1X2 weddenschap – hoe werkt het?

Het 1×2 type weddenschap werkt eigenlijk heel simpel.

  • De ‘1’ bij dit type weddenschap staat voor het thuisspelende team.
  • De ‘X’ staat voor een gelijkspel.
  • De ‘2’ staat voor het team dat de uitwedstrijd speelt.

De belangrijkste redenen dat veel gokkers kiezen voor dit type weddenschap, is dat het eenvoudig te gebruiken is, dat je een kans van 33% hebt om te winnen en dat je deze kans kunt vergroten door goed onderzoek te doen.

inhoud

1×2 Weddenschap Tips

1. Goed onderzoek doen

Zoals we hierboven al kort hebben aangegeven, kun je de kansen op een winnend weddenschap verhogen door goed onderzoek te doen naar beide partijen. Daarom hebben we hieronder een aantal aspecten die je moet meenemen om je onderzoek compleet te maken en de kans op de winst te vergroten.

1.1: Huidige vorm

De eerste factor die een belangrijke rol speelt is de huidige vorm van beide ploegen. Door te kijken naar wat de teams de afgelopen periode hebben gedaan, kun je beter inschatten wat zij in de komende wedstrijd gaan doen. Heeft Team A bijvoorbeeld de afgelopen wedstrijden geen enkel punt gepakt en is er daarnaast sprake van onrust bij de club, dan kan dit een belangrijke rol spelen.

Een team dat juist kwalitatief op papier minder is kan in de juiste vorm ook de topploegen verslaan. Elk seizoen zijn er legio voorbeelden van ploegen die lager op de ranglijst staan, maar enorm goed in vorm zijn. Dit kan een belangrijke rol spelen bij het voorspellen van 1×2 weddenschappen.

1.2: Onderling resultaat in het verleden

Het onderlinge resultaat uit het verleden biedt natuurlijk geen garanties voor de toekomst. Toch kan het je wel een belangrijke indicatie geven over wat er in de wedstrijd gaat gebeuren. Het heeft daarbij geen zin om bijvoorbeeld tientallen jaren terug te gaan. Kijk je echter naar de prestaties van de afgelopen drie seizoenen, dan kun je een aardig beeld schetsen van de verhoudingen tussen beide teams.

Dit geeft je tevens de mogelijkheid om de mogelijkheden voor andere weddenschappen te onderzoeken. Je krijgt namelijk ook beter inzicht in het aantal gescoorde doelpunten, kaarten en andere statistieken. Deze gegevens kun je gebruiken om nog een aantal andere weddenschappen te plaatsen. Daar komen we later nog op terug.

1.3: Wat staat er op het spel

Hoewel deze vraag in het begin van een competitie onnodig is, kan het vooral aan het einde van het seizoen een belangrijke factor zijn. Een ploeg die bijvoorbeeld al kampioen is of al gedegradeerd is, heeft weinig meer om voor te spelen. Daarnaast geldt hetzelfde voor ploegen die in de middenmoot staan aan het einde van het seizoen. Deze teams kunnen niets meer doen aan de bovenkant van de competitie, maar kunnen ook niet meer degraderen.

En niet alleen in de competitie is dit het geval. Ook bij grote toernooien als de Champions League of de Europa League kan dit een belangrijke vraag zijn. Een team dat de underdog is kan namelijk ook de tactiek aanpassen om een ronde verder te komen in het toernooi. Een ploeg die zich namelijk helemaal ingraaft kan hierdoor moeilijker te verslaan zijn.

1.4: Blessures/Schorsingen

Tot slot zijn de blessures en schorsingen nog belangrijke facetten om mee te nemen. Blessures of schorsingen van wisselspelers hebben natuurlijk een minimaal effect. Gaat het echter om sterspelers als Ronaldo, Messi, Neymar of Mbappé bij voetbalwedstrijden, dan kan dit een belangrijke rol spelen in de uiteindelijke uitslag.

Naast dat huidige blessures belangrijk zijn om mee te nemen, is het ook verstandig om te kijken naar spelers die terugkomen van een blessure. Heeft een speler er lange tijd uit gelegen, dan is de kans groot dat deze nog niet op topniveau is. Daarnaast is de kans ook klein dat deze speler een hele wedstrijd gaat spelen. Door dit soort aspecten mee te nemen in je onderzoek, heb je een beter beeld van de mogelijke uitslagen.

2. Marges van bookmakers

De marges bij bookmakers spelen een cruciale rol bij het verhogen van je winsten. Doe je namelijk goed onderzoek bij de verschillende bookmakers, dan krijg je al snel in de gaten dat de quoteringen niet bij elke bookmaker hetzelfde zijn. Zeker wanneer je ervoor kiest om alleen maar individuele weddenschappen af te sluiten, kan het verschil enorm zijn. Hoewel het bij kleine bedragen allemaal te overzien valt, gaat het verschil vooral optellen als je speelt met grotere bedragen.

Kies je echter voor de combinatieweddenschappen (die hieronder aan bod komen), dan is het verstandig om te kijken naar bookmakers waar je gemiddeld de hoogste quoteringen kunt halen. Wil je weten hoe je eenvoudig de marges van bookmakers kunt berekenen? Dat lees je hier!

3. Combineer 1×2 weddenschappen

Als we geld inzetten op wedstrijden, willen we natuurlijk een zo hoog mogelijke winst behalen. Vaak is dat bij één enkele wedstrijd een stuk moeilijker, aangezien de quoteringen óf heel laag zijn óf je dusdanig veel geld moet inzetten dat het risico te groot wordt. Een oplossing is in dit geval het inzetten op meerdere wedstrijden. Dit worden ook wel de combinatieweddenschappen genoemd. Hieronder leggen we je met een voorbeeld uit hoe dit werkt én waarom het interessant is.

Voorbeeld
Laten we als voorbeeld een viertal wedstrijden pakken die op 14 augustus op de eerste speelronde in de Eredivisie worden gespeeld. Daarbij kijken we naar:

WedstrijdQuotering Team AQuotering GelijkspelQuotering Team B
RKC Waalwijk – AZ Alkmaar5.804.701.44
Heracles Almelo – PSV Eindhoven4.754.351.57
Fortuna Sittard – FC Twente2.403.452.70
Ajax Amsterdam – NEC Nijmegen1.098.9019.50

Zet je in op de favorieten van alle wedstrijden individueel én winnen deze ook allemaal de wedstrijd, dan krijg je het volgende uitbetaald: 1,44 + 1,57 + 2,40 + 1,09 = 6,50 per €4 die je inzet. Je winst is in dat geval dus €2,50.

Zet je echter in met een combinatieweddenschap, dan vallen de winsten direct een stuk hoger uit. In dat geval krijg je namelijk: 1,44 * 1,57 * 2,40 * 1,09 = 5,90 per €1 die je inzet. Zet je in dat geval dus ook €4 in, dan maak je direct kans op €23,60. Dit is bijna 10 keer zoveel als met reguliere weddenschappen.

Zoals je in bovenstaand voorbeeld kunt zien, is het dus veel interessanter om combinatieweddenschappen te plaatsen. Ook met het inzetten van lage bedragen maak je op deze manier kans op grote prijzen. En hoe meer wedstrijden je met elkaar combineert, hoe hoger én sneller de winsten oplopen.

4. Cash-out Opties

Om meer zekerheid in te bouwen in je weddenschappen, kun je kiezen voor de Cash-out optie. Dit betekent dat je de winsten kunt laten uitbetalen, zonder dat de uitslag van het weddenschap vaststaat. In sommige gevallen bieden online bookmakers je deze optie aan. Let er dus op dat niet alle bookmakers deze optie aanbieden. Bookmakers die deze optie wél aanbieden, doen dit ook niet bij elke wedstrijd. Het bedrag dat je uitbetaald krijgt is wel afhankelijk van het spelverloop.

Je hebt met de Cash-out optie de mogelijkheid om:

  • De controle van wedstrijden in eigen hand te houden.
  • Winsten veilig te stellen of het risico op een verliezend weddenschap te verlagen.
  • Weddenschappen laten uitbetalen zonder dat de uitslag vastligt.

Om je op weg te helpen én ervoor te zorgen dat je deze optie niet uit het oog verliest, hebben we hieronder wederom een voorbeeld voor je. Hier gebruiken we wederom een van de Eredivisiewedstrijden voor die op 14 augustus staan ingepland.

Voorbeeld

WedstrijdQuotering Team AQuotering GelijkspelQuotering Team B
RKC Waalwijk – AZ Alkmaar5.804.701.44

De quoteringen die hierboven zijn benoemd worden gebruikt als leidraad voor het voorbeeld. Stel je voor dat je €10 hebt ingezet op een overwinning voor RKC Waalwijk. Komt je voorspelling uit, dan krijg je hier €58 voor. Nu gebeuren de volgende dingen in de wedstrijd.

In de 40e minuut van de wedstrijd komt RKC Waalwijk met 1-0 voor. Je krijgt een update van de bookmaker, waarbij ze jou €30 bieden. Doe je dit, dan heb je geen kans meer om de €58 te winnen, maar ben je nu wel verzekerd van het geboden geld. Je kunt ook wachten tot de wedstrijd tot haar einde loopt, maar dan loop je het risico de weddenschap te verliezen.

In de 80e minuut staat RKC enorm onder druk, maar staat het nog steeds voor. In plaats van de eerder geboden €30, krijg je nu €45 of zelfs €50 aangeboden. Dit komt doordat de bookmaker haar verlies wil beperken. In plaats van €58 te betalen, wil het je verleiden om met de €45 akkoord te gaan. Weet RKC de overwinning veilig te stellen, dan win je €58. Verlies je echter, dan ben je jouw inzet kwijt.

5. Live weddenschappen

Een andere optie om je winsten te verhogen, is door gebruik te maken van Live Weddenschappen. Ook bij dit type weddenschap kun je namelijk inzetten op Team A, Team B of een gelijkspel. Let er echter wel op dat de quoteringen in dit geval een stuk lager zijn. Dit komt doordat je het verloop van de wedstrijd mee kunt nemen in je beslissing. Daarnaast kan de huidige stand ook invloed hebben op de quoteringen. Een team dat al voor staat heeft natuurlijk een grotere kans om te winnen.

1×2 vs Andere type weddenschappen

Natuurlijk zijn er ook andere type weddenschappen die je als gokker kunt gebruiken om je winsten te behalen. Echter zit er een groot verschil tussen de verschillende weddenschappen. Hieronder hebben we dan ook de belangrijkste weddenschappen op een rij gezet. Daarmee beginnen we met het weddenschap dat het meeste risico oplevert.

Correcte Score

Laten we beginnen met het voorspellen van de juiste score. Dit is natuurlijk een van de moeilijkste weddenschappen die er te vinden zijn. Niet alleen moet je in dit geval bepalen wie de wedstrijd gaat winnen, ook moet je de juiste eindstand weten te voorspellen. Doordat dit type weddenschap een stuk moeilijker is dan bijvoorbeeld een 1×2 weddenschap, liggen hier de quoteringen vaak ook hoger.

Afhankelijk van de scoringsdrift van beide teams worden de quoteringen opgemaakt. Het kan dus zijn dat je een lagere quotering krijgt voor een stand van 2-0 dan voor een eindstand van 1-0. In dat geval denkt de bookmaker ook dat er veel doelpunten gaan vallen.

