Roland Garros voorspellingen

Roland Garros (French Open) voorspellingen

Het grootste Franse tennistoernooi en tevens een van de vijf grote toernooien in de wereld, Roland Garros, gaat op 22 mei weer van start. Het toernooi wordt natuurlijk gespeeld in de Franse hoofdstad Parijs en vind dit jaar al voor de 126e keer plaats. Het is daarmee een van de meest prestigieuze en meest historische tennistoernooien ter wereld. Naast dat je dit toernooi op televisie kunt kijken, kun je ook de Live Stream bij bookmakers gebruiken.

In deze Roland Garros voorspellingen 2022 gaan we kijken naar verschillende kanshebbers op de overwinning, maar ook naar een aantal weddenschappen die we aan zouden raden. Kortom, na het lezen van deze voorspelling weet je alles over Roland Garros en welke weddenschappen interessant zijn!

Legale bookmaker bet365 biedt een €100 welkomstbonus aan. Registreer je met de bonus en wed op Roland Garros!

Roland Garros 2022 voorspellingen

Er lijken in deze wereld maar weinig zekerheden te zijn. Een van deze zekerheden is dat Rafael Nadal tot de grote favorieten behoort als het gaat om Roland Garros. Kijken we namelijk naar de afgelopen jaren, dan zien we dat Rafael Nadal enorm vaak heeft weten te winnen. Sinds 2005 wist Rafael Nadal maar liefst 13 keer de titel op zijn naam te schrijven. Ook dit jaar lijkt hij bij de mannen dus tot de grote favorieten te behoren.

Bij de vrouwen daarentegen lijkt het eerder een zekerheid te zijn dat er weer een nieuwe speelster met de overwinning vandoor gaat. De afgelopen jaren hebben we namelijk regelmatig nieuwe namen gezien die de beste waren op het Franse gravel. In de afgelopen acht jaar ging er telkens weer een nieuwe winnaar met de beker vandoor. Hier lijkt het dus een stuk moeilijker om een winnaar te voorspellen.

Top 3 Favorieten Roland Garros 2022 – Dames

 1. Iga ŚwiątekGok bij Bet365 met quotering 1.90
 2. Simona HalepGok bij Bet365 met quotering 9.00
 3. Paula BadosaGok bij Bet365 met quotering 15.00

Hoewel er genoeg variabelen zijn die de uitslag van het toernooi kunnen beïnvloeden, is het een zekerheid dat er weer een aantal enorm spannende en mooie wedstrijden aan gaan komen. Roland Garros 2022 gaat hoe dan ook weer een mooi toernooi worden.

Nadal vs. Djokovic Roland Garros Voorspelling 2022

Zoals we hierboven hebben gezien, kunnen we Novak Djokovic en Rafael Nadal als de twee grote favorieten aanmerken. Een echte Roland Garros voorspelling is echter moeilijk te doen. Waar Nadal kan teren op zijn uitstekende statistieken van dit jaar en het feit dat hij het toernooi al 13 keer eerder wist te winnen, lijkt Novak Djokovic beter uitgerust te zijn voor het toernooi en heeft hij vaker van Nadal gewonnen dan dat hij van de Spanjaard verloren heeft.

Komen ze beide juist aan verschillende kanten van het schema terecht, dan is de kans aanwezig dat ze elkaar in de finale tegenkomen. Toch moeten beide mannen eerst zes zware rondes overleven om uiteindelijk in de finale te komen. Ook deze voorgaande wedstrijden spelen dan een belangrijke rol. Het maakt namelijk een groot verschil of je als speler zes wedstrijden tot het uiterste moet gaan en meerdere uren op de baan staat of dat je juist na drie sets klaar bent en je kunt gaan voorbereiden op de volgende ronde.

Met al deze variabelen in het achterhoofd is het dus moeilijk om goede Roland Garros voorspellingen te doen. Wat in ieder geval wel al vast staat is dat we weer verschillende partijen van wereldniveau gaan zien. En mochten beide spelers uiteindelijk in de finale komen, dan weten we in ieder geval zeker dat het een mooie partij gaat worden.

