Wedden op Schaatsen

Wedden op Schaatsen

Nederland is een van de landen die al jarenlang actief is in de internationale top op het gebied van schaatsen. Niet voor niets is Nederland elk groot evenement een van de grote favorieten om er met een of meerdere medailles vandoor te gaan. Op de afgelopen Olympische Spelen in Peking wist Nederland bijvoorbeeld 8 medailles te pakken in het schaatsen.

Door de populariteit én het succes van Nederlandse sporters is schaatsen een van de sporten waar je in Nederland op kunt wedden. In deze gids gaan we kijken naar de bookmakers waar je de mogelijkheid hebt om te wedden op schaatsen, welke weddenschappen er beschikbaar zijn en welke strategieën en tips je kunt gebruiken om je winsten te maximaliseren.

Hoe wedden op Schaatsen?

Om te beginnen met het wedden op schaatsen is het allereerst belangrijk om een online bookmaker te kiezen die deze optie aanbiedt én om de verschillende weddenschappen te leren kennen. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar Bet365, een bookmaker die we zeker zouden aanraden om te wedden op schaatsen. Dit is waarom:

Bet365 4.9/5 Bet365 Bonus Code
Welkomstbonus
€50
 • voordelen Een breed scala aan sporten.
 • voordelen Veel bonussen en promoties.
 • voordelen Veel weddenschapsopties voor schaatsen.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Schaatsen sportweddenschappen

Nu je weet welke bookmaker zij persoonlijke zouden aanraden, je een account hebt aangemaakt en je hebt geprofiteerd van de bonus bij de bookmaker, is het tijd om een weddenschap af te sluiten. In het keuzemenu kies voor je voor de sport “Schaatsen” en selecteer je een evenement waar je op in wilt zetten.

Hier zie je vervolgens een lijst met weddenschappen die je op dit specifieke evenement kunt afsluiten. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende sportweddenschappen op schaatsen én hoe deze werken:

WeddenschapSchaatsen weddenschap uitleg
Wedden op de winnaarHet belangrijkste en meest gebruikte weddenschap is het wedden op de winnaar van een wedstrijd. Hierbij kies je een afstand waar je op in wilt zetten en geef je aan welke schaatser jij denkt dat gaat winnen. Dit kan overigens ook om een team gaan in geval van de ploegenachtervolging.
PodiumplaatsNaast dat je bij het schaatsen wedden inzet op de winnaar, kun je ook inzetten op een podiumplaats. Dit is aan te raden als de schaatsen dicht bij elkaar zitten of als je hoopt op een verrassing van een outsider.
Head-to-headAangezien schaatsers altijd als duo tegen elkaar schaatsen, kun je ook inzetten op een head-to-head. Je kunt daarbij kiezen voor schaatsers die direct tegen elkaar schaatsen, maar je kunt ook kiezen welke van de twee schaatsers de beste tijd op het bord gaat zetten.
Over/UnderBij de Over/Under weddenschappen gaat het om de tijd die een schaatser rijdt. De bookmaker geeft een benchmark, waarna jij als gokker moet bepalen of de schaatser sneller (Under) of juist langzamer (Over) dan deze tijd is.
Snelste openingBij het schaatsen speelt de opening een zeer belangrijke rol. Daarbij wordt vaak gekeken naar de eerste paar honderd meter, aangezien dit zeker op korte afstand veel zegt over het uiteindelijke resultaat. Het is bij sommige bookmakers ook mogelijk om in te zetten op de schaatser die het snelste opent.
HandicapHet is tot slot nog mogelijk om te wedden met een handicap. Daarbij geef je een van de schaatsers een fictief voor- of nadeel. Zo kun je bijvoorbeeld een schaatser een achterstand van 0.2 seconden geven en deze alsnog laten winnen.

Er zijn dus allerlei soorten weddenschappen beschikbaar bij verschillende legale bookmakers in Nederland.

Waarom is het wedden op schaatsen niet bij elke bookmaker in Nederland beschikbaar?

Schaatsen wordt helaas niet bij elke bookmaker in Nederland aangeboden. De grote bookmakers, waaronder bijvoorbeeld Bet365 en Unibet kiezen er wel voor om het wedden op schaatsen aan te bieden. Bij de andere bookmakers kunnen er verschillende redenen zijn waarom dit niet wordt aangeboden, waaronder het niet hebben van de mogelijkheid om een goede marge te bepalen of de beperkte markt die er is voor het wedden op schaatswedstrijden.

