Premier League voorspellingen

De Premier League is de meest populaire competitie in Europa en heeft een grote schare fans die regelmatig op Engels voetbal wedden. Premier League voorspellingen zijn extra moeilijk, mede door de hoge mate van concurrentie en de vele onverwachte uitkomsten bij wedstrijden. Desondanks proberen we toch een goede Premier League voorspelling te doen op specifieke wedstrijden (1X2), de topscorer en natuurlijk een Premier League voorspelling van de winnaar.

Wedden op Premier League online 2023

Wedden op Premier League voetbal is in Nederland bij allerlei verschillende bookmakers mogelijk. Toch zijn er ook een aantal bookmakers die bij ons de grote favoriet zijn, mede door het aanbod aan weddenschappen, de bonussen en promoties die zij aanbieden en natuurlijk de quoteringen die zij hanteren.

Bet365 4.95/5 Bet365 Bonus Code

€100
 • Groot aanbod van Premier League weddenschappen, inclusief outrights.
 • Hoge quoteringen vergeleken met andere providers.
 • Zeer goede welkomstbonus voor nieuwe spelers.
 • De beste provider van sportweddenschappen in Nederland.
Unibet 4.80/5 Unibet Bonus Code

€40 in free bets
 • Goed aanbod van Premier League weddenschappen, inclusief outrights voor de competitie winnaar.
 • Redelijke bonussen voor nieuwe spelers.
 • Goede klantenservice.
BetCity 4.77/5 BetCity Bonus Code

€50 free bet
 • Inzetten op individuele Premier League weddenschappen + competitie winnaar.
 • Hoge bonussen voor nieuwe spelers.
 • Regelmatige extra bonussen en voordelen voor bestaande spelers.

Ondanks dat we het wedden op Premier League bij deze bookmakers aanraden, zijn er toch een aantal verschillen tussen deze bookmakers. Daarom gaan we nu kijken bij welke bookmaker je het beste je Premier League voorspelling kunt plaatsen.

De beste bookmaker voor wedden op de Premier League in 2023

Wedden op Premier League bij Bet365

Na alle facetten bekeken te hebben, is onze conclusie dat Bet365 de beste bookmaker is voor het afsluiten van weddenschappen op de Premier League. Dit komt allereerst doordat zij veruit de meeste Premier League voorspellingen aanbieden, waaronder bijvoorbeeld:

 • Premier League voorspellingen voor clubs die in de top 2, top 4 of top 6 eindigen;
 • Premier League voorspellingen welke club in de bovenste of onderste helft eindigt;
 • Voorspelling Premier League welk team als laatste eindigt en welk team degradeert;

Daarnaast bieden zij ook verschillende bonussen en promoties aanbieden voor zowel nieuwe als bestaande gokkers. Wil je ook gebruik gaan maken van deze bonussen, dan kun je hiervoor de Bet365 bonus code gebruiken. Hierdoor ben je verzekert van de hoogste bonus bij de bookmaker. Ook hebben zij een mobiele applicatie en bieden zij natuurlijk uitstekende quoteringen aan op weddenschappen. 

De hoogste quoteringen voor Premier League wedden

Een van de belangrijkste redenen dat online gokkers kiezen voor een bookmaker, zijn de hoogtes van de quoteringen. Bekijken we de quoteringen bij deze bookmakers, dan zijn deze bij alle drie enorm goed. Toch willen we wel adviseren om bij elk van deze 3 bookmakers een account aan te maken, aangezien je hierdoor elke keer weer kunt profiteren van de hoogste quoteringen. Je kunt namelijk elke wedstrijd de quoteringen analyseren en kiezen voor de bookmaker met de hoogste quotering voor jouw weddenschap!

Dit zien we ook terug in onderstaand voorbeeld. Hier kijken we naar de Premier League voorspellingen van onze top-3 bookmakers.

BookmakerArsenalManchester CityManchester United
bet3651.612.37151.00
Unibet1.602.40101.00
BetCity1.602.40101.00
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (21.03.2023). Op de website van de provider vind je de meest recente quoteringen.

Hieruit kunnen we afleiden dat Bet365 voor een Premier League voorspelling van Arsenal niet de hoogste quoteringen aanbiedt. Zij zitten hiermee net wat lager dan bijvoorbeeld Unibet en BetCity. Toch bieden zij juist wel enorm goede quoteringen aan als je een Premier League voorspelling doet dat Manchester United kampioen gaat worden. Dit zien we vaker bij de weddenschappen bij Bet365. Je krijgt bij hen vaak betere quoteringen voor de underdogs, dus ook als je een Premier League voorspelling gaat doen op individuele wedstrijden.

Speel slimmer statistieken bij BetCity

Een unieke feature waarmee BetCity zich onderscheidt is de ‘Speel slimmer statistieken’. Dit zijn statistieken die je bij sommige wedstrijden of weddenschappen tegen gaat komen. Daarbij krijg je een statistiek te zien van een team, op basis waarvan je dus ook een voorgesteld weddenschap krijgt. Een voorbeeld hiervan is:

 • Manchester United won 5 van de laatste 5 thuiswedstrijden in de Premier League. 
 • Voorgesteld weddenschap: Manchester United wint in reguliere speeltijd (1.50). 

Als gokker hoef je hierdoor zelf veel minder onderzoek te doen naar de statistieken van beide teams. BetCity doet als het ware een Premier League voorspelling op basis van statistieken uit het verleden.. Als belangrijke kanttekening willen we hier wel bij plaatsen dat je het plaatje alleen van één kant te zien krijgt. Er wordt bijvoorbeeld niet gezegd over de statistieken van Leeds United.

Wedden op Premier League met een mobiele applicatie

Wedden op Premier League met Bet365 gok app

Wat Unibet en Bet365 ten opzichte van de concurrentie onderscheidt, is dat zij een zeer goed werkende mobiele gok applicatie hebben. Deze app is voor zowel iPhone als Android gebruikers te downloaden op smartphones en tablets. Dit maakt het enorm gemakkelijk om overal waar je bent, een Premier League voorspelling te doen en weddenschappen af te sluiten. Beide bookmakers gebruiken namelijk een specifieke sectie voor de Premier League, waardoor je een direct overzicht krijgt van de wedstrijden die er op de planning staan.

Doordat veel mensen ook een applicatie van hun bank gebruiken op een mobiele telefoon, is het gemakkelijk om geld op je rekening te zetten of het juist weer op te nemen. Kortom, de aanwezigheid van een mobiele applicatie bij deze online bookmakers bied je erg veel voordelen.

Premier league voorspellingen – winnaar van het seizoen 22/23

In de Premier League zijn er verschillende teams die dit jaar kampioen kunnen worden, daar er verschillende ploegen dicht bij elkaar staan in de top. In deze Premier League voorspellingen gids gaan we kijken naar de favorieten voor de titel aan het einde van het seizoen.

Premier league favorieten – Arsenal vs Manchester City

Op dit moment zijn er een aantal teams die goed presteren en een goede kans maken op de titel aan het einde van het seizoen. Dit lijkt nog een lastige opgave te worden. Vorig seizoen zagen we namelijk dat er maar twee teams waren die er met kop en schouders bovenuit staken én weinig punten lieten liggen.

Dit seizoen zien we echter dat ook de topteams veel punten laten liggen, waardoor alle ploegen een stuk dichter bij elkaar staan. Dit maakt een goede Premier League voorspelling dus ook een stuk moeilijker. Laten we eens kijken welke ploegen om dit moment tot de favorieten behoren.

Arsenal vs. Manchester City H2H

Arsenal en Manchester City stonden dit seizoen nog niet tegenover elkaar. De eerste ontmoeting staat gepland voor 15 februari 2023, wat direct een belangrijke wedstrijd voor het kampioenschap gaat zijn. Maar hoe hebben de ploegen in het verleden tegen elkaar gepresteerd. We zien in de afgelopen onderlinge ontmoetingen dat Manchester City duidelijk de bovenliggen partij is. Hier hebben we wat statistieken op een rij gezet.

StatistiekenArsenalManchester City
Onderlinge resultaat Premier League0W – 0G – 10V10W – 0G – 1V
Onderlinge resultaat FA Cup1W – 0G– 1V1W – 0G – 1V
Onderlinge resultaat EFL CUP0W – 0G – 2V2W – 0G – 0V
Doelpunten voor634
Doelpunten tegen346

Kijken we naar de laatste 14 wedstrijden tussen beide ploegen, dan is Manchester City duidelijk de grote favoriet. Van alle ontmoetingen in verschillende competities wist Manchester City er maar liefst 12 te winnen, terwijl ze er maar twee verloren. Dat vinden we echter niet de belangrijkste en meest opmerkelijke statistiek.

Dat is namelijk dat Manchester City in al die wedstrijden maar 6 tegendoelpunten kreeg, terwijl ze er wel 34 wisten te maken. Dit maakt Manchester City voor de komende onderlinge wedstrijden de grote favoriet.

WEDTIP: Door het aantal doelpunten dat gemaakt wordt in deze onderlinge wedstrijden, is het weddenschap voor meer dan 2.5 doelpunten de moeite waard. 

Toch is het ook belangrijk om te vermelden dat het natuurlijk niet alleen draait om de wedstrijd tussen beide teams. Er zijn namelijk nog 18 andere teams waar beide ploegen tegen moeten strijden. Hoewel het onderlinge duel kan helpen om in of uit te lopen op de directe concurrent, hoeft dit niet doorslaggevend te zijn. Neem dit mee als je de Premier League voorspellen gaat.

Arsenal vs Manchester City bij de bookmakers – winkansen

Manchester City vs Arsneal H2H

Ook de bookmakers hebben natuurlijk hun vermoedens als het gaat om de favorieten voor de titel. Ook zij doen daarom Premier League voorspellingen, die zij natuurlijk wekelijks aanpassen aan de hand van de wedstrijden die ondertussen gespeeld zijn. Op dit moment zien we, mede door de voorsprong van Arsenal in de Premier League, dat zij de grote favoriet zijn.

 • Arsenal wint de Premier League: 1.61
 • Manchester City wint de Premier League: 2.37

Dat Arsenal de grote favoriet is, zien we niet terug in de quoteringen voor de wedstrijd zelf. Hier zien we bij alle bookmakers namelijk dat de quoteringen veel competitiever zijn en een stuk dichter bij elkaar liggen. Hoewel de Premier League voorspellen gemakkelijker is door de voorsprong die Arsenal heeft opgebouwd, is het in de individuele wedstrijden een stuk moeilijker. Laten we eens kijken naar de quoteringen die beide bookmakers aanbieden.

BookmakerArsenalGelijkspelManchester City (winnaar)
bet3652.873.402.40
Unibet2.953.602.48
BetCity2.904.602.48
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (08.02.2023). Op de website van de provider vind je de meest recente quoteringen.
 • Arsenal winkans – 32,9%
 • Gelijkspel kans – 27,8%
 • Manchester City winkans – 39,3%

Mede door het onderlinge resultaat van de laatste jaren, is Manchester City de grote favoriet voor deze wedstrijd. Toch liggen de quoteringen een stuk dichter bij elkaar dan dat we vooraf zouden verwachten. Ongeacht of je bij je Premier League voorspelling kiest voor Arsenal, een gelijkspel of een overwinning voor Manchester City, de quoteringen zijn in ieder geval erg goed!

Komende wedstrijden Arsenal vs Manchester City

Aangezien Manchester City en Arsenal dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld hebben, zal het een echte krachtmeting worden. Zij spelen dit seizoen dus nog twee keer tegen elkaar, namelijk op:

 • 15.02.2023: Arsenal vs. Manchester City (winnaar)
 • 26.04.2023: Manchester City vs. Arsenal

Het lijkt erop dat Arsenal daarbij licht in het voordeel is, mede doordat zij de eerste wedstrijd thuis spelen. Bekijken we namelijk de statistieken van Arsenal in thuiswedstrijden, dan speelde zij éénmaal gelijk en wisten zij de rest van de wedstrijden overtuigend te winnen. Manchester City doet het in uitwedstrijden daarbij ook nog eens een stuk minder, daar zij maar 17 punten uit 10 wedstrijden haalde. Hierdoor lijkt Arsenal voor de eerste ontmoeting de favoriet te zijn. 

Ondanks dat Manchester City de afgelopen jaren in de onderlinge resultaten veel betere uitslagen neer wist te zitten, lijkt Arsenal op het moment toch de grote favoriet voor de titel. Dit komt mede doordat zij in zowel uit- als thuiswedstrijden goed presteren, een aardige voorsprong hebben opgebouwd en ook de bookmakers inschatten dat Arsenal er uiteindelijk met de titel vandoor gaat.

