Wedden op Vrouwenvoetbal

Wedden op vrouwenvoetbal is niets nieuws, maar het is steeds populairder aan het worden. Het WK Vrouwenvoetbal is net ten einde gekomen. Ons nationale team heeft de kwart-finales gehaald, maar is na een spannende wedstrijd uiteindelijk verslagen met 2-1 voor de WK winnaar, Spanje.

Er staan nog vele spannende competities op ons te wachten waar de Oranje Leeuwinnen aan zullen deelnemen. Het Nederlandse damesvoetbal team zal onder andere strijden in de aankomende Women’s Nations League. Daarnaast zullen ze in 2024 spelen tijdens de EK Kwalificatiewedstrijden. Het is het zeker waard om het Nederlandse vrouwenvoetbal team te volgen en steunen tijdens aankomende competities. Laten we eens kijken naar de aankomende wedstrijdkalender en het maken van weddenschappen op vrouwenvoetbal.

Vrouwenvoetbal 2024 Wedstrijdschema

Natuurlijk staan de vrouwen niet stil en hoef je om te wedden op vrouwenvoetbal wedstrijden geen pauze te nemen. Laten we eens kijken naar de eerstvolgende evenementen dit jaar waar de Nederlandse dames aan deel zullen nemen.

 1. 🇳🇱 Nederland – 🇫🇮 Finland

  31 mei 2024 om 20:45, EK 2025 Zwitserland

 2. 🇫🇮 Finland – 🇳🇱 Nederland

  04 juni 2024 om 19:00, EK 2025 Zwitserland

 3. 🇳🇱 Nederland – 🇮🇹 Italië

  12 juli 2024, EK 2025 Zwitserland

 • Women’s Nations League (September 2023 tot Februari 2024) – De teams van de Women’s Nations League zijn verdeeld in drie divisies en spelen in groepen. Dit eindigt met de groepswinnaars van Divisie A die halve finales en een finale spelen, terwijl anderen spelen voor promotie of om degradatie te voorkomen
 • Women’s European Qualifiers (April 2024 tot December 2024) – Dit zijn de aankomende EK kwalificatie wedstrijden.
 • Women’s EURO 2025 (Zomer 2025) – EK Voetbal vrouwen

Wil je wedden op de aankomende competities? Doordat je met een Bet365 bonus kunt profiteren van een leuk welkomstcadeau, kun je het bonusgeld mooi inzetten om meer kans te maken op winst tijdens het plaatsen van een Weddenschap. Als je geluk hebt kun je hierdoor een leuk bedrag in de wacht slepen.

WK Vrouwenvoetbal 2024 Samenvatting

In 2024 vond de negende editie van het FIFA wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen plaats. Het evenement, dat in zowel Australië als Nieuw-Zeeland werd georganiseerd, had dit jaar voor het eerst 32 deelnemende teams in plaats van de 24 in 2019.

De Oranje Leeuwinnen behaalden de kwartfinale, nadat ze maar moesten de WK droom opgeven tegen Spanje, waar ze met 2-1 verloren. Tijdens de finale behaalde Spanje de eerste overwinning door Engeland in de met 1-0 te verslaan. Zweden werd derde na een 3-0 overwinning op Australië.

Meer over Oranje Leeuwinnen – Nederlands Vrouwenvoetbal

In het Nederlands vrouwenvoetbalelftal komt Nederland uit op internationaal niveau in het vrouwenvoetbal. Het team speelde al in 1971 hun eerste (door FIFA erkende) wedstrijd tegen Frankrijk. De KNVB staat aan het roer van dit team, wat zowel lid van de UEFA als FIFA is.

StafNaam
Head CoachAndries Jonker
Assistant CoachArvid Smit
Janneke Bijl
Goalkeeper CoachErskine Schoenmakers
Coaches NL vrouwenvoetbal sinds 2022

Het Nederlandse vrouwenvoetbal team, ook wel de Oranje Leeuwinnen genaamd, nam driemaal deel aan het eindtoernooi van de UEFA Women’s Championships en wonnen in 2017 de EK titel. Ze hebben zich ook drie keer gekwalificeerd voor het WK, waarvan de meest recente plaatsvond in 2023. In 2019 bereikten ze de finale maar verloren ze van de Verenigde Staten met 2-0.

Sinds het einde van het UEFA Women’s Euro 2022 staat Andries Jonker als hoofdcoach aan het roer, met meerdere assistent coaches en een goalkeeper coach.

Waarom wedden op vrouwenvoetbal?

Wedden op vrouwen Voetbal

Vrouwenvoetbal heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en biedt unieke kansen voor gokkers. Het groeiende enthousiasme en de veranderende dynamiek van het vrouwenvoetbal hebben het tot een aantrekkelijk domein gemaakt voor weddenschappen, met verschillende voordelen ten opzichte van het mannenvoetbal. We hebben het hieronder voor je uitgelegd en op een rijtje gezet.

Geen zomerstop: doorlopende speelseizoenen mannen- en vrouwenvoetbal

voetbalcompetities data

De speelseizoenen van vrouwen en mannen wisselen elkaar wat sommige competities betreft af. Als het mannen voetbalseizoen in mei een zomerstop heeft, is het voetbalseizoen voor vrouwen al begonnen in april met de European Qualifiers. Voor liefhebbers van sportweddenschappen betekent dit dat je het hele jaar door kunt inzetten op voetbal, zonder lange pauzes te nemen. Zo zijn er altijd spannende wedstrijden om op te wedden.

Vaker doelpunten bij vrouwenvoetbal

In vergelijking tot mannenvoetbal scoren vrouwen meestal meer doelpunten per wedstrijd. Zo vond er tijdens voorgaande WK-kwalificatiewedstrijden regelmatig een doelpuntenaantal voor van boven de 5.

Het is daarom vooralsnog makkelijker om te bepalen welke teams sterker zijn en de winnende hand hebben. Dit maakt het eenvoudiger om voorspelingen te maken en strategische weddenschappen te plaatsen. Wanneer een team consequent hoge scores behaald, of juist consequent verliest, kan dit een goede indicator zijn voor jou als gokker om je inzet te bepalen.

Minder media-aandacht, meer kansen

groeiende media aandacht vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal krijgt (nog) niet dezelfde hoeveelheid media-aandacht als mannenvoetbal. Hierdoor zijn er minder analyses en voorspellingen beschikbaar, wat kansen biedt voor liefhebbers van sportweddenschappen om dit zelf te onderzoeken. Wanneer er minder algemene informatie beschikbaar is voor het publiek, kunnen de betere geïnformeerde gokkers profiteren van marktinefficiënties. Je kunt door tijd te nemen om de vrouwenteams te bestuderen een aanzienlijk voordeel hebben op anderen bij het plaatsen van weddenschappen.

Groeiende populariteit

groeiende populariteit vrouwenvoetbal

De populariteit van het vrouwenvoetbal groeit wereldwijd en trekt per jaar steeds meer kijkers. Door de jaarverslagen van het KNVB zien we steeds meer interesse voor deelname aan voetbal voor vrouwen. Ook zien we deze groei in het aantal kijkers. Bij het EK in 2017 keken bijvoorbeeld zo’n 10 miljoen kijkers. Dit steeg naar meer dan 12 miljoen tijdens het WK in 2019, wat niet meer zo heel ver afwijkt van het kijkersaantal voor mannenvoetbal (13,5 miljoen). Deze groeiende interesse komt mede door de successen die door het Nederlandse dameselftal gemaakt zijn.

Nieuwe talenten maken hun opwachting en de dynamiek van competities verandert voortdurend. Deze relatieve nieuwheid en onvoorspelbaarheid van het vrouwenvoetbal kunnen het voor gokkers zowel spannend als lucratief maken. Omdat teams en spelers zich nog steeds ontwikkelen, kunnen er verrassende uitkomsten zijn die onverwachte kansen bieden voor scherpe gokkers die de trends opmerken voordat de bredere markt dat doet.

Meer betrokkenheid bij grassroots bewegingen

Het vrouwenvoetbal heeft een sterke verbinding met grassroots bewegingen. Deze bewegingen stimuleren de groei en ontwikkeling van het spel op lokaal niveau. Voor gokkers betekent dit een kans om vroeg kennis te maken met opkomend talent en teams voordat ze mainstream worden. Door deze lokale bewegingen en competities te volgen, kan je een voorsprong krijgen op bredere gokmarkten en potentiële sterspelers en teams identificeren.

Toegenomen internationale toernooien en investeringen

In recente jaren hebben we een opmars gezien van het aantal internationale toernooien en competities specifiek voor vrouwenvoetbal. Evenementen zoals het WK voor vrouwen en de UEFA Women’s Champions League trekken steeds meer kijkers. Bovendien zien we dat grote sponsors en investeerders zich ook meer gaan richten op het vrouwenvoetbal. Dit heeft geleid tot een sterkere en meer professionele infrastructuur en meer aandacht voor de sport. Voor gokkers betekent dit een breder scala aan wedmogelijkheden, van clubniveau tot internationale wedstrijden.

Hoe werkt wedden op vrouwenvoetbal?

wedden op vrouwenvoetbal knvb

Wedden op vrouwenvoetbal betekent dat je geld inzet op een bepaald resultaat van een vrouwenvoetbalwedstrijd. Net zoals bij het mannenvoetbal, bieden bookmakers verschillende markten en kansen aan waar gokkers op kunnen inzetten. Dit kan variëren van het voorspellen van de winnaar van een wedstrijd tot het aantal gescoorde doelpunten.

Wanneer je de weddenschappen voor zowel mannenvoetbal als vrouwenvoetbal bekijkt, zie je eigenlijk geen grote verschillen. Je kunt bij de hieronder genoemde bookmakers inzetten op verschillende soorten weddenschappen. Enkele van de meest voorkomende weddenschappen die je kunt plaatsen zijn Over/Under, 1×2, Correcte Score, en doelpuntenmaker. Deze inzetopties zijn beschikbaar voor veel vrouwenvoetbal wedstrijden en bieden gokkers verschillende manieren om te wedden.

Om de beste soort weddenschap voor een wedstrijd te kiezen kijk je naar meerdere factoren, zoals de vorm van de teams, huidige statistieken, blessures, en meer. Een van de meest bekende weddenschappen is de 1×2-weddenschap (waarbij je voorspelt welk team zal winnen, of dat het gelijkspel wordt). Dit type inzet kan eenvoudiger zijn voor beginners. Maar voor meer ervaren gokkers die veel onderzoek hebben gedaan en meer risico willen nemen, kan een inzet zoals Correcte Score potentieel hogere winst bieden.

Stappen voor het plaatsen van een voetbalweddenschap

Vaak hebben bookmakers een categorie voor vrouwenvoetbal. Enkele bekende vrouwenvoetbalcompetities waarbij het Nederlandse vrouwenvoetbalteam meespeelt zijn de UEFA Women’s Nations League, de EK Kwalificatie wedstrijden en het aankomende EK, de Women’s EURO. Daarnaast zijn er wellicht ook locale competities waarop je zou kunnen wedden, zoals de KNVB Cup. Laten we stap voor stap eens doornemen hoe we een weddenschap plaatsen.

 1. Stap 1: Kies je bookmaker

  Kies de bookmaker waarbij je een weddenschap wilt plaatsen. Wij hebben hier Unibet Sport als voorbeeld genomen. Kies je bookmaker op basis van de beste quoteringen. Heb je nog geen account? Zorg dan eerst dat je je registreert.

  Momenteel zijn er geen competities voor de vrouwen aan de gang – wanneer die weer beginnen zie je aan de zijkant vaak de optie om te kiezen tussen mannen- of vrouwenvoetbal.