Een overeenkomst tussen beide type weddenschappen is dat je hier ook kunt inzetten op winst voor team A, een gelijkspel of winst voor team B. Hierdoor lijkt het veel op een 1×2 weddenschap, maar ligt de moeilijkheidsgraad (en dus ook de quoteringen) wat hoger.

Draw No Bet

Draw No Bet is een type weddenschap dat lijkt op een Moneyline weddenschap. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. Allereerst heb je bij het Moneyline weddenschap niet de mogelijkheid om in te zetten op een gelijkspel. Hierdoor kun je maar inzetten op A of B. Bij een Draw No Bet type weddenschap kun je ook alleen inzetten op A of B, maar is er wel de mogelijkheid dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Is dat het geval, dan krijg je bij het Draw No Bet type weddenschap je geld terug.

Daardoor zit er ook een verschil in de quoteringen die je voor beide weddenschappen krijgt. Doordat de bookmaker bij een Draw No Bet type weddenschap het geld aan de gokker terug moet geven, zijn de quoteringen een stuk lager. Het risico voor de bookmaker om het weddenschap te verliezen is namelijk toegenomen. In 66% van de uitkomsten moet de bookmaker aan de speler uitbetalen, terwijl dat bij Moneyline maar in 50% van de uitkomsten nodig is.

Double Chance

Tot slot hebben we dan nog Double Chance. Dit is ook direct het type weddenschap waar je de laagste quoteringen voor krijgt. Zoals de naam van het weddenschap al zegt, heb je in dit geval de mogelijkheid om op twee verschillende uitslagen in te zetten. Eindigt de wedstrijd in een van deze voorspellingen, dan win je.

Doordat er een kans is van 66% dat je de weddenschap wint, wil de bookmaker er natuurlijk zo min mogelijk verlies op leiden. Daarom kiezen zij ervoor om de quoteringen bij dit type weddenschap enorm te verlagen. Dit type weddenschap wordt ook alleen aangeraden bij combinatieweddenschappen óf als je kiest om in te zetten op de underdog. Ze je in op de topfavoriet in een wedstrijd, dan levert dit type weddenschap dusdanig lage quoteringen op dat het niet interessant is.

FAQ

Bij een 1×2 weddenschap kun je inzetten op Team A, Team B of een gelijkspel tussen beide teams. Je hebt hierbij dus 33% kans om te winnen.

Een 1×2 weddenschap kun je zowel vooraf als tijdens de wedstrijd gebruiken. Tijdens de wedstrijd zal de quotering van een 1×2 weddenschap lager zijn. Echter heb je dan wel de mogelijkheid om het verloop van de wedstrijd mee te nemen in je keuze.

Een gelijkspel betaald vrijwel altijd goed uit. Dit komt omdat de kans dat een gelijkspel de einduitslag is, niet zo heel groot is.

De winkansen bij 1×2 weddenschappen kun je verhogen door goed onderzoek te doen naar de verschillende teams. Kijk bijvoorbeeld naar de huidige vorm, blessures en schorsingen en of er nog iets op het spel staat voor beide teams.

Alternatieve weddenschapstypen die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Double Chance, Draw no Bet of een Correcte score weddenschap. De moeilijkheid van deze weddenschappen kan sterk verschillen.

Onderzoek doen naar marge draagt bij aan het krijgen van hogere quoteringen. Er kan namelijk een groot verschil zitten tussen verschillende bookmakers. Door hier op een slimme manier gebruik van te maken, kun je de hoogste quoteringen veiligstellen.

Het is zeker mogelijk om verschillende type weddenschappen te combineren. Zo kun je gemakkelijk een betting slip maken met een 1×2 weddenschap, een Draw No Bet en een correcte score weddenschap.

Meer winnen met 1×2 weddenschappen doe je door combinatieweddenschappen af te sluiten. Bij combinatieweddenschappen worden de quoteringen namelijk telkens verdubbeld. Hierdoor kun je uiteindelijk veel hogere quoteringen bemachtigen dan wanneer je individuele weddenschappen afsluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.