Wedden op Ajax Amsterdam

Ajax Amsterdam voetbal team logo

Je hoeft helemaal geen kenner te zijn van Nederlandse teams om weddenschappen op Ajax Amsterdam af te sluiten. Ajax wist zelfs 80% van de wedstrijden dit jaar al winnend af te sluiten in de Eredivisie. Zelfs met kleine inzetten zou je al een mooie winst kunnen maken! In dit artikel lopen we door de mogelijke weddenschappen die je kunt afsluiten op Ajax Amsterdam.

Bij welke competities kun je wedden bij Ajax

Ajax is actief in de Nederlandse competitie. Toch is dit bij lange na niet de enige competitie waarbij je in kunt zetten op wedstrijden van Ajax. Hieronder behandelen we dan ook een aantal competities die je kunt gebruiken om winst te maken op weddenschappen op Ajax Amsterdam.

Eredivisie

Allereerst is het wekelijks mogelijk om in te zetten op wedstrijden van Ajax in de Eredivisie. Momenteel staat Ajax op een eerste plaats in de competitie. Er zitten echter wel een aantal voor- en nadelen aan het wedden in de Eredivisie.

VoordelenNadelen
Tegen het overgrote deel van de ploegen is Ajax de betere ploegDe quoteringen in de Eredivisie zijn redelijk laag, waardoor het risico hoger is
Wedden op het aantal doelpunten is lucratiefKans is groter dat Ajax spelers spaart tegen kleinere ploegen
Inzetten op scorende spelers kan grote winsten opleveren

Voordeel 1: Ajax als betere ploeg

Het grote voordeel van de Eredivisie is dat Ajax in een groot deel van de wedstrijden de betere ploeg is. Hierdoor is het gemakkelijker om in te zetten op overwinningen voor Ajax Amsterdam. De kans dat deze voorspelling uitkomt is in de Eredivisie dan ook groot. Speelt Ajax tegen ploegen die in het rechterrijtje staan, dan is de kans al snel heel groot dat ze de wedstrijd winnend afsluiten. Dit brengt ook een nadeel met zich mee, maar daar gaan we later verder op in.

Let er ook op dat wedden op Ajax als supporter niet altijd even raadzaam is. Hoewel je Ajax natuurlijk vaak als betere ploeg ziet, is het gevaarlijk om als fan op je favoriete ploeg te wedden. Je kijkt dan vaak met een gekleurde bril naar een wedstrijd of affiche, waardoor je niet gokt gebaseerd op een reële situatie, maar gokt op een gewenste situatie. Gelukkig hebben we deze én meer tips voor je opgesteld in ons artikel over wedden op voetbal.

Voordeel 2: Inzetten op aantal doelpunten

Doordat Ajax in veel wedstrijden de betere ploeg is, kun je gemakkelijker inzetten op het aantal doelpunten. Kijken we naar de ploeg uit Amsterdam, dan hebben zij momenteel al 72 keer gescoord. Dit komt neer op meer dan drie doelpunten per wedstrijd. Hierdoor krijg je hoge quoteringen voor het aantal doelpunten dat gescoord wordt.

Voordeel 3: Scorende spelers

Ook de quoteringen voor scorende spelers zijn bij Ajax hoog. Dit komt omdat er niet direct een topscoorder in de ploeg zit. Momenteel heeft de ploeg 72 keer gescoord, maar heeft het géén speler in de top 6 scorende spelers in de Eredivisie heeft staan. Doordat de doelpunten door veel spelers gescoord kunnen worden, zijn de quoteringen per speler erg interessant.

Nadeel 1: Quoteringen

Ajax Amsterdam Quoteringen in de Eredivisie

Een nadeel van de huidige prestaties is dat de quoteringen voor overwinningen bij Ajax heel laag zijn. Wil je dus inzetten op een overwinning van Ajax, dan dien je veel geld in te zette om een mooie winst te maken. Daarentegen maakt dit het wel interessant om in te zetten op een overwinning van de tegenstander. Deze quotering is dan tegelijkertijd enorm hoog, aangezien Ajax momenteel bovenaan staat en al een groot aantal wedstrijden ongeslagen is.

Nadeel 2: Ajax spaart spelers

Een nadeel wanneer je op Ajax inzet is dat de kans groot is dat er tegen de kleinere ploeg spelers spaart. Dit komt mede door het feit dat de club vaak op veel fronten actief is. Zo speelt het vaak nog de KNVB Beker, in de competitie en in Europa. Hierdoor wordt er tegen de kleinere ploegen vaak met een B-opstelling gespeeld. Hierdoor kan het eens voorkomen dat Ajax verliest.

Zet je echter in op de tegenstander, dan kan dit feit je goed uitkomen. Wanneer Ajax met een B-opstelling speelt, is de kans groter dat de tegenstander wint, aangezien de opstelling kwalitatief minder is. Dit kun je dus ook in je voordeel gebruiken.

Europa League

Ajax is momenteel ook nog actief in de Europa League. Het speelde op 25.02.2021 de thuiswedstrijd tegen LOSC Lille. De eerste wedstrijd werd met 1-2 gewonnen, waarbij de kans reëel is dat de volgende ronde van het toernooit bereikt wordt. Benieuwd naar de voorspellingen voor de komende wedstrijd van Ajax én andere ploegen in Europa, dan hebben we dagelijkse wedtips voor opgesteld. Kijken we naar de afgelopen jaren, dan doet Ajax goede zaken in Europa.

Het wist in de laatste jaren veel punten te verzamelen voor het Nederlandse voetbal en lijkt ook jaarlijks steeds verder te komen in Europa. Met de halve finale in de Champions League en de finale in de Europa League in de afgelopen jaren lijkt Ajax voor steeds meer clubs een geduchte tegenstander te worden.

KNVB Beker

In de halve finale van de KNVB Beker speelt Ajax de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Deze staat voor woensdag 3 maart (03.03.2021) op het programma. Daarmee lijkt Ajax een goede kans te maken om er met de overwinning vandoor te gaan. De mogelijke tegenstanders in de finale zijn dan VVV Venlo of Vitesse.

In de huidige bekercampagne heeft Ajax al veel tegenstanders weten te verslaan. Zo stond Ajax in de achtste finale tegenover AZ, terwijl het in de kwartfinale PSV overtuigend wist uit te schakelen. Er kan dan wel gesteld worden dat Ajax een lastige route heeft moeten afleggen. Toch maken ze nog steeds kans om de beker te winnen.

UEFA Champions League

Ajax wist dit seizoen de groepsfase van de Champions League niet te overleven. Helaas werd de ploeg in de groepsfase uitgeschakeld, waarin het zeven punten wist te verzamelen. Toch lijkt het volgend seizoen gewoon weer actief te zijn in de Champions League. De ploeg staat momenteel bovenaan in de Eredivisie. Wat de kansen van Ajax zijn in de Eredivisie, daar komen we nu op.

Wedden op Ajax in de Eredivisie

Huidige ranking

AjaxPSVFeyenoordAZVitesse
Aantal punten7664556157
Gespeelde wedstrijden3030303030
Gemiddeld balbezit64,33%58,2%54,73%54,77%54,7%
Quotering winst Eredivisie1.10501.006.00251.00
W/G/V24/4/219/7/415/10/518/7/517/6/7
Doelpunten voor8965586646
Doelpunten tegen2130294028
Doelsaldo6835292618
Onderling resultaat AjaxAjax – PSV (2-2)Ajax – Feyenoord (1-0)AZ-Ajax (0-3)Ajax – Vitesse (2-1)
Gemiddelde leeftijd selectie24,22425,924,223,9

Ajax staat momenteel op een verdiende eerste plaats in de Eredivisie. De ploeg heeft van de 22 wedstrijden er maar liefst 18 gewonnen. Het verloor maar twee wedstrijden en speelde tevens twee keer gelijk. Ajax verloor haar laatste wedstrijd in de Eredivisie op 5 december van het vorige jaar tegen FC Twente. In de tussentijd werd er alleen nog twee keer gelijk gespeeld tegen Willem II en PSV. De andere wedstrijden werden allemaal in winst omgezet.

Vooral het doelsaldo van de club uit Amsterdam is goed. De club wist al 72 keer te scoren en kreeg pas 17 doelpunten tegen. Hiermee heeft het zowel de meeste doelpunten gemaakt als de minste doelpunten tegen. Opvallend is echter wel dat er geen enkele speler in de top-6 topscoorders staat van de Eredivisie.

Winkansen in 2020/2021

Ajax maakt een extreem goede kans om er met de winst in de competitie vandoor te gaan. De ploeg staat momenteel op een eerste plaats en heeft zes punten voorsprong op nummer twee PSV. Daarbij komt dat Ajax één wedstrijd minder heeft gespeeld. Komende zondag (28.02.2021) staat de wedstrijd tegen PSV op het programma. Deze wedstrijd zou weleens van doorslaggevend belang kunnen zijn in de titelreeks. Weet Ajax deze wedstrijd te winnen, dan zou de competitie weleens in een vroeg stadium beslist kunnen zijn.

Kijken we bijvoorbeeld naar verschillende bookmakers, dan is de quoteringen voor het kampioenschap van Ajax ook enorm laag (1,11). Voor elke €100 die je inzet, krijg je namelijk maar €11 extra uitgekeerd. Ook de bookmakers denken daarom dat het kampioenschap voor Ajax voor de hand ligt.

Vergeet bij het wedden op Ajax niet de verschillende bonussen en promoties zoals de welkomstbonus bij Bet365 tot wel €100 voor nieuwe spelers.

Op het moment van schrijven zijn er 22 speelrondes gespeeld. De Eredivisie telt elk seizoen 34 speelronden, waarbij de laatste dit jaar gespeeld gaat worden op 16 mei 2021. In de weken daarna zal door middel van nacompetitie beslist worden welke ploegen Europa ingaan, welke ploegen promoveren vanuit de Keuken Kampioen Divisie en welke ploeg juist degraderen.

Andere mogelijke winnaars in de Eredivisie

TeamOddsWinkansen in %
PSV Eindhoven6.0016,67%
AZ Alkmaar1001%
Feyenoord1250,8%
Vitesse Arnhem2500,4%

PSV Eindhoven

Er zijn op dit moment nog een aantal andere ploegen die kans maken op de winst in de competitie. PSV is de voornaamste uitdager van Ajax. De ploeg staat op een tweede plaats met 50 punten. Het gat met Ajax is momenteel zes punten, waarbij Ajax wel één wedstrijd minder gespeeld heeft. Bookmakers geven PSV momenteel een quotering van 6.00. Zet je dus €100 in op het kampioenschap voor PSV, dan krijg je aan het einde van de competitie €600 uitgekeerd.

AZ Alkmaar

AZ Alkmaar staat momenteel op een derde plaats in de Eredivisie. De club heeft 46 punten verzamelt uit 23 wedstrijden. Opvallend hierin is dat de ploeg een huidige quotering heeft van 100, vergelijkbaar met die van Feyenoord. De club uit Rotterdam heeft echter 4 punten minder verzamelt, hoewel zij wel nog een wedstrijd te goed hebben.

Feyenoord

Feyenoord staat op een gedeelde vierde plaats, samen met Vitesse. De club uit Rotterdam heeft 42 punten verzamelt uit 22 wedstrijden. Echter hebben zij wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. De ploeg heeft momenteel 14 punten achterstand. Een kampioenschap aan het einde van de rit levert je 125 keer de inzet op.

Vitesse Arnhem

Vitesse Arnhem lijkt momenteel de outsider voor de titel. Ook zij hebben 14 punten achterstand op Ajax, maar de ploeg uit Arnhem heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. De huidige vorm van de ploeg (1 punt uit de laatste 5 wedstrijden), lijkt deels de basis voor de huidige quotering. Weet Vitesse alsnog kampioen te worden, dan krijg je hiervoor 250 keer de inzet terug.

Verloren wedstrijden

FC Groningen – Ajax

De eerste wedstrijd die Ajax verloor was de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Ajax had hier enorm veel problemen met de defensief sterke ploeg uit Groningen. Er werd maar liefst 18 keer geschoten, maar hiervan werd er maar twee keer op doel geschoten. Ook uit de elf hoekschoppen wist de ploeg uit Amsterdam niet te scoren. De handbalverdediging van FC Groningen deed haar werk uitstekend.

FC Groningen kwam uit een counter op voorsprong en wist nog een aantal keer gevaarlijk te worden uit de counter. Toch bleef het bij een 1-0 verliespartij voor de ploeg uit Amsterdam. Met een percentage balbezit van 70% kon Ajax niet voorkomen dat het de eerste verliespartij van de competitie leidt.

Ajax Amsterdam – FC Twente

De tweede verliespartij werd geleden tegen FC Twente. Ook hier haalde Ajax een percentage balbezit van maar liefst 70%. Ook hier werd 18 keer op doel geschoten. Ook hier werd door de tegenstander een handbalverdediging gebruikt om de ploeg uit Amsterdam te ontregelen. De counter van FC Twente was Ajax tweemaal te machtig, waardoor er ook hier verloren werd.

Quoteringen in de Eredivisie

De quoteringen in de Eredivisie voor Ajax zijn over het algemeen erg laag. Kijken we bijvoorbeeld naar de wedstrijd tegen PSV, dan krijg je voor Ajax slechts 1.96 keer je inzet terug. Dit is de quotering die je krijgt voor een ware topwedstrijd. Voor topwedstrijden is Ajax dus zeker interessant, voor de kleinere wedstrijden helaas een stuk minder.

Kijken we naar wedstrijden tegen de lagere ploegen, dan krijg je voor Ajax quoteringen die uiteen kunnen lopen van 1.10 tot 1.35 ongeveer. De quoteringen liggen hiermee dan ook extreem laag. Dit is dan ook vaak de reden dat het risico niet opweegt tegen de mogelijke beloningen. Speelt Ajax bijvoorbeeld tegen FC Emmen, dan zou je grote bedragen moeten inzetten om een redelijke winst te maken. Is het echter waard om €100 of meer in te zetten, waarbij je hooguit €10 kunt winnen? Andere weddenschappen en teams zijn dan vaak ook een stuk interessanter.

Het is vaak dan ook niet interessant om in te zetten op quoteringen die lager liggen dan 1.44. Dit komt door de belasting die je betaalt over winsten die een bepaald bedrag overstijgen. Hoe dit precies werkt en andere tips omtrent het afsluiten van weddenschappen, dat kun je vinden in ons artikel over tips en tricks omtrent weddenschappen.

Wat zijn de huidige prestaties van Ajax

Ajax wordt momenteel gecoacht door Erik ten Hag. De trainer staat bekend om zijn aanvallende voetbal en verzorgde positiespel. De trainer beschikt over een groot aantal spelers van kwaliteit. De brede selectie is dan ook een van de grootste voordelen van de ploeg. De ploeg heeft een sterke bank die de coach de mogelijkheid geeft om te wisselen van basiselftal, zonder dat de resultaten hiermee gevaar lopen.

De huidige prestaties zijn ook zichtbaar in de statistieken die het elftal presenteert. In de huidige jaargang heeft Ajax maar liefst 40 wedstrijden gespeeld. Daarin wist het de volgende statistieken te presenteren.

CompetitieOmschrijving StatistiekWaarde
EredivisieGemiddelde aantal doelpunten3,27
EredivisieAantal schoten per wedstrijd20,5
EredivisieAantal schoten op doel per wedstrijd8,1
EredivisieBalbezit gemiddeld60,3%
EredivisieAantal gewonnen wedstrijden (%)82%
Europa LeagueAantal gewonnen wedstrijden (%)33
Champions LeagueAantal gewonnen wedstrijden (%)33%

De meest prominente spelers van Ajax

Dušan Tadić

Dušan Tadić is momenteel de belangrijkste speler bij Ajax. Hij staat momenteel bovenaan in het lijstje met spelers met de meeste assists. De routinier lijkt voor Ajax enorm belangrijk bij het maken van doelpunten. Zijn winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat de ploeg een groot deel van haar wedstrijden wint.

Daarnaast zorgt de lichamelijk kracht ervoor dat Ajax een belangrijk aanspeelpunt in de ploeg heeft. Met het ontbreken van Sébastien Haller in de Europa League lijkt Dušan Tadić dan ook een belangrijke rol te gaan vertolken in Europa.

Antony

Antony is een aanvaller die afgelopen seizoen is overgekomen vanuit Brazilië. Hij heeft zich direct in het basiselftal gespeeld en doet het vooral in de Eredivisie enorm goed. In korte tijd heeft hij al 8 assists verzamelt, waarbij hij ook steeds belangrijker wordt als doelpuntenmaker. Daarnaast zorgt de continue dreiging die van de rechterkant afkomt ervoor dat andere spelers meer ruimte krijgen en beter kunnen renderen.

Sébastien Haller

Afgelopen winter is Sébastien Haller overgekomen vanuit de Premier League. Met het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar en verschillende blessures in de spitspositie werd er gezocht naar een kopsterk aanspeelpunt. Met Sébastien Haller is deze persoon gevonden. In 8 wedstrijden wist hij namelijk al 5 doelpunten te maken en 5 assists te geven. Het lijkt er dan ook op dat hij een belangrijke rol gaat spelen in het binnenhalen van het kampioenschap in de Eredivisie.

Daley Blind

Daley Blind geldt als de verdedigende kracht bij Ajax. Zijn opbouwende kwaliteiten worden alom geroemd. Hoewel hij verdedigend kwetsbaar kan zijn door zijn beperkte snelheid, lijkt hij vooral opbouwend en aanvallend van waarde te zijn. Met hem in de ploeg haalt Ajax maar liefst 2.52 punten per wedstrijd, wat hem een belangrijke schakel maakt in de ploeg van Erik ten Hag.

Met zijn multifunctionaliteit is het de eerste speler die Erik ten Hag op het wedstrijdformulier zet. Blind heeft ondertussen al verschillende wedstrijden centraal achterin gespeeld, maar kan ook op linksback en op het middenveld prima uit de voeten.

Ryan Gravenberch

Ryan Gravenberch informatie en Statistieken

Ryan Gravenberch is de volgende groeibriljant in de selectie van de Amsterdammers. De nu 18-jarige middenvelder heeft dit seizoen definitief zijn plek op het middenveld veroverd. In 91% van de wedstrijden stond hij in de basis. Van alle beschikbare minuten speelde hij 83%. Hoewel hij de afgelopen wedstrijden heeft gemist in verband met blessures, lijkt de speler een cruciale rol te gaan spelen bij komende wedstrijden en bij het binnenhalen van het kampioenschap. Ook voor succes in Europa lijkt hij een belangrijke speler te gaan worden.

De rijzende ster van Ryan Gravenberch

Ryan Gravenberch is een van de belangrijkste spelers van Ajax. Op het middenveld is de jonge middenvelder de spelverdeler, terwijl hij ook in aanvallend opzicht steeds beter zijn steentje weet bij te dragen. In het seizoen 2018-2019 maakte hij zijn debuut, waarbij hij één enkele wedstrijd speelde. Dit was echter nog niet de definitieve doorbraak van de jonge speler. Hij speelde in dat seizoen echter nog in Jong Ajax. Daarin was hij een van de belangrijkste spelers.

Hij speelde in dat seizoen namelijk 28 wedstrijden in het belofte elftal, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 5 assists. Het daaropvolgende seizoen scoorde hij een stuk meer, maar was hij met 3 assists een stuk minder belangrijk. Toch hebben zijn goede prestaties in het belofte elftal er wel voor gezorgd dat trainer Erik ten Hag hem in dat seizoen definitief bij de selectie nam.

In het daaropvolgende seizoen wist de speler negen wedstrijden te spelen, waar hij twee doelpunten en één assist afleverde. Ook wist hij in dat seizoen zijn Europese debuut te maken, waarin hij één enkele wedstrijd in de Europa League speelde. Toch is dit seizoen de officiële doorbraak van de topspeler. Hij wist dit seizoen in alle competities al 43 wedstrijden te spelen. Daarin wist hij 5 doelpunten te maken, terwijl hij 6 assists afleverde. Toch is de speler nog altijd pas 18 jaar.

Transferwaarde

Sinds hij een plek in de basis heeft weten te bemachtigen, is hij er ook niet meer weg te denken. Dit is ook te zien aan de transferwaarde van de speler. Waar hij in de seizoenen in het belofte elftal nog bleef steken op een waarde van ongeveer €5 miljoen, is het de afgelopen maanden fors toegenomen. Momenteel wordt de marktwaarde van de speler zelfs geschat op €28 miljoen. Dit is mede te danken aan de lovende commentaren die Gravenberch uit het buitenland krijgt.

Transfergeruchten

Zo heeft hij met zijn spel bij Ajax een plek veroverd bij de drie grootste talenten ter wereld volgens de bekende krant L’Equipe. Dit is natuurlijk niet zonder gevolgen. Europese grootmachten als Juventus, Manchester City en Barcelona staan in de rij voor de middenvelder van Ajax. Beide clubs hebben al aangegeven verregaande interesse te hebben in Gravenberch. Toch heeft hij onlangs nog aangegeven prima op zijn plek te zitten bij Ajax. Na de bekerwinst tegen Vitesse sprak Gravenberch zelfs de wens uit om de komende jaren nog bij de club te voetballen.

Het feit dat de speler nog een contract heeft dat doorloopt tot en met 30 juni 2023 lijkt er dan ook op te wijzen dat Gravenberch nog een aantal jaren op de Nederlandse velden te bewonderen is. Ook het feit dat Ajax dolgraag wil verlengen met de parel uit de eigen jeugdopleiding, laat zien dat men veel vertrouwen in de voetballer heeft.

Mocht een verlenging van het contract niet tot de mogelijkheden behoren óf mocht de voetballer toch graag weg willen, dan moeten geïnteresseerde clubs volgens Directeur Voetbalzaken Marc Overmars meer dan €40 miljoen op tafel leggen. Vooralsnog kunnen we echter nog genieten van de prestaties van de jonge voetballer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.