UFC Voorspellingen en Favorieten – UFC Fight Night: Lewis vs. Spivac

Derrick Lewis
Lewis wint
Quotering: 2.87
Wedden op Lewis bij Bet365
Sergei Spivac
Spivac wint
Quotering: 1.44
Wedden op Spivac bij Bet365

UFC Voorspellingen en Favorieten

Op 5 februari 2023 staat het volgende UFC evenement op het programma, ditmaal met als main event het gevecht tussen Lewis vs Spivac. Evenals UFC Strickland vs. Imavov wordt dit event gehouden in Las Vegas, Nevada. De hoofdpartij wordt gevochten om ongeveer 07:00, afhankelijk van de gevechten die eerder die dag gevochten worden.

UFC Fight Night: Lewis vs. Spivac05 februari 2023
07:00 Nederlandse tijd

In deze voorspelling gaan we kijken naar de favorieten voor UFC Fight Night Lewis vs Spivac, welke andere partijen er gevochten gaan worden én welke andere UFC events er de komende tijd op de planning staan!

Wat staat ons te wachten bij UFC in 2023?

In 2023 zijn er meer dan voldoende gevechten bij UFC Fight Night gala’s én bij de UFC-events met een getal, zoals bijvoorbeeld het eerstvolgende UFC Fight Night Lewis vs. Spivac event, maar ook UFC 284. In het begin van het jaar staan er al een aantal mooie gevechten op het programma die de interesse van de grootste MMA fans zullen trekken.

Het derde event van het nieuwe kalenderjaar is UFC Fight Night: Lewis vs. Spivac, het event waar beide personen het main event zullen vormen. DIt gevecht staat vooralsnog gepland om 07:00. Let er op dat dit een geschatte tijd is, aangezien dit afhankelijk is van de gevechten die eerder op de avond gevochten zullen worden.

In februari gaat UFC weer verder met het organiseren van een aantal mooie gevechten, waarbij UFC Fight Night 284 de eerstvolgende is. Hier staat het gevecht in het lichtgewicht op het programma tussen Makhachev en Volkanovski. In de maanden die volgen, lijken de wedstrijden en affiches alleen maar mooier te worden. Dit zien we ook in onderstaand overzicht met geplande events.

UFC Programma voor 2023

Ook in 2023 heeft de UFC weer een heel programma bekend gemaakt. Daarom gaan we eerst kijken naar het programma voor het eerste kwartaal van 2023, waarna we beter kijken naar de twee eerstvolgende events. De volgende events staan gepland voor Q1 van 2023.

DatumNaamLocatie
5 februariUFC Fight Night: Lewis vs. SpivacUFC APEX, Las Vegas, NV
12 februariUFC 284: Makhachev vs. VolkanovskiRAC Arena (AUS), Perth, WA
18 februariUFC Fight Night: Vera vs. SandhagenUFC APEX, Las Vegas, NV
25 februariUFC Fight Night: 2/25UFC APEX, Las Vegas, NV
5 maartUFC 285T-Mobile Arena, Las Vegas, NV
11 maartUFC Fight Night: 3/11The Theater at Virgin Hotels, Las Vegas, NV
18 maartUFC 28602 Arena (ENG), London
25 maartUFC Fight Night: 3/25AT&T Center, San Antonio, TX

Zoals we hierboven zien, staan er voor het eerste kwartaal van 2023 genoeg gevechten op het programma. Het eerstvolgende gevecht volgt al snel, de wedstrijd tussen Lewis tegen Spivac. Kijken we naar de kansen van beide vechters, dan ontlopen de vechters elkaar niet veel. Hier komen we later in deze gids nog op terug!

Voorspelling van UFC-wedstrijden in 2023

Hieronder gaan we beter kijken naar het eerstvolgende UFC Fight Night event en bekijken we wat je ervan kunt verwachten, wie de favorieten zijn en welke wedtips we voor je hebben. Wie voorspellen we als winnaar van het gevecht en welke weddenschappen bevelen we aan om de wedstrijd met nóg meer spanning te bekijken? Hieronder lees je het!

Als je al vaker naar UFC Fight Nights hebt gekeken, zul je vast al wel een favoriet hebben. Laat ons in de comments weten wie je voor welke partij als favoriet aanmerkt!

Lewis vs. Spivac UFC wedstrijd Analyse

De belangrijkste partij van UFC Fight Night: Lewis vs. Spivac is natuurlijk de wedstrijd tussen Lewis vs. Spivac. De wedstrijd tussen deze twee vechters staat rond 07.00 op het programma in Las Vegas, Nevada. Het is een gevecht in de Heavyweight gewichtsklasse.

StatistiekenDerrick Lewis (37)Sergei Spivac (28)
Laatste 5 wedstrijden2W – 3V4W – 1V
Decision01W
Technische KO2W – 3V3W – 1V
Submission00
Tijd in de ring11:48 minuten18:00 minuten

Kijken we naar de statistieken van beide vechters, dan zien we dat Lewis veel meer ervaring in de ring heeft. Zo heeft de 🇺🇸 Amerikaan in totaal al 36 keer in de ring gestaan, terwijl Spivac nog maar 18 keer in de ring stond. Kijken we echter naar de winstpartijen van beide vechters, dan zien we dat Spivac over het algemeen meer wedstrijden wint dan Lewis. Dit maakt Spivac ook de grote favoriet voor het gevecht.

Naast dat 🇲🇩 Spivac over het algemeen gemiddeld meer wedstrijden heeft gewonnen, is hij de laatste 5 wedstrijden ook een stuk beter in vorm. Hij heeft zijn laatste 4 wedstrijden weten te winnen, terwijl Lewis maar 2 van zijn laatste 5 wedstrijden wist te winnen. In die wedstrijden stond hij ook maar korte tijd in de ring. De wedstrijden die Spivac wist te winnen, wist hij maar liefst 3 keer op KO/TKO te winnen.

Winkans analyse van de Lewis vs. Spivac wedstrijd

Derrick Lewis staat momenteel op een 7e plek op de wereldranglijst in het heavyweight, terwijl Spivak op een 12e plek op de ranglijst staat. Toch is hij juist de grote favoriet met een lage quotering van 1.44, terwijl Lewis duidelijk de underdog is voor deze partij met een quotering van 2.87.

 • Lewis wint: Odds van 2.87 (33,4% kans)
 • Spivac wint: Odds van 1.44 (66,6% kans)

Kijken we naar de fysieke kenmerken van beide vechters, dan zijn beide vechters 190 centimeter lang. Hierdoor is ook de reach van de vechters vergelijkbaar. Toch zien we qua uiterlijke kenmerken wel een aantal belangrijk verschillen. Zo is Lewis met 119 kilogram een aantal kilo’s zwaarder dan Spivak, die met dezelfde lengte zo’n 115 kilogram weegt.

Als we puur kijken naar het uiterlijk van beide vechters, dan ziet Spivac er een stuk fitter uit. Dit zien we ook terug in de tijd dat beide vechters in de ring hebben gestaan. Over het algemeen staat Spivac bijvoorbeeld ruim drie minuten per wedstrijd in de ring, terwijl Lewis in zijn laatste vijf wedstrijden net iets meer dan twee minuten in de ring stond. Op het gebied van fitheid heeft Spivac hierdoor een ruime voorsprong.

WEDTIP: Onze belangrijkste Lewis vs. Spivac wedtip is dat Spivac er met de overwinning vandoor zal gaan, zeker als de partij langere tijd gaat duren. Dit zal Spivac ook graag willen, aangezien hij een stuk fitter is. Daarom voorspellen we ook dat de wedstrijd wat langer gaat duren, waardoor Spivac zijn tegenstander gaat uitputten.

Derrick Lewis – sterke en zwakke punten

Laten we beginnen met Derrick Lewis, de duidelijke underdog voor de wedstrijd. De Amerikaan staat bekend als een zogenaamde ‘brawler’, wat wil zeggen dat hij de voorkeur geeft aan enkele stoten. Dit in tegenstelling tot vele andere vechters, die vaak de voorkeur geven aan combinaties om een tegenstander op meerdere manieren pijn te doen.

Als zogenaamde single-hitter heeft hij dus enorm veel kracht in zijn vuistslagen zitten, zeker als hij zijn volledige 119 kilo achter de stoot weet te krijgen. Dit is daarom ook het belangrijkste punt waar Spivac goed voor moet opletten. Hij zal niet de eerste zijn die door deze stoten KO is geslagen en de wedstrijd verloor.

Dit is ook direct wel het zwakke punt van Lewis. Een ander belangrijk kenmerk van een brawler is namelijk dat deze een stuk minder beweeglijk is en qua bewegingen erg traag oogt. Ondanks dat het verschil in gewicht tussen beide vechters erg laag is, zien we hier een belangrijk nadeel voor Lewis. Spivac oogt namelijk een stuk beweeglijker, waardoor hij ook gemakkelijker aan kan vallen en kan profiteren van zijn snelheid.

Een belangrijk voordeel voor Lewis is dan wel weer dat hij kan teren op een schat aan ervaring. Hij heeft namelijk al twee keer zoveel keer in de ring gestaan dan Spivac, waardoor hij waarschijnlijk ook beter kan inschatten wat hij wel of niet moet doen. Door al deze punten is Lewis alsnog de underdog in dit gevecht.

Sergei Spivac – sterke en zwakke punten

Sergei Spivac kan de afgelopen wedstrijden een zeer goed gemiddelde overleggen. Hij wist 4 van zijn laatste 5 wedstrijden te winnen, waardoor we kunnen stellen dat hij erg goed in vorm is. Dit zien we ook aan zijn fysieke gesteldheid, daar hij er een stuk fitter uitziet dan zijn concurrent Lewis.

Dit is ook direct het belangrijkste sterke punt van Spivac. Door zijn fysieke gesteldheid is hij in staat om langer in de ring te staan en zijn tegenstander uit te putten. Dit lijkt daarom ook de tactiek die de Roemeen gaat hanteren. Kijken we naar de laatste gevechten, dan zien we dat hij een stuk langer in de ring staat dan de Amerikaan.

Waar Spivac vooral voor moet oppassen, is de kracht van Lewis. Zoals we hierboven kunnen lezen is de Amerikaan in staat om harde stoten en trappen uit te delen. De stijl van Spivac genaamd Sambo is afkomstig uit Rusland en kan worden geschaard onder de categorie judo. Toch is trappen en stoten er wel toegestaan. Vanwege de judo techniek zien we dat er veel gevechten op de grond uitgevochten worden.

Odds en kansen voor de wedstrijd Teixeira vs Hill

Hierboven hebben we al kort gekeken naar de quoteringen voor beide vechters, waarbij we in eerste instantie bij Bet365 de quoteringen hebben bekeken. Toch hebben wij ook met een aantal andere online bookmakers een samenwerking. Ook van deze bookmakers hebben we de quoteringen voor je:

BookmakerLewis oddsSpivac odds
bet3652.871.44
Unibet2.851.43
BetCity2.851.43
Circus2.671.40
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (24.01.2023). Op de website van de provider vind je de meest recente quoteringen.

Volgens de Nederlandse bookmakers heeft Spivac een kans van 66,6% om het gevecht te gaan winnen, terwijl Lewis een kans van 33,4% heeft om te winnen. Kijkende naar de resultaten van de wedstrijden, is het niet vreemd dat Spivac de favoriet is. Mede door de resultaten uit de laatste vijf wedstrijden zien we dat het verschil tussen beide vechters groot is.

Bij alle bookmakers zien we dat Spivac de favoriet is. Dit is ook in lijn met de verwachtingen die wij van de wedstrijd hebben, namelijk dat Spivac in dit gevecht aan het langste eind gaat trekken.

Voorspelling Lewis vs. Spivac UFC Fight Night

Hierboven hebben we al de kenmerken, statistieken en bookmakers van beide vechters voor je op een rij gezet. Op basis van deze statistieken verwachten we dat Sergei Spivac aan het langste eind gaat trekken. Dit komt allereerst doordat de vechter in maar liefste vier van de laatste vijf wedstrijden wist te winnen, waarvan drie zelfs op KO/TKO.

Voorspelling UFC Lewis vs. Spivac

Daarnaast zien we dat Spivac een stuk beter in vorm is, zowel als we kijken naar zijn statistieken uit de laatste vijf wedstrijden als wanneer we kijken naar zijn fysieke gesteldheid. Hierdoor verwachten we dat hij fitter aan het gevecht kan verschijnen én dat hij het conditioneel net wat beter voor elkaar heeft. Aan de lengte van zijn gevechten kunnen we ook zien dat hij hier de voorkeur aan geeft.

Op het moment van schrijven zien we bij de aangesloten bookmakers nog niet de mogelijkheid om op meerdere weddenschappen in te zetten. Voor nu adviseren we dus om in te zetten op een overwinning voor Spivac. Mocht de mogelijkheid wel komen om in te zetten op het aantal rondes, dan verwachten we dat de wedstrijd meer dan 2.5 rondes gaat duren.

Waar kan ik UFC kijken?

Voorheen werden de UFC wedstrijden gewoon nog op de Nederlandse tv uitgezonden. Helaas is dat sinds afgelopen jaar niet meer het geval, daar streamingdienst Discovery+ de rechten over heeft genomen. Hierdoor kun je de wedstrijden alleen nog kijken via deze streamingdienst. Hoewel je hierdoor wel de UFC wedstrijden terug kunt kijken, is het wel een betaalde dienst.

Je kunt er ook nog voor kiezen om de wedstrijd te kijken met Pay-per-View. Dat wil zeggen dat je een lager bedrag betaald dan wanneer je kiest voor een maandelijks abonnement, maar dat je daarmee alleen de UFC Fight Night Lewis vs. Spivac wedstrijd kunt kijken. Voor fans is het een manier om specifieke wedstrijden te kijken, zonder dat je hiervoor het maandelijkse abonnement hoeft af te sluiten.

Kan ik UFC Fight Night bij bookmakers kijken?

UFC Fight Night kun je bij bookmakers helaas niet kijken. Dit komt omdat het bekijken van UFC alleen bij Discovery+ kan, waardoor bookmakers niet de rechten hebben om UFC of MMA gevechten uit te zenden. Hierdoor moet je dus wel gebruikmaken van het hierboven genoemde abonnement of de pay-per-view mogelijkheid.

Hoe laat begint UFC: Lewis vs. Spivac?

Het gehele evenement begint op zondag 5 februari om 04:00 met een aantal gevechten in de voorrondes, terwijl de partijen in de main card ongeveer beginnen om 07:00. Ook de partij tussen Lewis tegen Spivac gaat dus vroeg in de ochtend gevochten worden. Dit zorgt ervoor dat veel Nederlanders de partij kunnen volgen via de hierboven genoemde kanalen. Dit is afhankelijk van de voorgaande partijen, hoe lang deze duren én of ze bijvoorbeeld vroegtijdig worden beslist.

Hieronder hebben we de partijen die gevochten gaan worden voor je op een rij gezet, inclusief de gewichtsklasse waarin de partijen gevochten worden en natuurlijk het tijdstip.

CardGewichtsklasseTijdstipWedstrijd
Preliminary CardLightweight5 feb. 04:00Saragih vs Jubli
Preliminary CardFeatherweight5 feb. 04:00JeongYeong vs Yi
Preliminary CardBantamweight5 feb. 04:00Kazama vs Nakamura
Preliminary CardFlyweight5 feb. 04:00Choi vs Park
Preliminary CardFlyweight vrouwen5 feb. 04:00Yeon Kim vs Böhm
Preliminary CardMiddleweight5 feb. 04:00Park vs Tiuliulin
Preliminary CardFlyweight5 feb. 04:00Taira vs Aguilar
Main cardHeavyweight5 feb. 07:00Lewis vs Spivac
Main cardLight Heavyweight5 feb. 07:00Un Jung vs Clark
Main cardFeatherweight5 feb. 07:00Doo-ho vs Nelson
Main cardWelterweight5 feb. 07:00Kinoshita vs Fugitt

Wedden op UFC in 2023

Wedden op UFC is de laatste jaren in Nederland een stuk populairder geworden. Dit komt vooral omdat het steeds vaker wordt uitgezonden én omdat je in Nederland sinds 2021 ook legaal weddenschappen op de sport kunt afsluiten. Het wedden op UFC kan in Nederland bij vrijwel alle online bookmakers met een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Zo kies je bijvoorbeeld ook uit verschillende van onze partners, waaronder:

nl
ideal
Bet365 4.95/5 Bet365 Bonus Code
UFC Bet365 Bonus
€100
 • Wedden op de winnaar.
 • Tot wel 8 wedtypes voor een gevecht (het meeste op de markt).
 • Marge voor UFC van 5.26%.
nl
ideal
Unibet 4.70/5 Unibet Bonus Code
UFC Unibet Bonus
€40 free bets
 • Wedden op de winnaar.
 • Marge voor UFC van 5,15%.
 • Tot wel 21 wedtypes voor een gevecht (het meeste op de markt).
nl
ideal
BetCity 4.62/5 BetCity Bonus Code
UFC BetCity Bonus
€50 free bet
 • Wedden op de winnaar.
 • Marge voor UFC van 5,15%.
nl
ideal
Circus 4.40/5 Circus Promotiecode
UFC Circus Bonus
€250
 • Wedden op de winnaar.
 • Wedden op het aantal rondes (over/under).
 • Marge voor UFC van 7,99%.

Bij de Nederlandse bookmakers zien we dat er vaak maar één weddenschap mogelijk is, namelijk het voorspellen van de winnaar. Hier zien we momenteel twee uitzonderingen, namelijk bij Bet365 en Circus. Zij geven je ook de mogelijkheid om in te zetten op het aantal rondes dat een gevecht gaat duren, op welke manier de wedstrijd beslist gaat worden en in welke ronde de partij beslist wordt.

Let er wel op dat de marges van de bookmakers per wedstrijd flink uiteen kunnen lopen. Wil je daarom meer informatie over de marges die de bookmakers hanteren óf wil je de marge zelf berekenen, dan kun je dit eenvoudig doen via de tool op onze website!

Voorspellingen voor UFC 284

Na UFC Fight Night Lewis vs. Spivac is er wederom een gala dat wordt georganiseerd, ditmaal in Perth, Australië. Bij deze wedstrijd, gehouden op 12 februari 2023, is de partij tussen Makhachev en Volkanovski de grote trekpleister. Deze wedstrijd wordt gevochten in het lichtgewicht, maar gelukkig zijn er ook nog allerlei andere partijen waar je op in kunt zetten. Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet.

CardGewichtsklasseTijdstipWedstrijd
Early PrelimsLightweight12 feb. 00.00Mullarkey vs Prado
Early PrelimsFeatherweight12 feb. 00.00Jenkins vs. Shainis
Early PrelimsHeavyweight12 feb. 00.00Tafa vs Cortes-Acosta
Early PrelimsStrawweight vrouwen12 feb. 00.00Lookboonme vs Reed
Early PrelimsFeatherweight12 feb. 00.00Young vs Bilder
Early PrelimsLightweight12 feb. 00.00Tukhugov vs Brenner
Early PrelimsLightweight12 feb. 00.00Alvarez vs Tukhugov
Preliminary CardLight Heavyweight12 feb. 02.00Pedro vs Mingyang
Preliminary CardFeatherweight12 feb. 02.00Culibao vs Baghdasaryan
Preliminary CardFlyweight12 feb. 02.00Ross vs Rodrigues
Preliminary CardMiddleweight12 feb. 02.00Whittaker vs Borrachinha
Main cardLight Heavyweight12 feb. 04.00Crute vs Menifield
Main cardHeavyweight12 feb. 04.00Tafa vs Porter
Main cardWelterweight12 feb. 04.00Della Maddalena vs Brown
Main cardFeatherweight12 feb. 04.00Rodriguez vs Emmett
Main cardLightweight12 feb. 04.00Makhachev vs Volkanovski

In de belangrijkste wedstrijd van het event tussen Makhachev en Volkanovski is er nog geen favoriet aan te wijzen. Beide vechters hebben enorm goede statistieken, waardoor we verwachten dat zij enorm aan elkaar gewaagd zullen zijn.

FAQ

In Nederland is het helaas niet mogelijk om UFC op televisie te kijken. Hiervoor moet je een abonnement afsluiten bij Discovery+. Zij hebben de rechten om UFC uit te zenden.

Doordat het eerstvolgende UFC event in de VS plaatsvindt, is het voor Nederlanders een nachtprogramma. Het event begint op 5 februari om 04:00 ‘s nachts. Het main event tussen Lewis en Spivac wordt als laatste gevochten. Afhankelijk van de voorgaande gevechten verwachten we dat dit rond 8:30 gaat zijn.

Het UFC gevecht tussen Lewis en Spivak begint op 5 februari 2023 rond 8:30. Dit is wel afhankelijk van de voorgaande gevechten.

UFC Fight Night wordt regelmatig georganiseerd door de UFC. Doordat veel wedstrijden in de Verenigde Staten worden georganiseerd, zijn het voor Nederlanders vaak nachtevents. UFC Fight Night Lewis vs Spivac met als belangrijkste gevecht Lewis vs. Spivak vindt plaats op 5 februari 2023.

Het eerstvolgende UFC event begint op 5 februari 2023 om 04:00.

Het UFC gevecht tussen Lewis vs Spivac staat gepland op 5 februari 2023 om ongeveer 08.30. Dit is wel een richttijd, aangezien het afhankelijk is van de voorgaande wedstrijden.

Nee, het is niet mogelijk om UFC op de Nederlandse televisie te kijken. De uitzendrechten zijn gekocht door Discovery+, wat wil zeggen dat je deze alleen met een abonnement kunt kijken. Je kunt er ook voor kiezen om alleen deze wedstrijd te kijken, het zogenaamde pay-per-view.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *