Topscorer WK 2022 voetbal favorieten

Waar voor landen de wereldtitel de belangrijkste prijs is die zei kunnen pakken, staat voor spelers de titel van topscorer op het WK hoog op het lijstje. Ook dit jaar streden er weer verschillende grote spelers om de titel van Topscorer WK 2022. Toch kan er uiteindelijk maar één de beste zijn. Maar welke spelers werden vooraf tot de favorieten gerekend? En wie is er uiteindelijk met de titel vandoor te gaan? Hier lees je er alles over!

Topscorer favorieten WK voetbal 2022 voorspellen

TopscorersLandDoelpunten
Kylian Mbappe topscorer favoriet WK 2022 Kylian Mbappé🇫🇷 Frankrijk8
Lionel Messi topscorer favoriet WK 2022 Lionel Messi🇦🇷 Argentinië7
Olivier Giroud Olivier Giroud🇫🇷 Frankrijk4

Voorafgaand leek er voor de bookmakers maar één grote favoriet te zijn om de titel van topscorer WK 2022, namelijk Harry Kane. Dit was gebaseerd op een tweetal factoren. Allereerst was Engeland bij de bookmakers ook een van de grote favorieten om de wereldtitel te grijpen. Hierdoor zouden zij meer wedstrijden spelen én zou Kane dus meer kansen krijgen om de titel te pakken. Daarnaast wist Kane op het vorige WK in 2018 nog topscorer van het toernooi te worden met zes doelpunten!

Daarnaast was Kane bij Engeland ook dé man in de spits. Bij andere landen waren er vaak meerdere spelers waarmee een coach kon rouleren of er waren ook flankspelers die belangrijk waren. Bij Engeland was Kane de grote man in de voorhoede. Het feit dat hij daarnaast ook veel vrije trappen en strafschoppen nam, maakte hem met een quotering van 8.00 de grote favoriet.

Kylian Mbappé – WK 2022 Topscorer!

Een speler van Frankrijk mocht in de voorspellingen Topscorer WK 2022 voorafgaand aan het toernooi natuurlijk niet ontbreken. Na zijn uitstekende eerste WK in 2018 met vier doelpunten, prima statistieken in de WK-kwalificatiereeks en zijn laatste jaren bij Paris Saint Germain, was het niet verwonderlijk dat dit de naam van Kylian Mbappé was.

De combinatie van zijn enorme kwaliteiten én het feit dat Frankrijk een van de grote favorieten was om de Wereldtitel te pakken, zorgde voor de voorspelling dat hij veel wedstrijden zou krijgen om zijn kwaliteiten te kunnen laten zien. De kans op een finaleplek leek wederom aanwezig, wat hem zeven wedstrijden de tijd zou geven om doelpunten te maken. Kortom, niet gek dat hij met een quotering van 10.00 een van de favorieten was.

Lionel Messi – tweede plek

En tot slot hebben we dan nog een van de beste spelers aller tijden, Lionel Messi. Bij de bookmakers kreeg hij een quotering van 17.00 voorafgaand aan het WK 2022 wanneer hij zich tot topscorer zou weten te kronen. Deze hoge quotering leek destijds twee belangrijke redenen te hebben. Allereerst presteerde Messi in het verleden altijd minder bij Argentinië dan dat hij deed in clubverband.

Daarnaast voorspelde de bookmakers ook dat Argentinië niet enorm ver zouden komen in het toernooi. Hierdoor zou Messi ook veel minder duels hebben om de doelpunten te maken dan wanneer we dit vergelijken met spelers bij de landen die wél topfavoriet zijn, zoals Mbappé bij Frankrijk en Neymar bij Brazilië.

Neymar Junior – 23e plek

Bij Brazilië, wederom een van de favorieten voor de eindzege, leek Neymar Junior de grote man van het toernooi te gaan worden. Met een quotering van 17.00 kreeg je voor hem echter veel hogere quoteringen dan voor spelers als Mbappé en Kane. De kans dat Neymar topscorer zou worden leek overigens helemaal niet gek.

In de 14 wedstrijden die Neymar bij PSG speelde, wist hij maar liefst 11 doelpunten en 9 assists af te leveren. Dit maakt dat hij tot een van de smaakmakers van het toernooi werd gerekend. Ook door zijn prestaties van de afgelopen jaren is het natuurlijk niet gek dat de bookmakers hem tot een van de mogelijke topscorers WK 2022 benoemde.

Cristiano Ronaldo – 48e plek

Cristiano Ronaldo was op voorhand natuurlijk een van de spelers die we niet mochten uitsluiten voor de titel van Topscorer WK 2022. Ook de bookmakers dachten er op deze manier over. Zeker gezien hij op het WK van 2018 nog vier doelpunten wist te maken en hiermee bij de beste spelers van het WK hoorde. Ook op het EK voetbal van 2021 wist hij nog vijf doelpunten in vier wedstrijden te maken.

Naast dat zijn statistieken voor Portugal eigenlijk bizar goed zijn, liet hij bij alle clubs waar hij speelde zien enorm gemakkelijk het net te kunnen vinden. De voorspelling topscorer WK 2022 was dan ook dat Ronaldo wederom mee zou strijden om de titel van Topscorer WK 2022. Doordat Portugal in een prima poule terecht was gekomen, leek hij hier ook meerdere wedstrijden voor te hebben.

Topscorer WK 2022

Het mooie aan dit WK voetbal 2022 is dat er in de finale niet alleen de wereldtitel op het spel stond, maar ook de titel van Topscorer WK 2022. Zowel Kylian Mbappé als Lionel Messi maakte in de eerste zes duels van het toernooi namelijk 5 doelpunten, terwijl Julián Alvarez en Olivier Giroud beide op vier doelpunten uit de eerste zes wedstrijden stonden.

Dit zorgde natuurlijk voor enorm veel spanning voorafgaand en tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk wist Kylian Mbappé topscorer van het WK 2022 in Qatar te worden, mede door in de finale maar liefst 3 doelpunten te maken. Hiermee werd dus niet alleen de WK-finale beslist, maar werd ook de titel van Topscorer WK 2022 verdeeld.

Naast dat deze finalisten gedurende het toernooi veel doelpunten wisten te maken, waren er ook andere spelers die het net gemakkelijk wisten te vinden. Hieronder hebben we de top-10 van doelpuntenmakers tijdens het WK 2022 opgesomd:

NaamTeamAantal doelpunten
Kylian Mbappé🇫🇷 Frankrijk8
Lionel Messi🇦🇷 Argentinië7
Julián Alvarez🇦🇷 Argentinië4
Olivier Giroud🇫🇷 Frankrijk4
Álvaro Morata🇪🇸 Spanje3
Bukayo Saka🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland 3
Cody Gakpo🇳🇱 Nederland 3
Enner Valencia🇪🇨 Ecuador3
Gonçalo Ramos🇵🇹 Portugal3
Marcus Rashford🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland3
Richarlison🇧🇷 Brazilië3

Zoals je ziet, zijn er ook verschillende namen die niet in deze top-10 terugkomen. Kane is daar een van de belangrijkste ontbrekende spelers. Hij werd voorafgaand als mogelijke topscorer aangemerkt, maar wist deze status niet waar te maken. Ook speler als Neymar (blessure tijdens de groepsfase), Cristiano Ronaldo (wisselspeler in veel wedstrijden) en Benzema (blessure voorafgaand aan het WK), komen niet in deze lijst terug.

Topscorer WK voetbal 2022 favorieten Frankrijk 🇫🇷

Voordat het WK 2022 in Qatar van start ging, waren er al twee spelers van Frankrijk die een grote kans maakte om Topscorer WK voetbal 2022 te worden. Zowel Olivier Giroud als Kylian Mbappé hebben deze favorietenrol waargemaakt. Mbappé voert de ranglijst namelijk aan met vijf doelpunten, gemaakt tegen Polen (2), Denemarken (2) en Australië (1). Hierdoor is hij de grote favoriet als Topscorer WK 2022.

Toch maakt ook Olivier Giroud nog kans op de titel van topscorer WK 2022. Hij wist in totaal al vier doelpunten te maken, waaronder een hele belangrijke tegen Engeland. Ook tegen Polen (1) en Australië (2) wist de Fransman tot scoren te komen. Vooral wanneer er voorzetten vanaf de zijkant komen of uit standaardsituaties weet de spits gevaarlijk te worden. Met de compacte verdediging van Marokko lijkt deze kwaliteit enorm goed van pas te komen.

Een groot voordeel voor beide spelers is dat Frankrijk nog minimaal twee wedstrijden gaat spelen. Winnen zij van Marokko, dan spelen zij natuurlijk de finale. Verliezen ze echter, dan hebben Giroud en Mbappé in de troostfinale nog altijd de mogelijkheid om het doelpuntenaantal op te vijzelen.

Topscorer WK 2022 favoriet, Argentinië 🇦🇷

Bij Argentinië is Lionel Messi de grootste kanshebber om de titel van Topscorer WK 2022 te bemachtigen. Hij staat samen met Olivier Giroud momenteel op een tweede plek met 4 doelpunten. Een daarvan wist hij te maken in de wedstrijd tegen Nederland, terwijl de Argentijn ook scoorde tegen Mexico, Saoedi-Arabië en Polen.

Julian Alvarez staat met twee doelpunten op een flink gat met Giroud, Messi en Mbappé. De kans dat hij topscorer van het WK 2022 gaat worden is daarom een stuk kleiner. Ondanks dat behoort hij voor Argentinië nog altijd tot een van de kanshebbers. Ook de Argentijnen spelen nog minimaal twee wedstrijd, waarvan de wedstrijd tegen de Kroaten de eerste horde is.

Topscorer WK 2022 voetbal voorspellingen

Zoals we hierboven al hebben aangegeven, zijn de topscoorders vooral afkomstig uit landen waarvan we verwachten dat zij ver gaan komen. Hoe meer wedstrijden de spitsen kunnen spelen gedurende het toernooi, hoe groter de kans natuurlijk is dat zij er met de titel van het WK voetbal topscorer vandoor gaan.

Dat deze landen ver gaan komen, zien we ook terug bij de bookmakers. Kijken we naar de topscorer WK 2022 voorspellingen, dan zien we ook de top favorieten voor de eindoverwinning terugkomen. Zo krijg je de volgende quoteringen voor de winnaar van het WK 2022:

 • 🇫🇷 Frankrijk: 2,10
 • 🇦🇷 Argentinië: 2,70
 • 🇭🇷 Kroatië: 8,50
 • 🇲🇦 Marokko: 10,00

Wie wordt er topscorer WK 2022?

De grootste kanshebber voor de titel van Topscorer WK 2022 is volgens on Kylian Mbappé. De Fransman speelt, evenals de andere kanshebbers, nog twee wedstrijden dit toernooi. Toch lijkt zijn doeltreffendheid en het feit dat hij momenteel één doelpunt voor staat een belangrijk gegeven. Ook bij de bookmakers krijg je voor Mbappé de laagste quoteringen.

Als tweede kanshebber zouden we nog Messi willen benoemen. Ook hij speelt nog twee wedstrijden, maar de Argentijn heeft als grote voordeel dat hij ook vrijwel alle standaardsituaties voor zijn rekening neemt. Denk daarbij aan gevaarlijke vrije trappen en strafschoppen. Hierdoor heeft hij ook een grote kans om de titel te winnen.

Top-10 Favorieten voor topscorers WK 2022 voetbal

Hoewel we hierboven al gezien hebben, behoren er een aantal spelers tot de Topscorer WK voetbal 2022 favorieten. Hieronder hebben we de complete top-10 voor je op een rij gezet:

NaamLandDoelpuntenQuotering
Kylian Mbappe🇫🇷 Frankrijk51,50
Lionel Messi🇦🇷 Argentinië43,75
Olivier Giroud🇫🇷 Frankrijk47,00
Julian Alvarez🇦🇷 Argentinië267,00
Andrej Kramaric🇭🇷 Kroatië2101,00
Youssef En-Nesyri🇲🇦 Marokko2151,00
Adrien Rabiot🇫🇷 Frankrijk1251,00
Hakim Ziyech🇲🇦 Marokko1251,00
Alexis Mac Allister🇦🇷 Argentinië1251,00
Enzo Fernandez🇦🇷 Argentinië1251,00
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (17.12.2022). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.

Wedden op Topscorer WK voetbal 2022

Een van de grote voordelen van het wedden op de WK 2022 voetbal topscorers is dat de quoteringen erg hoog liggen. Als we namelijk kijken naar de top-10 favorieten voor de titel van Topscorer WK voetbal 2022, dan zien we dat de quoteringen variëren van 1,50 tot wel 251,00. Je kunt er dus veel geld mee verdienen, maar ook op basis van strategie zijn er verschillende mogelijkheden.

Wedden op Topscorer WK 2022 wedtips

Zo hoef je je niet te beperken tot het wedden op maar één topscorer WK 2022 voetbal. Wil je een grotere kans maken om de topscorer WK 2022 voorspelling juist te doen, dan kun je ook op meerdere spelers inzetten. Zelfs als je op de eerste vijf spelers hetzelfde inzet én een van deze spelers wordt het, maak je gegarandeerd winst!

Maar hier blijft het natuurlijk niet bij. Om optimaal te profiteren van deze hoge quoteringen, raden we aan om een account aan te maken bij verschillende legale bookmakers in Nederland. Wil je de topscorer WK 2022 voorspellen én doe je dit bij meerdere bookmakers, dan kun je profiteren van de te verwachten bonussen en promoties die de online aanbieders gaan doen. Door op meerdere spelers in te zetten bij meerdere bookmakers spreid je niet alleen je winkansen, maar profiteer je ook nog optimaal van extra’s!

Top bookmakers voor topscorer WK 2022 voetbal

In Nederland zijn er momenteel een drietal bookmakers die er met kop en schouders bovenuit steken. Deze bookmakers hebben wij op verschillende aspecten beoordeelt, waarna we hen in onze top-4 hebben opgenomen. Ook voor het wedden op de topscorer WK 2022 voetbal zijn dit de absolute favorieten.

Bet365 4.9/5 Bet365 Bonus Code
WK 2022 Bonus
€100
 • voordelen Het grootste aantal weddenschappen voor het WK 2022.
 • voordelen Marge van 6,77% voor het WK voetbal.
 • voordelen De beste bookmaker met meer dan 15 verschillende Awards.
 • voordelen Gebruikt een mobiele applicatie.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Circus 4.85/5 Circus Bonus Code
WK 2022 Bonus
€250
 • voordelen Biedt gemiddelde quoteringen aan voor het WK 2022 (7,03% marge).
 • voordelen Erg hoge welkomstbonus met regelmatige promoties.
 • voordelen Meer dan 220 pre-match weddenschappen voor het WK 2022.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Unibet 4.82/5 Unibet Bonus Code
WK 2022 Bonus
€40
 • voordelen Bookmaker met de hoogste quoteringen voor het WK 2022 (4,93% marge).
 • voordelen Meer dan 128 pre-match weddenschappen op elke wedstrijd van het WK 2022.
 • voordelen Gebruikt een mobiele applicatie.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Wedden op WK 2022 voetbal

Een derde punt waar we op hebben gelet is het spelaanbod bij deze aanbieders. We hebben gezien dat deze aanbieders enorm veel verschillende weddenschappen aanbieden. Zo kun je niet alleen de topscorer WK 2022 voorspellen, maar kun je ook vele andere weddenschappen afsluiten als het aankomt op het WK. Denk daarbij aan:

 • Wedden op de groepswinnaar
 • Wedden op de winnaar
 • Wedden op de wedstrijden

We zien dat Nederland met Memphis Depay ook een speler heeft die tot de WK 2022 topscorer favorieten behoort. Dit is natuurlijk ook niet verwonderlijk, aangezien de spelers van het Nederlands elftal in de kwalificatiereeks al liet zien tot de smaakmakers van het Nederlands elftal te behoren. Hij scoorde samen met Steven Bergwijn de meeste doelpunten voor 🇳🇱 Nederland.

Topscorer WK kwalificatie 2022

Kijken we naar de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022, dan is het ook niet vreemd dat 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Harry Kane als grote favoriet wordt gezien voor de titel van WK Voetbal Topscorer. Hij wist namelijk in alle kwalificatiewedstrijden maar liefst 12 doelpunten te maken. Ook 🇳🇱 Memphis Depay wist tijdens deze wedstrijden 12 keer te scoren.

Laten we eens gaan kijken welke spelers in de kwalificatiewedstrijden het vaakst het net wisten te vinden. Daarbij kijken we naar de speler, het land en natuurlijk het aantal doelpunten. Daarbij kijken we ook naar het aantal wedstrijden dat zij tijdens de kwalificatiewedstrijden gespeeld hebben.

SpelerLandAantal doelpunten WK-kwalificatieGespeelde wedstrijden WK-kwalificatieQuotering WK voetbal 2022 topscorer
Harry Kane🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland1210
Memphis Depay🇳🇱 Nederland1210
Robert Lewandowski🇵🇱 Polen910
Eran Zahavi🇮🇱 Israël810
Aleksandar Mitrovic🇷🇸 Servië88
Neymar Junior🇧🇷 Brazilië818
Lionel Messi🇦🇷 Argentinië7183,75
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (12.12.2022). Op de website van Unibet vind je de meest recente quoteringen.

Opvallend is dat ook Aleksandar Mitrovic bij de beste vijf doelpuntenmakers van de kwalificatiereeks behoorde. In tegenstelling tot de spelers die meer dan hem scoorde, had hij echter maar 8 wedstrijden nodig om 8 doelpunten te maken. Kijken we echter naar de quoteringen die hij krijgt, dan krijg je maar liefst 67 keer je inzet terug als hij zich tot topscoorder van het toernooi weet te kronen.

De belangrijkste reden dat hij niet de topscorer WK 2022 favoriet is, is vanwege het feit dat de bookmakers verwachten dat Servië niet ver gaat komen. Toch zien we dat Mitrovic niet veel wedstrijden nodig heeft gehad om tot zijn huidige doelpuntentotaal te komen. Bekijken we het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd, dan doet hij het met 1 doelpunt per wedstrijd beter dan bijvoorbeeld Memphis Depay, Harry Kane, Robert Lewandowski en Eran Zahavi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.