Kroatië vs Marokko Voorspelling | WK troostfinale

Geheel volgens onze voorspelling voorafgaand aan de troostfinale wist 🇭🇷 Kroatië er met een derde plek op het WK 2022 vandoor te gaan. De ploeg wist in een enorm spannende wedstrijd met 2-1 te winnen van Marokko. Vooral in de tweede helft zorgde de enorme druk van de Marokkanen voor een zeer spannende strijd. Laten we eens kijken naar de meest opvallende feiten in deze wedstrijd.

Open wedstrijd met veel kansen

Wat enorm opvallend is en volledig tegen onze verwachtingen in gebeurde, is dat er sprake was van een erg open wedstrijd. Kijkende naar de wedstrijden die beide ploegen in dit toernooi al speelde, dan waren dit weinig open wedstrijden met weinig kansen, weinig doelpunten en een sterke verdediging. Toch leek daar in deze wedstrijd maar weinig sprake van.

Beide ploegen begonnen namelijk sterk aan de wedstrijd en lieten zien voor de overwinning te willen gaan. Dit zorgde na 7 minuten al voor een eerste doelpunten van de Kroaten. Na een slim genomen vrije trap scoorde Gvardiol met een mooie kopbal, waardoor Marokko wederom een doelpunt tegen kreeg.

Toch rechtte de Marokkaanse ploeg al snel de rug. Ook dit doelpunt kwam tot stand uit een vrije trap. Doordat de bal door de Kroaten niet kon worden weggewerkt, belandde deze voor de voeten van Achraf Dari. Met een kopbal wist hij de goed keepende doelman van de Kroaten te verschalken. Vanaf dat moment bleven beide ploegen op zoek naar de voorsprong.

Kroatië pakte uiteindelijk vlak voor rust de voorsprong door een bekeken schot op doel van Mislav Orsic. Via de vingertoppen van doelman Bounou en de binnenkant van de paal, ging Kroatië met een 2-1 voorsprong de rust in. Beide ploegen gingen in de tweede helft nog op zoek naar een doelpunt. Waar Marokko dit vooral probeerde door druk op het doel van de Kroaten te zetten, hoopte Kroatië de genadeslag toe te dienen via de counter.

Kroatië pakt derde plek 🥉

Doordat beide ploegen uiteindelijk geen doelpunten meer wisten te maken, eindigde de wedstrijd in een 2-1 voor Kroatië. Waar de ploeg op het WK van 2018 nog de finale verloor van Frankrijk, moesten zij het dit jaar doen met een derde plek. Toch waren de Kroaten na de wedstrijd erg tevreden met het toernooi dat zij speelde, mede doordat het waarschijnlijk het laatste toernooi van topmiddenvelder Luka Modric kan zijn.

WK Troostfinale voorspellng – Kroatië vs Marokko

Kroatië en Marokko hebben beide de finale van het WK 2022 niet weten te bereiken. Waar Kroatië verloor van Argentinië, wist Marokko niet te winnen van topfavoriet Frankrijk. Toch spelen beide ploegen nog een laatste wedstrijd op het toernooi, namelijk de troostfinale om de 3e en 4e plek. Zeker voor Marokko is dit uniek, daar zij nooit eerder zo ver kwamen in een toernooi.

🇭🇷 Kroatië vs. Marokko 🇲🇦17 december 2022
16:00 Nederlandse tijd

Door de uitstekende wedstrijden van de 🇭🇷 Kroaten in dit toernooi, lijken zij op voorhand de favoriet te zijn voor de overwinning (2.35). Ondanks dat Kroatië in de halve finale ruim verloor van Argentinië, verwachten we minder dan 2.5 doelpunten (1.90) in deze wedstrijd. Beide ploegen kregen in het toernooi namelijk nog maar weinig doelpunten tegen. Hierdoor zijn de quoteringen voor lage uitslagen, zoals 1-0 (9.50), 0-0 (11.00), 0-1 (11.00) of 1-1 (7.00), de meest waarschijnlijke uitslagen.

Kansen van Kroatië en Marokko bij de WK 2022 troostfinale

Aangezien er allerlei verschillende weddenschappen mogelijk zijn, kun je als gokker nog weleens het overzicht verliezen. Hier hebben we de quoteringen voor de meest gebruikte weddenschappen voor de WK-wedstrijd Kroatië vs Marokko voor je, waar uiteindelijk Kroatië de favoriet is.

Wedtype🇭🇷 KroatiëGelijkspel🇲🇦 Marokko
1X22.353.403.00
Dubbele kans🇭🇷 Kroatië of gelijkspel: 1.36🇭🇷 Kroatië of 🇲🇦 Marokko: 1.30Gelijkspel of 🇲🇦 Marokko: 1.57
Draw no Bet1.662.10
Beide teams scorenJa: 1.70Nee: 2.05
Over/Under DoelpuntenMeer dan 2.5: 1.90Minder dan 2.5: 1.90
Juiste uitslag1-0: 9.50
2-0: 13.00
2-1: 10.00
0-0: 11.00
1-1: 7.00
2-2: 15.00
0-1: 11.00
0-2: 17.00
1-2: 12.00
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (16.12.2022). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.

Wedden op Kroatië vs. Marokko bij BET365 met een bonus van €100 in wedkredieten met VIPMAX bonuscode.

Zoals je ziet is Kroatië de favoriet om de wedstrijd om de derde plek te winnen. Toch is het verschil tussen beide ploegen erg klein, daar je voor zowel Marokko als Kroatië enorm goede quoteringen krijgt. Toch zien we in Kroatië wel de favoriet om er met de overwinning vandoor te gaan. Hiervoor zijn verschillende belangrijke factoren te benoemen.

Dit komt allereerst door de kwaliteit die Kroatië op het middenveld heeft. Zij hebben met Kovacic, Modric en Brozovic een middenveld waar menig ander team op dit WK van droomt. Tegen Argentinië en Brazilië liet de ploeg namelijk zien de regie op het middenveld over te kunnen nemen. In de wedstrijd tegen Marokko verwachten we hetzelfde.

Daarnaast heeft Kroatië over het algemeen wat betere statistieken dan Marokko. Ondanks dat zij tegen Argentinië maar liefst drie doelpunten tegen kregen, hebben zij laten zien verdedigend erg sterk te zijn én kunnen ze uit open veldspel doelpunten te maken. Hier lijkt Marokko juist een stuk meer moeite mee te hebben. Dit maakt Kroatië de favoriet.

Kijken we naar het onderlinge resultaat, dan willen we een gelijkspel ook niet uitsluiten (3.40). De laatste keren dat de ploegen tegen elkaar speelde, eindigde beide wedstrijden in een gelijkspel, namelijk 2-2 (11.12.1996) en 0-0 (23.11.2022) in de groepsfase van dit WK.

Voorspelling van de WK-wedstrijd Kroatië – Marokko in 2022

Kroatië Marokko voorspelling

Onze voorspelling Kroatië – Marokko voor de wedstrijd op 17 december 2022 om 16:00 in het Khalifa International Stadium is dat 🇭🇷 Kroatië de overwinning in deze wedstrijd gaat pakken. Beide ploegen zullen de strijd aan willen gaan om de derde plek in het wereldkampioenschap. Mede door de ervaring die Kroatië op dit podium heeft, zijn zij de favoriet.

Kijken we naar de voorgaande ronde die beide ploegen speelde, dan valt vooral op dat Kroatië enorm goed voetbal op de mat legde tegen Brazilië en Argentinië. Hoewel zij op achterstand kwamen, wisten zij de wedstrijd uiteindelijk met strafschoppen te beslissen. Marokko liet in vrijwel alle andere wedstrijden al zien verdedigend erg sterk te zijn, wat voor hen ook een belangrijk onderdeel van deze wedstrijd gaat worden.

Wat verwachten we in de wedstrijd Marokko vs Kroatië bij de troostfinale?

Opvallend aan Kroatië Marokko WK 2022 is dat beide ploegen in de groepsfase in Groep F ook al tegenover elkaar stonden. We verwachten in deze wedstrijd daarom een vergelijkbaar wedstrijdbeeld. In dat duel zagen we dat Kroatië vooral het balbezit had, terwijl Marokko juist enorm gevaarlijk wist te worden in de counter.

Ondanks dat Marokko vaker wist te schieten, schoten beide ploegen maar tweemaal tussen de palen. Ook in deze wedstrijd verwachten we maar weinig schoten op doel. Een belangrijk punt dat we hierbij nog willen benadrukken is dat er voor beide ploegen geen plek meer in de volgende ronde op het spel staat. Dit zorgt ervoor dat de ploegen redelijk vrijuit kunnen voetballen.

Is dat het geval, dan zou de wedstrijd compleet anders kunnen zijn dan de wedstrijd in de groepsfase. Is dat niet het geval, dan verwachten we een gelijkspel, waarna de derde plek beslist gaat worden met strafschoppen of in de verlenging.

Sterke en zwakke punten van Marokko en Kroatië

Beide ploegen hebben dit WK al laten zien dat ze enorm goed kunnen leunen op de verdediging. Ondanks dat beide ploegen in de halve finale meerdere doelpunten tegen kregen, gebeurde dit nog niet eerder in het toernooi. 🇲🇦 Marokko kreeg zelfs tegen 🇫🇷 Frankrijk voor het eerst een doelpunt tegen dat gescoord werd door een andere speler. Het tegendoelpunt tegen 🇨🇦 Canada was namelijk een eigen doelpunt.

Het grote verschil tussen de ploegen is wel dat 🇭🇷 Kroatië aanvallend wat gemakkelijker een vuist kan maken. Dit komt vooral door de kwaliteiten op het middenveld en de kwaliteiten die zij voorin hebben. Zo zij Ivan Perisic en Andrey Kramaric de gevaarlijkste aanvaller van de Kroaten. Bij Marokko lijkt de creativiteit dan weer te moeten komen van Hakim Ziyech.

Dat deze spelers gevaarlijk zijn, zien we ook terug in de kans dat zij een doelpunt gaan maken. Zo krijg je voor Kramaric 3.25, voor Ziyech 3.75 en voor Perisic 4.00. Mocht er een doelpunt uit open veldspel worden gemaakt, dan is onze voorspelling Kroatië Marokko dat zij erbij betrokken zijn.

Analyse van de ploegen Kroatië en Marokko

Om een goede vergelijking te kunnen maken, hebben we van beide teams ook de statistieken van de laatste 10 wedstrijden op een rij gezet. Op basis van deze statistieken kunnen we een patroon ontdekken én kunnen we een betere Kroatië – Marokko voorspelling doen.

Laatste 10 wedstrijden🇭🇷 Kroatië🇲🇦 Marokko
Winst – Gelijk – Verlies5W – 4G – 1V6W – 3G – 1V
Balbezit53.9%44.1%
Doelpunten voor1212
Doelpunten voor per wedstrijd1.21.2
Doelpunten tegen83
Doelpunten tegen per wedstrijd0.80.3
Schoten per wedstrijd1013.1
Schoten op doel3740
Schoten op doel per wedstrijd3.74
TopscorerKramaric (4)En-Nesyri
Overtredingen per wedstrijd11.513.6
Gele kaarten per wedstrijd1.21.1
Rode kaarten per wedstrijd00.1

Zoals we uit bovenstaande statistieken kunnen opmaken, weten beide ploegen niet vaak het net te vinden, maar krijgen ze ook maar weinig doelpunten tegen. Vooral het aantal tegendoelpunten van de Marokkanen valt daarbij in positief opzicht op. Ondanks dat, zijn er een tweetal weddenschappen die hier wat ons betreft minder goed op aansluiten:

 • Niet beide ploegen scoren: 2.05
 • Minder dan 2.5 doelpunten: 1.90

De ploegen krijgen dus weinig doelpunten tegen en weten zelf het net moeilijk te vinden, maar je krijgt nog wel 2.05 keer je inzet als niet beide ploegen het net weten te vinden. Het is daarom wat ons betreft een mooie voorspelling Marokko Kroatië voor de troostfinale van het WK 2022.

Daarnaast krijg je voor zowel méér als minder dan 2.5 doelpunten een quotering van 1.90. Waar zouden wij dan op inzetten? Wij zouden kiezen voor minder dan 2.5 doelpunten, vooral vanwege het feit dat beide ploegen niet makkelijk scoren en weinig doelpunten tegen krijgen. Hiervoor krijg je wat ons betreft erg mooie quoteringen!

Wedtips voor de wedstrijd Kroatië vs Marokko bij WK Troostfinale

Bij verschillende bookmakers in Nederland heb je de mogelijkheid om een voorspelling Kroatië – Marokko te doen op het WK 2022 in Qatar. Hieronder vind je de meest gebruikte weddenschappen voor deze wedstrijd, waarbij we bij verschillende van deze weddenschappen ook een Kroatië Marokko voorspelling gaan doen.

(1X2) Kroatië – Marokko voorspellen: winst voor Kroatië?

Bekijken we de quoteringen die je krijgt bij Bet365, dan is 🇭🇷 Kroatië de lichte favoriet om er met een overwinning vandoor te gaan. Je krijgt hiervoor namelijk een odds van 2.35. We zien echter wel dat het verschil minder groot is dan bij de wedstrijden die beide ploegen hiervoor speelde, zoals Kroatië tegen Brazilië en Argentinië en Frankrijk tegen Spanje en Portugal.

Kijken we naar de wedstrijd Marokko – Kroatië in de groepsfase, dan eindigde deze in een 0-0. Qua wedstrijdbeeld vinden we het lastig te voorspellen. Enerzijds verwachten we dat beide ploegen hun tactiek zullen vasthouden, maar anderzijds verwachten we juist dat de ploegen vrijuit kunnen voetballen. Wat dat betreft kan de wedstrijd alle kanten op.

Kijken we naar het onderlinge resultaat tussen beide ploegen, dan eindigde de wedstrijden die zij hiervoor speelde allebei in een gelijkspel. Toch krijg je hiervoor een zeer mooie quotering van 3.40, wat voor ons een reden is om dit weddenschap niet direct uit te vlakken. Ook als we kijken naar het aantal gelijke spelen van de ploegen in dit toernooi (Marokko tweemaal, Kroatië viermaal), dan is het geen gekke gedachte dat ook deze wedstrijd in een 0-0 eindigt.

Voorspelling Kroatië vs Marokko Over/Under 2.5

Onze voorspelling Kroatië Marokko is dat er minder dan 2.5 doelpunten gaan vallen (1.90). Dit komt mede doordat beide ploegen in de laatste 10 wedstrijden heel weinig doelpunten tegen hebben gekregen, maar ook moeilijk het net weten te vinden. Gemiddeld scoorde zij maar 1.2 keer per wedstrijd, terwijl ze allebei minder dan 1 doelpunt per wedstrijd tegen kregen.

Kroatië – Marokko voorspellen: Juiste uitslag

Het voorspellen van de juiste uitslag zou voor de wedstrijd Kroatië – Marokko weleens een zeer goede keuze kunnen zijn. Hiervoor liggen de quoteringen namelijk vrij hoog. Hieronder hebben we de meest waarschijnlijke uitslagen voor je op een rij gezet:

 • Kroatië – Marokko: 0-0 (11.00)
 • Kroatië – Marokko: 1-0 (9.50)
 • Kroatië – Marokko: 0-1 (11.00)
 • Kroatië – Marokko: 1-1 (7.00)

Een tip die we je zouden willen geven is om verschillende weddenschappen af te sluiten en je kansen te spreiden. Zet je namelijk op elk van bovenstaande weddenschappen een gelijk bedrag in, dan maak je altijd winst. Let er daarbij wel op dat als de uitslag afwijkt, je al het geld kwijt bent!

Andere weddenschappen voor Kroatië vs Marokko WK 2022 troostfinale

Naast de populaire weddenschappen die we hierboven al benoemde, zijn er nog verschillende andere weddenschappen die je kunt gebruiken. Elk van deze weddenschappen brengt een bepaalde mate van risico met zich mee, dus let hier goed op. De mogelijke weddenschappen, inclusief Kroatië Marokko 2022 wedtips, zijn:

 • Gelijkspel, geen weddenschap: Bij een Draw no Bet weddenschap zouden we kiezen voor Marokko. Hiervoor krijg je namelijk een mooie quotering van 2.10. Weet Marokko in de reguliere speeltijd te winnen, dan pak je een mooi bedrag. Eindigt het in een gelijkspel, dan krijg je je inzet terug. 
 • Dubbele kans: Ook voor een dubbele kans weddenschap zouden we kiezen voor een weddenschap op Marokko of een gelijkspel. Hiervoor krijg je de hoogste quotering, namelijk 1.57. De quoteringen voor Kroatië liggen erg laag, waardoor dit niet interessant is. 
 • Beide teams scoren: Door de statistieken van beide ploegen in de laatste 10 wedstrijden, verwachten we niet dat beide teams gaan scoren. Het goede nieuws is dat je hiervoor met 2.05 enorm goede quoteringen krijgt. 
 • Handicap: Het wedden met een handicap is wat ons betreft voor beide ploegen een risico. Kijken we naar de quoteringen die je krijgt, dan zou een +1 voor beide ploegen interessant zijn. Zo krijg je voor +1 Kroatië 1.36, terwijl je voor +1 Marokko 1.57 krijgt. Dit zouden daarom ook onze aanbevelingen zijn.

Wedden op Kroatië Marokko bij WK 2022 troostfinale

Zoals we hierboven al hebben vermeld, kunnen er verschillende bookmakers gebruikt worden om te wedden op Kroatië vs Marokko 2022. Hieronder vind je de beste betrouwbare en legale bookmakers voor weddenschappen op het WK 2022:

Bet365 4.9/5 Bet365 Bonus Code
WK 2022 Bonus
€100
 • voordelen Het grootste aantal weddenschappen voor het WK 2022.
 • voordelen Marge van 6,77% voor het WK voetbal.
 • voordelen De beste bookmaker met meer dan 15 verschillende Awards.
 • voordelen Gebruikt een mobiele applicatie.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Circus 4.85/5 Circus Bonus Code
WK 2022 Bonus
€250
 • voordelen Biedt gemiddelde quoteringen aan voor het WK 2022 (7,03% marge).
 • voordelen Erg hoge welkomstbonus met regelmatige promoties.
 • voordelen Meer dan 220 pre-match weddenschappen voor het WK 2022.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Unibet 4.82/5 Unibet Bonus Code
WK 2022 Bonus
€40
 • voordelen Bookmaker met de hoogste quoteringen voor het WK 2022 (4,93% marge).
 • voordelen Meer dan 128 pre-match weddenschappen op elke wedstrijd van het WK 2022.
 • voordelen Gebruikt een mobiele applicatie.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Laten we eens gaan kijken welke type weddenschappen de beste legale Nederlandse aanbieders hebben voor het WK 2022 in Qatar.

Wedden op Kroatië Marokko bij WK 2022 kwartfinale

Bonussen en promoties voor Kroatië vs Marokko

Alle hierboven genoemde aanbieders hebben regelmatig nieuwe bonussen en promoties voor WK wedstrijden. Ook voor Marokko vs Kroatië verwachten we deze promoties, zowel voor nieuwe gokkers als voor bestaande gokkers.

Voor bestaande gokkers zijn dit vaak promoties in de vorm van Bet Builders, het inzetten van een bedrag om een gratis weddenschap te ontgrendelen of verbeterde quoteringen. Voor nieuwe gokkers is er vaak een Odds Boost te vinden, waarbij de quotering voor (een van) beide ploegen kan oplopen tot wel 50.00 keer je inzet.

In beide gevallen raden we het aan om de bonusvoorwaarden goed door te lezen. Hier staat namelijk in waar je voor, tijdens en na de weddenschap aan moet voldoen om de bonus te kunnen claimen of inzetten!

FIFA WK voetbal 2022 in Qatar

Het WK voetbal in Qatar is bij haar laatste wedstrijden aanbeland. De finale zal gespeeld worden tussen Frankrijk en Argentinië, terwijl Kroatië en Marokko het tegen elkaar opnemen in de troostfinale. Naast onze voorspelling voor deze troostfinale, vind je bij ons ook de voorspelling voor de finale terug.

Op onze website vind je alles over het WK 2022 in Qatar, waaronder uitgebreide analyses van wedstrijden, samenvattingen van wedstrijden en natuurlijk updates over de meest recente bonussen en promoties waar je gebruik van kunt maken! Hieronder vallen ook onderstaande voorspellingen.

Topscorer WK voetbal 2022

Op dit moment ligt het aantal doelpunten dat de topscorers gemaakt hebben erg dicht bij elkaar. Kylian Mbappé wist in de wedstrijd tegen Marokko niet te scoren, terwijl Messi dit wel deed tegen Kroatië. In de finale zal er dus niet alleen beslist worden welke speler er met de titel topscorer WK 2022 vandoor gaat, maar ook welke ploeg wereldkampioen wordt.

Julian Alvarez en Olivier Giroud zijn daarbij gevaarlijke outsiders. Zij staan beide op 4 doelpunten en hebben nog altijd kans om de titel te pakken. Wil je meer weten wie er volgens ons een grote kans hebben op de topscorerstitel? In onze analyse lees je er alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.