Voorspelling voor de F1-race van de GP van Japan 2023

Max Verstappen
Winst GP van Japan
Sergio Perez
Winst GP van Japan
Quotering: 12.00
Wedden op Perez bij Bet365
Voorspelling F1 Japan (Suzuka Circuit), 24 september 2023

UnibetF1 Grand Predictor

Voorspel 10 vragen voorafgaande aan elke GP in 2023 en maak kans op €50 cash per race. Verzamel punten voor het eindklassement en maak aan het einde van het seizoen zelfs kans op €5.000!

Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is. Op de website van de provider vind je de meest recente quoteringen.

24+. Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

De 15e race van het seizoen staat alweer voor de deur, waarbij we in Azië zullen blijven. Het hele Formule 1 circus reist namelijk af naar Japan, de race waar Max Verstappen vorig jaar nog het kampioenschap binnen wist te halen. Hier strijden de coureurs op het Suzuka Circuit voor de overwinning. Max Verstappen wist vorig jaar nog te winnen, terwijl het voor Ferrari al bijna 20 jaar geleden is dat zij een overwinning pakte. Vooral Red Bull Racing en Mercedes bewaren mooie herinneringen aan dit circuit.

🇯🇵 GP van Japan24 september 2023
07:00 Nederlandse tijd

In deze F1 voorspelling gids gaan we kijken naar de GP van Japan, die plaatsvindt van 22 tot en met 24 september 2023. Daarin kijken we onder meer naar de quoteringen voor de race die je voor de verschillende coureurs en teams krijgt, terwijl we ook terugblikken op de GP van Singapore. Ook met betrekking tot de huidige ranking op de ranglijst geven we je meer informatie over de quoteringen. Kortom, na het lezen van deze F1 voorspelling weet je alles over de F1 Japan 2023 race!

Bet365 F1 weddenschappen

Wedden op Max Verstappen met een bonus van €50 in wedkredieten bij Bet365.

Race samenvatting Singapore 2023

Race samenvatting GP Singapore, Marina Bay Street circuit

Voor de coureurs die een eerste podium wilden behalen in 2023 zagen de vrije trainingen er al goed uit. Red Bull Racing bleek namelijk enorm veel problemen te hebben op het circuit, daar zowel Verstappen als Perez moeite hadden om goede tijden te rijden. Er leek voor andere teams dus voor het eerst een overwinning in te zitten dit seizoen. Dit was ook het beeld in de kwalificatie voor de race.

Carlos Sainz Jr. wint opnieuw de pole position

In de eerste kwalificatie gingen vrijwel alle favorieten door naar de tweede kwalificatie, ondanks dat het uitvallen van Piastri opvallend was. Een zware crash van Lance Stroll zorgde voor een rode vlag, waardoor Piastri zich niet meer kon verbeteren. In de tweede kwalificatie vlogen zowel Perez als Verstappen eruit, vooral door het ontbreken van grip. Hierdoor hadden andere coureurs vrij baan voor een poleposition. Uiteindelijk ging Carlos Sainz Jr. er met pole vandoor.

Start van de race

Verstappen moest dus vol aan de bak in de race om zijn lange reeks aan overwinningen te verlengen. Hij startte vanaf een 11e plek op de grid. Hoewel de Nederlander gedurende de wedstrijd verschillende plekken wist te pakken, zorgde een ongelukkige Safety Car ervoor dat de Nederlander niet kon profiteren van een kortere pitstop. Hij was een ronde eerder al naar binnen gegaan.

Ondertussen werd de race vooraan gedomineerd door Ferrari, waar Carlos Sainz Jr. goede stappen zette richting een eerste overwinning. Voormalig teamgenoot Lando Norris reed vlak achter de Spanjaard en had DRS nodig om voor de beide Mercedessen te blijven. Zowel Hamilton als Russell waren namelijk naar binnen gegaan voor verse banden om de kans op een overwinning te vergroten.

Spannende laatste ronde en de overwinning van de Spanjaard

Uiteindelijk waren de laatste rondes van de race enorm spannend, daar zowel Carlos Sainz als Lando Norris vol onder druk stonden van de Mercedes-coureurs. Sainz hield Norris lange tijd in de DRS-zone, mede om ervoor te zorgen dat Norris niet aangevallen kon worden. Uiteindelijk zorgde dit er ook voor dat de Spanjaard zelf geen slachtoffer werd van de druk van Mercedes.

In de laatste ronde van de race vergooide Russell uiteindelijk nog het podium door in zijn jacht op Norris de muur te raken. Hierdoor schoot hij rechtdoor en bleek het einde race voor de Brit. 🇪🇸 Sainz wist de Singapore GP op zijn naam te schrijven, terwijl Norris en Hamilton het podium completeerde. Het was daarom voor het eerst in lange tijd dat Red Bull Racing niet tot de eerste drie coureurs behoorde!

Quoteringen voor Formule 1 2023

Verschillende bookmakers in Nederland bieden het wedden op Formule 1 in 2023 aan. Bij elke race heb je enorm veel verschillende weddenschappen, zowel als het gaat om de coureurs als inzetten op de constructeurs. Hieronder hebben we de mogelijke weddenschappen op een rij gezet als we het hebben over F1 wedden. Daarbij hebben we natuurlijk ook de quoteringen meegenomen.

Wedden op de F1 Japan winnaar 2023: onverslaanbare Verstappen

Max Verstappen bij F1 Nederland race

Inmiddels hebben we er alweer 15 races op zitten dit seizoen en blijft het gehele Formule 1 circus nog even in Azië. Daar staat de Grand Prix van Japan op het programma, dat wordt verreden op het Suzuka Circuit. Vooral Red Bull heeft goede herinneringen aan deze race, daar Verstappen hier vorig jaar het kampioenschap F1 binnen wist te halen.

Het wedden op de winnaar van de F1 Japan race is veruit het meest populaire weddenschap. Hoewel er in de afgelopen race een einde kwam aan de zegereeks van Max Verstappen, is hij in Japan wederom de favoriet om er met de overwinning vandoor te gaan. Door het slechte resultaat in Singapore zien we echter wel dat de quoteringen voor de Nederlander wat gestegen zijn.

Het was voor het eerst in lange tijd dat Verstappen niet uit wist te lopen op de concurrentie. Voor Sergio Perez viel het al helemaal tegen, daar hij verschillende concurrenten dichterbij zag komen. Het gat met Hamilton, Sainz en Leclerc is daarmee weer een stukje kleiner geworden. De Mexicaan zal er nog alles aan moeten doen om de tweede plek in het kampioenschap te behouden.

Met de huidige stand op de ranglijst is 🇳🇱 Verstappen natuurlijk de favoriet. Toch is het nog altijd erg interessant om te kijken naar de andere gevechten op de ranglijst. Zo zullen Hamilton en Alonso azen op de tweede plek van Perez, terwijl ook Carlos Sainz Jr. de laatste weken dusdanig goed presteert dat hij een tweede plek nog niet uit het hoofd heeft gezet.

Ook McLaren zal het gat met de andere constructeurs willen dichten. Hoewel Piastri in Singapore enorm veel pech had, lijkt vooral Lando Norris bezig met een goed seizoen. Samen zullen zij het gat met Aston Martin willen dichten en zal Ferrari juist de tweede plek bij de constructeurs over willen nemen van Mercedes. Met de goede resultaten van Sainz Jr. en Leclerc lijkt dit een denkbaar scenario te worden.

Kansen voor de winnaar van F1 in 2023

Je krijgt bij Bet365 de volgende quoteringen voor het inzetten op de uiteindelijke winnaar van de F1 Japan race:

CoureurOdds Bet365Odds UnibetPunten
🇳🇱 Max Verstappen
Red Bull Racing
1.281.33374
🇲🇽 Sergio Perez
Red Bull Racing
12.0013.00223
🇬🇧 Lando Norris
McLaren
15.0015.0097
🇪🇸 Carlos Sainz Jr.
Ferrari
19.0019.00142
🇲🇨 Charles Leclerc
Ferrari
19.0019.00123
🇬🇧 Lewis Hamilton
Mercedes
19.0017.00180
🇬🇧 George Russell
Mercedes
26.0019.00109
Bijgewerkt op 21.09.2023.

Zoals je kunt zien, krijg je bij Unibet hogere quoteringen voor verschillende coureurs. Unibet staat ook vooral bekend om de hoge quoteringen die zij aanbieden, terwijl Bet365 juist veel meer verschillende weddenschappen in het aanbod heeft opgenomen. Let dus goed op de quoteringen en de verschillende weddenschappen en kies de bookmaker die het beste bij je past!

Wedden op de F1 2023 winnaar

Naast dat het mogelijk is om op de individuele races in te zetten, is het ook mogelijk om op de winnaar van de F1 in 2023 in te zetten. Ondanks dat het op dit moment niet meer interessant is om in te zetten op Max Verstappen als winnaar én je dit bij veel bookmakers niet meer kunt, is het nog wel mogelijk om in te zetten op de coureur die de tweede plek gaat pakken.

Daar ligt de strijd nog volledig open, waarbij vooral het verschil tussen Perez, Hamilton, Alonso en Carlos Sainz klein is. Ondanks dat Perez met zijn Red Bull een betere auto heeft, laten Alonso en Hamilton zien met een mindere auto ook regelmatig op het podium te kunnen eindigen. Zo stond Fernando Alonso zelfs al zeven keer op het podium.

Zoals we hierboven al benoemde, is het inmiddels niet meer mogelijk om in te zetten op een wereldkampioenschap voor Max Verstappen. Met het kleine verschil op de ranglijst tussen deze coureurs, is het nog steeds erg interessant om op hen in te zetten. Hier krijg je nog steeds mooie quoteringen voor, terwijl de tweede plek van Sergio Perez momenteel echt nog geen zekerheid is.

Wedden op de F1 winnaar ZONDER Max Verstappen in 2023

CoureurBet365 Odds# positie in WK 2022
🇲🇽 Sergio Perez
Red Bull Racing
1.10#3
🇬🇧 Lewis Hamilton
Mercedes
7.00#6
🇪🇸 Fernando Alonso
Aston Martin
51.00#9
🇪🇸 Carlos Sainz
Ferrari
251.00#5
🇲🇨 Charles Leclerc
Ferrari
251.00#2
🇬🇧 George Russell
Mercedes
501.00#4
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (21.09.2023). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.
Bet365 F1 weddenschappen

Wedden op Formule 1 met een bonus van €50 in wedkredieten bij Bet365. Registreer je met de bonus en wed op Formule 1!

Daarbij is het effect van de slechte race van 🇲🇽 Perez in Singapore niet direct zichtbaar. Hier verloor de Mexicaan namelijk veel punten ten opzichte van Sainz, Norris en Hamilton. Hoewel het gat nog steeds aanzienlijk is, is het zeker niet onoverbrugbaar. Zeker als we kijken naar de wisselvallige resultaten van de Mexicaan, lijkt het niet onmogelijk voor de concurrentie om een plek over te nemen.

De goede resultaten van de laatste weken zorgen ervoor dat 🇬🇧 Hamilton de derde plek van Fernando Alonso heeft overgenomen. Hierdoor denken de bookmakers dat Hamilton een grotere kans heeft om er met een tweede plek vandoor te gaan. Het gat met Perez is inmiddels nog maar 43 punten, terwijl dit aan het begin van het seizoen nog enorm was!

Dit komt vooral omdat Mercedes voor de zomerstop heeft laten zien zichzelf flink te kunnen verbeteren gedurende dit seizoen. Hierdoor verwachten de bookmakers dat de kans van Lewis Hamilton op een tweede plek een stuk groter is. Het gat met 🇪🇸 Carlos Sainz Jr. is nog steeds groot, maar de Spanjaard heeft in de laatste races laten zien enorm in vorm te zijn. Met een quotering van maar liefst 251.00 lijkt het ons de moeite waard om een gokje te wagen.

Wedden op F1: Coureur wint een race

Een nieuw weddenschap bij Bet365 is de mogelijkheid om in te zetten op een coureur die een of meerdere races gaat winnen. Je kunt daarbij inzetten op:

 • Coureur wint een race
 • Coureur wint 2+ races
 • Coureur wint 3+ races
 • Coureur wint 5+ races
 • Coureur wint 7+ races
 • Coureur wint 10+ races
 • Coureur wint 12+ races
 • Coureur wint 15+ races

Door de goede resultaten van Max Verstappen en Sergio Pérez is het bij hen niet meer mogelijk om in te zetten op het winnen van één of twee races. Je kunt bij 🇲🇽 Sergio Pérez pas inzetten op het winnen van 3+ races, terwijl je bij 🇳🇱 Max Verstappen kunt inzetten op het winnen van 15+ races. We zouden dit echter niet adviseren, aangezien je zelfs voor het winnen van 15+ races maar een quotering van 1.002 krijgt.

Het advies is daarom om in te zetten op andere coureurs die een overwinning gaan pakken. Zo kun je kiezen voor:

 • 🇬🇧 Lando Norris: 4.00
 • 🇬🇧 Lewis Hamilton: 4.00
 • 🇬🇧 George Russell: 4.33
 • 🇲🇨 Charles LeClerc: 6.00
 • 🇪🇸 Fernando Alonso: 8.00

Daarnaast zouden we nog adviseren om in te zetten op de kans dat Sergio Perez 3+ races gaat winnen. Hij rijdt namelijk in een bolide die vergelijkbaar is met de bolide van Max Verstappen, maar alsnog krijg je er enorm hoge quoteringen voor. Je krijgt voor Perez namelijk 3.25 als hij 3+ races weet te winnen. Wat ons betreft zeker een voorspelling F1 waard.

F1 wedden: Seizoen Match-ups

Een andere mogelijkheid is er om in te zetten op Match-ups. Je geeft dan aan welke coureur uiteindelijk hoger gaat eindigen in het kampioenschap. Dit zijn match-ups die zijn opgesteld door de bookmaker, een weddenschap dat al sinds het begin van het seizoen bij Bet365 beschikbaar is. Je krijgt daarbij de volgende quoteringen voor de Match-ups.

F1 CoureursOdds 1Odds 2
Charles Leclerc vs. Carlos Sainz2.001.72
Esteban Ocon vs. Pierre Gasly3.251.33
George Russell vs. Carlos Sainz2.001.72
George Russell vs. Charles Leclerc1.831.83
Lando Norris vs. Charles Leclerc2.001.72
Lando Norris vs. George Russell2.101.66
Lewis Hamilton vs. Fernando Alonso1.204.33
Valtteri Bottas vs. Guanyu Zhou1.0718.00
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (21.09.2023). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.
Bet365 F1 weddenschappen

Legale bookmaker bet365 biedt een €50 welkomstbonus aan. Registreer je met de bonus en wed op Formule 1!

Wedden op de constructeurs kampioen zonder Red Bull: Favorieten

Voorheen was het bij Bet365 nog mogelijk om een Match-up weddenschap te plaatsen op de constructeurs. Dit is sinds de race in Singapore echter niet meer mogelijk. Bij de constructeurs is het daarom alleen nog maar mogelijk om in te zetten op de winnaar zonder Red Bull Racing. Hoewel het jammer is dat dit weddenschap niet meer beschikbaar is, is ook het inzetten op een tweede plek nog erg interessant. Hier krijg je de volgende quoteringen voor.

F1 ConstructeurBet365 wedkansen
Mercedes1.28
Ferrari3.50
McLaren26.00
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (21.09.2023). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.

Met de goede resultaten van de laatste weken lijkt Ferrari de aanval op Mercedes definitief te hebben geopend. Vooral Carlos Sainz Jr. wist de laatste weken goede resultaten te behalen, ondanks dat Mercedes heeft laten zien er ook steeds beter bij te zitten. Hierdoor belooft het nog een zeer spannend eind van het seizoen te worden.

Hoewel Aston Martin goed aan het seizoen begon, lijken zij definitief af te haken voor de tweede plek in het kampioenschap. Maar Fernando Alonso structureel goed presteerde, lukt het Lance Stroll niet om in de buurt te komen van de Spanjaard. Dit lijkt ook de belangrijkste reden te zijn dat Aston Martin weg is gezakt op de ranglijst. Met de huidige vorm van McLaren moeten zij nog oppassen dat ze niet verder wegzakken op de ranglijst.

Andere weddenschappen voor Formule 1

Naast alle bovengenoemde weddenschappen, zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zonder al te diep op deze weddenschappen in te gaan, hebben we ze hieronder op een rij gezet:

 • Inzetten op een podiumplaats
 • Inzetten op een finish in de top-6
 • Inzetten op een puntenfinish
 • Inzetten op de snelste ronde
 • Inzetten op een snelste kwalificatie
 • Inzetten op de nationaliteit van de winnaar
 • En nog veel meer!

GP Japan F1 voorspellingen 2023

Voor de neutrale fan was het raceweekend in Singapore eindelijk weer een weekend waar men op het puntje van de stoel zat. Natuurlijk hopen zij in 🇯🇵 Japan op eenzelfde scenario. Voor Red Bull Racing is het te hopen dat zij het probleem hebben gevonden, daar zij in Singapore zwaar onder de maat presteerden. Met het dramatisch slechte weer van vorig jaar in het achterhoofd zullen de coureurs dit jaar hopen op wat beter weer!

Er wordt al sinds 1987 gereden op het Circuit in Suzuka, dat de laatste jaren ook niet meer veranderd is. Red Bull Racing bewaart goede herinneringen aan dit circuit, daar Max Verstappen er vorig jaar op een regenachtige dag met de overwinning vandoor ging. Ondanks dat er maar 28 van de 53 rondes verreden werden, ging Verstappen er toch met de volle buit vandoor. Na wat onduidelijkheid over de puntentelling, mocht hij zich na de race alsnog wereldkampioen F1 2022 noemen.

De race zal het reguliere format volgen. Doordat het echter een race in Azië is die wel overdag gereden wordt, zullen Nederlanders vroeg uit de veren moeten om de race te kunnen bekijken.

 • Vrije Training 1: Vrijdag 22 september van 04:30 tot 05:30
 • Vrije Training 2: Vrijdag 22 september van 08:00 tot 09:00
 • Vrije Training 3: Zaterdag 23 september van 04:30 tot 05:30
 • Kwalificatie: Zaterdag 23 september van 08:00 09:00
 • Race: Zondag 24 september om 07:00

Het circuit is al een aantal jaren niet meer gewijzigd en staat bekend om de trouwe fans die elk jaar weer komen kijken. Vooral bochten 16 en 17 zorgen voor veel spektakel, terwijl ook de zigzaggende bochten 3 tot en met 7 spectaculair zijn. Ook in bochten 8 en 9 kunnen we veel inhaalacties verwachten.

GP van Japan, Suzuka circuit
 • Rondes: 53
 • Lengte raceronde: 5,807 kilometer
 • Totale lengte race: 307,471 kilometer
 • Winnaar vorige editie (2022): 🇳🇱 Max Verstappen
 • Snelste raceronde: 🇬🇧 Lewis Hamilton met 1:30.983 in 2019

GP Japan –  winnaars in de afgelopen jaren

JaarWinnaar
2022Max Verstappen (Red Bull)
2019Valtteri Bottas (Mercedes)
2018Lewis Hamilton (Mercedes)

Zoals we al benoemde is de GP van Japan al sinds 1987 verreden. Het circuit staat mede bekend om de hoge snelheden die er gereden worden. Dit zien we ook terug in de winnaars van de afgelopen jaren.

De laatste jaren ging er dus standaard een team met de overwinning vandoor dat de hoge snelheid op het circuit goed aankon. In de tijden voor Corona was Mercedes jarenlang de sterkste op dit gebied. Toch heeft Red Bull Racing de afgelopen jaren flink stappen gezet en hebben zij inmiddels de snelste bolide weten te bouwen.

Ondanks dat het circuit maar liefst 18 bochten telt, ligt de gemiddelde snelheid er erg hoog. Dit komt omdat de vele rechte stukken vrijwel vol gas gereden kunnen worden, terwijl er maar weinig haakse bochten in het circuit zijn opgenomen. De haakse bochten die er wel zijn, zorgen wel voor veel spektakel. Hier hebben we de laatste jaren gezien dat er goed ingehaald kan worden. Voor de neutrale fan is het dus wederom een race om naar uit te kijken.

Voorspelling GP van Japan 2023

De huidige stand op de ranglijst, het feit dat Verstappen zal azen op revanche én het feit dat een hoge gemiddelde snelheid een belangrijke rol speelt, zorgt ervoor dat de Nederlander de favoriet is in Japan. Ondanks dat het gat met 🇲🇽 Sergio Perez groot is, lijkt het inzetten op de Mexicaan de moeite waard. Dit komt vooral doordat de quoteringen met 12.00 erg hoog zijn!

CoureurOdds
🇳🇱 Max Verstappen1.28
🇲🇽 Sergio Perez12.00
🇬🇧 Lando Norris15.00

Ook in de kwalificatie is Verstappen de favoriet, ondanks dat hij in de laatste races niet altijd de snelste was. Je krijgt daarbij opvallend hoge quoteringen voor Lando Norris en Carlos Sainz Jr. Vooral Sainz Jr. is in de afgelopen races in topvorm, daar hij ook in Singapore ook een eerste plek wist te behalen. In de kwalificatie eindigen de coureurs al wat dichter bij elkaar, waardoor het ook wat interessanter is om op een andere coureur dan Verstappen in te zetten.

Voor de overwinning zijn er een aantal outsiders waar je op in kunt zetten. Voor ons is Carlos Sainz Jr. de eerste gegadigde, vooral vanwege zijn goede resultaten de laatste weken. De twee Mercedes coureurs presteren de laatste weken erg goed, waardoor ook zij een kandidaat zijn voor de overwinning in Japan.

Twijfel je om in te zetten op een van de outsiders, dan kun je ook nog altijd inzetten op een top-3 of zelfs top-6 klassering van verschillende coureurs. Wij zouden dan aanbevelen om in te zetten op een top-3 klassering van Alonso. Wil je wat meer risico nemen, dan kun je ook inzetten op een top-3 klassering van Leclerc of Sainz Jr.

Bet365 F1 weddenschappen

Wedden op Max Verstappen met een bonus van €50 in wedkredieten bij Bet365.

F1 favorieten voor de race GP Japan

Ondertussen zijn we alweer toe aan de 15e race van het seizoen, waarbij Red Bull eens niet wist te winnen. Max Verstappen en Sergio Perez reden een slechte kwalificatie, waardoor Carlos Sainz Jr. er uiteindelijk met de overwinning vandoor wist te gaan. Hij eindigde in de kwalificatie daarnaast op poleposition. Ondanks een goede inhaalrace eindigde Verstappen op een vijfde plek.

Bij de race in Japan zijn de twee coureurs van Red Bull echter weer de favoriet om de overwinning te pakken. Ondanks dat zij in de kwalificatie steeds meer concurrentie krijgen van de andere teams, weten zij telkens goed naar voren te komen in de race. Ondanks dat Japan maar één DRS-zone heeft, zorgt de layout van de rest van het circuit er wel voor dat er voldoende inhaalacties mogelijk zijn.

Formule 1: Sergio Perez vs. Max Verstappen op Circuit van Suzuka

Max Verstappen kan zich al bijna op gaan maken voor het kampioenschap in de Formule 1. Hij heeft een voorsprong van 151 punten opgebouwd, waarmee hij bijna niet meer te achterhalen is door de concurrentie. Door het slechte resultaat in de race in Singapore is het voor Verstappen niet meer mogelijk om in Japan kampioen te worden. Hij zal moeten wachten tot de volgende race.

Voor Sergio Perez, die aan het begin van het seizoen nog wat races won, is het belangrijk om de tweede plek vast te houden. Hamilton en Carlos Sainz zijn aan een aantal goede races bezig, waardoor zij de druk aan het opvoeren zijn op Sergio Perez. Ondanks dat de Mexicaan een perfecte tweede coureur is bij Red Bull, zal hij willen laten zien dat hij volgend jaar mee kan doen om de titel.

CoureurAantal punten 23’Aantal overwinningen 23′Odds
🇳🇱 Max Verstappen
Red Bull Racing
374121.28
🇲🇽 Sergio Perez
Red Bull Racing
223212.00

Door de zegereeks van 10 races op rij is het verschil met Sergio Perez alleen maar verder gegroeid. Dit grote verschil zorgt er ook voor dat de Nederlander vrijwel niet meer te achterhalen is en Sergio Perez vooral naar de concurrentie onder hem moet kijken. De wereldtitel lijkt daarom dit seizoen wederom naar Max Verstappen te gaan.

Het grootste voordeel voor Verstappen is dat hij zeer geduldig kan zijn in de race, mede door de hogere snelheid, de betere grip en het feit dat hij minder snel door zijn banden heen gaat. Ondanks de enkele DRS-zone zijn er op het circuit nog tal van andere mogelijkheden om in te halen. Hierdoor is Verstappen ook in Japan weer de favoriet.

F1 favorieten en quoteringen voor GP Japan 2023

Op basis van de statistieken, de bolides én de voorspellingen van de bookmakers, is Max Verstappen natuurlijk de grote favoriet om er bij de GP Japan 2023 met de overwinning vandoor te gaan. Met het derde wereldkampioenschap op rij in het vooruitzicht, het voordeel van pure snelheid en natuurlijk zijn leiderschap in het kampioenschap, kan Max Verstappen op het Suzuka Circuit eigenlijk alleen maar verliezen.

We adviseren bij de GP van Japan om direct in te zetten op de winnaar van de race voordat de kwalificatie verreden is. We zien namelijk dat snelheid en grip een belangrijke rol spelen. Zelfs al zouden Max Verstappen of Sergio Perez geen vlekkeloze kwalificatie rijden, dan nog hebben zij een zeer grote kans om uiteindelijk de overwinning te pakken.

Wedden op de snelste kwalificatie bij de GP Japan

Naast het inzetten op de winnaar van de race, de winnaar van het wereldkampioenschap én het constructeurskampioenschap, kun je ook in de race zelf nog wedden op verschillende componenten. Een van de belangrijkste voorspellingen is het voorspellen van de winnaar van de kwalificatie. 

Het verschil tussen de verschillende teams tijdens de kwalificatie is een stuk kleiner dan wanneer we kijken naar de race. In de afgelopen races hebben we namelijk gezien dat de teams in de kwalificatie een stuk dichter bij elkaar liggen, wat we ook terugzien in de quoteringen:

 • Odds voor 🇳🇱 Max Verstappen: 1.44
 • Odds voor 🇬🇧 Lando Norris: 10.00
 • Odds voor 🇪🇸 Carlos Sainz: 12.00
 • Odds voor 🇲🇨 Charles LeClerc: 12.00
 • Odds voor 🇲🇽 Sergio Perez: 12.00
 • Odds voor 🇬🇧 George Russell: 19.00

Voor het winnen van de kwalificatie én het winnen van de race krijg je op dit moment de laagste quotering voor Max Verstappen. Ondanks dat de verschillen in de kwalificatie een stuk kleiner zijn geworden, is Verstappen nog steeds de favoriet. In de kwalificatie zouden we wel een gokje durven te wagen. In de race lijkt het een stuk minder aannemelijk dat er een andere coureur met de winst vandoor gaat.

Beste bookmaker voor F1 weddenschappen

Wedden op F1 kan bij de meeste Nederlandse bookmakers. Zorg ervoor dat je een bekende online goksite kiest met licentie. Wij raden één van de volgende twee beste bookmakers aan in Nederland: Bet365 and Unibet. Deze twee bieden sterke odds aan en meerdere weddenschappen op elke F1 race. Daarnaast heb je de kans op Odds Boosts van 100x je inzet. Wel het belangrijk te onthouden dat bonussen enkel beschikbaar zijn voor spelers van 24 jaar of ouder.

Bet365 4.92/5 Bet365 bonus code
Welkomstbonus
€50
 • voordelen F1 coureur en constructeur 2023 – Dubbel
 • voordelen Coureurs Kampioenschap 2023
 • voordelen Constructeurs Kampioenschap 2023
 • voordelen Virtuele motorsport – Mitchell Circuit
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Unibet 4.86/5 Unibet Bonus Code
Welkomstbonus
€50 free bet
 • voordelen Drivers Championship 2023: Beste eindklassering
 • voordelen Enorm lage marges (hoge quoteringen).
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

F1 2023 Kalender

De F1 kalender is in 2023 wederom uitgebreid. Waar er vorig jaar nog 22 races verreden werden, worden er dit jaar maar liefst 23 races gereden. Dit komt doordat de F1 voor het eerst afreist naar Las Vegas, terwijl ook de race in Qatar weer op de kalender staat. Hoewel de race in Rusland verschillende jaren wél op het programma stond, is dat vanwege de politieke situatie op dit moment niet het geval. Hieronder hebben we de complete F1 kalender 2023 voor je:

RaceGrand PrixTijden
#1GP Bahrein
Bahrain International Circuit
05 maart, 17:00
#2GP Saoedi-Arabië
Jeddah Corniche Circuit
19 maart, 18:30
#3GP Australië
Albert Park
02 april, 05:00
#4GP Azerbeidzjan
Baku City Circuit
30 april, 13:00
#5GP Miami
Miami International Autodrome
07 mei, 21:30
#6(Geannuleerd) GP Emilia-Romagna
Imola
21 mei, 15:00
#7GP Monaco
Circuit de Monaco
28 mei, 15:10
#8GP Spanje
Circuit de Catalunya
04 juni, 15:00
#9GP Canada
Circuit Gilles Villeneuve
18 juni, 20:00
#10GP Oostenrijk
Red Bull Ring
02 juli, 15:00
#11GP Groot-Brittannië
Silverstone
09 juli, 16:00
#12GP Hongarije
Hungaroring
23 juli, 15:00
#13GP België
Spa-Francorchamps
30 juli, 15:00
#14GP Nederland
Circuit Zandvoort
27 augustus, 14:00
#15GP Italië
Autodromo Nazionale Monza
03 september, 15:00
#16GP Singapore
Marina Bay Street Circuit
17 september, 14:00
#17GP Japan
Suzuka Circuit
24 september, 07:00
#18GP Qatar
Losail International Circuit
08 oktober, 15:00
#19GP Verenigde Staten
Circuit of the Americas
22 oktober, 21:00
#20GP Mexico
Autodromo Hermanos Rodriguez
29 oktober, 20:00
#21GP Brazilië
Interlagos
05 november, 19:10
#22GP Las Vegas
Las Vegas Street Circuit
18 november
#23GP Abu Dhabi
Yas Marina Circuit
26 november, 14:00

Alle tijden die je hierboven kunt vinden zijn de Nederlandse tijden. Momenteel is er voor de 4e race van het seizoen nog geen oplossing gevonden. Dit is een race die oorspronkelijk in China verreden zou worden. Vanwege de COVID-19 maatregelen is deze race echter geschrapt.

#ad: Wed op Formule 1 bij Bet365! Speel bij bet365 met een €50 sport bonus.

F1 Stand 2023

PositieCoureurPuntenWintPodiums
1🇳🇱 M. Verstappen
Red Bull
3741214
2🇲🇽 S. Perez
Red Bull
22328
3🇬🇧 L. Hamilton
Mercedes
18005
3🇪🇸 F. Alonso
Aston Martin
17007
5🇪🇸 C. Sainz Jr.
Scuderia Ferrari
14212
6🇲🇨 C. Leclerc
Ferrari
12303
7🇬🇧 G. Russell
Mercedes
10901
8🇬🇧 L. Norris
Aston Martin
9703
Bijgewerkt op 21.09.2023.

Race winnaars in 2023

In 2023 zullen er wederom 23 races gereden gaan worden, aangezien de race in China nog steeds niet door gaat. Dit betekent dat er een recordaantal racewinnaars in het seizoen van 2023 kunnen zijn. Laten we eerst eens kijken naar de racewinnaars van het afgelopen seizoen.

RACEDATUMWINNAARTEAMLAPSTIME
GP Bahrein5 maartNederland Max VerstappenRed Bull561:33:56.736
GP Saoedi-Arabië19 maart🇲🇽 Sergio PerezRed Bull501:21:14.894
GP Australië2 aprilNederland Max VerstappenRed Bull582:32:38.371
GP Azerbeidzjan30 april🇲🇽 Sergio PérezRed Bull511:32:42.436
GP Miami7 meiNederland Max VerstappenRed Bull571:27:38.241
GP Emilia-Romagna21 meiGeannuleerd
GP Monaco28 meiNederland Max VerstappenRed Bull781:48:51.980
GP Spanje4 juniNederland Max VerstappenRed Bull661:27:57.940
GP Canada18 juniNederland Max VerstappenRed Bull701:33:58.348
GP Oostenrijk2 juliNederland Max VerstappenRed Bull711:25:33:607
GP Groot-Brittannië9 juliNederland Max VerstappenRed Bull521:25:16.938
GP Hongarije23 juliNederland Max VerstappenRed Bull701:38:08.634
GP België30 juliNederland Max VerstappenRed Bull441:22:30.450
GP Nederland27 augustusNederland Max VerstappenRed Bull722:24:04.411
GP Italië3 septemberNederland Max VerstappenRed Bull511:13:41.143
GP Singapore17 september🇪🇸 Carlos SainzFerrari621:46:37.418
GP Japan24 september
GP Qatar8 oktober
GP Verenigde Staten22 oktober
GP Mexico29 oktober
GP Brazilië5 november
GP Las Vegas18 november
GP Abu Dhabi26 november

Race winnaar in 2022

In totaal wist Max Verstappen maar liefst 15 races te winnen, wat ook de belangrijkste reden is dat hij wereldkampioen Formule 1 is geworden. Leclerc wist gedurende het seizoen maar driemaal een race te winnen, namelijk in: Bahrain, Australië en Oostenrijk.

Perez wist maar 2 van de races te winnen, namelijk Singapore en Monaco. Zowel Sainz Jr. als Russell wisten eenmaal een race te winnen. Sainz won de race in Groot-Brittannië, terwijl Russell op het nippertje een race in Brazilië wist te winnen. Hierdoor kon Mercedes voor het seizoen 2023 nog net een race op haar naam te schrijven.

Het is echter maar de vraag of we deze lijn ook door kunnen trekken naar het huidige seizoen. Met de veranderde regelgeving, de straf die Red Bull opgelegd heeft gekregen en natuurlijk het feit dat alle andere F1-teams zich ook hebben ontwikkeld gedurende de winterstop, verwachten we dat het enorm spannend gaat worden.

Veranderingen in F1 2023

Zowel op het gebied van wetgeving als bij de coureurs zijn er verschillende wijzigingen in de Formule 1 2023. Hieronder hebben we deze veranderingen voor je op een rij gezet.

Technische veranderingen

✔ de verandering aan de vloer van de bolides
Laten we beginnen met de technische veranderingen aan de auto’s. Dit is bijvoorbeeld de verandering aan de vloer van de bolides, die met in totaal 15 millimeter verhoogd gaat worden. Hierdoor zou purpoising tegengegaan moeten worden. Daarnaast wordt er ook getest of de maximale doorbuiging wordt beperkt tot maar 5 millimeter, terwijl dit op dit moment acht millimeter in benedenwaartse richting is en twaalf millimeter bij opwaartse belasting.

✔ het minimumgewicht en de spiegels
Ook het minimumgewicht van de auto’s gaat wat omlaag. Bij de Formule 1 2023 zal het minimumgewicht liggen op 796 kilogram, terwijl dit in 2022 nog 798 kilogram was. Daarbij worden ook de spiegels van de bolides vergroot. Deze waren in 2022 nog 150 millimeter breed, maar worden nu met 200 millimeter een stuk groter.

✔ benzine temperatuur
Hoewel we er als kijkers weinig van zullen merken, is er ook een verandering die betrekking heeft op de benzine die in de auto gaat. De FIA heeft namelijk gezien dat de auto oververhit kan raken bij races met een hoge temperatuur, waaronder in Singapore. Hierdoor heeft men besloten dat de benzine niet kouder mag zijn dan 10 graden of 10 graden onder de buitentemperatuur. Dit was voorheen 20 graden.

✔ de voorvleugel
Tot slot komt er ook nog een beperking op het ontwerp van de voorvleugel. De FIA wil dit namelijk zo veel mogelijk standaardiseren, zodat het makkelijker wordt om in te halen. Toch zien we dat hier wel wat wijzigingen in zijn aangebracht. Bij de GP van de Verenigde Staten kwam Mercedes met een nieuwe voorvleugel, waarbij de verschillende flappen met elkaar verbonden waren. Hoewel dat destijds is afgeschaft, hebben we bij de presentatie van Mercedes en Ferrari al gezien dat zij dit wederom gebruikt hebben.

Sprintraces

Qua regelgeving zien we een belangrijke update in het aantal sprintraces. Waar dat in 2022 nog 3 sprintraces per jaar waren, zijn dat er in 2023 maar liefst 6. Hierdoor zijn er in een raceweekend dus meer punten te verdienen voor alle teams. Daarnaast wordt de schadevergoeding ook verhoogd naar €300.000 indien teams tijdens de sprintrace schade oplopen.

De sprintrace wordt daarnaast door de FIA ook als test gebruikt voor de DRS functionaliteit. Voorheen duurde het namelijk drie rondjes voordat de DRS werd geactiveerd. In 2023 gaat men kijken of dit na 2 rondjes ná de start van de race of in de eerste ronde na de safety car kan gebeuren. Hiermee wil de FIA de spanning flink gaan verhogen.

En als laatste verandering met betrekking tot de races is er nog de verandering op het gebied van gridstraffen. Hier is het afgelopen jaar veel onduidelijkheid over geweest. Vanaf 2023 start een coureur met 15 of meer plaatsen gridstraf automatisch achteraan. Zijn er meerdere coureurs met 15 of meer plaatsen gridstraf, dan wordt de volgorde bepaalt aan de hand van de gereden tijd tijdens de kwalificatie.

Veranderingen teams

Bij de teams zien we een aantal belangrijke wijzigingen. Waar grote teams als Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes ongewijzigd het nieuwe seizoen in gaan, zal dit niet voor alle teams zo zijn. Hier vind je de wijzigingen in de Formule 1 2023:

 • McLaren: Bij McLaren wordt er afscheid genomen van Daniel Ricciardo en komt Oscar Piastri het team versterker. Hij verlaat het team van Alpine en zal voor McLaren gaan rijden. 
 • Alpine: Bij Alpine is er afscheid genomen van Fernando Alonso, hij gaat naar Aston Martin. Zijn plek wordt ingenomen door Pierre Gasly, die overkomt van AlphaTauri.
 • AlphaTauri: Bij AlphaTauri wordt er afscheid genomen van Pierre Gasly, terwijl Nyck de Vries zijn plek over gaat nemen. Hij is een nieuweling in de Formule 1, maar mocht vorig jaar al wel eens rijden voor Williams. 
 • Aston Martin: Bij Aston Martin nam de gehele Formule 1 afscheid van Sebastian Vettel. De plek van deze legende wordt ingenomen door een andere legende, namelijk Fernando Alonso. Hij komt over van Alpine. 
 • Williams: Bij Williams neemt men afscheid van Nicolas Latifi. Hij gaat de Formule 1 verlaten, terwijl zijn plek wordt ingenomen door Logan Sargeant. Hij is ook een nieuwe rijder en kwam na het veiligstellen van zijn superlicentie over van de Formule 2. 
 • Haas: Bij Haas heeft men afscheid genomen van Mick Schumacher. Ondanks zijn zeer bekende naam, moet hij zijn plek in de Formule 1 voorlopig afstaan als Nico Hülkenberg. Hij komt over uit de Formule E.

Gaat Max Verstappen de F1 winnen in 2023?

Het voorspellen van de winnaar van de F1 voor het seizoen 2023 blijkt een flinke klus te zijn. Er zijn namelijk nog een groot aantal onzekere factoren, waar we hoogstwaarschijnlijk ook geen duidelijkheid over zullen krijgen bij de eerste testdagen. We verwachten namelijk niet dat de coureurs hier het achterste van hun tong laten zien.

✔ een zeer goede auto
Op het moment van schrijven zijn er een aantal punten die in het voordeel van de Nederlander werken, maar ook een aantal punten die tegen hem werken. Het belangrijkste voordeel voor de Nederlander is dat Red Bull vorig jaar heeft bewezen een zeer goede auto te kunnen bouwen, die daarnaast ook nog eens precies doet wat de Nederlander wil.

Daarbij komt dat Red Bull én Max Verstappen in interviews en presentaties al meermaals hebben aangegeven tevreden te zijn over de auto. Dit is vaak een goed teken, aangezien de Nederlander het ook zegt als het juist helemaal niets is. Daarnaast zijn op dit moment de quoteringen ook nog in het voordeel van de Nederlander, ondanks dat de verschillen in de top wat kleiner zijn geworden.

✖️ de straf voor Red Bull Racing
Ook als we kijken naar de gemiddelde quoteringen die je momenteel van de bookmakers krijgt is Max Verstappen de grote favoriet. Ondanks dat Lewis Hamilton momenteel nog op een kleine afstand staat, is het verschil met bijvoorbeeld Leclerc, Russell en Perez erg groot. Dit laat ook zien dat de bookmakers Verstappen als grote favoriet aanwijzen.

Toch wijst niet alles in het voordeel van de Nederlander. Een belangrijk aspect dat we niet mogen vergeten is de straf die Red Bull gekregen heeft naar aanleiding van het overtreden van de budget cap. Hierdoor hebben zij in plaats van 70% tijd in de windtunnel nog maar 63% van de tijd van andere teams. Bij Ferrari (75%) en Mercedes (80%) ligt dit een stuk hoger.

Daarnaast mogen ook de flinke stappen die Mercedes aan het einde van het seizoen heeft gemaakt niet onopgemerkt blijven. Hiermee willen zij in het F1 seizoen 2023 een nieuwe gooi naar de wereldtitel doen, zowel met Lewis Hamilton als met George Russell. De aanpassingen aan de vloer moeten de Mercedes coureurs hier een handje bij helpen.

Wedden op Formule 1

Zoals we hierboven al hebben kunnen zien, zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op het afsluiten van weddenschappen op de Formule 1. Hieronder hebben we alle weddenschappen op een rij gezet, waarbij we zien dat je bij Bet365 als gokker enorm veel verschillende mogelijkheden hebt. Hieronder gaan we deze mogelijkheden op een rijtje zetten en leggen we kort uit wat het precies inhoudt:

 • Uiteindelijke winnaar: Hiermee voorspel je natuurlijk welke coureur de race gaat winnen.
 • Podiumplaats: Formule 1 voorspelling welke coureur op het podium gaat eindigen.
 • Eindigt in de top 6: Voorspelling of een coureur in de top 6 gaat eindigen.
 • Behaalt een puntenfinish: Voorspelling of een coureur punten behaalt.
 • Snelste ronde: Voorspelling welke coureur de snelste ronde rijdt. Hierbij is het niet nodig dat de coureur ook daadwerkelijk in de punten eindigt.
 • Snelste in training 1: Voorspelling welke coureur het snelste is in de eerste vrije training.
 • Vrije training 1 winstmarge: Voorspelling van het verschil tussen de nummers 1 en 2 in de eerste vrije training:
 • Winstmarge: Voorspelling van het verschil tussen de nummers 1 en 2 in de race.
 • Winnende auto: Voorspelling welke constructeur er met de overwinning vandoor gaat.
 • Beide auto’s behalen een puntenfinish: Voorspelling of een constructeur met beide auto’s in de punten eindigt.
 • Nationaliteit van de winnaar: Voorspelling wat de nationaliteit van de winnaar is.
 • Snelste ronde en wint de race: Voorspelling welke coureur de race wint en de snelste ronde heeft.
 • Startpositie van de winnaar: Voorspelling vanaf welke positie de uiteindelijke winnaar start.
 • Aantal coureurs in het eindklassement: Voorspelling hoeveel coureurs de eindstreep halen.
 • Aantal geclassificeerde coureurs: Voorspelling hoeveel coureurs uiteindelijk kwalificeren.
 • Wordt geclassificeerd: Voorspelling welke coureur geclassificeerd wordt:
 • Beide auto’s worden geclassificeerd: Voorspelling welke constructeur beide auto’s classificeert.

Het is daarnaast ook nog mogelijk om op de kwalificatie in te zetten. Zo zet je in:

 • Wie de snelste in de kwalificatie is
 • De winstmarge tussen de nummers 1 en 2
 • Welke auto zich het snelst kwalificeert
 • Ook voorspel je de uiteindelijke winnaar van de sprint kwalificatie

Zoals je leest biedt Bet365 enorm veel verschillende mogelijkheden aan als het aankomt op het wedden op Formule 1. Weet jij de juiste voorspellingen te doen, dan kun je mooie prijzen binnenslepen. Zeker als je ook nog gebruik maakt van combinatieweddenschappen. Door de Bet Builder kun je meerdere weddenschappen op dezelfde race afsluiten, waardoor je uiteindelijk een mooie winst kunt behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Ik wil bonussen, aanbiedingen, en gokcontent weergeven
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.