Wedden op eSports – 10 Tips

wedden op esports

Tegenwoordig lees je steeds meer over eSports. Deze sportevenementen worden online gespeeld, waarbij er op allerlei gebieden veel geld te verdienen valt. Zo kan het gaan om echte sportspellen, maar ook schietspellen, racespellen en andere spellen komen daarbij aan bod.

Wat niet veel mensen weten, is dat je ook op dit soort eSports events, geld kunt inzetten. Om fraude tegen te gaan, is het aantal wedmogelijkheden bij eSports helaas beperkt. Je kunt echter nog steeds wedden op een winnaar, hoeveel doelpunten er gescoord zijn of het aantal punten dat een speler of team scoort.

Hoewel het wedden op eSports nog niet razend populair is in Nederland, zijn er wel steeds meer wedkantoren die dit aan gaan bieden. De bekende Nederlandse wedkantoren bieden deze vorm van sportweddenschappen nog niet aan. Echter, kijkend naar de laatste ontwikkelingen, zullen ook zij hier aandacht aan moeten besteden om niet de slag te missen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Esport tips

Er zijn natuurlijk een aantal belangrijke elementen waar je als online gokker rekening mee moet houden. Hieronder volgen dan ook 10 tips die jou gaan helpen om ook met eSports geld te verdienen:

 1. Doe online onderzoek: Online onderzoek is natuurlijk erg belangrijk. Kijk daarbij naar verschillende elementen, zoals de teams, de plaats van het toernooi en de spelers die eraan meedoen.
 2. Kijk naar de laatst gespeelde matches: De meest recent gespeelde wedstrijden of matches kunnen een indicatie van de vorm van een speler geven. Dit kan belangrijk zijn bij het volgende weddenschap.
 3. De reglementen: Ook de reglementen zijn van belang. Wordt je bijvoorbeeld beloond voor alleen de winnaar, de eerste 3 of misschien wel de top 5. Dit heeft grote invloed op kans om te winnen.
 4. Houdt het reisschema in de gaten: Het reisschema van een team kan ook van invloed zijn. Hebben ze bijvoorbeeld net de wereld overgevlogen om bij dit event te zijn, dan kan de jetlag een rol spelen.
 5. Kijk naar het aantal gespeelde uren: Hoewel talent natuurlijk belangrijk is, zijn ook het aantal trainingsuren van belang. Je kunt daarom onlineonderzoek doen naar het aantal trainingsuren dat een speler al heeft. Dit kan jouw kansen sterk beïnvloeden.
 6. Kijk naar de map: Zeker bij schietspellen kan de map een grote invloed hebben op de uiteindelijke uitslag. Kijk daarom bij elk event op welke map er gespeeld wordt, zodat je hier je inzet op kunt aanpassen.
 7. Kijk wat anderen doen.
 8. Kijk naar het team in vorm: Het zelfvertrouwen van een team in vorm is natuurlijk erg hoog. Dit heeft vaak een positief effect op de uiteindelijke uitslag. Kijk daarom ook naar het team dat op dat moment in vorm is. Hier kun jij jouw winst sterk mee verhogen.
 9. Let op voor valse informatie: Aangezien deze weddenschappen online gaan, zijn er weleens mensen in de community die je op het verkeerde been willen zetten. Kijk daarom kritisch naar berichten die je bijvoorbeeld in het forum voorbij ziet komen om te voorkomen dat je een verkeerd weddenschap plaatst.
 10. Let op de laatste ontwikkelingen: De laatste ontwikkelingen van een team kunnen ook van invloed zijn. Hebben ze zojuist ruzie gehad, is er iemand ziek geweest of zijn er andere omstandigheden die jouw resultaat kunnen beïnvloeden?

Deze factoren kun je het beste via sociale media in de gaten houden. Vrijwel alle teams of spelers beschikken namelijk over een account op sociale media. Kijk bijvoorbeeld op YouTube, Instagram of Twitter voor de laatste informatie omtrent deze spelers.

Waar kan ik op wedden?

Er zijn verschillende games waar jij als online gokker je geld op kunt inzetten. Denk daarbij aan de grote toernooien die er wereldwijd gespeeld worden, zoals:

 • League of Legends
 • Dota 2
 • Counter-Strike
 • FIFA
 • Fortnite

Er valt daarbij dus niet alleen geld te verdienen voor de spelers zelfs, ook degene die het weddenschap afsluit kan er geld mee verdienen.

Counter Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive

Hoe werkt het spel?

Bij Counter Strike: Global Offensive staat teamwork centraal. Elk team bestaat uit 5 spelers, waarmee je het opneemt tegen een ander team van 5. Daarin speel je ofwel de Terroristen, wiens opdracht het is om de bom te planten, of de Counter-Terroristen, die dit moeten zien te voorkomen. Een ronde duurt ongeveer 1 minuut en 55 seconden, waarin de Terroristen een bom op een van de twee bom sites moeten planten.

Om het spel te winnen moet een van de twee teams 16 rondes winnen. Dit gebeurt wanneer de alle spelers van een team dood zijn of een team het doel heeft bereikt. Planten de Terroristen de bom, dan hebben de Counter-Terroristen 40 seconden om de bom onschadelijk te maken. Lukt dit, dan winnen de Counter-Terroristen. Lukt dit niet, dan winnen de Terroristen.

Economy

Elk team begint met $800 om de eerste aankopen te doen. Verlies je een ronde, dan krijg je nog steeds $1900, maar win je een ronde door het andere team te elimineren, dan krijg je $3250. Lukt het zelfs om de bom te laten ontploffen of ontmantelen, dan krijg je zelfs $3500.

De meest begeerde uitrusting kost tussen de $4700 en $5100 en bestaat uit een AK-47 ($2700) of M4 ($3100) kevlar met daarbij een helm ($1000) en bommen (rookbommen, granaten of flash-granaten ($1000)). Zoals je kunt zien is een ronde niet voldoende om genoeg te sparen om dit allemaal te kopen. Vandaar dat het economische aspect bij CS:GO zo belangrijk is.

Spel van CSGO
Spel van Counter Strike: Global Offensive

Hieronder vindt je een korte samenvatting van de verschillende game modes:

 • Classic Casual: Veelal bommissies waarbij een bom op één van de twee bom sites geplaatst moet worden. Het ene team probeert de bom te planten, terwijl het andere team de bom onschadelijk probeert te maken.
 • Deathmatch: Simpelweg het uitschakelen van het andere team. Per neergeschoten tegenstanders kunnen er punten behaald worden.
 • Demolition: Ook hierbij moet een bom geplant worden. Bij het killen van een tegenstander krijg je een beter wapen in de volgende ronde.
 • Arms Race: Iedereen begint met hetzelfde wapen. Schakel je een tegenstander uit met het wapen, dan krijg je een beter wapen, net zo lang tot jet het laatste wapen vrijspeelt en hier een kill mee maakt.

Hoe beter je in het spel wordt en hoe meer tegenstanders je verslaat, hoe hoger je qua rang wordt. Hoe hoger je tevens qua rang wordt, hoe moeilijker de tegenstanders zijn waaraan je gekoppeld wordt. De professionele spelers spelen vaak al jarenlang in dezelfde teams samen. Dit is dan ook een belangrijke reden dat zij zo goed zijn.

Zoals hierboven benoemt, bestaan de twee teams dus uit een team dat de bom probeert te planten en een team dat dit wil voorkomen. Is er een ronde voorbij (wanneer één tijd volledig is omgelegd óf wanneer de bom is ontploft/onschadelijk gemaakt), dan worden de spelers beoordeeld op hun prestatie tijdens de ronde. Hiervoor krijgen zij dan geld om in de volgende ronde betere wapens te kopen. Ook bij de grote toernooien is dit het geval.

Topspelers van CS:GO

De ranking van topspelers gebeurt op basis van het aantal punten dat behaald wordt door de teams. Op dit moment staat het Duitse BIG op nummer 1 op deze ranglijst. Deze is te vinden via deze link. Andere topteams zijn het Franse Team Vitality en het Russische team Natus Vincere. De top 10 ziet er als volgt uit:

 1. BIG
 2. Team Vitality
 3. Complexity
 4. G2 Esports
 5. Natus Vincere
 6. FaZe Clan
 7. Fnatic
 8. Heroic
 9. OG
 10. Ninjas in Pyjamas

Grote toernooien in CS:GO

Grote toernooien in CS:GO

Evenals de andere grote eSports toernooien, heeft ook CS:GO een groot toernooi. Er zijn zelfs verschillende toernooien waar je aan mee kunt doe. In Nederland wordt bijvoorbeeld de DreamHack Open gehouden in Rotterdam. Hier mogen maximaal 8 teams aan mee doen. Zit je bij de laatste twee, dan kwalificeer je je als team automatisch voor de Europese kwalificatiewedstrijden.

Het grootste toernooi is de ESL Pro League. Dit toernooi wordt meerdere keren per jaar georganiseerd en bestaat uit verschillende kwalificatieronden. Door middel van deze ronden kun je je als team plaatsen om het op te nemen tegen de beste teams ter wereld. De prijzenpot voor dit toernooi is bijna een miljoen Amerikaanse dollars.

Natuurlijk zijn er ook verschillende toernooien die betrekking hebben op verschillende continenten. Zo is de CSGO Asia Championship in Azië erg populair, terwijl in de VS zowel het CS-seizoen als de CS_Summit toernooien zijn om naar uit te kijken.

Unieke weddenschappen van CS:GO

Voor CS:GO zijn er verschillende type weddenschappen mogelijk. Naast het voorspellen van het winnende of verliezende team, kun je bijvoorbeeld ook het aantal punten voorspellen. Hieronder leggen we daarom in het kort uit welke unieke weddenschappen er mogelijk zijn.

Het wedden op de winnaar van een map

Bij CS:GO is het mogelijk om in te zetten op de winnaar van een map. Dat komt omdat er vaak verschillende mappen gespeeld worden. Het kan daarom zo zijn dat een team een map wint, maar uiteindelijk de wedstrijd verliest. Het inzetten van de map vergt veel kennis van het spel én de teams. Je zult namelijk de sterke en zwakke punten van de teams en van de mappen moeten weten.

Daarnaast kun je ook inzetten op het aantal gewonnen mappen of het winnen van minstens 1 map. Hierdoor hoef je niet direct in te zetten op een specifieke winnaar van een specifieke map, maar laat jij het team een willekeurige map winnen die je vooraf niet hoeft te kiezen.

Wedden met een handicap

Bij CS:GO is het ook mogelijk om te wedden door middel van een handicap. Daarbij heeft het ene team een virtueel voordeel. Dit virtuele voordeel kan gaan om het aantal punten dat behaald wordt. Stel je geeft Team A een virtueel voordeel van +3.5. Verliest dit team met 7-10, dan heb je alsnog je weddenschap gewonnen. Dit komt omdat je ingezet hebt op een handicap van +3.5 voor dat team. Dit is dus ook mogelijk bij CS:GO.

League of Legends

LoL Champions

League of Legends speel je samen met 2 of 4 anderen. Speel je zogenaamd ‘Ranked’, dan heb je de mogelijkheid om alleen, in tweetallen of met een team te spelen. Teams van 3 zijn daarbij niet beschikbaar.

Elke speler in het team kiest één zogenaamde champion, die wordt gebruikt om de basis (Nexus) van de tegenstander neer te halen. Een Champion is een personage in de game die je kunt kiezen om mee te vechten.

De meest gespeelde map is de Summoner’s Rift. Dit speel je samen met 4 andere teamgenoten. Deze map bestaat uit drie verschillende ‘lanes’. In deze lanes ga je de tegenstander tegenkomen. Daarbij is het de bedoeling om goud te verzamelen. Met dit goud kun je items in de shop komen die je Champion sterker maken.

Een aantal manieren om een nieuwe kampioen aan te trekken

Deze Champions zijn te koop op twee verschillende manieren, waar we hier dieper op ingaan. We beginnen met Blue Essence, het belangrijkste betaalmiddel bij League of Legends. Deze kun je bemachtigen door:

Matches te spelen: Door goed te spelen tijdens je matches, ontgrendel je Honor punten. Hoe hoger je Honor ranking, hoe meer Honor Capsules je vrijspeelt. Deze bevatten weer de zogenaamde Champions Shards, waar we hieronder nog op terugkomen.

Spel van League of Legends
Spel van League of Legends

Door te spelen kun je ook Hextech Chest tegenkomen. Dit zijn kisten die Champions Shards bevatten. Deze kisten zijn open te maken door speciale ‘Key Fragments’ te verzamelen. Ook deze kun je vinden tijdens het spelen. Gedurende een periode van 4 weken kun je 12 Key Fragemts krijgen. Je hebt 3 Key Fragments nodig om een kist te openen.

Missies te doen: Wanneer je missies doet, zoals de ‘Eerste winst van de dag’, krijg je ook Blue Essence.

Levels omhoog te gaan: Wanneer je namelijk een level omhoog gaat, krijg je vanaf Summoner level 5 de zogenaamde Champions Shards. Daarmee kun je een Champion vrijspelen, activeren of permanent ontgrendelen.

Door blue Essence te besteden aan Champions Shards kun je allereerst de Champion vrijspelen. Daarnaast kun je de Shard activeren, zodat je 7 dagen lang met de Champion kan spelen. Hierdoor valt de Shard weg, waardoor je deze niet meer kunt gebruiken tot je een nieuwe tegenkomt. Tot slot is het ook mogelijk om de Shard in te wisselen tegen Blue Essence.

Je kunt ook Champions vrijspelen door RP te kopen. Dit doe je door middel van echt geld. Daarbij geldt dat hoe recenter de Champions zijn uitgekomen, hoe duurder ze zijn. Hoe langer een Champion al in het spel zit, des te goedkoper is deze ook.

Topteams

Een topteam worden in League of Legends is niet voor iedereen weggelegd. Er gaan namelijk enorm veel uren in zitten, je hebt teamgenoten nodig die hier ook de tijd voor hebben en die minstens even goed zijn. Toch zijn er wereldwijd veel teams die er inmiddels een fulltime job van hebben gemaakt.

Mede door de grote prijzenpotten op de toernooien is dit ook daadwerkelijk een fulltime job geworden. Als hobbyist heb je op de grote toernooien namelijk niets te zoeken. Teams die meedoen aan dergelijke toernooien bestaan niet meer uit online-gamers die niet van hun zolderkamer afkomen. Het gaat om heuse teams met diëtisten, personal trainers, managers en psychologen. Hieronder bespreken we dan ook een aantal grote teams in de LoL wereld.

 1. Top Esports (TES)
 2. FunPlus Phoenix (FPX)
 3. JD Gaming (JDG)
 4. Gen.G eSports (GEN)
 5. DRX
 6. DAMWON Gaming (DWG)
 7. T1
 8. Invictus Gaming (iG)
 9. TEAM LDLC OL (LDLC OL)
 10. Afreeca Freecs (AF)

Een overzicht van alle teams is te vinden via deze link.

Grote League of Legends toernooien

League of Legends heeft misschien wel het grootste toernooi dat eSports kent. Het League of Legends Worlds Championship is hét toernooi van League of Legends. Dit kampioenschap trok in 2019 maar liefst 100 miljoen kijkers. Dit zijn zelfs meer kijkers dan de befaamde Amerikaanse Super Bowl. De prijzenpot van dit toernooi liep op tot wel 2,5 miljoen dollar. Dit kwam mede door belangrijke sponsor Louis Vuitton! Dit is dan ook de reden dat alleen de beste teams hieraan mee doen.

