Nederland vs Noorwegen Voorspelling

De wedstrijd Nederland Noorwegen wordt dit keer in Nederland gespeeld. De wedstrijd vindt plaats in het stadion van Feyenoord, de Kuip. Vooral voor Nederland komt dit niet verkeerd uit, aangezien het de laatste wedstrijden in Nederland erg goed presteert. De Kuip staat natuurlijk vooral bekend om de uitstekende sfeer als Feyenoord er speelt. Met een fanatieke aanhang kan dit ook in Nederland gebeuren. De wedstrijd Nederland vs Noorwegen zelf zal om 20:45 aanvangen op 16 november 2021.

Beide ploegen zullen gewend zijn aan het winterse weer, waarbij er weinig verschil is tussen Noorwegen en Nederland. Hier lijkt geen van beide ploegen van te profiteren. Het natte veld lijkt wellicht wat in het voordeel van de Nederlandse ploeg, aangezien het hierdoor in hoog tempo positiespel kan spelen. Dit lijk teen klein voordeel voor Nederland te zijn.

Nederland vs Noorwegen Quoteringen

WedtypeWinst NederlandGelijkspelWinst Noorwegen
1X21.404.757.50
Draw no Bet1.145.50

Kwalificatie doorkomen

Bij verschillende online bookmakers kun je al inzetten op het doorkoen van de kwalificatie. Ook in Groep G is dit het geval. Weet Nederland zich namelijk te kwalificeren voor het WK, dan krijg je namelijk 1,08 keer je inzet terug. Aangezien Noorwegen momenteel op een derde plek staat én tegen Nederland speelt, krijg je voor de kwalificatie van Noorwegen maar liefst 17,00 keer je inzet terug.

Voor Nederland lijkt de kans dus dik aanwezig dat zij er met de overwinning vandoor gaan. Voor Noorwegen is de kans een stuk kleiner. Hier zal meer duidelijk over worden als beide ploegen de voorlaatste wedstrijd in deze kwalificatiereeks hebben afgewerkt. Zet je nu in, dan krijg je waarschijnlijk hogere quoteringen dan als je wacht tot de voorlaatste wedstrijd.

Nederland vs Noorwegen Voorspellingen

Een voorspelling schudden we natuurlijk niet zomaar uit de losse pols. Hiervoor kijken we naar een groot aantal verschillende aspecten. Hieronder hebben we deze aspecten voor je toegelicht, waarbij we onder meer kijken naar de statistieken van beide ploegen tot nu toe, kijken we naar de onderlinge resultaten van de teams in het verleden en nemen we mee wat er momenteel voor beide ploegen nog op het spel staat.

We kijken daarbij ook naar de spelers die beide bondscoaches hebben geselecteerd, wat de quoteringen voor beide ploegen zijn en of de ploegen in vorm zijn of niet. Op basis van al deze aspecten doen we vervolgens een onderbouwde voorspelling. Het is dus niet meer de vraag óf je gaat inzetten, maar hoeveel je gaat inzetten.

Statistieken

Qua statistieken zien we dat Nederland in het voordeel is. De ploeg wist daarbij vooral een stuk vaker te scoren. Kijken we naar het aantal gescoorde doelpunten, dan zien we dat Nederland een stuk gemakkelijker scoort. Dit is misschien wel het grootste voordeel ten opzichte van de Noorse ploeg. Toch zien we dat de ploegen elkaar qua tegendoelpunten niet veel ontlopen. Het lijkt daarom qua doelpunten een erg spannende wedstrijd te worden.

Door het aanvallende Nederlandse voetbal zien we dat de ploeg enorm vaak in het strafschopgebied van de tegenstander komt. Daarbij heeft het veel verschillende spelers die een doelpunt kunnen maken. Kijken we bijvoorbeeld naar de wedstrijd tegen Gibraltar, dan valt het op dat alleen Depay tweemaal wist te scoren. De andere doelpunten werden gemaakt door onder meer van Dijk, Danjuma en Malen. Door dit grote aantal verschillende doelpuntenmakers is de ploeg lastig te verdedigen.

Bij Noorwegen zien we dat zij vooral uiterst effectief met de kansen omspringt. In het duel tegen Turkije wist de ploeg bijvoorbeeld maar twee keer op doel te schieten. Toch scoorde het wel direct één keer, waardoor het een gelijkspel uit het vuur sleepte in Turkije. Waar Nederland dus vooral moet opletten qua effectiviteit, moet Noorwegen vooral oppassen voor de legio kansen die de Nederlanders creëren.

Recente wedstrijden

In de recente wedstrijden hebben beide ploegen het fundament gelegd om kwalificatie voor het wereldkampioenschap veilig te stellen. Beide ploegen zijn de laatste wedstrijden erg goed in vorm. Laten we daarom maar eens kijken naar de laatste wedstrijden van beide ploegen.

Nederland

Nederland wist haar laatste kwalificatiewedstrijden vrijwel allemaal te winnen. Alleen op de 4e speeldag werd er gelijkgespeeld tegen Noorwegen met 1-1. Daarnaast werd de laatste wedstrijd tegen Montenegro ook gelijk gespeeld. De wedstrijd eindige namelijk in een 2-2 gelijkspel, waarbij de ploeg in de laatste 10 minuten een 2-0 voorsprong weggaf.

In de overige vier wedstrijden die volgde wist de ploeg van Louis van Gaal maar liefst 19 keer te scoren, waarbij het alleen tegen Turkije één doelpunt tegen kreeg. Daarnaast kraag het dus onlangs nog twee doelpunten tegen in en tegen Montenegro.

Met de vorm van het Nederlands elftal lijkt het daarom wel goed te zitten. Met veel zelfvertrouwen kan het daarom uitkijken naar de wedstrijd tegen Noorwegen. Hier kan het officieel kwalificatie voor het WK veiligstellen, waarmee het na een afwezigheid van een aantal grote toernooien eindelijk weer eens aanwezig is.

Noorwegen

Noorwegen heeft het in de afgelopen wedstrijden bijna net zo goed gedaan als de Nederlandse ploeg. Zij wisten maar liefst 11 punten uit de laatste vijf wedstrijden te behalen. De laatste wedstrijd tegen Letland werd door Noorwegen gelijk gespeeld.

Weet Turkije namelijk ook de wedstrijden te winnen en verliest Noorwegen een van de twee nog te spelen wedstrijden, dan heeft het directe kwalificatie niet meer in eigen hand. Voor Noorwegen is het dus belangrijk om in beide wedstrijden een resultaat te halen. Bij deze ploeg staat er dus net wat meer druk op dan bij Nederland.

Voorgaande wedstrijd Noorwegen vs Nederland

Nederland en Noorwegen speelde in deze kwalificatiecyclus al eens eerder tegen elkaar. Die wedstrijd, die werd gespeeld in het Ullevaal Stadion in Noorwegen op 1 september 2021, eindigde in een 1-1- gelijkspel. Ondanks dat de wedstrijd al twee maanden geleden is, hebben beide teams in de tussentijd het fundament gelegd en zich zo in een uitstekende positie gemanoeuvreerd.

Laten we nu eens kijken naar de wedstrijd die destijds gespeeld is. In die wedstrijd was het vooral Erling Braut Haaland die voor gevaar zorgde. De superspits van Borussia Dortmund was een ware plaaggeest voor de Nederlandse defensie. Hij wist in de 20e minuut dan ook de score te openen. Davy Klaassen wist voor Nederland de stand weer gelijk te trekken in de 36e minuut. Ondanks dat Nederland meer kansen en meer balbezit had, wist het geen tweede doelpunt meer te maken.

Noorwegen1-1Nederland
7Schoten17
2Schoten op doel6
34%Balbezit66%
336Passes627
70%Passnauwkeurigheid86%
12Overtredingen11
3Gele kaarten2
0Rode kaarten0
2Buitenspel1
3Hoekschoppen4

Zoals je ziet is Nederland een groot deel van de partij de bovenliggende ploeg geweest. Toch wist Noorwegen uit twee schoten op doel eenmaal te scoren, waardoor het uiteindelijk in een gelijkspel eindigde. Hoewel het een spannende wedstrijd was, lijkt Nederland in eigen huis de bovenliggende ploeg te gaan zijn.

De voorspelling

Uiteindelijk verwachten we dat Nederland er met de overwinning vandoor gaat. Zij zijn de laatste wedstrijden beter in vorm, scoren meer en spelen bovendien een thuiswedstrijd. Dit is echter ook afhankelijk van de eerdere wedstrijden. Weet Nederland namelijk te winnen in de wedstrijd tegen Montenegro en laat Noorwegen in de voorlaatste wedstrijd punten liggen, dan is Nederland verzekerd van groepswinst en gaan zij door naar het WK.

Noorwegen is op haar beurt weer afhankelijk van de wedstrijden van Turkije. Weet Turkije namelijk niet te winnen in de eerste wedstrijd en doet Noorwegen dat wel, dan zijn zij al verzekert van een tweede plek. Hiervoor moet het team nog wel de kwalificatie via de play-offs veilig zien te stellen. De 10 nummers twee uit de poule gaan namelijk onderling kwalificatiewedstrijden spelen, waarna drie landen de mogelijkheid hebben om zich te plaatsen.

Nederland vs Noorwegen – Aanbevolen weddenschappen

Bij alle online bookmakers vind je tegenwoordig enorm veel verschillende weddenschappen die je kunt gebruiken om winst te maken. Daarbij zijn er weddenschappen beschikbaar waarbij je als gokker enorm veel risico’s neemt, maar zijn er ook weddenschappen beschikbaar die juist wat veiliger zijn. Daarom kijken we hieronder naar de verschillende type weddenschappen die je kunt gebruiken. Daarbij beginnen we met de meest risicovolle inzet, waarna we dit langzaam afbouwen naar de weddenschappen waarbij de kans op winst wat groter is.

Correcte score

Allereerst de moeilijkste van allemaal, het voorspellen van de juiste score. In dat geval moet je als gokker precies de juiste score voorspellen om het weddenschap te winnen. Dit kan je als gokker zowel voorspellen voor het einde van de eerste helft of voor het einde van de wedstrijd. Doordat er enorm veel variabelen bij betrokken zijn, zien we dat dit het moeilijkste weddenschap is om te voorspellen.

Doordat het zo moeilijk is, krijg je hier natuurlijk wel lekkere quoteringen voor. Hieronder hebben we daarom de quoteringen op een rij gezet die je krijgt voor het voorspellen van de correcte score voor de wedstrijd Nederland Noorwegen.

Winst Nederland:Quotering:Gelijkspel:Quotering:Winst Noorwegen:Quotering:
1-08.000-015.000-119.00
2-07.501-1
9.00
0-241.00
3-010.002-2
17.00
0-381.00
4-017.003-3
51.00
0-4251.00
5-034.00
4-4
201.00
1-4126.00
6-051.002-4126.00
2-1
3-1
4-1
4-2
4-3

Handicap

Daarnaast is het mogelijk om een van beide ploegen een virtuele voorsprong of achterstand te geven. Dit verhoogt voor deze ploeg natuurlijk de kans om te winnen of voor de andere ploeg om te verliezen, waardoor de quoteringen veranderen. Dit kunnen we het beste even laten zien aan de hand van een voorbeeld.

Stel dat je Nederland een virtuele achterstand geeft van 1-0, dan krijg je 1.50 keer je inzet uitbetaald als Nederland de wedstrijd alsnog weet te winnen. In dat geval moet Nederland dus minimaal twee keer scoren om de virtuele achterstand om te buigen in een overwinning. Geef je Noorwegen een virtuele achterstand van 0-1 en weten zij alsnog te winnen, dan krijg je maar liefst 6.40 voor de winst.

Ook als je Noorwegen een virtuele voorsprong van 0-1 geeft en zij weten te winnen, dan krijg je nog de mooie quotering van 2.85 keer je inzet. Geef je Nederland een virtuele voorsprong van 1-0 en weten zij te winnen, dan krijg je nog maar 1.12 keer je inzet terug. Dit is dus direct een stuk minder interessant.

Door het gebruik van een Handicap, kun je een hogere quotering krijgen voor een gewonnen wedstrijd van Nederland. Let er wel op dat hierdoor het risico ook toeneemt, aangezien Nederland niet meer genoeg heeft aan een 0-1 overwinning. Virtueel zou de wedstrijd dan namelijk in een gelijkspel eindigen.

1×2

Vervolgens is het mogelijk om de juiste uitkomst van een wedstrijd te voorspellen door middel van een 1X2 weddenschap. Je voorspelt in dat geval dat Nederland (1) wint, dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel (X) of dat Noorwegen (2) er met de overwinning vandoor gaat. Dit is de uitslag die na 90 minuten op het bord staat.

Doordat je hierbij een kans van 33% hebt om te winnen, krijg je hiervoor de hoogste quotering als het aankomt op het voorspellen van de uitslag. Hieronder hebben we de uitslagen voor deze wedstrijd op een rij gezet:

 • Winst Nederland: 1.40
 • Gelijkspel: 4.75
 • Winst Noorwegen: 7.50

Draw no bet

Ook bij Draw no Bet zet je in de op de uitslag van de wedstrijd. Toch kun je bij dit weddenschap niet inzetten op een gelijkspel. In dat geval krijg je namelijk de inzet als gokker terug. Hierdoor heb je een kans van 50% om de uitslag van de wedstrijd goed te voorspellen. In de wedstrijd Nederland vs Noorwegen krijg je de volgende quoteringen voor een Draw no Bet weddenschap:

 • Nederland wint: 1.14
 • Noorwegen wint: 5.50

Over/under

Bij een Over/Under weddenschap zijn er veel verschillende mogelijkheden. Hierbij voorspel je als gokker namelijk over er meer of minder van een event gaat plaatsvinden tijdens de wedstrijd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om:

 • Doelpunten
 • Corners
 • Gele/Rode kaarten
 • Overtredingen

De bookmaker maakt daarbij een lijst met verschillende Over/Under weddenschappen met daarbij behorende quoteringen. Een veel voorkomend Over/Under weddenschap is het voorspellen van het totaalaantal doelpunten dat in een wedstrijd valt. Voor de wedstrijd Nederland – Noorwegen hebben we de quoteringen voor dit event voor je op een rij gezet:

Aantal doelpunten:Over:Under:
0.51.0315.00
1.51.184.50
2.52.501.50
3.54.331.20
4.59.001.07
5.519.001.02

Zoals je ziet, kun je bij Over/Under weddenschappen alleen op halve waarden inzetten. Dit komt omdat er anders onduidelijkheid ontstaat bij het aantal doelpunten. Worden er bijvoorbeeld drie doelpunten gescoord en je hebt op Over 3 ingezet, dan is er onduidelijkheid of de drie doelpunten meetellen of niet. Daarom kiezen bookmakers altijd voor halve waarden.

Wil je in dat geval inzetten op het scoren van minimaal drie doelpunten, dan kun je kiezen voor een Over 2.5 weddenschap.

Double chance

Een laatste weddenschap waarbij je nóg meer zekerheid inbouwt, is het Double Chance weddenschapstype. Zoals de naam van het weddenschap al zegt, heb je hier de mogelijkheid om op twee verschillende uitslagen in te zetten. Hierdoor is de kans dat je het weddenschap wint maar liefst 66%.

Doordat de winkansen zo hoog liggen, zijn de quoteringen ook een stuk lager als we dit vergelijken met bijvoorbeeld een 1X2 weddenschap of een Draw no Bet weddenschap. Bij de wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen krijg je de volgende quoteringen voor dit type weddenschap:

 • Nederland wint of Gelijkspel: 1.10
 • Gelijkspel of Noorwegen wint: 2.75
 • Nederland of Noorwegen wint: 1.18

Wedden bij Bet365

Sinds kort is Bet365 veilig én legaal te gebruiken. Sindsdien beschikt deze bookmaker namelijk over een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit voor het aanbieden van sportweddenschappen. Hierdoor kun je dus ook inzetten op de wedstrijd Nederland Noorwegen van 16 november. Natuurlijk zijn er nog een groot aantal andere sporten beschikbaar.

