermeld te worden dat in zo’n 85% van de gevallen, één van de winnaars uit de top 4 komt. Toch is het dus niet aan te raden om altijd op de favoriet te winnen. Dit heeft een tweetal verschillende redenen.

Allereerst komt dit door het feit dat de odds van favorieten vaak erg laag liggen. Hierdoor moeten er grote bedragen ingezet worden om het rendabel te maken. Zet je er dan grote bedragen op in, dan is de kans nog maar 33% dat je ook daadwerkelijk met de winst naar huis gaat.

Het is zeker niet verkeerd om de favorieten in de gaten te houden. Toch zou het wel aan te raden zijn om persoonlijk onderzoek te doen naar de omstandigheden van de wedstrijd, de jockey, de trainer en nog een aantal andere aspecten die we hier noemen.

5. Houd je statistieken bij

Ook het zelf bijhouden van statistieken is zeker aan te raden. De belangrijkste reden hiervoor is dat het kan zijn dat je door het bomen het bos niet meer kunt zien. Er zijn namelijk overal op het internet statistieken te vinden van jockeys, trainers, paarden en banen. Hierdoor kan het lastig zijn om juiste data te verzamelen over weddenschappen.

Wanneer je hier zelf statistieken over verzamelt, worden deze statistieken en onderbouwingen alleen maar beter hoe meer data je verzamelt. Hoe meer weddenschappen er dus worden afgesloten, hoe gemakkelijker het is om weddenschappen in de toekomst te plaatsen.

6. Positie in de gate

Uit onderzoek blijkt dat de positie in het veld van belang is bij de uiteindelijke uitslag. Bij een normale race zijn er 20 posities gevuld. De nummer 1 positie staat het meest aan de binnenkant, terwijl nummer 20 juist helemaal aan de buitenkant staat. In de Kentucky Derby is hier een onderzoek naar gedaan op basis van de historische races. Daarbij is data uit 135 races genomen.

paardenrace: positie in de gate

In 96 van de 135 gevallen (71%), komt de winnaar van de posities 2 tot en met 10. Op deze posities zit het paard aan de binnenkant van het parkoers, maar kan het niet naar de binnenkant weggedrukt worden. Dat is dan ook waarom hier de voorkeur aan wordt gegeven. In de afgelopen 52 jaar zijn er maar 2 paarden die de wedstrijd gewonnen hebben terwijl ze op plek 17 tot en met 20 stonden.

Dit is dan ook de reden dat de positie dus van wezenlijk belang is bij het inzetten op deze paarden. Let er wel op dat de wijze waarop de posities bepaald worden per wedstrijd sterk kunnen verschillen. Sommige wedstrijden doen het op basis van het trekken van lootjes. Andere wedstrijden laten de lootjes trekken en laten dan de trainer de positie bepalen. Dus stel dat er een lootje met nummer 3 getrokken wordt, dan mag de trainer als 3e de positie kiezen. Dit wordt vaak gedaan op basis van de sterke punten van het paard.

#ad: Wed op paardenrennen bij bet365! Registreer je bij bet365 met een €100 sport bonus.

7. Snelheid

De snelheid van het paard is natuurlijk enorm belangrijk wanneer je gaat bepalen of het paard de mogelijkheid heeft om de wedstrijd te winnen. Toch dient het samen met de volgende twee punten in ogenschouw genomen te worden:

 • Ondergrond
 • Lengte van de track

Dit is namelijk per paard enorm verschillend en zijn daarom drie factoren die niet apart, maar juist in combinatie meegenomen dienen te worden. Allereerst kan natuurlijk de snelheid van een paard per ondergrond sterk verschillen. Dit heeft te maken met het gewicht van het paard, de voorkeur van het paard en natuurlijk ook de voorkeur van de jockey. Veel modder zal bijvoorbeeld leiden tot een lagere snelheid dan een drogere ondergrond.

Ook de lengte van de track hangt hiermee samen. Paarden, jockeys en trainers hebben namelijk persoonlijke voorkeuren. Daarnaast zal een trainer ook specifieke trainingsmethoden gebruiken om speciale afstanden te trainen. Wanneer een paard juist voor de kortere sprints getraind wordt, dient de snelheid natuurlijk hoger te liggen dan wanneer het paard juist voor de lange termijn getraind.

