Voorspelling Roemenië – Nederland, EK 2024 Achtste Finale

Roemenië Nederland voorspellingen en wedden tips

Nederland neemt het dinsdag 2 juli om 18:00 in de achtste finales van het EK 2024 op tegen Roemenië. De wedstrijd wordt gespeeld in de Allianz Arena in München. Op het spel staat een plek in de kwartfinales van het toernooi. Het gaat om een knock-outwedstrijd, dus de winnaar is direct verzekert van een plek bij de laatste 8.

Snelle voorspellingen voor Roemenië – Nederland EK 2024:

 • 🇳🇱 Nederland heeft met 69% de grootste kans om de wedstrijd te winnen.
 • Gezien het verleden verwachten we minder dan 2,5 doelpunten.
 • Onze voorspelling is een 0-1 (5.40) of 0-2 (5.60) overwinning voor 🇳🇱 Nederland.
 • De verwachting is dat niet beide teams een doelpunt maken.

Lees verder voor meer voorspellingen en wedtips voor de wedstrijd.

In dit artikel lees je alles over deze wedstrijd, met onder meer een analyse van beide teams, een aantal voorspellingen en een overzicht van de hoogste quoteringen bij de beste Nederlandse bookmakers.

inhoud

🇷🇴 Roemenië – 🇳🇱 Nederland voorspellingen en wedtips (Euro 2024)

Nederland – Roemenië wedtipHoogste OddsBookmaker
🇳🇱 Nederland wint1.46Naar Circus.nl
Draw No Bet (🇳🇱 Nederland)1.14Naar Bet365
NIET beide teams scoren1.61Naar Circus.nl
Minder dan 2.5 doelpunten1.80Naar Bet365

Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de beste odds van bookmakers:

 • 🇳🇱 Nederland wint – odds van 1.46 bij Circus (68,49% kans)
 • Gelijkspel – odds van 4.60 bij LeoVegas (21,74% kans)
 • 🇷🇴 Roemenië wint – odds van 7.75 bij Circus (12,9% kans)

Roemenië – Nederland Odds bij online bookmakers

Roemenië bleek in Groep E de grote verrassing te zijn door er met een eerste plek in de poule vandoor te gaan. Nederland stelde met een derde plek in Groep D juist teleur. Desondanks is Nederland alsnog de favoriet om de overwinning te pakken in deze wedstrijd in de achtste finales op het EK 2024.

De beste bookmakers voor Euro 2024 bieden de volgende odds voor de wedstrijd Roemenië – Nederland.

1×2bet365LeoVegas NederlandCircus
🇷🇴 RO (1)7.507.507.75
X4.334.604.45
🇳🇱 NL (2)1.441.441.46
Bonus van €50Bonus van €50Bonus van €250
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is. Op de website van de provider vind je de meest recente quoteringen.

De bookmakers zijn eensgezind over de verwachte uitslag van de wedstrijd tussen Roemenië en Nederland op het EK 2024. Nederland is de topfavoriet, mede door de betere resultaten en de hogere plek op de UEFA ranglijst. Toch wisten beide ploegen maar 4 punten te halen in de poule, waarmee Roemenië een eerste plek afdwong en Nederland op een derde plek eindigde.

De kans is volgens de bookmakers groot dat Nederland de overwinning gaat pakken. Laten we de meest waarschijnlijke scenario’s eens bekijken:

 • 🇳🇱 Nederland heeft met 69,5% de grootste kans om de wedstrijd te winnen.
 • Een weddenschap dat 🇳🇱 Nederland de kwartfinales gaat bereiken met een kans van 83,33%. 
 • Minder dan 2,5 doelpunten in de wedstrijd met een kans van 55,56%.
 • Een kans van 18,5% op een 0-1 en een kans van 17,85% op een 0-2 overwinning voor het 🇳🇱 Nederlands elftal. 
 • Niet beide teams scoren met quoteringen van 1.61 en een winkans van 62,11%.
Roemenië Nederland wedden odds

Nou vraag je je als lezer wellicht af hoe ik bij deze aanbevelingen kom. Daarvoor heb ik om te beginnen de afgelopen wedstrijden tussen beide landen grondig geanalyseerd. Daarnaast is er gekeken naar de vorm van beide ploegen en natuurlijk de spelers die de laatste wedstrijden zijn geselecteerd door beide bondscoaches.

Vorm van Nederlandse en Roemeense ploeg – Statistieken

Zowel Roemenië als Nederland wisten in de groepsfase op het EK 2024 maar 4 punten te halen. Roemenië ging hiermee als groepswinnaar door, terwijl Nederland op een derde plek eindigde. Uit deze wedstrijden kunnen we al het een en ander afleiden. Hieronder hebben we de belangrijkste statistieken voor je op een rij gezet:

Rumunia - Holandia
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   

Opvallend is dat beide ploegen met 4 doelpunten nog veel wisten te scoren, maar beide wel al flink wat doelpunten tegen kregen. Ze overtuigde beide nog niet, maar lijken wel aan de gunstige kant van de tabel beland te zijn. Het land dat weet te winnen speelt namelijk haar volgende wedstrijd tegen Oostenrijk of Turkije.

Overwinning voor Nederland

Op basis van de statistieken van de onderlinge wedstrijden tussen de ploegen is Nederland de topfavoriet. Van de 14 ontmoetingen wisten zij er 10 te winnen, terwijl het driemaal in een gelijkspel eindigde. De laatste vier wedstrijden werden gewonnen, waarbij Nederland 13 keer wist te scoren en maar één doelpunt tegen kreeg.

Daarnaast staat Nederland hoger op de wereldranglijst en hebben zij over het algemeen meer kwaliteit in de selectie. Toch blijft het een Europees eindtoernooi en krijgt Nederland in de knock-outfase maar één mogelijkheid om te winnen. Zo niet, dan liggen ze uit het toernooi.

 1. 0 – 3 | 🇷🇴 Roemenië – 🇳🇱 Nederland

  14.11.2017, International Friendly Games

 2. 4 – 0 | 🇳🇱 Nederland – 🇷🇴 Roemenië

  26.03.2013, WK Kwalificatie

Doelpunten in de wedstrijd

Bekijken we de statistieken van beide ploegen, dan zien we dat ze beide vier doelpunten wisten te maken. Nederland kreeg al vier doelpunten tegen, terwijl ook Roemenië drie doelpunten tegen kreeg. Toch verwachten we in deze wedstrijd minder dan 2.5 doelpunten, aangezien het om een eindtoernooi gaat.

 • Beide teams scoren – NEE
 • Minder dan 2.5 doelpunten

Daarnaast blijkt dat de wedstrijden op het EK vaak in 1-0 of 0-1 eindigden, zo ook op het EK 2021. Zeker in de knock-out fase zien we dat teams sober spelen en het liefst zo min mogelijk kansen weggeven. Verliezen zorgt er namelijk direct voor dat je uit het toernooi ligt. Op eindtoernooien wordt over het algemeen veel minder risico genomen, zeker als een team eenmaal een voorsprong heeft.

Tot slot zien we dat de onderlinge duels tussen beide teams deze statistieken ondersteunen. In de 14 wedstrijden die zijn gespeeld vielen er gemiddeld minder dan 2.5 doelpunten én werd er in 2 van de 14 wedstrijden door beide teams een doelpunt gemaakt.

Mijn voorspellingen voor Nederland – Roemenië

Mijn persoonlijke voorspelling Roemenië Nederland is dat het Nederlands elftal uiteindelijk de overwinning weet te pakken. Nederland beschikt over een sterke selectie en zal er na de afgang tegen Oostenrijk op gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten. Daarnaast presteert Nederland vrijwel structureel beter op eindtoernooien dan Roemenië.

Wil je wat minder risico nemen, dan kun je ook inzetten op het feit dat Nederland doorgaat naar de volgende ronde. Ook als het verlenging en eventueel penalties wordt, zit je goed. Zet daarnaast in op minder dan 2,5 doelpunten en het feit dat niet beide teams scoren. Dit wordt ondersteund door de statistieken tussen beide ploegen!

Wedden op Roemenië – Nederland op het EK 2024

Op de wedstrijd Roemenië vs. Nederland kun je inzetten bij verschillende Nederlandse bookmakers. Kies je voor de beste quoteringen, dan is Circus een goede optie. Wil je profiteren van de meeste weddenschappen, dan kun je beter voor Bet365 kiezen.

Let daarnaast goed op de komende dagen, aangezien het mijn verwachting is dat verschillende Nederlandse bookmakers met mooie acties gaan komen voor de wedstrijden van Nederland. Deze bonussen en promoties kunnen je mooie extra’s opleveren. Denk daarbij aan:

 • Odds Boosts van 50x of 100x je inzet
 • Verhoogde quoteringen
 • Welkomstbonussen

Kortom, Nederland is de favoriet om de Roemenië Nederland wedstrijd op 2 juli 2024 te winnen. Zij krijgen van de bookmakers een winkans van meer dan 69,5%, terwijl de kans op een overwinning voor Roemenië met 12,9% een stuk kleiner is.

De wedstrijd tussen Roemenië en Nederland is op 2 juli 2024 om 18:00.

Nederland is de favoriet in de wedstrijd Roemenië vs. Nederland. Zij krijgen van de bookmakers een winkans van ruim 68% toegewezen.

De quoteringen voor Nederland zijn erg gunstig en luiden als volgt. Een overwinning voor Nederland levert je 1.46 (Circus) keer je inzet op, een gelijkspel 4.60 (LeoVegas) en een overwinning voor Roemenië 7.75 (Circus).

De wedstrijd tussen Nederland en Roemenië is op 2 juli 2024 om 18:00 gratis te zien op NPO1.

Nederland speelt de wedstrijd tegen Roemenië op 2 juli 2024 in de Allianz Arena in München om 18:00.

Ja, Nederland moet winnen van Roemenië om de kwartfinales van het EK 2024 te bereiken. Mocht Nederland winnen, dan is Oostenrijk of Turkije de volgende tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.