Andere toernooien zijn bijvoorbeeld de LoL Dutch League. Dit Nederlandse toernooi beslist welk team het beste Nederlandse team is. Evenals Nederland hebben natuurlijk ook veel andere landen een vergelijkbaar landelijk toernooi. Wordt je de winnaar van de LoL Dutch League, dan maak je vervolgens kans om door te stromen naar de LEC. De League of Legends European Championship. Daar doen natuurlijk alleen de beste Europese teams aan mee. Dit evenement wordt gehouden in de zomer.

Unieke weddenschappen van League of Legends

Wedden op LoL

Natuurlijk is het hier ook mogelijk om te wedden op de winnaar, te wedden op de correcte score of om in te zetten met een handicap. Ook voor League of Legends zijn er speciale weddenschappen naast de standaard weddenschappen. Dit komt omdat er op de map speciale dingen zijn die ook vernietigd moeten worden. Daarom gaan we hier kijken naar verschillende weddenschappen die speciaal gemaakt zijn voor League of Legends.

Wedden op kills

Bij League of Legends is het allereerst mogelijk om te wedden op kills. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de eerste kill of welke speler als eerste een x-aantal kills bereikt. Hiervoor is het wel belangrijk om veel kennis van het spel te hebben. Niet alleen heb je kennis van de spelers nodig, ook kennis van de tegenstander én van de champions is nodig. Daarom is het wedden op deze manier lastiger dan de simpele standaard weddenschappen.

Wedden op behaalde doelen

Ook is het bij League of Legends mogelijk om in te zetten op het behalen van speciale doelen. Zo moeten er bij het spel verschillende dingen geslacht of gesloopt worden. Daarbij gaat het om de toren, de draak, de baron of de inhibitor. Welke speler of ploeg dit als eerste doet, krijgt een groot aantal punten. Hierdoor is het ook interessant om hierop in te zetten. Aangezien je hiervoor alleen op een team hoeft in te zetten, is dit weddenschap een stuk eenvoudiger dan het wedden op kills.

Wedden op maps

Evenals bij CS:GO is het bij League of Legends ook mogelijk om te wedden op maps. Welk team gaat de map winnen, welk team wint de meeste maps of welk team wint de eerste map. Dit is maar een greep uit de mogelijkheden die er zijn bij het inzetten op een map. Ook voor dit soort weddenschappen is wat meer kennis nodig van de map zelf en de teams die op de map spelen.

Dota 2

Dota 2 is een derde bekende eSport waar ondertussen veel geld mee te verdienen is. Dota 2 biedt een aantal grote voordelen en nadelen. Het grote voordeel is dat er maar één map is die je uit je hoofd hoeft te leren. Het spel kent namelijk maar één map. Een nadeel is wel dat er veel kennis voor nodig is om het spel daadwerkelijk in de vingers te krijgen. In het begin zal je waarschijnlijk dan ook hopeloos falen.

Het doel van het spel is om met een team van 5 helden de basis van je tegenstander te vernietigen. Het is echter niet zo simpel als het lijkt. Op de map zijn namelijk verschillende verdedigingstorens gestationeerd. Deze verdedigingstoren moeten vernietigd worden om bij de basis van je tegenstander te komen. Je begint echter op level 1, waardoor je nog erg zwak bent en je daardoor erg moet opletten. Door het verzamelen van XP en goud kun je een hoger level behalen en meer dingen kopen.

De helden die je kunt kiezen hebben allemaal eigen karakteristieken. Deze karakteristieken zijn van belang bij het spelen van de game. Zo is de carry bijvoorbeeld in het begin van het spel heel zwak, maar juist erg sterk aan het eind. Bij de support is dit net andersom. Het is daarom belangrijk om een goede teamsamenstelling te maken die je uiteindelijk de winst gaat brengen.

Spel van Dota 2
Spel van Dota 2

Topteams in Dota 2

Dota 2 is een van de grootste eSports toernooien waarop je kunt wedden. Dit komt mede door de enorme prijzen die er met Dota 2 te verdienen vallen. Hierover laten meer. De topteams van Dota 2 zijn natuurlijk goed op elkaar ingespeelde teams die al jarenlang met elkaar samenspelen. Naast een groep vrienden, is het voor hen ook een fulltime job geworden.

Via ESL Gaming zijn de topteams gemakkelijk te achterhalen. Hieronder zie je een overzicht van de top 10 teams:

 1. Team Secret
 2. Team Nigma
 3. Alliance
 4. Team Liquid
 5. OG
 6. Virtus.pro
 7. PSG.LSD
 8. VP.Progidy
 9. FlyToMoon
 10. EHOME

Grote toernooien van Dota 2

Dota 2 kent een aantal gigantische toernooien, waar natuurlijk ook veel geld te verdienen valt. In dit overzicht kijken we daarom naar een aantal belangrijke toernooien van Dota 2. Het grootste toernooi van Dota 2 is ‘The International’. Helaas is dit toernooi dit jaar afgelast vanwege het COVID-19 virus. Toch blijft dit nog steeds het grootste toernooi. Dit komt vooral door de prijzenpot, die is opgelopen tot meer dan 30 miljoen. De winnaar krijgt hiervan bijna de helft, 45.5%.

Ook de nummer 17 en 18 gaan nog naar huis met 0.25%. Dit is nog steeds bijna $100.000. Toch moet je hier zeer getraind voor zijn. De teams die aan dit toernooi mee doen behoren tot de beste van de wereld. Toegang tot dit toernooi moet je dus ook verdienen door middel kwalificaties die gespeeld worden. Afgelopen jaar (2019) heeft een Nederlands team de tweede plaats weten te bemachtigen, waarbij ze nog zo’n 10 miljoen dollar wisten te verdienen.

Door het jaar heen is er het Dota Pro Circuit. Door middel van dit circuit is er een ticket voor de Internationals te winnen. Op deze toernooien spelen de teams tegen elkaar. Aan het eind van het jaar kan er een ticket voor de Internationals verdiend worden. Ook tijdens de toernooien zelf kan er prijzengeld verdiend worden.

Andere toernooien die het benoemen waard zijn, zijn bijvoorbeeld de Dota Summit, DreamLeague, Epic Origins en de ESL One. Dit zijn allemaal toernooien waarbij het prijzengeld ongeveer $300.000 bedraagt. De gigantische prijzenpot die bij de Internationals uitgereikt wordt is dus zeker niet de norm bij Dota 2.

Unieke weddenschappen van Dota 2

Wedden op Dota 2

Wat betreft weddenschappen heeft Dota 2 natuurlijk de standaard weddenschappen, zoals de winnaar van een wedstrijd, het wedden met een handicap of het voorspellen van de correcte score. Natuurlijk heeft Dota 2 ook een aantal weddenschappen die je in andere spellen niet zo snel terug zult vinden.

De spread van een wedstrijd

Allereerst beginnen we met de spread van een wedstrijd. Hier kun je als gokker op inzetten. Dit werkt ongeveer hetzelfde als het balbezit bij een voetbalwedstrijd. De spread bij een wedstrijd Dota 2 geeft namelijk aan welk team het meeste aan bod komt. Hiervoor is redelijk wat kennis van zaken voor nodig, maar is nog altijd een weddenschap dat met 50/50 te gokken is.

Inzetten op het aantal gewonnen mappen

Ook kun je inzetten op het aantal gewonnen mappen van een team. Daarbij kun je voorspellen welk team een specifieke map gaat winnen. Er worden namelijk drie mappen gespeeld. Maak je gebruik van een combinatieweddenschap, dan kun je één team de map laten winnen, maar een ander team bijvoorbeeld de wedstrijd.

Ook kun je inzetten op het aantal gewonnen mappen. Het grote voordeel hiervan is dat je niet specifiek hoeft te voorspellen welke mappen gewonnen worden door het team. Zet je bijvoorbeeld in op de winst van Team A op één map, dan kan dat team ervoor zorgen dat jij je weddenschap wint door een van de drie mappen te winnen. Hier is minder kennis van zaken voor nodig en zorgt ervoor dat je je winkansen kunt spreiden.

Welke type weddenschappen zijn er?

eSport type weddenschappen

Natuurlijk zijn er verschillende typen weddenschappen waar je op kunt inzetten. Dit is echter wel deels afhankelijk van het spel dat gespeeld wordt. We kijken daarom allereerst naar de verschillende type weddenschappen die voor elk spel beschikbaar zijn.

De winnaar of verliezer voorspellen

Evenals bij traditionele sporten kun je ook bij eSports de winnaar of verliezer van een wedstrijd voorspellen. Of dit nu gaat om een 1-vs-1 bij FIFA of twee teams tegen elkaar bij League of Legends. Dit is in veel gevallen dan ook het meest gebruikte weddenschappen. Dat komt vooral door de eenvoud van het weddenschap. Er is relatief weinig kennis voor nodig en het is de simpelste vorm van wedden.

Het aantal behaalde punten

Daarnaast kun je ook weddenschappen afsluiten waarbij je inzet op het behaalde aantal punten. Bij FIFA gaat dit om het aantal doelpunten dat gescoord wordt, bij Counter-Strike kan het gaan om het aantal zogenaamde ‘kills’, evenals bij Fortnite bijvoorbeeld.

Het wedden op het behaalde aantal punten is direct een stuk moeilijker dan de winnaar of verliezer voorspellen. Hiervoor is namelijk veel meer kennis van zaken nodig. Dit komt omdat je de sterke en zwakke punten van beide veel beter zult moeten kennen om te kunnen beargumenteren welke speler of welk team een bepaald aantal punten haalt.

Vaak wordt dit aangegeven door middels van een range waarin het puntenaantal valt. Bij een FIFA partij gaat het bijvoorbeeld om het gescoorde aantal doelpunten. Een veel voorkomende weddenschap is dat er bijvoorbeeld meer dan 2,5 keer gescoord wordt. Waarom dan die 2,5? Dit doen bookmakers om zichzelf in te dekken. Er is dan namelijk een duidelijk onderscheidt tussen 2 gescoorde doelpunten en 3 gescoorde doelpunten.

De winnaar van een map

Bij sommige spellen, zoals League of Legends, gaat het ook om het winnen van een map. Bij League of Legends zijn er bijvoorbeeld verschillende maps beschikbaar, die ook van invloed kunnen zijn op het uiteindelijke resultaat. Dit is eveneens bij CS:GO het geval. De map kan daarom grote invloed hebben op het uiteindelijke resultaat.

Hier is dan ook veel kennis voor nodig. Niet alleen moet je weten hoe de maps in elkaar steken, ook zal je de kwaliteiten van beide partijen moeten kennen. Is één van de partijen erg goed op korte afstand, maar is het juiste een map met grote open vlaktes, dan is de andere partij waarschijnlijk in het voordeel. Er is dus zowel kennis van de maps als van beide deelnemers voor nodig. Dit maakt het ook direct het meest complexe weddenschap.

Conclusie

Tot slot is het, zoals bij alle weddenschappen, aan te raden om verantwoord weddenschappen af te sluiten. Heb geduld en wed alleen met geld dat je ook daadwerkelijk kunt missen. Een laatste tip is om NOOIT geld in te zetten als je boos of gefrustreerd bent. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet rationeel nadenkt.

Zoals je leest begint eSports een steeds populairdere sport te worden om je geld op in te zetten. Hoewel het voor velen nog onbekend is, is er weldegelijk veel geld in te verdienen. Wil jij nou ook geld verdienen door in te zetten op eSports, dan is het belangrijk om bovenstaande tips in acht te nemen. Deze tips dragen namelijk bij aan een positief resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *