Montenegro vs Nederland Voorspelling

De wedstrijd wordt gespeeld in Montenegro in het Stadion Pod Goricom. Dit stadion is gevestigd in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica. In het stadion is plek voor 17.500 toeschouwers, waarbij het vooral de Montenegrijnse toeschouwers zullen zijn die we op de tribunes zien staan. De wedstrijd zelf zal om 20:45 aanvangen op 13 november 2021.

Montenegro – Nederland Quoteringen

WedtypeWinst MontenegroGelijkspelWinst Nederland
1X29,805,101,25
Draw no Bet6,701,07

Kwalificatie doorkomen

In Groep G is het momenteel niet meer mogelijk om in te zetten op Montenegro dat de kwalificatiereeks doorkomt. Het is vooralsnog alleen mogelijk om op Nederland in te zetten. Hiervoor krijg je een quotering van 1.17 als Nederland de groepsfase doorkomt. De kans lijkt dus erg groot dat Nederland de volgende ronde bereikt.

Aangezien Montenegro de volgende ronde niet meer kan bereiken, hebben we voor deze ploeg ook geen quoteringen kunnen verzamelen. Dit maakt hen direct ook een stuk minder kansrijk voor de wedstrijd tegen Nederland, aangezien zij zelf nergens meer voor spelen. Dit is dan ook weer in het voordeel van Nederland.

Montenegro vs Nederland Voorspellingen

De voorspellingen die we doen zijn gebaseerd op verschillende elementen. We proberen zo veel mogelijk historische data mee te nemen in deze voorspelling, maar kijken bijvoorbeeld ook naar de recente wedstrijden, hoe de teams in het verleden tegen elkaar gepresteerd hebben en wat er nog op het spel staat voor beide ploegen. Hieronder hebben we deze aspecten voor je toegelicht.

Statistieken

Laten we eerst eens de statistieken erbij pakken. Deze wijzen in het voordeel van de ploeg van Louis van Gaal. Zij wisten in de afgelopen wedstrijden in de WK kwalificatiereeks tot nu toe al 19 punten te verzamelen. In de tot nu doe gespeelde acht wedstrijden wist de Nederlandse ploeg al 29 keer te scoren, waarbij het nog maar zes doelpunten tegen kreeg. De voorhoede van Nederland ziet er dus goed uit en weet het net prima te vinden, terwijl ze ook maar weinig doelpunten tegen kreeg.

Bij Nederland zien we dat het enorm vaak op doel schiet. Hierdoor is de kans natuurlijk ook een stuk groter dat de ploeg vaker scoort. Toch zien we wel dat zij vaak tegen de kleine landen scoren. Tegen Gibraltar wist de ploeg namelijk al dertien keer te scoren. Toch mogen we het scorende vermogen van de ploeg niet uit het oog verliezen.

Montenegro daarentegen wist in de eerste acht wedstrijden nog maar elf punten te scoren. De ploeg weet vaker het net te vinden dan Letland en Gibraltar, maar krijgt ook regelmatig doelpunten tegen. Het aantal tegendoelpunten is de belangrijkste reden dat de ploeg minder goed in vorm is. Wat daarbij opvalt is dat de ploeg maar weinig op doel schiet, maar wel regelmatig een doelpunt weet te maken.

De wedstrijd

Daarbij lijkt het vooralsnog erg regenachtig te worden, waarbij de temperaturen vergelijkbaar zijn met het Nederlandse klimaat. Ook daar zien we dat de temperatuur schommelt rond de 15 graden, waarbij het ’s avonds wel kan afkoelen naar ongeveer 7 graden. Vooralsnog lijkt dit voor de Nederlandse ploeg geen probleem te vormen, aangezien zij dit weer in Nederland gewend zijn.

Voor zowel de Nederlandse als de Montenegrijnse ploeg zal er wat afgereisd moeten worden om het land te bereiken. Waar de Nederlandse internationals eerst in Nederland zullen verzamelen, zal de Montenegrijnse ploeg direct in Montenegro bijeenkomen. De vliegreis is maar een paar uur, dus normaal gesproken heeft de Nederlandse ploeg geen last van een jetlag of andere kwaaltjes.

Recente wedstrijden

Tijdens de kwalificatiewedstrijd Montenegro Nederland zal de vorm van de dag enorm belangrijk zijn. Dit is daarom ook van grote invloed op de Montenegro Nederland voorspelling die wij doen. Laten we daarom maar eens gaan kijken naar de vorm van beide ploegen in de afgelopen wedstrijden.

Montenegro

Te beginnen met het thuisspelende land Montenegro. Zij wisten in de laatste vijf wedstrijden in de WK kwalificatiereeks vijf punten te behalen. Hoewel het gelijkspel tegen Letland tegenviel, wisten zij wel knap gelijk te spelen tegen Turkije. Er werd echter wel verloren van Nederland met 4-0, terwijl ook Noorwegen te sterk was voor de ploeg. In de uitwedstrijd tegen Gibraltar wist de ploeg met 0-3 te winnen.

Hoewel men tegen Turkije en Gibraltar veelvuldig scoorde, wisten ze tegen Letland, Nederland en Noorwegen geen enkel doelpunt te maken. Het lijkt er dus op dat de ploeg in de voorhoede wat stootkracht mist. Doordat Marko Vesovic in de wedstrijd tegen Noorwegen een rode kaart pakte, zal hij er in de wedstrijd tegen Nederland niet bij zijn.

Nederland

Nederland wist haar laatste kwalificatiewedstrijden vrijwel allemaal te winnen. Alleen op de 4e speeldag werd er gelijkgespeeld tegen Noorwegen met 1-1. In de overige vier wedstrijden die volgde wist de ploeg van Louis van Gaal maar liefst 17 keer te scoren, waarbij het alleen tegen Turkije één doelpunt tegen kreeg.

Met de vorm van het Nederlands elftal lijkt het daarom wel goed te zitten. De ploeg kan daarom met veel zelfvertrouwen vooruitkijken naar de wedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen. Een overwinning op Montenegro kan hen namelijk al een heel eind richting kwalificatie voor het WK helpen.

Voorgaande wedstrijden Montenegro vs Nederland

Nederland tegen Montenegro werd in deze kwalificatiereeks al eens eerder gespeeld. In die wedstrijd ging Nederland er met de overwinning vandoor. De wedstrijd werd gespeeld in het Philips Stadion op 4 september 2021. Hoewel de wedstrijd zo’n 2 maanden geleden gespeeld is, lijkt er ondertussen niet veel verandert te zijn. Laten we eens beter gaan kijken naar de wedstrijd die destijds gespeeld is.

Destijds begon de wedstrijd van beide kanten redelijk tam. In de eerste helft gebeurde er weinig, totdat Memphis Depay in de 38e minuut een penalty wist te benutten. Vervolgens duurde het tot de 62e minuut tot Depay de voorsprong wist te verdubbelen. Uiteindelijk bepaalde Georginio Wijnaldum en Cody Gakpo de eindstand door in de 70e en 76e minuut te scoren. Vooral in de tweede helft werd het veldoverwicht door Nederland benut.

Kijken we naar de gehele wedstrijd, dan zien we dat dit veldoverwicht gedurende de wedstrijd werd opgebouwd. De ploeg eindigde de wedstrijd met een percentage balbezit van 72%. Ook de rest van de statistieken waren destijds in het voordeel van Nederland:

Nederland
Montenegro
72%Balbezit28%
28Schoten4
12Schoten op doel1
13Overtredingen11
1Gele kaarten4
0Rode kaarten0
1Buitenspel0
9Hoekschoppen0
1Reddingen8

Voor Nederland was het uiteindelijk een eenvoudige wedstrijd, waarbij keeper Justin Bijlow maar éénmaal in actie hoefde te komen. Ook in de komende wedstrijd hoopt Nederland natuurlijk dat dit het geval is. Toch is het nog maar afwachten hoe de wedstrijd gaat vorderen. Montenegro zal erop gebrand zijn om niet op eenzelfde manier ten onder te gaan als in Nederland. In eigen stadion hopen zij daarmee, met het thuispubliek erachter, meer tegenstand te kunnen bieden.

De voorspelling – moet Nederland winnen van Montenegro?

Uiteindelijk kunnen we op basis van de bovenstaande gegevens voorspellen dat Nederland aan het langste eind gaat trekken. Kijkende naar de statistieken, de quoteringen die er bij Bet365 gegeven worden en de recente wedstrijden van beide ploegen, dan lijkt dit land de grote kanshebber te zijn om er met de drie punten vandoor te gaan.

Zij lijken daarmee direct een belangrijke stap te zetten richting groepswinst. Weet Noorwegen namelijk geen punten te pakken in de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks, dan is Nederland verzekerd van groepswinst. Verliest Noorwegen, dan is er ook nog Turkije dat er met een tweede plek vandoor te gaan. Voor Nederland is een overwinning nodig om groepswinst veilig te stellen.

Aanbevolen weddenschappen

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende weddenschappen beschikbaar. Toch zouden we bij deze wedstrijd tussen Montenegro en Nederland een aantal weddenschappen aanbieden. Laten we daarom eens kijken welke weddenschappen aanbevolen worden, waarbij we de meest risicovolle weddenschappen als eerste hebben opgesomd.

Correcte score

Laten we beginnen met een correcte score weddenschap. In dit geval voorspelt een gokker exact de juiste score. Dit kan zowel aan het einde van de wedstrijd als aan het einde van de eerste helft zijn. Dit is het meest risicovolle weddenschap, aangezien er sprake is van enorm veel variabelen waar je rekening mee moet houden. In werkelijkheid komt dit daarom aan op meer gelijk dan wijsheid.

Hieronder hebben we een aantal van de mogelijke scores op een rij gezet, met daarbij de quoteringen:

Winst Montenegro:Quotering:Gelijkspel:Quotering:Winst Nederland:Quotering:
1-0, 2-0 of 3-014,50Gelijkspel35,000-1, 0-2 of 0-32,07
4-0, 5-0 of 6-0250

0-4, 0-5 of 0-67,60
2-1, 3-1 of 4-124,50

1-2, 1-3 of 1-44,05
3-2, 4-2, 4-3 of 5-1100

2-3, 2-4, 3-4 of 1-515,24
Thuis team wint met elke andere uitslag250

Uit team wint met elke andere uitslag350

Handicap

Het is daarnaast ook mogelijk om een van beide ploegen een virtuele achterstand te geven. De virtuele achterstand telt mee in het uiteindelijke resultaat. Dit kunnen we het beste uitleggen met een voorbeeld.

Stel dat je Nederland een virtuele achterstand geeft van 1-0, dan krijg je 1,83 keer je inzet uitbetaald als Nederland de wedstrijd alsnog weet te winnen. In dat geval moet Nederland dus minimaal twee keer scoren om de virtuele achterstand om te buigen in een overwinning.

Door het gebruik van een Handicap, kun je een hogere quotering krijgen voor een gewonnen wedstrijd van Nederland. Let er wel op dat hierdoor het risico ook toeneemt, aangezien Nederland niet meer genoeg heeft aan een 0-1 overwinning. Virtueel zou de wedstrijd dan namelijk in een gelijkspel eindigen.

1×2

Een tweede mogelijkheid is het gebruik van een 1X2 weddenschap. In dat geval voorspel je dat Montenegro (1) wint, het een gelijkspel (X) wordt of dat Nederland (2) wint. Dit is de eindstand na 90 minuten. In dit geval is er geen sprake van een verlenging of penalty’s, maar deze tellen normaal gesproken ook niet mee met dit weddenschap.

Bij de wedstrijd Montenegro vs. Nederland krijg je de volgende quoteringen voor deze drie uitslagen:

 • Winst Montenegro: 9,80
 • Gelijkspel: 5,10
 • Winst Nederland: 1,28

Draw no bet

Bij een Draw no Bet is de kans 50% dat je de weddenschap juist voorspelt. Het is bij dit type weddenschap namelijk niet mogelijk om in te zetten op een gelijkspel tussen beide ploegen. Eindigt de wedstrijd toch in een gelijkspel, dan krijg je als gokker je inzet terug. De volgende quoteringen zijn door Bet365 gegeven voor deze wedstrijd:

 • Montenegro wint: 6,70
 • Nederland wint: 1,07

Over/under

Bij een Over/Under weddenschap zijn er veel verschillende mogelijkheden. Hierbij voorspel je als gokker namelijk over er meer of minder van een event gaat plaatsvinden tijdens de wedstrijd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om:

 • Doelpunten
 • Corners
 • Gele/Rode kaarten
 • Overtredingen

In dat geval krijg je van de bookmaker een event met daarbij quoteringen. Laten we als voorbeeld het aantal doelpunten nemen. Hieronder hebben we een aantal quoteringen voor dit event op een rijtje gezet:

Aantal doelpunten:Over:Under:
0.51,038,95
1.51,243,65
2.51,761,95
3.52,901,36
4.55,151,13
5.58,751,04

Zoals je ziet, kun je bij Over/Under weddenschappen alleen op halve waarden inzetten. Dit komt omdat er anders onduidelijkheid ontstaat bij het aantal doelpunten. Worden er bijvoorbeeld drie doelpunten gescoord en je hebt op Over 3 ingezet, dan is er onduidelijkheid of de drie doelpunten meetellen of niet. Daarom kiezen bookmakers altijd voor halve waarden.

Wil je in dat geval inzetten op het scoren van minimaal drie doelpunten, dan kun je kiezen voor een Over 2.5 weddenschap.

Double chance

En tot slot hebben we dan nog een Double Chance weddenschap. In dat geval zet je als gokker in op twee van de drie mogelijke uitslagen. Je hebt daarom maar liefst 66% kans om er met de winst vandoor te gaan. Hierdoor is dit het minst risicovolle weddenschap van allemaal, waarbij je de volgende odds krijgt:

 • Montenegro wint of Gelijkspel: 3,05
 • Gelijkspel of Nederland: 1,07
 • Montenegro of Nederland: 1,14

Wedden bij Bet365

Wil je graag wedden op Montenegro tegen Nederland, dan kun je hiervoor Bet365 gebruiken. Bij deze online aanbieder heb je de mogelijkheid om in te zetten op allerlei verschillende sporten, waaronder dus de WK-kwalificatiewedstrijden. We zouden Bet365 zeker aanraden als online bookmaker.

Zij hebben namelijk een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit gekregen, waarmee zij legaal weddenschappen aan mogen bieden in Nederland. Daarnaast maken zij gebruik van een welkomstbonus en verschillende andere promoties, waardoor het als online gokker zeer interessant is om bij deze online bookmaker te gokken.


Teams

Voor de laatste kwalificatieduels hebben beide landen de selectie bekendgemaakt. Voor Nederland is het de ploeg die kwalificatie aan het Wereldkampioenschap veilig moet stellen. Voor Montenegro is het een laatste kans om belangrijke punten te pakken. Zij kunnen vooral bij andere teams belangrijke punten wegnemen, zoals bij Nederland. De selectie die bij Nederland bekend is gemaakt is:

SpelerClub
Nathan AkéManchester City
Steven BerghuisAjax
Justin BijlowFeyenoord
Daley BlindAjax
Memphis DepayBarcelona
Virgil van DijkLiverpool
Joël DrommelPSV
Denzel DumfriesInternazionale
Mark FlekkenSC Freiburg
Ryan GravenberchAjax
Arnaut Danjuma GroeneveldVillarreal
Frenkie de JongBarcelona
Davy KlaassenAjax
Teun KoopmeinersAtalanta 
Noa LangClub Brugge
Matthijs de LigtJuventus
Tyrell MalaciaFeyenoord
Donyell MalenBorussia Dortmund
Marten de RoonAtalanta 
Guus TilFeyenoord
Jurriën TimberAjax
Stefan de VrijInternazionale
Wout WeghorstVfL Wolfsburg
Georginio WijnaldumParis Saint-Germain

Bij Montenegro is het nog niet bekend welke spelers worden opgenomen in de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland. Daarom hebben we de spelers als uitgangspunt genomen die ook in de eerste wedstrijd tegen het Nederlands elftal zijn aangetreden. Deze bestaat uit:

 • Matija Sarkic
 • Zarko Tomasevic
 • Stefan Savic
 • Marko Simic
 • Risto Radunovic
 • Marko Vukcevic
 • Dusan Lagator
 • Aleksandar Scekic
 • Nikola Vujnovic
 • Milutin Osmajic
 • Adam Marusic

 • Sead Haksabanovic
 • Stefan Mugosa
 • Drasko Bozovic
 • Milos Raickovic
 • Igor Ivanovic
 • Uros Djurdjevic
 • Nikola Vukcevic
 • Fatos Beciraj
 • Milan Mijatovic
 • Ilija Martinovic
 • Milos Dragojevic

Let er daarbij wel op dat we momenteel in een aparte situatie zitten. Alle spelers moeten namelijk een coronatest ondergaan voordat zij mogen spelen. Dit wil natuurlijk ook zeggen dat er gevolgen zijn als één of meerdere spelers een positieve test hebben. Zij mogen dan niet meespelen tijdens de kwalificatiewedstrijden. Het is in dat geval mogelijk dat er vervangers worden opgeroepen, maar dat is aan de bondscoach zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.