Wedden op Tennis

Wedden op tennis

Tennis is al decennialang een wereldwijd bekende sport. Met de verschillende ondergronden, speelstijlen en weersomstandigheden, zijn er overal wel specialisten voor te vinden. Toch zetten nog maar weinig gokkers in op tenniswedstrijden, terwijl dit wel mooie kansen biedt.

Tennis weddenschappen

Over het algemeen maken vrijwel alle bookmakers gebruik van dezelfde type weddenschappen bij het wedden op tennis. Deze hebben we hieronder kort maar krachtig samengevat:

 • De winnaar: Natuurlijk is het meest gebruikte en populairste weddenschap het inzetten op de winnaar van de wedstrijd. We zien dat vrijwel alle beginnende gokkers ervoor kiezen om dit type weddenschap in het begin te gebruiken. 
 • Aantal sets: Een over/under weddenschap is het aantal sets dat er gespeeld gaan worden. In dat geval wordt er door de bookmaker een aantal sets gegeven, waarbij jij als gokker moet voorspellen of er meer of minder sets gespeeld gaan worden. 
 • Handicaps: Het is ook mogelijk om te wedden met een handicap. In dat geval geef je een tennisser een virtuele voorsprong of achterstand in de wedstrijd of set. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als het wedden op voetbalwedstrijden. 
 • Juiste score: Het is ook nog mogelijk om in te zetten op de juiste score. Dit kan zowel de score in sets als de eindstand van een set zijn. Eindstand van een wedstrijd kan bijvoorbeeld 2-1 in sets zijn, terwijl de setstand 7-5 of 6-3 kan zijn bijvoorbeeld. 
 • Winnaar van de set: Naast dat je in een set de juiste stand kunt voorspellen, is het ook mogelijk om de winnaar van een enkele set te voorspellen. 
 • Weddenschappen op langere termijn: En tot slot nog de weddenschappen op de langere termijn. Er wordt in dat geval niet ingezet op een wedstrijd, maar eerder op een toernooi. Een mooi voorbeeld is de voorspelling dat Nadal Rolland Garros gaat winnen.

Wedden op Tennis in Nederland: Betrouwbare bookmakers

Tennis weddenschappen afsluiten in Nederland is sinds het ingaan van de nieuwe wetgeving bij een groot aantal verschillende bookmakers mogelijk. Toch is het belangrijk om de juiste bookmaker te kiezen, waarbij je bij het wedden op tennis moet letten op de quoteringen die worden aangeboden, de weddenschappen die mogelijk zijn en natuurlijk ook het aanbod aan tenniswedstrijden.

De beste bookmaker voor tennis weddenschappen

Na verschillende online bookmakers vergeleken te hebben, zien we dat bet365 het breedste aanbod aan tenniswedstrijden in het assortiment heeft opgenomen. Hier heb je verschillende mogelijkheden om in wedden op tennis bij onder meer Challenger-toernooien, WTA-toernooien, ITF-toernooien en ga zo nog maar even door. Doordat de quoteringen bij Bet365 prima in orde zijn, is het een aanrader om bij deze online bookmaker te wedden op tennis.

Daarnaast zien we nog dat zij het brede aanbod aan tenniswedstrijden ook ver van tevoren aanbieden. Het is al maanden van tevoren mogelijk om te wedden op tennis op grote toernooien als Wimbledon, US Open, de French Open en de Australian Open. Natuurlijk speelt veiligheid hier ook een belangrijke rol in. We hebben zelf ervaren dat je bij Bet365 veilig, legaal en betrouwbaar weddenschappen af kunt sluiten.

Hieronder hebben we van de drie grootste bookmakers in Nederland (BetCity, Bet365 en TOTO) de belangrijkste voordelen op een rij gezet:

bet365 4.90/5 Bet365 bonus code

tot €100
 • Breed aanbod aan sportweddenschappen, waaronder ook wedden op tennis.
 • Uitstekende quoteringen.
 • Ver van tevoren mogelijk om weddenschappen op wedstrijden af te sluiten.
 • Veel verschillende type weddenschappen beschikbaar.
BetCity 4.86/5 BetCity bonus code

tot €50
 • Weddenschappen met Odds Boost voor tijdelijk verhoogde quoteringen.
 • Breed aanbod aan tenniswedstrijden.
 • Uitstekende bonus die je ook kunt inzetten voor wedden op tennis.
TOTO 4.81/5 TOTO bonus code

tot €50
 • Al jarenlang ervaring op de Nederlandse markt in het aanbieden van sportweddenschappen.
 • Mooie welkomstbonus om gebruik van te maken.
 • Regelmatig gratis weddenschappen waar je van kunt profiteren.

Nu we weten bij welke verschillende bookmakers het mogelijk is om weddenschappen in Nederland af te sluiten, is het tijd om ook eens te gaan kijken hoe je de kans op een gewonnen weddenschap kunt verhogen!

10 Tips voor Wedden op Tennis

Er zijn tips waar je rekening mee kunt houden wanneer je gokt op tennis. Met de volgende tips kun jij de kans op een goede gok sterk vergroten.

1: Kies een bookmaker met de beste quoteringen

Voordat je kunt beginnen met wedden op tennis, is het belangrijk om een juiste bookmaker te kiezen. Het is niet aan te raden om willekeurig een bookmaker te kiezen, aangezien je hierdoor grote winsten mis kunt lopen. We adviseren daarom om goed onderzoek te doen naar de verschillende bookmakers en een bookmaker te kiezen die veilig, legaal en betrouwbaar is.

Daarnaast moeten er natuurlijk ook goede quoteringen worden aangeboden voor tenniswedstrijden. Let daarbij goed op de marge van de bookmaker. Hoe lager de marge, hoe gunstiger die voor jou als gokker is. Naast het onderzoek doen naar de bookmaker, is een gedegen onderzoek naar de wedstrijd zelf ook belangrijk.

Bookmakers’ marges voor tennis

BookmakerMargeG. Dimitrov vs H. HurkaczJ. Sinner vs A. ZverevD. Schwarzman vs S. Tsitsipas
bet3655,45%1: 2.10 – 2: 1.721: 2.75 – 2: 1.441: 3.20 – 2: 1.36
BetCity5,71%1: 2.00 – 2: 1.821: 2.95 – 2: 1.401: 3.00 – 2: 1.36
TOTO4,33%1: 2.00 – 2: 1.821: 2.95 – 2: 1.431: 3.15 – 2: 1.38
Gecontroleerd om 13:10 op 15.04.2022

Zoals je kunt merken, biedt TOTO de laagste marges. Hoewel we hebben opgemerkt dat bet365 normaal gesproken hogere odds biedt voor de favoriet. Hieronder kun je de vergelijking van odds vinden voor ATP Monte Carlo gecontroleerd op de dag van het evenement.

2: Aantal games

Daarnaast is het inzetten op het aantal games in een wedstrijd een goede manier om geld te verdienen. Dit gebeurt vaak als er wordt ingezet op het aantal games dat er minimaal gespeeld gaat worden. Kijk daarbij naar de spelers die aan de wedstrijd meedoen en het gemiddelde aantal games dat ze in een wedstrijd winnen. Dit geeft een goede indicatie.

Het grote voordeel hiervan is dat je dit kunt baseren op historische cijfers, niet alleen van een speler maar ook van de spelers die tegen elkaar spelen. Zijn ze enorm aan elkaar gewaagd en worden er altijd veel sets of games gespeeld, dan is het aan te raden om hier gebruik van te maken.

3: Live Betting

Een laatste tip kan zijn om altijd te kiezen voor live-betting bij het wedden op tennis. Hiervoor moet je wel de wedstrijd zelf volgen, maar heb je ook de kans om direct in te spelen op veranderingen in de wedstrijd. Door op het juiste moment in te spelen op deze veranderingen, kun je als gokker mooie winsten maken.

Bij Live Betting komen echter ook wel een aantal nadelen kijken. Een van de belangrijkste is bijvoorbeeld dat je in dat geval wel de hele wedstrijd moet volgen. Doe je dat niet, dan heb je vaak geen juist beeld van de situatie in een wedstrijd en kun je op een verkeerd moment een verkeerd weddenschap afsluiten.

