Olympische Spelen 2021 Voorspellingen

🥇 Gouden: 10

🥈 Zilveren: 12

🥉 Bronzen: 14

De Olympische Spelen starten op 23 juli om 13:00 Nederlandse tijd in Tokyo en duren tot en met 8 augustus. Dan is de afsluitende ceremonie. Op 23 juli wordt het Olympisch vuur aangestoken en gaan de Spelen officieel van start. Ondanks dat de Spelen pas op 23 juli geopend worden, staan de eerste voetbalwedstrijden al gepland op de 21e. Nederland speelt dan haar eerste wedstrijd om 13:00 uur tegen Zambia in het Miyagi Stadium.

OS 2021 Competities

Naast het voetbal dat er op de Olympische Spelen door zowel de mannen als de vrouwen gespeeld wordt, zijn er nog meer dan genoeg andere sporten die we voorbij zien komen. Hieronder hebben we een overzicht met alle verschillende sporten.

Nieuwe SportenBestaande Sporten
Honkbal3×3 BasketbalAtletiekBMX FreestyleBMX Racen
SoftbalBaanwielrennenBadmintonBeach VolleybalBoogschieten
KarateBoxenGewichtheffenGolfHandbal
SurfenHockeyJudoKano SlalomKano Sprint
SkateboardenPentathlonMountainbikenOpenwaterzwemmenPaardensport
KlimmenRoeienRugbyRytmische GymanstiekSchermen
SchietenSchoonspringenSynchroonzwemmenTaekwondo
TafeltennisTennisTrampolineTriatlon
TurnenVoetbalVolleybalWaterpolo
WielrennenWorstelenZeilenZwemmen

Nederland op de Olympische Spelen 2021

Natuurlijk is Nederland ook ruim vertegenwoordigd op de Olympische Spelen. We hebben zelfs een aantal goede kanshebbers om met medailles naar huis te gaan. Hieronder gaan we kijken naar een aantal populaire sporten in Nederland. Daarnaast kijken we ook naar sporten waar Nederland een van de kanshebbers is op een gouden medaille.

OS 2021 Nederland: Mountainbiken, Wielrennen & Baanwielrennen

Winnaar-sprint Vrouwen (06.08.2021)Odds
Emma Hinze3,00
Wai Sze Lee5,00
Anastasia Voinova5,50
Tianshi Zhong7,50
Winnaar-Team Madison Vrouwen (06.08.2021)Odds
🇳🇱 Nederland1,55
🇬🇧 Groot-Britannië6,00
🇧🇪 België6,75
🇩🇰 Denemarken7,50
🇮🇹 Italië10,00
Winnaar-Team Madison Mannan (07.08.2021)Odds
🇩🇰 Denemarken2,55
🇩🇪 Duitsland3,00
🇧🇪 België6,00
🇬🇧 Groot-Britannië7,50
🇳🇱 Nederland7,50

Op het gebied van mountainbiken, wielrennen en baanwielrennen heeft Nederland een aantal goede kanshebbers om er met een gouden medaille vandoor te gaan. Kijken we naar het mountainbiken, dan is de grootste kanshebber natuurlijk Mathieu van der Poel. Vergelijken we zijn quotering met die van de concurrenten, dan zien we dat met 2.00 een mooie quotering geven, maar dat het verschil met de concurrenten groot is.

Ook voor de Team Sprint op de baan zijn er verschillende grote kanshebbers. De allergrootste favoriet is echter Nederland. Dit doet men met Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Matthijs Büchli. Zij krijgen van verschillende bookmakers een quotering die onder de 1.50 ligt. Ook zij zijn dus een kanshebber voor Olympisch Goud.

Door de huidige Tour de France is er nog veel onzeker met betrekking tot de deelnemers aan de Olympische Spelen. Veel bookmakers hebben daarom ook nog geen quoteringen uitgebracht voor het wielrennen op de weg.

OS 2021 Nederland: Hockey

Hockey, Vrouwen1X2
🇬🇧 Groot-Britannië vs India 🇮🇳1,266,707,15
🇳🇱 Nederland vs Argentinië 🇦🇷1,286,407,15

Ook bij het hockey zijn zowel de mannen als de vrouwen al jarenlang goed vertegenwoordigd. Zeker als we kijken naar de Nederlandse dames, zien we dat de quoteringen meer dan uitstekend zijn. Hoewel je voor het Nederlandse dameselftal nog een quotering krijgt van 2.10, krijg je voor andere favorieten als Australië (7,00), Duitsland (7,50) en Argentinië (8,00) veel hogere quoteringen. Voor het Nederlands dameselftal is de kans daarom zeer groot dat zij er met een gouden medaille vandoor gaan. Worden de dames eerste in poule A, dan krijg je hier maar 1.44 keer je quotering voor terug.

Hockey, vrouwenteam (Team) – Odds: 1,10

Felice Albers, Margot van Geffen, Eva de Goede, Marloes Keetels, Josine Koning, Sanne Koolen, Laurien Leurink, Caia van Maasakker, Frédérique Matla, Laura Nunnink, Malou Pheninckx, Pien Sanders, Lauren Stam, Maria Verschoor, Xan de Waard, Lidewij Welten

Ook de mannen maken een redelijke kans op een Olympische medaille. Of dit een gouden medaille gaat worden is maar zeer de vraag. Kijken we naar de quoteringen, dan zien we dat Nederland op een vierde plek staat met een quotering van 6.50. Andere kanshebbers voor een gouden medaille zijn Duitsland (6.50), België (4.25) en Australië (3.75). Nederland zal er dus hard voor moeten knokken, maar helemaal kansloos lijken ze niet.

Hockey, mannenteam (Team) – Odds: 6,50

Pirmin Blaak, Mink van der Weerden, Joep de Mol, Sander de Wijn, Lars Balk, Jip Janssen, Jonas de Geus, Robbert Kemperman, Billy Bakker, Seve van Ass, Glenn Schuurman, Jorrit Croon, Thierry Brinkman, Jeroen Hertzberger, Mirco Pruyser, Thijs van Dam

OS 2021 Nederland: Paardrijden

Paardensport, Jumping (06.08.2021)Odds
🇨🇭 Zwitserland2,85
🇺🇸 Verenigde Staten3,75
🇬🇧 Groot-Brittannië4,50
🇸🇪 Zweden5,50
🇧🇪 België12,00
🇳🇱 Nederland12,00

Het Nederlandse dressuurteam heeft de grootste kans om er met de overwinning vandoor te gaan. Kijken we namelijk het springen bijvoorbeeld, dan zien we Nederland niet bij de toplanden staan. Weten zij hier een medaille te pakken, dan krijg je maar liefst 9.50 keer je inzet terug. Bij het springen zijn de volgende ruiters en paarden van de partij:

 • Maikel van der Vleuten (Beauville Z)
 • Marc Houtzager (Sterrehof’s Dante N.O.P.)
 • Harrie Smolders (Dolinn N.O.P.)
 • Willem Greve (Zypria S N.O.P.)

Ook bij het dressuur liggen de quoteringen hoog. Voor Nederland krijg je maar liefst 12.50 keer je inzet terug. Hier staat Nederland echter wel op een derde plaats, waardoor ze een redelijke kans hebben om er ten minste met een medaille vandoor te gaan. Het team bestaat uit:

 • Edward Gal (GLOCK’S Total US)
 • Hans Peter Minderhoud (GLOCK’s Dream Boy N.O.P.)
 • Marlies van Baalen (Go Legend)
 • Dinja van Liere (Haute Couture)

OS 2021 Nederland: Zwemmen

Tot slot hebben we dan nog zwemmen. Ook hier is Nederland altijd goed vertegenwoordigd. De laatste jaren zijn er meerdere Nederlandse zwemsters die Nederland aan een medaille hebben geholpen. Ook deze Olympische Spelen zijn er verschillende kanshebbers. Daarom hebben we hieronder een overzicht met de grootste kanshebbers met daarachter de discipline en quoteringen:

Arno Kamminga
– 🥈 100m schoolslag
– 🥈 200m schoolslag
– Estafettes
8,00
10,00
N/A
Kim Busch (estafettes)N/A
Femke Heemskerk
– 50m vrije slag
– 100m vrije slag
– Estafettes
34,00
12,00
N/A
Ranomi Kromowidjojo
– 50m vrije slag
– 100m vrije slag
– Estafettes
4,50
15,00
N/A
Sharon van Rouwendaal
– 200m rugslag
– 10 km open water
67,00
N/A
Tes Schouten
– 100m schoolslag
– Estafettes
51,00
N/A
Marrit Steenbergen (estafettes)N/A
Kira Toussaint
– 100m rugslag
– 200m rugslag
– Estafettes
34,00
51,00
N/A
Maaike de Waard
– 100m rugslag
– Estafettes
81,00
N/A
Thom de Boer
– 50m vrije slag
– Estafettes
67,00
N/A
Casper Corbeau
– 100 schoolslag
– 200m schoolslag
– Estafettes
51,00
51,00
N/A
Arjan Knipping (400m wisselslag)N/A
Nyls Korstanje
– 100m vlinderslag
– Estafettes
101,00
N/A
Jesse Puts
– 50m vrije slag
– Estafettes
101,00
N/A
Stan Pijnenburg
– 100 meter vrije slag
– Estafettes
N/A
N/A
Ferry Weertman (10km open water)N/A

Ook met de estafettes doet Nederland het standaard goed. Helaas hebben de bookmakers momenteel deze zwemdiscipline nog niet toegevoegd aan de quoteringen. Hier gooit Nederland vrijwel altijd hoge ogen, doordat het een brede selectie heeft met sterke zwemsters. Ook hier is de kans dus aanwezig dan Nederland er met een gouden plak vandoor gaat.

Nederlands vrouwenelftal op de Olympische Spelen 2021

Het Nederlands mannenelftal is niet van de partij op de Olympische Spelen. De belangrijkste reden hiervoor is dat zij zojuist een EK achter de rug hebben. Toch hoeven we het als Nederlanders niet zonder het voetbal te doen. Het vrouwenelftal is namelijk wel van de partij op de Olympische Spelen in 2021. We gaan hieronder dan ook kijken naar de kansen van het vrouwenelftal.

Het vrouwenelftal

Het Nederlands vrouwenelftal heeft ondertussen al een berg aan ervaring opgedaan. Gedurende de afgelopen jaren heeft bondscoach Sarina Wiegman er een hecht team van gemaakt, dat door veel andere teams gevreesd wordt. Met dit team werden er al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Daar komen we echter later op terug. Later we eerst maar eens kijken met welke dames Nederland afreist naar Tokyo. Nederland is met de volgende speelsters vertegenwoordigd op de Olympische Spelen:

Lineth Beerensteyn, Merel van Dongen, Daniëlle van de Donk, Kika van Es, Sisca Folkertsma, Stefanie van der Gragt, Jackie Groenen, Dominique Janssen, Lize Kop, Lieke Martens, Vivianne Miedema, Aniek Nouwen, Victoria Pelova, Jill Roord, Shanice van de Sanden, Sherida Spitse, Sari van Veenendaal, Lynn Wilms

OS 2021 Voetbal – Het programma

Nederland is bij de Olympische Spelen ingedeeld in Groep F. In deze groep zitten verder nog China, Brazilië en Zambia. De wedstrijden van het Nederlandse team worden bijna allemaal gespeeld in het Miyagi Stadium. Alleen de laatste groepswedstrijd wordt gespeeld in het International Stadium Yokohamo. Het programma van de dames ziet er als volgt uit:

 • Woensdag 21 juli: 1e groepswedstrijd: Zambia – Nederland | Miyagi Stadium (13:00 uur Nederlandse tijd)
 • Zaterdag 24 juli: 2e groepswedstrijd: Nederland – Brazilie | Miyagi Stadium (13:00 uur Nederlandse tijd)
 • Dinsdag 27 juli: 3e groepswedstrijd: Nederland – China | International Stadium Yokohama (13:30 uur Nederlandse tijd)

Weet Nederland door te breken naar de kwartfinales en nog verder, dan zijn hier de volgende speeldata voor afgesproken:

KWARTFINALES

Vrijdag 30 juli

 • 10.00 uur: 2E – 2F | Miyagi Stadium | Kwartfinale 1
 • 11.00 uur: 1E – 3F/G | Ibaraki Kashima Stadium | Kwartfinale 2
 • 12.00 uur: 1G – 3E/F | Saltama Stadium | Kwartfinale 3
 • 13.00 uur: 1F – 2G | International Stadium Yokohama | Kwartfinale 4

HALVE FINALES

Maandag 2 augustus

 • 10.00 uur: Zweden vs Australië | Ibaraki Kashima Stadium | Halve finale 1
 • 13.00 uur: Canada vs Verenigde Staten | International Stadium Yokohama | Halve finale 2

WEDSTRIJD OM DERDE PLAATS

Donderdag 5 augustus
10.00 uur: Verenigde Staten vs Australië | Ibaraki Kashima Stadium

FINALE

Vrijdag 6 augustus 2021
04.00 uur: Zweden vs Canada | National Stadium (Olympic Stadium), Tokyo

Statistieken en Voorspellingen voor Nederlands vrouwenelftal

Nederland is de afgelopen wedstrijden redelijk goed op dreef geweest. Van de laatste 10 wedstrijden werden er maar liefst 7 gewonnen, maar gingen er ook drie verloren. Een van deze wedstrijden werd gespeeld tegen de Verenigde Staten, mogelijk een opponent van het Nederlands elftal tijdens dit toernooi.

Opvallend daarbij is dat de Nederlandse ploeg veel doelpunten maakt. In de laatste 10 wedstrijden werden er maar liefst 39 doelpunten gescoord, waarbij de ploeg maar 6 doelpunten tegen kreeg. Aan het scorend vermogen van het elftal zal het dus niet liggen. De doelpunten die het elftal tegen kreeg, waren ook tegen de sterkere landen als Spanje, de Verenigde Staten en België. Het lijkt er dus op dat Nederland vooral moet vrezen voor de kracht van de VS.

Het EK van 2015

De eerste grote prijs van de ploeg wint het op het EK van 2015. Dat dit EK in Nederland plaatsvindt lijkt de ploeg vleugels te geven. Nederland bereikt moeiteloos de kwartfinale en dendert via Zweden en Engeland door naar de finale. In deze finale worden de Denen genadeloos over de knie gelegd en wint Nederland met 4-2, waardoor het zich voor het eerst in de historie Europees Kampioen mag noemen.

Ook op het WK van 2019 doet Nederland weer mee om de prijzen. Onder bondscoach Sarina Wiegman houden veel tegenstanders serieus rekening met Nederland. En dit blijkt terecht. De ploeg gaat door overwinningen op Nieuw-Zeeland, Kameroen, Canada, Italië en Zweden door naar de finale. Helaas verliest het die finale van de sterke Amerikanen. De Amerikanen weten de wedstrijd te beslissen en winnen met 0-2, maar Nederland neemt wederom een zilveren medaille mee naar huis.

Dit alles zorgt ervoor dat Nederland een geduchte tegenstander is en ook kanshebber lijkt voor een Olympische medaille. Het lijkt alleen nog de vraag welke kleur deze medaille gaat krijgen. Als het aan de vrouwen ligt wordt dit natuurlijk de gouden plak!

Nederlands vrouwenelftal Voorspellingen

Nederland lijkt zich op te gaan maken voor een mooi toernooi. De ploeg zit in een redelijk eenvoudige poule, waardoor we hier met voorspellingen mooi op in kunnen spelen. We kunnen met vrij grote zekerheid zeggen dat Nederland haar drie groepswedstrijden eenvoudig gaat winnen. We zouden dan ook niet aanraden om te kiezen voor de 1×2 weddenschappen. In dat geval zijn de quoteringen dusdanig laag dat het niet interessant is. Het risico van een gelijkspel of verliespartij weegt niet op tegen de winsten die er behaald kunnen worden.

Voorbeeld
Kijken we bijvoorbeeld naar de wedstrijd van Zambia tegen Nederland, dan krijg je bij een 1×2 weddenschap voor Nederland maar 1.02 keer je inzet terug. Het is dan ook niet interessant om hiervoor te kiezen. In dat geval kun je beter voor de Over/Under weddenschappen, een Asian Handicap of een 3-way Handicap kiezen. Deze leveren namelijk hogere quoteringen op, waardoor het inzetten op deze weddenschappen een stuk interessanter is.

Wedtypes voor vrouwenelftal

Heb je echter meer vertrouwen in jezelf, dan kun je zelfs gaan inzetten op doelpuntenmaaksters of het voorspellen van de juiste score. Wil je voor echte grote winsten gaan, dan kun je er ook voor kiezen om verschillende weddenschappen op het Nederlands vrouwenelftal (of andere elftallen) te combineren. Met deze combiweddenschappen lopen de winsten ook flink op! Let er wel op dat niet elke aanbieder deze weddenschappen aanbiedt.

In de kwartfinale is de kans groot dat Nederland het moet opnemen tegen de Zweden. Zij lijken de voornaamste kandidaat om als nummer 2 in de poule met de Verenigde Staten te eindigen. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelde, won Nederland met 1-0. Dit was tijdens de halve finale van het WK in 2019. Ook in 2017 wist Nederland in de kwartfinale van het EK met 2-0 te winnen. Hoewel de verschillen hier dus een stuk kleiner zijn, kan een 1×2 weddenschap aangeraden worden. Heb je wat minder vertrouwen in het dameselftal, dan kan ook een Draw No Bet aangeraden worden.

Wat er verder in het toernooi gebeurt is natuurlijk lastig te voorspellen. Toch willen we een aantal type weddenschappen op een rij zetten die je kunt gebruiken. In onderstaande lijst vind je eerst de weddenschappen met het meeste risico, waarna we langzamerhand afbouwen naar weddenschappen met meer risico:

 • Voorspellen van juiste score/doelpuntenmaakster
 • Voorspellen van 1×2 weddenschap
 • Voorspellen van Over/Under weddenschappen
 • Voorspellen met Asian Handicap
 • Voorspellen van Draw no Bet
 • Voorspellen van Double Chance

OS 2021 Voetbal Topscoorders

In de voorhoede heeft Nederland natuurlijk een aantal gevaarlijke speelsters rondlopen. Wat denken we bijvoorbeeld van Lieke Martens, Shanice van der Sanden of Vivianne Miedema. Stuk voor stuk spelers die bij topploegen in Europa spelen. Ook Sherida Spitse, dé vrouw op het middenveld bij Nederland, helpt een handje.

Zowel Martens, Miedema als Spitse staan momenteel op de lijst met all-time topscoorders in Nederland. Vivianne Miedema staat ruim aan kop en wist al 69 doelpunten te maken. Ook Lieke Martens staat al op 45 doelpunten in 113 wedstrijden. Als zij haar vorm van Barcelona weet mee te nemen naar het toernooi, dan komen hier gegarandeerd nog een aantal doelpunten bij. Sherida Spitse is juist de vrouw van de penalty’s en vrije trappen. Ook zij staat al op 40 doelpunten voor het Nederlands vrouwenelftal.

LandQuotering
🇺🇸 Verenigde Staten1,68
🇳🇱 Nederland6,75
🇬🇧 Groot-Brittannië7,25
🇸🇪 Zweden11,75
🇯🇵 Japan12,25
🇧🇷 Brazilië13,25
🇨🇦 Canada18,00
🇦🇺 Australië21,00
🇳🇿 Nieuw-Zeeland100,00
🇨🇳 China150,00
🇿🇲 Zambia150,00
🇨🇱 Chili300,00

Nederlands vrouwenelftal Quoteringen

Nederland heeft een aardig grote kans om er met de gouden medaille vandoor te gaan. Kijken we naar de quoteringen van verschillende wedkantoren, dan zien we Nederland op een tweede plek staan. De topfavoriet om er met de overwinning vandoor te gaan is natuurlijk de Verenigde Staten. Dit land staat al jarenlang aan de top als het gaat om het vrouwenvoetbal. De volgende quoteringen krijg je voor de verschillende landen:

Zoals je ziet heeft Nederland met China, Zambia en Brazilië een redelijk eenvoudige poule getroffen. Daarmee ontloopt het andere toplanden als de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Zweden. Worden zowel Nederlands als de Verenigde Staten de nummer 1 in de poule, dan ontlopen beide ploegen elkaar tot de finale. Het zou daarom weleens een prachtig toernooi kunnen worden voor de Nederlandse vrouwen.

LandOdds
🇳🇱 Nederland1.72
🇧🇷 Brazilië2.85
🇨🇱 China7.00
🇿🇲 Zambia16.00

Ook in de groepsfase lijkt het een zekerheid dat Nederland doorgaat naar de volgende en tevens de nummer 1 in de poule wordt. Hiervoor krijg je namelijk de volgende quoteringen. Het lijkt er dan ook op dat Nederland vooral moet opletten voor Brazilië. Worden de Verenigde Staten de nummer 1 in poule G, dan moet Nederland geen derde worden. In dat geval zouden zij de Verenigde Staten al in de kwartfinale tegen kunnen krijgen.

Het lijkt er echter op dat zij deze ploeg gaan ontlopen. Zoals de voorspellingen er nu uitzien krijg Nederland in de kwartfinale te maken met de nummer 2 uit poule G. Zweden heeft volgens de bookmaker de grootste kans om de nummer 2 te worden.

FAQ

Kijken we naar de quoteringen, dan zien we dat er redelijk grote kansen zijn dat Nederland met meerdere gouden medailles aan de haal gaat. Bij verschillende bookmakers krijg je namelijk 1.66 keer je inzet als Nederland minder dan 13.5 gouden medailles haalt, terwijl je 2.10 keer je inzet krijgt als Nederland meer dan 13.5 medailles haalt. Naar verwachting zal Nederland ongeveer tussen de 11 en 16 medailles halen.

De Olympische Spelen starten op 23 juli om 13:00 Nederlandse tijd in Tokyo en duren tot en met 8 augustus.

In totaal zijn er 46 verschillende sporten. We hebben het hier echter niet over de verschillende disciplines. Zo kunnen er bij zwemmen alleen al meer dan 10 disciplines onderscheiden worden.

In eerste instantie speelt het Nederlands dameselftal drie wedstrijden. Bij een goede klassering komt daar een kwartfinale bij, wat het aantal op vier brengt. Winnen zij de keze kwartfinale, dan speelt het nog minimaal twee wedstrijden. Het speelt dan nog de halve finale en eventueel een finale. Wordt de halve finale verloren, dan wordt er nog gespeeld om de derde plek in de poule.

Het Nederlandse dameselftal speelt de eerste groepswedstrijden op de volgende data:
1e groepswedstrijd: Zambia – Nederland | Miyagi Stadium (13:00 uur Nederlandse tijd)
2e groepswedstrijd: Nederland – Brazilie | Miyagi Stadium (13:00 uur Nederlandse tijd)
3e groepswedstrijd: Nederland – China | International Stadium Yokohama (13:30 uur Nederlandse tijd)

Op de Olympische Spelen van 2016 werden er maar liefst 314 medailles uitgereikt. Aangezien er dit jaar een aantal sporten zijn toegevoegd, ligt dit aantal waarschijnlijk hoger.

In de historie heeft Nederland in totaal al 130 gouden medailles gehaald. Daarnaast zijn er nog 136 zilveren medailles en 149 bronzen medailles gehaald.

Tijdens de Olympische Spelen zijn er zes nieuwe sporten die worden geïntroduceerd. Dit zijn: Honkbal, Softbal, Karate, Surfen, Skateboarden en Klimmen.

Nee, de Olympische medailles zijn niet van echt goud. De gouden Olympische medaille bestaat voor 210 gram uit zilver. Echter wordt er wel een laagje 24-karaats goud aangebracht van 6 gram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.