8. Ben selectief en specialiseer

Het gevaar bij paardenraces is de diversiteit en het grote aanbod. Dit zorgt ervoor dat er dagelijks enkele tientallen tot soms wel honderd paardenraces georganiseerd worden. Wil je op alle paardenraces inzetten, dan is dat hetzelfde als schieten met hagel. De kans dat je je uiteindelijke doel bereikt is namelijk een stuk kleiner. We zouden daarom ook willen adviseren om te je te specialiseren in één of slecht enkele paardenraces die vaker gehouden worden.

Dit biedt een aantal belangrijke voordelen. Allereerst zorgt dit ervoor dat je veel meer kennis over de wedstrijden krijgt, waar ze gehouden worden en wie er meedoen. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat je dus meer informatie verzamelt over bepaalde jockeys, paarden en combinaties van beide. Hierdoor krijg je steeds meer kennis hierover, die je vervolgens ook weer voor jouw zelfgemaakte statistieken kunt gebruiken.

Doordat je kennis over deze specifieke races toeneemt, heb je uiteindelijk ook veel beter in de gaten wat de sterke en zwakke punten van rijders zijn én kun je je dus ook focussen. Hoe meer kennis, hoe groter de kans dat je wint! Specialiseren is dus het devies.

9. Live weddenschappen en live kijken

Wil je jouw winkansen nog verder vergroten, dan kun je er ook voor kiezen om live weddenschappen af te sluiten. Hierdoor kun je tijdens de wedstrijd nog bepalen welke jockey en welk paard gaat winnen. Niet alleen kun je hier een stukje zekerheid mee inbouwen, ook zorgt het voor veel meer spanning. Tijdens dat je aan het kijken bent kan er namelijk elk moment iets veranderen.

Door live mee te kijken kun je ook veel meer informatie over een wedstrijd verzamelen. Wordt er een wedstrijd over 2 kilometer gereden en ligt rijder A de hele tijd voorop tot de laatste 200 meter, dan weet je in de uitslag alleen dat rijder B heeft gewonnen. Wordt er vervolgens een wedstrijd over 1500 meter georganiseerd, dan kan het zijn dat rijder A veel meer kans heeft maar dat je op rijder B inzet omdat deze de race op 2 kilometer ook heeft gewonnen. Door live races te kijken krijg je dus veel meer informatie.

10. Ken de verschillende weddenschappen

De verschillende type weddenschappen kunnen tevens van belang zijn bij het wedden op paardenraces. Zo is er de mogelijkheid om je winkansen te spreiden, zodat je niet precies hoeft te voorspellen wie er wint. Dit kan door gebruik te maken van de ‘Each Way’ methode, waarbij het paard waarop je wedt alleen in de top 3 hoeft te eindigen. Een nadeel hiervan is echter wel dat de odds hierdoor een stuk lager zijn.

Wil je hogere odds, dan kun je beter kiezen voor een ‘To Win’ strategie, waarbij je dus wel het winnende paard moet voorspellen. Hiervoor zijn de odds al een stuk hoger. Tot slot kun je bijvoorbeeld ook trifecta spelen. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld 6 stuks. Wanneer je trifecta speelt, zet je een bedrag in op de individuele mogelijkheden, dus €1 op elke mogelijkheid, uitkomend op totaal €6. Van deze €6 mogelijkheden zijn er 2 waarschijnlijk dat ze gebeuren, terwijl de andere vrij onwaarschijnlijk zijn. Hierdoor gooi je in principe al €4 weg.

Het is dus te adviseren om op te passen bij het type weddenschap dat gebruikt wordt. Hoe beter je de verschillende type weddenschappen kent, hoe beter je de kansen kunt inschatten en dus ook winst kunt maken.

11. Kijk naar de marges

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de marge die een bookmaker pakt op een weddenschap. Hoe lager de marge is, hoe beter dit voor jou is. Speel je namelijk bij bookmakers met een hogere marge, dan gaat er een groot deel van de verliezen direct naar de bookmaker zelf.

