Wedden op American Football en NFL

Als gokker hoef je geen extensieve kennis van de American football te hebben om te beginnen met gokken. Toch vinden velen de sport lastig te begrijpen, waardoor ze niet snel kiezen voor een weddenschap op de NFL-competitie. Met slechts een kleine inzet kun je echter mooie winsten maken. In deze complete gids vertellen we je meer over hoe het werkt, de strategieën die er bestaan en geven we je tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Belangrijkste aspecten voor wedden op de American football

Bij American football is het belangrijk om een onderscheidt te maken tussen ‘Offense’ (aanval) en ‘Defense’ (verdediging). Beide aspecten moeten namelijk goed in balans zijn om een goede inschatting te kunnen maken van de kwaliteiten van een team. Om je hierbij te helpen, moet je dus kennis vergaren over beide teams.

Andere aspecten die je mee moet nemen bij het afsluiten van een weddenschap, worden hieronder kort toegelicht.

 • Weersomstandigheden: De weersomstandigheden kunnen belangrijk zijn bij de wedstrijden in de rugby. Zeker wanneer gekeken wordt naar de landelijke wedstrijden, waarbij het hoogteverschil een belangrijke rol kan spelen. Ook verschillen in warmte kunnen een doorslaggevende rol spelen wanneer teams hier niet aan gewend zijn.
 • Blessures/Schorsingen: Blessures en schorsingen kunnen nadelige gevolgen hebben voor een team. Hoewel teams in de NFL uit veel spelers bestaan, kan de blessure van 1 of 2 sterspelers verregaande gevolgen hebben.
 • Breedte van een team: De breedte van het team is belangrijk. Een team in de NFL bestaat namelijk uit 46 spelers, waarvan er 11 op het veld staan. Deze spelers zijn onderverdeeld in drie categorieën. Wanneer de eerste 11 spelers kwalitatief zeer sterk zijn, maar de overige spelers kwalitatief minder zijn, kan dit ervoor zorgen dat een team een stuk slechter wordt wanneer het moet wisselen.

Een laatste belangrijk aspect van de NFL is hoe spelers van team kunnen wisselen. In tegenstelling tot andere sporten is het niet mogelijk om binnen de NFL-spelers te kopen. Spelers kunnen van team wisselen door:

 • De draft aan het begin van het seizoen.
 • Spelers die uit hun contract lopen en hierdoor transfervrij opgepikt kunnen worden.
 • Spelers die worden geruild met andere spelers.

Tijdens het afsluiten van weddenschappen zouden we je dan ook willen aanbevelen om eenvoudig te beginnen. Begin met het wedden op het winnende team op een stukje papier. Gaat dit goed, dan kun je echt geld in gaan zetten. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe geavanceerder de weddenschappen worden die je kunt inzetten. Na verloop van tijd kun je er zelfs voor kiezen om weddenschappen aan te gaan die betrekking hebben op één enkele of zelfs meerdere spelers.

Type weddenschappen in American Football

Door verschillende type weddenschappen voor je uiteen te zetten, geven we een overzicht van welke mogelijkheden je als gokker hebt. Daarbij moet wel vermeld worden dat de type weddenschappen kunnen verschillen in moeilijkheidsgraad. Door verschillende types toe te passen bij het gokken, kun je gemakkelijker geld verdienen met weddenschappen.

Matchwinnaar

De meest eenvoudige weddenschap is het voorspellen van de winnaar. We zien dan vaak ook dat dit weddenschap het meest gespeeld wordt door de beginners. We zouden dan ook aanraden om te beginnen met dit type weddenschap wanneer je nieuw bent in de wereld van de rugby.

Voor een goed overzicht van de matchwinnaar kun je tevens de NFL uitslagen van voorgaande weken meenemen. Hieraan kun je namelijk zien of een team in vorm is of juist tegenvallende prestaties levert. Dit kun je meenemen als reden om een weddenschap op een team te plaatsen.

Om naar de matchwinnaar te kunnen kijken, wat relatief een simpel weddenschap is, kun je gebruikmaken van de stand van zaken in de competitie. Deze kun je bij de NFL vinden, waarbij je simpelweg kunt kijken naar het aantal overwinningen dat een team al heeft verzamelt. Hierdoor kun je ook kijken hoe groot de kans is dat een team gaat winnen.

Handicaps

Evenals bij andere sporten kun je de handicap gebruiken om één team een virtuele voorsprong of achterstand te geven. Het gebruik van een handicap kan ervoor zorgen dat de odds hoger uitvallen dan dat je zelf zou willen. De reden hierachter is natuurlijk de virtuele voorsprong of achterstand. Je kunt deze op verschillende manieren gebruiken.

Allereerst kun je ervoor kiezen om een team een virtuele achterstand te geven, waarmee je inzet dat dit team nog steeds gaat winnen. Daarnaast kun je een ander team ook een virtuele voorsprong geven, waarmee je voorspelt dat het team gaat winnen. Dit kan zowel mét als zonder de handicap zijn.

Voorbeeld: Gebruik je een handicap voor team A van 4.0 waarbij dit team een voorsprong krijgt, dan win je in de volgende gevallen. Team B wint met 32-30. In dit geval wordt de virtuele voorsprong opgeteld bij de uitslag, waardoor team A alsnog wint. Wanneer Team A daadwerkelijk wint, win je natuurlijk altijd de weddenschap.

Puntenaantal

Natuurlijk kun je ook inzetten op het puntenaantal tijdens een wedstrijd. In 2020 werd er een record bij elkaar verzameld, wat neerkwam op zo’n 50 punten per duel. In totaal werden er namelijk 12692 punten verzamelt in 256 duels!

Dit weddenschap is een Over/Under weddenschap. Door de bookmaker wordt er dan een bepaalt aantal punten bepaald, waarbij je als gokker moet bepalen of er méér of minder punten gescoord gaan worden. Hiervoor heb je een stuk minder kennis nodig, wat het ook direct een geschikt weddenschap maakt.

Het puntenaantal kun je ook goed analyseren door de huidige stand van zaken in de competitie te bekijken. Speel een hooggeplaatst team tegen een wat lager geklasseerd team, dan staat dit garant voor vuurwerk.

Voorbeeld: In de NFC Noord zien we bijvoorbeeld de Packers en de Vikings. De Packers wisten maar liefst 509 punten te verzamelen, terwijl Vikings 475 punten tegen kreeg. Dit zijn beide relatief hoge aantallen. De Packers scoren veel, terwijl de Vikings veel punten tegen krijgen. De uitslag van deze wedstrijd was dan ook 43-34 in het voordeel van de Packers.

Door de huidige stand van zaken en puntenaantallen te gebruiken, kun je een mooi weddenschap plaatsen in de vorm van een Over/Under weddenschap op het puntenaantal.

Player Props

Player Props zijn voornamelijk weddenschappen die je per speler kunt afsluiten. Dit zijn enorm risicovolle weddenschappen, aangezien je hiervoor veel kennis van individuele spelers en teams moet hebben. Deze type weddenschappen zouden we dan ook alleen aanraden aan gevorderde gokkers.

 • Passing Yards: Weddenschap hoeveel yards de quarterback gooit per wedstrijd.
 • Receiving Yards: Daarbij gaat het over voor hoeveel yards een wide receiver, tight end of running back passes vangt per wedstrijd.
 • Rushing Yards: Voor hoeveel yards een running back, full back of quarter back rent per wedstrijd.
 • Touchdown scorer: De speler die de touchdown scoort en de bal heeft in de end zone.
 • Touchdown passes: Hoeveel passes de quarterback gooit per wedstrijd.
 • Sacks: Hoe vaak een verdediger de quarterback tackelt wanneer deze de bal nog heeft. Dit kan zowel individueel als samen met een andere speler zijn.
 • Tackles: Hoe vaak een verdediger tackelt per wedstrijd.

Drafts

Om de competitie eerlijker te houden, wordt er aan het begin van elk seizoen de zogenaamde Draft gehouden. Dit is één van de manieren om aan nieuwe spelers te komen. Daarbij worden nieuwe talenten die net van school komen gekozen om gecontracteerd te worden bij de teams uit de NFL. De slechtste teams uit de competitie hebben hierbij vaak de eerste keus.

De Draft bestaat uit verschillende ronden, waarbij de teams op basis van prestaties uit het verleden de nieuwe spelers kunnen kiezen. Ook hier kun je als gokker op inzetten. Daarbij kun je inzetten op een spelers die als eerste gekozen gaat worden tijdens deze bijeenkomsten van de teams. De laagste odds kunnen vlakbij de 1 liggen, terwijl er ook hogere odds zijn die kunnen oplopen tot meer dan 200.

Je zou natuurlijk zeggen dat het laagste team áltijd de beste speler kiest. Dit hoeft echter niet. Het is namelijk mogelijk dat een team de eerste keuze bij de draft afstaat aan een ander team in ruil voor een speler. Dit maakt de draft bijzonder interessant.

Wedtips voor American Football

Hieronder vind je een lijst met tips die je kunt gebruiken om NFL-weddenschappen mee te voorspellen! Toch zijn dit lang niet de enige tips die we voor je in petto hebben. Op onze andere pagina vind je namelijk een lijst met allerlei verschillende en meer generieke tips die je voor allerlei sporten kunt gebruiken!

Neem het thuisvoordeel mee!

Het thuis- of uit voordeel is zeker bij American football enorm belangrijk. De populariteit van de sport in Amerika zorgt er namelijk voor dat de stadions vrijwel altijd vol zitten. Hierdoor heeft de thuisspelende ploeg een voordeel. Dit kunnen we het beste illustreren bij een team dat het afgelopen seizoen minder heeft gepresteerd: De Eagles in de NFC Oost.

Van de 16 wedstrijden die er gespeeld werden in het seizoen 2020/2021, wisten zij er maar 1 te winnen wanneer zij uit speelde. Daarbij gingen er maar liefst 7 wedstrijden verloren. Speelde zij thuis, dan wisten ze er 3 te winnen en 1 gelijk te spelen. Deze statistieken zijn toch een stuk beter.

Natuurlijk is het niet zo dat alle ploegen die thuis spelen beter presteren. De Lions in de NFL Noord wonnen thuis namelijk maar één keer, terwijl er uit maar liefst 4 keer gewonnen werd. Kijk daarom naar de specifieke statistieken per team en analyseer waar jij je voordeel mee kunt doen.

Wedden op Tom Brady

Tom Brady is momenteel dé grote ster van de NFL. Dit seizoen (2020/2021) wist hij met de Tampa Bay Buccaneers beslag te leggen op de Super Bowl. Daarmee is hij de eerste NFL-speler die zeven keer de titel met zijn team wist te winnen. Hiermee wist hij zelfs meer NFL-titels te winnen dan welk ander team in de NFL dan ook. Daarmee is Tom Brady natuurlijk een mooie tip om op in te zetten. Het team van de quarterback doet het standaard goed in de competitie.

En het goede nieuws? Jij kunt hier gebruik van maken! Hij heeft in verschillende interviews namelijk aangegeven dat hij óók nog eens voor zijn achtste titel wil gaan! Naast dat zijn team er met de winst vandoor ging, werd hij dit seizoen ook uitgekozen tot de meest waardevolle speler van de competitie. Door de resultaten van het team van Tom Brady goed in de gaten te houden, kun je hier gebruik van maken in jouw weddenschappen!

Wed op de verschillende competities

Een andere tip die we je willen geven is om te kijken naar de verschillende competities in Amerika. De NFL is namelijk ingedeeld in vier verschillende ‘Conferences’. Dit is zowel gedaan voor de National Football Conference en de American Football Conference. Zij zijn beide onderverdeeld in vier regio’s. Deze zijn natuurlijk:

 • Noord
 • Oost
 • Zuid
 • West

Deze verschillende competities kun je gebruiken om jouw weddenschappen op af te sluiten. Kijken we naar de verschillende competities, dan zijn de verschillen in sommige competities erg groot, terwijl het in andere competities enorm klein is.

NFC Oost en NFC Zuid

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de NFC Oost. Hier zie je namelijk dat de verschillen erg klein zijn. Dit maakt deze competitie een stuk moeilijker om te voorspellen.

Het verschil in de NFC Zuid is echter weer een stuk groter. Hier zie je bijvoorbeeld dat de Saints en Buccaneers er met kop en schouders bovenuit steken. Sluit je hier een weddenschap op af, dan is dit een stuk voorspelbaarder.

De tip luidt, kijk goed naar welke competities er zijn en waar de verschillen het grootst zijn. De hierboven genoemde competities zijn een overzicht van het afgelopen seizoen. Echter kun je dit ook gebruiken om voorspellingen voor het nieuwe seizoen te doen.

Cash Out

Cash out kun je als gokker gebruiken om geld te krijgen voor een event dat nog niet is afgelopen. De hoogte van het bedrag dat je krijgt uitgekeerd is afhankelijk van de huidige stand van zaken. Dit kun je gebruiken om een weddenschap winnend af te sluiten, terwijl de huidige stand van zaken nog onzeker is.

Voorbeeld: Je hebt op drie verschillende teams gewed die allemaal de wedstrijd gaan winnen. Daarbij heb je €10 ingezet, waarmee je €350 kunt winnen. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd staan alle drie de teams voor, maar is het verschil minimaal. Je krijg dan van de bookmaker een optie om ‘cash out’ toe te passen. Hiervoor krijg je €250.

Het voordeel hiervan is dat je direct €250 kunt krijgen, zonder dat je nog naar de uitslagen van de wedstrijden hoeft te kijken. Wacht je en winnen alle drie de teams, dan ontvang je de €350. Wacht je maar scoort één van de tegenstanders de gelijkmaker of pakken ze zelfs de voorsprong, dan kan het zijn dat je met €0 naar huis gaat.

Vermijdt college football

College football wordt steeds populairder en competitief gezien is het ook erg interessant. Dit komt vooral door de grilligheid van jonge spelers. Deze spelers zijn namelijk nog niet zo constant, waardoor ook de prestaties sterk kunnen variëren. Het wordt daarom aangeraden om bij deze competitie weg te blijven. De prestaties zijn namelijk een stuk minder voorspelbaar en kunnen je daarom veel geld kosten.

Kijk níet naar de media!

Zeker wanneer we kijken naar Amerika zien we dat de NFL enorm veel aandacht krijgt. Als gokker kun je hierdoor veel informatie over de wedstrijden verzamelen, maar er wordt natuurlijk ook veel ‘ruis’ gecreëerd. Er wordt aandacht gehecht aan dingen rondom de wedstrijd die niet interessant zijn en geen invloed hebben op de wedstrijd, maar die wél jouw redenering kunnen beïnvloeden.

Maak gebruik van live-weddenschappen

Live-weddenschappen zijn enorm goede manieren om geld te winnen binnen de American football. Dit komt omdat er bij de NFL vaak sprake is van kleine verschillen aan het einde van de wedstrijd. Hierdoor kan een wedstrijd aan het einde nog snel de andere kant op vallen. Dit komt door de hoge puntenaantallen die gescoord kunnen worden. Dit willen we graag illustreren aan de hand van een voorbeeld.

Voorbeeld: Met nog 3 minuten op de klok heeft team A reeds 23 punten verzamelt. Team B heeft echter 27 punten verzamelt en lijkt daarom met de winst aan de haal te gaan. Toch is team A in de aanval en zijn ze dichtbij de doellijn van team B. Aan het einde van de wedstrijd weten ze een touchdown te scoren, waar ze 6 punten mee binnenhalen. Hierdoor staan ze ineens voor met 29 tegen 27. Ook weten ze de kick nog te scoren, waardoor ze op 30 punten komen.

Zoals je in bovenstaand voorbeeld kunt zien, is het aan het einde van de wedstrijd nog goed mogelijk dat de wedstrijd volledig kantelt.

Bekijk wedstrijden ook los van elkaar

Het is ook belangrijk om wedstrijden los van elkaar te bekijken. Natuurlijk moet je de vorm van de huidige teams meenemen in jouw weddenschap, maar de wedstrijden los van elkaar bekijken is nog belangrijker. Heeft een team de vorige wedstrijd tegen dit team gewonnen, dan wil dit niet direct zeggen dat ze dat dit keer ook gaan doen.