Legaal wedden op schaatsen in Nederland

Hoewel het schaatsen in Nederland een zeer populaire sport is, wordt dit niet door elke bookmaker aangeboden. Van alle online casino’s in Nederland zien we dat alleen de beste en betrouwbare bookmakers in Nederland deze sport aanbieden. We zien deze sport bijvoorbeeld bij:

Welkomstbonus tot €50

Bet365

Natuurlijk is Bet365 een van de bookmakers die het wedden op schaatsen aanbieden. Zij hebben een zeer ruim aanbod aan sporten, bieden mooie bonussen en promoties aan en hebben ook voor schaatsen verschillende weddenschappen beschikbaar.

Welkomstbonus tot €50

Unibet

Hoewel Unibet even van de Nederlandse markt was verdwenen, bieden zij inmiddels weer sportweddenschappen aan. Ook het wedden op schaatsen hebben zij in het aanbod opgenomen. Daarnaast hebben zij een goede klantenservice, mobiele applicatie en verschillende bonussen.

Strategieën en tips voor schaatsen wedden

Evenals bij andere sporten in Nederland zijn er ook bij het wedden op schaatsen strategieën mogelijk die de kans op winst verhogen. Toch willen we eerst een belangrijk punt vermelden, namelijk dat het live wedden op schaatsen niet mogelijk is. Dit is geverifieerd bij onder meer Bet365.

Dit komt omdat je bijvoorbeeld bij de korte afstanden als de 500 meter maar korte tijd hebt om te beslissen. De sport gaan dan zo snel dat het niet mogelijk is voor de online bookmakers om real-time de status van het event bij te werken. Denk daarbij aan valpartijen, uitglijders en meer. Wil je dus wedden op schaatsen, dan moet je altijd kiezen voor pre-match weddenschappen.

Bekijk het wedstrijdschema

Allereerst is het belangrijk om het wedstrijdschema van de verschillende sporters te volgen en dit te combineren met de interviews die zij geven. Werken zij bijvoorbeeld naar de Olympische Spelen toe, dan kunnen zij andere wedstrijden gebruiken om bijvoorbeeld ritme op te doen, te trainen op explosiviteit of techniek of juist voor de langere afstanden te kiezen.

Gaat een sporter bijvoorbeeld vol voor het Wereldkampioenschap, maar komt ook het Nederlands Kampioenschap eraan, dan kan de schaatser ervoor kiezen om niet voluit te gaan op het Nederlands Kampioenschap. Voor schaatsers die niet aan het Wereldkampioenschap meedoen kan zo’n Nederlands Kampioenschap juist de kers op de taart zijn. Staar je dus niet blind op de quoteringen, maar kijk ook naar de situatie op dat moment.

Verken de quoteringen

Wil je je winsten maximaliseren, dan moet je ook bij het wedden op schaatsen inzetten bij de bookmakers met de beste quoteringen. We zien over het algemeen dat bookmakers als Bet365 en Unibet goed uit de bus komen. Hoe lager de marge namelijk is, hoe hoger de winst voor jou als speler gaat zijn.

Het kan daarom geen kwaad om accounts bij verschillende bookmakers aan te maken. Zo kun je per wedstrijd of zelfs per onderling duel bekijken waar je de beste quoteringen krijgt. Hoewel het vaak niet veel scheelt, kunnen alle kleine beetjes helpen. Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor ook gebruik kunt maken van de verschillende bonussen en promoties die worden aangeboden bij de online bookmakers.

Het materiaal

Een ander punt waar we adviseren om op te letten is het materiaal dat schaatsers gebruiken tijdens het schaatsen. Regelmatig worden er namelijk nieuwe pakken, schaatsen of ijzers gebruikt door schaatsers. Toch pakt dit lang niet altijd goed uit, aangezien schaatsers vaak gewend zijn aan een specifiek merk of en specifiek geslepen ijzer.

Is een schaatser materialen aan het uittesten, dan kan dat altijd onwennig zijn. Vaak staat ook dit vermeld in interviews, blogs of weten de kenners meer over deze nieuwe tests. Dit brengt ons direct ook bij de laatste tip van allemaal.

Volg de kenners en schaatsers

We adviseren namelijk om zowel de schaatsers zelf als de kenners op het gebied van schaatsen goed in de gaten te houden. Als we kijken naar de kenners in het schaatsen dan kijken we vooral naar de oud-atleten, waaronder bijvoorbeeld Sven Kramer, Erben Wennemars, Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Mark Tuitert.

Zij hebben allemaal op hoog niveau geschaatst en kennen vaak nog veel trainers, coaches en oud-ploeggenoten. Hierdoor weten zij vaak beter wat er in een team speelt, maar ook wat er in het hoofd van een schaatser omgaat. Dit is informatie die bookmakers vaak niet gebruiken om de quoteringen bij weddenschappen te bepalen. Deze informatie kun je gebruiken om te wedden op schaatsen.

Wat is schaatsen en hoe werkt het?

Schaatsen wordt gezien als een van de meest bekeken en meest geliefde sporten op de Olympische Spelen. Naast dat het een leuke sport is om naar te kijken, is het ook zeer spannend om te volgen, zeker bij de kortere afstanden. Bij schaatsen draait het erom een zo snel mogelijke tijd af te leggen op een vooraf bepaalde afstand. Daarbij kunnen we verschillende disciplines onderscheiden:

 • Langebaan schaatsen: Hierbij is de afstand vooraf bepaalt en strijden schaatsers om de eerste plek. Aangezien het om zeer lange afstanden gaat, is het vaak een wedstrijd die in de open lucht wordt verreden. Dit kan in teams verreden worden, maar is vaak individueel.
 • Shorttrack: Bij shorttrack worden de afstanden gereden op een baan van 111,11 meter. Deze discipline wordt gekenmerkt door de korte en scherpe bochten en de hoge snelheden die de schaatsers bereiken. Deze afstanden kunnen individueel, maar ook per land afgewerkt worden. 
 • Schaatsen: Bij regulier schaatsen draait het om het neerzetten van de snelste tijd. De wedstrijden worden in een 1-tegen-1 variant afgewerkt, waarbij het doel voor een schaatser is om de snelste tijd van het hele deelnemersveld te behalen. Afstanden die verreden worden zijn:
  • 500 meter voor vrouwen en mannen
  • 1.000 meter voor vrouwen
  • 1.500 meter voor mannen
  • 3.000 meter voor vrouwen
  • 5.000 meter voor mannen en vrouwen
  • 10.000 meter voor mannen
 • Allround schaatsen: En tot slot is er nog allround schaatsen, waarbij de tijden van verschillende afstanden bij elkaar op worden geteld. De schaatser die over alle afstanden de snelste tijd heeft neergezet, wint het toernooi. Een goed voorbeeld van deze discipline is het NK Allround.

Bij al deze sporten is het mogelijk om allerlei verschillende weddenschappen te plaatsen. Toch willen we nogmaals benadrukken dat het live inzetten op wedstrijden veelal niet mogelijk is. Bij de korte afstanden kan de bookmaker de gebeurtenissen namelijk niet voldoende verwerken in het weddenschap om het rendabel te maken.

Conclusie over schaatsen wedden

Schaatsen is al jarenlang een van de populairste sporten voor Nederlanders, mede door het succes dat de Nederlanders in de laatste jaren hebben weten te behalen. Onder meer op de Olympische Spelen gaan we er regelmatig met veel medailles vandoor. Dit zorgt er ook voor dat het voor bookmakers een interessante sport is om aan te bieden.

Bij het online wedden op schaatsen heb je allerlei verschillende mogelijkheden, waaronder het inzetten op de winnaar van een wedstrijd, een onderling duel of de snelste tijd. Daarnaast kun je ook een Over/Under weddenschap plaatsen hoe snel er gereden gaat worden of inzetten op de schaatser met de snelste opening. Kortom, er zijn allerlei mogelijkheden.

Voordat je gaat inzetten op schaatsen, is het wel belangrijk om de verschillende disciplines te kennen, de juiste bookmaker te kiezen met het wedden op schaatsen in het aanbod én om de hierboven genoemde tips en strategieën door te lezen. Door deze op de juiste manier toe te passen is de kans groter dat je er uiteindelijk met winst vandoor gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.