#ad: Wed op paardenrennen bij bet365! Registreer je bij bet365 met een €100 sport bonus.

Belangrijke factoren bij paardenrennen

Hoewel bovenstaande aspecten belangrijk zijn om mee te nemen bij het wedden op paardenraces, is het ook belangrijk om de factoren tijdens paardenraces in de gaten te houden. Een aantal belangrijke factoren bij paardenraces zijn bijvoorbeeld:

 • De leeftijd van het paard
 • De fysieke kenmerken van het paard
 • De jockey

De eerste twee spreken natuurlijk voor zich. Een paard dat qua fysiek er slecht uitziet, is natuurlijk een stuk minder interessant om op in te zetten dan paarden die er fysiek top uitzien. Dit geldt natuurlijk hetzelfde voor de jockeys.

Een ander interessant element met betrekking tot de jockeys, is dat zij niet gebonden zijn aan één enkel paard of aan één enkele trainer. Zij kunnen er namelijk voor kiezen om elke race een ander paard te berijden. Daarbij moet gezegd worden dat de kwaliteiten van een jockey de prestaties van de paarden sterk kunnen verbeteren. Het is dan ook aan te raden om te kijken naar de combinatie van paard en jockey.

Is er sprake van een combinatie die in het verleden ook regelmatig uitstekend gepresteerd heeft, dan is het aan te raden om hierop in te zetten. Ook een topjockey met een uitstekend paard is natuurlijk altijd een gokje waard.

Gok strategieën om je winkans te verhogen

Paarden – Gok strategieën

Naast de bovenstaande tips zijn er een aantal strategieën die je kunt volgen bij het gokken op paarden. Of je nu gaat wedden op Franse paardenrennen of kiest voor wedstrijden in een heel ander land, over het algemeen zijn deze strategieën altijd toe te passen. Door deze te gebruiken vergroot je de kansen om op lange termijn succesvol te zijn. Net zo belangrijk, je zorgt ervoor dat je niet teveel risico neemt bij het afsluit van enkele weddenschappen zodat je niet met een slechte zet alles kwijt bent. Neem daarom de volgende strategieën goed door.

Gokken naar je budget

Dit deel van je strategie is belangrijk, omdat het je op de lange termijn de meeste kans op winst geeft. Waar het om gaat is dat je per weddenschap niet meer dan een bepaald deel van je totale budget inzet. Op die manier wordt je niet te hard geraakt door een eventueel verlies.

Voorbeeld: In totaal heb je een budget van €100 om mee in te zetten. Gok per weddenschap niet met meer dan 5 of 10 procent van dit totaal. Je zet dus nooit meer dan €5 of €10 in per gok. Als je op de lange termijn gaat winnen zal je budget groter worden, en kun je dus vanzelf meer in gaan zetten.

Combineer weddenschappen met een lage quotering

Combineer weddenschappen – paarden

Als gokker zonder veel ervaring met het wedden op paardenraces is dit een prima strategie. Je kunt kiezen voor meerdere bets met lage odds en deze combineren. Op die manier loop je weinig risico en heb je toch een grote winkans. Daarbij helpt het je beter te begrijpen hoe alles precies werkt.

Voorbeeld: Wanneer je drie verschillende weddenschappen hebt met andere odds, combineer deze dan. Stel, de quoteringen zijn respectievelijk 1.22, 1.40 en 1.35. Door deze alle drie te combineren in een weddenschap worden de odds 2.30. Dit is al een stuk aantrekkelijker, en de kans om te winnen blijft groot. Al moet je ze wel alle drie goed hebben uiteraard.

Verslagen favoriet strategie

Deze strategie werkt het beste wanneer je enige kennis hebt van de wedden op paarden. Wat je eigenlijk gaat doen is zoeken naar een buitenkansje, wat er vaak wel is. In het Engels wordt er aan deze strategie gerefereerd als The Beaten Favourite Strategy.

