Nederland Turkije Voorspellingen, EK 2024

Nederland Turkije voorspellingen 2024

Nederland neemt het op zaterdag 6 juli 2024 om 21:00 in de kwartfinale van het EK 2024 op tegen Turkije. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn. De ploegen strijden om een plek in de halve finales van het toernooi, waarbij de winnaar het op gaat nemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Zwitserland en Engeland.

Snelle voorspellingen voor Nederland – Turkije EK 2024:

 • Gezien de laatste interlands verwachten we meer dan 2.5 doelpunten
 • Cody Gakpo is met drie doelpunten de grote man aan Nederlandse kant. Een doelpunt van hem levert je 2.75 keer je inzet op.
 • We verwachten een 1-0, 2-0 (8.00) of 2-1 (9.00) overwinning voor het Nederlands elftal.
 • 🇳🇱 Nederland heeft met 62,1% de grootste kans om de overwinning te pakken.

Lees verder voor meer voorspellingen en wedtips voor de wedstrijd.

In dit artikel hebben we de wedstrijd uitgebreid voor je geanalyseerd en vertellen we je alles over beide teams, onze voorspellingen en de beste Nederlandse bookmakers waar je de hoogste quoteringen krijgt.

inhoud

🇳🇱 Nederland vs. 🇹🇷 Turkije voorspellingen en wedtips (Euro 2024)

Nederland – Turkije wedtipHoogste OddsBookmaker
🇳🇱 Nederland wint1.60Naar Circus.nl
Draw No Bet (🇳🇱 Nederland)1.22Naar Bet365
NIET beide teams scoren2.00Naar LeoVegas
Meer dan 2.5 doelpunten1.83Naar Circus.nl

Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de beste odds van bookmakers:

 • 🇳🇱 Nederland wint – odds van 1.60 bij Circus (62,50% kans)
 • Gelijkspel – odds van 4.15 bij Circus (24,10% kans)
 • 🇹🇷 Turkije wint – odds van 6.10 bij LeoVegas (16,39% kans)

Nederland tegen Turkije – Online Wedden

Turkije wist de verwachtingen van de bookmakers waar te maken door in Groep F een tweede plek te veroveren achter topfavoriet Portugal. Met twee overwinningen wisten zij zich direct te plaatsen. In de achtste finale schakelde zij daarnaast Oostenrijk nog uit, het team dat in de groepsfase nog van Nederland wist te winnen.

Door deze verliespartij werd Nederland in Groep D teleurstellend derde, maar in de achtste finale wisten zij orde op zaken te stellen door overtuigend te winnen van Roemenië. In de kwartfinale staan beide landen dus tegenover elkaar, waarbij een plek in de halve finale op het spel staat.

De beste bookmakers voor Euro 2024 bieden de volgende odds voor de wedstrijd Nederland – Turkije.

1×2bet365LeoVegas NederlandCircus
🇳🇱 NL (1)1.571.581.60
X4.004.104.15
🇹🇷 TR (2)6.006.106.00
Bonus van €50Bonus van €50Bonus van €250
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is. Op de website van de provider vind je de meest recente quoteringen.

De bookmakers zijn eensgezind over de verwachte uitslag van de wedstrijd tussen Turkije en Nederland op het EK 2024. Nederland is de topfavoriet, mede door de betere resultaten en de hogere plek op de UEFA ranglijst. Toch wist Nederland maar vier punten te behalen in de groepsfase, terwijl Turkije met twee overwinningen zes punten behaalde.

De kans is volgens de bookmakers groot dat Nederland de overwinning gaat pakken. Laten we de meest waarschijnlijke scenario’s eens bekijken:

 • 🇳🇱 Nederland heeft met 62,1% de grootste kans om de wedstrijd te winnen.
 • Een weddenschap dat 🇳🇱 Nederland de halve finales gaat bereiken met een kans van 78,25%.
 • Meer dan 2,5 doelpunten in de wedstrijd met een kans van 55,55% bij Bet365.
 • Een kans van 14,8% kans op 1-1, een 14,2% kans op 1-0 of 2-1 en een 13,3% kans op een 2-0 overwinning voor 🇳🇱 Nederland.
 • Beide teams scoren met een quotering van 1.80 en een winkans van 55,55% bij Bet365.
Nederland vs. Turkije Uitbetalingen

Nou vraag je je als lezer wellicht af hoe ik bij deze aanbevelingen kom. Daarvoor heb ik om te beginnen de afgelopen wedstrijden tussen beide landen grondig geanalyseerd. Daarnaast is er gekeken naar de vorm van beide ploegen en natuurlijk de spelers die de laatste wedstrijden zijn geselecteerd door beide bondscoaches.

Vorm van Nederlandse en Turkse ploeg – Statistieken

Bekijken we de statistieken van beide ploegen, dan valt het op dat zowel Nederland als Turkije regelmatig een doelpunt wist te maken, maar ook flink wat doelpunten tegen kreeg. Nederland scoorde vier maal en kreeg er evenveel tegen, terwijl Turkije vijf keer scoorde en er ook vijf tegen kreeg. Laten we eens kijken naar de andere belangrijke statistieken van beide ploegen dit EK.

Nederland - Turkije
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   

Bij de Turken is het opvallend dat zij uit standaardsituaties flink wat doelpunten weten te maken, terwijl Nederland er veel tegen krijgt. In de achtste finale wisten de Turken tweemaal te scoren uit een hoekschop. Nederland kreeg er op haar beurt tegen Polen een tegen uit een hoekschop. Kortom, dit zal voor het nodige gevaar gaan zorgen.

Als we de laatste wedstrijden in de achtste finale analyseren, dan lijkt Nederland met meer vertrouwen door te zijn gegaan naar de volgende ronde. Zij hadden een flink veldoverwicht en wonnen met 3-0, terwijl de Turken met moeite de Oostenrijkse ploeg opzij zetten door met 2-1 te winnen.

Overwinning voor Nederland

Bekijken we de laatste voetbalinterlands tussen Nederland en Turkije, dan zijn de statistieken in het voordeel van de Turkse ploeg. De ploegen ontmoetten elkaar tweemaal in 2021 voor de kwalificatiereeks voor het WK 2022. Turkije wist eenmaal te winnen met 4-2, terwijl Nederland het thuisduel met 6-1 wist te winnen. het voorgaande duel voor EK kwalificatie in 2015 werd wederom door de Turken gewonnen met 3-0.

Opvallend is dat er in de wedstrijden tussen de ploegen veel doelpunten worden gemaakt, ondanks dat er veel op het spel staat. Hoewel veel ploegen gereserveerd spelen op eindtoernooien, verwachten we dat van deze wedstrijd niet. Daarom verwachten we ook dat er meer dan 2.5 doelpunten gaan vallen in deze wedstrijd.

Hoewel je het niet zou afleiden uit de quoteringen van de bookmakers, zijn de onderlinge duels maar licht in het voordeel van Nederland. Zij wisten zes van de 14 duels te winnen, terwijl Turkije er vier won en er viermaal gelijk werd gespeeld. Het is daarom zeker geen uitgemaakte zaak dat Nederland de wedstrijd gaat winnen.

 1. 6 – 1 | 🇳🇱 Nederland – 🇹🇷 Turkije

  07.09.2021, WK 2022 Kwalificatie

 2. 4 – 2 | 🇹🇷 Turkije – 🇳🇱 Nederland

  24.03.2021, WK 2022 Kwalificatie

 3. 3 – 0 | 🇹🇷 Turkije – 🇳🇱 Nederland

  06.09.2015, EK 2016 Kwalificatie

 4. 1 – 1 | 🇳🇱 Nederland – 🇹🇷 Turkije

  28.03.2015, EK 2016 Kwalificatie

Doelpunten in de wedstrijd

Bekijken we de statistieken van beide ploegen, dan zien we dat ze beide zeven doelpunten hebben gemaakt dit toernooi. Daarnaast kregen ze ook allebei vijf doelpunten tegen. Bij Nederland werden de doelpunten voornamelijk gemaakt door Cody Gakpo (3) en Donyell Malen (2). Laatstgenoemde was vooral in de achtste finales belangrijk met twee doelpunten.

Bij Turkije werden de twee doelpunten in de achtste finale gemaakt door Merih Demiral. De Turkse verdediger wist tweemaal raak te koppen uit een hoekschop, waarmee hij de Turken verzekerde van een volgende ronde. Het advies is daarom ook om op deze spelers in te zetten voor het maken van een doelpunt:

 • Een doelpunt van Cody Gakpo op een willekeurig moment (2.75)
 • Een doelpunt van Donyell Malen op een willekeurig moment (3.20)
 • Een doelpunt van Merih Demiral op een willekeurig moment (19.00)

Mijn voorspellingen voor Nederland – Turkije

Mijn persoonlijke voorspelling voor de wedstrijd Nederland Turkije op het EK 2024 is dat Nederland de overwinning pakt. Zij zijn bij de bookmakers de favoriet, wisten in de achtste finale echt te overtuigen en presteert Nederland op eindtoernooien structureel beter dan de Turken. Daarnaast heeft de Nederlandse ploeg over het algemeen meer kwaliteit.

Wil je wat minder risico in je voorspelling leggen, dan zijn er nog andere aanbevelingen die ik zou doen:

 • Een Dubbele Kans weddenschap voor Nederland of Gelijkspel (1.12)
 • Nederland kwalificeert zich voor de volgende ronde (1.30)
 • Draw no Bet weddenschap voor Nederland (1.22)
 • Nederland krijgt een fictieve voorsprong van +1 en wint (1.12)

Wedden op Turkije – Nederland op het EK 2024

Op de wedstrijd Nederland vs. Turkije kun je inzetten bij verschillende Nederlandse bookmakers. Kies je voor de beste quoteringen, dan is Circus een goede optie. Wil je profiteren van de meeste weddenschappen, dan kun je beter voor Bet365 kiezen.

Let daarnaast goed op de komende dagen, aangezien het mijn verwachting is dat verschillende Nederlandse bookmakers met mooie acties gaan komen voor de wedstrijden van Nederland. Deze bonussen en promoties kunnen je mooie extra’s opleveren. Denk daarbij aan:

 • Odds Boosts van 50x of 100x je inzet
 • Verhoogde quoteringen
 • Welkomstbonussen

Kortom, Nederland is de favoriet om de Nederland Turkije wedstrijd op 6 juli 2024 te winnen. Zij krijgen van de bookmakers een winkans van meer dan 62%, terwijl de kans op een overwinning voor Turkije met 16% een stuk kleiner is.

De wedstrijd tussen Turkije en Nederland is op 6 juli 2024 om 21:00.

Nederland is de favoriet in de wedstrijd Turkije vs. Nederland. Zij krijgen van de bookmakers een winkans van ruim 62% toegewezen.

De quoteringen voor Nederland zijn erg gunstig en luiden als volgt. Een overwinning voor Nederland levert je 1.61 (Circus) keer je inzet op, een gelijkspel 4.15 (Circus) en een overwinning voor Turkije 6.10 (LeoVegas).

De wedstrijd tussen Nederland en Turkije is op 6 juli 2024 om 21:00 gratis te zien op NPO1.

Nederland speelt de wedstrijd tegen Turkije op 6 juli 2024 in het Olympia Stadion in Berlijn om 21:00.

Ja, Nederland moet winnen van Turkije om de halve finale van het EK 2024 te bereiken. Mocht Nederland winnen, dan is Engeland of Zwitserland de volgende tegenstander. 

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.