Het is daarom belangrijk om alle factoren opnieuw te bekijken. Kijk opnieuw naar de weersomstandigheden, blessures en breedte van het team. Ook de locatie en de huidige vorm van het team zijn aspecten die steeds opnieuw heroverwogen dienen te worden.

Quoteringen vergelijken

Om winst te maken is het belangrijk verschillende bookmakers te vergelijken. Per bookmaker zijn er namelijk verschillende quoteringen die gebruikt worden. Dit kunnen we voorlichten aan de hand van een voorbeeld die betrekking heeft op de Drafts voor dit seizoen.

Voorbeeld: Hierin vergelijken we bookmaker A met bookmaker B. Tijdens de draft is het mogelijk om Justin Fields al speler te kiezen. Kijken we de naar de quoteringen van beide bookmakers, dan zijn de verschillen opmerkelijk. Wanneer je namelijk inzet op bookmaker A dat Justin Fields als eerste gekozen wordt, krijg je 15.00 keer je inzet terug. Zet je dit bij bookmaker B in, dan krijg je slecht 9.00 keer je inzet terug. Als je dus €10 inzet, is het verschil tussen beide weddenschappen dus €60.

Combinatie weddenschappen

Om je winsten te maximaliseren, zouden we tot slot nog willen aanraden om gebruik te maken van combinatieweddenschappen. Door middel van combinatieweddenschappen kun je namelijk grote voordelen behalen. Dit kunnen we het beste illustreren met een voorbeeld.

Voorbeeld: Stel dat je graag op drie verschillende wedstrijden wilt wedden. De daarbij behorende quoteringen zijn 1.58, 1.93 en 3.04. Zouden we op elk weddenschap €1 inzetten, dan krijgen we hiervoor in totaal €6.05 uitgekeerd wanneer we alle drie de weddenschappen zouden winnen.

Kies je er echter voor om deze drie weddenschappen te combineren, dan win je al €9.27. Hiervoor hoef je echter geen €3, maar slechts €1 in te zetten. Zou je hierbij ook €3 inzetten, dan win je zelfs bijna €22! Dit is dus de kracht van combinatieweddenschappen.

Money Management

Een strategie die enkel goed uitgevoerd kan worden wanneer je je als gokker niet laat misleiden door emoties is Money Management. Dit wordt door gokkers vaak gedaan op basis van percentages. Zo wordt er voorafgaand aan de weddenschappen vaak gekozen voor een percentage dat per weddenschap ingezet kan worden van het totale bedrag op de rekening.

Voorbeeld: Stel je voor dat je als gokker €1000 op je account hebt staan. Je hebt met jezelf afgesproken dat je per weddenschap maximaal 2-3% van het bedrag mag inzetten. In euro’s praten we dan over €20-€30. Win je een weddenschap, bijvoorbeeld €75, dan mag je bij een volgend weddenschap €21.50-€32.25 inzetten. Je past dit percentage dus telkens aan het budget aan.

Zoals gezegd is het belangrijk om hierbij te vermelden dat je hiervoor niet moet wedden op basis van emotie. Heb je net een weddenschap verloren, dan kan het interessant en verleidelijk zijn om je budget te overschrijden om je verlies terug te winnen. Dit kan echter alleen leiden tot grotere verliezen. Het is dus wel belangrijk om je hoofd erbij te houden.

De beste strategieën voor American Football

Het uiteindelijke doel van wedden op de NFL is natuurlijk het maken van winst. Hiervoor kunnen we echter niet altijd een bepaalde strategie uitwerken. Toch willen we een aantal strategieën voor je behandelen die vaak worden toegepast.

Wedden op de favoriet

Het lijkt natuurlijk een zekerheid wanneer je altijd op de favoriet wedt. Toch blijkt het lange niet altijd de juiste strategie, aangezien een aantal succesvolle weddenschappen op de underdog al kan zorgen voor mooie winsten. Dit kunnen we wellicht het beste illustreren met een voorbeeld:

Voorbeeld: Stel je voor dat je op 10 wedstrijden wilt inzetten. De favoriet heeft als gemiddelde odd 1.35, terwijl de underdogs in die wedstrijden gemiddeld een odd hebben van 2.65. Voor elke wedstrijd zet je €10 in. Zou de favoriet elke wedstrijd winnen, dan krijg je €135. Wint de underdog, dan win je meer dan het dubbele, namelijk €265.

