Eerste Divisie Voorspellingen

Willem II wist zich in het seizoen 2023/24 te kronen tot kampioen in de Eerste Divisie. Zij behaalde 79 punten en wisten rechtstreekse promotie naar de Eredivisie af te dwingen, evenals nummer 2 FC Groningen met 75 punten. In de laatste wedstrijd op 10 mei wist FC Groningen promotie veilig te stellen met de overwinning op Roda JC.

Eindstand:

 1. Willem II Willem II – promotie naar de Eredivisie
 2. FC Groningen Groningen – promotie naar de Eredivisie
 3. Roda JC Roda JC Kerkrade
 4. FC Dordrecht Dordrecht
 5. ADO Den Haag Den Haag
 6. De Graafschap De Graafschap
 7. FC Emmen Emmen
 8. NAC Breda NAC Breda
 9. MVV Maastricht MVV Maastricht
 10. Jong AZ Alkmaar Jong AZ Alkmaar

Eerste Divisie 2023/24 Samenvatten

Het seizoen begon op 11 augustus 2023, waarbij Willem II vrijwel het gehele seizoen meestreed voor de bovenste plekken. FC Groningen daarentegen begon het seizoen dramatisch en had op de helft van de competitie zelfs een achterstand van 13 punten op Willem II. Mede door een reeks van 15 ongeslagen duels wisten zij uiteindelijk wel als tweede te eindigen!

Waar FC Groningen een lange reeks ongeslagen wist te blijven, hadden Jong FC Utrecht, Jong Ajax en Telstar juist een lange reeks zonder overwinningen. Zij zetten een reeks zonder overwinningen eer van 12, 12 en 11 duels. Willem II en FC Groningen zette met een zegereeks van 6 wedstrijden de langste zegereeks neer.

inhoud

Doelpuntenmakers Eerste Divisie

In totaal werden er in de Eerste Divisie in het seizoen 2023/24 1159 doelpunten gescoord, waarvan er maar liefst 23 door Henk Veerman werden gemaakt. De spits van ADO Den Haag is daarmee de topscorer van de Eerste Divisie. Het gemiddelde aantal doelpunten van 3,05 per wedstrijd is geen record, maar laat wel zien dat het een interessante competitie blijft om op in te zetten.

De meeste doelpunten werden dit seizoen gemaakt door Willem II Willem II. Zij wisten dit seizoen 77 doelpunten te maken.

Opvallend is dat Jong PSV Eindhoven Jong PSV ook 63 doelpunten wist te maken, maar uiteindelijk wel op een 16e plek eindigde. Dit komt voornamelijk omdat zij ook het meeste aantal tegendoelpunten kregen, namelijk 81 stuks.

Ook de speler met de meeste assists speelde dit seizoen bij ADO Den Haag. Daryl van Mieghem wist maar liefst 16 keer een assist voor te bereiden, waarmee hij spelers als Nick Doodeman en Arjen van der Heide ruim voorbleef.

Eerste Divisie 24/25 – het nieuwe seizoen

Het 2024/25 Eerste Divisie seizoen vangt aan in het weekend van 9 tot 11 augustus 2024. De speeldagenkalender is vastgesteld in samenspraak met het competitiebestuur betaald voetbal, clubs, gemeentes, politie, ESPN en het Supporterscollectief in Nederland. Om te voorkomen dat men in de knoei komt met Europese duels, zullen er ook een aantal midweekse speelrondes worden afgewerkt.

De belangrijkste details van het komende Eerste Divisie seizoen zijn:

 • De Johan Cruyff schaal wordt afgewerkt op 2 of 4 augustus 2024. Dit is een week voorafgaand aan de start van de competitie. 
 • De TOTO KNVB Beker voor profclubs begint in het weekend van 29 tot 31 oktober 2024. De finale zal worden gespeeld op 21 april 2024 in De Kuip, Rotterdam. 
 • De winterstop vind plaats van 23 december 2024 tot en met 17 januari 2025. 
 • Het reguliere seizoen zal tot een einde komen op 1 juni 2025.

Door het nieuwe format zullen er 4 midweekse speelrondes minder gespeeld worden. Om toch genoeg momenten beschikbaar te stellen voor inhaalwedstrijden, zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo wordt speelronde 33 midweeks gespeeld en wordt de halve finale van de KNVB Beker in het weekend van 22 en 23 februari afgewerkt.

Transferperiode Eerste Divisie 2024/25

De zomerse transferwindow loopt in Nederland van 17 juni 2024 tot en met 2 september 2024. In deze periode kunnen de clubs in zowel de Eredivisie als Eerste Divisie spelers kopen, erkopen, huren of verhuren. De transfervrije spelers kunnen gedurende het hele jaar aangetrokken worden. De winterse transferperiode loopt van 2 januari tot en met 31 januari 2025.

Dit wil zeggen dat er wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie 2024/25 worden afgewerkt, ondanks dat de transferperiode nog loopt. Dit geldt zowel voor de zomerse als de winterse transferperiode. Hierdoor is het mogelijk dat de clubs nog spelers verliezen of juist aan kunnen trekken gedurende het seizoen.

Eerste Divisie voorspelling 2024 – Tips voor Wedstrijden

Eerste Divisie voorspellingen

Het is nog te vroeg om de favorieten voor het seizoen 2023/24 in de Eerste Divisie te voorspellen. Veel van de teams hebben nog niet laten zien waar zij toe in staat zijn. Daarom focussen we ons op dit moment op de volgende speelrondes en doen we een aantal voorspellingen van wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Keuken Kampioen voorspelling TOP 10

Het seizoen is pas een aantal speelrondes onderweg, waardoor het allemaal nog lastig te voorspellen is. Toch zijn er op voorhand al een aantal teams die tot de favorieten behoren. Onder hen zijn natuurlijk het recent gedegradeerde FC Groningen, FC Emmen en Cambuur Leeuwarden. Ook Roda JC, Willem II, NAC, ADO Den Haag en De Graafschap behoren nog tot de favorieten om lang mee te doen voor promotie naar de Eredivisie.

# TEAM PUNTEN GOALS W G V
1 Willem II Tilburg 79 77 : 35 23 10 5
2 FC Groningen 75 71 : 30 22 9 7
3 Roda JC Kerkrade 75 69 : 34 21 12 5
4 FC Dordrecht 69 74 : 51 18 15 5
5 ADO Den Haag 63 72 : 50 17 12 9
6 De Graafschap 63 61 : 52 19 6 13
7 FC Emmen 57 59 : 60 17 6 15
8 NAC Breda 56 63 : 56 15 11 12
9 MVV Maastricht 56 64 : 60 16 8 14
10 Jong AZ Alkmaar 56 62 : 61 16 8 14
Eerste Divisie Stand 23/24

Dit maakt een Keuken Kampioen Divisie voorspelling ook zo interessant, vooral doordat er veel wedstrijden gespeeld worden en veel teams onderling niet veel voor elkaar onderdoen. Evenals afgelopen seizoen verwachten we daarom dat het wedden op de kampioen in de Eerste Divisie niet gemakkelijk zal zijn. Onze voorspelling is dat vooral de degradanten van het afgelopen seizoen in de Eredivisie, dit jaar voor promotie gaan strijden.

Doordat het zo vroeg in het seizoen is, is het bij veel bookmakers nog niet mogelijk om een voorspelling Keuken Kampioen Divisie te doen. Ook de bookmakers vinden het dus lastig om een grote favoriet aan te wijzen. Ondanks dat er dus ook Eerste Divisie favorieten zijn, sluiten we een verrassing ook niet uit. Waar Almere City vorig seizoen de verrassing was, liggen de mogelijkheden dit seizoen nog helemaal open. 

Wel is het gelukkig mogelijk om te wedden op Eerste Divisie wedstrijden de komende tijd. Doordat de kwaliteiten van de teams erg dicht bij elkaar liggen, krijg je ook erg interessante quoteringen voor de wedstrijden. Zodra we meer weten over de quoteringen wat betreft het kampioenschap en de favorieten Keuken Kampioen Divisie, lees je dat hier!

Wedden op de Eerste Divisie – Wie wint de Keuken Kampioen Divisie?

wedden op keuken kampioen divisie

Het nieuwe Eerste Divisie seizoen 2023/24 is van start gegaan. Na een lange zomerstop zijn de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie weer begonnen. De 20 teams gaan wederom strijden voor een plek in de Eredivisie, waarbij de Jong-elftallen natuurlijk niet kunnen promoveren. De Keuken Kampioen Divisie staat vooral bekend vanwege de spanning in de wedstrijden, de vele doelpunten die er vallen en de mate waarin de teams aan elkaar gewaagd zijn. In het afgelopen seizoen vielen er bijna 3 doelpunten per wedstrijd, terwijl we nu ook al op 3.07 doelpunten per wedstrijd zitten.

Dit maakt een Over/Under weddenschap op meer/minder dan 2.5 doelpunten vaak ook de moeite waard. Toch zijn er nog veel andere mogelijkheden als we kijken naar het wedden op Keuken Kampioen Divisie die we niet mogen vergeten:

 • Wedden op Eerste Divisie wedstrijden
 • Inzetten op Topscorer Eerste Divisie
 • Inzetten op de Kampioen van de Eerste Divisie

Als we kijken naar het doen van Eerste Divisie voorspellingen, mogen we het live wedden niet vergeten. Zeker in de Eerste Divisie is het dé manier om in te spelen op de gebeurtenissen in een wedstrijd. Als gokker kun je hier dan ook snel je voordeel mee doen!

Sportweddenschappen op Eerste Divisie

Door de populariteit zijn de sportweddenschappen op Eerste Divisie wedstrijden ook steeds uitgebreider geworden. Hieronder gaan we aantal weddenschappen bespreken die wat ons betreft zeer de moeite waard zijn.

 • Eindresultaat: Een 1X2 weddenschap blijft ook bij het wedden op Keuken Kampioen Divisie wedstrijden het populairst. Doordat de teams enorm aan elkaar gewaagd zijn, liggen de quoteringen ook een stuk hoger. Hier kun je als gokker mooi van profiteren! 
 • Kampioen Eerste Divisie: Daarnaast kun je bij sommige bookmakers al inzetten op de kampioen in de Keuken Kampioen Divisie. Let er wel op dat dit bij sommige bookmakers nog niet mogelijk is, vooral omdat het seizoen pas net begonnen is. 
 • Over/Under 2.5 doelpunten: Inzetten op meer/minder dan 2.5 doelpunten is erg interessant. In het afgelopen seizoen werden er gemiddeld 3.07 doelpunten in een wedstrijd gescoord, terwijl we ook dit seizoen alweer in de buurt van dit nummer zitten! 
 • Beide teams scoren: Doordat er veel doelpunten in een wedstrijd vallen, is de kans ook zeer aanwezig dat beide teams een doelpunt gaan maken. Ook dit is dus een weddenschap dat we zouden aanraden. 
 • Juiste uitslag: Het inzetten op de juiste uitslag kan je hoge winsten opleveren, maar brengt zeker in de Keuken Kampioen Divisie veel risico met zich mee. Dit komt omdat de teams enorm aan elkaar gewaagd zijn. Let hier dus goed mee op. 
 • Draw no Bet: Twijfel je enorm over de uitslag en wil je een gelijkspel uitsluiten, dan is dit type weddenschap aan te raden. Met de onvoorspelbaarheid van de Keuken Kampioen Divisie is dit een mooie manier om wat meer zekerheid in te bouwen.

Waar te wedden op Eerste Divisie?

Op dit moment zijn er wat ons betreft maar twee bookmakers die er met kop en schouders bovenuit steken. Dit zijn namelijk Bet365 en Unibet. Waar Unibet vooral bekend staat vanwege de hoge quoteringen die zij aan haar gokkers aanbieden, zijn er bij Bet365 weer enorm veel weddenschappen beschikbaar.

Bet365 €50 in wedkredieten

Gebruik Bet365 Bonus Code 2024: VIPMAX  & Geniet van een breed scala aan weddenschappen op de Eerste Klasse, inclusief outrights.

Beide bookmakers bieden je daarnaast ook nog de mogelijkheid om te wedden met een mobiele applicatie, wat de gebruiksvriendelijkheid enorm verhoogd. Als nieuwe en bestaande speler profiteer je hier regelmatig van mooie bonussen en promoties. Dat is de reden dat zij wat ons betreft de beste bookmakers zijn om te weddne op voetbal.

Veelgestelde vragen over de Eerste Divisie

De Eerste Divisie is de tweede competitie in Nederland. Naast profteams vinden we hier ook een aantal jeugdteams van profclubs terug, waaronder die van Ajax, PSV en Utrecht.

De Keuken Kampioen Divisie is een andere benaming voor de Eerste Divisie. Aangezien Keuken Kampioen de hoofdsponsor is, is de competitie naar hen vernoemd.

Bij alle online bookmakers in Nederland is het mogelijk om in te zetten op de Keuken Kampioen Divisie. Zo kun je inzetten op individuele wedstrijden, de kampioen of de Keuken Kampioen Divisie topscorers.

Met de huidige selecties zijn FC Groningen, FC Emmen, Cambuur Leeuwarden en Willem II de grote favorieten om kampioen van de Keuken Kampioen Divisie te worden.

De nummers één en twee uit de competitie promoveren automatisch naar de Eredivisie. Daarnaast strijden de winnaars van de periodetitels in de nacompetitie om promotie. In totaal kunnen er maximaal drie teams promoveren.

In de Eerste Divisie zijn FC Emmen, FC Groningen, Willem II en Cambuur Leeuwarden de favorieten voor de titel.

Je kunt op de uitslagen Keuken Kampioen Divisie wedden, maar ook op de topscorer, kampioen of individuele spelers in wedstrijden.

Het voorspellen van Eerste Divisie wedstrijden is over het algemeen moeilijker, aangezien de teams niet veel voor elkaar onder doen. Hierdoor liggen de quoteringen over het algemeen ook een stuk hoger. 

De Eredivisie is ook de hoogste competitie in Nederland. In de Eerste Divisie strijden de teams om promotie naar de Eredivisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.