Voetbal Gokken Strategie en Tips

Voetbal legale weddenschappen

Voordat je gaat inzetten op voetbalkennis is het altijd raadzaam om een aantal dingen goed te overwegen. Door je kennis op de juiste manier te gebruiken verhoog je de kansen om te winnen al enorm. Je gaat hier leren over strategieën en tips die je toe kunt passen bij het wedden op voetbal. We gaan bespreken welke odds er zijn, hoe je meer uit je budget kunt halen en hoe je kunt bepalen op welke wedstrijden je het beste in kunt zetten.

Wat zijn de typen weddenschappen voor voetbal?

Er wordt in het Nederland ook wel aan odds gerefereerd als quoteringen. Kort gezegd is dit de uitkering die je krijgt voor een weddenschap voor elke euro die je hebt ingezet. Eigenlijk geeft deze dus weer hoeveel je uitgekeerd krijgt wanneer je een weddenschap wint. Het is dus zeer belangrijke informatie, want deze bepaald eigenlijk of je als gokker een weddenschap de moeite waard vindt of niet.

Normaal gesproken zie je achter een weddenschap drie verschillende quoteringen staan. Dit zijn de quoteringen voor het team dat thuis speelt (1), een gelijkspel (X) en het team dat uit speelt (2). Hieraan kun je dus gelijk goed zien hoe de bookmakers schatten dat een wedstrijd zal gaan verlopen.

Voorbeeld: Als Ajax thuis speelt tegen een laag geklasseerd team zoals Fortuna Sittard, zul je voor het thuisteam (1), een relatief lage quotering krijgen, omdat het in de lijn der verwachting ligt dat Ajax de wedstrijd wint. Voor een gelijkspel (X) of winst van het uitteam (2) zul je een stuk meer krijgen.

Het is dus handig om goed te bedenken of een weddenschap de moeite waard is. Daarbij moet je verschillende factoren meewegen. In Nederland is de belasting op kansspelen 30,1% wanneer je maandelijks gokt voor meer dan €449. Dus moet je dit incalculeren wanneer je de odds ziet. Voor Nederlandse gokkers die over dit bedrag heen gaan is het dus niet winstgevend om op quiteringen in te zetten onder de 1.44 wanneer we het belastingpercentage meerekenen. Of je moet onder de €449 euro aan inzet blijven.

Soorten quoteringen van bookmakers

Voetbal – Soorten odds

Er zijn verschillende soorten odds. Eigenlijk zijn dit de manieren waarop de quoteringen worden weergegeven. De meeste bookmakers maken gebruik van decimalen, maar er zijn ook plaatsen waar met andere soorten odds gewerkt wordt. Daarom beschrijven we de verschillende odds die je kunt tegenkomen hieronder.

Decimalen odds

De decimalen odds komen het meeste voor en zullen bij de meeste gokkers bekend zijn. Door je inzet te vermenigvuldigen met het bedrag van de quotering weet je precies hoeveel je bij winst uitgekeerd zult krijgen.

Voorbeeld: Zet je €50 in op een quotering van 2.00 dan krijg je van de bookmaker €100 euro terug. Dit is €50 winst en €50 originele inzet.

Fractionele odds

Het verschil met de decimale odds is dat fractionele odds worden weergegeven in breuken, of eigenlijk fracties. Het getal voor de breuk geeft aan hoeveel je de inzet uitgekeerd krijgt bij winst. Deze inzet is het getal na de breuk.

Voorbeeld: Zoals we hierboven al genoemd hebben geeft het getal voor de breuk de inzet die uitgekeerd wordt aan en achter de breuk bij welke inzet wordt uitgekeerd. Met een inzet van €50 op een 2/1 odd win je €100. Samen met je inzet wordt er dus €150 uitgekeerd.

Amerikaanse odds

Voor deze manier van quoteringen moet je de nodige kennis in huis hebben. Amerikanen werken namelijk met plus en mingetallen. Amerikaanse odds met een min getal tonen hoeveel er moet worden ingezet om €100 euro te kunnen winnen. Bij een plus getal is de kans op verlies eigenlijk groter is dan winst. Om het wat makkelijker uit te leggen, in decimalen zou dit dus een weddenschap zijn die boven de 2.00 ligt.

Voorbeeld: Door €100 in te zetten op een odd van -200 krijg je €50 uitgekeerd. In dat geval win je voor iedere €50 euro die wordt ingezet €100 euro. Dit betreft dus alleen winst, samen met je initiële inzet krijg je dus €150 uitgekeerd van de bookmaker.

De Beste Tips voor Voetbal Weddenschappen

Op welke wedstrijden moet je inzetten

Nu de competities weer op gang komen, is het natuurlijk ook weer aantrekkelijk om in te zetten op voetbalweddenschappen. Niet alleen valt hier veel geld mee te verdienen, ook verhoogt het de spanning tijdens het kijken naar de wedstrijd. In dit artikel geven we je daarom een aantal praktische tips over hoe jij geld kunt verdienen met het inzetten op voetbalwedstrijden!

1. Wed op één enkele competitie

enkele competitie – premier league

Allereerst is het belangrijk om jezelf te focussen op één competitie. Hier zitten verschillende voordelen aan die jij als gokker goed kunt gebruiken. Het eerste voordeel is namelijk dat je deze competitie steeds beter leert kennen naarmate je er meer bets plaatst. Veel online gokkers hebben naast het gokken namelijk ook nog andere taken die voltooid moeten worden. Wat denk je bijvoorbeeld van een 40-urige werkweek en andere huishoudelijke klussen.

Wanneer je de focus op één enkele competitie houdt, krijg je hier steeds meer kennis van en doordat je steeds meer kennis krijgt, kun je dus ook steeds beter voorspellen wat de uitslagen van deze wedstrijden zijn. Hoewel dit waarschijnlijk inhoudt dat je maar een paar weddenschappen per week af kunt sluiten, kun je waarschijnlijk wel accurater de weddenschappen voorspellen. Het voordeel hiervan is dan weer dat de kans op een goede gok groter is.

Een laatste voordeel van het wedden op één competitie, is dat je veel beter op de hoogte bent van wat er in de competitie gebeurd. Een aantal van deze tips die hier betrekking op hebben, ga je ook hieronder vinden. Een daarvan is het kijken naar de vorm van de teams in de competitie.

2. Kijk naar de vorm van het team

De vorm van een team kan grote invloed hebben op de uitslag van een wedstrijd. Een team in vorm blaakt bijvoorbeeld van het zelfvertrouwen, terwijl dit juist een aspect is dat bij het team uit vorm ontbreekt. Er zijn verschillende onderzoeken die uitwijzen dat zelfvertrouwen een belangrijk aspect is bij de prestaties van sporters. Er zijn zelfs onderzoeken die uitwijzen dat zelfvertrouwen een sportprestatie met zo’n 5% kan verbeteren.

Trekken we deze conclusie door op sportteams, dan kun je zien dat dit een groot verschil kan gaan maken. Belangrijke gegevens die je dus mee kunt nemen is de prestaties van het team in de afgelopen wedstrijden. Is een team in betere vorm dan een ander, dan kan zelfs een team dat op papier beter is, alsnog het onderspit delven. Door beide teams hierin mee te nemen, kun je al mogelijke conclusies trekken over de uitslag van de wedstrijd.

3. Eerdere ontmoetingen

Eerdere ontmoetingen

Hoewel je natuurlijk kunt kijken naar de resultaten van de laatste wedstrijden van één team, kun je ook de laatste wedstrijden van de teams onderling langs elkaar leggen. Hier kun je ook belangrijke trends uit halen. Zijn de laatste 5 ontmoetingen in het voordeel van team A uitgevallen, dan is dit een belangrijk signaal voor de komende wedstrijden.

Kijk daarbij ook naar de resultaten van de afgelopen maanden en wellicht zelfs van de voorgaande jaren. Verschillende teams hebben bijvoorbeeld na de winterstop een dip, waarbij er wellicht nieuwe spelers ingepast dienen te worden. Ook dit kan de resultaten negatief beïnvloeden. Daarbij kun je de periode na de winterstop van verschillende jaren vergelijken. Wellicht dat hierin een trend te onderscheiden valt.

