Wedden op Tennis

Wedden op tennis

Wedden op tennis is in Nederland mogelijk bij legale bookmakers met een kansspel vergunning. Er zijn momenteel meer dan 10 verschillende bookmakers in Nederland die tennis weddenschappen aanbieden. We hebben uitgezocht welke de beste zijn en hebben een top 3 gemaakt. Deze drie hebben het grootste aanbod en de beste quoteringen voor tennis wedstrijden. Zo weet je wat de voordelen en nadelen van deze bookmakers zijn en kan je uiteindelijk de beste keuze maken.

Daarnaast kijken we ook naar de bonussen die ze aanbieden en wat voor weddenschappen er allemaal aangeboden worden voor tennis en hoe deze werken. Zo kan je zo voordelig mogelijk spelen en weet je exact hoe alles werkt.

inhoud

Wedden op tennis bij online bookmakers 2024

Bet365 4.90/5 Bet365 bonus code
Tennis bonus
€50
 • voordelen Breed aanbod aan sportweddenschappen, waaronder ook wedden op tennis.
 • voordelen Uitstekende quoteringen.
 • voordelen Ver van tevoren mogelijk om weddenschappen op wedstrijden af te sluiten.
 • voordelen Veel verschillende type weddenschappen beschikbaar.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Unibet 4.81/5 Unibet Bonus Code
Tennis bonus
€50
 • voordelen Al jarenlang ervaring op de Nederlandse markt in het aanbieden van sportweddenschappen.
 • voordelen Mooie welkomstbonus om gebruik van te maken.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Bet365 – De beste bookmaker voor tennis wedden

Wedden op tennis bij bet365 Nederland

Na verschillende online bookmakers vergeleken te hebben, zien we dat bet365 het breedste aanbod aan tenniswedstrijden in het assortiment heeft opgenomen. Hier heb je dus de meeste verschillende mogelijkheden om te wedden op tennis, bij onder meer Challenger-toernooien, WTA-toernooien, ITF-toernooien en nog veel meer. Bet365 is volgens ons ook een van de beste bookmakers in Nederland voor sportweddenschappen in het algemeen, gezien ze mooie quoteringen hebben vergeleken met andere aanbieders en een enorm breed aanbod hebben.

Hiernaast zien we nog dat zij het brede aanbod aan tenniswedstrijden ook ver van tevoren aanbieden. Het is al maanden van tevoren mogelijk om te wedden op tennis op grote toernooien als Wimbledon, US Open, de French Open en de Australian Open.

Het kan voordelig zijn om je bij meerdere bookmakers in te schrijven. Ze kan je niet alleen gebruik maken van de bonussen en dus voordeliger spelen maar kan je ook shoppen voor de beste quoteringen. Deze kunnen namelijk van de ene naar de andere bookmaker flink verschillen!

Bonussen voor tennis weddenschappen

Er worden niet vaak specifieke tennis bonussen door bookmakers aangeboden, maar er zijn wel veel bonussen beschikbaar die ingezet kunnen worden op tennis weddenschappen. Het komt dus in principe op hetzelfde neer!

Vrijwel alle betrouwbare Nederlandse bookmakers bieden welkomstbonussen aan. We hebben de drie beste bonussen voor tennis weddenschappen hieronder voor je op een rijtje gezet zodat je weet waar je moet zijn als je zo voordelig mogelijk wilt spelen.

Zoals je kunt zien heeft Bet365 de hoogste bonus en daarna Unibet. Wat voorwaarden betreft lijken al deze bonussen redelijk veel op elkaar dus Vergeet niet dat je je bij meerdere bookmakers kan registreren en je dus in principe van alle bonussen gebruik kunt maken!

Hoe kan ik wedden op tennis?