Voorbeeld: Je kiest een paard wat veel goede resultaten en overwinningen heeft geboekt, maar de laatste race heeft verloren. De odds voor het paard zullen daardoor lager zijn, maar dat maakt het nog geen slechte kandidaat om te winnen. Iedereen heeft namelijk wel eens een slechte dag. Door voor een dergelijk paard te kiezen, heb je een goede winkans tegen een betere quotering.

Werken wiskundige berekeningen bij wedden op paarden?

Wiskundige berekeningen worden tegenwoordig bij allerlei verschillende sportweddenschappen toegepast. Gokkers proberen hiermee de zekerheid te verkrijgen dat zij een winstgevend weddenschap afsluiten. Toch is het niet zo makkelijk als het lijkt. De vraag is dan ook: Werken de wiskundige berekeningen? Deze vraag gaan we hieronder verder behandelen.

De ‘Arbitrage’ strategie

De Arbitrage strategie is de afgelopen jaren in populariteit sterk gestegen. Deze strategie werkt als volgt. Bij het afsluiten van een weddenschap zet je in principe in op elke event dat gegarandeerd winst oplevert, ongeacht de uitslag van het event. Dit geeft je alles gokker de mogelijkheid en kans om te gokken bij verschillende bookmakers.

Voorbeeld:

Paard X wint bij bookmaker A: 2.21
Paard X wint bij bookmaker B: 2.41
Paard Y wint bij bookmaker A: 2.13
Paard Y wint bij bookmaker B: 2.03

De kunst is in dit geval om in te zetten op de hoogste odd, aangezien je hierdoor winst kan maken. In dit voorbeeld zetten we dus €10 op de hoogste odd voor zowel paard X als Y. In dit geval komen we bij Paard X dus uit op bookmaker B, terwijl we bij paard Y uitkomen op bookmaker A.

Wint Paard X nu, dan gaat de berekening als volgt:
Winst Paard X (€10 x 2.41 = €24.10) – Verlies Paard Y (€10) = €14.10

Dit wil dus zeggen dat je €14.10 – €10 = €4.10 winst hebt gemaakt ongeacht welk paard gewonnen heeft. Doe je dit met grotere bedragen, dan wordt uiteindelijk jouw winst ook vergroot.

Het meest belangrijke over paardenraces

Alvorens je als gokker echt kunt gaan beginnen met gokken op paardenraces wil je natuurlijk weten hoe deze in zijn werkt worden afgewerkt. Daarom mag een duidelijke introductie over het verloop van een paardenrace en de onderdelen die er zijn uiteraard niet ontbreken. Om het simpel te houden, zijn paardenraces in te delen in twee verschillende soorten.

Vlakke baan rennen

Het seizoen voor vlakke baan rennen loopt vanaf de maand april tot en met oktober. Dit wordt in het paardenrennen gezien als het meest prestigieuze onderdeel van de sport. De races vinden grotendeels plaats in de zomer met als hoogtepunt de race van Royal Ascot in Groot-Brittannië. Bij het vlakke baan rennen wordt tevens het meeste prijzengeld verdeeld.

Hindernisrennen

Het hindernisrennen wordt gehouden in het andere gedeelte van het jaar, dus vanaf oktober tot april. Dit gebeurd voor het grootste gedeelte in Groot-Brittannië en met name Engeland en Ierland. Hier worden ook de beste springpaarden gefokt die er in de wereld te vinden zijn. Hindernisrennen is absoluut een spectaculair onderdeel. De ruiters en hun paarden scheren met enorm hoge snelheid over allerlei hindernissen heen wat voor een spannende strijd zorgt.

Soorten weddenschappen voor paardenraces

Soorten weddenschappen

Nu we een mooie strategie voor je hebben opgenoemd, is het ook belangrijk om de verschillende type weddenschappen te kennen. Ook in de wereld van de paardenraces zijn er namelijk een groot aantal verschillende type weddenschappen die je kunt gebruiken om winst te maken.

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat er een onderscheidt gemaakt kan worden tussen ‘straight bets’ en ‘exotic bets’. Voor de straight bets geldt dat deze veel gebruikt worden door mensen die nieuw zijn in de wereld van het gokken op paardenraces. Gokkers met meer ervaring kiezen vaak voor de exotic bets.

Wedden op paarden: Straight Wagers

Kijken we naar de straight bets, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Hierbij wedt je te allen tijde op één paard en op welke positie dit paard gaat eindigen. Binnen de straight bets zijn er dus verschillende mogelijkheden:

 • Win: Hierbij wedt je alleen op het winnende paard. Je wint het weddenschap dus alleen als het door jou gekozen paard ook daadwerkelijk als eerste over de finish komt.
 • Place: In dit geval valt de odd vaak wat lager uit, aangezien je op een paard wedt dat eerste óf tweede eindigt. Hierdoor vergroot je de kans dat het weddenschap correct is, maar verklein je wel de odds. 
 • Show: Bij dit type weddenschap in de straight bet categorie gaat het erom dat het door jou gekozen paard in de top 3 eindigt. Wederom is hierdoor de kans om te winnen een stuk groter, maar de odds dalen er ook weer door. 
 • Across the board: Dit weddenschap valt ook onder de Straight Bets, maar is een stuk lastiger. Het paard moet namelijk aan drie verschillende eisen voldoen. Het moet bij de eerste drie, eerste twee en eerste eindigen. Eindt het paard als eerste, dan krijg je uitbetaald voor zowel win, place als show. Eindigt het paard als tweede, dan krijg je alleen place en show. Eindigt het paard als daarde, dan krijg je alleen nog maar show. Deze combinatieweddenschappen zijn minder rendabel, aangezien ze qua prijs een stuk hoger liggen en minder winstpotentieel bevatten.

#ad: Wed op paardenrennen bij bet365! Registreer je bij bet365 met een €100 sport bonus.

Exotic Wagers

Wedden op Paarden Exotic Wagers

Bij Exotic Bets heb je als gokker de mogelijkheid om op meerdere paarden in te zetten. Je vergroot hiermee het winstpotentieel, maar maakt het jezelf direct ook een stuk moeilijker. Bij de exotic bets zijn er verschillende typen mogelijk:

 • Exacta: Hierbij zet je in op twee paarden, die vervolgens als eerste en tweede moeten eindigen. Daarbij moet ook de volgorde nog juist zijn. Is de volgorde onjuist, dan verlies je het weddenschap. 
 • Quinella: Dit type weddenschap is vergelijkbaar met het Exacta type, maar hierbij is de volgorde niet van belang. Je dient alleen twee paarden te kiezen waarvan jij denkt dat ze op plaats 1 en 2 gaan eindigen. Hierbij ligt de uitbetaling wel wat lager
 • Trifecta: Evenals bij Exacta dien je hier de juiste volgorde van de paarden te voorspellen. In dit geval gaat het echter om de eerste drie paarden. 
 • Superfecta: Het Superfecta weddenschap is helemaal lastig, aangezien hierbij de volgorde van de eerste 4 paarden juist moet zijn. Dit is dan ook een type weddenschap dat enorme winsten kan opleveren, maar waarbij de moeilijkheidsgraad ook erg hoog ligt. 
 • Daily Double: Hierbij dien je een paard te kiezen dat twee opeenvolgende races gaat winnen. 
 • Pick 3 / Pick 4 / Pick 6: Bij dit type weddenschap dient een paard respectievelijk 3, 4 of 6 races opeenvolgend te winnen. Pas dan krijg jij als gokker je winst uitbetaald.

Conclusie

Met al deze informatie heb je een antwoord op de vraag hoe werkt wedden op paarden. Het kan wat veel informatie zijn in het begin, maar wanneer je deze goed doorloopt kun je hier alleen maar van profiteren. Met de bruikbare tips, verschillende strategieën en het overzicht van de bekendste soorten weddenschappen die er zijn bouw je op die manier een goed kennis op van hoe gokken op paardenraces in zijn werk gaat. De volgende stap naar het succesvol inzetten op de afloop van paardenraces is je verder verdiepen in alles wat er gebeurd rond deze sport. Zoek daarna een goede bookmaker uit en je bent er helemaal klaar voor. Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *