Online Poker Toernooien: Alles wat je moet weten

Online poker toernooien zijn anders dan de standaard cash games. Iedereen begint meestal met dezelfde buy-in, dat wil zeggen hetzelfde aantal chips. De blinds daarentegen verhogen steeds, waardoor er uiteindelijk maar één speler overblijft. De winnaar wint vaak de van te voren vastgestelde jackpot. Daarnaast heb je bij online poker toernooien in Nederland de mogelijkheid om je te kwalificeren voor de grote nationale toernooien. 

We gaan in dit artikel alle Nederlandse online poker toernooien en opties bij langs, de verschillen, een aantal toernooiseries, en wat extra online poker toernooi tips om je speelstijl te verbeteren. 

Informatie over Online Poker Toernooien

Poker

In Nederland zijn er verschillende online pokertoernooien beschikbaar die variëren in structuur, speelsnelheid en buy-in-opties, waardoor spelers van alle niveaus iets kunnen vinden dat bij hun voorkeuren past.

Het inschrijfgeld (de buy-in) voor deelname aan online poker toernooien bestaan uit een percentage van het geld om de kosten de dekken van de aanbieder. De rest van de buy-in gaat naar een prijzenpot. Deze wordt verdeeld onder de beste 10-15% van de spelers (of soms maar naar 1 enkele speler, afhankelijk van het soort toernooi). Laten we eens kijken naar een aantal strategieën. Beheers deze strategieën voor je volgende poker toernooi:

Poker toernooi online spelen – Blinds

Bij een toernooi begin je over het algemeen met hetzelfde aantal punten. Omdat spelers zich al hebben ingeschreven met een bepaald bedrag, worden de blinds meteen betaald wanneer een speler aan de beurt is. Er is een verplichte inzet die door de small- en big blind worden betaald, waarna deze zich telkens verhogen. 

Poker toernooi online spelen – Antes

Een ante is een inzet die verplicht door elke speler aan tafel moet worden betaald, vaak voordat de kaarten gedeeld zijn. De bedoeling van een ante is spelers stimuleren kaarten in te zetten in plaats van vaak weg te gooien.

Online poker toernooien Nederland – Toernooi soorten

Er zijn een groot aantal verschillende opties beschikbaar aan online poker toernooien. Laten we kijken naar enkele van de meest populaire online pokertoernooien in Nederland. Ook laten we je weten of deze toernooien geschikt zijn voor beginners of meer gevorderde spelers.

Sit & Go toernooien

Sit & Go’s beginnen zodra het vereiste aantal spelers aan tafel zit. Er zijn vaak verschillende buy-in-opties beschikbaar, zodat spelers kunnen kiezen op welk inzetniveau ze willen spelen. Sit & Go’s kunnen variëren van kleine buy-ins voor recreatieve spelers tot hogere inzetten voor ervaren spelers die op zoek zijn naar meer uitdaging.

Rating
Aanbevolen voor beginners ★★★★★
Aanbevolen voor gevorderde spelers ★★★★★ 

Sit & Go toernooien zijn te spelen bij alle legale aanbieders van poker, waaronder Unibet, Bet365, en GGPoker.

Bounty toernooien

Deze toernooien voegen een extra element van opwinding toe aan het spel. In deze toernooien ontvangen spelers een “bounty” voor elke tegenstander die ze uitschakelen. Dit betekent dat spelers niet alleen kunnen winnen door met een jackpot te eindigen, maar ook door andere spelers uit te schakelen en hun bounties te verzamelen. De buy-ins voor bounty-toernooien kunnen variëren, afhankelijk van de prijzenpot en de waarde van de bounties.

Rating
Aanbevolen voor beginners ★★★✩ ✩ 
Aanbevolen voor gevorderde spelers ★★★★★ 

Bounty toernooien zijn te spelen bij alle legale aanbieders van poker, waaronder Unibet, Bet365, en GGPoker.

Turbo-toernooien

De naam turbo zegt het al. Deze toernooien zijn ontworpen voor spelers die van snelle actie houden. In tegenstelling tot reguliere toernooien hebben turbo-toernooien kortere blindniveaus, waardoor de actie sneller verloopt. Deze toernooien kunnen een uitdaging zijn, omdat spelers minder tijd hebben om beslissingen te nemen en strategieën aan te passen. Ook hier kunnen de buy-ins variëren afhankelijk van de jackpot en de gewenste snelheid van het spel.

Rating
Aanbevolen voor beginners ✩ ✩ ✩ ✩ 
Aanbevolen voor gevorderde spelers ★★★★★ 


Turbo toernooien zijn te spelen bij alle legale aanbieders van poker, waaronder Unibet, Bet365, en GGPoker.

Satelliet toernooien 

Sattelites bieden spelers de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor grotere toernooien met hogere buy-ins. Deze toernooien hebben lagere buy-ins in vergelijking tot de grote jackpots, waardoor spelers met een beperkt budget de kans krijgen om te strijden om grotere prijzen. Satelliettoernooien zijn populair bij spelers die dromen van deelname aan grote en bekende toernooien, maar niet direct de volledige buy-in kunnen betalen.

Rating
Aanbevolen voor beginners ✩ ✩ ✩ ✩ 
Aanbevolen voor gevorderde spelers ★★★★★ 

Sattellites zijn te spelen bij alle legale aanbieders van poker, waaronder Unibet, Bet365, en GGPoker.

Rebuy-toernooien

Rebuys bieden spelers de mogelijkheid om meer chips te kopen als ze tijdens de vroege stadia van het toernooi worden uitgeschakeld. Deze toernooien kunnen zeer dynamisch zijn, aangezien spelers de mogelijkheid hebben om meerdere keren terug te kopen en hun stack op te bouwen. De buy-ins voor rebuy-toernooien kunnen variëren, maar spelers moeten rekening houden met extra kosten voor rebuys en add-ons.

Rating
Aanbevolen voor beginners★★ ✩ ✩ ✩ 
Aanbevolen voor gevorderde spelers ★★★★


Rebuy toernooien zijn te spelen bij alle legale aanbieders van poker, waaronder Unibet, Bet365, en GGPoker.

Freeroll Toernooien

Een Freeroll Tournament  (Freerolls) geeft je de mogelijkheid om mee te doen met een toernooi en te spelen voor echt geld zonder buy-in. online Je kunt dus gratis deelnemen en winst maken. Deze toernooien zijn ideaal voor spelers die hun vaardigheden willen verbeteren zonder het risico te lopen om geld te verliezen. Freerolls worden vaak gesponsord door pokerwebsites of pokerrooms als promotieacties. Spelers kunnen zich inschrijven zonder enige inleg en strijden tegen andere deelnemers om een deel van de prijzenpot te winnen. Dit maakt freerolls een geweldige manier om nieuwe strategieën uit te proberen in online poker toernooien en toernooi-ervaring op te doen zonder financieel risico.

Rating
Aanbevolen voor beginners ★★★★★
Aanbevolen voor gevorderde spelers★★✩✩✩

Freeroll toernooien zijn te spelen bij alle legale aanbieders van poker, waaronder Unibet, Bet365, en GGPoker.

Multi-Table Toernooien

Multi-Table Tournaments (MTT’s) zijn grote online pokertoernooien waar spelers strijden om enorme jackpots. In tegenstelling tot cashgames, waar spelers kunnen in- en uitstappen wanneer ze willen, hebben multi-table toernooien een vast begin- en eindpunt. Spelers beginnen met een bepaald aantal chips en spelen door totdat er één speler overblijft met alle chips. Deze toernooien hebben vaak verschillende niveaus of fases, waarbij spelers geleidelijk hogere inzetten moeten spelen naarmate het toernooi vordert. Multi-table toernooien vereisen strategisch spel en uithoudingsvermogen, aangezien spelers vaak urenlang poker moeten spelen om in aanmerking te komen voor de topplaatsen en prijzengeld. Dit zijn toernooien waaraan regelmatig meer gevorderde spelers deelnemen. 

Rating
Aanbevolen voor beginners ✩ ✩ ✩ ✩ 
Aanbevolen voor gevorderde spelers ★★★★★ 


MTT toernooien zijn te spelen bij de meeste legale aanbieders van poker, waaronder Unibet en GGPoker.

Freezeout-toernooien 

Bij deze toernooien speel je het tegenovergestelde van een Rebuy. Speel je een Freezeout tournament, dan kunnen spelers alleen deelnemen met hun oorspronkelijke buy-in. Er zijn dus geen mogelijkheden om chips bij te kopen. Dit betekent dat spelers slechts één kans krijgen om te strijden om de jackpot. De buy-ins voor freezeout-toernooien variëren en kunnen geschikt zijn voor spelers met verschillende budgetten.

Rating
Aanbevolen voor beginners ★★★★✩ 
Aanbevolen voor gevorderde spelers★★★★★ 

Freezeout toernooien zijn te spelen bij alle legale aanbieders van poker, waaronder Unibet, Bet365, en GGPoker.

Guaranteed Tournaments

Je krijgt bij een guaranteed tournament (gegarandeerd toernooi) een gegarandeerde prijzenpot die los staat van de verzamelde buy-ins. Bij online poker toernooien Nederland guaranteed tournaments kun je het vaste bedrag voor de jackpot vaak meteen zien als je naar de toernooi lobby gaat. 

Rating
Aanbevolen voor beginners ★★★★✩ 
Aanbevolen voor gevorderde spelers★★★★★ 


Guaranteed toernooien zijn te spelen bij alle legale aanbieders van poker, waaronder Unibet, Bet365, en GGPoker.

Toernooiseries

Naast individuele toernooien worden er ook toernooiseries georganiseerd. Deze toernooiserie bestaan uit meerdere toernooien met verschillende formaten, buy-ins en prijzenpotten. Deelnemers kunnen gedurende de toernooiserie punten verzamelen en strijden om de hoogste posities in het klassement. Deze toernooiserie bieden spelers de mogelijkheid om zichzelf uit te dagen in verschillende pokervarianten en prijzen te winnen op basis van hun prestaties in de hele serie. Je kunt je kwalificeren voor hoofdtoernooien door sattelites te spelen. 

Voorbeelden van toernooiseries zijn de GGMasters en World Series of Poker Online

world series of poker

Zorg er bij online pokertoernooien Nederland voor dat je bij een casino speelt met een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit, om ervoor te zorgen je een veilige en legale speelomgeving hebt. Spelers kunnen de verschillende toernooiopties verkennen en deelnemen aan de toernooien die het beste aansluiten bij hun speelstijl, voorkeuren en budget. 

Live Poker Toernooien in Nederland 

Via satellites, andere kwalificatie-toernooien, of som via bonussen, kun je vaak een plaats winnen bij grote nationale poker evenementen. In plaats van online poker toernooien Nederland zijn dit live evenementen op locatie. Hier zijn enkele bekende legale poker toernooien in Nederland waarvoor je je online kunt kwalificeren:

 • Masters Classics of Poker (MCOP): Dit is een van de meest prestigieuze pokertoernooien in Nederland. Het wordt elk jaar gehouden in Amsterdam. MCOP biedt een verscheidenheid aan pokerevenementen, waaronder No Limit Hold’em, Pot Limit Omaha en Stud Poker.
 • World Series of Poker (WSOP) Circuit: De WSOP Circuit-evenementen vinden internationaal plaats en er zijn ook Nederlandse stops. Deze toernooien bieden spelers de kans om een WSOP Circuit-ring te winnen en zich te kwalificeren voor het WSOP Global Casino Championship.
 • Dutch Open Poker Series: Dit is een jaarlijks pokertoernooi in Nederland, georganiseerd door de Nederlandse Pokerbond. Het evenement omvat verschillende pokervarianten en heeft een mix van cashgames, toernooien en satellietevenementen.
 • Dutch Poker Championships (DPC): DPC is een bekend pokertoernooi dat regelmatig plaatsvindt in Nederland. Het toernooi biedt verschillende pokervarianten en heeft een reeks side-events en een hoofdevenement met een grote prijzenpot.

Deelnemen aan poker toernooi online

Om deel te nemen aan de meeste pokertoernooien hoef je je enkel aan te melden bij een casino dat online poker toernooien Nederland aanbiedt. Bij registratie en het maken van een eerste storting kun je meteen naar de poker lobby om een overzicht te krijgen van alle beschikbare toernooien. 

Om deel te nemen aan een live toernooi of evenement moet je je vaak eerst kwalificeren. Dit kun je doen door mee te spelen met online kwalificatietoernooien (Sattelites). Deze speel je net zoals elk ander toernooi, maar in plaats van een prijzenpot win je een plaats op een groot poker evenement. In sommige gevallen krijg je bij winst je hotel en reiskosten inbegrepen. 

Online poker toernooi tips

tips and tricks

Je speelt een pokertoernooi anders dan de standaard cashgames. Er zijn een aantal tips die je helpen om een betere speler te worden. Hieronder de moet- en mijdregels over hoe te spelen tijdens toernooien.

Aan te raden:

 • Blijf relatief tight spelen aan het begin van een toernooi. Let goed op je poker handen en kijk eerst rustig wat andere spelers doen en loop je minder risico’s. Tenslotte wil je jezelf staande houden tot het eind.
 • Aan de hand van wat je tegenstanders doen tijdens een toernooi kun je een ingeving krijgen van hoe jij je strategie aan moet passen tijdens het spelen. Maak een schatting van hoe andere spelers te werk gaan en kijk of je daar gebruik van kan maken voor je eigen speelstijl.
 • Let op de inzet van anderen. Kijk goed naar het gedrag van je tegenspelers tijdens de pre-flop. Als er weinig actie is dan stijgt de waarde van je hand waarschijnlijk, omdat er minder goede kaarten in het spel zijn (en visa versa). 
 • Hou de blinds & stacks op het oog. Met een lage blind in verhouding tot jouw stack hoef je nog geen actie te ondernemen. Andersom is juist een minder passieve speelstijl nodig. Kijk dus goed naar deze verhouding. 
 • Ken het spel. Dit spreekt misschien voor zich, maar toernooien kunnen soms behoorlijk snel gaan. Ken je het spel nog niet door en door? Dan is het misschien beter om te blijven oefenen met cash games, free rolls, of gratis poker. 

Af te raden:

 • Bluf niet teveel en neem geen grote risico’s met zwakke handen. De blinds zijn nog niet zo sterk in het begin, dus let daar pas op tot de tweede helft van het toernooi. Neem tijd voor observatie en maak notities waar nodig.
 • Wees niet makkelijk te lezen. Beginnende spelers zijn vaak eenvoudig te begrijpen omdat je vooraf al in kunt schatten welke speelstijl ze handhaven. Zorg er voor dat je varieert en informatie moeilijk te gissen is voor derden
 • Maak geen of weinig gebruik van de chatbox. Een element van online spelen is het te pas en te onpas gebruiken va dechatbox om spelers op het verkeerde been te krijgen. Laat je niet beïnvloeden door online berichten en blijf je focussen op het spel
 • Het wordt pas belangrijk om agressiever te spelen in de 2e helft van het toernooi. Als je te passief blijft spelen verlies je op den duur de controle.

Online Poker Toernooien Nederland: Veelgestelde Vragen –  FAQ

Je kunt toernooien spelen in de Texas Hold’Em speelstijl, maar ook Omaha en andere varianten komen soms voorbij. Dit staat aangegeven in de poker lobby voor toernooien. De regels voor poker zijn hetzelfde als bij cash games, alleen moet je je bij toernooien staande weten te houden tot het einde van een toernooi om in de prijzen te kunnen vallen.

Er zijn een groot aantal online toernooien in Nederland op de bekende poker platformen zoals Unibet en GGPoker. Bij het aanmaken van een account en het maken van een storting kun je via de poker lobby gelijk meedoen aan een van de beschikbare online toernooien. Ook kun je je kwalificeren voor een live poker toernooi in Nederland via een Sattelite event. Bekende live evenementen zijn de Dutch Poker Championships en de World Series of Poker.

Je kunt  online poker toernooien Nederland spelen op alle legale poker aanbieders, waaronder Bet365, Unibet en GGPoker. Live evenementen worden in fysieke casino’s gehouden.

De regels voor poker zijn hetzelfde als bij een standaard cash game, waarin je speelt aan de hand van de Texas Hold’em of Omaha (en andere varianten) regels. Wel zijn er een aantal tips speciaal voor toernooien die je spel kunnen verbeteren.

Je kunt bij een toernooi niet zomaar in of uit het spel stappen, en zit soms dus uren te spelen. Het is daarom belangrijk om goed uitgerust te zijn, bewust te spelen, en sterke observaties te maken van tegenspelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.