Het is bij de meeste legale bookmakers erg makkelijk om op tennis te wedden en weddenschappen plaatsen kan meestal direct nadat je een account aanmaakt. Hoe dit proces verloopt lees je hieronder:

 1. 1: Kies een betrouwbare Nederlandse bookmaker

  De eerste stap is natuurlijk het kiezen van een bookmaker. Er zijn er meer dan genoeg om uit te kiezen dus hoef je je daar in ieder geval niet druk over te maken. Wij raden meestal Bet365 of Unibet aan, maar er zijn er nog vele andere om uit te kiezen. Enkele van deze zijn bijvoorbeeld Circus en Jacks.nl.

 2. 2: Maak een account aan

  Bij de meeste bookmakers is het proces om een account aan te maken erg simpel. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord, vul je gegevens in en wacht totdat je gegevens zijn geverifieerd. Dit duurt meestal maximaal enkele uren, maar het kan in uitzonderlijke gevallen een dag of twee duren.

  Vergeet niet de bonus aan te vinken of de bonus code te gebruiken wanneer je je account aanmaakt als je hier gebruik van wilt maken!

 3. 3: Stort geld op je account

  Vaak kan je al bij het aanmaken van je account geld op je account storten, maar mocht je dit nog niet gedaan hebben dan kan dat nu. Let goed op het bedrag dat je moet storten om van de bonus gebruik te maken. Soms kan het namelijk voordeliger zijn om iets meer of minder te storten om zo voordelig mogelijk uit te zijn.

 4. 4: Kies je weddenschap

  Nu je een account hebt waar geld op staat ben je klaar om een weddenschap te selecteren. Ga naar de sportsbook van het casino en klik op “tennis” om bij de tennis weddenschappen te komen. Je ziet vervolgens een groot aantal verschillende weddenschappen om uit te kiezen. Selecteer de weddenschap waar je op in wilt zetten en kies een bedrag waar je mee wilt spelen.

 5. 5: Bekijk de wedstrijd/uitslagen en zie of je gewonnen hebt

  Nadat je je weddenschap geplaatst heb is het afwachten. Het is natuurlijk het allerleukst als je ook daadwerkelijk de wedstrijd kijkt waar je op ingezet heb, maar je kan ook na afloop het resultaat bekijken om te zien of je iets gewonnen hebt.

Sportweddenschappen op Tennis

Sportweddenschappen op tennis zijn er in Nederland beschikbaar zijn. Hoewel wij Bet365 aanraden voor tennis weddenschappen hebben andere bookmakers zoals Unibet ook een redelijk aanbod aan verschillende weddenschappen beschikbaar.

Hoewel we niet alle verschillende tennis weddenschappen in een tabel kunnen zetten hebben we hieronder een aantal van de populairste voor je op een rijtje gezet.

Tennis weddenschappen

WeddenschapBeschrijvingBookmaker
Noteringen wedstrijd
(Moneyline)
De wedstrijdwinnaarBet365, Unibet
Totaal aantal games
(Over/Under)
Het totaal aantal games in de wedstrijdBet365, Unibet
Totaal aantal tiebreaksHet aantal tiebreaks in de wedstrijdBet365
Eerste set scoreDe scores van de eerste setBet365, Unibet
Totaal aantal games gewonnen door [speler]
(Over/Under)
Het totaal aantal games dat een speler in de wedstrijd gewonnen heeftBet365, Unibet

Noteringen wedstrijd

De noteringen tennis weddenschap is een weddenschap op de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd. Het is de makkelijkste weddenschap om te begrijpen en ook spelers die niet zo vaak tennis volgen kunnen deze weddenschap plaatsen. Als je denkt dat een speler sterker is of dat de quoteringen voor een van de spelers voordelig zijn, dan kan je via de noteringen weddenschap hierop inzetten.

Totaal aantal games

Tennis wedstrijden zijn niet altijd even lang – het komt namelijk nog weleens voor dat er meer games nodig zijn om een wedstrijd te beslissen. Wedden op het totaal aantal games kan daarom een leuke manier zijn om te wedden op tennis. Zo hoef je namelijk de score zelf niet te voorspellen en hoef je ook geen winnaar te kiezen. Bij deze weddenschap kan je ook zelf kiezen of het aantal boven/onder een bepaald aantal games zal zijn. Zo heb je meer controle over de quoteringen en kan je zelf het risiconiveau bepalen.

Totaal aantal tiebreaks

Hoewel deze weddenschap niet door alle partijen aangeboden wordt is het wel een interessante weddenschap om te bespreken. Tiebreaks komen niet zo vaak voor maar de kans bestaat natuurlijk wel in elke wedstrijd. De quoteringen voor deze weddenschap zijn over het algemeen hoog, zeker als je een redelijk groot aantal tiebreaks voorspelt. Ook deze weddenschap geeft je controle over de quoteringen en staat los van wie uiteindelijk de wedstrijd wint.

Eerste set score

Dit is een redelijk eenvoudige weddenschap om te begrijpen. Je zet namelijk gewoon in op de score van de eerste set. Gezien er veel verschillende scores mogelijk zijn geniet je over het algemeen van hoge quoteringen en veel keuze mogelijkheden bij deze weddenschap.

Totaal aantal games gewonnen door [speler]

De weddenschap op het totaal aantal games gewonnen door een bepaalde speler is misschien wel een van leukste tennis weddenschappen die er zijn. Je zet bij deze weddenschap in op of je denkt dat een bepaalde speler meer of minder dan een bepaald aantal games zal winnen. Quoteringen variëren liggend aan de speler en het aantal games dat je kiest.

Geld verdienen met tennis sportweddenschappen

Het huis wint gemiddeld altijd bij het gokken en dit geldt natuurlijk ook voor tennis weddenschappen. Echt geld verdienen met gokken gaat dan ook niet lukken. Er zijn echter wel een aantal manieren om zo voordelig mogelijk in te zetten en je winkansen zo hoog mogelijk te maken.

Het eerste waar je rekening mee kunt houden is zogenaamde “value bets”. Dit zijn weddenschappen waarvan je denkt dat de quoteringen hoger liggen dan dat ze horen te zijn. In te zetten op deze weddenschappen kan lonen als je gelijk hebt maar dit is iets wat lastig is om te voorspellen.

Ten tweede is het handig om de bonussen en odds boosts in de gaten te houden. Door hier gebruik van te maken profiteer je van gratis weddenschappen en hogere quoteringen dan normaal. Zo heb je dus in theorie een grotere kans om geld te winnen met je weddenschappen.

De laatste manier om zo voordelig mogelijk te spelen is het vergelijken van quoteringen bij verschillende bookmakers. Quoteringen kunnen aardig veel verschillen van de ene bookmaker naar de andere en het kan dus lonen om een aantal bookmakers af te gaan om de beste quoteringen te vinden.

Tenniskalender 2023

Ook in 2023 zijn er weer enorm veel verschillende tenniswedstrijden die er op de kalender staan. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste toernooien voor je opgesteld, waarbij we tevens kijken naar de kenmerken van het toernooi, wanneer het gespeeld wordt én of er natuurlijk een favoriet aan te wijzen is!

 • Australian Open – Dit is een Grand Slam toernooi die elk jaar in Melbourne Park gehouden wordt. De competitie is inmiddels afgerond met Djokovic, de favoriet, als winnaar. 
 • De Roland-Garros French Open 2023 wordt tussen 28 mei en 11 juni gehouden in de Stede Roland Garros in Parijs. Rafael Nadal werd lang aangewezen als favoriet, maar zowel Djokovic als Carlos Alcaraz Garfia worden beide momenteel als favoriet aangewezen boven Nadal.
 • Wimbledon is misschien wel de bekendste tennis toernooi op aarde. In 2023 wordt Wimbledon tussen 3 juli en 16 juli bij de All England Lawn Tennis & Croquet Club gehouden. Djokovic is momenteel, net zoals bij andere competities, de favoriet voor dit toernooi. Andere spelers die ook een grote kans lijken te maken zijn Alcaraz, Berrettini, Medvedev en Nadal. 
 • De US Open wordt tussen 28 Augustus en 10 September gehouden in USTA Bilie Jean King National Tennis Center gehouden. Bekende namen zoals Djokovic, Medvedev, Alcaraz en Kyrgios lijken het meeste kans te maken op een titel.

5 Tips voor tennis weddenschappen

Er zijn tips waar je rekening mee kunt houden wanneer je gokt op tennis. Hieronder zijn 5 tips om rekening mee te houden wanneer je in wilt zetten op tennis wedstrijden.

1: Kies een bookmaker met de beste quoteringen

Quoteringen kunnen toch aardig wat verschillen van de ene bookmaker naar de andere. Het kan dus lonen om de sportsbooks van een aantal bookmakers te bekijken voordat je er eentje kiest om je weddenschap bij te plaatsen. Zo weet je zeker dat je een zo hoog mogelijke quotering geniet op je weddenschap.

Hieronder geven we een aantal voorbeelden van de verschillende quoteringen die bookmakers hebben.

BookmakerMargeA. Sasnovich vs D. GalfiS. Otte vs B. NakashimaA. Murray vs D. Lajovic
Bet3655,01%1: 1.53 – 2: 2.501: 3.40 – 2: 1.331: 1.22 – 2: 4.33
Unibet5,08%1: 1.53 – 2: 2.501: 3.35 – 2: 1.331: 1.23 – 2: 4.25
Gecontroleerd om 13:10 op 22.03.2023

2: Live Betting

Live betting is een leuke manier om live tijdens een wedstrijd een gokje te wagen, maar het geeft je ook de mogelijkheid om te zien hoe beide spelers spelen voordat je een weddenschap plaatst. Soms vergeten spelers dat live weddenschappen ook mogelijk zijn en proberen ze dus bepaalde lastige weddenschappen al van tevoren te plaatsen. Vaak zie je ook dat de quoteringen niet zo veel verschillen wanneer je net na aanvang van de wedstrijd inzet, maar het geeft je toch de mogelijkheid om een betere inschatting te maken van de wedstrijd.

3: Type weddenschappen

Hoewel veel beginnende gokkers kiezen voor het voorspellen van de winnaar bij het wedden op tennis, zijn er zoveel meer weddenschappen mogelijk die je winsten op kunnen leveren. Heb je te veel twijfel over de winnaar van een wedstrijd, probeer dan een ander type weddenschap. Zo kan je bijvoorbeeld een kleiner bedrag inzetten op weddenschappen met een hogere quotering, of inzetten op het aantal games of sets.

4: Blessures van een Speler

Ook eventuele (kleine) blessures zijn van belang bij het wedden op tennis. De voorgaande blessures kunnen van invloed zijn op de uitslag van een wedstrijd. Daarom is het van belang om ook de sociale media in de gaten te houden, waarop vaak wordt vermeld als een belangrijke speler geblesseerd raakt. Dit heeft ook weer te maken met hun vorm gezien een speler die tijdens het toernooi geblesseerd raakt het toernooi natuurlijk niet zal winnen.

5: Eerdere Wedstrijden en head-to-head (H2H) statistieken

Hoe goed een speler de afgelopen tijd presteert en hoe ontmoetingen tussen twee spelers in het verleden zijn verlopen kan veel informatie geven over wat een mogelijke uitslag van een wedstrijd kan zijn. Door te uitslagen van de afgelopen maanden te bekijken en head-to-head statistieken op te zoeken waarin je duidelijk kunt zien hoe de laatste paar ontmoetingen tussen beide spelers verliepen, kan je een goed beeld krijgen van de kansen die beide spelers maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.