Wedden op boksen

Wedden op boksen

Boksen is een sport die in Nederland al in 1896 werd geïntroduceerd. Toch is het de laatste jaren onder aanvoering van Rico Verhoeven pas echt een grote sport in Nederland geworden. Dit zorgt er ook voor dat wedden op boksen ineens een stuk interessanter is. Er zijn verschillende Nederlandse bookmakers die het wedden op boksen aanbieden, waarbij je in veel gevallen mooie bonussen en promoties kunt gebruiken voor deze weddenschappen.

In deze complete gids gaan we kijken naar de beste bookmakers voor het wedden op boksen, welke type weddenschappen er zijn bij boksen, de grote toernooien die de komende tijd op de planning staan en natuurlijk hoe boksen wedden in Nederland werkt. Kortom, na het lezen van deze gids weet je alles over het inzetten op boks weddenschappen.

Beste bookmakers voor boksen wedden in 2024

In Nederland zijn er talloze aanbieders die online sportweddenschappen aanbieden, waaronder bijvoorbeeld op boksen. Toch zien we grote verschillen als het gaat om het online wedden op boksen bij deze aanbieders. Hieronder hebben we de beste bookmakers van 2024 voor het inzetten op boksen voor je op een rij gezet.

Bet365 4.90/5 Bet365 Bonus Code

€100
 • voordelen Goede quoteringen voor het wedden op boksen met een marge van 7,06%.
 • voordelen Veel verschillende weddenschappen beschikbaar per gevecht.
 • voordelen Bieden het wedden op boksen aan voor een groot aantal events.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Circus 4.66/5 Circus Promotiecode

€250
 • voordelen Redelijke quoteringen voor het wedden op boksen met een marge van 9,15%.
 • voordelen Bieden het wedden op boksen aan voor alle grote events.
 • voordelen Regelmatig bonussen en promoties voor het wedden op sport.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

De beste drie bookmakers voor weddenschappen boksen

Wat ons betreft zijn dit de drie beste en meest interessante bookmakers voor als je weddenschappen op boksen wilt afsluiten. Dit komt vooral omdat de andere bookmakers in Nederland een vrij beperkt aanbod aan sportweddenschappen op boksen hebben. Zelfs als we kijken naar grote bookmakers als Unibet valt het beperkte aanbod op.

We hebben daarom gekozen voor de bookmakers met het beste aanbod aan bokswedstrijden, events én verschillende weddenschappen die je op de wedstrijden kunt plaatsen. Daarnaast raden we deze bookmakers ook aan als je naast het wedden op boksen, ook wilt inzetten op allerlei andere sporten. Wil je het beste uit het aanbod halen, dan adviseren we om accounts bij de verschillende hierboven genoemde bookmakers aan te maken.

Aanbevolen bookmaker voor weddenschappen boksen – Bet365

Wedden op boksen met bet365

Zoals we hierboven al benoemde is Bet365 wat ons betreft de beste bookmaker voor het afsluiten van sportweddenschappen op boksen. Dit komt onder meer door de uitstekende welkomstbonus die zij aanbieden met de Bet365 bonus code, de mobiele applicatie die je kunt gebruiken, het aantal type weddenschappen dat je per wedstrijd kunt gebruiken en het aantal weddenschappen per event.

Bij Bet365 kun je onder meer inzetten op:

 • KO of TKO;
 • De winnaar;
 • De winnaar van een ronde;
 • Het totaal aantal rondes dat er gevochten gaat worden (Over/Under weddenschap);
 • Het gevecht gaat door tot het einde;
 • En nog veel meer.

Kortom, dit zorgt ervoor dat Bet365 wat ons betreft de beste bookmaker is voor het afsluiten van sportweddenschappen op boksen.

Wedden op boksen – type weddenschappen boksen

Evenals bij vrijwel alle andere sporten, zijn er weddenschappen die veel of juist een stuk minder risico met zich meebrengen. Kijken we naar Bet365, dan is het aanbod aan weddenschappen enorm. Laten we hier eens naar de verschillende weddenschappen kijken die je in een partij kunt gebruiken om te wedden op boksen.

Wedden boksen op de winnaar

Het belangrijkste weddenschap bij boksen is het natuurlijk het inzetten op de winnaar. Aangezien een bokswedstrijd normaal gesproken niet in een gelijkspel eindigt, is het ook niet mogelijk om hierop in te zetten. Je zet dus altijd in op een van beide vechters. Dit is tevens ook het eerste weddenschap dat bij alle partijen wordt aangeboden. Hoe belangrijker of groter de partij is, hoe meer weddenschappen er over het algemeen worden aangeboden.

Wedden op boksen winnaar

Resultaat van het gevecht

Daarnaast heb je nog het inzetten op het resultaat van het gevecht. Dat wil zeggen dat je inzet op de vechter die de wedstrijd wint, maar ook op welke manier deze wedstrijd gewonnen gaat worden. Zo kun je kiezen uit:

 • KO, TKO of door diskwalificatie
 • By Decision of Technical Decision
 • Gelijkspel of Technisch gelijkspel

Hier heb je dus wél de mogelijkheid om in te zetten op een gelijkspel. Doordat dit echter maar weinig voorkomt, krijg je voor dit weddenschap vaak ook hogere quoteringen. Door in te zetten op het resultaat van het gevecht krijg je trouwens ook hogere quoteringen, aangezien je niet alleen de winnaar, maar ook de manier van winnen goed moet hebben.

Boksen wedden - Resultaat van het gevecht

Ronde wedden boksen

Een gevecht bij het boksen bestaat uit verschillende rondes. Afhankelijk van de regels bij het event, kan de wedstrijd soms uit wel 12 rondes bestaan. Deze rondes kun je ook gebruiken om de winnaar te voorspellen. Je voorspelt dus in welke ronde welke vechter de partij gaat winnen. Doordat dit afhankelijk is van veel verschillende factoren, liggen de quoteringen hier erg hoog.

Ter vergelijking, het inzetten op de winnaar van een gevecht in een specifieke ronde kan je een quotering van meer dan 100.00 opleveren, terwijl het voorspellen van de winnaar alleen je vaak maximaal 10.00 kan opleveren. Bij dit weddenschap kun je ook inzetten op het feit dat de wedstrijd wordt beslist aan de hand van een (technische) beslissing.

Boksen Wedden op ronder

Ronde wedden boksen – Groepswedden

Vind je het risico te groot om op één enkele ronde in te zetten, dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van groepswedden. In dat geval zet je namelijk in op verschillende rondes. Bij Bet365 zien we dat er verschillende mogelijkheden zijn qua groepsgrootte:

 • Inzetten op een range van twee rondes (Ronde 1-2, Ronde 3-4, enz.)
 • Inzetten op een range van drie rondes (Ronde 1-3, Ronde 4-6, enz.)
 • Inzetten op een range van vier rondes (Ronde 1-4, Ronde 5-8, enz.)
 • Inzetten op een range van zes rondes (Ronde 1-6, Ronde 7-12)
Wedden op boksen: Groepswedden

Aantal rondes wedden bij boksen

Het inzetten op het totaal aantal rondes is een Over/Under weddenschap, waarbij je dus inzet op de lengte van het gevecht. Je zet dus niet in op de ronde waarin het gevecht beslist wordt of de manier waarop deze beslist wordt, maar alleen op het aantal rondes dat een gevecht gaat duren. Let er daarbij goed op dat het aantal dat door de bookmaker gegeven wordt, per partij kan verschillen. Zo zien we bijvoorbeeld:

 • David Benavidez vs. Caleb Plant: Over/Under van 9.5
 • Robeisy Ramirez vs. Isaac Dogboe: Over/Under van 10.5
 • Stephen Fulton vs. Naoya Inoue: Over/Under van 7.5

Waar er bij het wedden op voetbal vaak 2.5 of meer doelpunten gebruikt worden, zien we dat het aantal dat bij het wedden op boksen gegeven wordt een stuk meer varieert.

Totaal aantal ronde wedden op boksen

Wanneer eindigt het gevecht

Het voorspellen wanneer een gevecht eindigt is vrij eenvoudig. Als gokker doe je een voorspelling in welke ronde het gevecht tot een einde komt. Het is dus niet nodig om de winnaar van het gevecht te voorspellen of op welke manier het gevecht eindigt, het gaat puur en alleen om het inzetten op de ronde dat het gevecht eindigt.

