Nederland vs België Voorspelling

Op de 6e en laatste speeldag in de Nations League neemt Nederland het op tegen België in de Johan Cruyff Arena. In de eerdere ontmoeting in België op 3 juni 2022 werd België vakkundig door het Nederlands elftal van de mat geveegd, aangezien de Belgen met 1-4 verloren. Mede door deze overwinning gaat Nederland momenteel aan kop in groep 4 van League A. 

🇳🇱 Nederland vs 🇧🇪 België 25 september 2022
20:45 Nederlandse tijd

Evenals in de eerste ontmoeting tussen beide teams zal het doel van Nederland zijn om de wedstrijd winnend af te sluiten. Lukt dit, dan stellen zij een eerste plek in de poule veilig, wat hen recht geeft op een plek in de halve finale om de winst in de A-League. Een laatste plek, en dus degradatie naar de B-League, zal Nederland niet meer halen. Dit komt doordat het verschil met Wales te groot is geworden.

Nederland vs België 2022 – Quoteringen

België staat wederom tegenover Nederland in de wedstrijd in de Nations League. Laten we hieronder eens gaan kijken naar de verschillende weddenschappen en de quoteringen die daarbij komen kijken:

Wedtype🇧🇪 BelgiëGelijkspel🇳🇱 Nederland
1X23.053.602.30
Dubbele kansBelgië of gelijkspel: 1.60België of Nederland: 1.27Nederland of gelijkspel: 1.36
Draw no Bet2.161.63
Beide teams scorenJa: 1.49Nee: 2.48
Over/Under DoelpuntenMeer dan 2.5: 1.61Minder dan 2.5: 2.25
Bijgewerkt op 23.09.2022

Momenteel is 🇳🇱 Nederland de grote favoriet om er met de overwinning vandoor te gaan. Dit komt omdat zij vooralsnog 10 punten uit vier wedstrijden hebben weten te halen. Ondanks dat er nog zes punten te verdelen zijn, heeft Nederland het voordeel dat zij de laatste wedstrijd in eigen huis tegen België spelen. Hierdoor hebben zij het compleet in eigen hand of zij naar de finale van de Nations League gaan in League A.

Dit wordt tevens onderstreept door door de bookmakers, die de volgende quoteringen bieden voor een overwinning van Nederland of België in groep 4 van League A.

 • Winst voor Nederland: Niet beschikbaar
 • Winst voor België: Niet beschikbaar

Ondanks bovenstaande quoteringen is een Nederland België voorspelling nog steeds moeilijk. Het is namelijk een wedstrijd die vrijwel altijd zorgt voor spanning en verrassingen. Hieronder gaan we toch eens kijken of we een voorspelling Nederland – België kunnen doen op basis van voorgaande wedstrijden.

Voorspelling Nederland Belgie 2022

Om een Nederland België voorspelling doen voor de wedstrijd die gespeeld wordt op 25 september, kijken we naar verschillende factoren. Zo kijken we onder meer naar de laatste ontmoeting van beide ploegen, maar ook naar de vorm van de ploegen en natuurlijk naar de spelers die door de bondscoaches zijn opgenomen in de wedstrijdselectie.

Kijken we naar de afgelopen wedstrijd, dan zien we dat de wedstrijd vrij goed in evenwicht was. Nederland wist echter een stuk aggressiever te spelen en ging daarnaast een stuk effectiever met de kansen om. Vooral vlak voor en vlak na rust wist de Nederlandse ploeg haar stempel te drukken, met doelpunten in de 40e, 51e, 61e en 65e minuut.

Ook voor deze wedstrijd verwachten we dat Nederland de grote favoriet is, kijkende naar de laatste wedstrijden van de ploegen en natuurlijk naar de afgelopen wedstrijd. Om dit wat extra kracht bij te zetten, gaan we kijken naar de laatste wedstrijden van beide ploegen. Op basis daarvan kunnen we beter een voorspelling Nederland België doen.

Nederland België voetbal 2022 voorspelling analyse

De grote 1-4 overwinning van het Nederlands elftal op België was vooral te wijten aan een tweetal verschillende factoren. Allereerst speelde België in een 3-4-3 systeem, terwijl Nederland in een 3-5-2 systeem speelde. Hierdoor had Nederland vaak een mannetje meer op het middenveld, waardoor zij ook gemakkelijker druk op de tegenstander konden zetten. 

Een andere belangrijke reden was het grote verschil in snelheid tussen Nederland en België. Waar België achterin met onder meer Vertonghen en Alderweireld speelde, speelde Nederland met Depay en Bergwijn. Het verschil in snelheid was dusdanig groot dat een bal achter de verdediging van België al vrij snel gevaar opleverde. Hier wist Nederland keer op keer van te profiteren. 

Is er dan een kans dat dit opnieuw gaat gebeuren? Ja, dat kan zeker. Bij België is de kans namelijk zeer aanwezig dat zij dezelfde spelers oproepen, terwijl dit ook bij Nederland het geval is. Bondscoach Martinez van België kan er daarbij wel voor kiezen om de tactiek wat aan te passen, wat het probleem met betrekking tot het mannetje meer op het middenveld zou kunnen oplossen. 

Om je een beeld te geven van de vorm van beide ploegen én om je een betere voorspelling Nederland België te laten doen, hebben we hieronder de statistieken van de laatste 10 wedstrijden voor je op een rij gezet.

StatistiekenNederlandBelgië
Laatste 10 wedstrijden7W – 3G – 0V6W – 3G- 1V
Laatste 10 wedstrijden – doelpunten2722
Laatste 10 wedstrijden – tegendoelpunten1110

Op basis van bovenstaande statistieken kunnen we dus concluderen dat Nederland net wat beter in vorm is. Niet alleen wist de ploeg meer wedstrijden te winnen, ook wisten ze vaker te scoren, terwijl ze ongeveer hetzelfde aantal doelpunten tegen kregen. Dit maakt Nederland vooralsnog de favoriet in de wedstrijd Nederland vs België 2022.

Aanbevolen weddenschappen voor Nederland België 2022

Natuurlijk kun je bij de Nederlandse bookmakers inzetten op de wedstrijd en een voorspelling Nederland vs België doen. Er zijn daarbij allerlei verschillende weddenschappen mogelijk. Hieronder hebben we de verschillende weddenschappen opgesomd en doen we een aantal mooie aanbevelingen. We beginnen met het meest lastige weddenschap (met daardoor ook de hoogste quoteringen) en bouwen dit steeds verder af naar de meer eenvoudige weddenschappen met minder risico.

Correcte score voorspelling België – Nederland

We beginnen daarmee direct met de moeilijkste weddenschap, namelijk het voorspellen van de correcte score. Doordat je afhankelijk bent van enorm veel factoren in de wedstrijd, is dit enorm moeilijk. Je krijgt er daarom ook de hoogste quoteringen voor.

Hebben we daarbij een uitslag die we wellicht zouden aanbevelen? Ja, dat is namelijk een uitslag van 1-1. In de afgelopen zes vriendschappelijke wedstrijden, eindigde de wedstrijd maar liefst driemaal in een 1-1 uitslag! Natuurlijk eindigde de laatste wedstrijd tussen beide teams wel in een 1-4 overwinning voor Nederland. 

Wedden met Handicap

Geef je Nederland of België een virtuele voorsprong of achterstand, ook dan kun je de quoteringen beïnvloeden. Dat kan het risico zowel verhogen als verlagen. Hierdoor kun je dus zelf bepalen hoeveel risico je wilt nemen.

1X2 weddenschap

Veruit het meest populaire weddenschap is natuurlijk het 1X2 weddenschap. Hierbij zet je dus in op een overwinning voor Nederland (1), een gelijkspel (X) of een overwinning voor België (2). Kijken we naar de laatste tien wedstrijden van Nederland – België, dan zien we dat het maar liefst zes keer in een gelijkspel eindigde. Hoewel een voorspelling Nederland vs België op dit moment moeilijk is, is het wel een statistiek uit het verleden die invloed kan hebben op je inzet.

Hier hebben we de quoteringen voor een 1X2 weddenschap bij Bet365 voor je:

 • Winst België: Niet beschikbaar
 • Gelijkspel: Niet beschikbaar
 • Winst Nederland: Niet beschikbaar

Andere weddenschappen Nederland vs België 2022

En tot slot zijn er nog een aantal andere weddenschappen die je kunt gebruiken, maar die in werkelijkheid door gokkers wat minder gebruikt worden:

 • Dubbele kans: Inzetten op twee verschillende uitkomsten voor de wedstrijd.
 • Beide teams scoren: Inzetten of beide teams gaan scoren of niet. Een aan te raden weddenschap, aangezien beide teams in 8 van de laatste 10 onderlinge wedstrijden wisten te scoren.
 • Draw no Bet: Inzetten op winst van Nederland of België. Eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, dan krijg je je inzet terug. Vanwege deze extra zekerheid liggen de quoteringen wat lager. 

Wedden op Nederland vs België 2022

Het is in Nederland mogelijk om bij verschillende online bookmakers weddenschappen af te sluiten op de wedstrijd Nederland – België. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende bookmakers, waaronder Bet365, Circus. Zij hebben eigenlijk grotendeels allemaal dezelfde weddenschappen beschikbaar. Laten we eens gaan kijken naar het belangrijkste aanbod aan weddenschappen bij deze bookmakers:

bet365 4.90/5 Bet365 bonus code

tot €100
 • voordelen Breed aanbod aan sportweddenschappen, waaronder ook wedden op voetbal.
 • voordelen Ver van tevoren mogelijk om weddenschappen op wedstrijden af te sluiten.
 • voordelen Veel verschillende type weddenschappen beschikbaar.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Circus 4.85/5 Circus Promotiecode
Welkomstbonus
€250
 • voordelen Weddenschappen op winnaars.
 • voordelen Mooie welkomstbonus om gebruik van te maken.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Waar kan ik op inzetten?

Naast de weddenschappen hierboven die je op de wedstrijden zelf kunt plaatsen, zijn er ook mogelijkheden om op het toernooi zelf in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op de winnaar van het toernooi, de winnaar van de groep of de winnaar per League. Hierdoor zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos en zijn er enorm veel verschillende weddenschappen beschikbaar.

Bet365BetCityCircus
Inzetten op de groepswinnaarInzetten op wedstrijdenInzetten op individuele wedstrijden
Inzetten op individuele groepswedstrijden
Inzetten op winnaar in het toernooi
Resultaat na eerste 10 minuten

Maak gebruik van promoties

Om het meeste uit een Nederland België voorspelling te halen, kun je gebruik maken van de verschillende promoties die worden aangeboden door de Nederlandse bookmakers. Vooral als we kijken naar BetCity als bookmaker, dan zien we dat zij regelmatig verhoogde quoteringen aanbieden voor nieuwe en bestaande gokkers. Naast de verhoogde quoteringen, zijn er ook aanbieders die bijvoorbeeld een gratis weddenschap aanbieden als er een bedrag wordt ingezet op een wedstrijd.

Het is daarom belangrijk om je ogen goed open te houden, aangezien BetCity natuurlijk niet de enige is die deze promoties regelmatig aanbieden. We adviseren daarom om dit een aantal dagen vóór de wedstrijden goed in de gaten te houden. Combineer deze promoties en bonussen met de informatie die we je in deze Nederland België voorspelling geven en je kunt profiteren van mooie winsten! 

Nederlands voetbal in Nations League 2022

Nederland staat er op dit moment goed voor in groep 4 van de Nations League. Met nog twee wedstrijden te spelen, tegen Polen en natuurlijk de wedstrijd Nederland vs België 2022, hebben zij het zelf in de hand of zij er met de groepswinst vandoor gaan. Weet Nederland de wedstrijd tegen België te winnen, dan verzekeren zij zich van groepswinst en gaan zij naar de halve finale in de A-League.

Door de huidige stand in de groep heeft Nederland de beste papieren om er met de groepswinst vandoor te gaan. Zij zijn ook bij de bookmakers de grote favoriet voor de groepswinst, kijkende naar de quoteringen die je op dit moment krijgt. Hieronder hebben we deze voor je op een rij gezet:

 • Groepswinst 🇳🇱 Nederland: 1.23
 • Groepswinst 🇧🇪 België: 3.15
 • Groepswinst 🇵🇱 Polen: 200

In Nations League halve finale nemen zij het op tegen een van de nummers 1 uit groep 1 tot en met 3. Waar dat in groep 1 🇩🇰 Denemarken of 🇭🇷 Kroatië lijkt te worden, is dat in groep 2 waarschijnlijk 🇪🇸 Spanje of 🇵🇹 Portugal. In groep 3 heeft Hongarije momenteel de beste papieren, maar kunnen ook 🇩🇪 Duitsland en 🇮🇹 Italië er nog met de groepswinst vandoor. Deze ploegen gaan vervolgens uitmaken wie er in de finale gaat uitkomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.