Hoe Kun Je Geld Verdienen met Weddenschappen?

Hoe Kun Je Geld Verdienen met Weddenschappen
inhoud

Door te weden natuurlijk! Dat is het makkelijke antwoord. Waar we op doelen is echter hoe je met weddenschappen winst kunt maken. Kun je je loon ermee verdienen zonder professional te zijn? Wellicht wel, maar wat moet je dan doen om het tot zover te schoppen en wat zijn de beste manieren om ermee te beginnen en door te gaan? Belangrijker nog, welke factoren heb je onder controle en welke juist maken het spel of weddenschap spannend? Op al deze vragen gaan we een poging doen om ze te beantwoorden. Na het lezen, kun je dan ook voor jezelf beslissen of dit een geschikte carrièremove gaat worden, of dat je het houdt bij het casual gokken, dus af en toe een weddenschap om de avond erop een rondje in het plaatselijke café te betalen.

Waar we in dit artikel naar gaan kijken is de “hoe” van het geld verdienen met weddenschappen en het aantal factoren waar je rekening mee moet houden om jouw gok carrière een kans te geven. Denk hierbij aan de sporten welke je het meest comfortabel of bekend mee bent.

Wat moet je weten over weddenschappen?

Wat moet je weten over weddenschappen?
 1. Probeer nog dieper in te gaan op je kennis die je al van een bepaalde sport hebt. Als je wekelijks naar voetbal kijkt, maar niet naar bijvoorbeeld tennis, zul je altijd meer weten van de voetbalsport als van tennis, wat logisch is.
 2. Doe van tevoren, ondanks je kennis, veel research en let goed op wat er voor de wedstrijd gebeurt. Wat zijn de strategieën die het team gaat aannemen en wie zit er in de wisselbanken? Wie beginnen er (in het voetbal voorbeeld) in de eerste helft met spelen en wie blijver er deze wedstrijd aan de zijlijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten wie er in deze formatie de meeste goals in het verleden heeft gescoord.
 3. Gok met een achterliggende strategie en ga niet blind weddenschappen in. Met andere woorden, weet wat je doet voor je je geld verspeelt aan weddenschappen waar je geen research over hebt gedaan. Dit kan alleen maar leiden tot verlies en teleurstelling, terwijl u met een goed onderbouwde weddenschap de teleurstelling tot een minimum kan beperken. Het is en blijft wedden, dus de kans zal altijd blijven bestaan. Hoe meer je weet, hoe directer je de winst kunt pakken!
 4. Kies een strategie en blijf consequent bij je plan. Ondanks dat er veel “winnende” strategieën zijn, geven geen van allen een kans op slagen, zelfs niet de populaire strategieën als de Martingale strategie, welke voor beginners zowel als ervaren spelers absoluut geen aanrader is!
 5. Zet de voordelen van een offline bookmaker tegen een online bookmaker en kijk welke het beste uitkomt. Ook hier variëren de voordelen heel erg tegenover de te bezoeken variant, dus pak ook hier een omzet gevend voordeel mee.
 6. Calculeer de kansspelen belasting in het te winnen bedrag voor je gaat spelen. Dit geld ook voor de bonussen. Het kan zijn dat er een belasting per gewonnen prijs gehandhaafd wordt en die kan vervelend uitlopen als je niet verwacht dat er met belasting gerekend wordt. Deze staat nu op 30.1% dus zeker wel belangrijk om mee te nemen in de winsten die je wilt gaan behalen die dag of avond.

Welke voordelen kan ik halen uit het kiezen van een sport?

kiezen van een sport

Voor je je eerste professionele weddenschap gaat plaatsen, moet je een aantal dingen op een rijtje zetten en een van de belangrijkste dingen om te weten is de keuze die je maakt op welke sport je gaat wedden.

 • Waar weet je het meeste over?
 • Waar kun je de beste research op doen
 • Van welk team ben je het meeste thuis?
 • Heb je een favoriet team en hoe doet die het dit seizoen?
 • Zijn daar uitvallers, blessures of nieuwe spelers?
 • Heeft dit effect gehad op het functioneren van het team en zijn ze gedurende die tijd gewoon blijven spelen als voorheen?
 • Een andere belangrijke factor is welke scheidsrechter er fluit. De een is de ander niet in welke sport dan ook!