Quoteringen voor de French Open favorieten 2022

Roland Garros 2022 quoteringen

Het is bij verschillende Nederlandse bookmakers mogelijk om te wedden op Roland Garros. Hieronder hebben we daarom bij zowel de mannen als bij de vrouwen de belangrijkste quoteringen op een rij gezet. Daarbij hebben we gekeken naar de drie beste bookmakers in Nederland, te weten Bet365, Circus en BetCity.

De quoteringen van deze bookmakers laten zien welke kans zijn een speler of speelster toedichten om uiteindelijk het toernooi te gaan winnen. Dit doen zij op basis van de kennis die zij van de sport hebben, maar natuurlijk ook van allerlei verschillende analyses, historische prestaties op het toernooi en de vorm van de laatste maanden. Laten we hieronder eens kijken naar de Roland Garros (French Open) favorieten bij zowel de mannen als vrouwen.

Roland Garros Favorieten Mannen

SpelerQuotering Bet365Quotering Circus
🇷🇸 Novak Djokovic3.002.60
🇪🇸 Carlos Alcaraz3.202.90
🇬🇷 Stefanos Tsitsipas5.003.50
🇪🇸 Rafael Nadal5.007.00
🇩🇪 Alexander Zverev23.0016.00
🇳🇴 Casper Ruud23.0025.00
🇮🇹 Jannik Sinner26.0028.00
🇷🇺 Andrey Rublev34.0030.00
🇷🇺 Daniil Medvedev34.0040.00
🇷🇸 Miomir Kecmanović51.0070.00
Wed bij Bet365Wed bij Circus
Bijgewerkt op 23.05.2022

Bij de mannen zien we dat Rafael Nadal de grote favoriet is om er met de overwinning vandoor te gaan. Dat is natuurlijk ook niet vreemd, aangezien de Spanjaard al dertien keer dit toernooi op zijn naam wist te schrijven. Toch wist ook Novak Djokovic het toernooi al tweemaal te winnen én wist hij het toernooi vorig jaar op zijn naam te schrijven. Als gevaarlijke outsider is dan nog Carlos Alcaraz aan te merken. Deze 18-jarige Spanjaard doet het de laatste maanden zeer goed en lijkt daarom een gevaarlijke outsider te zijn.

Aangeraden weddenschappen

Er zijn een Roland Garros voorspellingen die mogelijkheden bieden om mooie winsten te behalen. Ondanks dat Medvedev bijvoorbeeld op een 2e plek op de wereldranglijst staat, krijg je bij Bet365 een quotering van 21.00 als hij het toernooi op zijn naam weet te schrijven. Dit maakt hem tevens een gevaarlijke outsider. Ook voor Sverev (15.00) en Tsitsipas (6.50) krijg je mooie quoteringen, ondanks dat zij hoog op de wereldranglijst staan.

Roland Garros Favorieten Vrouwen

Bij de vrouwen lijken er twee grote topfavorieten te zijn, namelijk Iga Świątek en Simona Halep. Vervolgens zijn er verschillende vrouwen die vrijwel evenveel kans maken op de overwinning. Het verschil tussen de topspeelsters en de andere speelsters is daarmee een stuk groter dan bij de mannen. Iga Świątek is echter de grote favoriet en komt daarom ook bovenaan te staan in de French Open 2022 voorspellingen.

Roland Garros Favorieten 2022

Ook dit jaar zijn er weer een aantal grote French Open 2022 favorieten, zowel bij de mannen als de vrouwen. Hieronder hebben we de grootste favorieten op een rij gezet. Laten we beginnen met de favorieten bij de mannen.

Roland Garros Favorieten Mannen

Bij de mannen zien we een viertal grote favorieten, te weten Rafael Nadal, Novak Djokovic, Carlos Alcaraz en Stefanos Tsitsipas. Zij krijgen niet alleen de hoogste quoteringen van de bookmakers, maar hebben de laatste jaren ook laten zien geweldige tennissers te zijn. Zo wisten Novak Djokovic en Stefanos Tsitsipas vorig jaar nog de finale van het toernooi te bereiken, waarbij Djokovic er uiteindelijk met de overwinning vandoor ging.

