Correct score weddenschappen: hoe werkt het?

Definitie van correct score

Voordat we verder induiken op het verhogen van jouw winkansen en de hogere quoteringen, moeten we eerst definiëren wat precies een weddenschap met een correcte score is. Hierbij is het de bedoeling om als gokker de juiste eindstand van een wedstrijd te voorspellen. Dit klinkt natuurlijk gemakkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Dit type weddenschap is namelijk verbonden aan verschillende voorwaarden. Laten we beginnen met een korte uitleg.

Correcte score: Varianten

Allereerst bespreken we de verschillende varianten. Kijken we namelijk naar voetbalwedstrijden, dan zien we dat het aantal uitslagen dat per wedstrijd wordt gegeven enorm hoog is. Een van de absolute krakers tijdens het EK is natuurlijk Portugal – Duitsland. Bij deze wedstrijd heb je maar liefst 37 verschillende scores die je kunt voorspellen. Hieronder hebben we een eenvoudig overzicht voor je geplaatst:

PortugalQuoteringGelijkspelQuoteringDuitslandQuotering
1-09.500-09.501-07.50
2-019.001-16.752-012.00
2-112.002-215.002-19.50
3-051.003-367.003-026.00
3-131.004-43013-121.00
3-236.003-226.00
4-01764-081.00
4-11014-156.00
4-21014-271.00
4-31764-3151
5-05015-0251
5-13015-1176
5-23015-2201
6-07516-0601
6-17516-1501
6-26016-2501

Verlenging

Belangrijk om te vermelden bij dit type weddenschap is dat het gaat om de score die na de reguliere speeltijd op het bord staat. Bij voetbal is dat bijvoorbeeld 90 minuten plus eventuele blessuretijd. Hierbij wordt de verlenging bij grote toernooien bijvoorbeeld niet meegerekend.

Voorbeeld:
Kijken we naar de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City in de Champions League finale, dan zou je het weddenschap alleen winnen als je na reguliere speeltijd 1-0 had voorspelt.

Was het na reguliere speeltijd 0-0 geworden en had Chelsea in de verlenging de winnende 1-0 gemaakt, dan had je de score wellicht goed voorspelt, maar is dit doelpunt pas in de verlenging gemaakt. Hierdoor verlies je het weddenschap alsnog.

Correcte score voor- en nadelen

Er zijn verschillende redenen waarom gokkers kiezen voor het voorspellen van de juiste score. Toch zijn deze vaak niet bekend bij gokkers die simpelweg kiezen voor 1×2 weddenschappen. Daarom hebben we hier alle voor- en nadelen voor je op een rij gezet. We beginnen natuurlijk met de voordelen.

Voordelen

correcte score weddenschappen

Gokkers die kiezen voor weddenschappen met een correcte score doen dit vaak vanwege de grote voordelen die eraan verbonden zijn. Een van de belangrijkste voordelen is dat de quoteringen zeer interessant zijn. Dat de quoteringen zo hoog zijn, ligt er natuurlijk aan omdat het veel moeilijker is om dit te voorspellen.

Kijken we allereerst naar de meest simpele uitslagen, dus een 1-0 overwinning voor Portugal of Duitsland of een gelijkspel, dan zien we dat de quoteringen hoog uitvallen.

 • 1-0 winst Portugal (9.50)
 • 0-0 gelijkspel (9.00)
 • 1-1 gelijkspel (6.75)
 • 1-0 winst Duitsland (7.50)

Lage inzet met hoge winsten

Een belangrijk en direct gevolg van de hoge quoteringen is dat je met een lage inzet ook hoge prijzen kunt pakken. Zet je bijvoorbeeld maar €1 in, dan kun je in veel gevallen een mooie prijs pakken. Zeker wanneer je ervoor kiest om de wat hogere en onverwachte uitslagen te kiezen.

Gebruik je daarnaast ook nog eens combinatieweddenschappen én kies je voor een weddenschap met de correcte score, dan lopen de quoteringen helemaal hard op. Dit kunnen we het beste laten zien met een voorbeeld.

Voorbeeld:
Kies je voor twee wedstrijden die op het EK gespeeld worden, zoals Portugal – Duitsland en Spanje – Polen, dan gaan we kijken naar twee kleine overwinningen. Wint Portugal de wedstrijd met 1-0 (9.50) en Polen ook (19.00), dan win je met een inzet van €1 al direct 180! Kies je voor een 2-0 overwinning voor Polen (56.00) dan win je meteen €532. Zo zie je maar dat je met een kleine inzet direct zeer hoge prijzen kunt winnen.

Nadelen

Het wedden met een correcte score heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Er zijn namelijk ook een aantal nadelen die we je moeten meegeven voordat je besluit om dit type weddenschap te gaan gebruiken.

Hoger risico

Het risico van een correcte score weddenschap ligt natuurlijk een stuk hoger. Het is namelijk veel moeilijker om te voorspellen wat er na 90 minuten op het bord staat dan wanneer je simpelweg de winnaar uitkiest. Het wordt helemaal een stuk makkelijker als je kiest voor bijvoorbeeld een Draw No Bet of Double Chance weddenschap. Hier liggen de quoteringen echter wel een stuk lager. Hoe hoger het risico dus, hoe hoger de quoteringen.

Er gaat meer tijd inzitten

Daarnaast zien we ook dat de het voorspellen van een correcte score meer werk kost dan het voorspellen van een winnaar. Bij een correcte score weddenschap moet je als gokker namelijk veel meer onderzoek doen. Je hebt te maken met belangrijke statistieken die je een indicatie geven van de uitslag. Hiermee kun je jouw kansen vergroten.

Vergelijken we dit namelijk met andere type weddenschappen, dan kun je bij een 1×2 weddenschap, een Draw No Bet of Double Chance veel meer uitgaan van gevoel of vorm van de laatste weken. Hoewel de vorm van de laatste weken belangrijk is, is wedden op gevoel bij een correcte score weddenschap niet aan te raden.

Houdt er dus rekening mee dat het veel meer tijd gaat kosten om dit type weddenschap te spelen, maar ook dat de beloningen vele malen hoger kunnen uitvallen!

Correct Score Tips

Wanneer gebruik je dan een correcte score weddenschap? En hoe maximaliseer je de winsten bij het wedden op wedstrijden? Hieronder geven we je een aantal tips die je helpen om het maximale uit de correcte score weddenschappen te halen.

Statistieken bekijken

Het bekijken van statistieken is een belangrijke manier om de eindstand in te schatten. We zouden dan ook adviseren om de volgende elementen hierin mee te nemen:

 • Aantal gescoorde doelpunten team A in de competitie
 • Aantal tegendoelpunten team A in de competitie
 • Onderling resultaat tussen team A en team B uit het verleden
 • Eindstand tussen team A en team B uit het verleden
 • Aantal gescoorde doelpunten team B
 • Aantal tegendoelpunten team B

Al deze aspecten zijn belangrijk voor het correct voorspellen van de score. Het voorspellen op basis van gevoel gaat je bij een correcte score weddenschap dan ook niet redden. Wed dus op basis van statistieken.

Expected goals methode

De expected goals methode is iets van de laatste jaren. Het is een model dat in de loop der jaren is ontwikkeld en steeds beter kan voorspellen hoeveel doelpunten een speler of team maakt. De grote websites houden rekening met een groot aantal verschillende factoren, zoals:

 • Wordt een speler door de lucht aangespeeld of over de grond
 • Is er sprake van een rebound of een uitgespeelde aanval
 • Is er sprake van een kans uit open spel of een corner/vrije trap

Op basis van al deze factoren kan er voorspelt worden hoeveel doelpunten een team gaat maken in een wedstrijd. Toch is het niet aan te raden om dit model zelf in elkaar te zetten. Daarom zijn er websites als understat.com ontwikkelt, die al deze facetten meenemen en wekelijks updates uitvoeren op basis van de laatst gespeelde wedstrijden.

De Expected Goals methode kun je dus gebruiken om het verwachtte aantal doelpunten per wedstrijd beter te onderbouwen. Op die manier vergroot je de kans dat je het weddenschap winnend afsluit.

Ga niet koste wat kost voor de juist score

Hoewel het dus een mooie manier is om hogere quoteringen te krijgen, wil dit niet zeggen dat je koste wat kost voor dit type weddenschap moet kiezen. Het is namelijk verstandig om dit bewust te doen wanneer de situatie daarom vraagt. Zie je bijvoorbeeld dat twee teams erg dicht bij elkaar liggen en is de uitslag moeilijk te voorspellen, dan is het misschien beter om te kiezen voor een Draw no Bet of Double Chance weddenschapstype. In dat geval is de kans groter dat je uiteindelijk het weddenschap wint. Je moet dan wel genoegen nemen met lagere quoteringen.

Kies voor één helft

Het is natuurlijk als gokker een stuk gemakkelijker om de juiste score over één helft juist te voorspellen dan wanneer je dit moet doen na 90 minuten. Het kan dan ook aan te raden zijn om te beginnen met het voorspellen van een juiste score in de eerste óf tweede helft.

Niet alleen kun je op die manier kennismaken met dit type weddenschap, het geeft je ook net wat meer zekerheid. Hoewel je hier in het begin qua quoteringen iets op inlevert, kan het je op de lange termijn zeker helpen. Daarnaast zijn de quoteringen natuurlijk nog steeds erg interessant.

Kies voor Live Weddenschappen

Live weddenschappen op een correcte score zijn natuurlijk een stuk eenvoudiger te voorspellen dan wanneer je kiest voor hetzelfde weddenschap vooraf. Hoewel de quoteringen dan wellicht wat lager liggen, kun je wel beter inschatten wat er in de wedstrijd kan gebeuren. Heeft ploeg A na 20 minuten al een groot aantal doelpogingen ondernomen, dan kun je dit meenemen in het weddenschap dat je gaat afsluiten. Je hebt dus de mogelijkheid om jouw weddenschap aan te passen aan de situatie op het veld.

Wedden op verschillende uitslagen

Wil je de kans vergroten dat je een weddenschap winnend afsluit, maar wil je toch kiezen voor een correcte score weddenschap, dan kun je ook verschillende weddenschappen afsluiten met deze methode. Op die manier kun je spelen met verschillende uitslagen en er toch voor zorgen dat je mooie winsten maakt. Dit kunnen we het beste laten zien aan de hand van een voorbeeld.

Voorbeeld:
Stel je voor dat je kiest voor de wedstrijd tussen Portugal en Duitsland. Je verwacht dat het een spannende wedstrijd gaat worden en wilt profiteren van verschillende mogelijkheden. De volgende quoteringen worden geboden.

PortugalQuoteringGelijkspelQuoteringDuitslandQuotering
1-09.500-09.501-07.50
2-019.001-16.752-012.00
2-112.002-215.002-19.50

Je besluit dus om negen verschillende weddenschappen in te zetten. Op elk weddenschap zet je €1 in. Je ziet dus dat je in het meest ongunstige geval €2.25 verliest wanneer de wedstrijd eindigt in 1-1. Ook verliest je €1.50 wanneer Duitsland met 1-0 wint.

Bij alle nadere uitslagen win je minimaal €0.50, terwijl je bij een 2-0 overwinning van Portugal zelfs €10 wint. Wordt het een andere uitslag dan de hierboven genoemde, dan verlies je helaas de volle €9.

Probeer het eens uit

Tot slot zouden we het uitproberen van dit type weddenschap aan iedereen aanraden. Begin eenvoudig met een kladblaadje en voorspel daar de uitslag van verschillende wedstrijden. Schrijf daarnaast ook de quoteringen op en de fictieve inzet die je zou doen. Na verloop van tijd kun je vervolgens kijken of je winst zou hebben gemaakt als je de weddenschappen daadwerkelijk hebt afgesloten. Op die manier kun je kijken of al jouw onderzoek zijn vruchten afwerpt of dat je beter voor andere weddenschappen kunt kiezen.

Correcte score vs 1×2 weddenschappen – vergelijking

Gokkers die een weddenschap met een correcte score te riskant vinden, kiezen dan vaak voor 1×2 weddenschappen. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen beide type weddenschappen? En wat zijn de overeenkomsten? Hieronder vergelijken we de twee type weddenschappen met elkaar.

Hoogte van de quotering

Het belangrijkste en direct ook grootste verschil tussen een correcte score weddenschap en een 1×2 weddenschap is de hoogte van de quotering. Dit kunnen we het beste laten zien met een voorbeeld. Laten we hiervoor wederom de wedstrijd tussen Portugal en Duitsland pakken die we hierboven ook hebben beschreven.

Bij een 1×2 weddenschap krijg je de volgende quoteringen:

 • Winst Duitsland (2.26)
 • Gelijkspel (3.30)
 • Winst Portugal (3.40)

Kijken we allereerst naar de meest simpele uitslagen, dus een 1-0 overwinning voor Portugal of Duitsland of een gelijkspel, dan zien we dat de quoteringen direct hoger uitvallen.

 • 1-0 winst Portugal (9.50)
 • 0-0 gelijkspel (9.00)
 • 1-1 gelijkspel (6.75)
 • 1-0 winst Duitsland (7.50)

Hieruit blijkt dat je minimaal twee keer zoveel uitbetaald krijgt dan bij een simpel 1×2 weddenschap, terwijl dit nog maar de meest simpele uitslagen zijn. Winst Duitsland of Portugal met 2-0, dan krijg je voor Duitsland 12.00 keer je inzet en voor Portugal zelfs 19.00 keer je inzet.

Wedden op gevoel is funest

Waar je bij een 1×2 weddenschap nog gemakkelijk op gevoel kunt wedden, is dit bij een correcte score weddenschap niet te adviseren. Het gevoel dat je bij een bepaalde wedstrijd hebt is bij een 1×2 minder riskant aangezien je niet afhankelijk bent van de score. Bij een correcte score weddenschap is het niet aan te raden om te wedden op gevoel. Dit zorgt er namelijk voor dat de kans groter is dat je ernaast zit. Je bent dan meer afhankelijk van geluk en kunt je gevoel dan ook beter niet gebruiken.

Conclusie

We kunnen dus concluderen dat correcte score weddenschappen enorm interessant zijn, mits je de tijd en de moeite ervoor over hebt om erin te investeren. Doe je dit, dan kunnen de winsten naar verloop van tijd hoog oplopen. Zeker wanneer je ook nog eens gebruik maakt van een combinatieweddenschap.

Groot voordeel is natuurlijk dat je met een relatief klein bedrag toch mooie bedragen kunt winnen. Probeer het gewoon eens uit en wellicht is het wat voor je. Zo niet, dan kun je altijd terugvallen op bijvoorbeeld Draw no Bet, Double Chance of klassiek 1×2 weddenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Ik wil bonussen, aanbiedingen, en gokcontent weergeven
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.