Haast je niet bij het wedden op sport

Als je niet weet hoe teams spelen, wie de spelers zijn, hoe deze op het veld reageren en de regels van het spel niet kent is het misschien niet verstandig om gelijk al in te zetten. Dat wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat je geen kennis kunt opdoen. Sterker nog, dit kan vaak zelfs heel snel. Door bepaalde research te doen kun je er al gauw achter komen of een club, team of sporter in vorm is, last heeft van blessures en of er andere relevante informatie is die je moet weten. Wil je gaan inzetten op een sport waar je (nog) niet veel kennis van hebt? Dan is het misschien handig om deze eerst een tijdje te volgen voordat je erg met echt geld op gaat wedden.

Maar waarom moet je een bepaalde sport kiezen om op te wedden als je ook op meerdere of allemaal in kunt zetten? Dit kan verschillende redenen hebben. Als je veel kennis hebt van een sport omdat je deze toch al volgt, maakt dit het voor jou makkelijker. Je winkansen worden groter en je hoeft minder research te doen. Een andere goede reden om voor een specifieke sport te kiezen is vanwege goede quoteringen. Voor grote en bekende sporten zul je bovendien veel meer opties hebben. Dit wil zeggen meer wedstrijden, meer competities en toernooien en meer verschillende soorten weddenschappen.

Willekeurige factoren

Dit zijn een aantal factoren die je weet, maar uiteraard zullen er een aantal onbekende factoren die tijdens een wedstrijd kunnen gebeuren, of factoren waar je je maar half op voor kunt breiden. Denk hierbij aan uitval, blessures gedurende de wedstrijd of (in het geval van voetbal) een diversiteit aan kaarten die uitgedeeld worden aan spelers die een misstap maken die gezien wordt.

Om enigsinds meer kans te maken is de kennis van een sport belangrijk, laat dat duidelijk zijn. Omdat je al redelijk wat kennis van je favoriete sport hebt, is het inschatten wat de eindresultaten zijn makkelijker. Dit blijft natuurlijk altijd een gok, maar zoals boven al vermeld, hoe meer je weet, hoe zekerder een gok wordt. Maar wat als je nu een voor jouw compleet onbekende sport gaat gebruiken om een weddenschap op te leggen.

Voor je gaat wedden – voorbereidingsfase

Voor je gaat wedden – voorbereidingsfase

Je begint al het werk bij een goede voorbereiding van de wedstrijd. Dit is niet anders op het speelveld. Daar spelen ze immers ook voor geld, niet voor het applaus. Analyseer de factoren die we hierboven reeds genoemd hebben door en door om te kijken of het een weddenschap wordt waar je uiteindelijk iets aan hebt. Analyseer niet de alleen de wedstrijd, maar ook de inleg die je moet neertellen voor die wedstrijd en houdt rekening met de kansspelbelasting van 29,5% in Nederland. Als het een hele kleine uitbetaling is op een normale wedstrijd, dan zal de inleg ook niet heel veel zijn, maar genoeg om twee keer na te denken of het toereikend is. Het zou alleen jammer zijn als je geen rekening hebt gehouden met deze belasting en maar 2/3 van een winst mee naar huis (of het cafe) neemt.

Wat moet je analyseren voor je een weddenschap ingaat?

Wat analyseer je dan allemaal? Hieronder een aantal vragen die je je kunt stellen om te weten te komen of de wedstrijd winstgevend zal zijn:

