Wat is Dubbele Kans?

Om een goede gids aan te bieden over weddenschappen met dubbele kans, moeten we natuurlijk eerst de basis van dit type weddenschap behandelen. Hieronder vind je dan ook alle informatie over dit type weddenschap.

Zoals de naam van het type weddenschap al zegt, heb je met een Double Chance weddenschap een grotere kans om een weddenschap te winnen. In plaats van het aanvinken van één enkele uitslag, kun je bij dit type weddenschap namelijk twee verschillende uitkomsten selecteren. Hierdoor neemt de kans sterk toe dat je er met de winst vandoor gaat. Het nadeel is echter wel dat je hierdoor een lagere quotering krijgt, maar hier komen we later op terug.

Dubbele kans kenmerken
inhoud

Het doel van Dubbele Kans Weddenschappen

Het doel van dit type weddenschappen is om als gokker meer zekerheid te krijgen dat je een uitslag juist voorspelt. Doordat je meer zekerheid hebt dat je een weddenschap juist voorspelt, is de kans natuurlijk ook groter dat je er uiteindelijk met winst vandoor gaat.

Quoteringen

Dubbele kans 2 resultaten

Zoals hierboven al aangegeven worden er door de bookmakers lagere quoteringen aangeboden bij Dubbele Kans weddenschappen. De reden hiervoor is natuurlijk dat de kans sterk toeneemt dat je er met de overwinning vandoor gaat. Het kiezen voor twee verschillende uitslagen bij één wedstrijd geeft je namelijk een kans van 67% dat je er met de overwinning vandoor gaat.

Om het voor bookmakers toch rendabel te houden, kiezen zij ervoor om de quoteringen hierop aan te passen. Je zult je als gokker dus tevreden moeten stellen met lagere quoteringen, waarbij natuurlijk wel de zekerheid toeneemt.

Mogelijke uitkomsten

Het leuke bij Dubbele Kans weddenschappen is dat er weinig mogelijkheden zijn qua uitkomsten. Kijken we bijvoorbeeld naar de fictieve wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, dan kun je met een double chance weddenschap de volgende uitkomsten inzetten:

  • Ajax wint of de wedstrijd eindigt in een gelijkspel
  • Ajax wint of Feyenoord wint
  • Feyenoord wint of de wedstrijd eindigt in een gelijkspel

Doordat het zo overzichtelijk is, weet je als gokker direct waar je aan toe bent en hoef je geen lastige weddenschappen af te sluiten.

Het plaatsen van een Dubbele Kans weddenschap

Eigenlijk is het plaatsen van een Dubbele Kans weddenschap niets anders dan het plaatsen van een regulier 1×2 weddenschap. Toch zijn er wel twee dingen die we hierbij willen benadrukken. Allereerst vind je dit type weddenschap niet bij alle bookmakers. Sommige bookmakers zien er namelijk geen winst uit te halen en kiezen er dan ook voor om dit type weddenschap niet aan te bieden.

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat dit type weddenschap bij bookmakers die het wel aanbieden, vaak onder de speciale weddenschappen vallen. Je zult dus net even wat vaker moeten klikken of scrollen voordat je bij dit type weddenschap aankomt. Het staat vaak niet bovenaan en wordt vaak weergegeven tussen weddenschappen als ‘eerste doelpuntenmaker’, ‘ruststand’ of ‘einduitslag’.

Dubbele kans tips en strategieën

Waarop moet je letten

Allereerst moet je letten op de quoteringen die worden aangeboden door bookmakers. Het risico (of de extra zekerheid) moeten het namelijk wel waard zijn om te kiezen voor de Double Chance weddenschappen. Hiervoor zou je eventueel ook de quoteringen en marge van de verschillende weddenschappen kunnen berekenen. Hoe lager de marge is dit op weddenschappen is berekend door de bookmaker, hoe interessanter het weddenschap voor jou is.

Wanneer je niet moet kiezen voor dubbele kans weddenschappen

Dubbele kans vs 1x2

We zouden adviseren om niet te kiezen voor weddenschappen met een dubbele kans wanneer het verschil tussen twee ploegen dusdanig groot is én je wilt inzetten op de favoriet. Wil je namelijk inzetten op de favoriet, dan loop je een hogere quotering mis in ruil voor meer zekerheid. Laten we dit eens uittekenen met een voorbeeld.

Voorbeeld: Stel je voor dat Barcelona tegen Elche speelt. Daarbij heb je als bedoeling om in te zetten op Barcelona. Voor een overwinning van Barcelona krijg je bij een regulier 1×2 weddenschap 1.32. Bij een Dubbele Kans weddenschap (Barcelona wint of gelijkspel) krijg je maar 1.11. Hierdoor loop je in principe €0.21 per ingezette euro mis.

Zoals je hierboven ziet is het niet verstandig om in te zetten op een overwinning of gelijkspel. De kans dat Barcelona wint is namelijk gigantisch, waardoor je in principe veel geld misloopt. De quotering is in dit geval dusdanig laag bij een Double Chance weddenschap dat je in dit soort gevallen veel beter kunt kiezen voor een 1×2 weddenschap. Zet je echter in op de underdog, dan is dit een stuk interessanter.

Voorbeeld: Zet je in op Elche bij een 1×2 weddenschap, dan krijg je hiervoor 3.22. Echter lijkt het je niet verstandig om dit te doen. Zet je in op een overwinning voor Elche of een gelijkspel, dan krijg je hier nog 2.15 voor. Hoewel het nog steeds een risico is, neem je veel minder risico, terwijl je toch winst maakt bij een gelijkspel.

Het is bij wedden op de underdog dus veel interessanter om in te zetten met een dubbele kans weddenschap dan wanneer je inzet op de favoriet.

Dubbele kans vs andere weddenschapstypen

Naast de Dubbele Kans weddenschappen zijn er natuurlijk ook nog legio andere type weddenschappen die je kunt plaatsen. Toch zijn er kleine verschillen tussen deze verschillende type weddenschappen die we voor je willen verduidelijken. Hieronder vind je dan ook een tabel met een overzicht, waar we laten dieper op ingaan.

Draw no Bet1×2Dubbele Kans
Inzetten op– Team A
– Team B
– Team A
– Gelijkspel
– Team B
– Team A of Gelijkspel
– Team B of Gelijkspel
– Team A of Team B
QuoteringenLager dan 1×2 maar hoger dan dubbele kansHoogste van de drieLaagste van de drie

Inzetten op teams

Allereerst is er een verschil tussen het inzetten op een aantal teams. Bij Draw no Bet is het bijvoorbeeld niet mogelijk om in te zetten op een gelijkspel. Eindigt een wedstrijd namelijk in een gelijkspel, dan krijg je hiervoor je inzet terug. In dit geval zie je dan ook dat de kans dat je een weddenschap wint 50% is.

Bij een 1×2 weddenschap is de kans dat je wint een stuk kleiner. Je hebt namelijk drie verschillende mogelijkheden waarin het weddenschap kan eindigen. Hierdoor ligt de kans dat je wint ook maar op 33%. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen, maar daar gaan we later op in.

Tot slot hebben we dan nog de Dubbele Kans weddenschappen. Hierin is de kans dat je wint ook het grootst. Deze ligt dan ook op 66%. Doordat je uit twee van de drie mogelijkheden kan kiezen, is de winkans hier het grootst.

Kansen

Zoals we hierboven de kansen hebben benoemd, heeft dit ook gevolgen voor de quoteringen die je voor elk weddenschap krijgt. Hoe groter de kans dat je als gokker het weddenschap wint, hoe lager de quoteringen natuurlijk zijn die de bookmakers aanbieden. Als de winkans voor jou als gokker namelijk zo hoog ligt, dan is het voor bookmakers niet interessant om hoge winkansen aan te bieden.

Trekken we deze lijn door naar de verschillende type weddenschappen, dan zien we ook dat de Dubbele Kans weddenschappen de laagste quoteringen opleveren. Daarom is dit een van de redenen dat je goed je afweging moet maken wanneer je dit type weddenschap inzet.

Combinatieweddenschappen

Dubbele kans weddenschappen zijn ideaal om je combinatieweddenschappen uit te breiden. Gebruik je namelijk de combinatieweddenschappen, dan worden jouw quoteringen vermenigvuldigd. Hoewel de lagere quoteringen van Dubbele Kans weddenschappen natuurlijk zorgen voor een lagere quotering, neemt je winkans wel enorm toe.

Het is dus zeker aan te raden om dubbele kans weddenschappen te gebruiken om je quoteringen op te vijzelen. Let er echter wel op dat je dit per wedstrijd moet bekijken. Je krijgt namelijk nog steeds de hoogste quotering voor 1×2 weddenschappen. Weeg dus goed af wanneer je een Dubbele kans weddenschap in je combinatieweddenschap stopt en wanneer je gebruik maakt van een 1×2 weddenschap.

Welke sporten bieden Dubbele Kans weddenschappen?

Natuurlijk is voetbal de sport waar bij uitstek gebruik gemaakt wordt van een legio aan verschillende type weddenschappen. Ook Dubbele kans weddenschappen maken hier natuurlijk onderdeel vanuit. Echter wordt dit type weddenschap niet alleen aangeboden bij voetbal, maar ook bij andere sporten. Hieronder vind je dan ook een lijstje met verschillende sporten waarbij dit type weddenschap wordt aangeboden:

  • Handbal
  • IJshockey
  • Basketbal

FAQ

Ja, dit kan zeker. Dubbele kans weddenschappen zijn juist een ideale manier om meer zekerheid in te bouwen in je combinatieweddenschappen. Daarnaast helpen ze ook om de quoteringen omhoog te krijgen.

De kans dat je het weddenschap wint ligt bij Dubbele Kans weddenschappen zit op 66%. Van de drie mogelijke uitkomsten die er zijn, kun je er namelijk twee uitkiezen.

De quoteringen van Dubbele Kans weddenschappen liggen over het algemeen lager dan bijvoorbeeld 1×2 of Draw no Bet weddenschappen. Dit komt omdat de kans om te winnen bij deze type weddenschappen een stuk lager ligt.

Dubbele Kans weddenschappen zijn niet altijd de ideale manier om weddenschappen mee af te sluiten. Weet je namelijk zeker dat de favoriet gaat winnen, dan kun je beter een 1×2 weddenschap gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.