Wat is Draw no Bet?

Je hoeft geen gokgenie te zijn om gebruik te maken van Draw no Bet als type weddenschap. Wist je dat vrijwel alle professionele gokkers gebruik maken van dit type weddenschap? Hoewel quoteringen lager zijn heb je maar liefst 50% kans dat je het weddenschap juist voorspelt! Laten we daarom dieper ingaan op dit type weddenschap en kijken wat het jou als gokker kan brengen.

Wat betekent Draw no Bet?

Draw no Bet Gelijkspel

Eigenlijk is dit type weddenschap enorm eenvoudig wanneer we de Engelse term simpelweg vertalen naar het Nederlands. ‘Draw no Bet’ zegt namelijk letterlijk ‘Gelijkspel geen weddenschap’. Bij een gelijkspel wordt het weddenschap dan ook opgeheven.

  • Het grote voordeel van dit weddenschap is dan ook dat je jouw geld terugkrijgt wanneer de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Nadeel is echter wel dat de quoteringen lager liggen, doordat jouw winkansen in plaats van 33% nu op zijn gelopen naar 50%.

In feite elimineer je dus het gelijkspel uit het weddenschap. Wat de gevolgen hiervan zijn voor jouw weddenschap en wat de verschillen zijn met andere type weddenschappen? Dat lees je hieronder.

inhoud

Draw no Bet – 1×2 – Moneyline

Hierboven lees je drie verschillende type weddenschappen die over het algemeen sterk op elkaar lijken. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. Om deze duidelijk te maken, vind je hieronder een tabel met de verschillende tussen de weddenschappen.

Draw no Bet1×2Moneyline
Inzetten op– Team A
– Team B
– Team A
– Gelijkspel
– Team B
– Team A
– Team B
QuoteringenLaagste van de drieHoogste van de drieLager dan 1×2 maar hoger dan Draw no Bet

Belangrijkste verschillen

In de tabel lees je aan de hand van karakteristieken waarin de drie type weddenschappen verschillen. Toch kunnen we dit aan de hand van voorbeelden natuurlijk het beste illustreren. Daarom gaan we hieronder kijken naar wat de mogelijke uitslagen zijn wanneer er ingezet wordt op een voetbalwedstrijd.

De wedstrijd

Om je een recent voorbeeld te geven, pakken we de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord van 11 april 2021. Daarvoor krijg je de volgende quoteringen bij deze fictieve bookmaker.

ResultaatDraw no Bet1×2Moneyline
FC Utrecht wint1,582,111,76
Gelijkspel3,80
Feyenoord wint2,393,202,79

Verschil 1: Mogelijke uitkomsten

Allereerst zie je dat er verschillende mogelijke uitkomsten zijn. Zo kun je bij Draw No bet en Moneyline alleen inzetten op een overwinning voor beide ploegen. Bij de 1×2 variant kun je echter ook inzetten op een gelijkspel tussen beide ploegen. Doordat de kans dat je erlangs zit bij 1×2 het hoogst is, worden hier ook de hoogste quoteringen gegeven.

Maar wat is dan het verschil tussen Draw no Bet en Moneyline? Het belangrijkste verschil tussen deze twee varianten is dat je bij Draw No Bet je geld terugkrijgt wanneer het een gelijkspel wordt. Bij Moneyline is dit niet het geval. Wordt het een gelijkspel bij een Moneyline weddenschap, dan verlies je simpelweg je weddenschap. Deze variant is enorm populair in Amerika.

Verschil 2: Quoteringen

Draw no bet odds

Dit heeft natuurlijk ook invloed op de quoteringen die gegeven worden. We beginnen daarom ook met de laagste quoteringen, die je natuurlijk krijgt voor weddenschappen bij Draw No Bet. Dit komt namelijk omdat je een 50% kans hebt om het weddenschap te winnen. Je kiest namelijk voor winst of verlies voor partij A of B. Bij een gelijkspel krijg je jouw geld terug, waardoor je geen winst én verlies maakt.

