Wedden op IJshockey

IJshockey is een zeer snelle teamsport en wordt gespeeld op een ijsbaan. Twee teams, elk met zes spelers, proberen te scoren door de puck bij het andere team in het doel te schieten. Hiervoor gebruiken zij sticks, waarmee ze de puck schieten of passen. Het team met de meeste doelpunten aan het einde van de wedstrijd, vaak gespeeld in drie periodes van 20 minuten, wint. Dit biedt tal van mogelijkheden om te wedden op ijshockey.

Wedden op Ijshockey in Nederland

Kijkers kunnen op verschillende aspecten van het spel weddenschappen afsluiten, waaronder op de winnaar, het aantal doelpunten of prestaties van individuele spelers. Wedden op ijshockey voegt net dat beetje extra spanning toe voor kijkers, maar biedt daarnaast ook de mogelijkheid om meer te weten te komen over de sport.

Bet365 Ijshockey wedden

Wedden op Ijshockey met een bonus van €50 in wedkredieten bij Bet365.

Sportweddenschappen op IJshockey

In het geval van wedden op ijshockey bieden online bookmakers een verscheidenheid aan weddenschappen aan. Veel van de weddenschappen zullen de meeste gokkers wel herkennen, maar toch is het belangrijk om ze goed te begrijpen. De weddenschappen zijn namelijk vergelijkbaar met veldhockey weddenschappen, wat in Nederland enorm populair is.

Wat zijn Lines weddenschappen bij Ijshockey?

Bij het inzetten op ‘lines’ zet je in op welk team gaat winnen of hoe dicht de stand bij elkaar ligt. Daarbij kunnen we twee verschillende ‘Puck Line’ weddenschappen onderscheiden.

 1. Puck Line: Hierbij wordt er door de bookmaker een score gegeven (vaak 1.5 doelpunten). Als gokker zet je in op een groter verschil dan 1.5 doelpunten of juist op een kleiner verschil.
  1. Inzetten op +: Zet je in op de +, dan mag het team verliezen met 1 doelpunt verschil. Ook als zij winnen heb je de weddenschap gewonnen. 
  2. Inzetten op –: Zet je in op -, dan moet het team waarop je inzet met meer dan het door de bookmaker opgestelde aantal doelpunten verschil (vaak 1.5 doelpunten verschil) winnen.

Aantal doelpunten

Daarnaast kun je inzetten op het aantal doelpunten dat in een wedstrijd gescoord gaat worden. Dit werkt hetzelfde als bij een voetbalwedstrijd. De bookmaker voorspelt een aantal doelpunten, waarna jij moet bepalen of er meer (Over) of minder (Under) doelpunten gescoord gaan worden.

Moneyline – Wie wint de ijshockey wedstrijd?

Naast het Puck Line weddenschap, kun je ook simpelweg voorspellen welk team er gaat winnen. Dit is het bekende 1X2 weddenschap, waarbij Bet365 ervoor kiest om de score na drie periodes als uitgangspunt te nemen. Je voorspelt dus de score na 60 minuten zuivere speeltijd. Eventuele overtime of shoot-outs worden niet in de weddenschap meegenomen.

Futures weddenschappen op ijshockey

Bij het inzetten op de zogenaamde futures zijn er tal van mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Dit zijn weddenschappen die gericht zijn op de toekomst, waarbij je moet denken aan:

 • Topscorer in de divisie
 • Aantal doelpunten van spelers
 • Aantal punten van een team 
 • Welk team de divisie wint
 • Welk team de conference wint
 • En nog veel meer!

Een groot deel van deze weddenschappen is alleen beschikbaar bij Bet365 Nederland. Zij staan er bij alle sporten om bekend een enorm aanbod aan weddenschappen aan te bieden. Ook bij het wedden op ijshockey zien we dit terug!

Eerste periode of 10 minuten

Bij de grotere wedstrijden is het bij Bet365 ook mogelijk om in te zetten op gebeurtenissen in een specifieke periode in een wedstrijd. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op de stand na de eerste periode, geef je aan welk team na de eerste 10 minuten gescoord heeft en nog veel meer.

Odds Boosts of Bet Boosts

Daarnaast zijn er bij verschillende bookmakers ook nog allerlei Odds Boosts of Bet Boosts beschikbaar. Je krijgt dan als gokker tijdelijk verhoogde quoteringen voor een wedstrijd of het inzetten op een team. Dit is vooral voor beginnende gokkers enorm handig, aangezien je hierdoor de kans op winst verhoogd.

Bookmakers voor het wedden op IJshockey

Een ijshockey weddenschap sluit je natuurlijk alleen af bij de beste bookmakers in Nederland. Na uitgebreide tests zijn de volgende drie bookmakers bij ons tot favoriet benoemt:

Bet365 4.90/5 Bet365 Bonus Code
Bonus tot
€50
 • voordelen De meeste online ijshockey weddenschappen.
 • voordelen Een bookmaker met talloze prijzen en een mobiele app.
 • voordelen Een uitgebreid aanbod van online sportweddenschappen in Nederland.
 • voordelen Hoge odds en Super Boost
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Unibet 4.72/5 Unibet Bonus Code
Bonus tot
€50
 • voordelen oge odds voor ijshockey weddenschappen.
 • voordelen Goed aanbod van ijshockey weddenschappen.
 • voordelen Goed bekende en betrouwbare website voor online weddenschappen.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Circus 4.60/5 Circus Promotiecode
Welkomstbonus
€250
 • voordelen Goed aanbod van ijshockey weddenschappen.
 • voordelen Goede odds voor ijshockey weddenschappen.
 • voordelen Hoge welkomstbonussen en odds boosters tot 100 keer uw inzet.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Door de nieuwe wetgeving zijn er in Nederland ook nog andere bookmakers beschikbaar voor het gokken op ijshockey. Bij het wedden op ijshockey zijn er een aantal verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden, waaronder:

 • Het aantal beschikbare competities;
 • Quoteringen en specials;
 • Promoties en bonussen;
 • Reputatie van de bookmaker;
 • Veiligheid;
 • Klantenservice.

Om er zeker van te zijn dat de sportweddenschappen op ijshockey succesvol verlopen, raden we aan om te wedden bij legale en verantwoorde aanbieders in Nederland. Meer details over de beste online bookmakers in Nederland vind je in onze uitgebreide gids.

Perioden in IJshockey Uitgelegd

Een ijshockeywedstrijd bestaat uit drie delen, ook wel bekend als periodes. Elke periode duurt even lang, maar de totale tijdsduur van het spel is afhankelijk van verschillende elementen in de wedstrijd. Hieronder hebben we de standaard drie periodes voor je uitgelegd:

 • Eerste periode: De eerste periode is het eerste segment van de wedstrijd. Bij professionele competities, waaronder bijvoorbeeld de NHL, duurt de eerste periode 20 minuten. Het is vaak de periode waarin de teams elkaar aftasten en waarin zij de eerste doelpunten proberen te maken. 
 • Tweede periode: Na de eerste periode volgt er een kort rustmoment voor de teams. Hierin wordt vaak de tactiek besproken en worden de nodige wijzigingen doorgevoerd. De tweede periode duurt eveneens 20 minuten. Ook wisselen de teams van kant op de ijsbaan, waarna ze wederom proberen om doelpunten te maken. 
 • Derde periode: Wederom volgt er na de tweede periode een kort rustmoment. Vervolgens proberen de teams in de 20 minuten die volgen de wedstrijd naar hun hand te zetten. Uiteindelijk wordt de wedstrijd beslist op basis van het totaal aantal doelpunten dat is gemaakt. Is er sprake van een gelijke stand, dan zijn er twee mogelijk uitkomsten afhankelijk van de regels in de competitie.

Overtime in ijshockey

Het kan zijn dat er ‘overtime’ wordt gespeeld, waarin de teams extra tijd krijgen om te scoren. Dit is vaak vijf minuten, waarbij er bij beide teams ook een speler minder in het veld staat. Zo is de kans hoger dat er doelpunten vallen. Wordt er in deze periode nog steeds niet gescoord, dan gaat het over op shoot-outs.

Daarbij wordt er telkens een 1-op-1 situatie gecreëerd tussen keeper en speler. De speler start op de 23-meter lijn en krijgt acht seconden om de keeper te verschalken. Lukt dit, dan telt het doelpunt. Lukt dit niet, dan wordt het punt niet gerekend. Elk team krijgt vijf kansen. Bij een gelijkspel blijft dit net zolang doorgaan tot een van beide teams niet weet te scoren, terwijl de ander dit wel doet. Dit is vergelijkbaar met penalty’s bij een voetbalwedstrijd.

IJshockey kalendar 2023/24

De ijshockey kalender kent evenals veel andere sporten een regulier seizoen, gevolgd door de play-offs. Het speelschema kan daarbij sterk variëren, afhankelijk van de competitie, het land en het aantal teams in de competitie. Laten we eens kijken naar een simpel overzicht van de ijshockey kalender:

 • Off-season: Periode in het seizoen die vaak in de winter/lente is. De play-offs zijn afgelopen en de teams krijgen rust om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Hier vinden vaak ook de transfers tussen de verschillende teams plaats. 
  Richting het einde van het off-season staan de teams vaak weer in de ijshockey ring, waarin zij zich voor gaan bereiden op het komende seizoen. Veel spelers werken individueel aan hun fitheid. 
 • Pre-season: Tijdens het pre-season, ook wel bekend als de voorbereiding, gaan de teams vaak op trainingskamp. Ze spelen vriendschappelijke wedstrijden tegen andere teams om zich voor te bereiden op het seizoen dat komen gaat. 
 • Het reguliere seizoen: Dit is de periode waarin de echte competitiewedstrijden gespeeld worden. De periode speelt zich voornamelijk in de herfst en winter af, aangezien de ijsmeesters dan het minste werk hebben om het ijs goed te houden. 
  De lengte van het reguliere seizoen varieert afhankelijk van de competitie en het land waarin de competitie zich afspeelt. Op basis van de uitslagen in de wedstrijden verzamelen de teams punten, die de stand op de ranglijst bepaalt. 
 • Play-offs: In de lente worden vaak de play-offs gespeeld, gebaseerd op de uitslagen in de competitie. Op basis van de stand in de competitie gaan de beste teams bepalen welk team zich kampioen mag noemen. Het format van de play-offs varieert per competitie. 
  De Play-offs in de NHL bestaan uit een ‘best of seven’ serie. Het team dat het hoogst geplaatst staat, speelt vier thuiswedstrijden, namelijk wedstrijd een, twee, vijf en zeven. Het team dat lager geklasseerd staat speelt de wedstrijd drie, vier en zes thuis.

NHL-competitie 2023/24

Aangezien een groot deel van de gokkers wil inzetten op de NHL-competitie, hebben we hier ook de speeldata voor het nieuwe NHL-seizoen op een rij gezet. Het seizoen zal starten op 10 oktober 2023. Daarin nemen Lightning en Predators het tegen elkaar op.

In totaal worden er in het seizoen 2023/24 maar liefst 1213 wedstrijden gespeeld in de NHL. Gedurende het seizoen zijn er nog tal van andere events waar je als ijshockey liefhebber naar kunt kijken. Zo is er ook nog de NHL All Star Game, waar de beste spelers van de NHL in actie gaan komen.

Oberliga ijshockey

Een competitie die een stuk dichter bij huis is, is de Oberliga competitie. Dit is de ijshockeycompetitie op het derde niveau van Duitsland. Er kan daarbij onderscheidt gemaakt worden tussen de Oberliga Noord, Oost, Zuid en West. De belangrijkste competitie is de Oberliga Noord, waar ook de Tilburg Trappers in uitkomen. Dit Nederlandse team doet hier mee, aangezien het niveau in Duitsland hoger ligt dan in Nederland.

Hoe win je geld met het wedden op ijshockey?

Het winnen van geld bij het wedden op ijshockey (of elke andere sport) is geen garantie en brengt altijd wat risico met zich mee. Toch is het mogelijk om de kans op winst te verhogen door strategische keuzes te maken en gedisciplineerd te werk te gaan. Hier hebben we een aantal tips die je kunt gebruiken bij het wedden op ijshockey.

 1. Doe je onderzoek:
  Allereerst is het aan te raden om goed onderzoek te doen naar de teams en de competitie waar je op wilt inzetten. Denk daarbij aan recente prestaties van de teams, strategieën en de sterktes en zwaktes van de teams. De quoteringen bij bookmakers zijn vaak al een goede indicatie van de krachtsverhoudingen.
 2. Analyseer de statistieken:
  Bekijk daarnaast de meest recente statistieken van de teams, waaronder het aantal gemaakte doelpunten, het zogenaamde ‘power play efficiëntie’, het aantal genomen en gescoorde penalty’s en de statistieken in uit- en thuiswedstrijden. Vooral bij het inzetten op individuele wedstrijden adviseren we om te kijken naar het onderlinge resultaat van de teams.
 3. Begrijp de markt waarop je inzet:
  Zorg er daarnaast voor dat je de markt begrijpt waarop je gaat inzetten. Denk daarbij aan de verschillende weddenschappen die mogelijk zijn, maar ook welke het beste bij je passen. Om je een indicatie te geven, hebben we hierboven al de meest populaire weddenschappen voor je op een rij gezet.
 4. Value Betting:
  Ga op zoek naar sportweddenschappen op ijshockey waarbij de quoteringen die worden aangeboden hoger zijn dan de kansen die je berekend hebt. Op die manier kun je bij een ijshockey weddenschap profiteren van een hogere kans op winst.
 5. Live Betting op IJshockey:
  Het plaatsen van live weddenschappen op ijshockey is dé manier om in te spelen op de veranderingen in de wedstrijd. Krijgt één team Power Play, dan kun je hier in je weddenschappen ook direct van profiteren.
 6. Adviezen van experts:
  Ga ook op zoek naar adviezen van experts in de sport. Denk daarbij aan gokkers met veel ervaring of analisten die nauw bij de sport betrokken zijn. Zij weten vaak veel meer over de gebeurtenissen, waardoor je nog beter bent voorbereid op je weddenschap.
 7. Profiteer van bonussen en promoties:
  Bookmakers als Bet365 bieden regelmatig bonussen en promoties aan voor een ijshockey weddenschap. Denk daarbij aan een Odds Boost op de dag van de wedstrijd. Voordat je dus een weddenschap op ijshockey plaatst, adviseren we altijd om te kijken of er promoties beschikbaar zijn. Zo profiteer je altijd van de hoogste quoteringen en maak je de meeste winst.

Conclusie

Zoals je inmiddels weet, bestaat een ijshockeywedstrijd standaard uit drie periode van 20 minuten zuivere speeltijd. Bij een gelijkspel is er, afhankelijk van de competitie, sprake van Overtime of een Shoot-out. In beide gevallen moet er een winnaar uit de bus komen.

Ondanks de toegenomen interesse in het wedden op ijshockey, is het belangrijk om te vermelden dat je niet alle weddenschappen op ijshockey kunt wint. Toch kun je wel je kans op winst verhogen, onder meer door goed onderzoek te doen, te kijken naar de experts, te profiteren van Live wedden op ijshockey of op zoek te gaan naar de Value Bets. Win je meer dan 50% van je weddenschappen, dan heb je al een goed resultaat te pakken.

Wil je gaan wedden op ijshockey, dan adviseren we om dit te doen bij de beste bookmakers in Nederland. Dit zijn wat ons betreft Bet365, Unibet en Circus. Zij bieden de hoogste quoteringen aan, hebben een breed aanbod aan weddenschappen én hebben regelmatig bonussen en promoties waar je van kunt profiteren.

Let er goed op dat wedden altijd een plezierige activiteit moet zijn die extra spanning aan een wedstrijd toevoegt. Het is geen manier om geld te verdienen, ondanks dat het een mooi extraatje is als je wel weet te winnen. Dit moet je als gokker altijd in je achterhoofd houden!

(FAQ) Veel gestelde vragen over ijshockey wedden

Overtime is de periode die kan aanbreken zodra een wedstrijd in een gelijkspel eindigt. In dat geval wordt er een extra periode gespeeld, waarbij het eerste team dat scoort ook direct de wedstrijd wint. Dit duurt vaak maar 5 minuten, waarna de teams overgaan op shoot-outs indien er nog steeds sprake is van een gelijkspel.

Een periode bij ijshockey duurt standaard 20 minuten. Dit is zuivere ijshockey speeltijd. In totaal zijn er drie periodes die gespeeld worden. Mocht er een gelijkspel op het bord staan, dan is er sprake van ‘overtime’ of ‘shoot-outs’.

Bij het inzetten met een handicap bij een ijshockeywedstrijd is het belangrijk om te kijken naar het aantal doelpunten dat zij maken, het onderlinge resultaat, uit- en thuiswedstrijden, sterkten en zwaktes en natuurlijk het wedstrijdschema.

Dit doe je door de wedstrijd uitvoerig te analyseren, onder meer door de reacties uit de media, voorgaande prestaties of de vorm waarin een team verkeerd. Op die manier zijn er wellicht quoteringen die hoger zijn dan dat je in eerste instantie dacht. In dat geval heb je een Value Bet te pakken.

Het belangrijkste verschil tussen deze competities is dat er van de Amerikaanse competitie veel meer informatie beschikbaar is. De Nederlandse of andere competities zijn simpelweg minder populair, ook omdat de sport in Nederland een stuk minder uitgevoerd wordt. In Amerika ligt de druk hoger, zijn er meer teams én zijn er meer experts die iets over de sport kunnen zeggen.

Over het algemeen is dit afhankelijk van een tweetal factoren, namelijk de bookmaker waar je de weddenschap afsluit én de weddenschap dat je kiest. Om er zeker van te zijn, adviseren we altijd om goed de voorwaarden bij de bookmaker door te lezen. Zo weet je zeker dat je de juiste informatie over de weddenschap hebt.

Ja, dit is mogelijk. Bij het wedden op ijshockey zet je dan bijvoorbeeld in op de topscorer in de competitie of de kampioen in de competitie. Ook het inzetten op de uitkomst van een toernooi is mogelijk.

Een aantal van de meest gemaakte fouten bij het wedden op ijshockey zijn het overwaarderen van favorieten, geen onderzoek doen, het impulsief afsluiten van weddenschappen, geen quoteringen vergelijken of niet inspelen op veranderingen in de competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.