Virtuele Sportweddenschappen

Virtuele sportweddenschappen

Je kunt virtuele sportweddenschappen afsluiten bij verschillende Nederlandse online bookmakers. Het grote voordeel is dat deze elke 3 minuten beginnen, waardoor je geen hele week hoeft te wachten om te wedden op de volgende ronde in je favoriete competitie of race. Daarnaast zijn ze het hele jaar door beschikbaar, in tegenstelling tot de echte sportwedstrijden. Een aantal van de meest populaire sporten zijn voetbal, hondenraces, paardenrennen en American Football.

Hieronder bekijken we waar je kunt wedden op virtuele sporten, wat deze zijn, hoe deze werken, of bookmakers virtuele sportweddenschappen kunnen manipuleren en welke virtual sporten er beschikbaar zijn bij online bookmakers. Kortom, na het lezen van deze gids weet je alles over legale virtuele sportweddenschappen in Nederland!

Beste bookmakers 2024 voor Virtuele Sportweddenschappen

In Nederland zijn er momenteel maar een aantal bookmakers waar je kunt inzetten op virtuele sporten. Hieronder hebben we niet alleen gekeken naar welke bookmakers het beste zijn, maar ook wat hen de beste bookmakers maakt! Laten we beginnen met onze top-3:

Bet365 4.90/5 Bet365 Bonus Code
Welkomstbonus
€50
 • voordelen Bonus kan gebruikt worden bij Virtuele Sporten.
 • voordelen Het grootste aanbod aan Virtuele Sporten in Nederland.
 • voordelen De meeste virtuele sporten in het aanbod.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Unibet 4.77/5 Unibet Bonus Code

€50 free bets
 • voordelen Veel statistieken beschikbaar.
 • voordelen Redelijk aantal weddenschappen beschikbaar.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Wedden op virtuele sporten: Vergelijking van bookmakers

KenmerkBET365UNIBET
Virtual SportsVoetbal, Basketbal, Tennis, Virtual Cycling, Drafsport, Windhondenrennen, Darten, Rensport, Speedway, Cricket, Motorsport, American FootballVoetbal, Basketbal, Tennis, Paardenraces, Windhondenrennen
Aantal competitiesZeer veel (26)Beperkt (8)
Aantal weddenschappenZeer veel weddenschappenVeel weddenschappen
Beschikbare statistiekenVeelZeer veel
Bonus inzetbaarJaNee

Wedden op virtuele sporten bij Bet365 Nederland

Virtuele Sportweddenschappen bij Bet365 Nederland

Laten we beginnen met volgens ons de beste aanbieder van Virtual Sports, namelijk Bet365. Een van de belangrijkste redenen is dat zij het meest ruime aanbod aan sporten hebben, zeker als we dit vergelijken met Unibet. In vergelijking met beide aanbieders bieden zij American Football, Golf, Motorsport en Cricket ook nog aan. Dit is voor ons ook een van de redenen dat zij de beste bookmaker voor Virtual Sports zijn.

Naast dat ze deze sporten aanbieden, bieden ze bij elke sport ook nog verschillende competities aan. Dit is erg uniek, aangezien er bij Unibet van elke sport maar een beperkt aantal competities worden aangeboden. Zo zien we bijvoorbeeld bij Virtual Football bij Bet365 dat zij de volgende competities aanbieden: EK voetbal, WK voetbal, Champions Cup en Premier League.

✔ Verschillende competities
Ook voor de andere sporten zijn verschillende competities beschikbaar, namelijk American Football (3), rensport (5), windhondenrennen (3) en basketbal (2). Van de andere sporten zien we dat er maar één enkele competitie of toernooi beschikbaar is. Toch zijn dit nog altijd meer competities dan bij de concurrentie.

✔ Bonus voor virtual sports
Een onderscheidende factor ten opzichte van andere bookmakers is dat je het bonusgeld dat je bij Bet365 krijgt, ook kunt inzetten op Virtual Sports. Hierdoor kun je dus ook aan de rondspeelvoorwaarden voldoen, iets wat bij de andere bookmakers helaas niet mogelijk is. Daar moet je kiezen voor echte sportweddenschappen om het bonusgeld vrij te kunnen spelen.

✔ Meeste virtuele sportweddenschappen
En als laatste willen we bij Bet365 nog benoemen dat zij enorm veel weddenschappen beschikbaar hebben voor de Virtual Sports. Zo heb je bij Virtual Football ook de mogelijkheid om in te zetten op een speler die een doelpunt maakt. Dat is bij de andere bookmakers niet mogelijk. Zij bieden met 27 weddenschappen voor Virtual Football het meest ruime aanbod aan.

Virtuele sportweddenschappen bij Unibet online

Unibet virtuele sportweddenschappen

Op een verdiende tweede plek in onze lijst met beste bookmakers voor Virtual Sports staat Unibet. Hoewel zij op veel vlakken net wat minder presteren dan Bet365, doen zij het nog altijd een stuk beter dan bijvoorbeeld TOTO. Daarbij zien we dat zij zich op één specifiek punt sterk onderscheiden van de concurrentie.

✔ Virtuele Sporten Statistieken bij Unibet
Dat is namelijk het aanbieden van statistieken bij de Virtual Sports. Om je hier een beeld van te geven, hebben we onderstaande screenprint gemaakt. Zo zien we onder meer dat zij de volgende statistieken aanbieden:

 • Aantal overwinningen;
 • Aantal doelpunten & gemiddelde per wedstrijd;
 • Vorm van de laatste wedstrijden;
 • Onderlinge resultaat van de laatste ontmoetingen;

✔ Veel virtuele weddenschappen
Daarnaast zien we dat Unibet net wat minder weddenschappen aanbiedt per sport. Zo heb je bij Virtual Football maximaal 20 verschillende weddenschappen die je kunt gebruiken, terwijl dit bij Bet365 net wat hoger ligt. Ook hier zien we dat het nog altijd wel wat hoger ligt dan bij TOTO, dat op het gebied van weddenschappen het minste aanbod heeft.

Virtual Sports bij Nederlandse bookmakers

Hierboven hebben we al een lijst met de verschillende Virtual Sports waar je op in kunt zetten. Evenals bij het inzetten op reguliere sporten, zijn er ook hier een aantal sporten die bij de gokkers favoriet zijn. Dat zijn voetbal, verschillende races en American Football. Laten we eens naar deze sporten kijken én bij welke bookmakers je op deze Virtual Sports in kunt zetten.

Virtual Football weddenschappen

Allereerst het wedden op Virtual Football, de meest populaire Virtual Sport om op te wedden. Het aantal weddenschappen is redelijk vergelijkbaar met het inzetten op reguliere voetbalwedstrijden, met het belangrijkste verschil dat het niet mogelijk is om Live weddenschappen af te sluiten.

Wedden op virtuele sporten – voetbal

Het leuke aan Virtual Football is natuurlijk dat je elke 3 minuten in kunt zetten op één of meerdere wedstrijden. Bij Bet365 en Unibet worden er elke drie minuten zelfs complete speelrondes in de Premier League gespeeld. Hierdoor kun je als gokker regelmatig nieuwe weddenschappen op je favoriete team afsluiten, zonder dat je hiervoor een hele week hoeft te wachten.

✔ Beschikbaar bij: Bet365 & Unibet

Virtual windhondenrennen wedden

Daarnaast zien we ook een groeiende populariteit op het gebied van windhondenrennen, een sport die vooral in Amerika enorm populair is. Aangezien het in Nederland niet mogelijk is om in te zetten op de fysieke sport, kiezen veel gokkers ervoor om over te stappen naar Virtual Sports.

Virtuele windhondenrennen wedden

Bij het wedden op windhondenrennen zijn er maar een beperkt aantal weddenschappen mogelijk. Natuurlijk kun je inzetten op een hond die gaat winnen, maar is het ook mogelijk om de top-2 of top-3 te voorspellen. Je kunt daarbij de plek van de hond voorspellen, maar ook inzetten op twee of drie honden die in de top-2 of top-3 gaan eindigen.

✔ Beschikbaar bij: Bet365 & Unibet

Virtuele American Football weddenschappen

Ook American Football is een sport die in Nederland enorm in opkomst is. Zo heeft Bet365 bijvoorbeeld al drie verschillende competities waar je op in kunt zetten. Zij zijn tevens ook de enige aanbieder in Nederland waar je legaal kunt inzetten op Virtual American Football.

Ook bij deze sport zijn de weddenschappen redelijk vergelijkbaar met die van de echte wedstrijden, maar is het wederom niet mogelijk om live op de wedstrijd in te zetten. Ook de echte specifieke weddenschappen ontbreken, zoals het voorspellen van de winnaar van de competitie.

✔ Beschikbaar bij: Bet365

Virtual Darts wedden

En een laatste sport die we er nog voor je willen uitlichten, is darten. Nederland kent natuurlijk een grote historie als het aankomt op darten, met onder meer toppers als van Barneveld en van Gerwen. Bet365 heeft ervoor gekozen om ook deze sport virtueel aan te bieden. In tegenstelling tot veel andere virtuele sporten, wordt er hier elke vijf minuten een nieuwe partij gestart.

Bij Virtual Darts is het inzetten redelijk vergelijkbaar met de weddenschappen die je op echte dartpartijen afsluit. Zo zet je onder meer in op:

 • De winnaar van een partij;
 • Kleur van checkout;
 • Checkout totaal;
 • Wedstrijdgebeurtenissen (180 of 9-darter);
 • Waarde van eerste drie darts van een speler.

✔ Beschikbaar bij: Bet365

Overige virtual sports

Wedden op Virtuele sporten in Nederland

En tot slot zien we nog een hele lijst met andere sporten die bij legale Nederlandse bookmakers beschikbaar zijn. Hieronder hebben we ze kort voor je op een rij gezet, waarbij we direct moeten vermelden dat al deze sporten beschikbaar zijn bij BET365

 • Tennis: Bij het wedden op virtual tennis zet je in op de winnaar van een partij. Het gaat daarbij altijd om een partij tussen twee tennissers, dus nooit in toernooivorm. Zo zet je in op de winnaar, het puntentotaal, de uitslag van de tiebreak en meer.
 • Basketbal: Basketbal is vooral in Amerika enorm populair, maar op deze virtuele sport is ook te wedden in Nederland. Elke vier minuten kun je inzetten op het aantal punten, welk team er gaat winnen en wat de totalen zijn. 
 • Virtual Cycling: Wielrennen kent natuurlijk een aantal grote rondes, waaronder de Tour de France en de Giro d’Italia. Ook Virtual Sports worden daarbij steeds populairder, waarbij je inzet op een winnaar van een wielerwedstrijd. 
 • Rensport: Bij rensport gaat het om paardenrennen, dat in allerlei verschillende varianten wordt aangeboden. Denk daarbij aan vlakkebaanrennen, hindernisrennen of steeplechase. 
 • Speedway: Speedway is een racesport waarbij je kunt inzetten op de winnaar of de top-2 in een wedstrijd. Daarbij voorspel je op welke plek een rijder gaat eindigen, dus 1e of 2e, maar kun je ook voorspellen dat een rijder in de top-2 eindigt. 
 • Cricket: Bet365 heeft op het gebied van cricket twee competities beschikbaar met allerlei verschillende weddenschappen. Zo zet je in op de winnaar, het aantal boundaries of de manier van uitschakeling. 
 • Motorsport: Bij motorsport kun je inzetten op de winnaar van de race, maar ook op een top-2 of top-3 klassering. 
 • Drafsport: Dan hebben we ook nog drafsporten beschikbaar, waarbij je inzet op een ruiter met een paard. Ook hier heeft Bet365 maar één competitie beschikbaar.

Wat zijn virtuele sporten?

Virtuele sporten zijn sporten die door een computer worden gesimuleerd. Je zet dus als gokker in op een wedstrijd, waarna een Random Number Generator (RNG) de uitslag van de simulatie gaat bepalen. Naast dat er een verschil is in de manier waarop de uitslag tot stand komt, zijn er nog verschillende andere verschillen. Hier hebben we ze voor je op een rij gezet:

 • Het is niet mogelijk om Live in te zetten op Virtual Sports wedstrijden. Dit is bij echte sportwedstrijden vaak wel mogelijk.
 • Er zijn vaak minder weddenschappen beschikbaar bij Virtual Sports weddenschappen. Dit zien we vooral bij voetbal terug, daar er maar 27 weddenschappen worden aangeboden bij Bet365, de aanbieder met het ruimste aanbod. 
 • In korte tijd kun je veel weddenschappen afsluiten, aangezien de Virtual Sports wedstrijden vaak maar enkele minuten duren. Bij Virtual Football zijn die drie minuten, maar bij andere sporten kan dit verder oplopen. 
 • Bij virtuele sporten worden geen echte namen van teams of spelers gebruikt. Dit zijn allemaal virtuele namen die een afgeleide zijn van echte teams en spelers.

Voor- en nadelen van Virtuele sportweddenschappen

Evenals alle andere sporten waar je op in kunt zetten, zijn er ook voor- en nadelen als het aankomt op virtuele sporten. Hieronder hebben we deze voor je op een rij gezet:

VoordelenNadelen
Je kunt snel achter elkaar op verschillende sportwedstrijden inzetten, aangezien de wedstrijden maar een aantal minuten duren.
Het inzetten op Virtual Sport telt in sommige gevallen ook mee voor de rondspeelvoorwaarden bij een bookmaker bonus.
Makkelijk kennis maken met type weddenschappen bij sportwedstrijden.
Je kunt op elk moment van de dag een weddenschap plaatsen op Virtual Sports.
Ideaal om te gebruiken buiten het seizoen als echte competities stil liggen. 
✖️ Het is niet mogelijk om live in te zetten op Virtual Sports wedstrijden.
✖️ Random Number Generator bepaald de score zodra de wedstrijd is begonnen.
✖️ Doordat wedstrijden kort duren, kan het verleidelijk zijn om veel en vaak in te zetten, waardoor het risico op verliezen ook stijgt.
✖️ Er zijn minder factoren om te analyseren dan bij echte sportwedstrijden. 

Waar kun je op wedden bij Virtual Sports?

Op veel gebieden is het wedden op Virtual Sports vergelijkbaar met het wedden op echte sportwedstrijden. Dit zien we ook terug als we kijken naar de weddenschappen die worden aangeboden, die vrijwel identiek zijn aan de weddenschappen op echte sportwedstrijden:

 • 1X2 weddenschappen
 • Wedden op het aantal doelpunten/punten
 • Over/under weddenschappen
 • Wedden met handicap
 • Wedden op de correcte score
 • Wedden op de top-2 of top-3 in een wedstrijd

Kunnen Virtual Sports gemanipuleerd worden?

Nee, Virtual Sports kunnen niet gemanipuleerd worden! Hier moeten we wel twee belangrijke kanttekeningen bij plaatsen. Allereerst moet je namelijk kiezen voor legale en betrouwbare bookmakers in Nederland. Zij zijn in het bezit van een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit en moeten aan allerlei vereisten voldoen om legale en veilige kansspelen aan te bieden.

Een tweede vereiste is dat de software waarmee de Virtual Sports gemaakt zijn, afkomstig moeten zijn van betrouwbare software providers. Een van deze providers is Betradar, een aanbieder die inmiddels aan meer dan 300 verschillende bookmakers hun services aanbieden. Daaronder vallen in Nederland dus ook Bet365 en Unibet. Mits je met deze twee voorwaarden rekening houdt, kunnen Virtual Sports niet gemanipuleerd worden.

Hoe werkt het wedden op Virtual Sports?

Het wedden op sportweddenschappen is niet heel moeilijk, maar toch kan het voor beginners lastig zijn om hun weg naar Virtuele weddenschappen te vinden. Hier hebben we daarom een stappenplan voor je opgesteld:

 1. Stap 1: Kies je bookmaker

  Om te beginnen is het zaak om de juiste bookmaker te kiezen die ook Virtual Sports aanbiedt. We raden daarom ook aan om een van de hierboven genoemde beste bookmakers voor Virtual Sports te kiezen.

 2. Stap 2: Log in op je account

  Vervolgens log je bij deze bookmaker in op je account. Heb je nog geen account, doorloop dan het registratieproces en claim de juiste bonus. Bij Bet365 kun je deze bonus zelfs gebruiken om in te zetten op Virtual Sports.

 3. Stap 3: Kies voor Virtual Sports

  Kies voor de categorie met Virtual Sports. Hier krijg je bij alle bookmakers de verschillende Virtual Sports te zien waar je op kunt inzetten. In sommige gevallen moet je hier ook de competitie kiezen waar je op in wilt zetten. Zo kun je vaak ook nog inzetten op de Premier League.

  Ongeacht de sport of de competitie waar je voor kiest, worden niet de namen van de spelers gebruikt. De kwaliteiten van de spelers zijn daarom ook niet te vergelijken. Je zet dus altijd in op basis van je eigen analyse, de volgende stap in ons stappenplan.

 4. Stap 4: Doe waar mogelijk een analyse

  Waar mogelijk kun je een eerste analyse doen van de wedstrijd of partij. Zo hebben bij Bet365 de eerder gespeelde wedstrijden invloed op de resultaten van de wedstrijden die gespeeld gaan worden. Dit is natuurlijk niet bij elke sport zo, maar bij voetbal is dat wel het geval.

  Je kunt er daarbij voor kiezen om allerlei statistieken te analyseren, zoals de laatste uitslagen, de onderlinge resultaten van spelers of ploegen of het aantal punten dat zij gemiddeld scoren. Op basis van deze statistieken kun je dus ook een betere voorspelling doen.

 5. Stap 5: Kies je inzet

  Heb je een wedstrijd gekozen, dan is het tijd om een inzet te doen. Je zet daarbij altijd in voor de eerstvolgende wedstrijd of partij. Hoe lang je daar de tijd voor hebt, is afhankelijk van de Virtual Sport waar je voor kiest. Bij Virtual Football heb je hiervoor ongeveer drie minuten.

  Daarbij is het ook belangrijk om te vermelden dat je niet kunt inzetten op een live wedstrijd. Dit komt omdat de uitslag van de wedstrijd al vast staat zodra de wedstrijd begint. De uitslagen worden namelijk bepaald door een Random Number Generator, waardoor je de wedstrijd alleen nog voor de spanning kijkt.

 6. Stap 6: Bekijk de wedstrijd

  Je kunt bij de bookmakers de wedstrijden bekijken. Daarbij moet je twee dingen in het achterhoofd houden:

  1. Wil je weer inzetten op de volgende ronde van het Virtual Football, dan moet dit tijdens de wedstrijd.
  2. De uitslag van de wedstrijd staat op voorhand al vast. Toch is het altijd spannend om naar de wedstrijden te kijken.
 7. Stap 7: Uitbetalen en opnieuw beginnen

  Na het afsluiten van de weddenschap is het tijd om de volgende wedstrijden weer te analyseren en in te zetten op de volgende wedstrijd.

Wedden op de favoriet of de underdog

Evenals bij reguliere sporten, worden er ook bij virtuele sporten favorieten gebruikt. Dit zie je natuurlijk ook terug in de quoteringen die gebruikt worden. Maar hoe zit het met deze favorieten? Is het de moeite waard om op hen in te zetten of kun je beter inzetten op de underdog? Hieronder hebben we gekeken naar voetbal en paardenrennen en hebben we de statistieken voor je op een rij gezet.

Wedden op virtuele voetbal

Laten we beginnen met Virtual Football, waarbij we 10 wedstrijden hebben geanalyseerd. Hiervoor hebben we Unibet als bookmaker gebruikt.

Wedden op underdog virtuele sporten

Daar hebben we gekeken of het de moeite waard is om in te zetten op de underdog. Hoewel deze niet vaak weet te winnen, zien we dat de wedstrijd vaak eindigt in een gelijkspel. Hieronder wat belangrijke statistieken:

 • In 6 van de 10 wedstrijden won de favoriet niet;
 • De underdog wist in 1 van de 10 gevallen de wedstrijd te winnen;
 • De favoriet wist maar 4 van de 10 wedstrijden te winnen.

Hieruit kunnen we een belangrijke conclusie trekken, namelijk dat het inzetten op een gelijkspel of een winstpartij van de underdog loont.

Wedden op Virtuele Paardenrennen

Ditzelfde hebben we gedaan bij paardenrennen, waarbij we wederom 10 wedstrijden hebben bekeken. Aangezien hier tot wel 14 paarden aan de virtuele race mee kunnen doen, is het wat moeilijker om dit te voorspellen. Daarom hebben we gekeken in welke gevallen de nummers één tot drie wint.

Wedstrijd IDOdds #1Odds #2Odds #3Odds #4 (vanaf)
ID 13454.655.007.259.00
ID 13463.455.507.259.25
ID 13473.054.856.258.25
ID 13484.705.007.008.50
ID 13492.955.256.259.75
ID 13504.355.756.258.50
ID 13513.204.556.758.75
ID 13523.954.758.008.25
ID 13533.354.906.258.25
ID 13542.955.507.257.50

Zoals we hierboven zien heeft het zin om op de underdog in te zetten. Hier krijg je namelijk hogere quoteringen voor, waarbij we zelfs gezien hebben dat er jockeys winnen met een quotering van maar liefst 26. In vier van de 10 gevallen was er een winnaar in de virtuele race die níet in de top-3 qua quoteringen zat. Hierdoor loont het dus om op deze jockeys in te zetten.

We adviseren daarbij wel om in te zetten op de winnaar in plaats van op ‘Geplaatst’. Kijken we bijvoorbeeld naar virtuele race ID 1355 en had je vanaf #5 op elke jockey €1 ingezet, dan had je winst gemaakt als een van deze jockeys gewonnen had. Dit is opvallend, daar er maar liefst 12 verschillende jockeys mee hebben gedaan aan de race. Voor de winnende jockey kreeg je zelfs een quotering van 26.00.

Virtuele Sportweddenschappen FAQ

In Nederland zijn er op dit moment een drietal uitstekende aanbieders waar je kunt inzetten op Virtual Sports. Dit zijn Bet365 en Unibet. Van deze twee aanbieders heeft Bet365 het meest uitgebreide aanvod.

Dit is afhankelijk van waar je als gokker naar op zoek bent. Zo is het bij sommige bookmakers een mooie manier om aan de rondspeelvoorwaarden te voldoen, kun je bekend raken met de virtuele weddenschappen en is het mogelijk om veel virtuele weddenschappen in korte tijd af te sluiten. Lees goed de voor- en nadelen van Virtual Sports door om te kijken of het iets voor je is!

Nee, het is niet mogelijk om Live in te zetten op virtuele sporten. Dit komt omdat de uitslag wordt bepaald aan de hand van een Random Number Generator en deze dus al vast staat op het moment dat de wedstrijd of partij begint.

Dit is afhankelijk van de aanbieder waar je voor kiest. Bij Bet365 tellen je inzetten wel mee voor het rondspelen van de bonusvoorwaarden, terwijl dit bij Unibet niet het geval is.

Ja, bij verschillende sporten vind je statistieken terug, bijvoorbeeld over de laatste wedstrijden van beide teams of spelers, het aantal punten per wedstrijd en meer!

Ja, het is veilig om te wedden op Virtual Sports in Nederland. Let er wel op dat je dit alleen doet bij legale bookmakers die door ons goed beoordeeld zijn!

Nee, dit is niet mogelijk als deze gemaakt zijn door een betrouwbare software provider. Betradar is zo’n betrouwbare provider die haar Virtual Sports ook in Nederland aanbiedt, onder meer bij Unibet.

De uitslag van een virtuele sport wordt bepaald op het moment dat de wedstrijd begint. Dit wordt namelijk gedaan door een Random Number Generator.

Het wedden op Virtual Sports kun je het beste doen bij Bet365 of Unibet. Dit zijn legale bookmakers die door ons uitstekend beoordeeld zijn, onder meer op basis van het spelaanbod, de bonus en de beschikbare weddenschappen.

Nee, het is op dit moment niet mogelijk om Virtual Sports gratis te spelen. Momenteel is het alleen mogelijk om online slots gratis te spelen bij verschillende online casino’s in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.