 2. Stap 2: Zoek je competitie en/of team

  Kies voetbal uit de weddenschap opties, en kijk naar de huidige competities waarop je kunt wedden.

  wedden op vrouwenvoetbal weddenschappen

  Je kunt soms ook kiezen voor live weddenschappen, waardoor je kunt wedden op het moment dat de wedstrijd aan de gang is.

  wedden op vrouwenvoetbal live weddenschappen

 3. Stap 3: Zoek en plaats je weddenschap

  Heb je de wedstrijd gevonden? Je kunt meteen kiezen voor de winnaar en het aantal doelpunten en je inzet doen.

  wedden op vrouwenvoetbal weddenschappen

  Wil je een andere soort weddenschap? Klik dan op de desbetreffende wedstrijd en je krijgt een overzicht van opties.

  weddenschap opties

 4. Stap 4: Klik op inzetten

  Klik op inzetten. Je weddenschap is geplaatst! Nu is het afwachten op de uitkomst.

Beste bookmakers voor wedden op vrouwenvoetbal

Laten we een kijkje nemen naar een aantal van de beste bookmakers voor voetbalweddenschappen voor dames.

We raden een aantal bookmakers aan gebaseerd op onze voorgaande ervaringen. Er moet hier wel bij gezegd worden dat niet elke bookmaker ook daadwerkelijk damesvoetbal in de aanbieding heeft. Er zijn daarnaast een aantal dingen waarop je als gokker moet letten bij het kiezen van de juiste bookmaker:

 1. Kies voor een welkomstbonus met lage wagering requirements: bij het kiezen van de juiste bookmaker is het altijd verstandig om te kijken naar de welkomstbonus die aangeboden wordt. Let er daarbij op dat de rondspeelvoorwaarden gunstig zijn. Deze kun je lezen in de bonusvoorwaarden van de bookmaker.
 2. Kies voor hoge quoteringen: je wilt graag wedden op hoge odds. Dit is het ratio tussen de inzet van de bookmaker in tegenstalling tot de gokker. Dus een odd van 3/1 betekent dat de stake van de bookmaker 3x het aantal is dan dat van degene die de weddenschap heeft geplaatst.
 3. Kijk naar de individuele voordelen van de bookmaker: is er een mobiele applicatie waarmee je live weddenschappen kunt plaatsen? Hoe is het gebruiksgemak? Is de klantenservice goed bereikbaar? Dit zijn allemaal factoren die belangrijk zijn om een weloverwogen keuze te maken.

Vrouwenvoetbal: Waarop kun je wedden?

Wat betreft het plaatsen van weddenschappen is er eigenlijk weinig verschil tussen vrouwenvoetbal en mannenvoetbal. Echter zijn er bij de vrouwen wat minder opties, gezien het kleinere wedstrijden zijn. Daardoor zijn de inzetmogelijkheden iets beperkter. We kijken hieronder naar de lijst van damesvoetbal Nederland weddenschappen en waarop je in kunt zetten.

Vrouwenvoetbal WeddenUitleg
UitslagHierbij zet je in op het team waarvan jij denkt dat zal winnen of gelijkspel spelen.
Totaal aantal doelpunten (Over/Under Inzetten op het totaal aantal doelpunten dat in totaal gescoord is tijdens een wedstrijd.
Doelpuntenmaker Voorspellen welke speelster tijdens de wedstrijd zal scoren.
Dubbele kans (Double Chance) Inzetten op twee mogelijke uitkomsten van de drie (bijv. thuisploeg wint of gelijkspel).
Handicap weddenschap – Een team krijgt een virtuele voorsprong of achterstand om de odds te balanceren. Een team krijgt een virtuele voorsprong of achterstand om de odds te balanceren.
Correcte Score WeddenschappenVoorspellen van de exacte score aan het einde van de wedstrijd
Damesvoetbal Weddenschap Opties

Wil je meer weten over alle soorten voetbalweddenschappen gedurende het hele jaar? Neem dan hier een kijkje naar alle informatie over wedden op voetbal.

Evenementen

Wedden op vrouwenvoetbal UEFA

Er zijn binnenlands en internationaal verschillende competities die gespeeld worden binnen vrouwenvoetbal. Voor Nederland zien we binnenlands voornamelijk de volgende twee competities:

 • Eredivisie Vrouwen – De topcompetitie in Nederland voor vrouwen’s voetbal. Wedstrijden worden voornamelijk in het weekend gespeeld gedurende het seizoen.
 • KNVB Beker voor Vrouwen – Knock-outtoernooi in Nederland.

Naast binnenlandse evenementen zijn er ook twee belangrijke internationale competities:

 • UEFA Women’s Champions League: Dit is de top Europese clubcompetitie. Wedstrijden vinden plaats gedurende het hele seizoen met de belangrijkste knock-outfases in het voorjaar.
 • Women’s European Qualifiers (April 2024 tot December 2024) – De aankomende EK kwalificatie wedstrijden.
 • Women’s EURO 2025 (Zomer 2025) – Het volgende Damesvoetbal EK.
 • WK Damesvoetbal (in 2027)

Voorgaande winnaars vrouwenvoetbal

Winnaars 2023 & voorgaande jaren
2023 – Spanje
2019 – Verenigde Staten
2015 – Verenigde Staten
2011 – Japan
2007 – Duitsland
2003 – Duitsland
1999 – Verenigde Staten
1995 – Noorwegen
1991 – Verenigde Staten

Het afgelopen WK voetbal in 2019 was zeer spannend voor Nederland. Het Nederlandse vrouwenvoetbal team haalde de finale en maakte kans op de felbegeerde WK titel. Helaas verloren ze vlak voor het einde van de Verenigde Staten met 2-0. Laten we eens kijken naar een overzicht van WK competities voor de vrouwen door de jaren heen:

 1. 2023 – Dit jaar werd het WK gehouden in Sydney, Australië. Spanje was de overwinnaar die Nederland al versloeg in de kwartfinale. In de finale versloegen ze Engeland met 1-0.
 2. 2019 – Frankrijk was gastheer van de meest recente editie tot 2021. De VS verdedigden hun titel en versloegen Nederland met 2-0 in de finale. Het toernooi kende recordaantallen kijkers, wat verder de groei en populariteit van vrouwenvoetbal wereldwijd aantoont.
 3. 2015 – Canada was gastheer en het toernooi breidde uit naar 24 teams. De VS behaalden hun derde titel in een gedenkwaardige finale tegen Japan, waarbij ze met 5-2 wonnen, aangevoerd door een hattrick van Carli Lloyd.
 4. 2011 – Georganiseerd door Duitsland, zag deze editie een dramatische finale tussen de VS en Japan. Na een 2-2 gelijkspel in extra tijd, won Japan met 3-1 op penalty’s, waarmee ze hun eerste Women’s World Cup titel behaalden en het eerste Aziatische land werden dat het toernooi won.
 5. 2007 – Gehouden in China, zekerden de Duitsers back-to-back titels door Brazilië met 2-0 te verslaan in de finale. Hun formidabele verdediging kreeg tijdens het hele toernooi geen enkel doelpunt tegen.
 6. 2003 – Oorspronkelijk gepland in China maar verplaatst naar de VS vanwege de SARS-uitbraak, kwam Duitsland als kampioen naar voren. Ze versloegen Zweden met 2-1 in een spannende finale en behaalden zo hun eerste Women’s World Cup overwinning.
 7. 1999 – Dit evenement in de VS markeerde een keerpunt voor vrouwenvoetbal, met een iconische penalty shootout-overwinning voor de VS tegen China in een volgepakt Rose Bowl stadion. De aanwezigheid en het enthousiasme toonden de groeiende populariteit van het vrouwenspel.
 8. 1995 – Georganiseerd door Zweden, het toernooi bevond zich nog in de beginfase met 12 teams. Noorwegen triomfeerde dit jaar, door Duitsland met 2-0 te verslaan in de finale en zo hun eerste en enige Women’s World Cup-titel tot nu toe te behalen.
 9. 1991 – Gehouden in China, de inaugurale Women’s World Cup zag 12 teams strijden. De Verenigde Staten versloegen Noorwegen met 2-1 in de finale, waardoor ze de allereerste kampioenen van de Women’s World Cup werden.

Topspeelsters bij WK vrouwen voetbalwedstrijden:

Aantal GoalsSpeelster
5Hinata Miyazawa 🇯🇵
4Kadidiatou Diani 🇫🇷
Alexandra Popp 🇩🇪
Jill Roord 🇳🇱
 Amanda Ilestedt 🇸🇪
Top scoorders WK 2023

Een van de meest bekende Nederlandse speelsters is Lieke Martens. Zij is op dit moment de WK-topscorer van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Naast deze topspeelster uit eigen land zijn er nog een boel andere sterke speelsters actief op het WK voor vrouwen.

Ook zijn er dit jaar prijzen weggegeven voor de beste speelsters tijdens het WK. De Golden Ball Award is gegaan naar Aitana Bonmati 🇪🇸, de Silver Ball naar Jennifer Hermoso 🇪🇸, en de Bronze Ball naar Amanda Ilestedt🇸🇪.

De Golden, Silver en Bronze Boot voor top scoorders tijdens het WK zijn uitgereikt aan Hinata Miyazawa🇯🇵, Kadidiatou Diani 🇫🇷 en Alexandra Popp 🇩🇪.

De award voor beste goalkeeper (Golden Glove) is dit jaar gegaan naar de Engelse Mary Earps 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿.

Tips om te wedden op vrouwenvoetbal

Tips voor wedden op vrouwenvoetbal

Er zijn een aantal zaken om op te letten bij het wedden op vrouwenvoetbal. We hebben er al een aantal genoemd, maar hier volgt nog even een kort overzicht van tips om je kansen op winst te verhogen.

 1. Onderzoek teams en spelers: Voordat je enige weddenschappen plaatst, is het cruciaal om informatie te verzamelen over de betrokken teams en spelers. Dit betekent dat je hun vorm, eerdere prestaties, blessures, sterke en zwakke punten, en strategieën moet begrijpen. Spelers kunnen soms het verschil maken in wedstrijden, dus kennis van hun capaciteiten kan je een voorsprong geven.
 1. Onderzoek vorige competities: Het bestuderen van eerdere competities kan inzicht geven in hoe teams presteren onder druk of in bepaalde stadia van een toernooi. Het kan ook patronen in hun spel onthullen, terugkerende zwakke punten, of sterke punten tegen bepaalde tegenstanders.
 2. Controleer verschillende kansen en markten: Verschillende bookmakers bieden mogelijk verschillende kansen voor dezelfde wedstrijd. Door rond te kijken, kun je potentiële rendementen maximaliseren. Bovendien kan het verkennen van verschillende wedmarkten (bijv. over/onder, eerste doelpuntenmaker) een betere waarde bieden of meer in lijn liggen met je voorspellingen.
 3. Geen persoonlijke voorkeuren: Het helpt je om beslissingen te nemen op basis van objectieve gegevens in plaats van persoonlijke gevoelens. Alleen omdat je een bepaald team geweldig vindt, betekent niet dat ze zullen winnen. Laat je oordeel niet vertroebelen door vooroordelen.
 4. Blijf verantwoord spelen: Onthoud altijd dat wedden leuk moet zijn en geen manier om geld te verdienen. Zet alleen in wat je je kunt veroorloven te verliezen en jaag nooit verliezen na met grotere inzetten. Het is essentieel om te herkennen wanneer je een stap terug moet doen.

Door deze simpele tips te volgen kun je niet alleen je kansen vergroten om nauwkeurige voorspellingen te doen, maar ook op een meer plezierige manier van de ervaring genieten.

FAQ – Vrouwenvoetbal Wedden

Je kunt wedden op vrouwenvoetbal bij de beeste betrouwbare Bookmakers met licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit, waaronder Unibet, Bet365, en Jacks.nl

Er is in wezen geen groot verschil tussen wedden op mannen- of vrouwenvoetbal. Je kunt wedden op vrouwenvoetbal Nederland wedden bij bekende bookmakers.

Ja, je kunt wedden op het EK vrouwen. De volgende Women’s European Qualifiers – De aankomende EK kwalificatie wedstrijden – beginnen in April 2024. 

Doorgaans kun je wedden op het EK en WK vrouwen. Qua weddenschappen verschilt het weinig van mannenvoetbal. Zo kun je wedden op over/under weddenschappen, topscorer, correcte score, handicap en andere wedopties.

De volgende FIFA Women’s World Cup zal gehouden worden in 2027.  De competitie heeft 32 ationale teams, waaronder de gastheer van de wedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.