Nederland Schotland voorspelling 2024

Voorspelling Nederland - Schotland op 22 maart 2024

Nederland heeft zich geplaatst voor het EK 2024 in Duitsland van komende zomer. Ter voorbereiding op dit eindtoernooi speelt het Nederlands elftal vier oefeninterlands. De eerste hiervan staat vrijdag 22 maart om 20.45 uur op het programma. Schotland komt dan op bezoek in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Wil je inzetten op deze oefeninterland? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de Nederland – Schotland voorspelling. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres, want deze tekst staat volledig in het teken van de oefeninterland. Ik vertel je onder meer wat de beste Nederland – Schotland odds zijn en ga in op de vorm van beide landen. Daarnaast geef ik je wedtips en ontdek je wat mijn Nederland – Schotland voorspelling is.

De beste kansen voor Nederland – Schotland 2024

In de tabel hieronder heb ik de quoteringen van de vriendschappelijke interland tussen Nederland en Schotland bij Circus en TOTO voor een 1×2-weddenschap uitgelicht.

Goksite🇳🇱 Nederand (1)Gelijkspel (x)🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland (2)Bonus
Circus1.444.408.00Claim de bonus van €250
TOTO1.434.256.75Claim de bonus van €50
Bijgewerkt op 15.03.2024.

Wie de uitkomst van Nederland – Schotland wil voorspellen, kan naar de odds van bookmakers kijken. Een lage quotering geeft aan dat een bookmaker de kans op een uitkomst relatief groot acht, terwijl de kans bij een hoge odd kleiner is.

Bookmakers baseren zich op ontzettend veel data om de Nederland Schotland odds te bepalen. Door de uitgebreide analyse van beide landen zijn de odds over het algemeen redelijk betrouwbaar.

Nederland, Schotland of toch een gelijkspel? Voorspellingen

Nederland heeft 67,57% kans om de wedstrijd tegen Schotland op vrijdag 22 maart 2024 te winnen op basis van de odds bij Circus voor winst van het Nederlands elftal (1.44).

Dit is de vraag waar iedere gokker het antwoord op wil weten. Puur op basis van de selecties van beide landen moet Nederland winnen van Schotland als je het mij vraagt. De wedstrijd wordt alleen niet op papier afgewerkt, maar op het veld.

Belangrijke factoren tijdens de wedstrijd Nederland – Schotland:

 • Geen druk in de wedstrijd
 • Ik verwacht veel wisselingen tijdens de wedstrijd
 • Ik voorspel dat Nederland zal winnen in de wedstrijd tegen Schotland

Het grootste gevaar schuilt wat mij betreft in het feit dat het een oefenwedstrijd is. Er staat voor beide landen niets op het spel, waardoor er geen druk is. Spelers kunnen vrijuit voetballen en dan kunnen er ineens rare dingen gebeuren in het voetbal.

Tijdens vriendschappelijke interlands wordt er bovendien veelvuldig gewisseld. Ik verwacht zelf dat dit ook bij Nederland – Schotland gaat gebeuren, zeker ook omdat het EK 2024 in Duitsland over een paar maanden van start gaat. Beide landen hebben zich geplaatst voor de groepsfase en de bondscoaches willen waarschijnlijk verschillende spelers aan het werk zien.

De vele onzekerheden maken vriendschappelijke interlands voorspellen lastig, maar ik verwacht dat Nederland de drie punten in eigen huis houdt. Mijn Nederland Schotland voorspelling is dan ook een ‘1’. Nederland heeft een veel sterkere selectie, staat aanzienlijk hoger op de FIFA wereldranglijst dan Schotland (6e om 36e) en heeft vijf van de laatste zes interlands gewonnen.

De vorm van Nederland en Schotland

Nederland vs Schotland 2024

Voor de laatste interlands van Nederland en Schotland moet ik alweer terug naar november 2023. Beide landen speelden toen hun laatste wedstrijden in de EK-kwalificatie. Nederland won van Ierland (1-0) en Gibraltar (0-6), terwijl Schotland gelijkspeelde tegen Georgië (2-2) en Noorwegen (3-3).

Interessante statistieken van de laatste 10 wedstrijden van Nederland en Schotland:

 • 🇳🇱 Nederland won 6 van de laatste 10 interlands 
 • 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland won 5 van de laatste 10 interlands
 • De meest recente ontmoeting tussen Nederland en Schotland eindigde in 2-2 (2021)
 • Schotland won in 2003 voor het laatst van Nederland (1-0)

Doordat het alweer een tijd geleden is dat beide landen een interland afwerkten, vind ik het lastig om te zeggen hoe het momenteel met de vorm zit. In de laatste maanden hebben de spelers enkel met hun club gespeeld, waardoor ze vast weer aan elkaar moeten wennen. Interlands zijn nu eenmaal anders dan clubvoetbal.

Omdat deze Nederland – Schotland voorspelling niet compleet is zonder vorm, heb ik naar de prestaties in de EK-kwalificatie en de resultaten van de onderlinge wedstrijden gekeken. Hieronder lees je mijn bevindingen.

EK-kwalificatie Schotland en Nederland

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland kende een uitstekende EK-kwalificatie. Rechtstreekse plaatsing in een poule met onder meer Spanje en Noorwegen werd vooraf als een uitdaging gezien, maar toch lukte het. Dit kwam mede doordat de eerste vijf wedstrijden in overwinningen eindigden. De laatste drie wedstrijden werd er echter niet meer gewonnen, waardoor ik enigszins twijfel aan de vorm van de Schotten.

Waar de Schotten uit de startblokken schoten, begon 🇳🇱 Nederland minder goed aan de kwalificatiereeks voor Euro 2024. De eerste wedstrijd werd dik verloren, maar de drie daaropvolgende wedstrijden werden omgezet in winst. Dit patroon herhaalde zich voor de volgende reeks wedstrijden. Nederland verloor zijn vijfde EK-kwalificatiewedstrijd, maar wist de laatste drie wel te winnen. Op basis hiervan verwacht ik dat het met de vorm van Nederland wel goed zit.

Nederland
Schotland
Categorie Nederland Schotland
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Nederland – Schotland H2H

Bij de voorspelling Nederland – Schotland heb ik niet alleen naar de laatste wedstrijden van beide landen gekeken, maar ook naar hun onderlinge ontmoetingen. Nederland en Schotland namen het voor het laatst tegen elkaar op in juni 2021 (2-2). De laatste winst van Schotland op Nederland dateert uit 2003. Beide landen speelden toen in de play-offs voor het EK 2004 tegen elkaar. De terugwedstrijd eindigde in 6-0, waardoor Nederland zich kwalificeerde.

 • Nederland – Schotland (02.06.2021): 2-2
 • Schotland – Nederland (09.11.2017): 0-1

Wedtips voor Nederland vs. Schotland

Wil je wedden op Nederland – Schotland, maar twijfel je welke weddenschap je moet plaatsen? Ik heb hieronder een aantal wedtips voor deze oefenwedstrijd op een rijtje gezet, hopelijk heb je er iets aan.

 1. Winst voor Nederland – odds van 1.44 bij Circus

  Nederland is favoriet om de oefeninterland tegen schotland te winnen. Dit wordt direct duidelijk als je de odds bekijkt, want de odd voor winst van Nederland ligt veel lager dan die voor winst van Schotland. Ik vind dit niet gek, want de selectie van het Nederlands elftal heeft meer kwaliteit. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman is bovendien aan een goede reeks bezig, want ze wisten vijf van de laatste zes interlands te winnen.

 2. Schotland scoort – odds van 1.87 bij Circus

  In de Schotse aanval lopen niet de meest bekende namen rond, maar toch weet de ploeg van Steve Clarke het net relatief makkelijk te vinden. In slechts één van de laatste tien interlands kwamen de Schotten niet tot scoren en dat was tegen Spanje in de EK-kwalificatie. In hun poule scoorden de Schotten zeventien keer in acht wedstrijden, wat gemiddeld uitkomt op meer dan twee goals per wesdtrijd. Nederland krijgt weliswaar niet veel tegengoals (drie in de laatste zes wedstrijden), maar het is en blijft een vriendschappelijke wedstrijd. Bovendien vind ik de keepers in de huidige selectie van Nederland niet geweldig.

 3. Over 2,5 – odds van 2.00 bij Circus

  Eén van mijn Nederland Schotland voorspellingen is dat er meer dan 2,5 keer gescoord wordt. In de wedtip hierboven vertelde ik al dat de Schotten in de EK-kwalificatie bijzonder productief waren. Met zeventien goals in acht wedtrijden ligt het gemiddelde aantal doelpunten van het Nederlands elftal ook rond de twee. Op basis van deze gegevens – en het feit dat het een vriendschappelijke wedstrijd is – verwacht ik dat er minimaal drie doelpunten vallen.

 4. Nederland wint & over 1,5 – odds van 1.87 bij Circus

  Deze voorspelling Nederland – Schotland heeft weinig toelichting meer nodig. In wedtip één las je al dat Nederland in mijn ogen de favoriet is. Ook vertelde ik in de derde wedtip dat ik verwacht dat er in de oefeninterland Nederland – Schotland 2024 in totaal meer dan 2,5 keer gescoord wordt.

 5. Meeste doelpunten in de 2e helft – odds van 2.20 bij Circus

  De laatste wedtip die ik met je deel, heeft betrekking op de helft waarin het meest gescoord wordt. Mijn voorspelling Nederland – Schotland is dat het netje in de tweede helft het vaakst bolt. In de eerste helft is het vaak even aftasten, zeker wanneer landen langere tijd geen interlands gespeeld hebben. Daarbij komt dat er in de tweede helft vaak veelvuldig gewisseld wordt, waardoor het niet altijd even goed meer staat.

Mijn Nederland – Schotland voorspelling

Zoals ik eerder in deze voorspelling Nederland – Schotland al liet blijken, denk ik dat het Nederlands elftal wint. Ik verwacht alleen geen hele makkelijke overwinning, want de werklustige Schotten zullen hun huid duur verkopen in Amsterdam. Pin me er niet op vast, maar ik ga voor een 2-1 of 3-1 overwinning voor Nederland.

Het verschil in individuele kwaliteit gaat in mijn ogen de doorslag geven. Met hard werken kun je weliswaar een heel eind komen, maar ik vermoed dat de Schotten na 90 minuten spelen toch het onderspit delven. Met creatieve spelers als Memphis Depay – die na een jaar blessureleed weer terug is bij Oranje – Cody Gakpo en Xavi Simons moet het Nederland toch lukken om minimaal één keer meer te scoren dan Schotland.

Als je wedt op winst voor Nederland, denk ik dat je redelijk safe zit. Vind je deze quotering (1.44) aan de lage kant? Overweeg dan in te zetten op ‘Nederland wint & over 1,5’. Hier staat een odd van 1.87 op.

Persoonlijk vind ik ‘over 2,5 doelpunten’ ook interessant. Ik kan me voorstellen dat je dit risicovol vindt, want in voorgaande ontmoetingen tussen beide landen is er niet vaak minimaal drie keer gescoord. Nederland krijgt bovendien weinig tegengoals. Desondanks vind ik dit toch en interessant wedtip, want het gaat immers om een oefenwedstrijd.

Waar te wedden op Nederland – Schotland 2024?

Wil je naar aanleiding van mijn Nederland Schotland voorspelling wedden op deze oefeninterland? Dan vraag jij je misschien af waar je dit kunt doen. Er zijn verschillende legale goksites die weddenschappen op deze wedstrijd aanbieden, waaronder Bet365, Unibet en Circus. Deze bookmakers zijn stuk voor stuk legaal in Nederland, waardoor jij er veilig een weddenschap afsluit.

Bet365 Nederland

Uitstekende online bookmaker die goede odds en een mobiele app biedt. Met de Bet365 bonuscode ontvang je een bonus tot €50, die je kunt gebruiken om te wedden op de Nederland – Schotland wedstrijd.
Ga naar Bet365.

Circus Casino

Op dit moment is dit een van de twee online bookmakers waar je kunt wedden op de Nederland – Schotland wedstrijd. Het biedt betere odds dan TOTO voor deze wedstrijd. Met de promotiecode Circus krijg je een bonus tot €250 of een Odds Boost tot 100 keer je inzet voor slechts €1.
Ga naar Circus.

TOTO

Bij TOTO kun je wedden op de Nederland – Schotland 2024 wedstrijd, hoewel de odds vrij laag zijn in vergelijking met Circus. Je kunt dit doen met de welkomstbonus van TOTO tot €50 in gratis weddenschappen.
Ga naar TOTO.

Als je van plan bent om geld in te zetten op Nederland – Schotland, raad ik je aan om de ontwikkeling rondom de wedstrijd goed in de gaten te houden. In aanloop naar de vriendschappelijke interland kunnen er bijvoorbeeld spelers geblesseerd raken en dat kan de quoteringen beïnvloeden.

Het is bovendien de moeite waard om op zoek te gaan naar een bookmaker bonus voor Nederland – Schotland. Ook al is het maar een vriendschappelijke interland, er zijn altijd bookmakers die een bonus voor specifieke wedstrijden hebben. Zo kun je mogelijk een free bet plaatsen of profiteren van een odds boost. Is er een bonus beschikbaar? Maak hier dan zeker gebruik van.

Ik sluit af met een korte samenvatting van mijn voorspelling Nederland – Schotland. Gezien de odds die bookmakers aan deze wedstrijd gehangen hebben, verwacht zij dat Nederland wint. Zelf denk ik dit ook, al verwacht ik dat dit wel de nodige moeite kost. Schotland is een stugge ploeg die zich niet makkelijk laat verslaan. In de EK-kwalificatie hebben ze maar één keer verloren en dat vind ik best knap in een poule met onder meer Spanje en Noorwegen.

Extra informatie over de wedstrijd Nederland – Schotland

De wedstrijd Nederland – Schotland die op vrijdag 22 maart 2024 gespeeld wordt, is een oefeninterland. In aanloop naar het EK 2024 in Duitsland spelen beide landen een aantal vriendschappelijke wedstrijden.

Op basis van de quoteringen, de kwaliteit van de selecties en de vorm waarin beide landen verkeren, moet Nederland winnen van Schotland.

De quotering voor winst van Nederland op Schotland kan per bookmaker verschillen. Bij Circus is de odd voor winst van Nederland 1.44.

De wedstrijd Nederland – Schotland wordt live uitgezonden door de NOS. Je kunt de wedstrijd niet alleen op televisie volgen, maar ook via de website van deze omproep.

De wedstrijd Nederland – Schotland wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De aftrap is om 20.45 uur.

Je kunt een gratis weddenschap voor Nederland – Schotland krijgen door je te registreren bij een bookmaker. Als je nog geen klant bent, krijg je bij veel bookmakers een welkomstbonus.

De beste bonus voor wedden op Nederland Schotland is de odds boost van Circus. Nieuwe klanten kunnen hiervoor kiezen als welkomstbonus. Hierdoor kun je 100 keer je inzet winnen als Nederland wint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.