Correct Score Weddenschappen

Het voorspellen van de juiste uitslag van een wedstrijd is erg moeilijk. Op zijn best heb je slechts een paar procent kans. De hele truc is om de einduitslag van de wedstrijd te raden, en in ruil daarvoor bieden bookmakers zeer hoge beloningen aan.

Correcte Score weddenschappen

Wat is een weddenschap op de correct score? Het is een eenvoudige weddenschap waarbij je voorspelt hoe de wedstrijd zal eindigen. Je kunt ook wedden op de uitslag van de eerste of tweede helft van de wedstrijd. Omdat de kans op het correct voorspellen van de wedstrijduitslag laag is, verleiden bookmakers ons met hoge odds.

In dit artikel zal ik je laten zien hoe je teams kunt analyseren en een weddenschap kunt plaatsen op de juiste uitslag. Ik zal dit doen aan de hand van mijn favoriete competitie, de Eredivisie.

inhoud

Hoe werkt de correcte scoren weddenschap?

Het wedden op de juiste uitslag is een simpel weddenschap waarbij je de juiste score van een wedstrijd voorspelt. De wedstrijd tussen PSV en Excelsior op 13/01/2024 eindigde bijvoorbeeld in een 3-1 overwinning voor de ploeg uit Eindhoven. Zou je de score juist voorspelt hebben voor deze wedstrijd, dan had je 12.00 keer je inzet gewonnen.

Zoals je kunt zien, zijn de quoteringen voor deze weddenschappen het grootste voordeel. De laagste quotering kreeg je bij een 3-0 of 4-0 overwinning, beide 7.50 keer je inzet. Zou je hebben ingezet op de winnaar van de wedstrijd (PSV), dan had je maar 1.08 keer je inzet gekregen. Zelfs het inzetten op meer dan 3.5 doelpunten leverde je maar 1.47 keer je inzet op. Kortom, het voorspellen van de correcte score is een zeer interessant weddenschap.

Hoe voorspel je de correcte score?

Het voorspellen van de juiste eindstand van een wedstrijd is erg moeilijk, zelfs als je de statistieken van beide teams goed bestudeerd. Voor een goed voorbeeld blijf ik even bij de wedstrijd tussen PSV vs. Excelsior. De onderlinge resultaten van de laatste wedstrijden wezen niet op een 3-1 overwinning voor de ploeg uit Eindhoven. De laatste wedstrijden eindigde namelijk in 4-0, 1-6 en 0-2.

Kijkende naar het gemiddeld aantal doelpunten van PSV (3.47) en het gemiddeld aantal doelpunten van Excelsior (0.38) in de afgelopen wedstrijden, lag een 3-0 of 4-0 overwinning voor PSV eerder voor de hand. Dit is ook de voorspelling die de bookmakers voor dit correcte score weddenschap deden. Hoewel de 3-1 eindstand er erg op leek, was dit gezien de historie erg onwaarschijnlijk. Excelsior scoort namelijk maar zelden tegen PSV.

correcte score weddenschappen

4 tips over wedden op de juiste score

Dus, hoe werkt het correct scoren wedden eigenlijk en hoe verhoog je de kans om een juiste voorspelling te doen? Daar vertel ik je op basis van mijn persoonlijke ervaring meer over:

  1. Begin met een goede analyse van het onderlinge resultaat;
  2. Bekijk de statistieken met betrekking tot het aantal gescoorde doelpunten en tegendoelpunten. 
  3. Noteer een aantal van de meest voorkomende voetbaluitslagen (ongeveer 3) op basis van punten 1 en 2 waarvan je verwacht dat die het meeste voor gaan komen. 
  4. Zet in op de correcte scores die het meest voor de hand liggen. Door de hoge quoteringen is het mogelijk om meerdere correcte score weddenschappen te plaatsen, zolang één van deze voorspellingen maar juist is.

Wedden op de correct score in de praktijk

Natuurlijk kun je ook veel leren van de historische uitslagen in de Eredivisie. Dit maakt het correct score wedden namelijk een stuk gemakkelijker. De meest voorkomende scores in het seizoen 2023/24 waren 1-0, 2-1 en 3-1. Je hebt daarom de meest kans om een correcte score weddenschap succesvol af te ronden als je inzet op een van deze drie scores.