Daarnaast biedt de licentie ook de mogelijkheid om eenvoudig en snel te betalen met iDEAL en is de klantenservice in het Nederlands. Waar we bij Bet365 vooral fan van zijn, is het feit dat je keuze hebt uit enorm veel verschillende type weddenschappen. Daarnaast heb je natuurlijk recht op een mooie welkomstbonus, waardoor je met een mooi extra zakcentje weddenschappen af kunt sluiten. Kortom, wij zouden Bet365 als online bookmaker zeker aanraden!

Teams

Nederland

Bondscoach Louis van Gaal maakte onlangs de selectie voor het Nederlands elftal voor de laatste kwalificatiewedstrijden bekend. Dit is de ploeg die zowel tegen Montenegro als tegen Noorwegen definitieve kwalificatie voor het wereldkampioenschap veilig moet stellen. Dit doen zij me de volgende namen:

SpelerClub
Nathan AkéManchester City
Steven BerghuisAjax
Justin BijlowFeyenoord
Daley BlindAjax
Memphis DepayBarcelona
Virgil van DijkLiverpool
Joël DrommelPSV
Denzel DumfriesInternazionale
Mark FlekkenSC Freiburg
Ryan GravenberchAjax
Arnaut Danjuma GroeneveldVillarreal
Frenkie de JongBarcelona
Davy KlaassenAjax
Teun KoopmeinersAtalanta 
Noa LangClub Brugge
Matthijs de LigtJuventus
Tyrell MalaciaFeyenoord
Donyell MalenBorussia Dortmund
Marten de RoonAtalanta 
Guus TilFeyenoord
Jurriën TimberAjax
Stefan de VrijInternazionale
Wout WeghorstVfL Wolfsburg
Georginio WijnaldumParis Saint-Germain

De meest opvallende afwezigen bij Nederland zijn Cody Gakpo en Luuk de Jong. Zij maakte in het verleden regelmatig deel uit van de selectie. Cody Gakpo is helaas geblesseerd en zal daarom niet opgeroepen worden, terwijl Luuk de Jong buiten de selectie is gelaten. Wout Weghorst is zijn vervanger in de spits als stormram.

Noorwegen

Bij Noorwegen is er momenteel nog geen selectie bekendgemaakt. Om daarom een goede indicatie te geven, hebben we de selectie van de voorgaande wedstrijd tegen Nederland gebruikt. Hierbij moeten we wel benadrukken dat Haaland momenteel een groot vraagteken is. De spits van de Noorse ploeg kampt al enige tijd met blessureleed en is daarom een vraagteken voor deze wedstrijd.

De volgende spelers maakte onderdeel uit van de selectie tijdens het eerste treffen met Nederland:

 • André Hansen (GK)
 • Morten Thorsby
 • Stefan Strandberg
 • Birger Meling
 • Mathias Normann (C)
 • Martin Ødegaard
 • Mohamed Elyounoussi
 • Jens Petter Hauge
 • Andreas Hanche Olsen
 • Marcus Holmgren Pedersen
 • Erling Ørjan Nyland (GK)
 • Per Bråtveit (GK)
 • Kristoffer Ajer
 • Joshua King
 • Patrick Berg
 • Erik Botheim
 • Julian Ryerson
 • Ruben Gabrielsen
 • Fredrik André Bjørkan
 • Aron Dønnum
 • Fredrik Aursnes
 • Mats Møller Daehli

Daarbij willen we nog wel opmerken dat spelers zich moeten laten testen op het coronavirus. Hierdoor kan het zijn dat sommige spelers nog wegvallen in de selectie van beide ploegen. Is dit het geval, dan hebben beide bondscoaches de mogelijkheid om vervangers op te roepen. Het is echter geen verplichting en dus afwachten of zij er daadwerkelijk voor kiezen om nieuwe spelers op te roepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.