België vs Nederland Voorspelling

België
Quotering: 2.20
Wedden bij Bet365
Nederland
Quotering: 3.00
Wedden bij Bet365
Analyse

De laatste twee wedstrijden tussen België – Nederland eindigde in een gelijkspel (1-1), hoewel dat wel al vier jaar geleden is. België wordt als het sterkere team gezien in de groep, maar Nederland zit daar kort achter. Daarom verwachten we dat de wedstrijd tussen België en Nederland in een gelijkspel eindigt.

Nederland en België nemen het in de Nations League tweemaal tegen elkaar op. De eerste wedstrijd wordt op 3 juni 2022 gespeeld in het Koning Boudewijnstadion in België. Beide teams zullen met een overwinning willen beginnen aan het toernooi, waar uiteindelijk een plek in de volgende ronde op het spel staat. Nederland en België zijn samen ingedeeld in League A, groep 4. Daarin nemen beide ploegen het ook nog op tegen Polen en Wales.

Een eerste plek zorgt er namelijk voor dat een van de ploegen naar de halve finale gaat, waarbij in de finale uiteindelijk de winst in de Nations League voor groep A op het programma staan. Eindigt een ploeg onderaan, dan degradeert deze naar League B. Hoewel beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd zijn, zal er maar één naar de volgende ronde kunnen. In deze gids gaan we onder meer kijken hoe beide ploegen de afgelopen periode hebben gepresteerd, welke weddenschappen er beschikbaar zijn én welke spelers beide bondscoaches geselecteerd hebben.

België – Nederland Quoteringen

België staat wederom tegenover Nederland in de wedstrijd in de Nations League. Laten we hieronder eens gaan kijken naar de verschillende weddenschappen en de quoteringen die daarbij komen kijken:

WedtypeBelgiëGelijkspelNederland
1X22.203.603.00
Dubbele kansBelgië of gelijkspel: 1.36België of Nederland: 1.28Nederland of gelijkspel: 1.61
Draw no Bet1.612.20
Beide teams scorenJa: 1.66Nee: 2.10
Over/Under DoelpuntenMeer dan 2.5: 1.80Minder dan 2.5: 2.00
Bijgewerkt op 02.06.2022

Legale bookmaker bet365 biedt een €100 welkomstbonus aan. Registreer je met de bonus en wed op Nederland!

De eerste wedstrijd tussen België en Nederland vind plaats op 3 juni 2022 in het Koning Boudewijnstadion in België. Aangezien het de eerste wedstrijd is, zullen beide ploegen het toernooi goed willen beginnen met een overwinning. De tweede wedstrijd tussen beide ploegen is ook nog eens de laatste wedstrijd in de poule en vind plaats op 25 september 2022. Dit kan beste eens de wedstrijd zijn die gaat bepalen welk van beide teams naar de finale gaat.

🇧🇪 België wordt vooralsnog als de sterkste ploeg in de poule beschouwd. De poule bestaat verder nog uit 🇳🇱 Nederland, 🇵🇱 Polen en 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales, waarbij Nederland en vooral België de grote favorieten lijken te zijn. Doordat het direct een wedstrijd tussen de twee topfavorieten is én de kwaliteit van beide ploegen dicht bij elkaar ligt, wordt een voorspelling Nederland – België erg lastig. Laten we maar eens beginnen met de quoteringen van een van de grootste bookmakers op de Nederlandse markt, namelijk Bet365. Zij bieden je de volgende quoteringen aan:

 • Winst voor Nederland: 3.00
 • Winst voor België: 2.20

Kijken we naar de quoteringen, dan lijkt ook Bet365 een voordeel te hebben ten opzichte van Nederland. Desondanks liggen de quoteringen niet enorm ver uit elkaar en heeft Nederland het in de laatste wedstrijden enorm goed gedaan. Van de laatste 10 wedstrijden verloor het er namelijk maar één. Dit maakt een voorspelling Nederland vs België alleen maar moeilijker.

Voorspelling Nederland Belgie 2022

Nederland en België hebben de laatste jaren verschillende malen tegenover elkaar gestaan, waarbij het opvalt dat de ploegen de laatste jaren regelmatig gelijk hebben gespeeld. Een voorspelling België Nederland waarbij je inzet op een gelijkspel is daarom helemaal geen verkeerde keuze. Een andere mooie voorspelling is het inzetten op doelpunten van beide ploegen, aangezien ze in de laatste zeven onderlinge duels allebei wisten te scoren.

Het lijkt erop dat Nederland de laatste wedstrijden wat beter in vorm is. Ze wisten vaker te scoren, kregen minder doelpunten tegen én wisten meer wedstrijden te winnen. Toch is deze vorm natuurlijk niet doorslaggevend en lijkt het erop dat beide ploegen veel kans maken op de overwinning. Volgens de bookmakers is de Belgische ploeg namelijk de grote favoriet!

Laten we hieronder eens gaan kijken naar de vorm van beide ploegen, hoe de ploegen in het verleden hebben gepresteerd en verschillende voorspellingen België Nederland die we kunnen aarnaden.

België – Nederland voorspelling 2022

Aangezien ons doel natuurlijk is om je te helpen met het afsluiten van winnende weddenschappen, hebben we hieronder van beide teams statistieken verzamelt. Daarbij moeten we wel vermelden dat België in de laatste tien wedstrijden tegen ploegen als Italië en Frankrijk heeft gespeeld. Dit maakt onderstaand overzicht wat inzichtelijker en geeft je meer informatie voor een België Nederland voorspelling.

Deze statistieken zijn deels afkomstig van het EK van 2021 waar beide teams actief waren. Hiermee moet het een stuk makkelijker zijn om weddenschappen af te sluiten.

StatistiekenNederlandBelgië
Laatste 10 wedstrijden6W – 3G – 1V5W – 2G- 3V
Laatste 10 wedstrijden – doelpunten2722
Laatste 10 wedstrijden – tegendoelpunten913
EK 2021: Gespeelde wedstrijden45
EK 2021: Gescoorde doelpunten 89
EK 2021: Tegendoelpunten43
EK 2021: Gemiddeld % balbezit55.0%53.6%
EK 2021: Aantal gele kaarten 34
EK 2021: Aantal rode kaarten10
EK 2021: Totaal schoten per wedstrijd139.6
EK 2021: Schoten op doel per wedstrijd4.54.2

Hoewel het op basis van deze statistieken lijkt alsof Nederland beter in vorm is, moeten we daarbij wel vermelden dat België in de laatste 10 wedstrijden onder meer speelde tegen Italië (twee keer), Frankrijk en Tsjechië. Hierdoor geeft het een vertekend beeld. Toch komen we op deze wedstrijd later nog terug als we wat beter gaan kijken naar beide teams.

Voorspelling Nederland – België – Historie

Op basis van het verleden lijkt Nederland in het voordeel te zijn. Van de 127 wedstrijden eindigde de wedstrijd maar liefst 55 keer in het voordeel van Nederland, terwijl de wedstrijd 31 keer in een gelijkspel eindigde. In 41 van de 127 gevallen wist België de overwinning over de streep te trekken. Ook het aantal doelpunten is in het voordeel van Nederland, waarbij Nederland in totaal al 280 keer wist te scoren en nog maar 220 doelpunten tegen kreeg.

Toch lijkt België in de laatste ontmoetingen vaker aan het langste eind te trekken. Kijken we namelijk naar de laatste tien ontmoetingen, dan wist Nederland maar twee keer te winnen. Opvallend is dat het de laatste keer wist te winnen tijdens de WK kwalificatiecyclus van 1998. In zes van de laatste tien gevallen eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Ook België wist dus maar twee van de laatste tien wedstrijden te winnen. Zo wisten de ploegen elkaar dus opvallend vaak in evenwicht te houden. Deze informatie kun je gebruiken om een België – Nederland voorspelling te kunnen doen.

DatumToernooiTeamsResultaat
14 december 1996WK 1998 kwalificatieVlag van België België − Nederland Vlag van Nederland0 − 3
6 september 1997WK 1998 kwalificatieVlag van Nederland Nederland − België Vlag van België3 − 1
13 juni 1998WK 1998Vlag van België België − Nederland Vlag van Nederland0 − 0
4 september 1999VriendschappelijkVlag van Nederland Nederland − België Vlag van België5 − 5
29 maart 2000VriendschappelijkVlag van België België − Nederland Vlag van Nederland2 − 2
20 augustus 2003VriendschappelijkVlag van België België − Nederland Vlag van Nederland1 − 1
29 mei 2004VriendschappelijkVlag van Nederland Nederland − België Vlag van België0 − 1
15 augustus 2012VriendschappelijkVlag van België België − Nederland Vlag van Nederland4 − 2
9 november 2016VriendschappelijkVlag van Nederland Nederland − België Vlag van België1 − 1
16 oktober 2018VriendschappelijkVlag van België België − Nederland Vlag van Nederland1 − 1

Wat daarnaast ook nog opvalt is dat de ploegen in de voorgaande zeven duels niet één keer in een officieel duel in actie kwamen. De laatste zeven wedstrijden werden namelijk allemaal in vriendschappelijke vorm afgewerkt. Voor het eerst in lange tijd gaat het dus weer ergens om tussen beide ploegen, wat direct ook een beetje extra spanning met zich meebrengt. Doordat het ook nog eens buurlanden zijn, lijkt het per definitie een speciale strijd te gaan worden.

Voorspelling Nations League 2022

Nederland komt in de A-league uit in de Nations League. Vorig jaar wist Nederland in de groep te winnen, waardoor het haar status in de A-league wist te behouden. Dit jaar komt het uit in Groep 4, evenals België, Polen en Wales. Voor groepswinst in de poule is België momenteel de grote favoriet. De volgende quoteringen worden vooralsnog gegeven door Bet365:

 • 🇧🇪 België: 1.90
 • 🇳🇱 Nederland: 2.25
 • 🇵🇱 Polen: 10.00
 • 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales: 21.00 

Kijken we naar de huidige vorm van beide ploegen, dan lijkt het erop dat Nederland een goede kans maakt om beide wedstrijden tegen België te winnen. Gezien de kwaliteitsverschillen in de ploeg lijken zij ook een deel van de andere poulewedstrijden te gaan winnen. Hierdoor maken zij een grote kans om met de groepswinst er vandoor te gaan en hierdoor verder te gaan naar de volgende ronde.

Aanbevolen weddenschappen voor België – Nederland

Natuurlijk kun je bij de Nederlandse bookmakers inzetten op de wedstrijd en een voorspelling Nederland vs België doen. Er zijn daarbij allerlei verschillende weddenschappen mogelijk. Hieronder hebben we de verschillende weddenschappen opgesomd en doen we een aantal mooie aanbevelingen. We beginnen met het meest lastige weddenschap (met daardoor ook de hoogste quoteringen) en bouwen dit steeds verder af naar de meer eenvoudige weddenschappen met meet risico.

Correcte score voorspelling België – Nederland

We beginnen daarmee direct met de moeilijkste weddenschap, namelijk het voorspellen van de correcte score. Doordat je afhankelijk bent van enorm veel factoren in de wedstrijd, is dit enorm moeilijk. Je krijgt er daarom ook de hoogste quoteringen voor, die we hieronder hebben opgesteld:

Winst BelgiëQuoteringGelijkspelQuoteringWinst NederlandQuotering
1-08.500-012.000-110.00
2-011.001-16.500-215.00
3-021.002-213.000-334.00
4-041.003-341.000-467.00
5-081.004-4201.000-5151.00
6-0251.000-6
2-1 9.001-211.00
3-117.001-323.00
4-141.001-451.00
5-181.001-5126.00
6-1201.001-6451.00
3-226.002-329.00
4-251.002-451.00
5-2101.002-5151.00
6-2351.002-6501.00
4-381.003-481.00
5-3201.003-5251.00
Bijgewerkt op 02.06.2022

Hebben we daarbij een uitslag die we wellicht zouden aanbevelen? Ja, dat is namelijk een uitslag van 1-1. In de afgelopen vijf vriendschappelijke wedstrijden, eindigde de wedstrijd maar liefst driemaal in een 1-1 uitslag!

Wedden met Handicap

Geef je Nederland of België een virtuele voorsprong of achterstand, ook dan kun je de quoteringen beïnvloeden. Dat kan het risico zowel verhogen als verlagen. Hierdoor kun je dus zelf bepalen hoeveel risico je wilt nemen. Laten we hieronder eens gaan kijken naar de mogelijkheden op dat gebied:

Winst BelgiëQuoteringGelijkspelQuoteringWinst NederlandQuotering
-323.00+313.00+31.05
-29.00+26.00+21.20
+11.36-14.50-16.00
+21.09-28.00-213.00
Bijgewerkt op 02.06.2022

1X2 weddenschap

Veruit het meest populaire weddenschap is natuurlijk het 1X2 weddenschap. Hierbij zet je dus in op een overwinning voor België (1), een gelijkspel (X) of een overwinning voor Nederland (2). Kijken we naar de laatste tien wedstrijden van Nederland – België, dan zien we dat het maar liefst zes keer in een gelijkspel eindigde. Hoewel een voorspelling Nederland vs België op dit moment moeilijk is, is het wel een statistiek uit het verleden die invloed kan hebben op je inzet.

Hier hebben we de quoteringen voor een 1X2 weddenschap bij Bet365 voor je:

 • Winst België: 2.20
 • Gelijkspel: 3.60
 • Winst Nederland: 3.00

Draw no Bet

Een Draw no Bet lijkt bij de wedstrijd tussen Nederland en België een mooie oplossing te bieden. Aangezien de laatste wedstrijden vrijwel allemaal in een gelijkspel eindigde tussen beide ploegen, krijg je mooi je inzet terug als het zover komt. De quoteringen voor dit weddenschap luiden als volgt:

 • Winst België: 1.61
 • Winst Nederland: 2.20

Dubbele kans

Wil je nog meer zekerheid, dan biedt een dubbele kans weddenschap uitkomst. Je hebt in dat geval maar liefst 66% kans om de weddenschap winnend af te sluiten. Je krijgt bij Bet365 de volgende quoteringen:

 • Winst België of gelijkspel: 1.36
 • Winst Nederland of gelijkspel: 1.61
 • België of Nederland: 1.28

Beide teams scoren

En een laatste aanbevolen weddenschap is de weddenschap waarbij je inzet of beide teams gaan scoren. Kijken we naar de laatste drie wedstrijden, dan werd er telkens door beide teams gescoord. De laatste tien wedstrijden vormen een basis België – Nederland voorspelling te kunnen doen. In deze wedstrijden wisten beide teams in zeven wedstrijden te scoren. Het lijkt daarom zeker de moeite waard om dit op te nemen in een Nederland – België voorspelling 2022. Je krijgt de volgende quoteringen hiervoor:

 • Ja, beide teams scoren: 1.66
 • Nee, niet beide teams scoren: 2.10

Wedden op Nederland vs België 2022

Het is in Nederland mogelijk om bij verschillende online bookmakers weddenschappen af te sluiten op de wedstrijd Nederland – België. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende bookmakers, waaronder Bet365, BetCity en Circus. Zij hebben eigenlijk grotendeels allemaal dezelfde weddenschappen beschikbaar. Laten we eens gaan kijken naar het belangrijkste aanbod aan weddenschappen bij deze bookmakers:

bet365 4.90/5 Bet365 bonus code

tot €100
 • Breed aanbod aan sportweddenschappen, waaronder ook wedden op tennis.
 • Weddenschappen op winnaars, aantal sets en inzetten met handicap.
 • Ver van tevoren mogelijk om weddenschappen op wedstrijden af te sluiten.
 • Veel verschillende type weddenschappen beschikbaar.
BetCity 4.86/5 BetCity bonus code

tot €50
 • Weddenschappen met Odds Boost voor tijdelijk verhoogde quoteringen.
 • Breed aanbod aan tenniswedstrijden.
 • Uitstekende bonus die je ook kunt inzetten voor wedden op tennis.
Circus 4.85/5 Circus Promotiecode
Welkomstbonus
€250
 • Weddenschappen op winnaars.
 • Hoge quoteringen op Roland Garros.
 • Mooie welkomstbonus om gebruik van te maken.

Waar kan ik op inzetten?

Naast de weddenschappen hierboven die je op de wedstrijden zelf kunt plaatsen, zijn er ook mogelijkheden om op het toernooi zelf in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op de winnaar van het toernooi, de winnaar van de groep of de winnaar per League. Hierdoor zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos en zijn er enorm veel verschillende weddenschappen beschikbaar.

Bet365BetCityCircus
Inzetten op de groepswinnaarInzetten op wedstrijdenInzetten op individuele wedstrijden
Inzetten op individuele groepswedstrijden
Inzetten op winnaar in het toernooi
Resultaat na eerste 10 minuten

Maak gebruik van promoties

Om het meeste uit een voorspelling Nederland – België te halen, dan kun je gebruik maken van de verschillende promoties die worden aangeboden door de Nederlandse bookmakers. Vooral als we kijken naar BetCity als bookmaker, dan zien we dat zij regelmatig verhoogde quoteringen aanbieden voor nieuwe en bestaande spelers. Naast de verhoogde quoteringen, zijn er ook aanbieders die bijvoorbeeld een gratis weddenschap aanbieden als er een bedrag wordt ingezet op een wedstrijd.

Het is daarom belangrijk om je ogen goed open te houden, aangezien BetCity natuurlijk niet de enige is die deze promoties regelmatig aanbieden. We adviseren daarom om dit een aantal dagen vóór de wedstrijden goed in de gaten te houden.

Recent matches of the Dutch football team

Een belangrijke factor bij het doen van een voorspelling Nederland – België is natuurlijk de vorm van de laatste wedstrijden. Gedurende de afgelopen maanden hebben beide ploegen verschillende wedstrijden gespeeld, waaronder bijvoorbeeld die voor kwalificatie voor het WK in Qatar. Hier gaan we kijken naar de resultaten van deze wedstrijden, de tegenstanders destijds en de statistieken tijdens deze wedstrijden.

Recente wedstrijden van Nederland

De recente wedstrijden van de Nederlandse ploeg geeft een goede indicatie van de vorm waarin de ploeg verkeerd. We hebben daarbij een drietal elementen opgepakt, te weten de wedstrijden in de laatste twee jaar, de wedstrijden in de WK kwalificatiereeks en het afgelopen Europees kampioenschap.

Nederland: Wedstrijden 2022/2021

Laten we verder gaan met de meest recente wedstrijden van Nederland. Dit waren de vriendschappelijke interlands tegens Denemarken en Duitsland. Waar Denemarken met 4-2 werd verslagen, wist Nederland tegen Duitsland niet verder te komen dan een gelijkspel. Dit zijn vooralsnog ook de enige wedstrijden in dit kalenderjaar geweest voor de Nederlandse ploeg. Daarbij is vooral de vorm opvallend die zij de laatste wedstrijden door hebben weten te trekken.

Van de laatste tien wedstrijden, wist Nederland er 6 te winnen en speelde het 3 keer gelijk. Dat wil ook direct zeggen dat de ploeg maar één wedstrijd verloor en dat was de wedstrijd in de achtste finale tegen Tsjechië. Nederland lijkt dus te kunnen steunen op een goede vorm van de laatste wedstrijden, zowel in 2022 als in 2021.

Nederland heeft laten zien een enorm productieve voorhoede te hebben. De ploeg wist in de laatste 10 wedstrijden namelijk 27 keer te scoren, waarbij vooral de wedstrijden tegen Turkije (6-1 winst), Gibraltar (4-0 winst) en Montenegro (eveneens 4-0) winst er in positieve zin tussenuit steken. Waar België 13 doelpunten tegen kreeg, moest Nederland negen keer de bal uit het net vissen.

Vergelijken we dit met de statistieken van België in de laatste 10 wedstrijden, waar we later nog op terugkomen, dan zien we dat Nederland niet alleen meer scoort, maar ook minder doelpunten tegen krijgt. Ook het aantal overwinning is momenteel in het voordeel van Nederland, hoewel we hierbij wel de tegenstand mee moeten nemen die België in de laatste wedstrijden heeft gehad.

Recente wedstrijden van België

Ook de Belgische ploeg heeft de afgelopen tijd natuurlijk niet stilgezeten. Daarom gaan we ook bij deze ploeg kijken hoe zij de afgelopen wedstrijden hebben gepresteerd. Wat daarbij vooral opvalt is dat de ploeg sterkere tegenstanders heeft gehad dan Nederland in de afgelopen wedstrijden. Laten we daar ook maar direct mee beginnen.

België: Wedstrijden 2021/2022

In de laatste tien wedstrijden van dit jaar én het afgelopen jaar, stond België namelijk tegenover grootmachten als Italië en Frankrijk. Dit is direct ook een belangrijke reden dat we een slag om de arm moeten houden. Hoewel het de drie wedstrijden tegen deze grootmachten verloor, wist het de rest van de wedstrijden wél winnend of met een gelijkspel af te sluiten. In totaal verloor het drie wedstrijden, won het er vijf en moest het twee keer genoegen nemen met een gelijkspel.

Hieruit vallen direct een aantal dingen op. Allereerst wist België in de kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië wél een overwinning te behalen. Hoewel deze wedstrijd al meer dan een half jaar geleden is, werd Tsjechië met 3-0 verslagen. Daarnaast speelde België een van haar WK kwalificatiewedstrijden ook al tegen Wales, een land dat zij in de Nations League wederom tegen gaan komen. Destijds werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

In de afgelopen tien wedstrijden wist de Belgische ploeg maar liefst 22 keer te scoren, maar kreeg het ook 13 doelpunten tegen. Vergelijken we dit met Nederland, dan zien we dat de Nederlandse ploeg vaker wist te scoren én minder doelpunten tegen kreeg. Belangrijk is daarbij wel om wederom te benadrukken dat de tegenstanders van België van hoger niveau waren. Kijken we echter naar de laatste wedstrijden, dan wist België alleen te winnen van Burkina Faso en Estland.

Al met al gaat het dus een lastige wedstrijd worden om een goede voorspelling Nederland België te kunnen doen. De ploegen zijn beide goed in vorm, hebben laten zien over een sterke defensie en aanval te beschikken en willen er alles aan doen om groepswinst in de voetbal Nations League 2022 veilig te stellen. Dit maakt een België vs Nederland voorspelling ook zo lastig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.