Een ander (klein) nadeel is dat je vaak voor Live Weddenschappen ook mindere quoteringen krijgt, zeker als de favoriet al op weg is naar de overwinning. Dit geldt zowel voor het wedden op tennis als het wedden op andere sporten. Speelt Rafael Nadal bijvoorbeeld op Rolland Garros een wedstrijd tegen een slechtere tegenstander, dan krijg je hier vóór de wedstrijd al lage quoteringen voor. Staat Nadal in de eerste set al meteen met 4-0 voor, dan zijn de quoteringen nog lager. Maak daarom een goede afweging tussen het vooraf inzetten op een tenniswedstrijd en het kiezen voor Live weddenschappen.

4: Type weddenschappen

Hoewel veel beginnende gokkers kiezen voor het voorspellen van de winnaar bij het wedden op tennis, zijn er zoveel meer weddenschappen mogelijk die je winsten op kunnen leveren. Heb je te veel twijfel over de winnaar van een wedstrijd, probeer dan een ander type weddenschap. Daarbij kun je denken aan een over/under weddenschap of het wedden met een handicap.

BookmakerAantal evenementenEvenementen en toernooienWedtypes
Bet36542ATP, Challenger, ITF, Virtueel tennis en meer.Moneyline; Over/Under; Handicap; Correct score
BetCity7ATP, ATP Dubbel, Challenger, ITF Heren/Dames, ITF Dames Dubbel, Grand Slams.Moneyline; Over/Under; Handicap; Correct score
TOTO6Billie Jean King Cup, ATP Tour, Challenger, Grand Slams.Moneyline; Over/Under; Handicap; Correct score

Bij het kiezen van een weddenschap kan het daarnaast zijn dat bookmakers een zogenaamde Odds Boost aanbieden. In dat geval worden de quoteringen van een wedstrijd tijdelijk geboost. Dit geldt dus ook voor de grote favoriet. Op die manier kun je een belangrijke slag slaan, aangezien je hier zelfs voor de favoriet een mooie uitbetaling krijgt!

5: De Vorm van de Speler

De vorm van de speler kan van doorslaggevend belang zijn wanneer je inzet op een tenniswedstrijd. Dat komt omdat het vertrouwen bij tennis erg belangrijk is. Een tennisspeler die veel zelfvertrouwen heeft, zal de bal harder en sneller durven te raken. Daarnaast is de kans ook groter dat deze meer risico neemt bij het slaan van de bal.

Een speler zonder zelfvertrouwen is daarentegen angstiger op de baan en zal er alles aan willen doen om de bal terug in het speelveld te krijgen. Hierdoor is de snelheid en de kracht die men achter een bal zet vaak wat lager. Dit geeft de tegenstander weer meer kans. Dit is dan ook de reden dat de vorm van een tennisspeler van groot belang is.

Om de vorm van een speler te herkennen, adviseren we om te letten op de volgende factoren:

 • Resultaten in de afgelopen wedstrijden;
 • Kijk naar de uitstraling van een speler om te bepalen of deze veel zelfvertrouwen heeft;
 • Het continu kijken naar de coach op de tribune om te kijken of het wel goed gedaan wordt;
 • Het aantal wedstrijden/toernooien dat in de afgelopen periode gespeeld is.
 • Fysieke gesteldheid. Hoe ziet iemand eruit? Oogt de speler fit en in goede conditie of oogt deze vermoeid en misschien wat te zwaar?

6: Blessures van een Speler

Ook eventuele (kleine) blessures zijn van belang bij het wedden op tennis. De voorgaande blessures kunnen van invloed zijn op de uitslag van een wedstrijd. Daarom is het van belang om ook de sociale media in de gaten te houden, waarop vaak wordt vermeld als een belangrijke speler geblesseerd raakt.

We adviseren daarom altijd om de blessures van een speler in de gaten te houden voordat je een weddenschap afsluit. Het is namelijk mogelijk dat een wedstrijd wordt gecanceld of wordt verplaatst door de blessure van een speler. In dergelijke gevallen kan een bookmaker besluiten om de weddenschap ongeldig te verklaren, waardoor je je bonus of geld kunt kwijtraken.

Het checken op blessures is dus niet alleen belangrijk voor de uitkomst van je weddenschap, maar heeft ook direct invloed op je portemonnee als de wedstrijd gecanceld wordt.

7: De Ondergrond

Zoals eerder benoemd, is ook de ondergrond van belang bij het wedden op tennis. Kijk naar de verschillende spelers die meedoen aan het toernooi en naar de ondergrond. Wordt het toernooi op een gravel ondergrond gespeeld en doet Nadal mee, dan maakt hij een grote kans. Hetzelfde geldt voor een toernooi op hardcourt waar Djokovic aan meedoet.

Het is daarbij ook belangrijk om de kwaliteiten van een speler af te zetten tegen de ondergrond waarop gespeeld wordt. Hieronder hebben we een overzicht gegeven van de kenmerken van de verschillende ondergronden:

Gras:

 • Bal stuitert niet hoog op.
 • Snelle ondergrond door het minder stuiteren van de bal. 
 • Snel slijtage van de grasmat, wat invloed kan hebben op het stuiteren van de bal.
 • Gladde baan bij vochtige omstandigheden.

Hardcourt:

 • Harde ondergrond, valpartijen zorgen snel voor blessures.
 • Afhankelijk van de coating een snelle of langzame baan.

Gravel:

 • Uitstekende balsnelheid en balsprong.
 • Blessures voorkomen door maken van ‘slidings’.
 • Gladheid in koude en natte omstandigheden.

8: Het Weer

Ten vierde is het weer van belang. Tennisspelers als Djokovic spelen graag in droge omstandigheden waarbij het niet te warm is. Nadal speelt op zijn beurt juist graag in extreme hitte. Kijk daarom ook naar het weer in de periode van het toernooi.

9: Eerdere Wedstrijden

Ook het kijken naar eerdere wedstrijden tussen beide spelers kan belangrijk zijn. Heeft de ene spelers al vaak gewonnen van de ander, dan is er een goede reden om op de ene speler in te zetten. De onderlinge strijd tussen deze twee wordt namelijk vaker door de een gewonnen dan door de ander.

Hierbij spelen statistieken een belangrijke rol. Hiermee kun je niet alleen naar de uitslag kijken, maar ook naar andere belangrijke factoren. Denk daarbij aan het aantal fouten dat een speler gemaakt heeft. Zie je dat speler A telkens verliest van speler B, maar wel steeds dichterbij komt? Dan kan het ook eens aan te raden zijn om in te zetten op speler A, ook omdat je hier waarschijnlijk mooie quoteringen voor krijgt.

10: Kijk naar Motivatie

Ook de motivatie van een speler is van belang. Heeft de speler net een groot toernooi als Roland Garros, de US Open of Wimbledon achter de rug, dan is de kans groot dat deze in het toernooi erna minder presteert. Deze speler heeft namelijk zijn focus gelegd op het grote toernooi om hier in vorm te zijn. Het toernooi daarna kan het daarom zomaar maar eens minder zijn.

Factoren die Invloed Hebben op een Weddenschap

De Locatie

Tennis Toernooien

Zoals eerder benoemd, zijn er vele factoren die invloed hebben op de uiteindelijke uitslag van een tenniswedstrijd. We moeten daarbij bijvoorbeeld denken aan de locatie. De locatie waar gespeeld wordt heeft veel invloed op de uiteindelijke winnaar. Alle spelers hebben een favoriete ondergrond om op te spelen, evenals een omstandigheid waar ze graag in spelen.

Indoor of Outdoor

Allereerst is het feit of het indoor of outdoor is van belang. Indoor spelers hebben vaak moeite met het omgaan met omstandigheden op de baan, zoals de wind, zonneschijn of de temperatuur. Zij hebben dan ook een voorkeur om binnen te spelen. Hier is de lucht vaak wat droger, maar is men wel altijd gegarandeerd van een tenniswedstrijd die doorgaat. Spelers die graag buiten spelen, kunnen juist erg goed omgaan met de variërende omstandigheden. Dit is een eerste factor waar je als gokker rekening mee moet houden.

Ondergrond

tennisbaan

Daarnaast is de ondergrond waarop gespeeld wordt belangrijk. De ondergrond kan bijvoorbeeld bestaan uit (kunst)gras, gravel of hardcourt. De baan is erg afhankelijk van de snelheid en de beweeglijkheid van het spel. De hardcourt banen zijn trager dan bijvoorbeeld de (kunst)gras- of gravelbanen. Deze zijn sneller en geven de spelers meer mogelijkheden om over de ondergrond te glijden. Bij hardcourt is dit erg lastig. Veel spelers hebben een favoriete ondergrond waarop zij spelen, wat veel invloed heeft op de uitslag van een wedstrijd.

Klimaat

Tot slot is het klimaat van belang. Kijken we bijvoorbeeld naar Rafael Nadal, dan zal je al snel opvallen dat hij graag op gravel speelt in warme omstandigheden. Zijn Spaanse afkomst heeft hier veel mee te maken. Kijkende naar toernooien zijn bijvoorbeeld Roland Garros en Wimbledon erg geschikt, aangezien deze toernooien vaak gespeeld worden bij extreme warmte. Zo heeft elke spelers zijn eigen specifieke voorkeuren die van invloed kunnen zijn op de uitslag van een tenniswedstrijd. Gokken op tennis is daarom van veel factoren afhankelijk.

Tenniskalender 2022

Ook in 2022 zijn er weer enorm veel verschillende tenniswedstrijden die er op de kalender staan. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste toernooien voor je opgesteld, waarbij we tevens kijken naar de kenmerken van het toernooi, wanneer het gespeeld wordt én of er natuurlijk een favoriet aan te wijzen is!

Australian Open (17.01-30.01.2022)

Laten we beginnen met de Australian Open, een toernooi dat al sinds 1905 gehouden wordt in Melbourne Park. Het is een buitentoernooi dat op hardcourt gespeeld wordt en standaard in januari plaatsvindt. Dat wil ook zeggen dat de editie voor 2022 al geweest is, die van 17 januari tot 30 januari 2022 heeft plaatsgevonden. Destijds konden verschillende spelers niet meedoen in verband met inreisbeperkingen. De eindoverwinning ging dit jaar uiteindelijk naar Rafael Nadal.

French Open (22.05-05.06.2022)

De French Open staat bij het brede publiek ook wel bekend als Roland Garros, het tennistoernooi dat al jarenlang een vaste plek op de kalender heeft. Het toernooi wordt buiten op gravel gespeeld, waarbij er elk jaar 128 enkelspelers zijn, terwijl er 64 deelnemers meedoen in de categorie dubbel. Het toernooi wordt als sinds 1891 gespeeld, waarbij Rafael Nadal de meest dominante speler is bij de mannen met 13 titels.

Chris Evert behaalde als succesvolste vrouw 7 titels in Frankrijk. Dit jaar wordt het toernooi gehouden van 22 mei tot en met 5 juni, waarbij Rafael Nadal natuurlijk weer een van de grote favorieten is.

Wimbledon (27.06-10.07.2022)

Wimbledon is natuurlijk hét tennistoernooi dat op gras gespeeld gaat worden. Dit tennistoernooi, altijd gespeeld in Londen op gratis, vind elk jaar plaats in de periode juni en juli. Ook dit jaar staat het toernooi weer op de kalender van 27 juni tot 10 juli 2022. Het afgelopen jaar wist Novak Djokovic in de finale te winnen van Matteo Berrettini.

In de afgelopen tien jaar wist Novak Djokovic maar liefst zes keer te winnen, terwijl hij één finale verloor op Wimbledon. Zijn succes op het Londense gras maakt hem ook dit jaar weer een van de grote favorieten voor de eindoverwinning. Verliezend finalist bij de vrouwen Ashleigh Barty staat momenteel op een eerste plek op de WTA-ranking, wat haar ook een van de favorieten maakt.

US Open (29.08-11.09.2022)

En als laatste grote toernooi hebben we dan nog de US Open, het tennistoernooi dat standaard op een hardcourt baan wordt gespeeld. Het is een toernooi dat als sinds 1881 op de kalender staat en behoort tot de grote Grand Slam toernooien. Bij de mannen wist verrassing Dominic Thiem er in 2020 nog met de eerste plek vandoor te gaan, terwijl bij de vrouwen Naomi Osaka het toernooi won.

ATP en WTA

ATP-toernooien zijn de tennistoernooien die georganiseerd worden door de Association of Tennis Professionals (ATP). Daaronder vallen ook de Grand Slam toernooien. Op basis van de resultaten die behaalt zijn in deze toernooien, wordt er een ranglijst bijgehouden. Op basis van deze ranglijst doen de beste acht spelers aan het einde van het seizoen mee aan de ATP World Tour Finals.

Ook bij de vrouwen is een vergelijkbare toernooiopzet bedacht. Deze staan bekend als de WTA-toernooien. WTA staat voor Women’s Tennis Association. Ook hier doen de beste acht speelsters aan het einde van het seizoen mee aan de WTA Tour Championships. De 12 speelsters die daarop volgen, doen mee aan de WTA Elite Trophy.

Ranglijst mannen ATP

RankSpelerLeeftijdPuntenToernooien gespeeld
1Novak Djokovic34842013
2Daniil Medvedev26841023
3Alexander Zverev24719523
4Rafael Nadal35711512
5Stefanos Tsitsipas23598026
6Matteo Berrettini25494522
7Casper Ruud23438027
8Andrey Rublev24437527
9Felix Auger-Aliassime21362526
10Cameron Norrie26344027
Bijgewerkt op 15.04.2022

Ranglijst vrouwen WTA

Rank SpelerLeeftijd Toernooien gespeeld Punten 
1IGA ŚWIĄTEK20166711
2BARBORA KREJCIKOVA26254975
3PAULA BADOSA24294885
4ARYNA SABALENKA23204711
5MARIA SAKKARI26184705
6ANETT KONTAVEIT26214511
7KAROLINA PLISKOVA30164252
8DANIELLE COLLINS28173151
9ONS JABEUR27193095
10GARBIÑE MUGURUZA28183070
Bijgewerkt op 15.04.2022

Spelers en Voorkeuren

Roger Federer

Roger Federer

Allereerst Roger Federer; de Zwitser die al jarenlang als een van de beste tennissers ter wereld wordt gezien. Federer is een rechtshandige speler die qua ondergrond op veel verschillende ondergronden kan spelen. Het merendeel van zijn titels wint hij echter op (kunst)gras. Sinds zijn debuut in het tennis in 1996 won hij al 103 titels. Zijn langste periode als nummer 1 van de wereld duurde maar liefst 310 weken.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Rafael Nadal is een Spaanse tennisspeler die op zijn hoogtepunt 209 weken lang de nummer 1 van de wereld was. In zijn carrière won hij al 85 titels, de meerderheid daarvan op gravel. Dit is dan ook zijn favoriete ondergrond. Het befaamde Franse tennistoernooi Roland Garros won hij maar liefst 12 keer, allen op gravel. Nadal staat vooral bekend vanwege zijn herkenbare linkshandige slag en de vele trekjes die hij heeft. Zo stapt hij nooit op de witte lijnen en staan zijn bidons altijd met het logo precies naar voren. Ook zijn service is erg bekend, omdat hij voordat hij serveert een heel ritueel afwerkt.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Novak Djokovic is een Servische tennisser die vooral bekend staat vanwege zijn uithoudingsvermogen. Hierdoor is hij in staat om de meest onmogelijke ballen, toch nog terug het veld in te krijgen. Djokovic is rechtshandig en vooral sterk op de hardcourt ondergrond. De Australian Open is dan ook zijn favoriete toernooi. Hoewel ook de US Open op hardcourt wordt getennist, is Djokovic pas driemaal in staat geweest om de titel op zijn naam te schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.