Overwinningen in 20227
Verliezen in 20223
Effectiviteit70%
Punten WTA8400
WTA Ranking#1
Novak Djokovic

Carlos Alcaraz is een nieuwe jonge tennisser die de laatste maanden heeft laten zien enorm goed in vorm te zijn. Ondanks dat hij op de grote Grand Slam toernooien nog geen grote resultaten wist te behalen, lijkt hij op het Franse gravel wél tot een van de grote favorieten te behoren. Waar hij bij Bet365 bijvoorbeeld als derde genoteerd staat, staat de Spanjaard bij BetCity zelfs als tweede genoteerd. Dit maakt hem een van de grote favorieten.

Overwinningen in 202224
Verliezen in 20223
Effectiviteit89%
Punten WTA3818
WTA Ranking#9
Carlos Alcaraz

Natuurlijk is er ook nog de topfavoriet Rafael Nadal. De Spanjaard wist Roland Garros al 13 keer op zijn naam te schrijven en is daarmee de grote favoriet. Daarnaast is gravel over het algemeen ook de favoriete ondergrond van Nadal. Met zijn krachtige linkshandige forehand heeft hij al veelvuldig zijn tegenstanders verrast. Volgens de bookmakers is Rafael Nadal in ieder geval een van de grote Roland Garros favorieten.

Overwinningen in 202222
Verliezen in 20221
Effectiviteit96%
Punten WTA6435
WTA Ranking#4
Rafael Nadal

Roland Garros Favorieten Vrouwen

Ook bij de vrouwen hebben we een aantal favorieten die we kunnen aanwijzen. Daar zien we wel dat er maar twee dames zijn die er volgens de bookmakers met kop en schouders bovenuit steken. Dit zijn Simona Halep en Iga Świątek.

French Open: Iga Świątek

Iga Świątek is nog een jonge tennisser van slechts 20 jaar oud. Zij gaat tijdens het toernooi op 31 mei de leeftijd van 21 jaar bereiken. Toch heeft zij al verschillende titels weten te verzamelen in haar carrière, waarvan Roland Garros in 2020 de grootste titel is. Ook hier hebben we te maken met een rechtshandige tennisster.

Overwinningen in 202232
Verliezen in 20223
Effectiviteit91,43%
Punten WTA7181
WTA Ranking#1
Iga Świątek

Świątek heeft dit jaar laten zien in grootse vorm te verkeren. De Poolse tennisster stond dit jaar in 35 wedstrijden op de baan, waarbij we er maar liefst 32 winnend wist af te sluiten. Een van deze wedstrijden speelde ze tegen Simona Halep, maar ook Sabalenka, Osaka, Kvitova en Sakkari wist ze dit jaar al te verslaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij bij de vrouwen tot de Roland Garros favorieten behoort.

French Open: Simona Halep

Simona Halep is een rechtshandige tennissters uit Roemenië. Met een leeftijd van 30 jaar heeft zij in de voorgaande jaren al een schat aan ervaring op kunnen doen. Ze wisten in haar carrière al verschillende toernooien op haar naam weten te schrijven, waaronder bijvoorbeeld Roland Garros in 2018 en Wimbledon in 2019. Kijken we naar het afgelopen jaar, dan heeft zij al 19 wedstrijden gespeeld, waarin ze er maar vier verloor.

Overwinningen in 202218
Verliezen in 20225
Effectiviteit78,26%
Punten WTA1972
WTA Ranking#21
Simona Halep

Zo won ze onder meer de Melbourne Summer Set, maar verloor ze bijvoorbeeld in de halve finale van de BNP Paribas Open nog van Iga Świątek in twee sets. In het verleden heeft ze al laten zien goed uit de verf te komen om gravel, waardoor ze ook tot een van de Roland Garros favorieten bij de vrouwen behoort.

Roland Garros (French Open) Deelnemers

Elk jaar weer doen er maar liefst 128 deelnemers mee aan het toernooi in het enkelspel, terwijl er aan het dubbelspel 64 deelnemers meedoen. Hoewel dit natuurlijk allemaal kanshebbers zijn voor de overwinning, zullen er altijd kanshebbers en favorieten onderscheiden worden. Zoals we hierboven gezien hebben, zijn er al een aantal favorieten gedefinieerd.

Toch zijn er ook nog een aantal gevaarlijke outsiders die je in het oog moet houden. Hoewel deze wat minder kans maken dan de favorieten, kan het zeker een gokje waard zijn door de hogere quoteringen. Op de website van Roland Garros vind je meer informatie over de spelers die meedoen aan het toernooi, zowel wij de mannen en de vrouwen.

Wereldwijde Ranking mannen – ATP

Afgaande op de ranking bij de mannen zien we een aantal interessante dingen. Hoewel Rafael Nadal bij de mannen tot een van de grote favorieten behoort, staat hij momenteel niet in de top-3 als het aankomt op de wereldwijde ranking. Dit komt natuurlijk ook omdat de Spanjaard de afgelopen jaren veelvuldig geblesseerd is geweest.

Hieronder hebben we de top-10 van de wereldwijde ranking in 2022 voor je opgesteld:

RankingNaamAantal punten
1.Novak Djokovic8660
2.Daniil Medvedev7980
3.Alexander Zverev7075
4.Stefanos Tsitsipas5965
5.Rafael Nadal5525
6.Carlos Alcaraz4648
7.Andrey Rublev3945
8.Casper Ruud3940
9.Felix Auger-Aliassime3820
10.Matteo Berrettini3805
Bijgewerkt op 23.05.2022

Wereldwijde Ranking vrouwen – WTA

Ook bij de vrouwen hebben we de wereldwijde ranking er even bij gepakt. Daar zien we dat Iga Świątek momenteel op een eerste plaats staat. Wat hier enorm opvalt is dat de nummer 2 in de Roland Garros voorspellingen Simona Halep niet eens in de top-10 bij de vrouwen staat. Zij staat namelijk op een 21e plek op de wereldranglijst.

RankingNaamAantal punten
1.Iga Świątek7061
2.Barbora Krejcikova4911
3.Maria Sakkari4726
4.Paula Badosa4545
5.Anett Kontaveit4446
6.Ons Jabeur4380
7.Aryna Sabalenka3966
8.Karolina Pliskova3678
9.Danielle Collins3315
10.Garbine Muguruza3060
Bijgewerkt op 23.05.2022

Aanbevolen weddenschappen voor Roland Garros 2022

Om als online gokker met net wat meer spanning naar een wedstrijd te kijken, hebben we verschillende weddenschappen die we zouden aanraden. Daarbij beginnen we natuurlijk met het inzetten op de winnaar van een wedstrijd. Dit is niet alleen het meest gebruikte type weddenschap, maar ook het meest geschikte weddenschap voor beginners.

Het inzetten op de winnaar kun je zowel als pre-match weddenschap, maar ook als Live weddenschap gebruiken. Bij een Live weddenschap heb je het voordeel dat je veel beter kunt inspelen op de ontwikkelingen in een wedstrijd. De quoteringen passen zich wel op deze ontwikkelingen aan, dus er is een kans dat de quoteringen lager of juist hoger uitvallen. Dit type weddenschap kan eigenlijk door elke gokker worden afgesloten, waarbij er een stuk minder ervaring nodig is.

Wil je toch meer kennis vergaren over het wedden op tennis, dan hebben we in onze tennis wedgids een aantal tips die je kunt gebruiken om de kans op winst te vergroten. Hierin vind je niet allen tips over tennis, maar ook bij welke Nederlandse bookmakers je het beste weddenschappen op tennis en allerlei andere sporten kunt afsluiten.

Naast het inzetten op de winnaar, kun je natuurlijk ook nog inzetten op andere weddenschappen. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op:

 • De winnaar met handicap
 • Over/Under weddenschappen op het aantal games
 • Correcte score weddenschappen
 • Het aantal sets dat een speler wint

Afhankelijk van de Nederlandse bookmaker waar je voor kiest, kunnen er ook nog andere weddenschappen worden aangeboden. Houdt daarbij goed in de gaten dat het risico, en dus ook de quotering, per weddenschap én per bookmaker sterk kan verschillen.

De beste bookmakers voor Roland Garros 2022

In Nederland zijn er verschillende goede bookmakers waar je weddenschappen op Roland Garros af kunt sluiten. Toch hebben we een drietal bookmakers die we zouden aanraden, elk omdat ze specifieke kwaliteiten of voordelen hebben ten opzichte van andere bookmakers.

bet365 4.90/5 Bet365 bonus code

tot €100
 • voordelen Breed aanbod aan sportweddenschappen, waaronder ook wedden op tennis.
 • voordelen Weddenschappen op winnaars, aantal sets en inzetten met handicap.
 • voordelen Ver van tevoren mogelijk om weddenschappen op wedstrijden af te sluiten.
 • voordelen Veel verschillende type weddenschappen beschikbaar.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Laten we beginnen met Bet365, een wereldwijd bekende bookmaker met een zeer ruim aanbod aan kansspelen. Zij hebben enorm veel ervaring op de internationale kansspelmarkt weten te vergaren in de laatste jaren en combineren dit met uitstekende quoteringen. Daarnaast hebben zij enorm veel verschillende sporten waar je op kunt wedden en hebben zij een mooie welkomstbonus waar je van kunt profiteren.

Ook BetCity is een bekende aanbieder in Nederland, hoewel zij niet kunnen teren op een lang verleden. Het is een nieuwe aanbieder die door middel van ex-sporters en bekende Nederlanders probeert voet aan de grond te krijgen op de Nederlandse markt. Kijken we naar de quoteringen van BetCity, dan zijn deze in vergelijking met Bet365 redelijk wat hoger. Dit geldt niet alleen voor de topfavorieten Rafael Nadal en Novak Djokovic, maar ook voor verschillende outsiders. Dit biedt natuurlijk ook mooie kansen!

Een laatste goede aanbieder in Nederland is Circus. Hoewel zij prima quoteringen aanbieden voor zowel outsiders als de Roland Garros 2022 favorieten, zien we wel dat zij het navigeren op een mobiele telefoon vrij ingewikkeld hebben gemaakt. Ondanks dat kunnen zij teren op veel ervaring op de Belgische kansspelmarkt. We zien dat ook zij een prima aanbod hebben, maar dat zij vooral op het gebied van lay-out en gebruiksvriendelijkheid wat tekort doen voor bovengenoemde aanbieders. Op het gebied van Roland Garros 2022 voorspellingen kun je nu alleen nog maar kiezen voor het voorspellen van de winnaar.

Nadal vs Djokovic: Vergelijking beste spelers

We hebben het al meerdere malen gezien, maar Nadal en Djokovic behoren tot de grote Roland Garros favorieten en worden door de bookmakers ook aangemerkt als de grootste kanshebbers op de overwinning. Toch zijn het twee totaal verschillende spelers. Laten we hieronder eens gaan kijken naar de kenmerken twee van ’s werelds beste tennissers, een vergelijking tussen beide en tot slot of we op basis daarvan een goede Roland Garros 2022 voorspelling kunnen doen.

Rafael Nadal vs. Novak Djokovic: In-game statistieken

Kijken we naar de in-game statistieken van beide spelers, dan zien we een aantal opvallende punten. Hieronder hebben we allereerst een lijstje met leuke statistieken voor je opgesteld:

SpelerRafael NadalNovak Djokovic
Aces38286374
Dubbele fouten20372656
1e Service68%65%
1e Service punten gewonnen72%74%
2e Service punten gewonnen57%55%
Break Points tegen62395954
Break Points overleefd67%65%
Service Games gespeeld14.61514.423
Service Games gewonnen86%86%
Totaal service punten gewonnen67%67%
Roland Garros voorspellingen – Vergelijking Nadal vs. Djokovic Services

Wat opvalt is dat, hoewel Rafael Nadal bekend staat om de kracht in zijn slagen, Novak Djokovic over het algemeen meer aces slaat. Dit kan natuurlijk met precisie te maken hebben, maar ook kracht en de manier van serveren speelt hierin een belangrijk rol. Waar Rafael Nadal bij het serveren veel gebruik maakt van effect aan de ballen, kiest Djokovic juiste voor een strakke service.

Bij de tweede service zien we juist dat Rafael Nadal veel meer zekerheid inbouwt. Hoewel de Spanjaard meer wedstrijden heeft gespeeld, zien we dat hij juist minder fouten maakt bij zijn tweede service. Ondanks deze zekerheid, wint Nadal meer punten bij zijn tweede én eerste service.

Rafael Nadal

Rafael Nadal, dé grote Roland Garros 2022 favoriet, staat natuurlijk bekend vanwege zijn linkshandige forehand. Hoewel de Spanjaard inmiddels al 35 jaar oud is, heeft hij laten zien nog in zeer goede conditie te zijn. Met zijn reeds 13 titels op het Franse gravel is hij de grote favoriet om er ook dit jaar met de overwinning vandoor te gaan. Laten we eens gaan kijken naar de statistieken van Rafael Nadal.

Rafael Nadal: Aantal titels

In zijn complete carrière wist Rafael Nadal maar liefst 91 titels in de wacht te slepen op allerlei grote en kleine toernooien. Met maar liefst 13 overwinning op Roland Garros is hij natuurlijk de all-time recordhouder op dit vlak. Het jaar 2008 was voor de Spanjaard niet het meest productieve jaar, maar wel het jaar waar hij de belangrijkste prijzen wist te pakken. In dat jaar pakte hij de overwinning op Wimbledon, de Olympische Spelen en Rolland Garros.

Ook in 2010 liet hij zien op verschillende toernooien de beste van de wereld te zijn. DEstijd pakte hij op de US Open, Wimbledon en Roland Garros de eindoverwinning. Hij is daarnaast een van de weinig spelers die elke Grand Slam al minimaal twee keer wist te winnen. Hiermee schaarde hij zich de afgelopen jaren in een zeer illuster rijtje, waar trouwens ook Novak Djokovic tot behoort.

Naast de titels bij de grote Grand Slam toernooien, wist hij ook al allerlei ATP Masters en kleinere toernooien op zijn naam te schrijven. Waar hij 2022 nog begon met 88 titels, heeft hij ze dit jaar al weten op te voeren naar 91, waarvan de Australian Open natuurlijk de grootste en belangrijkste naam. Als Roland Garros 2022 favoriet hoopt hij daar natuurlijk ook de French Open aan toe te voegen.

Rafael Nadal: Blessures

Kijken we naar het aantal blessures van beide spelers, dan zien we dat vooral Nadal de laatste jaren last heeft gehad van een aantal slepende blessures. Vorig jaar nog zag hij een groot deel van 2021 in rook opgaan vanwege een voetblessure waar hij al sinds 2005 mee kampt. Met deze beslissing hoopte hij een goede keuze te maken en de komende jaren weer blessurevrij te kunnen tennissen.

Kijkende naar het aantal wedstrijden dat hij dit jaar al getennist heeft, leek het lange tijd de goede kant op te gaan. Toch zorgde een breuk in zijn rib ervoor dat hij in maart weer 6 weken moest toekijken. Hierdoor is de voorbereiding op Roland Garros verre van ideaal. Desondanks behoort hij nog steeds tot de Roland Garros 2022 favorieten!

De blessures van de Spanjaard lijken een direct gevolg te zijn van de agressieve speelstijl. De Spanjaard vergde de afgelopen jaren het uiterste van zijn lichaam en lijkt mede door het hoge aantal trainingsuren meer rust nodig te hebben dan voorheen. Het is maar de vraag of dit consequenties gaat hebben voor het toernooi.

Novak Djokovic

Novak Djokovic is een Serviër die op de eerste dag van Roland Garros 2022 alweer 35 jaar wordt. Hij is momenteel de speler die de meeste weken op nummer 1 van de wereld heeft gestaan, namelijk al 367 weken. Daarmee laat hij een aantal grootheden, waaronder bijvoorbeeld Roger Federer en Rafael Nadal achter zich. Ook sloot hij de meeste jaren als nummer 1 van de wereld af. Maar liefst zeven jaar wist hij al de meeste punten te verzamelen op de wereldranglijst.

De Serviër slaat zijn forehands met rechts, terwijl hij zijn backhand dubbelhandig slaat. Met een lengte van 188 centimeter heeft hij een klein voordeel ten opzichte van Rafael Nadal, maar met een gewicht van 77 kilogram is hij dan wel weer een stuk lichter. Laten we hier eens gaan kijken naar de statistieken van de afgelopen jaren.

Novak Djokovic: Aantal titels

Hij is naast Nadal een van de vier mannen die alle vier de Grand Slams meer dan eens heeft weten te winnen. Hiermee heeft hij zich in een illuster rijtje geschaard. Toch zijn er een aantal andere statistieken die boekdelen spreken. Hij is namelijk de enige speler die alle negen de ATP Masters 1000 toernooien heeft weten te winnen, waarbij hij in totaal 37 titels op deze toernooien heeft weten te behalen. Op het moment van schrijven heeft Djokovic in totaal maar liefst 86 titels in de wacht weten te slepen.

Opvallend is dat hij tegen andere toppers als Nadal en Federer allebei een positieve balans heeft. Bij Federer is de balans 27 winstpartijen tegen 23 verliespartijen. Zoals we al hebben benoemd, wist Djokovic al 30 keer van Nadal te winnen, terwijl hij pas 28 wedstrijden van de Spanjaard verloor. Djokovic is tevens de tennisser met de langste winstreeks, namelijk 43 wedstrijden in allerlei verschillende toernooien.

Hij wist deze statistiek ook door te trekken op de ATP Masters 1000, waar hij maar liefst 31 wedstrijden ongeslagen bleef. Ook bij verschillende Grand Slam in 2015 en 2016 bleef hij maar liefst 30 wedstrijden ongeslagen. In deze jaren leverde hem dat onder meer Wimbledon, de US Open, Australian Open en nogmaals de US Open op. Ook bij de ATP Masters wist hij verschillende toernooien op zijn naam te schrijven, waaronder die in:

 • ATP Masters 1000 Indian Wells
 • ATP Masters 1000 Miami
 • ATP Masters 1000 Rome
 • ATP Masters 1000 Parijs
 • ATP Masters 1000 Monte Carlo

Novak Djokovic: Blessures

Ook Djokovic heeft de laatste jaren verschillende keren gekampt met blessures. Zo hield een buikblessure de Serviër voor lange tijd aan de kant en tenniste hij vorig jaar nog met een blessure de Australian Open. Uiteindelijk lijkt het er echter op dat de blessures bij de Serviër een stuk minder ernstig zijn dan bij Nadal bijvoorbeeld. Door extreem goed voor zijn lichaam te zorgen heeft Djokovic de bovenstaande statistieken bij elkaar kunnen tennissen.

Rafael Nadal vs. Novak Djokovic: Tennisstijl

Naast het verschil in de activiteit en vorm van beide tennissers, is er ook een duidelijk verschil in tennisstijl dat we kunnen aanmerken. Allereerst is Djokovic natuurlijk een rechtshandige tennisser, terwijl Nadal linkshandig is. Daarbij zien we ook een enorm verschil in tennisstijlen. Waar Rafael Nadal veel ballen met zogenaamd top-spin en kracht over het net slaat, is Djokovic meer een man die kracht weet te combineren met souplesse.

Dat Nadal veel kracht gebruikt, zien we ook in zijn lichamelijke conditie. De Spanjaard is met een lengte van 185 centimeter een aantal centimeter kleiner dan de Serviër, maar is met 85 kilogram wel 8 kilo zwaarder. Dit zie je ook direct als je beide mannen langs elkaar zet. De meerderheid aan spiermassa weet Nadal ook om te zetten in kracht op de baan, terwijl Djokovic met zijn lenigheid en lengte het sterke punt heeft dat hij de meest onmogelijke ballen weet te behalen.

Regels bij tennis – Roland Garros

In totaal wordt de wedstrijd gespeeld in twee, drie, vier of vijf sets. Dit is afhankelijk van de discipline en het spelverloop. Kijken we namelijk naar de mannen, dan zien we dat er 3 sets nodig zijn om een wedstrijd te winnen. Een wedstrijd kan bij de mannen dus drie, vier of vijf sets duren. Kijken we echter naar de vrouwen, dan zien we dat de vrouwen 2 sets moeten behalen. Dit betekent dat een wedstrijd daar maar 2 of 3 sets duurt.

Een set in een wedstrijd bestaat normaal gesproken uit 6 games. Er moet echter sprake zijn van twee games verschil. Staat het dus 6-5, dan wordt er nog een game gespeeld. Staat het vervolgens 6-6, dan wordt er een tiebreak gespeeld, die normaal gesproken tot de zeven punten gaat. Ook in dit geval moet er sprake zijn van twee punten verschil.

Zoals gezegd bestaat een set dus uit verschillende games. Een game behaal je door vier achtereenvolgende punten te behalen. De puntentelling gaat als volgt:

 • 15 – 0 
 • 30 – 0 
 • 40 – 0 
 • Setwinst

Het kan echter ook dat beide spelers drie punten in een set winnen, waarbij er een stand van 40 – 40 op de borden staat, ook wel deuce genoemd. Wil diegene de set winnen, dan moeten er nogmaals twee achtereenvolgende punten gewonnen worden. Bij het eerste punt is er sprake van voordeel. Wordt het tweede punt gehaald, dan wint die speler de set. Wint de andere speler echter het punt, dan gaat de stand weer terug naar deuce.

Hoe win je Roland Garros 2022?

Roland Garros 2022 bestaat uit verschillende rondes. Als speler moet je alle rondes overleven om uiteindelijk in de finale te komen. In totaal zijn er zes rondes die je naar de finale leiden, te weten:

 • Eerste ronde
 • Tweede ronde
 • Derde ronde
 • Vierde ronde
 • Kwartfinales
 • Halve finales

In totaal doen er maar liefst 128 spelers mee aan het toernooi. Daarbij wordt bij de eerste loting het toernooi al onderverdeeld in twee zijden. Als speler wordt je aan één kant van het toernooi ingedeeld, waarbij er per kant 64 spelers staan ingedeeld. Naast de tegenstander in eerste ronde, weet je dus ook direct welke spelers je nog meer kunt treffen. Het is als speler aan de linkerkant van het schema niet mogelijk om een speler van de rechterkant van het schema te treffen. Dit is pas mogelijk in de finale van het toernooi. Deze opzet werkt zowel bij de vrouwen als bij de mannen zo.

De winnaar van Roland Garros 2022 gaat er niet alleen met het prijzengeld vandoor, maar verzamelt ook enorm veel punten voor de ATP wereldranglijst. Deze punten worden namelijk toegevoegd aan het reeds behaalde totaal. Deze punten kunnen spelers doen stijgen op de wereldranglijst. Het afgelopen jaar ging de winnaar van het toernooi er met maar liefst €1.400.000 vandoor!

Het is daarom niet alleen interessant voor de wereldranglijst, maar natuurlijk ook voor de portemonnee van de spelers. Kijken we naar de afgelopen jaren, dan wist Rafael Nadal al ongeveer €20.000.000 te verdienen aan Roland Garros alleen al. Dit komt natuurlijk doordat hij al 13 keer het toernooi op zijn naam wist te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.