 • Wie is het team/ de speler? Is het een bekende, populaire speler/ team, of is het een doorsnee team. Dit kan invloed hebben op de inleg en uitbetaling
 • Hoeveel heeft het team/ de speler dit jaar al gewonnen? Wordt er vaak achter elkaar gewonnen of af en toe maar eens, of ligt het redelijk gelijk met de verliezen die men neemt? De meest positieve zou een team of speler zijn die niet vaak wint, om daarop de win te wedden, maar dat is heel riskant. De payoff is dan wel weer heel goed. Een team of speler die vaak wint, heeft bij de bookmaker niet een hele hoge waarde, want je weet al vrijwel zeker dat deze weer gaat winnen, of in ieder geval gelijk spelen.
 • Wie zijn de grensrechters? Dit heeft meer met voetbal te maken dan met een andere sport, want voetbal kent een hoop scheidsrechters. Als er een hele strenge tussen zit, bestaat de kans dat er kaarten worden uitgedeeld en dat is dan weer een weddenschap waard.
 • Wat zal de eindstand worden? Hele goede teams of spelers hebben een grotere kans met een groter verschil te eindigen als een team wat opgewassen is tegen het andere team. In de lagere regionen van de sport is dit verschil zelfs nog groter, waardoor je meer verschillen in de resultaten mag verwachten. Vanzelfsprekend is de winkans ook lager, dus de inzet daarmee ook. Bij voetbal kunnen er wel eens aantallen van boven de 5 goals voorkomen. Hoe hoger je in het klassement gaat gokken, hoe meer garantie je krijgt en hoe meer je kunt verdienen, dus hoe hoger de inleg.

Controleer wiskundige voorspellingen

Een andere hele goede tip is de voorspelling van een wedstrijd te bekijken. Elke wedstrijd heeft zijn charme, welke goed bestudeerd moet worden. Een voorbeschouwing een dag of uur voor de wedstrijd is goed om toch nog de laatste wijzigingen te doen op de weddenschap wanneer dit nog mogelijk is, of een weddenschap te plaatsen. De commentatoren praten hierover hoe ze verwachten dat de wedstrijd gaat verlopen, wie de favorieten zijn en hoe deze zich gaan opstellen. De helft van bovenstaande analyse is dan al gedaan door iemand anders en is het aan jou om hierop in te spelen op de manier die jouw het beste voelt. Soms is het niet mogelijk om een voorspelling van een match te vinden, dus blijf wel analyseren en ga niet uit van wat andere je vertellen over de komende weddenschap of wedstrijd.

Soms kunnen dingen niet voorspeld worden, ondanks goede research

Een goed voorbeeld is een 1 X 2 weddenschap. Deze komt veel voor bij voetbalwedstrijden, waarbij het eigenlijk betekent dat er drie uitkomsten kunnen zijn. De 1 staat voor winst van het thuisteam, de X voor een gelijkspel en de 2 voor winst van het uitteam. Nu je de definitie van een 1 X 2 weddenschap weet, gaan we hieronder kijken naar hoe het precies werkt.

Bijvoorbeeld 1: Er zijn gevallen waar het heel duidelijk is welk team gaat winnen. Denk hierbij in Nederland aan een PSV tegen FC Zwolle. PSV heeft veel meer win kans, omdat er in heel andere divisies wordt gespeeld, maar tegen elkaar is het al vrijwel duidelijk dat PSV de win gaat pakken. Dit weet iedereen en dus ook de bookmakers die er gebruik van maken om de win op FC Zwolle beter uit te laten vallen. Er is meer risico, maar als het Zwolle lukt, heb jij meer geld uit je inleg als van PSV, wat een redelijk zekere zaak was.

Bijvoorbeeld 2: Soms, heel soms wint een underdog en dit kan grote gevolgen hebben als je dacht dat je een zekere gok ging wagen. Denk hierbij aan wat Peru flikte in de Copa America in 2019, waar Peru voor het eerst in 44(!) jaar de finales haalde, terwijl iedereen had verwacht dat het team er al veel eerder uit zou moeten liggen, won het van Chili met 3-0.

Bijvoorbeeld 3: 2014, halve finale Brazilië – Duitsland, waar Duitsland zeker niet de minste speler in een kampioenschap is, toch de mindere helft van dit duel zou moeten zijn. Duitsland geëindigd met 7-1 in hun voordeel. Een behoorlijke nederlaag voor een voetballand als Brazilië.

Er zijn zo nog wel meer voorbeelden te noemen uit het verleden van de sport, waar de underdog de oppositie compleet vermorzeld. Moraal van het verhaal is en blijft het feit dat je nooit 100% weet wat het gaat worden en vooronderzoek zal kunnen leiden tot meer succes in de eind voorspelling die je hebt gedaan.

Speciale promoties voor bepaalde sportevenementen

Speciale promoties voor bepaalde sportevenementen

Ook bookmakers en websites hebben favoriete sporten. Dit houdt in dat je daar ook terecht kunt voor alles van die sport en niet alleen de hoge weddenschappen. Omdat het een gespecialiseerde bookmaker is, kan het ook zijn dat het wat duurder uitvalt als je gaat inleggen, maar ook dat het meer kan opleveren. In sommige gevallen willen deze soort bookmakers ook nog wel eens een speciale aanbieding of een voordeel opleveren die andere, meer neutralere bookmakers niet hebben. Als je goed rondkijkt bij sites en dergelijke bookmakers, kun je wel eens een positieve draai geven aan het bedrag in je beurs. Voor meer informatie over hoe een bookmaker te kiezen, raden we je aan om eens in ons artikel over bookmakers te kijken.

Er zijn er nog veel meer te noemen, maar dit is toch wel het minimale wat je moet weten voor je gaat gokken met geld. De kans dat je geld verliest op een onvoorbereide weddenschap is groot en we willen juist het tegenovergestelde bereiken.

De Strategie en Tips achter de weddenschap

De Strategie en Tips de weddenschap

Geen enkele strategie geeft garantie op de uitkomst en kan zeker niet onderzocht worden. Neem daarom deze volgende tips mee:

1. Wed niet blind – bereid je voor!

De mogelijkheden onderzoeken om de weddenschap zoveel mogelijk naar je hand te zetten wel. Doe daarom voor je begint genoeg huiswerk. Het voorbereidings werk duurt het langst, maar is ook het belanrijkste van een weddenschap. Hoe beter u voorbereid hoe hoger de kans is dat u de weddenschap wint. Sinds u met uw eigen geld spelt, moet u heel goed de wedstrijd analyseren. Bekijk ook “het voorwerk” gedeelte in dit artikel, waar ik het in detail heb beschreven.

2. De taart-strategieSpreid je inleg

Verwed niet alles op een paard (letterlijk), maar spreidt je inleg over een aantal kansen. Doe dit bijvoorbeeld met 10% van het budget per onderwerk. Dan heb je 10x kans om te winnen, maar het verlies zal ook niet zo hard aankomen. Als je er 4 verliest en 6 wint, heb je nog steeds winst of gelijkspel.

3. Wees slimmer dan een bookmaker

Bij een bookmaker is het zo, dat hoe zekerder een weddenschap is, hoe duurder de inleg wordt. Train jezelf ook eens door de wat minder voorspelbare weddenschappen te pakken uit de lagere regionen van een sport. Om het voorbeeld van hierboven te volgen; neem eens een minder bekende speler en probeer eens een keer met een kleine inleg om te kijken hoe goed je alles doorhebt van de sport.

4. Cash Out – tactisch terugtrekken

Weet hoe de weddenschap in elkaar steekt, zodat je, wanneer nodig, er profijt uit kan halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de cash out optie bij live weddenschappen. Hiermee kunt u tot op een bepaald moment in de wedstrijd nog uw inleg voor een gedeelte eruit halen. U verliest dan maar een percentage en niet het hele bedrag. Dit geld kan weer in succesvolle weddenschappen gestopt worden.

5. Zet in met je winst, niet met je initiële storting

Zet niet te veel in. Deze hoor je in elke tip, maar speel niet met bedragen die je niet kunt veroorloven te verliezen. Zet dus alleen in wat je kwijt kunt zonder er financieel op achteruit te gaan. Meestal wordt er een beginbedrag ingezet. Als er winst op dat bedrag gehaald is, speelt men met de winst. Heeft dit bedrag een beginbedrag, dan speel je daar weer mee en houdt de rest achter en enzovoorts. Houdt rekening met de tip om niet meer dan 10% in te zetten, maar zet ook weer niet te laag in.

VOORBEELD: Stel dat je 50 euro hebt gestort en lekker bent begonnen. Je hebt een aantal wedstrijden goed voorspeld en 20 euro winst geboekt. Kies er dan voor om de volgende keer te gaan spelen met deze winst. Zo hoef je niet met het bedrag wat je gestort hebt te spelen en kun je met minder risico proberen je winst uit te bouwen.

6. Leer van het internet

Het internet is een grote zee aan informatie. Youtube bijvoorbeeld heeft heel veel video’s die je kunt bekijken om jezelf in te leven in de sport zelf. Daarnaast is het interessant om eens te gaan kijken wat de gemiddelde weddenschap doet, hoeveel je ervoor in moet leggen en wat de odds zijn tegenover de inleg.

Denk nu bijvoorbeeld aan tennis; een sport waar veel mensen bekend mee zijn geworden en vele prijzen mee hebben gewonnen, dus als je alleen in de winsten van de meest bekende spelers gaat verdiepen heb je al een beginpunt. De wetenschap van regels van dat bepaalde spel is ook interessant als je met uitslagen gaat wedden.

7. Kijk naar wat tippers voorspellen

Kijken naar wat tippers zeggen kan sowieso nooit kwaad. Je kunt bovendien zien hoeveel succes een tipper de afgelopen tijd heeft gehad en of deze bijvoorbeeld heel veel verstand heeft van een bepaald team of bepaalde competitie. Daarom is het nooit verkeerd om tippers te volgen en hun voorspellingen te bekijken.

VOORBEELD: Je kunt online talloze tippers volgen die allerlei handige informatie geven. Uiteraard wil dit niet zeggen dat deze alles weten of altijd alles goed voorspellen. Maar je kunt de informatie wel op een nuttige manier gebruiken, zoals bijvoorbeeld door de voorspellingen van verschillende tippers met elkaar te vergelijken.

Tips om de juiste bookmaker te kiezen

Tips om de juiste bookmaker te kiezen

Ook hier kun je flink wat voordeel vinden als je goed kijkt. De ene (online) bookmaker zal een betere aanbieding hebben als nieuwe beginner dan anderen dat hebben en het loont om even rond te kijken. Je kunt je geld tenslotte maar een keer uitgeven. Om de juiste keuze qua bookmaker te maken kun je gebruik maken van de volgende TIPS:

 • Welke bookmaker biedt de beste quotering en de grootste voordelen. Als je bijvoorbeeld wed en je krijgt er bedrag X voor omdat je bij hun inzet, terwijl dat bij de concurrent stukken minder is, heb je eigenlijk je eerste winst al gemaakt. En dat al voordat de wedstrijd begonnen is!
 • Als je net komt kijken in het gokken voor geld, is het verstandig om eerst wat makkelijkere weddenschappen aan te gaan. Er is bij een gemiddelde bookmaker een scala aan mogelijkheden. De kans is groot dat je, wanneer je een weddenschap niet goed begrijpt, hier echter geen voordeel uithaalt. Een weddenschap over wie een wedstrijd wint is bijvoorbeeld goed te begrijpen, want er zijn dan drie mogelijke uitkomsten. Het thuisteam of het uitteam kan winnen, maar het kan ook in een gelijkspel eindigen.
 • Spelers met wat meer ervaring, kunnen gaan kijken naar de geavanceerdere opties zoals system bets of combi bets. Hier zijn de winkansen kleiner, maar de uitbetalingen groter. Als je uiteindelijk echt inkomen wilt gaan halen uit weddenschappen, kun je van je ervaring gebruik maken door dit soort inzetten te gaan doen.

Conclusie

Geld verdienen met wedden is dus zeker wel mogelijk. Je moet er alleen heel veel tijd aan spenderen en 100% goed weten waar je aan begint. Dit is waar veel mensen tegenaan lopen, want heel veel verwachten niet dat het zo veel werk is voor relatief weinig uitbetaling, MAAR als je het eenmaal doorhebt en het geld stroomt via diverse wegen binnen, ben je blij dat je de “sport” meester hebt gemaakt.

Voor ons Nederlanders is het het gemakkelijkst om dit te bewandelen pad te starten met onze nationale sport voetbal. Geld verdienen met inzetten op voetbal wordt aangeboden door de meeste bookmakers en er wordt het meeste over gecommuniceerd. Zelfs in de supermarkten kun je een mogelijkheid vinden om je geld in te zetten en de tv-reclames kunnen niet ontweken worden tijdens het voetbalseizoen.

Ga je eraan beginnen, dan ga je zeker wat geluk nodig hebben. Wanneer je echter alle aanwijzingen goed volgt en je gezond verstand gebruikt, kun je ongetwijfeld een eind komen. Na het lezen van al deze tips en informatie ben je in ieder geval goed begonnen!

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.