F1 Voorspelling 2022

Max Verstappen
Wint GP Hongarije
Quotering: 2.50
Wedden bij Bet365
Charles LeClerc
Wint GP Hongarije
Quotering: 2.20
Wedden bij Bet365

Waar de vrije trainingen en kwalificatie een voorbode leken te zijn op wat er komen ging, bleek uiteindelijk Verstappen de sterkste op het Franse asfalt. De hoge snelheid van de Red Bull leek in het voordeel te zijn op de lange rechte stukken, maar toch wist Leclerc dankzij een sterk staaltje teamwork pole position te pakken. Door een uitvalbeurt lijkt Charles Leclerc in Hongerije te azen op revanche.

GP Hongarije 202231 juli 2022
15:00 Nederlandse tijd

In deze F1 voorspelling gids gaan we kijken naar de GP van Hongerij, die plaats zal vinden van 29 juli tot 31 juli. Daarin kijken we onder meer naar de quoteringen voor de race die je voor de verschillende coureurs en teams krijgt, terwijl we ook terugblikken op de GP van Frankrijk. Ook met betrekking tot het kampioenschap geven we je meer informatie over de quoteringen. Kortom, na het lezen van deze F1 voorspelling weet je alles over de F1 Hongarije 2022 race!  

#CoureurPunten
1.🇳🇱 Max Verstappen
Red Bull Racing
233
2.🇲🇨 Charles LeClerc
Ferrari
170
3.🇲🇽 Sergio Perez
Red Bull Racing
163
Bijgewerkt op 29.07.2022

GP Hongarije 2022 F1 voorspellingen

F1 GP Hongarije voorspellingen en favorieten

Race GP Hongarije 2022

De Grand Prix van Hongarije is een race die al jarenlang op de kalender staat, aangezien de eerste editie in 1936 verreden werd. Toch duurde het vervolgens tot 1986 voordat de race voor een tweede keer op de kalender stond. Zelfs de afgelopen jaren heeft de race gewoon doorgang kunnen vinden op de Hungaroring. De belangrijkste kenmerken van het cicuit zijn de verschillende bochten en natuurlijk de hoge snelheid. 

Vorig jaar werd de race in Hongarije gekenmerkt door enorm veel neerslag, wat ook zichtbaar was in de uitslag van de wedstrijd. Hoewel het de laatste weken in vrijwel heel Europa erg warm is, kan een regenbui nooit uitgesloten worden. Vorig jaar zorgde de regen voor een verrassende utislag, waarbij Esteban Ocon er met de winst vandoor ging, Max Verstappen op een 9e plek eindigde en Charles Leclerc uitviel door een botsing. 

De laatste jaren zorgt de race elke keer weer voor verrassingen en het nodige spektakel. Dit maakt het voor velen ook een van de favoriete races van het seizoen, mede door de verschillende inhaalmogelijkheden die de coureurs hebben. Ook de afgelopen races hebben we al gezien dat verschillende bandenstrategieën kunnen zorgen voor mooie inhaalacties.

GP Hongarije winnaars in de afgelopen jaren

De laatste jaren staat de Grand Prix van Hongarije steevast op de racekalender. Kijken we naar de races in de afgelopen jaren, dan zien we opvallend vaak de naam van Lewis Hamilton voorbij komen. Sinds de race in 2007 wist hij namelijk al negen keer de race te winnen. Hij heeft dus al laten zien enorm goed uit de voeten te kunnen op dit circuit.

Daarbij moeten we natuurlijk wel vermelden dat de bolide van Mercedes dit jaar een stuk minder is dan de voorgaande jaren. Ondanks dat zij dit jaar al verschillende keren op het podium wisten te eindigen, hebben ze nog geen race weten te winnen.

GP Hongarije winnaars laatste jaren:

2021Esteban Ocon
2020Lewis Hamilton
2019Lewis Hamilton
2018Lewis Hamilton
2017Sebastian Vettel

Wat we als overeenkomst in de laatste jaren zien, is dat deze auto’s erg sterk zijn op de langere rechten stukken. Trekken we deze vergelijking door, dan lijkt het er vooralsnog op dat Red Bull een van de grote kanshebbers is. Toch zien we dat Ferrari qua auto zeer sterk is, alleen hebben zij de laatste races nogal wat problemen als het draait om de strategie en de betrouwbaarheid van de auto. Laten we eens kijken of we een goede voorspelling voor de race kunnen doen.

Voorspelling GP Hongarije 2022

Zowel Max Verstappen als Charles Leclerc wisten nog niet te winnen op het circuit in Hongarije. Kijken we naar de laatste races, dan zijn beide coureurs goed in vorm en klaar om de eerste overwinning op de Hungaroring te pakken. De vraag is natuurlijk of dat dit jaar eindelijk gaat lukken?

F1 GP Hongarije 2022 Analyse

Inmiddels zien we namelijk dat Lewis Hamilton een vierde plek heeft weten af te dwingen voor de GP van Hongarije. Hij staat hiermee nog wel achter Max Verstappen, Charles Leclerc en Carlos Sainz Jr., maar is Sergio Perez en George Russell  in de quoteringen voorbij gegaan. Dit lijkt te komen door de resultaten van de afgelopen races, waar Hamilton vrij eenvoudig in de top-5 wist te geraken. 

We zien dat ook George Russell uitstekende resultaten wist te behalen. De Mercedes coureur behaalde al vier keer het podium, waaronder die in de laatste race in Frankrijk. Dit komt vooral door verschillende incidenten waar hij in terecht komt tijdens de race. Waarbij Charles Leclerc in de afgelopen race uitviel, moest Carlos Sainz Jr. op de achterste rij starten vanwege de verschillende motorische wisselingen die er gedaan zijn. 
Ondanks dat de strijd in het middenveld enorm is, zien we wel een groot verschil met de topteams op dit moment. Kijken we namelijk naar de quoteringen van George Russell en Fernando Alonso, dan is het verschil enorm. Voor deze coureurs lijkt het vooral een strijd om de overgebleven punten te worden. We verwachten daarom ook niet dat zij een overwinning gaan pakken. Dit gezegd hebbende gaan we kijken naar de favorieten voor de F1 GP Frankrijk 2022.

Formule 1: Ferrari vs Red Bull Racing

Kijken we naar de stand in het Formule 1 kampioenschap, dan lijken de Red Bull coureurs Max Verstappen en Sergio Perez momenteel in de sterke bolide te rijden. Waar Max Verstappen het wereldkampioenschap aanvoert, staat Sergio Perez op een derde plek. Door de uitvalbeurt van Charles Leclerc in Frankrijk is het gat met Max Verstappen verder opgelopen, terwijl Sergio Perez de Monegask tot op zeven punten is genaderd. 

Zowel Ferrari als Red Bull hebben al verschillende keren gekampt met technische mankementen, waardoor zij de bolides al voortijdig aan de kant hebben moeten zetten of verder van het podium raakte. De laatste races zien we echter dat vooral Ferrari last heeft van problemen met betrekking tot de strategie en de auto. Hierdoor raken zij steeds verder achterop ten opzichte van de twee coureurs van Red Bull. 

Ondanks dat Red Bull het op dit moment erg goed doet, is het nog zeker geen garantie voor de rest van het seizoen. Beide teams hebben nog voldoende ruimte om de auto verder door te ontwikkelen, waardoor het er ook op lijkt dat de strijd nog zeker niet gestreden is. Zelfs Mercedes mogen we nog niet afschrijven, aangezien zij van het uitvallen van de andere coureurs hebben kunnen profiteren en zij de laatste races de auto steeds beter leren kennen.

GP Hongarije 2022: Het circuit

Een van de belangrijkste aspecten van de race is natuurlijk het circuit. Het circuit in Hongarije bestaat uit 14 bochten, waarbij er in totaal twee DRS-zones zijn opgenomen. Toch ligt er ook ná de tweede DRS-zone nog een mooi lang recht stuk waar de coureurs kunnen inhalen. Het lijkt echter vooral te gaan gebeuren bij start-finish en in bocht 4. 

Ook het bochtige gedeelte van bocht 6 tot en met bocht 11 biedt mogelijkheden. Een klein foutje van een coureur kan hier direct grote gevolgen hebben, aangezien de snelheid van deze bochten meegenomen wordt naar het langere rechte stuk naar bocht 12 toe.  

Doordat er veel haakse bochten zijn en dit langzamere bochten zijn, is het gemakkelijker voor coureurs om een andere coureur in te halen. Op de langere rechte stukken lijkt Red Bull Racing in het voordeel. Toch zorgen dat bochtige stukken ervoor dat er voor Ferrari voldoende mogelijkheden zijn om verder in te lopen op Max Verstappen.

GP Hongarije circuit
 • Rondes: 70
 • Lengte raceronde: 4,381 kilometer
 • Totale lengte race: 306,63 kilometer
 • Winnaar vorig jaar (2021): Esteban Ocon
 • Snelste raceronde: 1:16.627 door Lewis Hamilton in 2020

Door dit veelzijdige circuit met de onverwachte weersomstandigheden, de rechte stukken met hoge snelheid en de verschillende bochten op lagere snelheid, verwachten we enorm veel spanning. Max Verstappen en Charles Leclerc lijken op dit moment dan ook de grote favorieten voor deze race, maar ook de beide coureurs van Mercedes mogen we niet uitvlakken voor de overwinning.

F1 favorieten voor de race GP Hongarije, Juli 2022

Momenteel zijn er twee grote favorieten aan te wijzen dit seizoen. Dat zijn natuurlijk Charles Leclerc en Max Verstappen. Hoewel beide coureurs al verschillende keren pech aan de auto hebben gehad, lijken zij wel uit te gaan maken wie er met het wereldkampioenschap vandoor gaat. Voor Max Verstappen en Sergio Perez is het zaak om de beide coureurs van Ferrari van zich af te houden. Max Verstappen gaat de strijd aan met Charles Leclerc, terwijl Sergio Perez met een derde plek tussen Carlos Sainz en Charles Leclerc in staat. 

In vrijwel elke race die er dit seizoen verreden is, lieten Ferrari en Red Bull zien enorm aan elkaar gewaagd te zijn. Dat is de afgelopen races niet anders geweest, ondanks dat beide coureurs met technische mankementen verschillende keren pech hebben gehad. Zo kreeg Max Verstappen tijdens de race in Groot-Brittannië problemen met de auto, terwijl Charles Leclerc in verschillende races daarvoor met pech moest uitstappen en ook door een stuurfout in Frankrijk in de bandenstapel eindigde. 

Momenteel krijg je voor de coureurs van Ferrari en Red Bull de volgende quoteringen voor de race F1 race Hongarije 2022:

 • Odds van Charles Leclerc: 2.20
 • Odds van Max Verstappen: 2.50
 • Odds van Carlos Sainz Jr.: 6.50
 • Odds van Sergio Perez: 21.00

Opvallend is daarbij dat Sergio Perez momenteel hoge quoteringen krijgt, terwijl hij op een derde plek in het wereldkampioenschap staat. Dit kan daarom zeker de moeite waard zijn om eens te proberen. Andere outsiders zijn nog Lewis Hamilton (11.00) en George Russell (26.00). Alles daarachter lijkt niet interessant, aangezien je voor Fernando Alonso bijvoorbeeld al 151.00 als quotering krijgt.

Omstandigheden

Twijfel je nog, dan zouden we adviseren om te wachten tot de race op zondag. Zeker naar aanleiding van de vrije trainingen die er op vrijdag en zaterdag gereden gaan worden, kun je afleiden welke coureurs goed in vorm zijn. Raakt er namelijk een bolide beschadigd tijdens de vrije trainingen, dan kan dit verregaande gevolgen hebben voor de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag. 

Ook is het weer natuurlijk een belangrijke factor om rekening mee te houden. Het weer op het Franse plateau kan namelijk erg onvoorspelbaar zijn, waardoor we ook zomaar eens regen kunnen krijgen. Ook de wind en de regen kunnen hier een belangrijke rol in gaan spelen. We hebben al gezien dat sommige coureurs hier beter mee om kunnen gaan dan anderen. Zo lukt het Max Verstappen telkens om goed te presteren in de regen. 

Tot slot kunnen de trainingen nog een goed beeld geven van de situatie in de teams. Let daarbij vooral op de zogenaamde ‘long-runs’, de sessies waarbij de teams een groot aantal rondes achter elkaar rijden. Hierin kun je veel beter zien hoe de teams op de verschillende banden presteren.

F1 favorieten en quoteringen voor GP Hongarije 2022

CoureurOddsPunten
🇳🇱 Max Verstappen
Red Bull Racing
2.50233
🇲🇨 Charles LeClerc
Ferrari
2.20170
🇬🇧 Lewis Hamilton
Mercedes
11.00127
🇲🇽 Sergio Perez
Red Bull Racing
21.00163
🇪🇸 Carlos Sainz
Ferrari
6.50144
🇬🇧 George Russell
Mercedes
19.00143
🇪🇸 Fernando Alonso
Alpine
151.0037
🇬🇧 Lando Norris
McLaren
151.0070
🇫🇷 Esteban Ocon
Alpine
151.0056
🇫🇮 Valtteri Bottas
Alfa Romeo
251.0046
Bijgewerkt op 29.07.2022

Laten we hieronder eens gaan kijken welke rijders als algehele favorieten worden aangewezen voor het uiteindelijke F1 wereldkampioenschap.

Wedden op de winnaar van de GP Hongarije kwalificatie

Naast het inzetten op de winnaar van de race, de winnaar van het wereldkampioenschap én het constructeurskampioenschap, kun je ook in de race zelf nog wedden op verschillende componenten. Een van de belangrijkste voorspellingen is het voorspellen van de winnaar van de kwalificatie. Toch zien we ook hier dezelfde namen voorbij komen als bij de andere weddenschappen. De quoteringen wijken echter wel af:

 • Odds voor Charles Leclerc: 1.66
 • Odds voor Max Verstappen: 3.00
 • Odds voor Carlos Sainz Jr.: 6.50
 • Odds voor Lewis Hamilton: 15.00
 • Odds voor Sergio Perez: 17.00

Zo zien we dat je momenteel voor Charles de laagste quotering krijgt als het gaat om de kwalificatie, terwijl je voor Max Verstappen juist weer een lagere quotering krijgt als het gaat om het winnen van het kampioenschap. De belangrijkste reden is natuurlijk dat Max Verstappen momenteel op een eerste plek in het kampioenschap staat én dat zij op het circuit van Hongarije het voordeel van het lange rechte stukken lijken te hebben. Toch lieten de Ferrari coureurs in Oostenrijk ook zien prima mee te kunnen op de lange rechte stukken en leken zij over de gehele race zelfs de bovenliggende partij. 

Daarnaast is de team strategie de laatste weken niet optimaal bij Ferrari, waardoor Max Verstappen de grote favoriet lijkt. Waar Max Verstappen bij Red Bull duidelijk de nummer één in het team is, lijkt men bij Ferrari nog niet zover om alle kaarten op Charles Leclerc in te zetten. 

De kwalificatie

De kwalificatie lijkt dit jaar weer een belangrijk aspect te gaan worden, waarbij de coureurs willen profiteren van elkaars slip stream op het lange rechte stuk. Hoe later je dus aan een nieuwe ronde begint, hoe meer voordeel je van de slip stream van de andere coureurs kunt hebben. Het zal dus vooral dringen worden in de laatste minuten van de kwalificatie, aangezien niemand als eerste het rechte stuk op wil draaien.

Quoteringen voor Formule 1 2022

Verschillende bookmakers in Nederland bieden het wedden op Formule 1 in 2022 aan. Bij elke race heb je enorm veel verschillende weddenschappen, zowel als het gaat om de coureurs als inzetten op de constructeurs. Hieronder hebben we de verschillende mogelijkheden op een rij gezet als we het hebben over F1 wedden. Daarbij hebben we natuurlijk ook de quoteringen meegenomen.

Wedden op de F1 winnaar 2022

Allereerst kun je natuurlijk inzetten op de winnaar van de F1 Hongarije race. Als we naar de quoteringen kijken, zijn er twee rijders die de grote favoriet zijn. Dit zijn momenteel Max Verstappen en Charles Leclerc. Zij hebben in de eerste races van het seizoen al laten zien aan elkaar gewaagd te zijn. Ook in de rest van het seizoen lijken zij de belangrijkste kanshebbers te zijn om er uiteindelijk met de titel vandoor te gaan. Ten opzichte van verschillende andere coureurs hebben zij al een flink gat weten te slaan. Je krijgt bij bet365 de volgende quoteringen voor het inzetten op de race winnaar:

Je krijgt bij bet365 de volgende quoteringen voor het inzetten op de F1 Uiteindelijke winnaar:

#CoureurQuotering
1.🇳🇱 Max Verstappen1.22
2.Charles Leclerc5.50
3.Lewis Hamilton26.00
4.Carlos Sainz26.00
5.Sergio Perez51.00
6.George Russell51.00
7.Fernando Alonso2001
8.Lando Norris2001
9.Daniel Ricciardo2001
10.Kevin Magnussen3001
Bijgewerkt op 05.07.2022

Legale bookmaker bet365 biedt een €100 welkomstbonus aan. Registreer je met de bonus en wed op Formule 1!

Het afgelopen seizoen eindigde natuurlijk met een enorm spannende strijd tussen twee zeer ervaren en talentvolle coureurs, Max Verstappen en Lewis Hamilton. Het nieuwe seizoen brengt ook voor deze coureurs veranderingen met zich mee, wat vooral voor Mercedes een negatieve impact heeft gehad. Waar Red Bull de auto prima op orde lijkt te hebben, heeft Mercedes vooralsnog veel moeite om het gat te dichten.

Toch hebben we ook meteen twee grote verrassingen gezien en dat zijn de beide Ferrari coureurs. Zij hebben laten zien qua snelheid competitief te kunnen zijn met de Red Bull coureurs. De Mercedessen vielen juist wat tegen, maar wisten door uitvallen van beide Red Bull coureurs in de eerste race toch nog in de punten te eindigen.

Wedden op onderling resultaat

Hoewel deze quoteringen vaak pas later bekendgemaakt worden, is het ook mogelijk om te wedden op het onderling resultaat tussen twee coureurs. In dat geval worden er door de bookmaker twee verschillende coureurs langs elkaar gezet. Het is dan aan jou als online gokker om te voorspellen wie er uiteindelijk met de overwinning vandoor zal gaan. Hierbij worden vaak twee verschillende coureurs gebruikt die kort bij elkaar staan op de ranglijst óf die tijdens de race vlakbij elkaar staan.

Wedden op de winnaar F1 in 2022 – Formule 1 favorieten

Max VerstappenQuoteringen van 1.28
Charles LeclercQuoteringen van 4.00
Bijgewerkt op 13.07.2022

Ook op de winnaar van het komende seizoen kun je al inzetten. Vooralsnog zijn er bij de bookmakers twee favorieten. Dit zijn natuurlijk Max Verstappen en Charles Leclerc. Ondanks dat Charles Leclerc het vorige seizoen niet meedeed voor het kampioenschap, lijkt Ferrari een zeer snelle auto gebouwd te hebben. Vooralsnog zien we dat beide coureurs een vergelijkbare quotering krijgen bij bookmaker Bet365.

Opvallend is daarbij wel dat Max Verstappen in de eerste én de derde race uitviel met motorproblemen, terwijl hij wel de tweede en vierde race op zijn naam wist te schrijven. We zagen Charles Leclerc in de race in Spanje uitvallen, waardoor Max Verstappen het gat wist te dichten en zelfs een voorsprong in het kampioenschap nam. Hierdoor zien we ook dat het verschil in quotering wat gegroeid is, waarbij Max Verstappen een lagere quotering krijgt en op dit moment dus de grote favoriet is.

Wat tot slot nog opvalt is dat Lewis Hamilton momenteel is opgeschoven naar een derde plek als het gaat om de verwachte wereldkampioen. Dit is zeer opvallend, aangezien hij momenteel op een 6e plek op de ranglijst staat, waarbij hij al 99 punten minder heeft dan Verstappen en 62 punten minder heeft dan nummer twee Charles Leclerc. Coureurs die dichterbij deze twee coureurs staan krijgen zelfs nog hogere quoteringen.

Ook is het opvallend dat Sergio Perez een stuk hogere quoteringen heeft dan Charles Leclerc, terwijl Perez net wat minder punten heeft weten te behalen. Charles Leclerc haalde namelijk 170 punten, terwijl Sergio Perez 163  punten in de wacht sleepte. Toch krijg je voor Charles Leclerc 5.00 keer je inzet en voor Sergio Perez 101.00 keer de inzet als deze er met de overwinning in het kampioenschap vandoor weet te gaan.

Wedden op de constructeurs kampioen: favorieten

Voor dit seizoen lijken zowel Ferrari als Red Bull een auto te hebben gebouwd die weer met de top van het veld mee kan. Toch willen we Mercedes nog niet voor de volle 100% uitvlakken. Voor de drie constructeurs krijg je de volgende quoteringen.

Red Bull RacingQuoteringen van 1.36
FerrariQuoteringen van 3.50
MercedesQuoteringen van 17.00
Bijgewerkt op 13.07.2022

Het afgelopen seizoen (2021) wist Mercedes de constructeurstitel binnen te slepen. Zij wonnen met een verschil van 28 punten de constructeurstitel ten opzichte van Red Bull Racing. Hoewel zij op voorhand als grote favoriet werden aangemerkt, lijkt het dit jaar een strijd te gaan worden tussen Ferrari, Red Bull en Mercedes. Het belooft daarmee een erg spannend seizoen te worden, waarbij Red Bull de achterstand die is opgelopen in de eerste races van het seizoen al heeft weten in te lopen. Zij staan momenteel op een eerste plek in het constructeurskampioenschap, waarbij Ferrari door het uitvallen van Charles Leclerc naar een tweede plek is gedirigeerd. Hoewel Mercedes op een derde plek staat, hebben zij al een achterstand van maar liefst 126 punten ten opzichte van Red Bull Racing.

Toch zien we dat de tegenvallende resultaten van Mercedes tot nu toe de grootste impact hebben gehad. Waar zij voorafgaand aan het seizoen nog een vergelijkbare quotering als die van Red Bull Racing en Ferrari kregen, zien we dat de quotering nu al een stuk hoger ligt. Wil Mercedes nog kans maken dit seizoen, dan zullen zij snel moeten verbeteren en punten binnen moeten gaan halen.

Andere weddenschappen voor Formule 1

Naast alle bovengenoemde weddenschappen, zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zonder al te diep op deze weddenschappen in te gaan, hebben we ze hieronder op een rij gezet:

 • Inzetten op een podiumplaats
 • Inzetten op een finish in de top-6
 • Inzetten op een puntenfinish
 • Inzetten op de snelste ronde
 • Inzetten op een snelste training
 • En nog veel meer!

Beste bookmaker voor F1 weddenschappen

Momenteel kun je bij een beperkt aantal Nederlandse bookmakers wedden op Formule 1. Aangezien Unibet nog niet beschikbaar is in Nederland, raden we je aan om te wedden bij Bet365, aangezien zij de meeste F1 weddenschappen hebben en legaal zijn. Onze tweede optie is BetCity, dat goede quoteringen en H2H weddenschappen aanbiedt op F1!

bet365 4.92/5 Bet365 bonuscode
Welkomstbonus
€100
 • F1 coureur en constructeur 2022 – Dubbel
 • Coureurs Kampioenschap 2022
 • Constructeurs Kampioenschap 2022
 • Virtuele motorsport – Mitchell Circuit
BetCity 4.86/5 BetCity Review
Welkomstbonus
€50 free bet
 • Drivers Championship 2022: Beste eindklassering

Race samenvatting Oostenrijk 2022

Ook de race in Oostenrijk zit er weer op en dit was wederom een zeer spannende race. Op de Red Bull Ring werd er gestreden voor belangrijke punten, waarbij zelfs Mercedes goed voor de dag kwam. Laten we eens kijken hoe de race is verlopen.

Groot-Brittannië kwalificatie 2022

De kwalificatie voor de GP van Oostenrijk stond in eerste instantie in het teken van de crashes van zowel Lewis Hamilton en George Russell. Zij crashten beide gedurende de kwalificatie, waarbij Max Verstappen er uiteindelijk met de eerste plek vandoor ging. Toch was het ook na de kwalificatie flink spannend.

Waar Max Verstappen voor Red Bull de eerste plek pakte, pakte Sergio Perez de vierde plek in de kwalificatie. Toch werd Sergio Perez teruggezet naar de 13e plek in de kwalificatie. Dit kwam omdat hij in de kwalificatiesessies 2 en 3 de baanlimieten overschreedt. Hierdoor werden deze ronden weggestreept en werd hij teruggezet naar de 13e plek. Zoals we dadelijk zullen lezen, kwam dit hem duur te staan.

Charles Leclerc was lange tijd in gevecht met Carlos Sainz, maar wist uiteindelijk een tweede plek in de sprintrace af te dwingen. Hiermee hadden zij direct een mooie voorsprong voor de race van zondag ten opzichte van Sergio Perez.

Oostenrijk Sprintrace 2022

Tijdens de sprintrace wist Max Verstappen direct de eerste acht punten van het weekend veilig te stellen. Hij startte al vanaf de eerste positie en gaf deze positie gedurende de sprintrace ook niet meer weg. Hoewel Charles Leclerc en Carlos Sainz gedurende de sprintrace in het begin nog aandrongen, wist Max Verstappen uiteindelijk de voorsprong te behouden. 

Aangezien de sprintrace de start-grid voor zondag bepaalt, was het vooral voor Sergio Perez zaak om naar voren te komen. Uiteindelijk wist Sergio Perez een vijfde plek uit het vuur te slepen, waardoor hij op zondag ook op een vijfde plek mag starten. Charles Leclerc werd tweede, terwijl Carlos Sainz Jr. op een derde plek eindigde. George Russell eindigde verrassend op een vierde plek.

Oostenrijk Race 2022

Ook tijdens de race mocht Max Verstappen vanaf de eerste plek starten. Hoewel het er lange tijd op leek dat Max Verstappen tevreden moest zijn met een derde plek, zorgde pech bij Carlos Sainz ervoor dat hij alsnog op een tweede plek eindigde. Hiervoor gebeurde tijdens de race echter een hoop.

Ferrari leek daarbij vooral te profiteren van de vele DRS-zones die er waren. Door de drie verschillende DRS-zones kon Leclerc eenvoudig bij Verstappen blijven. In ronde 12 verloor Verstappen dan ook zijn eerste plek aan Leclerc, waarna hij vrij snel besloot om naar binnen te gaan voor een bandenwissel. Beide Ferrari coureurs bleven echter buiten.

Halverwege de wedstrijd moesten de Ferrari’s ook naar binnen, waardoor Max Verstappen zijn eerste plek weer terugkreeg. Toch zorgde bandenslijtage ervoor dat Verstappen vrij snel wederom naar binnen moest. Op het moment dat Sainz Jr. Verstappen weer wilde inhalen, stopte de motor ermee. Er volgde een Safety Car, waardoor zowel Verstappen als Leclerc naar binnen gingen voor versere banden.

Hoewel Max Verstappen zijn achterstand op Leclerc wist te verkleinen, werd het gat niet kleiner dan 2 seconden. Hierdoor kwam Verstappen nooit in DRS-afstand en kon hij ook geen aanval wagen. Hierdoor moest Verstappen het doen met een tweede plek (inclusief snelste raceronde), terwijl Leclerc de race won.

F1 kalender 2022

Om te beginnen, hebben we hieronder de de Formule 1 kalender voor het komende seizoen weergegeven. Zoals je ziet, zijn er dit seizoen 23 races.

RaceGrand PrixCircuitDatum
1GP BahreinBahrein International Circuit20 maart
2GP Saoedi-ArabiëJeddah Street Circuit27 maart
3GP AustraliëAlbert Park10 april
4GP Emilia-RomagnaAutodrome Enzo e Dino Ferrari24 april
5GP MiamiMiami International Autodrome8 mei
6GP SpanjeCircuit de Catalunya22 mei
7GP MonacoCircuit de Monaco29 mei
8GP AzerbeidzjanBaku City Circuit12 juni
9GP CanadaCircuit Gilles Villeneuve19 juni
10GP Groot-BrittanniëCircuit Silverstone3 juli
11GP OostenrijkRed Bull Ring10 juli
12GP FrankrijkCircuit Paul Ricard24 juli
13GP HongarijeHungaroring31 juli
14GP BelgiëSpa-Franchorchamps28 augustus
15GP NederlandCircuit Zandvoort4 september
16GP ItaliëAutodrome Nazionale Monza11 september
17GP RuslandSochi Autodrom25 september
18GP SingaporeMarina Bay Street Circuit2 oktober
19GP JapanSuzuka Circuit9 oktober
20GP Verenigde StatenCircuit of the Americas23 oktober
21GP MexicoAutodromo Hermanos Rodriguez20 oktober
22GP BraziliëAutodromo Jose Carlos Pace Interlagos13 november
23GP Abu DhabiYas Marina Circuit20 november

Het lijkt vooralsnog vooral afwachten hoe de teams het gaan doen in de eerste paar races van het seizoen. Hier zien we direct welke teams de nieuwe wet- en regelgeving op een juiste manier hebben weten door te voeren. 

#ad: Wed op Formule 1 bij Bet365! Registreer je bij bet365 met een €100 sport bonus.

F1 Stand 2022

#CoureurPuntenWintPodiums
1🇳🇱 M. Verstappen
Red Bull
20868
2🇲🇨 C. Leclerc
Scuderia Ferrari
17035
3🇲🇽 S. Perez
Red Bull
15116
4🇪🇸 C. Sainz Jr.
Scuderia Ferrari
13316
5🇬🇧 G. Russell
Mercedes
12803
6🇬🇧 L. Hamilton
Mercedes
10904
7🇬🇧 L. Norris
McLaren
6401
8🇫🇷 E. Ocon
Alpine
5200
9🇫🇮 V. Bottas
Mercedes
4600
10🇪🇸 F. Alonso
Alpine
2900
Bijgewerkt op 13.07.2022

Race winnaars in 2022

In het vorige seizoen zijn in totaal 22 wedstrijden verreden. Hoewel we een aantal verrassende winnaars hebben gehad, kwamen de namen van Max Verstappen en Lewis Hamilton regelmatig terug. Toch zien we dat dit seizoen Charles Leclerc vooralsnog de leider is met twee overwinningen. Hieronder zien we alle resultaten van de races die tot nu toe verreden zijn.

RACEDATUMWINNAARTEAMLAPSTIME
GP Bahrein20 maart🇲🇨 Charles LeclercFerrari5601:37.33.584
GP Saoedi-Arabië27 maartNederland Max VerstappenRed Bull5001:24:19:293
GP Australië10 april🇲🇨 Charles LeclercFerrari5801:27:46:548
GP Emilia-Romagna24 aprilNederland Max VerstappenRed Bull6301:32:07:986
GP Miami8 meiNederland Max VerstappenRed Bull5701:34:24.258
GP Spanje22 meiNederland Max VerstappenRed Bull6601:37:20.475
GP Monaco29 mei🇲🇽 Sergio PerezRed Bull6401:56:30.265
GP Azerbeidzjan12 juniNederland Max VerstappenRed Bull5101:34:05.941
GP Canada19 juniNederland Max VerstappenRed Bull7001:36:21.757
GP Groot-Brittannië3 juli🇪🇸 Carlos SainzFerrari5202:17:50.311
GP Oostenrijk10 juli🇲🇨 Charles LeclercFerrari7101:24:24.312
GP Frankrijk24 juli
GP Hongarije31 juli
GP België28 augustus
GP Nederland4 september
GP Italië11 september
GP Rusland25 september
GP Singapore2 oktober
GP Japan9 oktober
GP Verenigde Staten23 oktober
GP Mexico30 oktober
GP Brazilië13 november
GP Abu Dhabi20 november

Wat is er verandert in de Formule 1

In het nieuwe seizoen zijn er veranderingen in zowel de regels omtrent de Formule 1 én omtrent de auto’s. Hieronder gaan we kort in op beide aspecten!

Veranderingen regels Formule 1

Laten we beginnen met de regels van de Formule 1 die gaan veranderen. Een belangrijke verandering in de regels is de overstap van 13-inch naar 18-inch banden. Nadat de coureurs en de teams deze banden al uitvoerig hebben kunnen testen, is er een zorgelijke conclusie naar buiten gekomen. Het strategische voordeel voor veel teams kan vervallen, aangezien men verwacht dat de coureurs in meer races maar één keer naar binnen hoeven voor nieuwe banden. Met andere woorden, de slijtage aan de banden is een stuk minder.

Daarnaast keren de wieldoppen terug in de Formule 1. Door het gebruik van wieldoppen, kunnen de remmen niet langer gebruikt worden om de bandentemperatuur op te voeren. Voorheen werden de remmen gebruikt om meer temperatuur in de banden te krijgen, bijvoorbeeld bij de opwarmronden. Dit is dus niet meer mogelijk, waardoor er veel kan veranderen in het nieuwe Formule 1 seizoen.

Ook is er sprake van een verandering in het aantal races. Het nieuwe Formule 1 seizoen krijgt namelijk 23 races. Op deze nieuwe racekalender komen we later nog terug. Daarnaast zijn er weekenden met de zogenaamde sprintraces. Momenteel heeft de organisatie zes races op het oog die in aanmerking komen voor een sprintrace. In dat geval zal niet het reguliere raceweekend gevolgd worden, maar wordt er op zaterdag een sprintrace verreden. Hierbij zijn er punten te verdienen én wordt de startopstelling bepaald voor de race van zondag.

Veranderingen bolides Formule 1 2022

Daarnaast gaan er ook aspecten aan de Formule 1 auto’s veranderen. Dit zien we hierboven bijvoorbeeld al aan de banden en de wieldoppen. Een andere belangrijke wijziging is die in de aerodynamica van de auto. In het seizoen 2021 was het enorm moeilijk om voor langere tijd achter een andere auto te rijden. Door de aerodynamica te veranden, moet dit in 2022 een stuk gemakkelijker worden.

Belangrijke wijzigingen die hiervan het gevolg zijn, zijn de veranderingen in de vleugels en de neus van de auto. Deze wordt sterk vereenvoudigd, terwijl ook de achtervleugel een stuk eenvoudiger is gemaakt. Het nieuwe design van zowel de neus, de voor- en de achtervleugel moet ervoor zorgen dat het gemakkelijker is voor coureurs om een andere coureur te volgen én in te halen.

En tot slot zijn er nog wijzigingen in de brandstof en de veiligheid. Qua brandstof wordt er overgestapt op E10 brandstof, terwijl de veiligheid verhoogd wordt. Het chassis moet minimaal 48 procent meer energie kunnen absorberen tijdens heftige crashes. Dit naar aanleiding van de hevige crashes van Anthoine Hubert en Romain Grosjean.

Gaat Max Verstappen de F1 winnen in 2022?

Het is vooral velen natuurlijk de grote vraag of Max Verstappen ook in 2022 de wereldtitel op zijn naam weet te schrijven. Kijken we naar het talent van de coureur, dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden, hoewel ook andere talentvolle coureurs hard op de deur aan het kloppen zijn. Daarbij moeten we denken aan George Russell, Lando Norris, Charles Leclerc en Carlos Sainz. Zij zullen er alles aan doen om dit jaar ook een kans te maken op de wereldtitel.

Vooralsnog lijkt enorm veel af te hangen van de nieuwe wet- en regelgeving van de Formule 1 en de bolides. We hebben in de eerste race al gezien dat het een stuk gemakkelijker is om andere auto’s te volgen. Als de eerste race een voorschot is geweest op wat er komen gaat, dan wordt het een zeer spannend seizoen met enorm veel inhaalacties! Nu we de eerste vier races gezien hebben, lijkt er al een beeld te zijn ontstaan. Toch is het maar afwachten hoe de teams de bolides doorontwikkelen om uiteindelijk tot een zeer competitieve auto te komen.

Kijken we naar de gemiddelde quoteringen van de bookmakers op dit moment, dan zien we dat Max Verstappen en Charles Leclerc vooralsnog de favorieten zijn voor de overwinning. Op dit moment krijg je namelijk de laagste quotering voor Charles Leclerc. Dit mochten we ook wel verwachten, aangezien de voorsprong van de Monegask vrij groot is, zeker doordat Max Verstappen al tweemaal is uitgevallen in de eerste drie races.

De persoon die we wel missen is natuurlijk Lewis Hamilton. Hij wist de afgelopen jaren te domineren in de Formule 1 met enorm veel overwinningen en natuurlijk ook verschillende wereldtitels. Hoewel hij vooralsnog niet tot de favorieten behoort, heeft hij de afgelopen jaren al laten zien zich uit vrijwel geslagen positie terug te kunnen vechten. We vlakken hem dan ook zeker niet uit voor de overwinning.

Max Verstappen heeft één groot voordeel en dat is dat het Adrian Newey in het team heeft. Hij is al jarenlang bekend om zijn specialisatie in het chassis en de aerodynamica. Doordat de veranderingen van de wet- en regelgeving vooral op deze aspecten betrekking hebben, lijkt Red Bull hier een voordeel te hebben.

Wedden op Formule 1

Zoals we hierboven al hebben kunnen zien, zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op het afsluiten van weddenschappen op de Formule 1. Hieronder hebben we alle weddenschappen op een rij gezet, waarbij we zien dat je bij Bet365 als gokker enorm veel verschillende mogelijkheden hebt. Hieronder gaan we deze mogelijkheden op een rijtje zetten en leggen we kort uit wat het precies inhoudt:

 • Uiteindelijke winnaar: Hiermee voorspel je natuurlijk welke coureur de race gaat winnen.
 • Podiumplaats: Formule 1 voorspelling welke coureur op het podium gaat eindigen.
 • Eindigt in de top 6: Voorspelling of een coureur in de top 6 gaat eindigen.
 • Behaalt een puntenfinish: Voorspelling of een coureur punten behaalt.
 • Snelste ronde: Voorspelling welke coureur de snelste ronde rijdt. Hierbij is het niet nodig dat de coureur ook daadwerkelijk in de punten eindigt.
 • Snelste in training 1: Voorspelling welke coureur het snelste is in de eerste vrije training.
 • Vrije training 1 winstmarge: Voorspelling van het verschil tussen de nummers 1 en 2 in de eerste vrije training:
 • Winstmarge: Voorspelling van het verschil tussen de nummers 1 en 2 in de race.
 • Winnende auto: Voorspelling welke constructeur er met de overwinning vandoor gaat.
 • Beide auto’s behalen een puntenfinish: Voorspelling of een constructeur met beide auto’s in de punten eindigt.
 • Nationaliteit van de winnaar: Voorspelling wat de nationaliteit van de winnaar is.
 • Snelste ronde en wint de race: Voorspelling welke coureur de race wint en de snelste ronde heeft.
 • Startpositie van de winnaar: Voorspelling vanaf welke positie de uiteindelijke winnaar start.
 • Aantal coureurs in het eindklassement: Voorspelling hoeveel coureurs de eindstreep halen.
 • Aantal geclassificeerde coureurs: Voorspelling hoeveel coureurs uiteindelijk kwalificeren.
 • Wordt geclassificeerd: Voorspelling welke coureur geclassificeerd wordt:
 • Beide auto’s worden geclassificeerd: Voorspelling welke constructeur beide auto’s classificeert.

Het is daarnaast ook nog mogelijk om op de kwalificatie in te zetten. Zo zet je in:

 • Wie de snelste in de kwalificatie is
 • De winstmarge tussen de nummers 1 en 2
 • Welke auto zich het snelst kwalificeert
 • Ook voorspel je de uiteindelijke winnaar van de sprint kwalificatie

Zoals je leest biedt Bet365 enorm veel verschillende mogelijkheden aan als het aankomt op het wedden op Formule 1. Weet jij de juiste voorspellingen te doen, dan kun je mooie prijzen binnenslepen. Zeker als je ook nog gebruik maakt van combinatieweddenschappen. Door de Bet Builder kun je meerdere weddenschappen op dezelfde race afsluiten, waardoor je uiteindelijk een mooie winst kunt behalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.