De tweede quotering van de drie krijg je voor Moneyline weddenschappen. De reden hiervoor is dat er wél drie mogelijke uitkomsten zijn, maar dat je maar op twee mogelijke uitkomsten kunt inzetten. Je krijgt namelijk níet je geld terug wanneer de uitslag een gelijkspel blijkt te zijn. Hierdoor ligt de quotering net wat hoger dan bij het Draw no Bet weddenschapstype.

Dan hebben we tot slot natuurlijk nog het 1×2 weddenschapstype. Hiervoor krijg je de hoogste quoteringen, aangezien hier ook drie verschillende uitkomsten mogelijk zijn. Hierdoor is de kans dus 33% dat je wint. Doordat de kans een stuk lager is, krijg je hier ook de hoogste quoteringen.

Verschil 3: Aanbod van type weddenschap

Een derde verschil tussen deze drie type weddenschappen, is dat het Moneyline weddenschap vooral in Amerika erg populair is. In Europa is dit weddenschapstype een stuk minder populair, waardoor het ook minder vaak wordt aangeboden. Bij veel bookmakers zie je het Moneyline weddenschap dan ook niet vaak. In Europa vind je veel Draw no Bet en 1×2 weddenschappen.

Quoteringen Draw no Bet

Zoals je kunt zien, liggen de quoteringen van Draw no Bet een stuk lager dan bijvoorbeeld de quoteringen bij een 1×2 weddenschap. Dit heeft natuurlijk één belangrijke reden. De kans dat je de uitslag juist voorspelt bij een Draw no Bet weddenschap is natuurlijk een stuk groter. Je kunt namelijk inzetten op Team A of Team, terwijl je je geld terugkrijgt bij een gelijkspel. Hierdoor bieden bookmakers een lagere quotering aan. De kans dat je juist voorspelt is namelijk 50%.

Bij een 1×2 weddenschap is de kans natuurlijk groter dat je erlangs zit. Hier heb je namelijk een kans van 33% dat je de uitslag juist voorspelt. Dit is dan ook de reden dat bookmakers voor dit type weddenschap een hogere quotering aanbieden. De kans dat zij namelijk winst maken op dit weddenschap is dan een stuk groter. Hierdoor nemen ze meer risico en durven ze hogere quoteringen aan te bieden.

Hoe gebruik je Draw no Bet?

Draw no Bet kun je het beste gebruiken bij weddenschappen waar de kans groter is dat de uitslag in het midden ligt. Daarbij zou je kunnen kiezen tussen zowel Draw no Bet en het 1×2 weddenschap. Toch is in dit soort gevallen Draw no Bet de betere keuze. Dit heeft verschillende redenen.

Bij twijfel: Draw no Bet

Bij twijfel is het dus aan te raden om Draw no Bet te gebruiken. Dit kunnen we het beste laten zien door middel van een voorbeeld, waarbij we wederom de data gebruiken van de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord. Daarbij nemen we een Moneyline weddenschap voor het gemak even niet mee.

Draw no Bet1×2
FC Utrecht wint1,582,11
Gelijkspel3,80
Feyenoord wint2,393,20

Stel je nou voor dat je had ingezet op een overwinning voor Feyenoord. Dan had je in het geval van een 1×2 weddenschap bij een inzet van €10 maar liefst €32 gekregen. Deed je dit bij een Draw no Bet type, dan kreeg je €23,90. Toch lagen beide ploegen erg dicht bij elkaar, waardoor het helemaal geen gek idee is om ook een gelijkspel mee te nemen. Aangezien dit bij een Draw no Bet niet mogelijk is, moet je direct gaan voor een 1×2 weddenschap.

Had je dit gedaan, dan had je uiteindelijk de €10 verloren, aangezien Feyenoord de wedstrijd won. Hoewel je bij Draw no Bet dus wel minder geld wint, bouw je wel een stuk zekerheid in. Was de wedstrijd gelijk geëindigd, dan had je zelfs met het inzetten op Feyenoord of Utrecht gewoon je geld teruggekregen.

Draw no Bet bij combinatieweddenschappen

Een groot voordeel van Draw no Bet weddenschappen, is dat je deze ook uitstekend kunt inzetten bij combinatieweddenschappen. Wanneer je namelijk je quoteringen op wilt hogen, kun je het beste voor dit soort weddenschappen kiezen. Dit heeft verschillende voordelen. Voorspel je namelijk het weddenschap goed, dan telt de quotering van het Draw no Bet weddenschap mee in je totale quotering.

Wordt het een gelijkspel bij deze specifieke wedstrijd, dan wordt deze weddenschap simpelweg uit jouw quotering gehaald. Hoewel deze dan niet meer mee telt, loop je minder risico dan wanneer je hiervoor een 1×2 weddenschap gebruikt. Wordt dit een gelijkspel terwijl je op een overwinning gokte, dan verlies je de totale weddenschap. Gebruik je een Draw no Bet weddenschap, dan is alleen deze specifieke wedstrijd niet goed.

Zit je er echter helemaal langs, dan gaat je weddenschap helaas niet door. Toch biedt een Draw no Bet weddenschap dus wel extra mogelijkheden bij een accumulator of combinatieweddenschap.

Draw no Bet strategieën

Inzetten bij Live Weddenschappen

Toto Draw no Bet wedden op sports

Een handige strategie om de Draw no Bet strategie ten volle uit te buiten, is om deze te gebruiken in je live weddenschappen. Hierdoor kun je namelijk veel beter beoordelen of een ploeg ook daadwerkelijk de voorsprong gaat behouden. Je kunt het wedstrijdbeeld namelijk gebruiken om te bekijken hoe de wedstrijd zich gaat ontwikkelen. Komt de underdog op voorsprong, dan biedt dat helemaal mogelijkheden.

Je krijgt in dat geval namelijk nog steeds een mooie quotering voor een overwinning van de underdog, terwijl je je geld terugkrijgt bij een gelijkspel. De andere ploeg moet dan minimaal de gelijkmaker scoren én nog een extra doelpunt maken. Hierdoor is de kans veel groter dat je het weddenschap wint óf je geld terugkrijgt. Draw no Bet weddenschappen zijn dus een mooie manier om winsten te pakken bij live weddenschappen.

Quoteringen verhogen met Draw no Bet

Een andere vaak toegepaste strategie is het ophogen van de quoteringen van je weddenschap door het toevoegen van Draw no Bet weddenschappen. Hierdoor loop je bij een gelijkspel geen risico, aangezien dit weddenschap dan gewoon van je wedbriefje wordt gehaald. Echter heb je nog steeds kans om het weddenschap gewoon winnend af te sluiten.

Draw no Bet tips

Hieronder vind je een aantal voetbal weddenschappen tips en leggen je uit met welke inzetten je kunt profiteren van Draw no Bet als weddenschapstype.

Zet in op je favoriete ploegen

Wanneer het aankomt op clubliefde, zorgt dat vaak voor een blinde vlek. Hierdoor gaan we geld inzetten op weddenschappen die gebaseerd zijn op emoties en niet op realiteit. Het gevolg hiervan is dat we dus veel geld kunnen verliezen. Hierbij kan Draw no Bet echter een mooie optie zijn. Je ziet natuurlijk het allerliefst jouw clubje winnen. Bij een Draw no Bet weddenschap neem je echter ook genoegen met een gelijkspel, aangezien je in dit soort gevallen gewoon je geld terugkrijgt.

Verhoogd risico met meer zekerheid

Kijken we naar het 1×2 weddenschapstype, dan krijg je voor de underdog vaak de volle mep. Gokkers worden gelokt met hoge quoteringen bij dit soort weddenschappen, zodat het interessant lijkt om deze weddenschappen af te sluiten. Wil je wél risico nemen, maar toch net wat meer zekerheid inbouwen, dan is Draw no Bet de uitkomst. Hiermee krijg je nog steeds hoge quoteringen wanneer je kiest voor de underdog, maar loop je geen risico als er gelijkgespeeld wordt. Het kan dus een mooie manier zijn om toch op de underdog in te zetten én net dat beetje extra zekerheid te krijgen.

Niet inzetten op zekere overwinningen

Draw no Bet is juist géén goede strategie om te gebruiken bij zekere overwinningen voor één ploeg. Hoewel je natuurlijk altijd een slag om de arm houdt, loop je hierdoor wel een deel van de quoteringen mis. Zeker wanneer een goede ploeg tegen een mindere ploeg speelt, zie je al dat de quoteringen aan de lage kant zijn bij normale 1×2 weddenschappen. Bij Draw no Bet zijn deze dan nog lager.

Heb je te maken met een zekere overwinning voor ploeg A, vermijdt dan het Draw no Bet weddenschapstype. Hierdoor loop je namelijk geld mis, alleen maar om dat kleine beetje extra zekerheid te hebben. Dit kunnen we het best illustreren aan de hand van een voorbeeld:

Voorbeeld: In dit voorbeeld speelt Ajax Amsterdam tegen RKC Waalwijk. Daarbij krijg je voor Ajax een quotering van 1.29 bij een 1×2 weddenschap, terwijl je voor RKC 7.56 krijgt. Voor een gelijkspel krijg je 5.54.

Kijken we naar de quoteringen bij een Draw no Bet weddenschap, dan krijg je voor Ajax Amsterdam 1.08, terwijl je voor RKC 6.22 krijgt.

Stel nu dat je graag in wilt zetten op Ajax Amsterdam. Je wilt €10 inzetten. Doe je dit bij een Draw no Bet, dan krijg je €10.80 terug. Doe je dit bij een 1×2 weddenschap, dan krijg je €12.90. Hierdoor loop je bij een zekere overwinning €2 mis. Nou gaat het in dit geval maar om €2, maar doe je dit elke keer of met grotere bedragen, dan kan het verschil snel oplopen. Vermijdt daarom het Draw no Bet weddenschapstype wanneer er één duidelijke winnaar is én je ook wilt inzetten op de winnaar.

Welke sporten bieden deze mogelijkheid?

Draw no Bet wordt niet alleen voor voetbal aangeboden, maar ook bij andere sporten is het steeds vaker mogelijk om dit type weddenschap te gebruiken. Zoeken we naar Toto Draw no Bet, dan komen we uit op de volgende sporten die je de mogelijkheid geven om dit type weddenschap te gebruiken:

  • Basketbal
  • Rugby
  • IJshockey
  • Handbal

Natuurlijk zijn er ook nog andere sporten beschikbaar die ook een dergelijk type weddenschap aanbieden. Daarbij moeten we wel vermelden dat dit vaak afhankelijk is van de bookmakers. Sommige bookmakers kiezen er namelijk bewust voor om dit type weddenschap voor bepaalde sporten wel of niet aan te bieden. Kijk hier dus altijd goed naar.

FAQ

Ja, Draw no Bet is zeker winstgevend. Je kunt het ideaal gebruiken om extra zekerheid in te bouwen bij wedstrijden waar je aan de uitslag twijfelt. Bij een gelijkspel krijg je je inzet terug, terwijl je bij een juist voorspelde uitslag gewoon uitbetaald krijgt. Houdt er wel rekening mee dat de quoteringen hierbij lager liggen.

Nee, Moneyline weddenschappen bieden over het algemeen hogere quoteringen. Dit komt doordat je bij Draw no Bet je geld terugkrijgt als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Eindigt een wedstrijd bij een Moneyline weddenschap in een gelijkspel, dan krijg je helaas niet je geld terug. Doordat de kans op verlies voor jou als gokker groter is, hebben de bookmakers de quoteringen wat hoger liggen.

Nee, ook in dit geval zijn de quoteringen bij 1×2 weddenschappen hoger. Dit komt omdat er meer onzekerheid voor jou als gokker is, terwijl de kans voor de bookmaker groter is dat je het weddenschap verkeerd voorspelt. Hierdoor durft de bookmaker meer risico te nemen en worden er hogere quoteringen aangeboden.

Ja, Draw no Bet kun je prima met andere wedstrijden combineren. Daarbij kun je kiezen voor andere weddenschappen met Draw no Bet, maar je kunt ook kiezen voor een scorende speler, eerste corner etc.

Wanneer je een Draw no Bet in je combinatieweddenschap hebt opgenomen, wordt de quotering van de totale quotering afgetrokken indien de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. De wedstrijd telt als het ware niet meer mee. De rest van je weddenschap kun je in dit geval nog gewoon winnen. Verlies je het Draw no Bet weddenschap, dan verlies je het hele weddenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.