Let er goed op dat dit weddenschap verschilt van het Over/Under weddenschap dat we hierboven noemde. Bij een ‘Wanneer het gevecht eindigt’ zet je specifiek in op één ronde, terwijl je bij het Over/Under weddenschap een voorspelling doet dat een gevecht langer of korter gaat duren dan het door de bookmaker opgegeven aantal rondes.

Wedden op boksen: Wanneer eindigt het gevecht

Wanneer eindigt het gevecht – Groepswedden

Evenals bij het Rondewedden is het ook bij het eindigen van een gevecht mogelijk om de rondes te groeperen. Wederom wordt dit vaak gebruikt om het risico voor gokkers te beperken. Ook hier hoef je niet in te zetten op de manier waarop de partij beslist wordt of wie de partij gaat winnen, je zet alleen in op de rondes.

Wederom kun je kiezen uit de volgende groepsgroottes:

 • Inzetten op een range van twee rondes (Ronde 1-2, Ronde 3-4, enz.)
 • Inzetten op een range van drie rondes (Ronde 1-3, Ronde 4-6, enz.)
 • Inzetten op een range van vier rondes (Ronde 1-4, Ronde 5-8, enz.)
 • Inzetten op een range van zes rondes (Ronde 1-6, Ronde 7-12)
Gokken op boksen: Wanneer eindigt het gevecht – groepswedden

Gevecht gaat door tot het einde

En een laatste weddenschap dat beschikbaar is bij het gokken op boksen is het inzetten op een gevecht tot het einde. Dit is een Ja/Nee weddenschap, waardoor je een 50% kans van winnen hebt. Dit geeft je dus veel meer zekerheid dan het inzetten op de ronde waarin het gevecht besloten wordt, waardoor de quoteringen natuurlijk ook een stuk lager liggen.

Gevecht gaat door tot het einde - boksen weddenschap

Hoe wedden op boksen in Nederland online?

Om te kunnen wedden op boksen in Nederland, zijn er verschillende stappen die je moet doorlopen. Hier hebben we al deze stappen op een rij gezet. Na het doorlopen van deze stappen kun jij als gokker ook kiezen voor het wedden op boksen in Nederland.

 1. Stap 1: Kies de juiste bookmaker

  Allereerst is het belangrijk om de juiste bookmaker uit te kiezen. Hierboven hebben we al een aantal goede bookmakers voor je op een rij gezet, waarbij Bet365 volgens onze specialisten als beste uit de test komt.

 2. Stap 2: Maak een account aan

  Vervolgens is het zaak om een account bij de beste bookmaker voor boksen weddenschappen te maken. Hiervoor bezoek je de website van de bookmaker en kies je voor het aanmaken van een account. Een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanmaken van een account zijn:

  • Doorloop het volledige registratieproces;
  • Verifieer je e-mailadres en bankrekening;
  • Bekijk of je met een bonuscode recht hebt op een bonus of promotie.
 3. Stap 3: Doe je eerste storting

  Zodra je het complete registratieproces hebt afgerond, is het tijd om geld op je account te zetten. Dit doe je door wederom in te loggen en naar ‘Storten’ te gaan. Hier kun je vervolgens aangeven welk bedrag je wilt storten én hoeveel geld je op je account wil zetten. Kies daarbij voor veilige betaalmethoden als iDEAL of MasterCard/VISA.

 4. Stap 4: Claim een welkomstbonus

  Bij het doen van een eerste storting is het belangrijk om aan te geven dat je gebruik wilt maken van de welkomstbonus. Kijk daarbij goed of de hoogte van je storting voldoende is om de bonus te kunnen claimen. Daarom raden we aan altijd goed de bonusvoorwaarden door te lezen.

  Om er zeker van te zijn dat je de beste bonus bij de bookmaker kunt claimen, adviseren we je om alert te zijn op bonuscodes. Zo ben je verzekert van de hoogste bonus bij Bet365 als je ervoor kiest om de Bet365 bonuscode te gebruiken.

 5. Stap 5: Plaats je weddenschap

  Nu je het geld op je account hebt staan, is het tijd om een weddenschap te gaan plaatsen. Voordat je dat echter gaat doen, adviseren we om uit te kijken naar eventuele bonussen en promoties bij de bookmaker, waaronder bijvoorbeeld Odds Boosts, verhoogde quoteringen of een Bet Builder promotie. Wil je een van deze bonussen claimen, let er dan goed op dat deze er ook voor kan zorgen dat de geclaimde welkomstbonus komt te vervallen!

  Vervolgens is het tijd om op zoek te gaan naar de partij of het event waar je op wilt inzetten. Dit doe je door bij de bookmaker te navigeren naar ‘Boksen’, wat je kunt doen door het menu te openen aan de linkerzijde. Hier krijg je een overzicht van alle aankomende boksevents in Nederland en in het buitenland.

 6. Stap 6: Kies het boksevent

  Kies vervolgens het event aan waar je op in wilt zetten, waarna je een overzicht van alle partijen krijgt die er op de planning staan. Het eerste weddenschap dat je dan ziet is vaak het Moneyline weddenschap, waarbij je simpelweg inzet op de winnaar van het gevecht. Wil je meer opties, dan heb je aan de rechterzijde naast deze quoteringen de mogelijkheid om het overzicht met andere weddenschappen te openen.

 7. Stap 7: Selecteer je weddenschap

  Klik het weddenschap aan dat je wilt plaatsen en bepaal je inzet. Heb je een welkomstbonus of andere promotie geclaimd, let er dan goed op dat je inzet voldoende is om in aanmerking te komen voor de bonus óf om te voldoen aan de bonusvoorwaarden.

Grote bokstoernooien en events 2024 – programma

In 2024 zijn er weer meer dan voldoende events waar je op in kunt zetten. Een van de grootste organisatoren van bokswedstrijden is PBC, wat staat voor Premier Boxing Champions. Daarnaast zijn er ook nog Matchroom van Eddie Hearn en Golden Boy van Oscar De La Hoya, twee andere partijen die grote events organiseren in het boksen. Samen zorgen zij ervoor dat er vrijwel elk weekend wel een boksevent op het programma staat.

Een van de grotere events bij het boksen zijn de Europese Spelen in Polen. Deze worden gehouden van 21 juni 2023 tot en met 2 juli 2023. Een van de sporten die hier op het programma staan is boksen. Voor veel boksers is het een belangrijk event, aangezien zij zich kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van 2024 als zij goede resultaten behalen.

Hoe geld te winnen met wedden op boksen?

Het doel van het inzetten op boksen is natuurlijk om geld te winnen. Maar hoe kun je de kans op het winnen van geld nou verhogen? Hier kun je verschillende tips voor gebruiken, te beginnen met het type weddenschap dat je gaat gebruiken. Hieronder vind je onze aanbevelingen op het gebied van het weddenschap.

Allereerst natuurlijk het inzetten op de winnaar van de wedstrijd. Hierbij heb je maar twee keuzes, waardoor de kans op een succesvolle voorspelling hoog is. Ondanks dat de quoteringen hierbij wat lager liggen, is de kans op winst wel groter dan wanneer je meer risico neemt. Wil je inzetten op de rondes, dan adviseren we om groepswedden te gebruiken. Hiermee verhoog je de kans op een succesvol weddenschap, terwijl de quoteringen nog steeds erg goed zijn.

Bonussen en promoties

Daarnaast adviseren we om altijd bonussen en promoties te gebruiken als deze worden aangeboden. Hiermee krijg je namelijk gratis speelgeld of gratis weddenschappen van de online bookmaker, waardoor je niet je eigen geld in hoeft te zetten op het weddenschap. Kijk daarom goed naar de volgende bonussen:

 • Welkomstbonus
 • Tijdelijke promoties voor grote events
 • Odds Boosts
 • Super Boosts

Vergeet bij al deze bonussen en promoties niet om de voorwaarden goed door te lezen. Hierin staat namelijk alles waar je voor, tijdens en na het claimen van de bonus aan moet voldoen om het geld uiteindelijk ook op te kunnen nemen.

Live weddenschappen op boksen

Een goed advies is om gebruik te maken van live weddenschappen. Dit bied je namelijk het grote voordeel dat je kunt inspelen op de omstandigheden in een wedstrijd. Je kunt de wedstrijd de eerste ronde aankijken en vervolgens inspelen op de ontwikkelingen. Heeft de underdog de overhand of gaat de favoriet in de eerste ronde direct voor de knock-out? Deze ontwikkelingen kun je gebruiken om de hierboven genoemde weddenschappen te plaatsen.

Bij het doen van live weddenschappen worden door de bookmakers vaak wel aangepaste quoteringen gebruikt, zowel hogere als lagere. Kijk dus goed of het nog de moeite waard is om een weddenschap te plaatsen. Bij zeer lage quoteringen of juist extreem hoge quoteringen is dat minder het geval.

Bekijk statistieken en Head-to-head

Daarnaast adviseren we ook om de statistieken van beide vechters erbij te pakken. Hieruit kun je namelijk opmaken of de vechter goed in vorm is of niet, in welke rondes hij sterk presteert of tegen welk type vechters hij het juist erg goed doet. Je kunt er daarbij voor kiezen om historische data te gebruiken, maar de resultaten van de laatste partijen geven vaak ook al een goede indruk.

Bij het analyseren van de statistieken van de vechters adviseren we om te letten op:

 • Vechttechnieken 
 • Resultaten laatste wedstrijden
 • Fysieke kenmerken (gewicht & lengte)
 • Sterke en zwakke punten
 • Manieren waarop een vechter wint of verliest

Voordat je een weddenschap afsluit, adviseren we ook om te kijken of de vechters in het verleden al eens tegenover elkaar gestaan hebben. Deze wedstrijd kun je gebruiken om te analyseren. Wat zijn de zwakke en sterke punten van de vechters en hoe hebben zij het tegen elkaar gedaan. Hoewel het geen garantie biedt, kan het wel een goede indicatie zijn.

Zoek naar de unieke weddenschappen

En tot slot adviseren we om te kijken naar unieke weddenschappen of gebeurtenissen. Staat een vechter erom bekend dat hij juist tegen de topfavorieten zijn beste spel op de mat legt, dan kan dit een mooi weddenschap zijn. Ondanks dat hij wellicht de underdog is, kan hij alsnog verrassen. Hoewel hier natuurlijk wel wat risico bij komt kijken, is de uitbetaling hierdoor ook een stuk hoger.

Tot slot willen we nog vermelden dat het wedden op boksen of andere sport geen levensstijl is of een manier is om een extra inkomen te genereren. We moedigen het online gokken daarom ook niet aan. Wedden op sport betekent het nemen van risico wat zich wel of niet kan uitbetalen. Zeker bij het wedden op UFC of MMA of boksen moeten we de onvoorspelbaarheid van de sport benadrukken!

Wedden op boksen FAQ:

Momenteel is de beste bookmaker voor boksen weddenschappen Bet365. Zij hebben een breed aanbod, een lage marge, veel verschillende type weddenschappen en gebruiken een mobiele applicatie waarop je de weddenschappen kunt afsluiten!

In Nederland kun je bij vrijwel alle bookmakers op boksen wedden. Toch zien we dat niet alle aanbieders dezelfde mogelijkheden hebben. Wij geven daarom de voorkeur aan het wedden op boksen bij Bet365 of Circus.

Dit is natuurlijk afhankelijk van allerlei verschillende factoren, waaronder geluk. Het is namelijk géén levensstijl en gokken kun je al helemaal niet beschouwen als extra inkomen. Houd dit in je achterhoofd als je besluit om online te gaan gokken.

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van rondewedden. Zo kun je inzetten op de winnaar in een specifieke ronde, maar is het ook mogelijk om in te zetten op het aantal rondes dat een partij gaat duren.

Ja, het is legaal in Nederland om online te gokken op kickboksen en boksen. Beide sporten worden door verschillende bookmakers in Nederland aangeboden. Ga je op boksen wedden, doe dit dan wel alleen bij legale en betrouwbare bookmakers.

De favorieten bij een bokspartij zijn niet voor niets de favoriet. Toch staat boksen en wedden op kickboksen bekend om de onvoorspelbaarheid. Hoewel de favoriet vaak wint, is het ook een sport waarbij vaak verrassingen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.