Japan – Kroatië voorspellingen, WK 2022

Het WK voetbal is aanbeland bij de finales, waar 4 teams strijden om een plek in de finale. Er zijn daarom nog maar 2 wedstrijden te gaan op het WK finales 2022. Wat gaat er in deze wedstrijden gebeuren en welke weddenschappen bevelen we aan? Bekijk onze analyses en wedtips voor de volgende WK wedstrijden:

Japan – Kroatië wedtips en voorspellingen (WK 2022 Achtste finale)

🇯🇵 Japan vs 🇭🇷 Kroatië05 december 2022
16:00 Nederlandse tijd

Bij verschillende bookmakers in Nederland heb je de mogelijkheid om een voorspelling Japan – Kroatië te doen op het WK 2022 in Qatar. Hieronder vind je de meest gebruikte weddenschappen voor deze wedstrijd, waarbij we bij verschillende van deze weddenschappen ook een Japan Kroatië voorspelling gaan doen.

Wedtype🇯🇵 JapanGelijkspel🇭🇷 Kroatië
1X24.003.202.05
Dubbele kans🇯🇵 Japan of gelijkspel: 1.72🇯🇵 Japan of 🇭🇷 Kroatië: 1.22🇭🇷 Kroatië of gelijkspel: 1.36
Draw no Bet2.621.44
Beide teams scorenJa: 1.95Nee: 1.80
Over/Under DoelpuntenMeer dan 2.5: 2.20Minder dan 2.5: 1.66
Kwalificeert zich:2.621.50
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (05.12.2022). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.

Wedden op Japan – Kroatië bij BET365 met een bonus van €100 in wedkredieten met VIPMAX bonuscode.

Japan – Kroatië voorspellen: 🇭🇷 Kroatië wint

voorspelling Japan Kroatië

Het voorspellen van een winnaar is over het algemeen het meest populair. We zien dat veruit de meeste gokkers kiezen voor een overwinning van een van beide teams. Ook op het WK 2022 is dat aan te bevelen, aangezien 34 van de 44 wedstrijden tot nu toe een winnaar opleverde.

Ook als we naar een Japan – Kroatië voorspellingen gaan kijken verwachten we een overwinning. Ondanks dat in de wedstrijden waar Japan of Kroatië bij betrokken waren, 3 van de 6 wedstrijden in een gelijkspel eindigde, verwachten we een overwinning voor Kroatië. Dit komt omdat zij meer kwaliteit hebben dan Japan.

 • (1) 🇯🇵 Japan wint – quotering van 4.00
 • (X) Gelijkspel – quotering van 3.20
 • (2) 🇭🇷 Kroatië wint – quotering van 2.05

Ook bij de bookmakers is dit weddenschap een stuk populairder. Opvallend is daarbij wel dat je voor 🇭🇷 Kroatië met 2.05 erg mooie quoteringen krijgt voor een overwinning, zeker als we kijken naar het verschil in kwaliteit. Dat is ook de reden dat we een voorspelling Japan Kroatië in het voordeel van Kroatië laten uitvallen.

Voorspelling Japan vs Kroatië Over/Under 2.5

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom we minder dan 2.5 doelpunten verwachten in de wedstrijd tussen Japen en Kroatië. Laten we eerst eens kijken naar de doelpunten die beide ploegen in de groepsfase maakte.

Doelpunten🇯🇵 Japan🇭🇷 Kroatië
voor44
tegen31

Zoals we hierboven zien, wisten beiden ploegen in de groepsfase 4 doelpunten te maken. Toch lijken de tegenstanders van Japan daar een belangrijke rol bij te spelen. Zowel Spanje als Duitsland willen namelijk graag de bal hebben, waardoor Japan vanuit de reactie kan spelen. Dit is ook de belangrijkste reden dat Japan deze doelpunten heeft weten te maken.

Met Kroatië krijgen zij echter een hele andere tegenstander met een compleet andere tactiek. Kroatië is namelijk gewend om de bal aan de andere ploeg te laten, waardoor Japan waarschijnlijk het spel moet gaan maken én vanuit de counter kan toeslaan.

(Over/Under 2.5) 🇯🇵 Japan vs 🇭🇷 Kroatië Wedtip – Minder dan 2.5 doelpunten scoren met odds van 1.66

Door het weinige aantal doelpunten dat Kroatië tegen krijgt, lijkt het een hele andere wedstrijd te gaan worden. Hierdoor verwachten we weinig doelpunten, wat ook een quotering van 1.66 oplevert voor minder dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd. Ook de bookmakers lijken dit dus in te zien.

Japan – Kroatië voorspellen: Juiste uitslag

Het voorspellen van de juiste uitslag brengt meer risico met zich mee, waardoor de beloning natuurlijk ook hoger ligt. Daarbij lijken de bookmakers de verwachtingen te baseren op de groepswedstrijden van beide ploegen. Beide ploegen zijn ongeslagen naar de achtste finales gegaan, waarbij er drie van de zes wedstrijden werden gelijkgespeeld.

Dit zien we ook terug in de voorspellingen van bijvoorbeeld Bet365. Zij doen namelijk een Kroatië – Japan voorspelling van 1-1. Hiervoor krijg je een quotering van 6.50. Andere uitslagen die vergelijkbare quoteringen krijgen zijn:

🇯🇵 JapanGelijkspel🇭🇷 Kroatië
1-0: 11.00
2-0: 21.00
2-1: 15.00
3-0: 51.00
3-1: 41.00
3-2: 41.00
0-0: 8.00
1-1: 6.50
2-2: 17.00
3-3: 67.00
0-1: 7.00
0-2: 10.00
1-2: 10.00
0-3: 21.00
1-3: 21.00
2-3: 34.00
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (05.12.2022). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.

Kijken we naar de wedstrijden die al gespeeld zijn, dan verwachten we ongeveer een vergelijkbaar beeld. Op de wedstrijd Kroatië – Canada na speelde beide ploegen gelijk óf zat er maar één doelpunt verschil tussen de teams waartegen zij speelde. Ook bij deze wedstrijd lijkt dat het geval te gaan zijn.

Andere wedtips voor Japan – Kroatië WK 2022

Naast dat je in kunt zetten op de weddenschappen die we hierboven benoemde, zijn er nog een aantal andere weddenschappen die erg populair zijn. Ook deze kun je gebruiken om een voorspelling Japan – Kroatië te doen. Ondanks dat ze minder vaak gebruikt worden, kun je ze gebruiken voor een Bet Builder óf om je risico te beperken.

 • Draw no Bet: Allereerst het Draw no Bet weddenschap. In dat geval is 🇯🇵 Japan een zeer interessante optie, aangezien je hiervoor een quotering van 2.62 krijgt. Aangezien Japan al twee grootheden heeft verslagen, is een overwinning op Kroatië niet uitgesloten. Eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, dan krijg je je inzet terug. 
 • Dubbele kans: Een van de weinige keren dat een dubbele kans weddenschap interessant is, is nu. Je krijgt namelijk 1.72 keer je inzet wanneer je inzet voor een overwinning van 🇯🇵 Japan of een gelijkspel
 • Beide teams scoren: In de eerder gespeelde wedstrijden dit toernooi wist Kroatië alleen tegen Canada 4 keer te scoren. In de andere wedstrijden scoorde zij niet. Daarom is een voorspelling Japan Kroatië dat niet beide teams scoren aan te raden, met een quotering van 1.80.
 • Asian Handicap: Kies je voor een Asian Handicap, dan is het inzetten op Japan interessant. Hiervoor krijg je namelijk een quotering van 1.83.
 • Kwalificeert zich: Een nieuw weddenschap in de achtste finales is inzetten op de ploeg die zich kwalificeert, zijnde het na verlenging of strafschoppen. Hiervoor krijg je voor 🇭🇷 Kroatië nog steeds 1.50. Daar zij de grote favoriet zijn, is dit een weddenschap dat we zouden adviseren.

Japan – Kroatië voorspellingen 2022

Om een Japan Kroatië voorspelling te kunnen doen, hebben we naar het verleden van beide teams gekeken. De wedstrijd wordt gespeeld op 5 december 2022 om 16:00 in het Al Janoub Stadium. De bookmakers geven 🇭🇷 Kroatië de grootste kans om de overwinning te pakken, waar wij het volledig mee eens zijn.

Om een goede vergelijking te kunnen maken, hebben we naar een drietal aspecten gekeken die we hieronder verder gaan behandelen:

 1. Onderlinge resultaten
 2. Resultaten WK 2022
 3. Sterke en zwakke punten van beide teams
 4. Analyse en Statistieken

Japan – Kroatië: Onderlinge resultaat

In het verleden stonden Japen en Kroatië nog maar 3 keer eerder tegenover elkaar. Een van deze wedstrijden werd in vriendschappelijke vorm afgewerkt, terwijl de andere wedstrijden op een WK werden afgewerkt. Op dat gebied houden de ploegen elkaar goed in evenwicht, daar Japan eenmaal wist te winnen, Kroatië eenmaal wist te winnen en de wedstrijd eenmaal in een gelijkspel eindigde.

Dit was ook de laatste wedstrijd die beide ploegen tegen elkaar speelde. Dit was op het WK van 2006. Op basis van deze statistieken kunnen we dus niet direct zeggen welke ploeg de favoriet is, daar ze allebei ook vier doelpunten tegen elkaar wisten te maken.

Japan en Kroatië: Resultaten WK 2022

Bekijken we de resultaten van beide ploegen dit WK, dan heeft 🇯🇵 Japan meer punten weten te verzamelen tegen twee grote ploegen, namelijk België en Spanje. Kroatië wist met 5 punten slechts twee punten minder te behalen. Toch is het moeilijk om op basis van deze statistieken een voorspelling Japan Kroatië te doen, vooral vanwege de tactiek van de ploegen waar Spanje tegen speelde.

Zoals we al eerder benoemde speelde Japan tegen ploegen die graag het spel maken. Dat doet 🇭🇷 Kroatië toch een stuk minder. Deze ploeg is veel meer gefocust op resultaat, waardoor het voor Japan weleens een zware dobber zou kunnen worden. Toch wisten zij al menig ploeg te verrassen.

Japan – Kroatië: Sterke en zwakke punten

Bekijken we de sterke en zwakke punten van beide ploegen, dan valt bij Kroatië vooral de verdediging op. Ondanks dat zij twee gelijke spelen wisten te behalen, kregen zij alleen tegen Canada een doelpunt tegen. Natuurlijk mogen we daar de inbreng van Kovacic en Modric niet bij vergeten. In elke linie van de ploeg heeft Kroatië wel een aantal spelers van wereldklasse.

Bij Japan lijkt vooral het collectief erg belangrijk. Hier spelen namelijk maar weinig spelers die in een topcompetitie in Europa actief zijn. Zo speelt bijvoorbeeld Doan in Duitsland, terwijl Yoshida een verleden in Nederland heeft. Door een sterk collectief en een goede counter wist Japan wel de twee wedstrijden van Spanje en Duitsland te winnen. Dit maakt hen ook zeer gevaarlijk.

Japan – Kroatië: Analyse en Statistieken

Om een goede vergelijking te kunnen maken, hebben we van beide teams ook de statistieken van de laatste 10 wedstrijden op een rij gezet. Op basis van deze statistieken kunnen we een patroon ontdekken én kunnen we een betere Japan – Kroatië voorspelling doen.

Laatste 10 wedstrijden🇯🇵 Japan🇭🇷 Kroatië
Winst – Gelijk – Verlies4W – 2G – 4V6W – 3G – 1V
Balbezit47.55%52.8%
Doelpunten voor1613
Doelpunten voor per wedstrijd1.61.3
Doelpunten tegen87
Doelpunten tegen per wedstrijd0.80.7
Schoten per wedstrijd11.79.2
Schoten op doel4240
Schoten op doel per wedstrijd4.74.0
TopscorerSoma (4)Kramaric (4)
Overtredingen per wedstrijd159.8
Gele kaarten per wedstrijd0.91
Rode kaarten per wedstrijd00

Met bovenstaande gegevens wordt een belangrijk punt bevestigd, namelijk dat beide ploegen weinig doelpunten maken, maar ook weinig doelpunten tegen krijgen. Hierdoor is een voorspelling Japan – Kroatië voor minder dan 2.5 doelpunten vrij realistisch. Het is volgens ons dan ook de moeite waard om hier op in te zetten.

Kies je ervoor om in te zetten op een doelpuntenmaker, dan kunnen Doan en Kramaric je helpen. Doan wist in de groepswedstrijden al twee keer belangrijk te zijn met doelpunten, terwijl Kramaric over de laatste 10 wedstrijden bij Kroatië de meeste doelpunten wist te maken. Belangrijk om te vermelden is dat hij, samen met Modric, de penalty’s voor zijn rekening neemt.

Kijken we tot slot nog naar de vorm van beide ploegen, dan lijkt Kroatië in het voordeel te zijn. Zij wisten in de laatste 10 wedstrijden meer punten te behalen, waardoor we ook verwachten dat zij er uiteindelijk met de overwinning vandoor zullen gaan.

Wedden op Japan – Kroatië bij WK 2022

Zoals we hierboven al hebben vermeld, kunnen er verschillende bookmakers gebruikt worden om te wedden op Japen vs Kroatië. Hieronder vind je de beste betrouwbare en legale bookmakers voor weddenschappen op het WK 2022:

Bet365 4.9/5 Bet365 Bonus Code
WK 2022 Bonus
€100
 • voordelen Het grootste aantal weddenschappen voor het WK 2022.
 • voordelen Marge van 6,77% voor het WK voetbal.
 • voordelen De beste bookmaker met meer dan 15 verschillende Awards.
 • voordelen Gebruikt een mobiele applicatie.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Circus 4.85/5 Circus Bonus Code
WK 2022 Bonus
€250
 • voordelen Biedt gemiddelde quoteringen aan voor het WK 2022 (7,03% marge).
 • voordelen Erg hoge welkomstbonus met regelmatige promoties.
 • voordelen Meer dan 220 pre-match weddenschappen voor het WK 2022.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Unibet 4.82/5 Unibet Bonus Code
WK 2022 Bonus
€40
 • voordelen Bookmaker met de hoogste quoteringen voor het WK 2022 (4,93% marge).
 • voordelen Meer dan 128 pre-match weddenschappen op elke wedstrijd van het WK 2022.
 • voordelen Gebruikt een mobiele applicatie.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Wedden op Japan – Kroatië bij WK 2022

Bonussen en promoties voor Japan vs Kroatië

Alle hierboven genoemde aanbieders hebben regelmatig nieuwe bonussen en promoties voor WK wedstrijden. Ook voor Japan vs Kroatië verwachten we deze promoties, zowel voor nieuwe gokkers als voor bestaande gokkers.

Voor bestaande gokkers zijn dit vaak promoties in de vorm van Bet Builders, het inzetten van een bedrag om een gratis weddenschap te ontgrendelen of verbeterde quoteringen. Voor nieuwe gokkers is er vaak een Odds Boost te vinden, waarbij de quotering voor (een van) beide ploegen kan oplopen tot wel 50.00 keer je inzet.

In beide gevallen raden we het aan om de bonusvoorwaarden goed door te lezen. Hier staat namelijk in waar je voor, tijdens en na de weddenschap aan moet voldoen om de bonus te kunnen claimen of inzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.