Hoe werkt TOTO

 • Betrouwbaarheid 5/5
 • Bonussen 4.75/5
 • Gebruiksgemak 4.9/5
 • Website 4.8/5
 • Klantenservice 4.8/5
Beoordeling: 4.85/5
Algemene informatie
 • Licentie sinds: 29 september 2021
 • Minimale storting: €10
 • Uitbetaling: 1-3 werkdagen
 • Betaalmethoden: iDeal, Visa, Mastercard
 • Klantenservice: 24/7
 • Mobiele App: iOS, Android
 • Speluitleg: TOTO biedt op haar website uitgebreide speluitleg aan.
 • Promoties en acties: TOTO biedt enorm veel promoties en acties aan op de sportweddenschappen.
 • Als een van de weinige Nederlandse goksites heeft TOTO een mobiele applicatie die je kunt gebruiken om makkelijker weddenschappen af te sluiten of kansspelen te spelen.
 • TOTO biedt geweldige quoteringen aan, zeker voor de Nederlandse competitie. Met een gemiddelde marge van 4,61% (4,86% voor de Eredivisie).
 • Het gebruik van de website is erg gemakkelijk. Zowel op een mobiele telefoon als op een laptop op computer kun je snel door de verschillende sportevenementen browsen.
 • Zij zijn namelijk al jarenlang actief op de Nederlandse markt en houden zich ook al jarenlang aan de wet- en regelgeving van de Nederlandse regering.
 • Applicatie: Vooralsnog krijgt TOTO veel commentaar op de gelanceerde applicatie. Deze is namelijk erg traag, waardoor het niet prettig is om via de applicatie weddenschappen af te sluiten. Hier is voor TOTO nog werk aan de winkel.
 • Nieuwe wetgeving: De nieuwe wetgeving heeft ook consequenties voor TOTO. Het bedrijf krijgt namelijk te maken met verschillende concurrenten die ook sportweddenschappen aan gaan bieden. Deze concurrentie heeft het nog niet eerder gehad op de Nederlandse markt.
 • In tegenstelling tot veel concurrenten, zijn de welkomstbonussen bij TOTO erg laag. Dit is een punt waar zij nog zeker aan kunnen werken. Een welkomstbonus is namelijk een van de belangrijkste redenen dat gokkers kiezen voor een online aanbieder van kansspelen of sportweddenschappen.

Is TOTO betrouwbaar?

Ja, TOTO is een betrouwbare aanbieder van online kansspelen en sportweddenschappen. Zij hebben in oktober 2021 een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit ontvangen, waardoor zij legaal kansspelen mogen aanbieden. Het is de afgelopen maanden al mogelijk om verschillende kansspelen online te spelen, wat erg uniek is in vergelijking met andere goksites.

TOTO Online B.V. heeft onlangs een licentie gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit, samen met in eerste instantie nog negen anderen online providers van kansspelen. Met deze licentie mogen zij sportweddenschappen en online kansspelen aanbieden aan Nederlandse gokkers.

inhoud

Wat maakt TOTO uniek?

TOTO heeft verschillende aspecten waarmee het zich onderscheidt ten opzichte van de concurrentie. Waar het lange tijd de enige aanbieder van online kansspelen was in Nederland die legaal sportweddenschappen mocht aanbieden, is daar sinds de nieuwe wetgeving verandering in gekomen. Toch hebben zij wel een uniek element, aangezien je ook bij fysieke winkels sportweddenschappen via TOTO kunt afsluiten. Ook je winsten kun je na het winnen van het sportweddenschap in de winkel ophalen.

Daarnaast biedt het een aantal unieke concepten aan, zoals de TOTO 13. Door 13 wedstrijden juist te voorspellen kun je met dit weddenschap enorme prijzen winnen. Hier komen we later echter nog op terug.

Ten opzichte van de buitenlandse aanbieders, is het uniek dat je op de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie kunt inzetten. Vergelijken we dit echter met de aanbieders die een licentie van de Kansspelautoriteit gekregen hebben, dan zien we dat zij ook allemaal deze competities aanbieden.

Hoe werkt TOTO 13?

Bij TOTO-13 is het de bedoeling om het resultaat van 13 verschillende wedstrijden te voorspellen die door TOTO geselecteerd zijn. Daarbij heb je alleen de mogelijkheid om in te zetten op: (1) Thuisspelende ploeg wint; (X) Gelijkspel; (2) Uitspelende ploeg wint.

De wedstrijden die door TOTO worden geselecteerd, zijn vaak Nederlandse wedstrijden en wedstrijden uit andere grote Europese competities. In het kort is TOTO-13 een systeemweddenschap van 13 wedstrijden waar je alleen het 1X2 type weddenschap voor kunt gebruiken.

TOTO-13 Prijzenpot

Je wint een mooi geldbedrag als het je lukt om 11, 12 of alle 13 de wedstrijden juist te voorspellen. De ultieme jackpot sleep je in de wacht als je de 13 wedstrijden juist voorspelt.

Hoe meer mensen er meedoen aan het TOTO 13 weddenschap, hoe hoger de prijzenpot gaat oplopen. De prijzenpot van TOTO-13 begint bij €10.000 en blijft doorgroeien totdat een gokker uiteindelijk de wedstrijden juist weet te voorspellen. Er wordt 47,5% van de totale inzet uitgekeerd aan de spelers.

De verdeling van de TOTO-13 prijzen ziet er als volgt uit:

TOTO-13 1e prijsklasseMinimaal 40% van het totale prijzengeld
TOTO-13 2e prijsklasse24% van het totale prijzengeld
TOTO-13 3e prijsklasse36% van het totale prijzengeld

Het hierboven genoemde prijzengeld wordt verdeeld over het aantal winnaars. Zijn er bijvoorbeeld 10 winnaars van de 2e prijsklasse, dan krijgt elke winnaar 1/10 deel van het totale prijzengeld in deze prijsklasse. Het aantal winnaars per prijsklasse heeft dus invloed op de totale winst die je krijgt.

Weet je de wedstrijden juist te voorspellen, dan win je de jackpot. Daarbij gelden alleen de wedstrijden die volledig zijn uitgespeeld. Is er sprake van staking of protesten, dan moet de wedstrijd binnen 2 dagen gespeeld zijn. Is dat niet het geval, dan wordt er op basis van marktgemiddelden een prognose gedaan.

Heeft geen enkele prijsklasse een winnaar, dan wordt de prijs toegevoegd aan het reservefonds. Hierdoor maakt de jackpot ineens een flinke sprong en maak je de volgende ronde kans op een nog grotere jackpot.

Systeemweddenschap

Bij TOTO-13 is het ook mogelijk om systeemweddenschappen af te sluiten. Hierdoor kun je meerdere resultaten tegelijk voorspellen. Je kunt bijvoorbeeld twee voorspellingen per wedstrijd doen. Hoe meer voorspellingen je echter doet, hoe hoger de inleg oploopt.

Hoe plaats je TOTO 13 weddenschappen?

De TOTO-13 weddenschappen kunnen alleen in fysieke winkels afgesloten worden. Het is dus niet mogelijk om dit weddenschap online af te sluiten. Bij de fysieke winkel krijg je een formulier met de 13 gekozen wedstrijden, die je vervolgens moet invullen en weer kunt inleveren.

Na het betalen van je inzet, krijg je een betting slip mee naar huis. Hierop staan de 13 wedstrijden en de inzet die je geplaatst hebt. Heb je het weddenschap gewonnen, dan kun je naar de winkel om je prijs op te halen.

TOTO Uitleg – Hoe werkt TOTO?

Bij TOTO is het mogelijk om sportweddenschappen af te sluiten én casinospellen te spelen. Dit kan zowel op de website en met de mobiele applicatie. De website is raad te plegen op zowel desktop, laptop, smartphone als tablet. Laten we eens kijken naar hoe het afsluiten van sportweddenschappen bij TOTO werkt.

Hoe werkt TOTO’s Sportweddenschappen?

Bij TOTO kun je wedden op verschillende sporten, waarvan voetbal het meest populair is. Je kunt kiezen voor een 1X2 weddenschap, Draw no Bet, Over/Under, systeemweddenschappen en nog veel meer. Ze bieden reguliere weddenschappen en Live weddenschappen aan met vrij goede quoteringen, aangezien de gemiddelde marge 4,61% is. Dat is vrij laag als we dit vergelijken met andere bookmakers.

 • 🏉 American Football
 • 🏉 Aussie Rules
 • 🏀 Basketbal
 • 🥊 Boksen
 • 🏏 Cricket
 • 🎯 Darten
 • 🏎️ Formule 1
 • 🏌️‍♂️ Golf
 • 🤾 Handbal
 • ⚾ Honkbal
 • 🏒 IJshockey
 • 🥋 MMA
 • 🏍️ Motorsport
 • 🏉 Rugby League
 • 🏉 Rugby Union
 • 🎱 Snooker
 • 🎾 Tennis
 • ⚽ Voetbal
 • 🏐 Volleybal
 • 🚲 Wielrennen

En dit zijn alleen nog maar de sporten waarop je een weddenschap kan afsluiten. Kijken we naar een van de meest populaire sporten zoals voetbal, dan kun je hierbij inzetten op competities uit meer dan 60 verschillende landen. Kortom, het aanbod is echt enorm. Hierdoor zit er voor iedere sportliefhebber wel een sport tussen waar je een weddenschap op kunt plaatsen.

Hoe plaats je een weddenschap bij TOTO?

Het inzetten op een wedstrijd is eigenlijk heel gemakkelijk. Hieronder hebben we echter een stap voor stap uitleg voor je.

1: Wedstrijd kiezen

Kies de wedstrijd waarop je in wilt zetten en kies het type weddenschap, zoals een 1X2 weddenschap of Draw no Bet.
Voorbeeld: De wedstrijd tussen Ajax en PSV in de Eredivisie, waarbij je een 1X2 weddenschap gebruikt en voorspelt dat Ajax (1) wint.

2: Weddenschap plaatsen

Bepaal je inzet en plaats het weddenschap. Bij TOTO zijn er geen verschillen tussen het plaatsen van een weddenschap op je mobiele device en via je desktop of laptop. Dit maakt het gebruik een stuk gemakkelijker.

3: Spelformulier

Bekijk het spelformulier en check of dit overeenkomt met de wedstrijden en de uitslagen waarop je hebt ingezet. Het spelformulier is een samenvatting van de weddenschappen die je plaatst.

Wil je een enkel weddenschap plaatsen, sluit dan je weddenschap af door een inzet te kiezen en de weddenschap te voltooien. Je kunt vervolgens nieuwe wedstrijden kiezen om nieuwe enkele weddenschappen op af te sluiten.

Je kunt ook meerdere wedstrijden kiezen en op ‘single’ inzetten. In dat geval worden alle wedstrijden apart van elkaar afgesloten als weddenschap. Hiervoor kun je in het spelformulier een inzet kiezen die voor alle weddenschappen geldig is.

Zet je op twee of meerdere wedstrijden in, dan kun je al kiezen voor meerdere typen weddenschappen. We hebben in een tabel weergegeven welke mogelijkheden er zijn.

Aantal wedstrijdenAantal weddenschap types
1 wedstrijdSingle
2 wedstrijdenSingles
Doubles
3 wedstrijdenSingles
Doubles
Trebles
Trixie
Patent
4 wedstrijdenSingle
Double
Trebles
4-Fold
Yankee
Lucky 14
5 wedstrijdenSingles
Doubles
Trebles
Canadian
4-Fold
5-Fold
Lucky 31

Zoals je ziet zijn er enorm veel verschillende weddenschap types die je kunt gebruiken. Toch is het lang niet voor iedereen duidelijk wat elk type weddenschap inhoudt. Hieronder hebben we daarom de uitleg van de verschillende type weddenschappen volgens TOTO weergegeven.

DoublesHet combineren van 2 voorspellingen in één weddenschap
TrixieEen combinatie van 3 doubles en 1 treble. 4 weddenschappen met 3 geselecteerde wedstrijden.
TrebleHet combineren van 3 voorspellingen in één weddenschap
4-FoldsEen 4-Fold (parlay) is één weddenschap met 4 combinaties. Alle 4 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
5-FoldsEen 5-Fold (parlay) is één weddenschap met 5 combinaties. Alle 5 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
6-FoldsEen 6-Fold (parlay) is één weddenschap met 6 combinaties. Alle 6 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
7-FoldsEen 7-Fold (parlay) is één weddenschap met 7 combinaties. Alle 7 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
8-FoldsEen 8-Fold (parlay) is één weddenschap met 8 combinaties. Alle 8 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
9-FoldsEen 9-Fold (parlay) is één weddenschap met 9 combinaties. Alle 9 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
10-FoldsEen 10-Fold (parlay) is één weddenschap met 10 combinaties. Alle 10 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
11-FoldsEen 11-Fold (parlay) is één weddenschap met 11 combinaties. Alle 11 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
12-FoldsEen 12-Fold (parlay) is één weddenschap met 12 combinaties. Alle 12 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
13-FoldsEen 13-Fold (parlay) is één weddenschap met 13 combinaties. Alle 13 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
14-FoldsEen 14-Fold (parlay) is één weddenschap met 14 combinaties. Alle 14 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
15-FoldsEen 15-Fold (parlay) is één weddenschap met 15 combinaties. Alle 15 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
16-FoldsEen 16-Fold (parlay) is één weddenschap met 16 combinaties. Alle 16 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
17-FoldsEen 17-Fold (parlay) is één weddenschap met 17 combinaties. Alle 17 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
18-FoldsEen 18-Fold (parlay) is één weddenschap met 18 combinaties. Alle 18 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
19-FoldsEen 19-Fold (parlay) is één weddenschap met 19 combinaties. Alle 19 combinaties dienen correct voorspeld te zijn.
YankeeEen Yankee houdt in dat bij een selectie van vier wedstrijden alle combinaties van twee weddenschappen, drie weddenschappen en vier weddenschappen gemaakt worden.
CanadianEen Canadian houdt in dat bij een selectie van vijf wedstrijden alle combinaties van twee weddenschappen, drie weddenschappen, vier weddenschappen en vijf weddenschappen gemaakt worden.
HeinzEen Heinz houdt in dat bij een selectie van zes wedstrijden alle combinaties van twee weddenschappen, drie weddenschappen, vier weddenschappen, vijf weddenschappen en zes weddenschappen gemaakt worden.
Super HeinzEen Superheinz houdt in dat bij een selectie van zeven wedstrijden alle combinaties van twee weddenschappen, drie weddenschappen, vier weddenschappen, vijf weddenschappen, zes weddenschappen en zeven weddenschappen gemaakt worden.
GoliathEen Goliath houdt in dat bij een selectie van acht wedstrijden alle combinaties van twee weddenschappen, drie weddenschappen, vier weddenschappen, vijf weddenschappen, zes weddenschappen, zeven weddenschappen en acht weddenschappen gemaakt worden.
Lucky 15Lucky 15 is een weddenschap met 15 combinaties: 4 singles, 6 doubles, 4 trebles en een 4-Fold.
Lucky 31Lucky 31 is een weddenschap met 31 combinaties: 5 singles, 10 doubles, 10 trebles, 5 4-Folds en een 5-Fold.
Lucky 63Lucky 63 is een weddenschap met 63 combinaties: 6 singles, 15 doubles, 20 trebles, 15 4-Folds, 6 5-Folds en een 6-Fold.

TOTO’s Quoteringen

De quoteringen van TOTO voor de grote Europese competities zijn vrij goed. Toch hebben zij niet de hoogste quoteringen als we kijken naar de Eredivisie. De gemiddelde marge voor Europese competities is 4,61%, terwijl dit 4,86% is voor Eredivisiewedstrijden. Dit wil zeggen dat ongeveer 4,61% van je inzet naar de bookmaker gaat.

Gemiddelde marge4,61%
Gemiddelde marge voor Nederlandse competities4,86%
Hoogst gevonden marge14,06%
Lagst gevonden marge3,18%

De Nederlandse bookmaker met de laagste marge is Jack’s Sport met een marge van 4,08%. Zoals je ziet, zijn de verschillen niet groot.

De quoteringen zeggen iets over de kans dat een event plaatsvindt volgens de bookmaker. Bij een 1X2 weddenschap staan de kansen weergegeven dat het thuisspelende team (1) wint, dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel (X) of dat het uitspelende team (2) de wedstrijd wint.

Hoe werkt TOTO Casino?

Sinds TOTO een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit heeft, heb je als online gokker ook de mogelijkheid om online kansspelen te spelen. Laten we hier eens gaan kijken wat TOTO voor je in petto heeft.

Kansspelen bij TOTO

TOTO beschikt over een ruim aanbod aan kansspelen, die tevens gemakkelijk te vinden zijn. Openen we namelijk de casino website van TOTO, dan zien we dat de spellen overzichtelijk zijn weergegeven. Er is gebruik gemaakt van een aantal verschillende categorieën, te weten:

 • Slots
 • Live Casino
 • Top Spellen
 • Jackpots
 • Tafelspellen
 • Nieuwste spellen

Door deze categorieën navigeer je gemakkelijk door de verschillende kansspelen heen. Het is helaas niet mogelijk om te filteren op provider, maar door de zoekfunctionaliteit kun je wel eenvoudig zoeken op de naam van de spellen.

In het casino van TOTO vind je onder meer de spellen van NetEnt, zoals Starburst en Bonanza. Door het aanbieden van betrouwbare spelproviders, wordt de betrouwbaarheid en de eerlijkheid van TOTO sterk verhoogd.

Wat zeggen spelers over TOTO?

Kijken we naar de reviews van TOTO, dan is het niet opvallend dat veel mensen negatief over het bedrijf zijn. Als we de negatieve recensies erbij pakken, zien we al snel dat het gaat om mensen die veel geld ingezet hebben op een weddenschap en deze verloren hebben. Hoewel dit natuurlijk altijd een eigen keuze is, verwijten ze het TOTO dat ze dit geld kwijt zijn. Dit is dan ook de basis van veel van de negatieve recensies.

Negatieve reviews over TOTO

Het valt op dat mensen eerder geneigd zijn om negatieve reviews te delen dan om positieve reviews te geven. Hierdoor geeft het een vertekend beeld van de bookmaker. Zo krijgen zij via Google maar 2,1 van de 5 sterren. Lezen we de reviews, dan gaat het vaak om verloren bedragen.

Kijken we echter een stuk beter naar deze reviews, dan valt het op dat het overgrote deel van de negatieve reviews gaat over de gokkasten die worden aangeboden. Zo zien we veel klachten dat spelers snel door het geld heen raken of dat het onmogelijk is om te winnen, terwijl dit niet het geval was bij andere providers als Unibet. Daarnaast horen we vaak dat de spelers niet tevreden zijn over het aanbod aan gokkasten.

De Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) zorgt ervoor dat de slots eerlijk verlopen en dat deze niet gemanipuleerd kunnen worden. TOTO is in dit geval geen ontwikkelaar van spellen, dus ze hebben zelf geen invloed op de spellen. Dit wil ook zeggen dat zij bijvoorbeeld de Return to Player (RTP) of andere factoren van de slots niet kunnen manipuleren.

De RTP staat voor Return to Player. Dit is het GEMIDDELDE bedrag dat je terugkrijgt bij het spelen van gokkasten. Besteed je €100 bij een gokkast met een RTP van 96,54%, dan zou je gemiddeld met €96,54 moeten eindigen na honderden spins. Dit is echter een gemiddelde, dus het kan ook zo zijn dat je winst maakt of dat je binnen enkele minuten of uren al je geld kwijt bent.

Daarnaast houden spelers vaak geen rekening met de volatiliteit van een gokkast. De volatiliteit zegt iets over hoe vaak je wint. Wil je vaker kleinere bedragen winnen, dan moet je kiezen voor slots met een lage volatiliteit. Je kunt meer te weten komen over slots en de karakteristieken in het artikel dat we hierover geschreven hebben.

Over het algemeen geeft TOTO je dus de mogelijkheid om verschillende gokkasten te spelen, maar kunnen zij geen invloed op deze slots uitoefenen. Aangezien de slots ook kansspelen zijn, is er altijd een risico dat je geld verliest.

Een opmerking die vaker terugkomt, is de mobiele app van TOTO. Daarom gaan we hier nu naar kijken! Hier een voorbeeld van Peter, die aangeeft dat de bereikbaarheid van de applicatie een stuk beter kan:

‘Ben teleurgesteld in de app van de TOTO. Niet bereikbaar. Kan beter.’

Ook Wilhelmus kaart aan dat het inloggen niet soepel verloopt:

‘Ik kan de helft van de tijd niet inloggen omdat de inlog-knop niet in beeld verschijnt.’

Positieve reviews over TOTO

Het lijkt er dus vooral op dat de applicatie nog wat werk nodig heeft. Weet TOTO dit echter op te lossen, dan zijn er maar weinig aspecten waarover klachten verschijnen.

Van de andere kant hebben ook veel mensen plezier van zowel TOTO als de mobiele app:

*Goed overzichtelijk, naast t groen niet te druk.
*Fijn vooral bij voetbal/darten en tennis bets.
*Ook goede opties voor combinatie bets.
*De odds zijn redelijk, er zijn wel betere te vinden maar t verschil is maar klein.
*De app werkt ook snel, storten binnen minuut geregeld en gelijk betten.
*minimumbet 1€ ook voor de kleine speler lekker toegankelijk.
*redelijk vaak free bet opties als promotie.

Kortom makkelijke site/app/ in de winkel. Lage instap, Nederlands, betrouwbaar en Legaal spelen.

Review van Dooker over TOTO

Kortom, we kunnen concluderen dat er de laatste maanden verschillende verbeteringen zijn doorgevoerd die de gebruiksvriendelijkheid van TOTO ten goede zijn gekomen. Denk daarbij aan de lage inzetmogelijkheden, het feit dat de website in het Nederlands aangeboden wordt, dat het al jarenlang een betrouwbare provider is en dat je er dus ook legaal kunt gokken.

Hoe werkt de mobiele app van TOTO?

De mobiele app van TOTO ziet er in eerste instantie erg goed uit. Open je de app, dan wordt je gevraagd om in te loggen. Vervolgens krijg je een duidelijk navigatiescherm in beeld, waardoor je snel en eenvoudig kunt navigeren naar je favoriete sport of wedstrijden. Hier kun je jouw weddenschappen plaatsen, waarna er evenals bij de website een spelformulier verschijnt. Hierop staan de huidige weddenschappen.

Verder bevat de applicatie alle functionaliteiten die de website ook bevat, waaronder dus het afsluiten van weddenschappen, het contact opnemen met de klantenservice of het bekijken van jouw persoonlijke informatie in je account. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij TOTO.

De app is namelijk niet enorm snel. Hierdoor kan het wat langer duren voordat de applicatie geladen is en voordat de wedstrijden op het spelformulier zijn overgenomen. Dit is een punt van aandacht voor TOTO.

Bonus TOTO – hoe werkt het?

Evenals andere aanbieders kiest ook TOTO ervoor om bonussen aan te bieden. Hieronder gaan we daarom kijken naar deze twee welkomstbonussen, maar behandelen we ook de andere promoties en bonussen waar je van kunt profiteren!

TOTO Welkomstbonus Sport

TOTO bonus voor sport - €50 aan gratis weddenschappen

Laten we beginnen met de welkomstbonus bij TOTO als bookmaker. Daarbij kun je een gratis weddenschap tot wel €50 claimen. Dit werkt als volgt. Om deze bonus te krijgen moet je namelijk een weddenschap plaatsen voor minimaal €5 en een quotering van minimaal 1.50. Nadat de weddenschap is verwerkt, krijg je het bedrag op je rekening gestort dat je ook hebt ingezet op het weddenschap met een maximum van €50.

Deze weddenschap staat vervolgens klaar in je spelformulier. Win je het gratis weddenschap, dan wordt de inzet van het weddenschap wel van de eventuele winst afgehaald. Dit ziet er als volgt uit:

Voorbeeld
Stel je hebt een gratis weddenschap ter waarde van €20 gewonnen. Je zet deze in op een weddenschap met een quotering van 4, waardoor de uiteindelijk winst kan oplopen naar €80. Het weddenschap loopt op z’n einde en je wint uiteindelijk. In dat geval blijft er €60 over, aangezien de waarde van de gratis weddenschap nog van je winst afgehaald wordt.

Bij het activeren van deze welkomstbonus, is het belangrijk om te vermelden dat je aan specifieke voorwaarden moet voldoen. Hieronder hebben we de belangrijkste voorwaarden op een rij gezet:

 • Om van de welkomstbonus gebruik te maken, moet je minimaal 24 jaar of ouder zijn.
 • De eerste inzet op je weddenschap moet minimaal €5 zijn.
 • De actie loopt tot en met 30 april 2024.
 • De gratis weddenschap is 7 dagen geldig.

TOTO Welkomstbonus Casino

TOTO bonus voor online casino - 200 gratis spins voor Gates of Olympus gokkast

Daarnaast is er ook nog sprake van een welkomstbonus in het online casino. In dat geval kun je 200 gratis spins krijgen met een waarde van €50. Deze bonus is echter een stuk simpeler, aangezien je hiervoor alleen maar €20 op je account hoeft te zetten. Ook in dat geval moet je aan specifieke voorwaarden voldoen. Hieronder hebben we de voorwaarden op een rij gezet:

 • Je moet minimaal 24 jaar of ouder zijn om de bonus te kunnen claimen.
 • De gratis spins zijn alleen in te zetten op de gokkast Gates of Olympus.
 • De gratis spins zijn gedurende een periode van zeven dagen geldig en hebben een waarde van €0,20 per spin.
 • Je moet minimaal €20 op je account storten om de welkomstbonus te kunnen claimen.
 • De 200 spins kunnen slechts eenmalig door een speler ontvangen worden.

TOTO Promoties

Daarnaast zijn er nog veel tijdelijke acties en promoties bij TOTO. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ‘Lekker Man Special’. Bij deze actie wordt er twee uur voor een grote wedstrijd een tijdelijke verhoogde quoteringen aangeboden op verschillende interessante wedopties. Natuurlijk zijn deze wedopties door TOTO zelf samengesteld, dus kijk hier wel met een kritische blik naar.

Een vergelijkbare bonus is de Boost of the Day. In dat geval worden er verschillende weddenschappen gekozen waarbij de quoteringen worden verhoogd. In tegenstelling tot de Lekker Man Special zijn deze wedstrijden echter al aan het begin van de dag bekend gemaakt. Op die manier kun je de hele dag profiteren van verhoogde quoteringen.

Ook de Combi Boost is een vergelijkbare bonus. In dat geval krijg je tot 20% meer op een combinatie van verschillende wedstrijden. Vrijwel dagelijks selecteert TOTO een combinatie van 3 of 4 wedstrijden waar je dus een verhoogde quotering voor krijgt.

TOTO’s Betaalmethoden

Het is bij TOTO mogelijk om te kiezen voor verschillende betaalmethoden. Zo kun je kiezen voor iDeal, Master Card of Visa of kun je de cadeaukaarten gebruiken die je in de fysieke winkels kunt kopen. Het minimumbedrag dat je moet storten op je account is €10. Dit is ook een van de standaardbedragen die worden weergegeven door TOTO. Het maximumbedrag dat je op je account kunt zetten wordt door TOTO niet aangegeven.

Limieten

Om ervoor te zorgen dat gokkers de verliezen binnen de perken houden, is het mogelijk om verschillende limieten in te stellen. Allereerst is er de opwaardeerlimiet. Dit is het maximale bedrag dat je gedurende een bepaalde tijd op je account kunt zetten. Het is mogelijk om zowel een dagelijkse, wekelijkse als maandelijkse limiet in te stellen. De strengst ingestelde limiet krijgt in dat geval voorrang.

Voorbeeld
Stel je voor dat je een maandelijkse limiet hebt ingesteld van €100 en een wekelijkse limiet van €50. In de eerste twee weken van de maand heb je elke keer €50 op je account gezet. Het is dan in de derde week niet meer mogelijk om nogmaals €50 te storten, aangezien de maandelijkse limiet bereikt is.

Daarnaast is er ook nog de speellimiet. Dit is de limiet die aangeeft hoeveel je maximaal kunt inzetten in een bepaalde periode. Let er daarbij op dat dit afhankelijk is van je leeftijd. Ben je namelijk tussen de 18 en 23 jaar, dan mag je per week maximaal €100 inzetten. Heb je eenmaal de leeftijd van 24 jaar bereikt, dan mag je tot maximaal €1000 per week inzetten.

De reden achter deze leeftijdsgebonden limieten is dat uit onderzoek is gebleken dat jongvolwassenen tussen de 18 en 23 jaar veel sneller verslaafd raken dan personen van 24 jaar of ouder. De limiet is ingesteld om verslavingen bij jongeren tegen te gaan.

Account verifiëren

Wil je de prijzen uit laten keren, dan moet je er wel rekening mee houden dat je account is geverifieerd door TOTO. Dit gebeurt via iDIN. Dit is een Nederlands online identificatiemiddel. Hiermee verifieert TOTO of je 18 jaar of ouder bent. De verificatie gebeurt op basis van het bankrekeningnummer dat je opgeeft. Hieruit kan TOTO afleiden of je oud genoeg bent om te gokken. Is dit niet het geval, dan wordt de prijs niet uitgekeerd. Het kan daarnaast zijn dat je account gesloten wordt.

Is het niet mogelijk om je leeftijd te verifiëren op basis van iDIN, dan kan dat nog altijd via de klantenservice. Dit identificatiemiddel wordt momenteel nog niet ondersteund voor Knab rekeningen. Heb je een rekening bij deze bank, dan moet je je account laten verifiëren door een kopie van je identificatiebewijs op te sturen.

Speel je mee met TOTO in fysieke winkels, dan controleert de winkelmedewerker of je wel de juiste leeftijd hebt. Ben je jonger dan 18 jaar, dan mogen de medewerkers de geldprijs niet aan je meegeven.

Klantenservice

Daarnaast kun je bij TOTO op verschillende manieren ondersteuning krijgen. Hiermee laat de bookmaker zien op te staan voor feedback en je te allen tijde te willen helpen met eventuele problemen. Je kunt TOTO bereiken via Messenger van Facebook of via Twitter. Daarnaast is het nog mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de klantenservice. Zij zijn van maandag tot en met zondag bereikbaar van 09.00 tot 23.00 uur.

De snelste manier om de klantenservice te bereiken is door telefonisch contact met hen op te nemen. Ook kun je ze bereiken via Messenger te bereiken. In dat geval krijg je gemiddeld binnen twee uur antwoord op je vragen. Bij Twitter duurt dat zes uur. Helaas maakt TOTO geen gebruik van een Live Chat om contact met hen op te nemen.

Onze mening over TOTO

We kunnen concluderen dat de website van TOTO erg gemakkelijk in gebruik en zeer intuïtief is. Hoewel er vergelijkbare websites zijn in Nederland, lijkt die van TOTO het meest verfijnd. Ze bieden goede quoteringen aan op sportweddenschappen, wat we zien als een groot vordeel. Ook het feit dat ze Nederlandse competities bij verschillende sporten aanbieden is een pluspunt.

Sinds de markt in Nederland open is gegaan, doet TOTO het erg goed. Het heeft een groot deel van haar spelers weten te behouden. Daarnaast zijn er verschillende updates geweest op de website en hebben ze een secite met online casinospellen toegeveogd. Ben je 25 jaar of ouder en ben je op zoek naar een betrouwbare en legale bookmaker, dan moet je TOTO eens geprobeerd hebben.

FAQ

Je kunt bij TOTO al meespelen vanaf 18 jaar. Let er wel op dat er in dit geval andere voorwaarden gelden. Je mag in dat geval maar €100 per week inzetten. Vanaf 24 jaar is het mogelijk om tot wel €1000 per week in te zetten. Deze maatregelen zijn genomen omdat jongeren onder de 24 jaar erg gevoelig zijn voor verslavingen.

Ja, TOTO is de enige legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland. Hiervoor hebben zij een licentie en toestemming gekregen van de Nederlandse overheid en van de Kansspelautoriteit.

Ja, bij TOTO is het mogelijk om met iDeal te betalen. Het is direct een van de grootste voordelen ten opzichte van de buitenlandse concurrentie. Daar is het nu nog niet mogelijk om met deze populaire betaalmethode te betalen.

Voordat je een weddenschap plaatst, moet je natuurlijk een account aanmaken. Vervolgens stort je geld op je account en kies je de wedstrijd waarop je wilt wedden. Er wordt dan een spelformulier geopend, waarop je jouw weddenschap ziet staan. Dit weddenschap moet je tot slot bevestigen.

TOTO 13 is een speciaal weddenschap bij TOTO. In dat geval moet je de uitslag van 13 door TOTO geselecteerde wedstrijden juist voorspellen. Lukt dit, dan val je in de prijzen en win je een mooi geldbedrag. Ook bij 12 of 11 juist voorspelde wedstrijden maak je kans op mooie prijzen.

De marge bij TOTO kan per weddenschap verschillen. Het is echter wel mogelijk om deze marge te berekenen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.

We zijn het hierboven al kort tegengekomen, maar het is dus ook mogelijk om weddenschappen af te sluiten in de winkel. Let er daarbij wel op dat het niet mogelijk is om online slots of andere kansspelen te spelen in de winkel, het gaat enkel om het afsluiten van sportweddenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.