Live Weddenschappen vs de Standaard Pre-match Weddenschappen

Live vs pre-match weddenschappen

In elke branche zijn er innovaties, uitdagingen en problemen waar men tegenop loopt als er een nieuwe wijziging in het basisbegrip plaatsvindt. Wat heeft dit voor betekenis in de wereld van gokken en weddenschappen? Zelfs bij het standaard gokken op sport, is er nu de mogelijkheid om pre match en live te wedden. Het verschil zit hem in wanneer de weddenschap gelegd wordt. Strategisch gezien zit er heel veel verschil tussen de twee en je moet zeker wel goed weten wat je doet. Wat en hoe precies gaan we hieronder uitleggen.

De Verschillen

De grote verschillen tussen de twee varianten zijn de tijd waarop je de weddenschap inzet en de manier hoe men met de weddenschap omgaat als speler. Bij een pre-match bet zet je vantevoren in, kun je er niet meer onderuit en kun je dus nog winnen, gelijkspelen of verliezen.

In een live bet match, kun je eerst goed kijken wat er gebeurt en daarna pas de weddenschap ingaan. Is het dan toch niet wat je helemaal in gedachten had, kun je er nog onderuit met verlies van een percentage van de inleg.

Je zet je geld in… en dan?

Allereerst is er de cash out optie bij live weddenschappen, wat inhoud dat je je geld voor het grootste gedeelte terug kan krijgen als het niet loopt zoals je gehoopt had. Er zit echter altijd een percentage voor de bookmaker in die je niet terugkrijgt.

Je kijkt live naar hoe de weddenschap zal eindigen. Omdat het live is, is er dus ook de mogelijkheid om je geld voor een gedeelte terug te halen. De bookmakers hebben dan ook geen enkele invloed op het resultaat van de match. Dit houdt ook in dat de winkans met een beetje goede voorbereiding groot is, maar dat het te winnen bedrag meestal wat kleiner is, omdat de cashout ook mee berekend moet worden in de omzet van de bookmaker.

De mogelijkheden om in te zetten zijn redelijk gelijk met de sporten die we in Europa kennen. Denk dan aan:

  • Wie wint er?
  • Wie valt eruit?
  • Wie wordt er gewisseld?
  • Wat wordt de eindstand?

Waarvan de meest voorkomende de eindstand en de team wins zijn. Van de bovenstaande uitslagen zijn er dan voor de inlegger en de bookmaker ook nog de win, gelijkspel en verlies berekeningen. Het is niet mogelijk om er een percentage aan te hangen omdat er te veel factoren meespelen, die de resultaten kunnen beïnvloeden.

Wereldwijd zijn de meest voorkomende spellen om op te wedden: voetbal, basketbal, American football, honkbal, hockey en formule 1. Honkbal is bij ons in Nederland nu aan het opkomen, maar kunnen het nog niet opnemen tegen voetbal en formule 1, wat veruit ook in pre-match weddenschappen de meest populaire zijn om op te wedden.

Win Kansen

In live wedden wordt letterlijk elke minuut de weddenschappen, inleg en win marges bepaald. Als je minuut 10 in diezelfde wedstrijd voor 10 euro inzet op een goal van kant a, kan het goed zijn dat als de kans op winnen veel grotere is geworden, dat inzetten op kant a 2 minuten later ineens 20 euro is. Dit alles omdat de bookmaker ook een percentage krijgt, maar het zeker ook interessant wil houden voor de “speelbaarheid” van de wedstrijd. Je kunt er tot op een bepaalde hoogte zekerder van zijn dat ze de wedstrijd gaan winnen.

Bij een pre-match weddenschap, kun je ook inzetten, maar niet terugtrekken. Dit omdat de weddenschap nog niet begonnen is en er wordt verwacht dat je weet wat je doet. Wat je bijvoorbeeld bij een live weddenschap niet kunt zeggen zonder beinvloed te zijn door het verloop van de wedstrijd is: “Die gaan winnen”. Dit kun je alleen vooraf bepalen en daar houdt het mee op. Er zit een groter risico aan, maar de winkansen zijn dan ook wel wat groter.

Voor wie is live wedden en voor wie pre match wedden?

Stel voor: Je bent helemaal fan van de club die de wedstrijd gaat spelen waarvan we het hele artikel al een voobeeld nemen. Je kent de opstelling van het team wat de afgelopen wedstrijden heeft gespeeld zo goed dat je nog net niet naast de coach zit om te vertellen wat ze moeten doen. Je weet wie er net uit herstel komen en je weet wat elke rol op het veld is. Kortom; je kunt je wel een idee voorstellen van wat er gaat gebeuren op het veld. Jij bent de ultieme live better. Jij moet de live wedden op voetbal strategie meester maken en je kunt er wellicht een hele hoop mee verdienen. Je weet wanneer je terug moet trekken en wanneer je meer in moet leggen.

Ben je maar pas een beginnende speler, dan is het interessanter om te kijken naar pre-match weddenschappen. Hier is het simpeler om te zien wat er moet gebeuren en kun je zonder teveel spanning kijken naar de wedstrijd. Ook hier is het belangrijk om te weten wat je doet, maar dit speelt minder mee. Je kunt je inleg spreiden op diverse onderdelen als coin toss, de win en eindstand.

Niet alleen beginners zijn goed af met pre-match weddenschappen, want iemand die een goede analyse kan zetten op het gedrag van een persoon of team kan goed geld verdienen met deze optie. De inzet kan lager zijn, maar de winst is groter.

Als een wedstrijd zo overduidelijk leunt naar een kant, kan een bookmaker ervoor kiezen om deze wedstrijd niet open te zetten voor live weddenschappen. Denk hierbij aan een professioneel team tegen een vriendenteam wat 1 keer per week voor het bier naderhand met elkaar gaat voetballen. Dit is wel heel overdreven, maar soms is het gewoon te duidelijk dat het voor de bookmaker niet de moeite waard is om mee te spelen.

Waar verdien je nu het meeste mee?

“Een goede speller kan winnen met wapens waar iemand anders niks aan heeft”, zei niemand. Wat we er wel mee bedoelen, is dat beide varianten winstgevend kunnen zijn als je weet wat je doet. Een live speler kan goed voorspellen wat het gedrag is van de (tegen)speler. Je weet wat er ongeveer gaat komen en kan daarop anticiperen met een weddenschap. Iemand die het rustiger aan wil doen en gewoon een spel wil zien, is beter af met pre-match weddenschappen. Die kent het gedrag van het team en ziet een lijn in het gedrag van de afgelopen tijd. Als dit uitloopt zoals verwacht, levert dit geld op. Je moet echter wel heel goed zijn, wil je hiervan kunnen gaan leven dus let op wat je doet. Soms is het leuker om wat meer spanning in een spel te stoppen door het een poging tot winstgevend te maken.

Beide hebben dus hun voordelen en beide brengt een spanningsfactor met zich mee. Mocht je een van de twee nog niet geprobeerd hebben, is het zeker aan te raden om eens te proberen. Welke het ook gaat worden, blijf verstandig spelen en houdt je hoofd bij je hart en je hart bij je verstand. Je bent het sneller kwijt als dat je het gewonnen hebt!

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.