Wie wint het WK voetbal 2022

Nu het WK 2022 gespeeld is, kunnen we deze vraag direct beantwoorden. 🇦🇷 Argentinië heeft namelijk het WK 2022 gewonnen door na een 3-3 eindstand na verlenging de strafschoppenserie te winnen van Frankrijk. Toch was het voorafgaand aan het toernooi nog lang geen zekerheid dat zij er met de Wereldtitel vandoor zouden gaan. Zowel bookmakers als supercomputers draaiende op Artificial Intelligence probeerde te voorspellen welke teams een grote kans maakte om de overwinning te pakken!

#TeamKans volgens AIOdds
1🇫🇷 Frankrijk17.93%1.90
2🇦🇷 Argentinië6.45%1.90
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (15.12.2022). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.

Wie gaat het WK winnen? AI Voorspellingen

Voordat we gaan kijken wie de favorieten volgens Artificial Intelligence waren, moeten we eerst even uitleggen hoe deze supercomputer met haar voorspellingen is gekomen. Hiervoor is namelijk enorm veel data gebruikt, onder meer van wedstrijden die in het verleden zijn gespeeld, omstandigheden waarin de wedstrijden worden gespeeld, vorm van de ploegen, de mogelijke tegenstanders en ga zo nog maar even door.

Want naast dat er alleen naar de kwaliteiten van de ploegen zijn gekeken, is er ook gekeken hoe deze ploegen zouden gaan presteren in de groepsfase én wat de mogelijke tegenstanders in de achtste-, kwart-, halve finale en finale zouden worden. Op basis van miljoenen gegevens is uiteindelijk de volgende voorspelling uit de bus gerold:

Favorieten WK 2022 🇫🇷 Frankrijk – AI: 17,93%

Frankrijk was volgens de supercomputer de grote favoriet, vooral gebaseerd op de groepsfase én de weg naar de finale die zei zouden moeten afleggen. Daarin wist de supercomputer een wedstrijd tegen Engeland in de kwartfinale zelfs juist te voorspellen!

Uiteindelijk wist Frankrijk de finale ook vrij eenvoudig te bereiken, onder meer door overwinningen op Marokko, Engeland en Polen. We zien hier dat Artificial Intelligence dus weldegelijk in staat is om voorspellingen te doen met een grote kans van uitkomen.

🇧🇷 Brazilië met een lastige weg naar de finale – AI: 15,73% kans

Brazilië was voor veel bookmakers een van de grote favorieten vanwege de kwaliteiten in de ploeg. Toch leken zij op voorhand een zeer lastige weg naar de finale te krijgen, met daarin Duitsland, Spanje, Portugal of Uruguay als tegenstander. Uiteindelijk kregen zij geen enkele van deze teams als tegenstander, maar zorgde 🇭🇷 Kroatië er in de kwartfinale wel voor dat de Brazilianen het toernooi vroegtijdig moesten verlaten.

🇪🇸 Spanje met een lastige groepsfase – AI: 11,53 kans

Voor Spanje stond er op voorhand een lastige groepsfase op het programma, waarbij Duitsland, Japan en Costa Rica in de groep zaten. Waar Spanje de groepsfase door wist te komen, moesten de Duitsers al vroegtijdig naar huis. Spanje ging op het nippertje door, opvallend áchter nummer één 🇯🇵 Japan!

Ondanks dat er vanaf dat moment een redelijk eenvoudige weg naar de halve finale stond gepland, wisten de Spanjaarden een kans van 11.53% op de wereldtitel bij lange na niet waar te maken. In de achtste finales moesten zij naar huis door een verliespartij na strafschoppen tegen Marokko.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland met een grote kans op de kwartfinale – Supercomputer: 8,03% kans

Voorafgaand aan het toernooi voorspelde de supercomputer al dat Engeland de kwartfinale hoogstwaarschijnlijk ging bereiken. Zij hadden een kans van maar liefst 54.9% om de kwartfinale te bereiken. Opvallend is dat de supercomputer op voorhand al voorspelde dat Engeland de achtste finale tegen Senegal ging spelen, wat ook de verhoogde kans op de kwartfinale verklaard.

Toch zag de supercomputer op voorhand ook al dat Engeland in de kwartfinale waarschijnlijk Frankrijk ging treffen. En hier zien we ook direct de enorm verkleinde kans om de Wereldtitel uiteindelijk te winnen. Waar zij nog een kans van meer dan 50% hadden om de kwartfinale te bereiken, hadden zij een kans van 8,03% om uiteindelijk Wereldkampioen voetbal 2022 te worden.

Wie wint het WK voetbal 2022 volgens AI?

Volgens de berekeningen voorafgaand aan het WK voetbal 2022 was Frankrijk met een kans van 17.93% een van de grote favorieten om de wereldtitel te winnen. Kijkende naar hun plek in de halve finale, is dit nog steeds het geval. Toch zijn er ook een aantal voorspellingen van AI die een stuk minder accuraat zijn.

Zo vloog Brazilië (15.73% kans) er in de kwartfinale uit tegen Kroatië, dat met 2.31% een veel lagere kans had om de wereldtitel te winnen. Ook Spanje (11.53%) en Portugal (5.11%) vlogen er onverwacht uit tegen Marokko, dat met een kans van maar 0.01% vrijwel geen kans maakte op de wereldtitel. Argentinië behoorde met een kans van 6.45% altijd al tot een van de favorieten.

#Wie wint WK 2022Kans volgens AI
1🇫🇷 Frankrijk17.93%
2🇧🇷 Brazilië15.73%
3🇪🇸 Spanje11.53%
4🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland8.03%
5🇧🇪 België7.90%
6🇳🇱 Nederland7.70%
7🇩🇪 Duitsland7.21%
8🇦🇷 Argentinië 🏆6.45%
9🇵🇹 Portugal5.11%
10🇭🇷 Kroatië2.31%

Hoewel AI natuurlijk allerlei verschillende scenario’s heeft berekend, zien we vooral dat zij er met Marokko enorm langs hebben gezeten. Zij kregen vooraf een kans van 0.01% toegedicht om de wereldtitel te winnen. Hoewel zij er natuurlijk nog niet zijn, hebben zij wel een plek in de halve finale weten af te dwingen. Dit blijft natuurlijk wel het mooie aan voetbal, waar eigenlijk alles mogelijk is!

De voorspellingen van de bookmakers

Natuurlijk konden we ook op basis van de quoteringen van de bookmakers al bekijken welke teams de grootste kans hadden om er met de Wereldtitel vandoor te gaan. Daar zagen we een aantal opvallende dingen als het aankomt op de voorspellingen. Vooral de volgorde van de favorieten week vrij veel af.

🇧🇷 Brazilië de grote favoriet

Bij vrijwel alle bookmakers was Brazilië voorafgaand aan het WK voetbal 2022 de grote favoriet om uiteindelijk met de wereldtitel te eindigen. Bij zowel Bet365, BetCity, Unibet als Circus kregen zij de laagste quoteringen, variërend tussen 5.50 en 6.00. Hoewel ook de bookmakers kijken naar het verloop van het toernooi, kijken zij toch vooral naar de kwaliteiten van de ploegen. Ook de kant van het schema waarin zij zaten speelde hierin natuurlijk een belangrijke rol.

‘It’s coming home’ 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland

Bij Engeland hoopte ze dan eindelijk dat de ploeg het voor elkaar zou krijgen om de wereldtitel te pakken. Opvallend is dat zij bij de bookmakers een vele male grotere kans kregen om de wereldtitel te winnen dan bij de supercomputer op AI. Daarbij moeten we wel opmerken dat de quoteringen bij de verschillende bookmakers sterk uiteenliepen:

  • Bet365: 6.50
  • BetCity: 8.00
  • Circus: 6.50

🇫🇷 Frankrijk naar de finale

Frankrijk stond bij veel bookmakers op een derde plek om de wereldtitel te veroveren, terwijl zij bij AI op een eerste plek stonden. De bookmakers waren het erg eensgezind over de quotering, namelijk 7.00 bij alle drie de hierboven genoemde bookmakers. Dit leken de bookmakers in eerste instantie ook deels te baseren op de geblesseerden in het elftal, daar grote spelers als Benzema en Pogba niet van de partij zouden zijn.

🇦🇷 Argentinië – Het laatste WK van Messi

Een laatste belangrijke gegadigde voor de wereldtitel leek Argentinië te zijn. Voor Lionel Messi zou dit weleens zijn laatste kans kunnen zijn op een wereldtitel, terwijl de poulefase er voor Argentinië meer dan prima uitzag. Hierdoor kreeg je voor hen een quotering die varieerde tussen de 8.00 en 8.50. Zij stonden daarmee op een vierde plek, nog voor landen als Spanje, Duitsland, Portugal en Nederland.

De uiteindelijke finalisten – bookmakers vs AI vergelijking

Uiteindelijk lijkt het erop dat de bookmakers de finale beter wisten te voorspellen dan de supercomputer. Waar de bookmakers Frankrijk op een derde plek en Argentinië op een vierde plek hadden staan, stond Argentinië bij AI op een 8e plek. We kunnen daarom ook wel stellen dat de bookmakers over het algemeen een betere voorspelling hebben gedaan.

Dat uiteindelijk Frankrijk er met de wereldtitel vandoor wist te gaan, is echter weer in het voordeel van AI, aangezien zij voorafgaand aan het toernooi al voorspelde dat de Franse ploeg de overwinning zou pakken. Toch zorgt de juiste voorspelling van de bookmakers dat Argentinië ver zou komen in het toernooi ervoor dat zij de voorspelling beter hebben gedaan.

Pakken we ook de troostfinale erbij, dan verandert er niets aan deze uitslag. Marokko kwam zowel bij de bookmakers als bij AI niet bij de favorieten voor, terwijl Kroatië bij AI op een 10e plek stond. Bij de bookmakers haalde het Kroatische elftal de top-10 niet eens.

Voorspelling WK 2022 Finale (18 december)

Nu we de halve finalisten weten, kunnen we ook een eerste voorspelling gaan doen voor de finale. Momenteel zijn er twee verschillende scenario’s die voor ons het meest waarschijnlijk zijn. Onze finale voorspelling voor het WK 2022 is namelijk Frankrijk Argentinië of Frankrijk Kroatië. De wedstrijd tussen Frankrijk en Marokko is volgens ons een zekerheid, maar de wedstrijd tussen Argentinië en Kroatië is een stuk lastiger.

Speelt Frankrijk tegen Kroatië, dan is Frankrijk de absolute favoriet om de wereldtitel te winnen. het verschil in kwaliteit is namelijk vrij groot, waarbij de kwaliteiten van Frankrijk buiten kijf staan. Weet Argentinië de finale te bereiken, dan liggen de kwaliteiten dichter bij elkaar. Daarbij speelt ook de laatste kans voor Lionel Messi om een wereldtitel te winnen een grote rol! Hoewel Argentinië volgens ons een goede kans maakt, is Frankrijk nog steeds licht favoriet.

Wedtips voor wedden op de WK 2022 favorieten

Hierboven heb je nog een aantal wedstips kunnen vinden voor de wedstrijden die nog gespeeld gaan worden op het WK 2022. Wil je echter een gedetailleerde analyse en meer wedstips lezen over de wedstrijden die nog komen gaan, dan helpen wij je uit de brand! Voor alle komende wedstrijden hebben we een uitgebreide gids geschreven, waaronder:

  • Kroatië vs Marokko op 17 december 2022 om 16:00
  • Argentinië vs Frankrijk op 18 december 2022 om 16:00

Inzetten op bereiken van een fase

En vind je het te moeilijk om te wedden op de WK 2022 finale of heb je geen antwoord op de vraag ‘wie wint het WK 2022’, dan kun je er nog altijd voor kiezen om in te zetten op de fase van het toernooi dat een ploeg gaat bereiken. Op die manier kun je het risico veel meer spreiden en is de kans een stuk groter dat je de juiste keuze maakt. Doordat het risico wat beperkt wordt, krijg je natuurlijk ook lagere quoteringen.

Hieronder hebben we in het kort op een rij gezet welke quoteringen je krijgt wanneer de topfavorieten WK 2022 een fase van het toernooi bereiken:

Fase toernooi🇫🇷 Frankrijk odds🇦🇷 Argentinië odds
Finale1.901.90
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (15.12.2022). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.

Profiteer van bonussen en promoties

In aanloop naar het WK voetbal 2022 in Qatar verwachten we bij eigenlijk alle bookmakers verschillende bonussen en promoties. Deze bonussen en promoties kun je ook gebruiken om extra te profiteren van de quoteringen bij verschillende bookmakers. Zo verwachten we onder meer Odds Boosts, gratis weddenschappen of extra geld bij het inzetten op live wedstrijden. Vooral de Odds Boost lijken interessant voor het gokken op de WK favoriet 2022. 

Daarbij zien we dat Circus en BetCity de beste bonussen en promoties aanbieden. Dit is gebaseerd op bonussen en promoties die zij gedurende de week, maar ook tijdens speciale events aanbieden. Heb je nog geen account bij een van deze bookmakers, dan kun je zelfs profiteren van een mooie welkomstbonus! Let er in alle gevallen wel op dat je de bonusvoorwaarden goed doorleest voordat je van de bonus gebruik gaat maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.