4. Let op blessuregevallen

Let op blessuregevallen

Een team is zo sterk als zijn zwakste schakel. Wanneer er dus veel verschillende blessuregevallen zijn, kan het best zo zijn dat er verschillende zwakke schakels ingepast dienen te worden. Hoewel dit natuurlijk ook zeer positief kan uitpakken, is dat altijd maar afwachten. Let daarbij ook op de competitie waar je op wed. Uit onderzoek van onder meer Opta blijkt namelijk dat spelers in de Engelse Premier League een grotere kans hebben op blessures dan spelers in andere competities. Daarnaast blijkt uit ditzelfde onderzoek dat de gemiddelde hersteltijd van een speler bijna 28 dagen is!

Daarom is het belangrijk om tijdens het wedden op een team, ook te kijken naar de verschillende blessuregevallen die er zijn. Daarbij dien je niet alleen de huidige blessuregevallen in de gaten te houden. Het kan namelijk zomaar zijn dat een speler net terugkomt van een blessure, maar hierdoor nog wedstrijdritme mist. Ook kan het zo zijn dat de trainer besluit om een speler die terugkomt van een blessure, niet direct te laten spelen. Hoewel je wellicht had gehoopt dat deze speler direct het verschil ging maken, kan het dus zomaar zijn dat deze 90 minuten op de bank zit.

Een ander belangrijk aspect zijn de interlandverplichtingen die tijdens de competitie plaatsvinden. Dit kan namelijk op verschillende manieren van invloed zijn op jouw team in de competitie. Zo kan het zijn dat er spelers uit jouw team geblesseerd terugkomen van de interlandverplichtingen. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat een speler niet direct een hele wedstrijd speelt wanneer deze terugkomt van interlandverplichtingen. Dit kan te maken hebben met kleine pijntjes of vermoeidheid. Hier dien je dus ook rekening mee te houden wanneer je een weddenschap plaatst.

5. Kijk naar de statistieken

statistieken

Wanneer je een voorspelling wilt doen van een wedstrijd, is het belangrijk om naar de statistieken te kijken. Daarbij is het beste advies om te focussen op de statistieken per team. Hieronder zetten we dan ook een aantal belangrijke statistieken op een rijtje.

Schoten op doel voor/tegen

De eerste belangrijke statistiek is het aantal schoten op doel tegen en voor. Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar hoe vaker er op doel geschoten wordt, hoe groter de kans is dat er gescoord wordt. Daarbij moet je natuurlijk ook in het oog houden hoe vaak de tegenstander gemiddeld op goal schiet. Dit verhoogt namelijk ook de kans op tegendoelpunten.

Het aantal kaarten

Ook een leuke statistiek, waarbij je wel wat meer onderzoek moet doen naar de scheidsrechter die het duel fluit. Zo kan het zijn dat een scheidsrechter snel gele en rode kaarten trekt. Dit kan de wedstrijd sterk beïnvloeden. Dit kun je vervolgens vergelijken met het team waar je graag op wilt inzetten. Heeft dat team een harde speelstijl, dan is de kans op kaarten alleen maar groter.

Percentage balbezit

Hoewel deze statistiek niet alles zegt, ligt er wel een belangrijke redenering aan ten grondslag. Wanneer jij zelf de bal hebt, kan het andere team niet scoren. Een team dat dus meer de bal heeft, heeft ook meer mogelijkheden om aan te vallen. Wanneer er meer mogelijkheden zijn om aan te vallen, is de kans ook weer groter dat er gescoord wordt.

Het doelsaldo

Tot slot is het doelsaldo een belangrijke statistiek die je inzicht in wedstrijden gaat geven. Een team met meer gemaakte goals dan het aantal wedstrijden dat gespeeld is, zal per wedstrijd gemiddeld vaker scoren. Hierdoor is de kans groter dat er gewonnen wordt. Kijk echter ook naar het aantal tegendoelpunten. Is dit aantal erg hoog, dan betekent dit dus ook dat het team veel goals tegen krijgt.

6. Kies het juiste type weddenschap

type weddenschap

Het type weddenschap dat je kiest is in grote mate afhankelijk van de ervaring die je al hebt opgebouwd. Het meest eenvoudige weddenschap dat je kunt kiezen, is de winst van team A, de winst van team B of een gelijkspel (1X2). Dit is een eenvoudig weddenschap waar je veelal standaard odds voor krijgt.

  • Handicap – Deze is vooral interessant wanneer twee teams elkaar treffen waarvan de een veel tegendoelpunten krijgt en de ander vaak scoort. Wanneer je een handicap zet op het team dat veel scoort, begint deze de wedstrijd met een virtuele achterstand. Dit geeft hogere odds. Wordt er dan alsnog gewonnen, dan is het bedrag dat uitbetaald wordt ook hoger.
  • Aantal doelpunten – Daarnaast kun je nog gokken op het aantal doelpunten dat gescoord wordt. Ligt dit hoger of lager dan 3 bijvoorbeeld. Bij teams die veel scoren of juist heel weinig scoren zijn dit leuke weddenschappen. Hier kun je namelijk door goed de teams te analyseren veel informatie uit halen.
  • Juiste uitslag – Tot slot kun je ook nog inzetten op de juiste uitslag. Dit geeft vaak de hogere odds, aangezien dit ook een van de moeilijkste weddenschappen is. We zouden dan ook adviseren om wat meer ervaring op te doen voordat je begint met dit soort weddenschappen.

7. Weer heeft effect op de uitslagen

weersomstandigheden

Hoewel het misschien gek klinkt, is niets minder waar. Het weer heeft namelijk weldegelijk op de uitslag van een wedstrijd. Zo blijkt uit onderzoek dat er tijdens slecht weer aanzienlijk minder gescoord wordt dan bij goed weer. Dit kan dus ook een belangrijke indicator zijn wanneer je inzet op het aantal goals dat tijdens een wedstrijd gescoord gaat worden. Daarom zouden we te allen tijde adviseren om de weersomstandigheden op de dag van de wedstrijd nog even na te kijken.

Daarnaast kennen we natuurlijk allemaal het gevoel dat je tegen de wind in moet fietsen. Het is daarom moeilijk om de invloed van het weer op prestaties te ontkennen. Daarom moet het weer daadwerkelijk in het oog gehouden worden. Bij nat weer is het bijvoorbeeld veel moeilijker om over de grond te voetballen. Waait het hard, dan zal een bal door de lucht juist alleen maar meer vaart krijgen.

Ook blijkt uit onderzoek dat het lichaam veel anders functioneert wanneer het koud is. Zo zenden je hersenen de signalen langzamer naar je lichaam. Hierdoor ga je ook langzamer reageren. Voor een keeper die dus de hele wedstrijd in de kou heeft gestaan, kan dit het verschil maken tussen een redding en een tegendoelpunt.

Het weer heeft ook effect op het aantal blessuregevallen in een competitie. Uit het eerdergenoemde onderzoek van onder meer Opta blijkt ook dat er tijdens de winterperiode meer blessuregevallen zijn dan tijdens andere perioden tijdens de competitie. Per wedstrijd kon dit namelijk leiden tot gemiddeld 2.3 blessures per wedstrijd. Kijken we naar een normale speelronde in de Engelse competitie, die bestaat uit 10 wedstrijden, dan raken er gemiddeld 23 spelers per speelronde geblesseerd. Een grote kans dus dat jouw sterspeler hierbij zit.

8. Wedden op favorieten

favorieten

Wint de favoriet altijd? Een kort antwoord: Nee. Een lang antwoord: Ze winnen vaker dan dat ze verliezen. Uit onderzoek van InnerDrive blijkt namelijk dat de favoriet tijdens een wedstrijd meer dan de helft van de keren wint, zo’n 55-60% van de tijd. Dit is gemeten in het seizoen 2018-2019 in de Premier League. In het jaar 2013-2014 won de favoriet maar liefst 60% van de wedstrijden.

In 21% van de wedstrijden werd het een gelijkspel. Tel je dit dus bij elkaar op, dan wint of speelt de favoriet gelijk in 81% van de gevallen. Heb je dus de mogelijkheid om de favoriet te laten winnen of gelijk te laten spelen, dan heb je een kans van 81% dat je wint! Kies je ervoor om altijd in te zetten op de favoriet, dan zou je hier alsnog winst uit halen. Je wint namelijk vaker dan dat je verliest.

9. Kijk naar wat tippers zeggen

Ook is het belangrijk om te kijken naar tippers. Er zijn verschillende accounts die claimen dat zij de beste tips geven als het aankomt op sportwedstrijden. Hierbij kan het gaan om accounts op Sociale Media, accounts op het internet of hele blogs die erover geschreven zijn. Wat wij zouden adviseren is om allereerst jouw eigen analyse te doen.

Je hebt dan nog altijd de mogelijkheid om jouw eigen analyse te vergelijken met de analyse van anderen. Zo kun je kijken of jouw analyse juist is of wellicht nog wat bijgeschaafd dienen te worden. Uiteindelijk kun je zo jouw analyse bij blijven schaven tot je meer vertrouwen krijgt in jouw eigen vaardigheden.

Let er wel op dat er gigantisch veel tippers op het internet actief zijn. Zij kunnen natuurlijk allemaal verschillende meningen hebben. Hecht hier daarom ook niet al te veel waarde aan. De meningen kunnen zo sterk verschillen dat deze je alleen maar aan het twijfelen brengen.

10. Odds van bookmaker – zijn deze betrouwbaar?

Odds

Over het algemeen kunnen we stellen dat de odds van de bookmaker betrouwbaar zijn. Voor een bookmaker is het namelijk belangrijk om een balans te vinden tussen een odd die voor de bookmaker winstgevend is, maar die voor een gokker toch interessant genoeg is om een weddenschap te plaatsen.

Is de odd veel te laag, dan is het voor gokkers niet aantrekkelijk om een weddenschap te plaatsen. Wanneer een odd veel te hoog is, is het voor een bookmaker niet winstgevend genoeg om door te gaan. Dit maakt het voor een bookmaker belangrijk om hier een goede balans tussen te vinden.

Vergelijk je de verschillende bookmakers met elkaar, dan zal je ook zien dat hier niet veel verschil tussen zit. Toch kun je die vergelijking wel gebruiken om bij de bookmaker met de hoogste odds een weddenschap te plaatsen. Hoewel een bookmaker altijd de odds op een wedstrijd bepaalt op basis van de verwachte uitkomst, hoeft dit natuurlijk niet altijd het geval te zijn. Wanneer je een keer de gok neemt om op de underdog in te zetten, zou je weleens de jackpot kunnen winnen!

11. Plaats combinatieweddenschappen

Het plaatsen van combinatieweddenschappen kan de winst sterk verhogen. Dit komt omdat de odds van de weddenschappen die je hebt geplaatst met elkaar vermenigvuldigd worden. Hierdoor kan de winst voor het inzetten op verschillende partijen sterk oplopen. Let er daarbij op dat hoe meer wedstrijden je selecteert, hoe hoger de odds oplopen. Echter is het ook waar dat ook het risico oploopt naarmate het aantal wedstrijden toeneemt.

12. Live weddenschappen

Live Voetbalweddenschappen

Ook het inzetten op live weddenschappen is mogelijk. Tijdens het kijken van de wedstrijden kun je namelijk meekijken hoe de wedstrijd zich ontwikkeld. Daarbij kun je letten op hoe de spelers presteren, hoe de kansen zich verspreiden over de wedstrijd en wat de kans op een juist weddenschap is. Als je kunt zien hoe de wedstrijd zich ontwikkelt, kun je ook beter inschatten wat de uitkomst van het weddenschap is.

Bij het live wedden komen echter wel risico’s kijken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat live weddenschappen erg aantrekkelijk zijn voor mensen die snel een gokverslaving oplopen. Dit komt omdat het wedden op live wedstrijden in vele vormen kan en ook snel achter elkaar kan gebeuren. Zo kun je bijvoorbeeld ook inzetten op de eerstvolgende corner, het eerstvolgende doelpunt of de eerstvolgende inworp. Dit maakt de zogenaamde ‘betting cycle’ vele malen kleiner.

Zet je maar in op één competitie, dan zijn live weddenschappen een mogelijkheid om verschillende extra weddenschappen op een wedstrijd in te zetten. Zo kun je toch op wekelijkse basis wat meer weddenschappen plaatsen die toch gefocust zijn op één competitie.

13. Let op bij kleine wedstrijden

Toch moeten we verschillende kanttekeningen bij wedstrijden plaatsen. Zeker als we kijken naar wedstrijden in kleinere landen en kleinere competities. In deze competities is het namelijk aantrekkelijk voor derde partijen om wedstrijden te manipuleren. Dit kan voor deze derde partij grote winsten opleveren. Het is daarom opletten wanneer je op kleinere wedstrijden of kleinere competities inzet.

Wanneer je kiest voor de grotere competities in Europa, zoals Frankrijk, Spanje, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland, dan is de kans een stuk kleiner dat er sprake is van het zogenaamde matchfixing. Dit zijn dus veilige competities om je op te focussen. Een bijkomend voordeel is dat deze competities vele malen makkelijker in de gaten gehouden kunnen worden.

Gebruik bonussen om meer geld op je account te krijgen

Gebruik bonussen om meer geld

Als je nog niet al te vaak in een online casino hebt gespeeld is dit misschien nieuw voor je. Maar door goed gebruik te maken van de bonussen die veel bookmakers en goksites aanbieden, kun je veel meer geld uit je stortingen halen. Allereerst is het raadzaam om een goed online casino te kiezen op basis van de bonussen die worden aangeboden, daarna kun je hier een account aanmaken. Dit duurt vaak maar vijf minuten, waarna je gelijk een bedrag kunt storten.

Wil je op voetbal gokken dan kan dit bij menig casino. Mocht je net nieuw zijn en een account hebben aangemaakt, dan bieden veel casino’s een welkomstbonus. Hoe deze precies in elkaar zit kan per casino verschillen, maar vaak lijkt het in grote lijnen wel op elkaar. Zo wordt bij een eerste storting meestal het bedrag wat wordt overgemaakt naar een account verdubbeld, tot een bepaald maximum bedrag. Zo krijg je dus 100% extra speelgeld. Er zijn zelfs bookmakers waar je ook bij een tweede en derde storting nog een bonus krijgt. Let wel op dat je vaak moet kiezen uit een bonus voor voetbalweddenschappen of andere sporten en voor de gewone casinospellen.

Indien je vaak in hetzelfde online casino of bij een bepaalde bookmaker speelt, wordt je hier goed voor beloond. Er zijn zogenoemde loyaliteits- of VIP bonussen speciaal voor trouwe gokkers. Hiermee kan ook extra speelgeld worden verdient. Er zijn wel bepaalde voorwaarden aan al deze bonussen en promoties verbonden. Zo zijn er bijvoorbeeld inzetvereisten, wat betekent dat je het bonusbedrag een bepaald aantal keren moet inzetten voordat het daadwerkelijk uitbetaald kan worden. Neem daarom de voorwaarden altijd goed door van tevoren.

Welke soorten weddenschappen zijn er?

Er zijn verschillende manieren waarop gokken op voetbal wedstrijden mogelijk is. Door deze soorten bets te leren kennen kun je, wanneer je wat ervaring hebt opgedaan, op meerdere manieren in gaat zetten. Als je voor meerdere bets gaat verspreid je de kansen om te winnen. Bijkomend voordeel is dat je er minder van merkt wanneer je wel een paar keer verkeerd inzet. Dit zijn de meest voorkomende soorten weddenschappen.

1X2

Een 1X2 weddenschap komt het meeste voor. Dit is de populairste manier waarop er op voetbalwedstrijden wordt ingezet. Dat komt niet op de laatste plaats omdat dit het makkelijkste werkt. Je kiest simpelweg of het team dat thuis speelt (1) of uit (2) gaat winnen, of dat het een gelijkspel (X) gaat worden. Voor onervaren gokkers is dit dus de ideale manier om te beginnen.

Over/Onder

Er zijn meerdere varianten van over/onder weddenschappen, maar deze komen wel allemaal op hetzelfde neer. Je kunt namelijk op het aantal doelpunten in voetbal wedstrijden wedden dat er gaat vallen. Het aantal hangt af van de wedstrijd en wat de bookmaker aanbiedt. Is dit bijvoorbeeld 2, dan kies je met over dat er vaker dan twee keer gescoord gaat worden, en met under juist minder.

Handicap

Bij bepaalde weddenschappen is de kans dat een bepaald team wint nu eenmaal erg groot, wat vaak resulteert in een lage quotering. Om toch wat meer winst uit je voorspelling te halen, is een handicap weddenschap een goede optie. Zo krijgt bijvoorbeeld het team waarvan je denkt dat het gaat winnen een 1-0 achterstand voor de wedstrijd begint. Daarmee worden de odds hoger en wordt het alweer spannender om de wedstrijd te volgen.

Halftime/Fulltime

Met een halftime/fulltime weddenschap is er nog een manier die je vooral kunt gebruik om weddenschappen die zekerheidjes lijken leuker en lucratiever te maken. Zo zet je niet alleen in op welk team de wedstrijd uiteindelijk gaat winnen, maar ook op welk team er in de rust voorstaat.

Goede score

Wanneer je enige ervaring hebt opgedaan als gokker is het voorspellen van de juiste score een mooie volgende stap. Dit is uiteraard een stuk moeilijker, maar daar staan vaak veel lucratievere quoteringen tegenover. Heb je dus het gevoel dat een wedstrijd een bepaalde uitslag gaat krijgen, dan kun je daarvan profiteren.

Hoeveel inzetten op een enkele weddenschap?

Voetbal tips en strategieën

In Nederland is voetbal gokken momenteel nog illegaal. Hier is nog wel eens verwarring over, omdat de wetgeving niet helemaal duidelijk is. Het is echter tot de nieuwe KoA (Kansspelen op Afstand) wet in 2021 in zal gaan niet geoorloofd om online te wedden bij bookmakers, zelfs als die spelers uit Nederland accepteren. Als je dit vanaf 2021 gaat doen is het goed om in het begin de volgende strategieën te volgen.

Sluit meerdere weddenschappen af

Wil je online voetbal gokken Nederland en gelijk kans maken op meer winst? Dan is het een goed idee om meerdere weddenschappen af te sluiten. Dit kun je los van elkaar doen, zodat je het risico beperkt. Dit zorgt ervoor dat je op de lange termijn meer kansen hebt om het gokken winstgevend te maken. Je kunt ook meerdere weddenschappen combineren en deze afsluiten als een enkele weddenschap, om een hogere quotering te krijgen. Dit is vooral raadzaam bij een aantal wedstrijden waar de odds laag zijn maar je wel een grote kans hebt dat je voorspelling goed uitpakt.

Kies de juiste bookmaker voor iedere inzet

De ene bookmaker is de andere niet. Daarom is het altijd goed om meerdere aanbieders te vergelijken. Zo kun je kiezen voor degene die de beste quotering aanbiedt voor een bepaalde wedstrijd. Hier kan soms een aardig verschil in zitten, dus het loont altijd om hier wat onderzoek naar te doen. Bij de meeste bookmakers krijg je, zoals we eerder al uit hebben gelicht, een mooie welkomstbonus. Hier kun je dan ook gelijk bij meerdere bookmakers gebruik van maken.

Gok aan de hand van je beschikbare budget

Des te groter het deel van je totale budget is dat je in gaat zetten, des te meer risico je loopt. Om dit zoveel mogelijk te beperken, kun je dus het beste je inzetten zo goed mogelijk verdelen. Gok daarom nooit met meer dan 5 of 10% van je totale budget op een enkele weddenschap. Op die manier wordt een foutieve gok je niet gelijk fataal. Het maakt het tevens makkelijker om je winkansen te verspreiden door op verschillende wedstrijden in te zetten.