WEDTIP: Onze Premier League 22/23 voorspelling is dan ook dat Arsenal aan het einde van het jaar met de titel van het Premier League voetbal in handen staat.

Premier League sportweddenschappen

We hebben inmiddels al een tweetal Premier League weddenschappen benoemd die je als gokker af kunt sluiten. Naast dat je namelijk kunt inzetten op de winnaar van de Premier League 2022/23 en op de topscorer 22/23, zijn er natuurlijk ook nog de weddenschappen die je kunt afsluiten op individuele wedstrijden. Laten we daar eens naar gaan kijken:

 1. Wedden op de winnaar: Het inzetten op de winnaar van een wedstrijd is natuurlijk het meest populaire weddenschap dat je kunt afsluiten. We zien ook dat dit het meest gebruikte weddenschap is, zowel voor Premier League wedstrijden als voor andere competities. 
 2. Goals Over/Under: Het tweede type weddenschap dat we veel zien, is het Over/Under weddenschap. Hierbij wordt het aantal doelpunten voorspelt, waarbij we vaak zien dat het om meer of minder dan 2.5 doelpunten per wedstrijd gaat. Bij sommige bookmakers kun je dit ook verstellen, zoals meer of minder dan 3.5 doelpunten. 
 3. Dubbele kans weddenschappen: Dubbele kans weddenschappen zijn zeer populair bij het wedden op de Premier League. Dit komt omdat de ploegen in de Premier League enorm aan elkaar gewaagd zijn, waardoor de quoteringen ook wat hoger zijn en dichter bij elkaar liggen. Dit maakt het weddenschap erg populair. 
 4. Beide teams scoren: Beide teams scoren is redelijk populair, onder meer omdat er in de Premier League standaard veel doelpunten vallen. Dit zorgt er daarom voor dat veel gokkers voor dit weddenschap kiezen. Dit is een ja/nee weddenschap, waarbij er afhankelijk van de teams een quotering wordt bepaald. 
 5. Juiste uitslag voorspellen: En tot slot nog het voorspellen van de juiste uitslag, een weddenschap dat risicovol is, maar dus ook zorgt voor hoge quoteringen.

Waar kan ik op wedden in de Premier League?

Bij alle bookmakers uit onze top-3 kun je een Premier League voorspelling doen wie de Premier League gaat winnen. Hiervoor ga je bij alle bookmakers naar de Premier League als competitie, waarna je kunt kiezen voor ‘Outrights’. Hier kun je een Premier League voorspelling doen wie de winnaar wordt, wie de topscorer is en wie de meeste assists gaat afleveren.

Ondanks dat de bookmakers op dit vlak dus overeenkomsten hebben, zien we dat Bet365 veruit het beste aanbod aan sportweddenschappen op de Premier League heeft. Zo kun je Premier League voorspellingen doen op:

 • Beste doelpuntenmaker zonder Haaland;
 • Uiteindelijk winnaar zonder;
 • Topscorer;
 • Premier League voorspelling voor degradatie;
 • Premier League voorspellingen voor clubs die in de top 2, top 4 of top 6 eindigen;
 • Premier League voorspellingen welke club in de bovenste of onderste helft eindigt;
 • Voorspelling Premier League welk team als laatste eindigt en welk team degradeert;
 • Premier League voorspelling op het aantal doelpunten dat een speler maakt.

Niet beschikbare weddenschappen voor Premier League voorspellingen

Ondanks dat we hierboven hebben gezien dat Premier League voorspellingen eindeloos lijken te zijn, is dat niet het geval. Er zijn namelijk een aantal Premier League weddenschappen die je niet kunt afsluiten in Nederland, onder meer doordat dit door de Kansspelautoriteit als niet veilig wordt beschouwd. Dit zijn: 

 • Wedden op blessures
 • Wedden op gele/rode kaarten
 • Wedden op spelhervattingen, dus corners, vrij trappen of ingooien

De reden dat deze weddenschappen niet mogelijk zijn in Nederland, komt omdat de kans op matchfixing zeer aanwezig is. Een speler kan eenvoudig omgekocht worden door bijvoorbeeld in de eerste minuten een ingooi of vrije trap weg te geven. Ondanks dat het redelijk onopvallend kan gebeuren, wordt dit type weddenschap in het buitenland nog wel aangeboden, onder meer bij Bet365.

In het verleden zijn er meerdere malen spelers in opspraak gekomen voor een opmerkelijke gele kaart, meerdere slechte passes achter elkaar of het weggeven van hoekschoppen en vrijte trappen. Om dit te voorkomen, heeft de Kansspelautoriteit deze regels ingevoerd.

Bonussen en promoties voor Premier League wedden

Ook op het gebied van de bonussen en promoties steekt Bet365 er met kop en schouders bovenuit. Je kunt hen daarom ook het beste gebruiken voor je Premier League voorspelling. Zo bieden zij aan alle nieuwe gokkers een mooie welkomstbonus aan, bijvoorbeeld in de vorm van:

 • Gratis speelgeld
 • Gratis weddenschappen
 • Odds Boosts

Hierdoor kun je als gokker direct met een mooi bedrag beginnen, zonder dat het je zelf geld kost. Toch hebben zij ook regelmatig promoties voor bestaande spelers. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • BetBuilder promoties;
 • Verhoogde quoteringen voor events;
 • Aanbevelingen op basis van recente statistieken.

Hoewel verschillende bookmakers deze bonussen en promoties aanbieden, zit er wel een verschil in de hoeveelheid bonussen die worden aangeboden. Bij Bet365 zien we dat zij zeer regelmatig de zogenaamde Bet Boosts aan gokkers aanbieden, ook bij Premier League wedstrijden.

Daarbij worden quoteringen van een of meerdere wedstrijden tijdelijk verhoogd, waardoor het nog interessanter is om een Premier League voorspelling te doen. Mocht je het weddenschap winnen, dan vallen je winsten hoger uit dan normaal. Hierdoor bieden zij dus ook vaak interessantere quoteringen aan dan de concurrenten.

Voorspelling de Topscorer in de Premier League

Naast dat je kunt inzetten op de winnaar van de Premier League, kun je ook inzetten op de topscorer van de Premier League. Aangezien de competitie al een aantal maanden aan de gang is, kunnen we een eerste Premier League voorspelling doen van de topscorer in 2022/23.

Kijken we naar de huidige statistieken in de Premier League, dan lijkt Erling Braut Haaland de belangrijkste gegadigde om er met de titel van topscorer Premier League vandoor te gaan. Hij heeft in de eerste wedstrijden in de Premier League laten zien het net enorm gemakkelijk te kunnen vinden. Dit geldt tevens ook voor Harry Kane, die momenteel op een tweede plek op de ranglijst van topscorers Premier League 2022 staat.

Als we kijken naar de bookmakers die we hierboven benoemde, dan zien we dat je alleen bij BetCity in kunt zetten op de topscorer in de Premier League. Daar zien we dat je momenteel de volgende quoteringen krijgt voor de kanshebbers voor de topscorerstitel:

 • Erling Braut Haaland: 1.03
 • Harry Kane: 15.00
 • Marcus Rashford: 51.00
 • Ivan Toney: 81.00

Hoe voorspel je de topscorer van de Premier League?

Kijken we naar de kansen van de spelers in de Premier League, dan is de kans groot dat een topscorer afkomstig is van een van de topploegen in de Premier League. We zien namelijk dat zij over het algemeen meer doelpogingen doen per wedstrijd, waardoor er voor de topspitsen ook veel meer kansen zijn om een doelpunt te maken.

Daarnaast moeten we ook meenemen dat niet elke topscorer in deze lijst verantwoordelijk is voor strafschoppen of vrije trappen. Is dat het geval, dan is de kans natuurlijk groter dat zij gaan stijgen op de lijst met topscorers. Dit zijn dus ook belangrijke aspecten die je mee moet nemen bij het voorspellen van de topscorer Premier League 2022/23.

En een laatste punt waar je rekening mee moet houden is het aantal blessures van de spelers. Is een speler namelijk geblesseerd, dan is de kans natuurlijk groot dat de concurrenten uitlopen. Let daarom ook op de blessuregevoeligheid van spelers die hoog staan op de lijst met topscorers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *