Wedden op volleybal

Wedden op volleybal

Volleybal is een prachtige sport waar Nederland in het verleden grootse successen mee behaald heeft. De sport is naast een genot om naar te kijken ook erg populair om op te wedden. In deze gids behandelen we alle ins en outs over het wedden op volleybal, bijvoorbeeld hoe je kunt wedden op volleybal, waar je dit in Nederland kunt doen én natuurlijk wat tips en tricks hoe je het succesvol doet.

Kortom, na het lezen van deze gids weet je alles over het afsluiten van sportweddenschappen op volleybal!

Hoe te wedden op volleybal?

Voor het wedden op volleybal kun je kiezen uit verschillende weddenschappen. Deze weddenschappen kunnen betrekking hebben op allerlei verschillende aspecten uit een volleybalwedstrijd. De weddenschappen op volleybal vind je door eerst op zoek te gaan naar een bookmaker die deze sport aanbiedt.

Bet365 4.90/5 Bet365 Bonus Code
Welkomstbonus
€50
 • voordelen Ruime Volleybal Dekking: Bet365 biedt uitgebreide dekking van volleybalevenementen, waaronder wedstrijden uit verschillende leagues, toernooien en competities wereldwijd.
 • voordelen Competitieve Volleybal Quoteringen.
 • voordelen Live Volleybal Weddenschappen.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Volleybal sportweddenschappen

Vervolgens klik je op de categorie ‘Volleybal’, waarna je een overzicht krijgt met alle wedstrijden die in de komende periode gespeeld gaan worden. Klik een competitie aan, waarna je al een overzicht met wedstrijden krijgt. Hier heb je ook al de mogelijkheid om in te zetten op het team dat wint, het puntentotaal of het inzetten met handicap.

Aan de rechterkant heb je ook nog de mogelijkheid om andere weddenschappen te kiezen. Laten we daarom maar eens kijken welke vaak gebruikt worden door online gokkers.

WeddenschapVolleybal weddenschap uitleg
Winnaar van de wedstrijdDit is het meest voor de hand liggende weddenschap, waarbij je inzet op het team of land dat de wedstrijd wint. Dit staat ook wel bekend als een Moneyline weddenschap, aangezien je alleen op een overwinning van een van beide teams in kunt zetten. Dit zien we vaak bij wedden op volleybal voor beginners. 
Winnaar van de setEen volleybalwedstrijd bestaat uit verschillende sets, waardoor je dus ook kunt inzetten op de winnaar van een specifieke set. Een wedstrijd kan maximaal uit vijf sets bestaan, waardoor je met dit weddenschap ook meer mogelijkheden hebt. 
Wedden met handicapHet wedden met een handicap geeft je de mogelijkheid om een team een virtuele voorsprong of achterstand te geven. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op een handicap van -1.5 voor team A, wat wil zeggen dat zij met minimaal twee sets verschil moeten winnen om het weddenschap te kunnen winnen. 
Totaal aantal puntenEen Over/Under weddenschap waarbij je inzet op het totaal aantal punten dat bij de volleybalwedstrijd gescoord gaan worden. Vaak wordt er door de bookmaker een aantal punten gegeven, waarbij jij moet voorspellen of het er meer of minder gaan zijn. 
Live volleybal weddenschappenHet wedden op volleybal als een wedstrijd al bezig is. Dit type weddenschap stelt je in staat om in te spelen op de ontwikkelingen in een wedstrijd. Het zorgt er daarnaast voor dat je met meer spanning naar volleybal gaat kijken. 
Combinatie inzetHet is ook mogelijk om verschillende sportweddenschappen op volleybal af te sluiten. Je kiest dan de uitkomst van verschillende wedstrijden, waarbij de quoteringen met elkaar vermenigvuldigd worden. Hierdoor loopt het risico op, maar de beloning bij een succesvol weddenschap ook. 
Speler volley weddenschappenBij volleybal wedden is het mogelijk om in te zetten op prestaties van individuele spelers. Zo kun je inzetten op het aantal punten dat zij scoren, wie het eerste punt maakt of hoe vaak zij een succesvol blok zetten.
Team weddenschappenEn tot slot is het nog mogelijk om in te zetten op de prestaties van een van beide teams. Ook hierbij kun je denken aan het aantal punten dat zij scoren of wanneer zij het eerste punt maken. 

Legaal wedden op volleybal in Nederland

Ben je als online gokker geïnteresseerd in het wedden op volleybal, dan is het belangrijk om dit legaal te doen. Het wedden op volleybal in Nederland kan bij verschillende betrouwbare en legale bookmakers. Laten we eens kijken welke bij ons goed uit de test komen.

Zet €10 in & ontvang €50 in wedkredieten

Bet365

Deze online bookmaker staat wereldwijd bekend als een van de grootste en meest betrouwbare bookmakers. Dit komt omdat zij een breed aanbod aan sporten aanbieden, waaronder dus ook volleybal. Zij bieden goede quoteringen aan, een gebruiksvriendelijke interface, mobiele applicatie en verschillende wedtypes voor volleybal. Bij hen kun je natuurlijk ook inzetten op live weddenschappen.

Welkomstbonus tot €50

Unibet

En tot slot nog Unibet, een bookmaker die in Nederland al kansspelen heeft aangeboden. Zij moesten echter de markt verlaten omdat zij geen licentie kregen. Inmiddels zijn zij terug met een mobiele applicatie, goede quoteringen, veel weddenschappen én veel sporten. Door de uitstekende reputatie van Unibet uit het verleden én de inmiddels verkregen licentie, zijn zij een zeer populaire aanbieder geworden.

Tips en strategieën voor wedden op volleybal

Als online gokker wil je er natuurlijk alles aan doen om de kans te vergroten dat een weddenschap succesvol is. Hier gaan we je een handje bij helpen. Wij doen namelijk al verschillende jaren onderzoek naar handige tips en tricks om de kans op winst te verhogen. Laten we daar eens naar gaan kijken!

Volleybal Tip 1: Goed onderzoek doen

Om je kansen op succesvol wedden op volleybal te vergroten, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de wedstrijden, competities en toernooien waar je op inzet. Belangrijke factoren om rekening mee te houden zijn:

 • De vorm van beide teams;
 • De onderlinge resultaten;
 • De spelers, speelsters en blessures;
 • De motivatie van de teams.

Veel gokkers onderschatten de invloed van teammotivatie. Bijvoorbeeld, als een team een belangrijke Europese wedstrijd heeft doordeweeks, kunnen zij deze meer prioriteit geven dan een weekendwedstrijd, wat kan resulteren in een zwakkere opstelling. Vergeet niet om deze factoren mee te nemen bij het maken van weloverwogen weddenschappen.

Volleybal Tip 2: Bekijk en analyseer quoteringen

Het is daarbij belangrijk om te kiezen voor legale en betrouwbare bookmakers in Nederland. Dit zijn bookmakers met een licentie van de Kansspelautoriteit. Zij mogen volleybalweddenschappen aanbieden. Bij het kiezen voor een bookmaker spelen de quoteringen een belangrijke rol.

Quoteringen kunnen je al veel zeggen over de kansen van een team om er met de winst vandoor te gaan. Het is namelijk een berekening die bookmakers maken die betrekking heeft op de kans dat een event plaatsvindt. Hier kun je vaak informatie uit opmaken, aangezien bookmakers veel ervaring hebben met het berekenen van deze quoteringen.

Maar hoe kun je deze berekening in je voordeel gebruiken? Dit doe je door op zoek te gaan naar de bookmaker met de hoogste quoteringen. Dit kan op de lange termijn enorm veel geld schelen. Daarnaast kun je deze quoteringen ook gebruiken om Value Betting mogelijkheden te ontdekken. Combineer je dit met het onderzoek naar blessures, onderlinge resultaten en vorm, dan kan het je hoge winsten opleveren.

Volleybal Tip 3: Kies voor de favoriet

volleybal: wedden op favorieten

Zeker in het begin kun je met deze strategie een heel eind komen. In het volleybal kan alleen de uit of thuisspelende ploeg maar winnen. De bookmakers hebben zelf veel verstand van de sport. Hun quoteringen zijn vaak erg accuraat en gebaseerd op doorslaggevende statistieken zoals service, geblokte ballen en aanvalspunten. Een aantal studies wijzen daarbij uit dat de odds in volleybal nog veel nauwkeuriger zijn dan in vele andere sporten als voetbal bijvoorbeeld.

