Premier League voorspellingen

Manchester City wist op de laatste speeldag het kampioenschap in de Premier League veilig te stellen. Hiermee wisten zij de 8e titel in de wacht te slepen. Het is voor de ploeg uit Manchester de 4e titel op rij en zelfs de 7e titel in 6 jaar tijd. Geen enkele andere Engelse ploeg wist in de geschiedenis van de Premier League vier titels op rij te winnen.

Top 10 Premier League 2023/24:

 1. Manchester City Manchester City
 2. Arsenal Arsenal
 3. Liverpool Liverpool
 4. Aston Villa Aston Villa
 5. Tottenham Tottenham
 6. Chelsea Chelsea
 7. Newcastle Newcastle
 8. Manchester United Manchester United
 9. West Ham West Ham
 10. Crystal Palace Crystal Place

Premier League 2023/24 – Samenvatting

Toch bestaat er nog steeds controverse over een doelpunt tijdens de wedstrijd tussen Liverpool en Tottenham. De VAR official bleek een lange vlucht te hebben genomen voorafgaand aan de wedstrijd, waardoor de observatie van de official niet correct was. Dit blijkt uiteindelijk een belangrijk moment in de titelrace te zijn geweest, daar Tottenham de wedstrijd met 2-1 wist te winnen.

Europese tickets:

 • Champions League: Manchester City, Arsenal, Liverpool, Aston Villa
 • Europa League: Tottenham Hotspur

Arsenal, Liverpool en Aston Villa completeerde de top-4 en zijn daarmee verzekert van een plek in de Champions League. Met een 5e plaats kwalificeerde Tottenham Hotspur zich voor de Europa League. Ploegen als Chelsea, Newcastle United en Manchester United wisten zich niet te kwalificeren voor een plek in Europa.

Luton Town, Burnley en Sheffield United zijn rechtstreeks gedegradeerd uit de Premier League. Het is daarmee de eerste keer sinds het seizoen 1997/98 dat de drie ploegen die promoveerde, in hetzelfde seizoen ook weer degraderen naar het tweede niveau in Engeland.

inhoud

Financial Fair Play

Everton wist degradatie te ontlopen, ondanks dat zij gedurende het seizoen 8 punten in minder kregen in verband met het overtreden van de Financial Fair Play (FFP) regels. Sheffield United was tevens de eerste ploeg die hun manager (Paul Heckingbottom) ontsloeg en Chris Wilder als nieuwe manager aanstelde.

Het is niet uitgesloten dat ook andere ploegen gaan leiden onder de FFP-regels. Ook Manchester City, Nottingham Forest en Chelsea worden al langere tijd door de commissie onder de loep genomen. Onder meer Manchester City Manchester City werd al betrapt op het overtreden van meer dan 100 FFP-regels. Hier heeft de commissie echter nog geen uitspraak over gedaan.

Doelpuntenregen in Premier League

Dit seizoen werden er maar liefst 1.246 doelpunten gescoord in de Premier League, wat een gemiddelde van maar liefst 3.28 doelpunten per wedstrijd opleverde. Dit is een record in de Premier League. Erling Haaland wist zich wederom te kronen tot topscorer van de competitie met 27 doelpunten, waarmee hij Cole Palmer (Chelsea) en Alexander Isak (Newcaste United) voorbleef.

Hoewel de wedstrijden in de Premier League vrijwel standaard uitverkocht lijken te zijn, werd het hoogste bezoekersaantal geregistreerd tijdens Manchester United vs. West Ham United. Bij die wedstrijd op 4 februari 2024 zater er maar liefst 73.612 mensen op de tribune.

Premier League 2023/24 Stand

PositieTeamPuntenW-G-VDoelsaldo
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

Premier League 2024/25 – het nieuwe seizoen

Voorspelling Premier League 2024/25
 • Het nieuwe seizoen in de Premier League gaat van start op 17 augustus 2024 en eindigt op 25 mei 2025.
 • De 20 teams zullen in totaal 33 wedstrijden gedurende het weekend spelen.
 • Vier speelrondes worden doordeweeks afgewerkt, terwijl één speelronde in de vakantie valt.
 • De complete speelkalender wordt bekendgemaakt op 18 juni 2024.
 • Om niet in de knoop te komen met Kerst en Nieuwjaar, worden er op 24 december geen wedstijd gespeeld.

Door de Engelse bond is vastgesteld dat er minimaal 60 uur tussen de wedstrijden moet zitten voor de teams om genoeg rust te pakken. Dit moet roofbouw op de spelers tegengaan. Het doel van de Premier League organisatie is de rusttijd voor spelers te maximaliseren, terwijl ze het toch aantrekkelijk willen houden voor de kijkers om de wedstrijden live te bezoeken.

De Engelse ploegen hebben van 14 juni 2024 tot en met 30 augustus 2024 de tijd om nieuwe spelers aan te trekken voor het nieuwe seizoen of om overbodige spelers te verkopen danwel te verhuren. Daarmee loopt de transferperiode eerder af dan in andere landen, waaronder bijvoorbeeld Nederland. Clubs in die landen hebben dus nog wel de mogelijkheid om spelers van Engelse teams over te nemen.

Ook in de Premier League zal de transferwindow aflopen als het seizoen al is begonnen. Dat wil zeggen dat de Engelse teams in het lopende Premier League 2024/25 seizoen ook tijdens het seizoen nog spelers kunnen verliezen of spelers kunnen aankopen.

Nieuwe teams

Volgend seizoen zijn Leicester City en Ipswich Town de tweede nieuwe teams die direct wisten te promoveren uit de Championship. Ipswich Town keert daarmee na 22 jaar terug op het hoogste niveau in het Engelse voetbal. In de finale van de Premier League play-offs staan Leeds United en Southampton, die samen gaan bepalen wie het derde team wordt dat promoveert.

Zoals benoemd degradeerde Luton Town, Burnley en Sheffield United. Daarmee degradeerde voor het eerst sinds het seizoen 1997/98 alle drie de teams die het voorgaande seizoen wisten te promoveren naar het hoogste niveau.

Nieuwe semi-automatisch buitenspel

Het nieuwe seizoen brengt ook nieuwe technologie met zich mee. Door middel van een sensor in de bal en speciale camera’s in de stadions moet het gemakkelijker en sneller worden om buitenspel vast te stellen voor de officials. Daarnaast zou het ook een stuk preciezer zijn. Hiermee worden onterecht afgekeurde doelpunten, zoals tijdens Tottenham vs. Liverpool, in de toekomst voorkomen. De Premier League clubs stemde unaniem voor dit voorstel.

Manchester City zal als regerend kampioen op jacht gaan naar de vijfde titel op rij. Zij kunnen daarmee de eerste club op het hoogste niveau in Engeland worden dat vijf keer op rij de titel wist te winnen.

Wedden op Premier League online 2024

De Premier League is de meest populaire competitie in Europa en heeft een grote schare fans die regelmatig op Engels voetbal wedden. Premier League voorspellingen zijn extra moeilijk, mede door de hoge mate van concurrentie en het feit dat vrijwel alle teams van elkaar kunnen winnen. De middenmoot is enorm aan elkaar gewaagd, wat kan leiden tot vele onverwachte uitslagen. 

Desondanks proberen we toch een goede Premier League voorspelling te doen op specifieke wedstrijden (1X2), de topscorer en natuurlijk een Premier League voorspelling van de winnaar.

Bookmaker voor wedden op de Premier League 2023/24

Wedden op Premier League bij Bet365

Na alle facetten bekeken te hebben, is onze conclusie dat Bet365 de beste bookmaker is voor het afsluiten van weddenschappen op de Premier League. Dit komt allereerst doordat zij veruit de meeste Premier League voorspellingen aanbieden, waaronder bijvoorbeeld:

 • Premier League voorspellingen voor clubs die in de top 2, top 4 of top 6 eindigen;
 • Premier League voorspellingen welke club in de bovenste of onderste helft eindigt;
 • Voorspelling Premier League welk team als laatste eindigt en welk team degradeert;

Daarnaast bieden zij ook verschillende bonussen en promoties aanbieden voor zowel nieuwe als bestaande gokkers. Wil je ook gebruik gaan maken van deze bonussen, dan kun je hiervoor de Bet365 bonus code gebruiken. Hierdoor ben je verzekert van de hoogste bonus bij de bookmaker. Ook hebben zij een mobiele applicatie en bieden zij natuurlijk uitstekende quoteringen aan op weddenschappen. 

Sportweddenschappen op Engels Voetbal 23/24

We hebben inmiddels al een tweetal Premier League weddenschappen benoemd die je als gokker af kunt sluiten. Naast dat je namelijk kunt inzetten op de winnaar van de Premier League 2023/24 en op de topscorer 23/24, zijn er natuurlijk ook nog de weddenschappen die je kunt afsluiten op individuele wedstrijden. Laten we daar eens naar gaan kijken:

 1. Wedden op de Premier League winnaar: Het inzetten op de winnaar van een wedstrijd is natuurlijk het meest populaire weddenschap dat je kunt afsluiten. We zien ook dat dit het meest gebruikte weddenschap is, zowel voor Premier League wedstrijden als voor andere competities.
 2. Wedden op de Premier League Topscorer: Bij deze weddenschap wed je op de topscorer van de gehele competitie. 
 3. Bet on a match winner in Premier League: Je kunt ook weddenschappen plaatsen per match, waarbij je wint op de winnaar van elke afzonderlijke wedstrijd.
 4. Bet on Premier League with BetBuilder: Met gebruik van een BetBuilder doe je meerdere weddenschappen binnen één voetbalwedstrijd die je met elkaar combineert. 
 5. Goals Over/Under: Het tweede type weddenschap dat we veel zien, is het Over/Under weddenschap. Hierbij wordt het aantal doelpunten voorspelt, waarbij we vaak zien dat het om meer of minder dan 2.5 doelpunten per wedstrijd gaat. Bij sommige bookmakers kun je dit ook verstellen, zoals meer of minder dan 3.5 doelpunten.
 6. Dubbele kans weddenschappen: Het krijgen van dubbele kansen is populaire weddenschap bij het wedden op de Premier League. Dit komt omdat de ploegen in de Premier League enorm aan elkaar gewaagd zijn, waardoor de quoteringen ook wat hoger zijn en dichter bij elkaar liggen. 
 7. Beide teams scoren: Deze weddenschap is een ja/nee weddenschap, waarbij er afhankelijk van de teams een quotering wordt bepaald. Het is populair, onder meer omdat er in de Premier League standaard veel doelpunten vallen. 
 8. Juiste uitslag voorspellen: En tot slot nog het voorspellen van de juiste uitslag, een weddenschap dat risicovol is, maar dus ook zorgt voor hoge quoteringen.

Premier League Kijken

Het is natuurlijk extra spannend om de wedstrijd waarop je een weddenschap hebt geplaatst live mee te kijken. Op het moment bieden 5 bookmakers livestreams van diverse sporten aan, maar helaas zijn er momenteel geen bookmakers waar je live de Premier League kunt volgen.

Je kunt de Premier League momenteel enkel kijken via het streaming platform ViaPlay. Dit Zweedse bedrijf heeft de uitzendrechten van de Premier League in handen tot en met 2028. Wel heb je de mogelijkheid om samenvattingen te bekijken naderhand. Dit kan bijvoorbeeld via de BBC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.