Bookmakers bonus

De welkomstbonus wordt bij bookmakers vaak aangeboden in de vorm van een extra geldbedrag dat je bij de eerste storting krijgt. Toch zien we dat er tussen de verschillende bookmakers nog grote verschillen zijn in de hoogte van deze bonussen en de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. Hieronder hebben we de verschillende bookmakers bonussen op een rij gezet en hebben we deze vergeleken, speciaal voor Nederlandse spelers. Dit geeft je een inzicht in welke bookmaker promoties je het beste kunt kiezen!

De beste bookmaker bonus 2023: Stortingsbonus

Hieronder hebben we de verschillende bookmakers op een rij gezet die een bonus aanbieden bij de eerste storting.

We willen daarbij nog belangrijke voorwaarde vermelden die voor elke welkomstbonus van toepassing is. Je minimaal 24 jaar of ouders moet zijn om deze te kunnen claimen. Ben je dat niet, dan heb je ook geen recht op de welkomstbonus en kun je deze ook niet claimen.

Bet365 4.92/5 Bet365 Bonus Code
Gratis Weddenschappen
€50
 • voordelen Minimale storting van €5.
 • voordelen Minimale quoteringen van 1.20.
 • voordelen Geldig: 30 dagen.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Circus 4.80/5 Circus Promotiecode
Stortingsbonus
€250
 • voordelen Minimale storting van €20.
 • voordelen Minimale quoteringen van 1.60.
 • voordelen Geldig: 7 dagen.
 • voordelen 25 freebets ter waarde van € 10.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Jacks.nl 4.72/5 Jack’s Review
Gratis weddenschap
€60 aan free bets
 • voordelen Minimale storting van €20.
 • voordelen Geen limiet op minimale quoteringen.
 • voordelen Geldig: 30 dagen.
 • voordelen Rollover: 1 keer.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
LiveScore Bet 4.66/5 LiveScore Bet Review
Gratis weddenschap
€100
 • voordelen Minimale storting van €10.
 • voordelen Minimale quoteringen van 1.50.
 • voordelen Geldig: 14 dagen.
 • voordelen 5 keer €10 aan gratis weddenschappen.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Bet365 – Zet €10 in & ontvang €50 in wedkredieten

Bet365 Sport bonus
bet365

Op de eerste plaats staat de Bet365 sport weddenschappen bonus ter waarde van maximaal €50 in gratis weddenschappen. Het enige wat je hoeft te doen is €10 inzetten en je ontvangt €50 in wedkredieten. Deze aanbieding is bedoeld voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder die een eerste storting hebben gedaan van €5 tot €10.

 • Minimale storting van €5.
 • De promotie moet binnen 30 dagen na het aanmaken van je account geclaimd worden.
 • Weddenschap moet geplaatst worden met een quotering van 1.20 of hoger.
 • Weddenschappen moeten binnen 30 dagen na het claimen van de aanbieding afgehandeld zijn.
 • De uitbetalingen van de winsten wordt netto aan je account toegevoegd.
 • Wedkredieten komen te vervallen als je account voor 90 dagen inactief is.

Circus Sport – 100% bonus tot €250

Circus Sports bonus

De Circus Sport welkomstbonus hebben we vooral opgenomen vanwege het feit dat de bonus zo hoog is. Het is daarmee de hoogste bonus die je tot op dit moment kunt krijgen als we kijken bij de online bookmakers. Toch zegt dit niet alles, aangezien de bonusvoorwaarden een stuk minder interessant zijn dan bij Bet365 en ZEbet.

Dit komt doordat je minimaal €20 moet inzetten op een weddenschap met een quotering van minimaal 1.60 om een gratis weddenschap te kunnen ontgrendelen. Dat wil dus zeggen dat je minimaal €500 moet inzetten om alle 25 de gratis weddenschappen te ontgrendelen, mits je natuurlijk ook €250 als eerste bedrag hebt gestort.

Daarnaast zien we ook dat de quoteringen wat hoger liggen dan bij de andere online aanbieders. deze moet namelijk minimaal 1.60 bedragen. Toch zorgt de hoogte van de bookmakers bonus er wel voor dat deze nog net in de top-3 van beste bookmakers bonussen in Nederland terecht is gekomen.

 • Welkomstbonus in de vorm van gratis weddenschappen.
 • Iedere gratis weddenschap wordt ontgrendeld door voor minimaal €20 aan echt geld op het sportsbook in te zetten met een quotering van minimaal 1.60.
 • Het gratis weddenschap dient binnen 7 dagen na activatie gebruikt te worden.
 • Cash out functie is niet beschikbaar.
 • Welkomstbonus kan niet worden gecombineerd met een andere bookmakers bonus.

Jack’s Sport – Gratis weddenschappen tot €50 + 2 profit boosts

Jacks.NL

Dan hebben we op plek 4 nog de bonus van Jack’s Sport, waarbij je recht hebt op gratis weddenschappen tot maximaal €60 + 2 profit boosts. Daarbij heeft Jack’s Sport gebruik gemaakt van staffels. Je moet daarbij minimaal €20 storten, wat een vrij hoog bedrag is ten opzichte van de andere aanbieders. Dit is een van de redenen dat we deze bonus minder interessant vinden dan de hierboven genoemde bonussen.

Een voordeel is dan wel weer dat er geen vereisten zijn als het aankomt op de quoteringen van de weddenschappen. Dit maakt het wel een stuk gemakkelijker om het bedrag uiteindelijk op je bankrekening terug te storten.

 • Welkomstbonus in de vorm van gratis een gratis weddenschap.
  • 5 Free Bets van €10.
  • 1 Free Bet van €10 op de Jack’s Specials
  • 2 Profit Boosts van 50%
 • Minimale storting is €20.
 • Gratis weddenschap kan op elke sport worden ingezet, zowel pre-match als Live.
 • Je moet de storting minimaal één keer inzetten voordat je het geld van je account kunt halen.

LiveScore Bet – 100% tot wel €100

LiveScore Bet bookmaker bonus

De welkomstbonus bij LiveScore Bet bedraagt maximaal €100 aan gratis weddenschap. Hiervoor moet je op een wedstrijd minimaal €10 inzetten, waarna je een gratis weddenschap van €10 op je account krijgt bijgeschreven. Het kwalificerende weddenschap moet wel voldoen aan een minimale quotering van 1.50.

Je krijgt de free bet altijd bijgeschreven, waarbij je er niet van afhankelijk bent of je het eerste weddenschap wint of verliest. Let er wel goed op dat je de gratis weddenschappen wel binnen 7 dagen moet accepteren en dat ze daarna ook 7 dagen geldig zijn.

 • Minimaal €10 inzetten tegen quoteringen van minimaal 1.50.
 • Weddenschap geplaatst en afgehandeld binnen 14 dagen na aanmelding.
 • 1 keer tot wel €100 aan gratis weddenschap zijn maximaal zeven dagen geldig.
 • Eerste storting van minimaal €10.

Gratis Weddenschappen bij bookmakers

Bookmakers bonus: Gratis weddenschappen

Een gratis weddenschap is een andere optie waarvoor je bij verschillende bookmakers kunt kiezen. Ook in dat geval moet je een eerste storting doen, waarbij je één of enkele verschillende gratis weddenschappen krijgt. Je kunt daarbij weddenschappen afsluiten op wedstrijden die aan de voorwaarden voldoen. Het is daarom extra belangrijk om de bonusvoorwaarden goed door te lezen voordat je voor deze bonus kiest.

ZEbetGratis weddenschap van 100% van je eerste storting tot maximaal €50.
Circus100% bonus tot wel €250 bij je eerste storting:
– Storting van €20 staat gelijk aan 2 gratis weddenschappen van €10;
– Storting van €250 staat gelijk aan 25 gratis weddenschappen van €10;
– Storting van €500 staat gelijk aan 25 gratis weddenschappen van €10.
Jack’s SportGratis weddenschap tot maximaal €50 bij een eerste storting:
– Storting tussen €20 en €49,99 is €20 bonusgeld;
– Storting van €50 of meer is €50 bonusgeld.
LiveScore BetStortingsbonus van 100% tot wel €100 aan free bet.
Bet365100% bonus tot €50

Ook bij de gratis weddenschappen komt de bonus van ZEbet als beste bookmakers bonus naar voren. Zoals we hierboven al benoemd, komt dit vooral door het ontbreken van de bonusvoorwaarden. Zeker als we dit vergelijken met de andere aanbieders is dit een van de grootste voordelen van ZEbet.

Bookmaker bonus Nederland: bonus zonder storting 2023

Bookmaker bonus zonder storting

Helaas zien we dat er in Nederland geen legale bookmaker bonus is in de vorm van een bonus zonder storting. Het grote voordeel van een No Deposit Bonus, ook wel bonus zonder storting genaamd, is natuurlijk dat er geen storting vereist is om bonusgeld, gratis spins of gratis weddenschappen te claimen. Hoewel we zien dat deze bonus in het buitenland enorm populair is, ontbreekt deze bij Nederlandse goksites online.

Er is voor de online bookmakers een zeer belangrijke reden waarom deze bonus niet gehanteerd wordt. Dat is namelijk het feit dat een No Deposit Bonus door veel gokkers maar eenmalig wordt gebruikt. Dit blijkt uit ervaringen van online bookmakers in het buitenland. Hoewel het voor de korte termijn kan leiden tot een toename van het aantal gokkers bij de online bookmakeres of het online casino, zien we dat maar weinig gokkers ook op de lange termijn voor deze aanbieder blijven kiezen.

Daarnaast wil de Nederlandse Kansspelautoriteit hiermee ook voorkomen dat jongeren beginnen met gokken. Aangezien er bij een No Deposit Bonus geen storting vereist is, kan het een trigger voor gokkers zijn om zich direct aan te melden. De drempel om te beginnen met gokken is dan een stuk kleiner, waardoor ook de kans op een verslaving hoger ligt.

Hoe claim je de bookmaker bonus online?

Nu je op de hoogte bent van de verschillende bonussen die je kunt claimen, hebben we hieronder een kort stappenplan opgesteld hoe je een bookmaker bonus kunt claimen.

 1. Het begint natuurlijk met het kiezen van de bookmaker met de beste bookmaker bonus. Hier moet je je vervolgens registreren. 
 2. Tijdens het registratieproces vul je alle vereiste data in, waaronder persoonlijke data, adresgegevens en accountgegevens. Hier heb je ook de mogelijkheid om een bonuscode in te voeren. Let er tevens op dat je je persoonlijke gegevens moet verifiëren om daadwerkelijk te kunnen spelen.
 3. Doe een eerste storting die voldoet aan de bonusvoorwaarden van de bookmaker om de bonus ook daadwerkelijk te kunnen claimen. 
 4. Voldoe aan de bonusvoorwaarden, waarbij je specifiek moet letten op de rondspeelvoorwaarden en de tijdspanne van de bonus. 
 5. Zodra je aan de bonusvoorwaarden hebt voldaan, kun je het bonusbedrag van je account halen en op je bankrekening storten.

Aangezien elke bookmakers bonus op een andere manier geclaimd kan worden, hebben we het proces beschreven in de promotiecode artikelen. Deze artikelen zijn speciaal gericht op de bookmakers en vertellen je stap voor stap hoe je de bonus kunt bemachtigen.

Welke welkomstbonus moet je kiezen?

Bookmaker bonus: hoe te kiezen?

Nieuwe spelers hebben enorm veel welkomstbonussen waar zij uit kunnen kiezen. De verschillende Nederlandse bookmakers bieden verschillende bonussen aan, waarbij je moet denken aan een stortingsbonus, Odds Boost of gratis weddenschappen. Al deze bonussen hebben verschillende waarden én vereisten om het bonusgeld uiteindelijk te kunnen laten uitbetalen. Voor nieuwe spelers kan dit nogal overweldigend zijn. Daarom zijn wij er om je te helpen met het kiezen van de juiste bookmaker bonus.

Bij het kiezen van deze bonus letten we op de vereisten, waarbij je moet denken aan:

Let er bij het selecteren van de bonus goed op dat er een bonuscode actief kan zijn. Deze kan je een nóg betere bonus opleveren. Hoewel niet alle bookmakers een bonus hanteren, is het wel mogelijk om een bonuscode te gebruiken bij onder meer Bet365 en Circus Sport. Voor onze trouwe lezers hebben we bij deze aanbieders een bonuscode weten te strikken. Laten we echter eerst maar eens kijken naar de verschillende bonusvereisten die we hierboven genoemd hebben.

Minimale quoteringen

Legale goksites quoteringen

Allereerst de minimale quoteringen waaraan je moet voldoen bij het plaatsen van een weddenschap. Hoewel veel bookmakers hier bij een welkomstbonus geen voorwaarden aan verbonden hebben, is dit des te meer het geval bij de tijdelijke promoties die gebruikt worden. In dat geval moet je bijvoorbeeld inzetten op een wedstrijd met een minimale quotering van 1.50 om een gratis Live weddenschap in de wacht te slepen, zoals bij LiveScore Bet bijvoorbeeld het geval is.

De minimale quoteringen zijn daarom een belangrijk onderdeel dat je bij elke bonus goed in de gaten moet houden. Doe je dit namelijk niet, dan kwalificeer je je bijvoorbeeld niet voor een Live weddenschap.

Type weddenschap

Type weddenschappen

Daarnaast is ook het type weddenschap een belangrijk punt om op te letten. Zo zijn er verschillende bonussen en promoties die je alleen kunt gebruiken als je kiest voor een specifiek type weddenschap. Zo ben je in sommige gevallen verplicht om een combinatieweddenschap af te sluiten om een gratis weddenschap te krijgen.

De rondspeelvoorwaarden

rondspeelvoorwaarden

De rondspeelvoorwaarden zijn van toepassing op het bonusgeld dat je krijgt bij online sport wedden. Het geeft aan hoe vaak je het bonusgeld moet inzetten voordat je het kunt opnemen. Bij online casino’s kan deze voorwaarde vaak van toepassing zijn als je bijvoorbeeld honderden euro’s bonusgeld of gratis spins hebt ontvangen. Bij veel online bookmakers is het echter al voldoende om het geld slechts één keer in te zetten. Als je jouw weddenschap wint, kun je het geld ook direct opnemen van je account.

De tijdsduur van de bonus

tijdsduur van de bonus

Let daarbij wel op de tijdsduur van de bonus. Daarbij wordt er in de voorwaarden vaak verwezen naar twee verschillende tijdspanne. Allereerst is het de tijd die je hebt om na het aanmaken van een account en je eerste storting, de bonus te claimen. Vaak gaat dit om een aantal dagen tot maximaal een week. Heb je binnen de tijd de bonus niet geclaimd, dan heb je er daarna ook geen recht meer op. Dit is erg belangrijk om in de gaten te houden, aangezien je het gratis bonusgeld natuurlijk niet wilt mislopen.

Daarnaast moet je ook letten op de hoeveelheid tijd die je hebt om het bonusgeld in te zetten. Het kan namelijk zijn dat je het geld binnen een week of maand moet inzetten. Doe je dit niet, dan komt het geld te vervallen. Ook dit staat altijd in de voorwaarden weergegeven, zelfs als er door de online bookmaker geen tijdslimiet gebruikt wordt.

De bonushoeveelheid

bonushoeveelheid

Misschien wel het belangrijkste aspect van de bonus, de hoogte van de bonus. Dit is namelijk altijd het eerste element dat opvalt als je op zoek gaat naar de beste bonussen bij online casino’s en bookmakers. Een punt waar je op moet letten bij het bonusgeld is wanneer dit ingezet wordt. Bij veel online bookmakers en casino’s wordt dit namelijk pas ingezet als je het bedrag dat je hebt gestort, kwijt bent.

Heb je dus een bonus van 100% met een maximaal bedrag van €250, dan moet je eerst de €250 inzetten die je zelf gestort hebt. Ben je dit bedrag kwijt, pas dan kun je het bonusbedrag inzetten. Ook dit staat altijd vermeld in de bonusvoorwaarden.

Het type bonus

Het type bonus

En tot slot is het type bookmakers bonus nog van belang. Velen zijn namelijk bekend met de bookmakers welkomstbonus, maar toch zijn er ook nog verschillende andere promoties. Deze zijn vaak wel een stuk minder interessant dan de welkomstbonus. Hier kunnen we onder meer onderscheiden:

 • Odds Boost
 • Stortingsbonus
 • Gratis weddenschap
 • Cashback bonus

Overige bookmakers bonussen

Naast de welkomstbonussen, zijn er vaak nog andere bonussen en promoties die bookmakers aanbieden. Zo zien we dat verschillende bookmakers ook toernooien aanbieden, een loyaliteitsprogramma hebben, reload bonussen of een cashback bonus aanbieden. Bij het loyaliteitsprogramma moeten we wel vermelden dat je op moet passen voor verslavingen. Aangezien je beloont wordt naarmate je meer gokt, is het risico groter om verslaafd te raken.

Odds boost bonus

We zien bij verschillende bookmakers de Odds Boost terugkomen. Dit is een bookmaker bonus waarbij de quoteringen van specifieke wedstrijden tijdelijk verhoogd worden. Veel bookmakers hebben dagelijks een aantal wedstrijden of speciale events waarbij de quoteringen verhoogd worden. De Odds Boost kan betrekking hebben op:

 • Resultaten in een wedstrijd
 • Specifieke events in een wedstrijd
 • Events over verschillende wedstrijden heen, bijvoorbeeld dat drie ploegen in de rust op voorsprong staan. 

Vriendenbonussen

Andere bonussen die door bookmakers worden aangeboden zijn de vriendenbonussen. In dat geval krijg je namelijk een bookmaker bonus als je een vriend doorverwijst naar het casino. Niet alleen jouw vriend of vriendin krijgt dan een bonus, maar ook jijzelf krijgt een bonus als je nieuwe vrienden naar het casino krijgt. Zij moeten dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat je de bonus op je account krijgt bijgeschreven.

Bonusvoorwaarden

Bij het activeren van verschillende bonussen is het aan te raden om de bonusvoorwaarden goed door te lezen. Het kan namelijk zijn dat je de verschillende bonussen niet tegelijkertijd in kunt zetten. Lees je de bonusvoorwaarden niet goed door, dan kan het zijn dat je de bonus verliest. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld niet mogelijk om geld op te nemen als de bonus nog actief is. Hier moet je dus goed voor opletten.

Aanmelden nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van de verschillende bonussen, heb je de mogelijkheid om tijdens de registratie aan te vinken dat je op de hoogte gehouden wilt worden van het laatste nieuws, bonussen en promoties bij de bookmaker waar je een account hebt aangemaakt. Zodra je deze hebt aangevinkt, krijg je een mail als er een nieuwe bookmaker bonus verschijnt. Let er wel goed op dat deze ook in de spam-folder terecht kan komen.

Tot slot moet je er ook rekening mee houden dat je als speler geregistreerd moet zijn om de bonus ook daadwerkelijk te kunnen claimen. Daarbij moet je account bevestigd zijn én moet je de complete registratie hebben afgerond. Hieronder valt dus ook het verifiëren van je identiteit en bankrekeningnummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Ik wil bonussen, aanbiedingen, en gokcontent weergeven
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.