Volleybal Tip 4: Kies voor internationale volleybalwedstrijden

Waar er in clubverband vrijwel wekelijks wedstrijden gespeeld worden, zien we dat hier veel minder aandacht voor is dan voor de internationale wedstrijden en toernooien. Hier komt niet alleen meer publiek op af, maar er is voor jou als gokker ook veel meer informatie over te vinden. Hierdoor liggen de quoteringen wellicht wat lager, maar de kans op een succesvol weddenschap is wel een stuk groter.

De internationale toernooien op de volleybalkalender zijn vooral het Wereldkampioenschap, Europees Kampioenschap en natuurlijk de Olympische Spelen. Hoewel 🇳🇱 Nederland het de laatste jaren goed doet op de Europese toernooien, zijn er nog steeds veel andere landen die goed presteren, waaronder Polen, Italië en Brazilië. Het is dus de moeite waard om deze landen goed in de gaten te houden.

Volleybal Tip 5: Overweeg de live weddenschappen

Een laatste tip die we je mee willen geven is het overwegen van Live weddenschappen bij het wedden op volleybal. Bij deze weddenschappen kun je namelijk inspelen op de ontwikkelingen in een wedstrijd, zoals blessures, vorm of simpelweg de stand. Speelt de underdog een uitstekende wedstrijd, dan kun je tijdens de wedstrijd ook besluiten om het risico te nemen.

Andersom geldt ook dat als de topfavoriet juist erg goed in vorm is, het de manier is om in te zetten op meer of minder dan een gespecificeerd aantal punten of het inzetten op de komende set(s). Op die manier geef je dus net dat beetje extra spanning aan een wedstrijd!

De beste wed strategieën voor volleybal

Het gebruiken van een aantal tips en de juiste voorbereiden zijn belangrijk, maar hoe zit het met de strategie? Kun je op volleybal wedden en daarbij een bepaalde tactiek gebruiken die je kan helpen? Dat kan wel degelijk. Met de juiste tactieken zorg je ervoor dat je verantwoorden gaat inzetten waardoor je langer kunt spelen. Daardoor wordt op de duur de kans op winst alleen maar groter. Let daarom op de volgende strategieën.

Schukin’s strategy

Het gebruik van de Schukin’s strategie is ideaal voor volleybal wedstrijden. Waar deze vooral voor zorgt is een hele grote kans op winst. Hoe het werkt? Dat is vrij eenvoudig. Je zet namelijk in op het team dat de set gaat winnen. Om het goed te doen kies je een wedstrijd die zijn einde nadert en waarbij een team al 24 van de 25 benodigde punten heeft in een set. In veel gevallen zijn de odds in dat geval rond de 1.10-1.15. Je gokt vervolgens op het team dat al voorstaat.

Final spurt

Om deze strategie toe te passen, ga je op zoek naar een live volleybal wedstrijd waarbij de set bijna het einde nadert. Kies voor een set waarbij het 23-23 staat of 13-13, want in de vijfde en beslissende set wordt maar tot 15 punten gespeeld. Er wordt ingezet op een totaal aantal punten van minder dan 48.5. Wanneer de set dus in 25-23 eindigt win je met de final spurt strategie. Als het niet lukt en 24-24 wordt zet je daarna op meer dan 50.5 punten en zo verder. in Hiervoor moet je uiteraard wel een bookmaker vinden die tot het einde van wedstrijden weddenschappen accepteert, wat vaak in de grote competities voorkomt.

Total under

Deze strategie is vooral goed om toe te passen bij wedstrijden in het vrouwenvolleybal. Er wordt ingezet op dat er een set onder de 45.5 punten eindigt. Uit statistieken blijkt namelijk dat dit bij 99% van alle wedstrijden in het vrouwenvolleybal bij tenminste een set gebeurd, terwijl dit percentage bij de mannen vele malen lager is. De total under strategie heeft dus simeplweg een veel grotere kans van slagen wanneer je deze toepast op een wedstrijd in het vrouwenvolleybal.

Wat is het meest belangrijk als je op volleybal wed?

Nu je de belangrijkste tips en soort weddenschappen weet, is het tijd om te kijken hoe je het beste een weddenschap maakt. Daarbij gaan we uitgebreid in op wat de beste voorbereiding is en waar je op moet letten voordat je een definitieve keuze maakt. En natuurlijk krijg je daar onze aanbeveling bij.

Belangrijke statistieken

volleybal heeft slechts 5 tot 6 spelers

Het goed lezen van de statistieken kan je van alles vertellen over bepaalde teams. Hieraan kun je lezen hoe ploegen in vorm zijn en wat de laatste resultaten zijn per speler. Er staan bij volleybal per team 6 spelers op het veld op verschillende posities. Aan hun statistieken zoals de aanvallende punten en blokpunten kun je zien wat hun waarde in aanvallend en verdedigend opzicht is.

Voorbereiden op een weddenschap

Voordat je overgaat tot het echt plaatsen van een weddenschap is het belangrijk om alle statistieken die je ter beschikking hebt zorgvuldig te bestuderen. Hiermee kun je de prestaties van verschillende teams vergelijken en kijken of deze overeenkomen met hun huidige plaats op de ranglijst. In het volleybal zijn er meerdere die enorm belangrijk zijn en je van alles vertellen over de kwaliteit van de aanval en verdediging van een team of speler. Dit zijn onder andere de volgende:

 • Service aces
 • Foute services
 • Opgevangen services
 • Geblokte ballen
 • Aanvallende punten gescoord
 • Verdedigende punten gescoord

Onze aanbeveling

Wat je het beste kunt doen is alle relevante volleybal uitslagen bestuderen en de bijbehorende statistieken. Daarbij dient ook gekeken te worden naar de laatste actualiteiten die misschien van invloed kunnen zijn op de prestaties van een team. Door al deze gegevens grondig te analyseren kun je een weloverwogen keuze maken over hoe je precies in gaat zetten. Voor een goede beslissing is het dus heel normaal om je goed voor te bereiden en je huiswerk als het ware te doen.

Wat is volleybal en hoe werkt het?

Wanneer het volleybal seizoen begint ben je er helemaal klaar voor als je weet hoe het spel precies in elkaar steekt. De sport is vaak spectaculair, en goed te begrijpen. Het draait er uiteindelijk allemaal om meer sets dan de tegenstander te winnen. In eerste instantie gaan beide teams op zoek naar 25 punten. Wanneer zij deze hebben gehaald, winnen ze een set.

Er zijn 3 gewonnen sets nodig om de wedstrijd te winnen. Het aantal punten wat een tegenstander in een set scoort maakt nadat deze gewonnen is niet meer uit. In theorie kan de verliezer dus meer punten in een wedstrijd hebben gemaakt dan de winnaar. Zolang deze echter minder sets wint, maakt dit dus niet uit. Een punt kan worden gemaakt doordat de bal de grond raakt aan de kant van het veld van de tegenstander. Als de bal uit gaat of in het net, zal het punt verloren gaan.

Conclusie over wedden op volleybal

Kortom, volleybal is een enorm interessante en snelle sport om als online gokker op in te zetten. Niet alleen zorgt het wedden op volleybal voor meer spanning tijdens het kijken, doordat de punten elkaar in rap tempo opvolgen heb je ook nog eens veel mogelijkheden. Naast dat je kunt inzetten op de winnaar van een wedstrijd, kun je ook inzetten op setwinst, specifieke spelers, teams en verschillende Over/Under weddenschappen.

Kies je ervoor om op volleybal te gaan wedden, dan adviseren we om goed onderzoek te doen en te kiezen voor internationale wedstrijden of grote toernooien. Hier is vaak meer informatie over beschikbaar. Daarnaast willen we het Live wedden nog eens bij je onder de aandacht brengen, aangezien je hiermee kunt inspelen op de ontwikkelingen in een wedstrijd. Voor meer informatie over een volleybal weddenschappen strategie verwijzen we je graag naar dit artikel!

Door deze tips en strategieën toe te passen én door te kiezen voor legale Nederlandse bookmakers met de hoogste quoteringen, verhoog jij je kans om aan het einde van de rit winst te maken met het online gokken op volleybal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.