Hieronder heb ik onderzoek gedaan naar de meest voorkomende uitslag voetbal van de afgelopen seizoenen in de Eredivisie:

Uitlag2023/242022/232021/22
1-06,9%13,1%18,6%
1-19,7%9,2%11,5%
2-09,7%10,1%9,3%
2-113,2%11,8%17,6%
3-113,2%8,5%9,0%
De statistieken voor het seizoen 2023/24 zijn gebaseerd op wedstrijden van de eerste 16 speelrondes tot aan de winterstop.

Hoewel je veel uit deze statistieken kunt afleiden, is het belangrijk om rekening te houden met de teams die in actie komen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar PSV in het lopende seizoen, dan scoren zij maar liefst 3,47 doelpunten per wedstrijd. Het is daarom aan te raden om altijd naar de onderlinge resultaten van de laatste wedstrijden te kijken. Zo weet je zeker dat je de meest recente statistieken meeneemt in je beslissen om de correcte score te voorspellen.

Als je geniet van het wedden op de Eredivisie, dan raad ik je aan om onze tips en analyses voor de komende speelrondes te bekijken. Daar vind je zeer gedetailleerde analyses van de 3 meest interessante wedstrijden en tips voor de hele speelronde.

Online gokken op voetbal uitslagen

Er zijn in Nederland een aantal legale bookmakers waar je veilig op de juiste uitslag van een wedstrijd kunt inzetten. Wij raden aan om deze weddenschappen te plaatsen bij Unibet, Bet365 en Circus. Zij hebben alleen een licentie van de Kansspelautoriteit en bieden erg goede quoteringen aan. Daarbij spant Unibet de kroon, dat vooral op voetbalgebied uitstekende quoteringen aanbiedt.

Correcte score wedden

Het inzetten op de juiste score is een van de meest risicovolle weddenschappen, maar hierdoor krijg je er ook hoge quoteringen voor. Ik kan uit persoonlijke ervaring spreken als ik zeg dat zelfs de grondigste analyse in veel gevallen het risico niet waard is. De kans dat je de juiste score goed voorspelt ligt erg laag.

Een quotering van 7,50, zoals voor de wedstrijd PSV vs. Excelsior, heeft een kans van 13,33%.

Aan de andere kant kun je door de hoge mate van risico dus ook mooie bedragen winnen waar je de juiste score weet te voorspellen. Zelfs combinatieweddenschappen kunnen vaak niet tippen aan quoteringen van 12.00 of hoger.

‘Correct score’ varianten

Nu je weet wat het inzetten op de correcte score is én hoeveel risico dit met zich meebrengt, wil ik je uitleg geven over de verschillende varianten:

1. Correcte score na 90 minuten

Veruit het meest populaire correcte score weddenschap is het inzetten op de score na de reguliere speeltijd. Dit wil zeggen dat eventuele blessuretijd in de eerste en tweede helft gewoon meegerekend worden. Is er sprake van een verlenging of strafschoppenserie, dan wordt deze niet standaard meegenomen bij het afhandelen van de weddenschap.

Wordt een wedstrijd dus na verlenging beslist en heb je ingezet op de score, dan zal de bookmaker niet uitbetalen. De weddenschap wordt alleen gewonnen als je de juiste score na reguliere speeltijd correct hebt voorspelt.

2. Correcte score in de 1e helft

Voorspel je de juiste uitslag in de eerste helft, dan wordt de ruststand als uitgangspunt gebruikt. Je voorspelt dus de score na 45 minuten + eventuele blessuretijd. Hierdoor kun je dus al in de rust worden uitbetaald. Doordat je de score na 45 minuten voorspelt, liggen de quoteringen hier wel wat lager.

Voorspel je bijvoorbeeld een 0-0 ruststand in de wedstrijd Excelsior vs. SC Heerenveen op 19/01/2024, dan krijg je hiervoor een quotering van 3.25. Kies je ervoor om de eindstand te voorspellen, dan krijg je voor dezelfde 0-0 eindstand maar liefst 15 keer je inzet terug. Ondanks dat het maar over één helft gaat, blijft het nog steeds een lastig weddenschap.

3. Correcte score in de 2e helft

Bij een correcte score in de tweede helft gaat de bookmaker ervan uit dat de wedstrijd in de rust weer op 0-0 begint. De gemaakte doelpunten in de eerste helft tellen dan niet mee. Het doel is dan om de juiste score in de tweede helft te voorspellen, dus na 90 minuten plus eventuele blessuretijd. Laat ik dit uitleggen met een voorbeeld:

Bijvoorbeeld: In de eerste helft van de wedstrijd tussen PSV en Excelsior stond het 2-0 voor de ploeg uit Eindhoven. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 3-1 voor PSV.

  • Had je ingezet op 3-1 in de tweede helft, dan had je geen uitbetaling ontvangen. Je ging er immers van uit dat PSV nog driemaal en Excelsior nog eenmaal zou scoren.  
  • Had je ingezet op 1-1 in de tweede helft, dan had je wel een uitbetaling ontvangen. Zowel PSV als Excelsior scoorde namelijk eenmaal in de tweede helft.

4. Correcte score 1e én 2e helft

Op de correcte score wedden is ook mogelijk in zowel de eerste en tweede helft. Je moet dan dus zowel de score in de eerste als tweede helft juist voorspellen. Dit maakt het extra moeilijk, waardoor quoteringen enorm op kunnen lopen. Dit wil ik graag laten zien met een voorbeeld, waarbij ik wederom de wedstrijd tussen Excelsior en SC Heerenveen heb gebruikt.

Voorspel je bijvoorbeeld een 2-0 overwinning van Excelsior als uiteindelijke uitslag, dan krijg je een quotering van 17.00. Voorspel je zowel als rust- en als eindstand een 2-0 overwinning voor Excelsior, dan krijg je een quotering van maar liefst 61.00. Kortom, de mate van risico is vele malen hoger, maar de beloning hierdoor ook.

5. Multi correcte score weddenschappen

En tot slot is het nog mogelijk om een multi correcte score weddenschap te plaatsen. Het belangrijkste kenmerk van dit type weddenschap is dat je op verschillende scores in kunt zetten. Het risico neemt hierdoor af, maar daardoor liggen de quoteringen ook lager. Dit is een weddenschap dat onder meer bij Circus in Nederland mogelijk is.

Laatste gedachten

Het wedden op de juiste score brengt dus het nodige risico met zich mee, maar levert je hierdoor wel potentieel hoge winsten op. Kies je voor dit type weddenschap, dan is het advies om op meerdere scores in te zetten. Zelfs met het inzetten op 3 weddenschappen of meer is het nog waarschijnlijk dat je winst maakt, aangezien de quoteringen zo hoog liggen. Je moet in dat geval natuurlijk wél de score juist voorspellen.

Om de score op de juiste manier te bepalen is het aan te raden om de statistieken van de laatste wedstrijden erbij te pakken. En dan nog is het geen garantie dat je de weddenschap op de juiste manier voorspelt. Wil je het risico wat beperken, dan kun je nog kiezen voor een weddenschap op de score in de eerste helft, in de tweede helft of een multi score weddenschap. Met deze laatste variant neem je over het algemeen het minste risico.

FAQ

Bij een juiste score weddenschap probeer je de uitslag van (een deel van) een wedstrijd te voorspellen. Door de hoge mate van risico die je neemt, liggen de quoteringen over het algemeen ook erg hoog.

Bij het wedden op de correcte score zet je in op de uitslag van een wedstrijd. Dit kun je doen bij bookmakers als Circus, Unibet of Bet365.

Ja, het is mogelijk om in te zetten op meerdere uitslagen in een wedstrijd. Dit noemen ze een multi score weddenschap, een type weddenschap dat bij Circus mogelijk is.

Voor het wedden op de juiste score is Unibet een zeer goede bookmaker. Zij bieden enorm goede quoteringen op voetbalwedstrijden aan. Toch zijn ook Circus en Bet365 goede bookmakers voor het correcte score weddenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.