Cheltenham Festival 2021 Voorspellingen

Wanneer is het Cheltenham Festival in 2021?

Het Cheltenham Festival vindt dit jaar plaats van 16 t/m 19 maart. Dit jaarlijkse terugkerende evenement voor paardenraces is een van de meest prestigieuze evenementen op de springkalender. Hierin staan alleen Britse en Ierse getrainde paarden centraal. Deze nemen het in deze wedstrijd tegen elkaar op. Door de verschillende wedstrijden door het jaar heen, komt dit weinig voor.

Wordt het Cheltenham Festival 2021 geannuleerd?

Momenteel is er nog geen duidelijkheid over het al dan niet doorgaan van de race. Dit komt door de Britse variant van het coronavirus. Hierdoor is het nog moeilijk om hier op dit moment een uitspraak over te doen.

Aantal races

Tijdens het evenement vinden er 28 verschillende paardenraces plaats. Daaronder vallen een aantal populaire races:

  • Cheltenham Gold Cup: De meest bekende en populairste race van het evenement. Deze vindt plaats op de laatste dag. Het is een evenement waarin de paarden in racevorm de race afwerken.
  • Unibet Champion Hurdle Challenge Trophy: Deze wedstrijd vindt plaats met verschillende hordes tijdens het evenement. Het is dan ook de belangrijkste race op dag 1. Daarmee is het direct erg populair voor gokkers.
  • Betway Queen Mother Champion Steeple Chase: Ook dit is een racevorm die op dag 2 plaatsvindt. Dit is wederom een race die erg populair is.
  • Dag 3: Dag 3 kent twee verschillende races die in het middelpunt staan. Het gaat hierbij om een wedstijd met hordes en een race.

Een volledige kalender van de races vind je hieronder:

Cheltenham Festival 2021 Kalender

Wie zijn de favorieten voor Cheltenham Festival 2021?

Voor het festival hebben we natuurlijk ook een aantal Cheltenham voorspellingen verzamelt. Dit is gedaan op basis van de historische resultaten van afgelopen jaar en de vorm waarin de jockeys momenteel verkeren. Zowel voor de vlakke als springraces hebben we daarom een aantal jockeys voor je op een rijtje gezet die je zeker zou moeten volgen!

Voorspellingen voor Vlakke races

Tijdens het evenement zijn er verschillende jockeys favoriet voor de races. Een van de grote favorieten is Paul Townend. Hij wist in hét event van het Cheltenham Festival, de Gold Cup, al twee jaar op rij te winnen. Hij lijkt dan ook de belangrijkste gegadigde om ook dit jaar weer een gooi naar de titel te doen. Het leuke is dat we de naam Paul Townend nog wel terug gaan zien in dit lijstje. Hij pakte vorig jaar bij maar liefst 5 van de 15 vlakke races een podiumplek. Dat is zo’n 33% van de gevallen!

Een andere naam die in het achterhoofd gehouden dient te worden, is de naam van Gordon Elliot. Hoewel hij zelf niet de jockey is van de paarden, is hij een belangrijke trainer in de paardensport. Hij wist vorig jaar namelijk met een van zijn paarden de National Hunt Challenge Cup te winnen en werd tweede bij de Northern Trust Novices’ Handicap chase. Wat opvallend aan deze races is, is dat deze op dezelfde dag vlak achter elkaar gereden zijn.

Tot slot hebben we dan nog Davy Russell. Deze man pakte bij 3 van de 15 vlakke races een medaille. Daarmee komt zijn kans op een podiumplek op zo’n 20% uit. Ook dit is dus zeker een gokje waard.

Voorspellingen voor Springraces

En hier hebben we Paul Townend weer. Vorige jaar werd hij namelijk tweede bij de Close Brothers Mares’ Hurdle, vlak achter Rachael Blackmore. Ook hier is Paul Townend dus een kanshebber voor de overwinning. Paul Townend wist tijdens het evenement vorig jaar bij 5 van de 12 springraces in de prijzen te vallen. In zo’n 42% van de races pakte hij dus een prijs! Een ongekend mooie statistiek!

Waar wel Gordon Elliot bij de vlakke races ook al hebben gezien, komt hij ook terug bij de springraces. Samen met de hierboven genoemde Rachael Blackmore wist hij namelijk met maar liefst twee jockeys een prijs te pakken. Rachael Blackmore ging er met de tweede plek vandoor, terwijl Davy Russell de eerste plek in handen had. Kijken we verder in de uitslagen, dan zien we de naam van Gordon Elliot in maar liefst 5 van de 7 races terugkomen op de tweede racedag. De kans dat een paard van Gordon Elliot dus in de prijzen valt is 71%! Wel een gokje waard toch?

Ook hier vinden we Davy Russell terug in het rijtje. Tijdens de springraces werd hij op het podium vaak vergezeld door Paul Townend, aangezien ook Davy Russell in 5 van de 12 races op het podium stond. Ook hij heeft hiermee een mooie podiumkans van 42% te pakken.

Races van het afgelopen jaar

Zoals hierboven al genoemd is de Cheltenham Gold Cup hét event van het Cheltenham Festival. De winnaar van deze prijs gaat dan ook naar huis met meer dan £625.000. De afgelopen twee jaar werd dit event gewonnen door Paul Townend. Het podium werd gecompleteerd door Nico de Boinville en Robbie Power. Gezien het aantal overige podiumplekken van Paul Townend, kan hij dan ook aangemerkt worden als dé te kloppen man én winnaar van het afgelopen jaar.

Doordat Paul Townend met meerdere verschillende paarden rijdt, zoals Benie Des Dieux, The Big Getaway, Allaho en Ferny Hollow, heeft hij een divers palet aan paarden tot zijn beschikking. Daarnaast is de Ier momenteel ook nog maar 30 jaar, waardoor hij een schat aan ervaring met zich meebrengt, maar toch jong genoeg is om in volledige topconditie te verkeren. Door de jaren heen wist hij dan ook al veel races te winnen, afgelopen jaar nog 9. Kijken we naar de resultaten de afgelopen jaren, dan zien we dat hij steeds wat meer wedstrijden wint. Ook in 2021 lijkt de Ierse jockey dan ook hoge ogen te gaan gooien. Let erop dat dit alleen om de gewonnen wedstrijden gaat. De podiumplekken zitten hier niet eens bij!

Paul Townend: Gewonnen Wedstrijden

Wedden op Cheltenham 2021

Ben je nu op zoek naar verschillende tips en meer informatie over hoe je moet inzetten op paardenraces? Dan verwijzen we je graag door naar dit uitgebreide artikel, waarin we de kenmerken van paardenraces, wedtips én algemene informatie voor je op een rijtje hebben gezet.

Hierin behandelen we onder meer de verschillende type weddenschappen die we hebben. Er kan daarbij namelijk een onderscheidt gemaakt worden tussen Straight Wagers en Exotic Wagers. Het grote verschil tussen beide methoden van wedden is dat er bij de Straight Wagers ingezet wordt op slechts één paard, terwijl er bij de Exotic Wagers ingezet wordt op meerdere paarden. Dit maakt de kans op winst een stuk groter.

De Exotic Wagers zijn echter ook wat moeilijker, aangezien je hierbij dus de positie van de verschillende paarden juist moet voorspellen. De lastigste is de Superfecta in dit geval, waarbij je de eerste vier paarden juist moet voorspellen én de volgorde van de eerste vier paarden.

Zowel de Straight Wagers als Exotic Wagers zijn lastiger wanneer gekeken wordt naar de leeftijd van het paard. Jonge paarden zijn namelijk extreem wisselvallig en kunnen door verschillende dingen beïnvloedt worden. Dit maakt het een stuk lastiger om een juiste voorspelling te doen.

Kijken we naar de hierboven genoemde favorieten, dan kan het wedden door middel van Straight Wagers aantrekkelijk zijn. Maak je bijvoorbeeld gebruik van het type ‘Show’ weddenschap in de Straight Wagers categorie, dan hoef je alleen maar te voorspellen dat een paard en jockey in de top 3 eindigt. Kijken we dan naar Paul Townend, dan is dit een hele mooie kandidaat om deze manier van wedden te gebruiken.

Wat is het Cheltenham Festival?

Het Cheltenham Festival is een evenement voor verschillende paardenraces. Daarbij wordt onderscheidt gemaakt tussen wedstrijden in racevorm en sprinraces. Het festival is het grootste evenement ter wereld als het gaat om springwedstrijden. In 2019 werd er tijdens het festival maar liefst £4.590.000 aan prijzengeld uitgekeerd. Dit is meer dan £1.000.000 per dag. Het grootste evenement was de Cheltenham Gold Cup, waarbij er £625.000 aan prijzengeld te verdienen viel.

Zoals eerder benoemd zijn er verschillende races tijdens het evenement. In totaal zijn er 28 races, die onderverdeeld worden in:

  • 12 springraces;
  • 15 vlakke races;
  • 1 Bumper race.

Tijdens de ‘Bumper’ race kunnen paarden meedoen die niet hebben deelgenomen aan een van de andere 12 vlakke races. Deze races worden vaak georganiseerd om ook jonge paarden een podium te bieden. Daarbij wordt rekening gehouden met de leeftijd van het paard.

Bezoekers in 2021

Jaarlijks komen er zo’n 260.000 bezoekers naar het Cheltenham Festival. Hoewel het dit jaar vooralsnog enorm onzeker is of bezoekers welkom zijn, worden er momenteel wel arrangementen aangeboden die een bezoek aan het evenement mogelijk maken. Het lijkt dus ook nog steeds mogelijk om het evenement te bezoeken. Voor het laatste nieuws is het echter wel belangrijk om het lokale nieuws in de gaten te houden én de updates van de overheid mee te nemen wanneer je een bezoek overweegt.

Volgens het laatste nieuws lijkt het erop alsof de organisatoren nog twijfelen of bezoekers toegelaten worden. Toch lijkt het event zelf wel door te gaan, hoewel er wel verschillende veranderingen plaats zullen vinden. Minister Boris Johnson zei dat, indien mogelijk, de restricties in het Verenigd Koninkrijk worden opgeheven halverwege februari.

Waarom is het Cheltenham Festival zo populair?

Een van de belangrijkste reden dat het Cheltenham Festival zo populair is, is omdat de beste Ierse en Engelse paarden hieraan meedoen. Doordat er door het jaar heen een groot aantal verschillende races wordt georganiseerd, doen deze paarden niet vaak aan dezelfde race mee. Het is dan ook dé maatstaf voor de onderlinge concurrentie tussen de paarden uit het Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast zorgt het hoge prijzengeld voor veel bezoekers én deelnemers. Het wordt dan ook gezien als een high-class event, waar ook grote en bekende name op afkomen. Het is voor veel paardenliefhebbers dan ook een groot evenement waar flink uitgepakt wordt. Het is mogelijk om een eigen box te huren, een kamer met uitzicht op de racebaan en verschillende restaurant arrangementen. Deze mate van luxe maakt het enorm aantrekkelijk voor grote namen.

Tot slot is dit natuurlijk verreweg het grootste evenement op het gebied van paardenraces. Zo kent het event meer dan 350 chef-koks, worden er voorafgaand én na het event zo’n 30 extra vluchten door vliegtuigmaatschappijen ingeschakeld en zijn er meer dan 100 helikopterbewegingen per dag. Verder kent het terrein meer dan 14 restaurants en 30 tijdelijke keukens. Op gokgebied zijn er dagelijks meer dan 250 bookmakers aanwezig waarbij je weddenschappen af kunt sluiten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *