Each Way Weddenschap

De Each Way weddenschap is een interessante wedoptie in sportweddenschappen. Je zet hierbij niet alleen in op de winnaar van een toernooi of race, maar wedt ook dat jouw keuze binnen de top eindigt. Deze weddenschap bestaat uit twee componenten: de winnaar en de plaatsing.

Een voorbeeld hiervan is de Each Way 1/2 weddenschap, waarbij je inzet op een notering bij de top twee. Each Way weddenschappen vergroten de kans op winst, aangezien een tweede plaats ook een uitbetaling kan opleveren. Begrip van de specifieke voorwaarden is echter essentieel.

Each Way Weddenschap Uitleg

Win Bet: Dit is de eerste weddenschap, waarbij je bijvoorbeeld inzet op een paard dat een race wint, of een voetbalteam dat de Champions League gaat winnen.

Place Bet: De place bet is het tweede gedeelte van de weddenschap, waarbij je bijvoorbeeld kiest dat een paard of voetbalclub bij de eerste twee (1/2) of eerste 4 (1/4) eindigt, al kunnen er altijd nog meer mogelijkheden zijn.

inhoud

Een Each Way weddenschap voorbeeld

Vaak wordt de Each Way weddenschap afgekort tot E/W. Er wordt daarbij een dubbele weddenschap afgesloten. We nemen even het paardenrennen als voorbeeld. Bij een Each Way weddenschap wordt er op een paard ingezet dat gaat winnen, en wordt er direct ook een bet afgesloten dat dit paard binnen een bepaalde positie zal eindigen. Welke positie dit precies is, hangt af van hoeveel paarden er mee doen. Het kan ook op meerdere posities, maar dan uiteraard wel voor verschillende quoteringen.

Voorbeeld
Je wilt inzetten op een bepaald paard dat gaat winnen (win bet) en speelt voor 10 euro, terwijl de quotering ook 10,00 is. De kans is echter ook vrij groot dat het paard het net niet zal redden en tweede gaat worden. Door een Each Way weddenschap te spelen zul je in totaal 20 euro inzetten. De tweede 10 euro (place bet) wordt ingezet voor een plaats bij de eerste twee en levert in dit geval een quotering van 5,00 op, en dus krijg je vijftig euro wanneer het paard van je keuze als tweede zal eindigen. Wint deze echter, dan heb je natuurlijk beide weddenschappen goed, en krijg je dus 150 euro in totaal. Dit is een Each Way weddenschap 1/2.

Wanneer verlies je?

Mocht het paard van bovenstaande voorbeeld niet bij de eerste twee eindigen, dan is je gehele inzet weg. Als het paard wint krijg je dus beide inzetten uitbetaald, en wanneer het tweede eindigt zul je alleen het tweede deel van de weddenschap krijgen uitbetaald. Bij elke uitslag op een andere plaats gaat de inzet volledig verloren, ondanks dat er dus twee keer is ingezet. Wel kan ervoor worden gekozen om bijvoorbeeld een zogenoemde Each Way weddenschap 1/4 af te sluiten. Daarbij geldt er voor de tweede weddenschap dat het paard bij de eerste 4 moet eindigen in plaats van bij de eerste 2. Dit zal meer winkans opleveren maar een minder hoge quotering.

Each Way tips en strategieën

Alvorens je Each Way weddenschappen af gaat sluiten, is het belangrijk precies te weten hoe dit werkt. Er wordt daarom niet voor niets gezegd dat dit meer geschikt is voor de wat meer ervaren gokkers. De nodige voorkennis is dus geen overbodige luxe. Wanneer je deze bezit, moet het echter geen probleem zijn om voordeel te halen uit het plaatsen van Each Way weddenschappen. Daarbij kan dit artikel je enorm helpen. Let ook goed op onderstaande strategieën en tips, die zeker van pas zullen gaan komen.

Strategieën

Speel alleen Dirty/Snide/Thieving Each Way bets

De zogenoemde Dirty/Snide/Thieving weddenschappen, zijn veelal in het nadeel van de bookmakers. Deze kun je vooral terugvinden in bepaalde races of competities, waar er een zware favoriet is. Als dan ook de nummer twee en drie vrijwel vaststaan, en er voor de rest van het veld hoge quoteringen worden betaald, is dit een goede manier om winst te maken met een Each Way bet.

Bookmakers zijn niet gek op deze races. Dat heeft er alles mee te maken dat ze geen grote verschillen in de odds kunnen creëren voor de Win Bet en Place Bet. Ze moeten daardoor een prijs bepalen, waarna de Place Bet odds worden bepaald door de Each Way voorwaarden voor deze specifieke wedstrijd. Dit kan voor een aantrekkelijke waarde zorgen voor de gokker die een Place Bet maakt. Op zoek gaan naar deze Dirty/Snide/Thieving bets kan daardoor een zeer succesvolle strategie blijken bij Each Way weddenschappen.

Kies voor wedden op de meest gunstige races

Naast de bovenstaande strategie is er nog een manier waarop je het beste gebruik maakt van de mogelijkheden van Each Way wedden. Buiten dat de bookmakers lichtelijk meer nadeel hebben dan normaal wanneer er een aantal paarden zwaar favoriet zijn, is dat in een ander geval hetzelfde verhaal. Bij sommige paardenraces heeft deze namelijk een edge van minder dan 10%, terwijl dit bij sommige races wel meer dan 20% is.

Door alleen voor deze races te kiezen, vergroot je de winkans dus aanzienlijk. De slechtste races om op te wedden zijn deze zonder handicap met met 12 lopers of meer. Je hebt een veel betere winkans wanneer je kiest voor een race met een handicap van precies 16 lopers, al is dat niet altijd even eenvoudig. Een andere mogelijkheid is om te gaan voor handicap races met tussen de 12 en 15 deelnemers.

Each Way weddenschappen tips

Kies voor inzetten die de bookmakers niet graag zien

Er zijn een aantal soorten Each Way weddenschappen waarmee je meer voordeel hebt ten opzichte van de bookmakers dan anderen. Het is zaak om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken, omdat het simpelweg je winkansen zal vergroten.

Gebruik Each Way bets voor grotere winkansen

Each Way weddenschappen zijn vooral ideaal wanneer je de winkans wilt vergroten. Dit kan het geval zijn wanneer je denkt te weten dat een team of paard hoog gaat eindigen, maar je tevens niet zeker bent van de overwinning. Het enige verschil is dat je dubbel inzet, en dus meer risico loopt wanneer het helemaal fout gaat.

Begin bescheiden

Om Each Way inzetten goed onder de knie te krijgen, is het verstandig om rustig aan te doen in het begin. Probeer een paar keer uit hoe het precies werkt, en als je dit voor je gevoel helemaal door hebt, zet dan wat grotere bedragen in, maar wel altijd binnen een bepaald deel van je totale budget.

Andere nuttige artikelen

Wanneer je zo goed mogelijk voorbereid wilt beginnen met Each Way bets, ben je al een eind op de goede weg. Op onze website zijn nog een aantal handige artikelen te vinden die je zeker zullen helpen. Daarbij is de sportweddenschappen – hoe te beginnen pagina zeker een aanrader. Hierop is uitgebreide informatie te vinden over sportweddenschappen in combinatie met een groot aantal handige tips.

Each Way vs. andere type weddenschappen

Naast Each Way weddenschappen zijn er nog een aantal andere interessante wed opties om te bekijken. Als eerste gaan we onderzoeken hoe dubbele kans weddenschappen werken en wat de overeenkomsten zijn met Each Way bets. Daarna kijken we naar andere varianten zoals juiste score, 1X2 en Systeem- en combinatieweddenschappen.

Overeenkomsten tussen dubbele kans en Each Way

Bij een dubbele kans weddenschap kun je inzetten op twee uitslagen van een wedstrijd. Je spreidt daarmee de kansen om te winnen, net als met een Each Way weddenschap. Het verschil is natuurlijk wel dat er op een specifieke uitslag wordt ingezet bij dubbele kans, en bij Each Way op een overwinningen of een bepaalde andere eindnotering van bijvoorbeeld een paard, of een bepaald team in het voetbal.

Correcte score

Een correcte of juiste score weddenschap richt zich op de exacte uitslag van een wedstrijd. Wanneer de odds erg laag zijn, is dit een mooie manier om kans te maken op wat grotere winst. Het is echter wel moeilijk om te winnen, want de uitslag moet exact goed zijn. Daardoor kan het zomaar zijn dat er in de laatste minuut nog iets fout gaat waardoor er alsnog verloren wordt.

1X2 weddenschap

De 1X2 weddenschap is vooral bij het voetbal een populaire manier van inzetten. Dat heeft er deels mee te maken dat het eenvoudig te begrijpen is. Er wordt namelijk een weddenschap afgesloten voor winst van het thuisteam (1), een gelijkspel (X) of winst van het uitteam (2). Daarbij geldt dat de stand na negentig minuten plus blessuretijd geldig is, exclusief eventuele verlenging, mits hier specifiek voor wordt gekozen.

Systeem- en combinatie weddenschappen

Een systeemweddenschap is variant op een combinatieweddenschap. Daarbij wordt er ingezet op verschillende combinaties van voorspellingen, waardoor de potentiële winst veel hoger wordt. Dit gebeurd volgens een bepaald systeem, en er kan ook worden gewonnen als niet alles goed wordt voorspeld. Een normale combinatieweddenschap houdt in dat er meerdere bets, bijvoorbeeld op een aantal wedstrijden, tegelijk worden afgesloten als een weddenschap. De quoteringen van deze inzetten worden met elkaar vermenigvuldigd, waardoor de potentiële winst vele malen hoger is, al wordt de kans om te winnen natuurlijk stukken kleiner.

FAQ

Bij een Each Way weddenschap wordt er dubbel ingezet. Daarbij kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een 1/4 Each Way bet. In dat geval krijg je een vierde van de inzet als het paard binnen de top 4 eindigt, of de volledige quotering wanneer het wint.

Deze manier van inzetten is vooral ideaal wanneer je een paard of team hebt waarvan je denkt dat het hoog gaat eindigen, maar niet zeker weet of het wint. Er wordt een dubbele inzet gedaan, maar daardoor ontstaat er veel meer winkans.

Afhankelijk van of je voor een 1/4, 1/2, of andere Each Way weddenschap kiest, win je als jouw paard of team op een topklassering eindigt die je had voorspeld. Gebeurd dit niet, bijvoorbeeld bij een vijfde plaats met een 1/4 bet, dan wordt alles verloren.

Wanneer er een van de twee weddenschappen wordt verloren, zal de andere gewoon worden uitbetaald. Of er daadwerkelijk winst wordt gemaakt hangt dan af van de quotering en hoeveel er is ingezet, en anders wordt het verlies in ieder geval beperkt.

Er zijn geen directe alternatieven voor Each Way betting. Maar wanneer je bijvoorbeeld een soortgelijke inzet wilt doen voor de exacte uitslag van een wedstrijd, of meerdere uitslagen tegelijk, kun je kiezen voor een dubbele kans of combinatie weddenschap.

De reden dat je meer kunt verdienen met Each Way weddenschappen is omdat je de winkansen als het ware verspreid. Hierdoor is de kans minder groot dat een weddenschap ineens verloren gaat, terwijl de mogelijkheid er ook nog is om beide inzetten te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.