Echter loopt het verschil hard terug wanneer je een aantal weddenschappen verliest. Win je bijvoorbeeld maar 7 van de 10 weddenschappen op de favorieten, dan verlies je al €5,50. Het is dus zeker niet zo dat wedden op de favorieten op de lange termijn altijd een goede keuze is.

Om dit te voorkomen, zouden we adviseren, zoals we hierboven ook al gedaan hebben, om altijd zelf onderzoek te doen naar de mogelijke uitslagen.

Combineer wedstrijden met lage odds

Hoewel wedstrijden met lage quoteringen individueel weinig opleveren, kan het combineren van verschillende van deze wedstrijden wel degelijk lucratief zijn. Het is een strategie die vaak wordt gekozen vanwege het lage risico dat eraan verbonden zit, terwijl er toch een mooie prijs mee te verdienen valt. Dit kunnen we het beste illustreren aan de hand van een voorbeeld.

Voorbeeld: Stel je voor dat je op vier verschillende wedstrijden wilt inzetten. De kans dat alle teams winnen is ongeveer 67%, aangezien je gebruikmaakt van wedstrijden en teams met lage quoteringen. Gemiddeld zijn de quoteringen ongeveer 1.45. Hierdoor kun je met elke euro die je inzet, ongeveer €4.42 winnen, terwijl het risico dat je loopt vrij beperkt is.

Altijd verdubbelen

Op korte termijn is dit een strategie die je prima kunt toepassen. Deze strategie wordt ook vaak in casino’s gebruikt, maar heeft inmiddels de sprong naar sportweddenschappen ook gemaakt. Het idee luidt als volgt: verdubbel je inzet wanneer je een weddenschap verliest. Een voorwaarde die hierbij wel vermeldt dient te worden is dat je alleen inzet op weddenschappen die jouw inzet verdubbelen. Op die manier zou je een theorie altijd winst maken.

Voorbeeld: Je zet in op het feit dat Team A van Team B wint. De quotering hiervoor is 2.05. Je zet hier €1 op in, waardoor je uiteindelijk €2.05 kunt winnen. Echter verlies je de weddenschap, waardoor je met een verlies van €1 zit.

De volgende keer zet je wederom in op een weddenschap, waarbij je ditmaal inzet op Team B. De quotering hierbij is 2.40. Zoals gezegd dien je de inzet te verdubbelen, waardoor je €2 inzet met een potentiële winst van €4.80. Ook dit weddenschap verlies je helaas. Je totale verlies komt op €3.

Een derde weddenschap wordt ingezet, waarbij Team A wint van Team B met een quotering van 2.60. Ditmaal zet je €4 in, waardoor je kans maakt op €10.40. Uiteindelijk win je deze weddenschap, waardoor je €10.40 krijgt uitgekeerd. Halen we hier je voorgaande verliezen en je inzet vanaf, dan blijft er nog €3.40 over.

In theorie is dit dus een strategie die altijd werkt. Echter moet hierbij wel vermeld worden dat je hiervoor een grote bankroll nodig hebt. Verlies je namelijk de eerste 9 weddenschappen, dan moet je bij het 10e weddenschap al €512 inzetten. Niet echt een strategie voor de lange termijn dus.

Wat is de NFL en hoe werkt het?

De NFL is de Amerikaanse rugby variant die gespeeld wordt in Amerika. Het spel wordt gespeeld op een rechthoekig veld. Het doel van American Football is om de rugbybal in de ‘end zone’ achter de doellijnen te krijgen. Slaagt een team hierin, dan worden er punten gescoord.

Daarnaast is het nog mogelijk om punten te scoren door de goal posts. Deze zijn 5,6 meter hoog. Wanneer de bal vanuit het veld tussen de doelpalen wordt getrapt, kunnen er nog meer punten gescoord worden. Dit wordt gedaan door teams bestaande uit 46 spelers, waarvan 11 spelers per team in het veld aanwezig zijn.

Een wedstrijd is opgedeeld in vier keer 15 minuten. Een gemiddelde wedstrijd duurt echter vaak ongeveer 2,5 uur. Dit komt omdat de tijd vaak stil komt te staan wanneer de bal de grond raakt, een speler uit het veld rent met de bal of de bal niet wordt gevangen. Dit alles zorgt ervoor dat de wedstrijd langer duurt dan vier keer 15 minuten.

Het scoren van punten kan op verschillende manieren:

 • Er kunnen 6 punten gescoord worden wanneer de bal over de doellijn wordt gebracht. Dit wordt een touchdown genoemd. Er kan nog 1 punt extra gescoord worden door een kick tussen de doelpalen te schieten.
 • Er is sprake van een fieldgoal wanneer een speler de boel vanuit het veld tussen de doelpalen schiet. Dit is 3 punten waard.
 • Door middel van een safety kunnen nog 2 punten gescoord worden. Dit is het geval wanneer het verdedigende team het aanvallende team terugdringt naar de eigen doellijn. Deze punten kunnen verdiend worden wanneer het aanvallende team bepaalde overtredingen maakt.

Wanneer begint het NFL-seizoen

Het NFL-seizoen begint dit jaar op 9 September 2021. De eerste wedstrijd vindt plaats in het Raymond James Stadium. Dit is het stadion van de Tampa Bay Buccaneers. Zij zijn namelijk de winnaars van de Super Bowl van het afgelopen seizoen. Kijkende naar het einde van de competitie, dan wordt de laatste Super Bowl wedstrijd voor het seizoen 2021/2022 op 6 of 13 februari gespeeld.Het NFL-seizoen begint dit jaar op 9 September 2021. De eerste wedstrijd vindt plaats in het Raymond James Stadium. Dit is het stadion van de Tampa Bay Buccaneers. Zij zijn namelijk de winnaars van de Super Bowl van het afgelopen seizoen. Kijkende naar het einde van de competitie, dan wordt de laatste Super Bowl wedstrijd voor het seizoen 2021/2022 op 6 of 13 februari gespeeld.

De beste Nederlandse American Football competities

In Nederland is er ook sprake van een American Football competitie. Er zijn verschillende klassen beschikbaar, terwijl het ook mogelijk is om de vrouwencompetitie te volgen. De hoogste klasse in Nederland is de DEGIRO Ereklasse Heren. Daar zijn een aantal teams die sterk zijn en er ook met kop en schouders bovenuit steken. Die gaan we hieronder kort behandelen.

Nederlandse American Football teams

RC DIOK

De winnaar van de competitie in het jaar 2019/2020. Daarbij maakt het wederom weer een goede kans om ook dit jaar te winnen. Ze zijn in ieder geval goed van start gegaan. Uit drie wedstrijden wist de club namelijk 3 keer te winnen, waarbij het 112 punten scoorde en slechts 30 punten tegen kreeg. Het lijkt er dan ook op dat ze ook dit jaar weer voor de titel mee gaan doen.

RC Hilversum

RC Hilversum is vooral de laatste jaren een enorm sterk team gebleken. Van 2014 tot 2016 wist de club de titel namelijk drie jaar op rij op haar naam te schrijven. Hoewel de start dit seizoen wat stroever is (2 gewonnen en 1 verloren) lijken ze toch weer mee te doen om de prijzen.

Haagse RC

Ook de Haagse RC heeft zich gemeld in de top van de competitie. Met maar liefst 95 punten voor en slechts 22 tegen doen ze goed mee. Ze krijgen per wedstrijd gemiddeld maar 7 punten tegen. Dit is met andere woorden een touchdown en een daaropvolgende kick. Het lijkt er dan ook op dat de verdediging het sterkste punt van de ploeg is.

A.S.R.V. Ascrum

Tot slot hebben we dan nog A.S.R.V. Ascrum. Ook zij hebben zich gemeld in de top van de competitie. Dit is toch een vreemde eend in de bijt. De club wist namelijk pas 32 punten te scoren en kreeg al 27 punten tegen in drie wedstrijden. Toch wisten ze wel alle drie de wedstrijden te winnen. Dit is dan ook de reden dat zij zich hebben gemeld in de top van de competitie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.