WK Voetbal 2022 Voorspellingen

Na zo’n vier weken voetbal zit ‘s werelds grootste voetbalfeest er weer op. In deze editie die voor het eerst midden in de winter werd gespeeld, wist in de wedstrijd tussen Argentinië en Frankrijk de eerstgenoemde ploeg aan het langste eind te trekken. Zij mogen zich met recht Wereldkampioen voetbal 2022 noemen. Doordat de troostfinale eindigde met een overwinning voor Kroatië, zijn dit de vier beste ploegen van het WK 2022:

 1. 🇦🇷 Argentinië
 2. 🇫🇷 Frankrijk
 3. 🇭🇷 Kroatië
 4. 🇲🇦 Marokko

Het Wereldkampioenschap voetbalde startte op 20 november 2022 met een openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador. De laatste wedstrijd van het toernooi werd gespeeld op 18 december 2022 tussen 🇦🇷 Argentinië en 🇫🇷 Frankrijk. Ook in dit toernooi hebben we verschillende verrassingen gezien, zoals de vroege uitschakeling van Duitsland en Spanje. Andere teams wisten juist in positieve zin te verrassen, zoals Kroatië en Marokko. Hier kijken we terug op het WK voetbal 2022 en vaten we alle hoogtepunten van het toernooi samen!

WK 2022 Hoogtepunten

Tijdens het WK 2022 hebben allerlei hoogtepunten de revue gepasseerd. Dit begon al bij de groepsfase van het toernooi. Laten we daar dan ook maar eens beginnen.

Wat gebeurde er in de Groepsfase van het WK 2022?

De groepsfase van het toernooi bracht direct al enkele verrassingen met zich mee. Zo wist winnend/verliezend finalist Argentinië haar eerste wedstrijd van Saoedi-Arabië niet eens te winnen. De stemming in het kamp van Argentinië was in het begin daarom ook helemaal niet zo rooskleurig. Ook Frankrijk verloor haar laatste wedstrijd in de groep opvallend van Tunesië.

Waar Frankijk en Argentinië in slechts één wedstrijd in de fout gingen, zorgde meerdere fouten ervoor dat grote teams als Duitsland, België, Uruguay en Mexico niet eens de volgende ronde haalde, ondanks dat we deze landen bij menig voetbalkenner in de lijstjes met favorieten voorbij zagen komen. Bij deze landen zagen we vrijwel direct al een aantal trainers opstappen óf openlijk twijfelen aan het functioneren bij het nationale elftal.

Andere ploegen wisten juist enorm te verrassen, waaronder bijvoorbeeld Marokko, Australië, Japan en Polen. Zij wisten zich tegen ieders verwachtingen in te plaatsen voor de achtste finales van het WK 2022. Nederland wist zich in Groep A ook te plaatsen voor de achtste finales door twee groepswedstrijden te winnen en één gelijkspel te behalen.

Wedstrijden bij de Achtste finale van het WK 2022

Door de gebeurtenissen in de groepsfase van het WK 2022, stonden er een aantal verrassende affiches op het programma voor de achtste finales. Zo nam 🇳🇱 Nederland het bijvoorbeeld op tegen de 🇺🇸 Verenigde Staten, dat in Groep B ten koste van Iran en Wales een tweede plek wist te behalen. 🇦🇷 Argentinië nam het aan die kant van het schema op tegen 🇦🇺 Australië, dat zich achter 🇫🇷 Frankrijk wist te plaatsen in Groep B.

In de achtste finales zorgde 🇯🇵 Japan bijna voor een enorme verrassing door 🇭🇷 Kroatië op een 1-1 gelijkspel te houden. Doordat er ook in de verlenging niet gescoord werd, moesten er strafschoppen genomen worden. Deze werden uiteindelijk beter genomen door de Kroaten, waardoor zij een plek in de kwartfinales wisten af te dwingen.

Twee laatste verrassingen zagen we terug aan de onderkant van het schema. Zo wist 🇲🇦 Marokko na strafschoppen 🇪🇸 Spanje uit te schakelen in de achtste finales. Ook Portugal wist in de achtste finales te verrassen. Waar 🇨🇭 Zwitserland bij velen te boek stond als een ploeg dat maar weinig doelpunten tegen kreeg, wist 🇵🇹 Portugal hen met 6-1 van de mat te vegen.

Daarbij viel het ook op dat Cristiano Ronaldo het moest doen met een plek op de bank. Hij kwam er pas in de 73e minuut in. Op dat moment stond Portugal al met 5-1 voor. De vervanger in de spits, Gonçalo Ramos, wist in deze wedstrijd direct drie doelpunten te maken, waardoor hij zich ook op de topscorerslijst mocht melden. Met deze verrassingen konden we ons opmaken voor de kwartfinale!

Hoogtepunten van de Kwartfinale van het WK 2022

In de kwartfinale zijn wisten Argentinië, Kroatië, Frankrijk en Marokko zich uiteindelijk te plaatsen voor de halve finale. Maar dat ging niet zonder slag of stoot en daar zaten zéker wat verrassingen tussen! De eerste verrassing was de uitschakeling van 🇧🇷 Brazilië door 🇭🇷 Kroatië. Waar het na reguliere speeltijd 0-0 stond en na verlenging 1-1, wist Kroatië uiteindelijk na strafschoppen een plek in de halve finale af te dwingen.

🇲🇦 Marokko wist verrassend in reguliere speeltijd te winnen van 🇵🇹 Portugal, waardoor de absolute droom van Cristiano Ronaldo in duigen viel. Ondanks maar 26% balbezit én een rode kaart in de slotfase van het duel, hield Marokko stand. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland werd op haar beurt weer uitgeschakeld door topfavoriet 🇫🇷 Frankrijk, waarbij Harry Kane in de slotfase van het duel nog een belangrijke strafschop miste. Hierdoor waren twee van de topfavorieten ineens uit beeld, namelijk Brazilië en Engeland.

🇦🇷 Argentinië leek in de kwartfinale lange tijd op weg naar een eenvoudige overwinning op 🇳🇱 Nederland. Toch was niets minder waar. Door een doelpunt van Wout Weghorst diep in blessuretijd, moesten beide ploegen alsnog de verlenging afwerken. Aangezien hierin niet meer gescoord werd, werden er strafschoppen genomen. Deze werden uiteindelijk veel beter genomen door Argentinië, waardoor zij een plek in de halve finale wisten af te dwingen. Een opvallend punt aan deze wedstrijd is het aantal gele kaarten. Antonio Mateu Lahoz deelde in deze wedstrijd maar liefst 19 gele kaarten uit, een record!

Halve Finales van het WK 2022

Kroatië en Marokko wisten de wereld al meerdere malen te verrassen door ploegen als Brazilië, Portugal en Spanje uit te schakelen. Dit kunstje hoopte zij natuurlijk in de halve finale te kunnen herhalen. Toch verliepen beide wedstrijd zoals we hadden verwacht. 🇦🇷 Argentinië wist zich in een enerverende strijd te plaatsen voor de finale door een 3-0 overwinning op 🇭🇷 Kroatië. Met twee belangrijke doelpunten van Julian Alvarez én eentje van Lionel Messi is de spanning in de strijd om de topscorerstitel ook weer helemaal terug!

🇫🇷 Frankrijk bleek in de andere halve finale meer moeite te hebben met 🇲🇦 Marokko dan in eerste instantie gedacht. Ondanks dat zij de grote favoriet waren, begonnen de Marokkanen uitstekend aan de wedstrijd. Uiteindelijk wist Frankrijk zich met twee doelpunten (2-0) nog wel te plaatsen voor de finale. Hierin lijkt niet alleen de winnaar van het WK 2022 naar voren te komen, maar lijkt er ook bepaald te worden wie er met de titel van Topscorer 2022 vandoor gaat.

Finales van het WK in Qatar 2022

Ook dit WK voetbal worden er twee finales gespeeld. Natuurlijk allereerst de finale van het WK 2022 tussen 🇦🇷 Argentinië en 🇫🇷 Frankrijk. Daarnaast wordt er ook altijd een troostfinale gespeeld tussen de twee landen die zich in de halve finales niet wisten te plaatsen voor de finale. Dit jaar waren dat 🇭🇷 Kroatië en 🇲🇦 Marokko. Laten we eens kijken hoe deze wedstrijden verlopen zijn.

Kroatië vs Marokko Troostfinale

Daarbij beginnen we met de troostfinale tussen Kroatië en Marokko. Voorafgaand aan dit duel was 🇭🇷 Kroatië de grote favoriet om de derde plek in het toernooi te pakken. Niet alleen wisten zij gedurende het toernooi net wat beter te presteren, ook wisten zij tijdens het vorige WK nog de finale te bereiken. Voor 🇲🇦 Marokko was het voor het eerst in de geschiedenis dat zij zo ver wisten te komen.

De wedstrijd begon enorm voortvarend, daar beide ploegen in de eerste tien minuten al direct een doelpunt hadden gemaakt. Gezien de defensieve kwaliteiten én het geringe aantal doelpunten dat de ploegen tijdens dit WK hebben gemaakt, was dit gerust opvallend te noemen. Het was daardoor ook direct een open wedstrijd, waarbij beide ploegen vol voor de overwinning gingen.

Kroatië wist vlak voor de rust uiteindelijk de voorsprong te pakken door een prachtig doelpunt van Orsic. Hoewel er in de tweede helft nog flink wat kansen voor beide ploegen waren, wist Marokko uiteindelijk niet meer te scoren. Hierdoor pakte Kroatië de derde plek, waarmee zij een mooi vervolg gaven aan de tweede plek die zij behaalde op het vorige WK. Ondanks dat het Marokkaanse elftal nog protest aantekende tegen verschillende beslissingen, kunnen zij terugkijken op een uitstekend WK.

Argentinië vs Frankrijk Finale

Ondanks dat dit WK na de groepsfase bekend stond als een van de toernooien met de minste doelpunten, hebben Argentinië en Frankrijk het gemiddelde aardig op weten te krikken in de finale. Deze eindigde namelijk zeer spectaculair in een 2-2 gelijkspel na de reguliere speeltijd, terwijl er na de verlenging een 3-3 eindstand op het bord stond. De finale werd uiteindelijk gewonnen door 🇦🇷 Argentinië na strafschoppen.

In de eerste helft was het duidelijk Argentinië dat de betere ploeg was. Niet alleen hadden zij een duidelijk overwicht op het veld, ook wisten zij dit uit te drukken in kansen. In de eerste helft wist Frankrijk zelfs geen enkele keer op doel te schieten. Argentinië was juist erg dreigend en wist door een strafschop van Lionel Messi op 1-0 te komen. Een vlotte aanval met Di Maria als eindstation zorgde voor een 2-0 in de 36e minuut. Enkele minuten laten zorgde dit voor twee wissels bij Frankrijk, waarbij Dembélé en Giroud het veld moesten ruimen.

Ook in de tweede helft startte Argentinië goed en hadden zij de wedstrijd volledig onder controle. Dit veranderde plots op het moment dat Frankrijk in de 80e minuut een strafschop kreeg. Kylian Mbappé ging achter de bal staan en schoot de aansluitingstreffer binnen. Nog geen minuut later lag de bal alweer achter doelman Martinez door een knappe volley van wederom Mbappé. Dit zorgde voor een verlenging.

In de verlenging leek het lange tijd Frankrijk dat de bovenliggende partij was. Toch zorgde wederom Messi voor een doelpunt. In de 108e minuut schoot hij Argentinië weer op voorsprong. Argentinië leek de wereldtitel binnen handbereik te hebben, totdat Frankrijk wederom een strafschop kreeg. Ook deze strafschop wist Mbappé achter Martinez te krijgen. Hierdoor volgde er strafschoppen.

Frankrijk begon in de strafschoppenreeks, waarbij Mbappé voor de derde keer een strafschop achter keeper Martinez wist te krijgen. De twee strafschoppen van Frankrijk die volgde, genomen door Coman en Tchouaméni werden gemist, waardoor Montiel met de 4e strafschop de wereldtitel voor Argentinië binnenhaalde! Een hoogtepunt in de carrière van Lionel Messi, daar dit de enige titel was die nog op zijn palmares ontbrak.

Wie is de topscorer van het WK 2022?

TopscorerDoelpunten
1. Kylian Mbappe (Frankrijk)8
2. Lionel Messi (Argentinië)7
3. Julian Alvarez (Argentinië)4
4. Olivier Giroud (Frankrijk)4
5. Alvaro Morata (Spanje)3

Tijdens de finale van het WK 2022 stond niet alleen de Wereldtitel op het spel, maar ook de topscorerstitel. Uiteindelijk wist Mbappé er met de titel van topscorer WK 2022 vandoor te gaan, mede door zijn doelpunten in de finale. Voorafgaand aan het WK 2022 stond Mbappé al in het lijstje bij de bookmakers als een van de grote kanshebbers om deze titel te pakken. Laten we eens naar dit lijstje gaan kijken:

 1. Harry Kane (8.00)
 2. Mbappé (10.00)
 3. Benzema (13.00)
 4. Cristiano Ronaldo (17.00)
 5. Neymar Junior (17.00)
 6. Messi (17.00)

Deze quoteringen hebben we genoteerd op 09 september 2022, ruim twee maanden voordat het WK van start ging. Als we in het achterhoofd houden dat Benzema niet aan het WK heeft meegedaan, waren de voorspellingen vrij accuraat. Uiteindelijk hebben Mbappé, Messi en Giroud gestreden voor de titel. Andere grote kanshebbers als Cristiano Ronaldo en Neymar kwamen met hun land niet verder dan de kwartfinale, waardoor de kans op de topscorerstitel natuurlijk ook een stuk kleiner is.

Daarnaast wisten deze spelers in de wedstrijden die zij speelde ook veel minder te scoren dan Mbappé. Het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd lag namelijk tussen de 0,2 en 0,4, terwijl we bij de topscorers juist hebben gezien dat zij op een gemiddelde van meer dan 0,5 uitkomen.

Een aantal opvallende doelpuntenmakers tijdens de groepsfasen waren Ener Valencia en Cody Gakpo. Zij wisten beide in de groepsfase drie doelpunten te maken. Zeker Cody Gakpo had met een aantal extra wedstrijden een mooie kans om topscorer WK 2022 te worden. Helaas werd het 🇳🇱 Nederlands elftal in de kwartfinale uitgeschakeld door na een 2-2 gelijkspel te verliezen na strafschoppen (3-4). Aangezien 🇦🇷 Argentinië door heeft weten te stoten tot de finale en deze heeft weten te winnen, heeft Nederland uitstekend gepresteerd.

Voorspelling WK 2022 wedstrijden en wedtips (Finales)

In deze complete gids vind je dagelijkse wedstips en voorspellingen van wedstrijden voor het WK 2022. Natuurlijk updaten we deze wedstrijden regelmatig, zodat je precies weet welke wedstrijden er gespeeld worden én hoe wij verwachten dat deze wedstrijden gaan verlopen. Hieronder hebben we alvast de WK 2022 wedtips voor de komende wedstrijd op een rij gezet.

Datum Team
bet365
Bookmaker:
17.12.2022
16:00
Kroatië
Marokko
1
2.30
X
3.40
2
3.10
Wed op Kroatië
18.12.2022
16:00
Argentinië
Frankrijk
1
2.80
X
3.00
2
2.75
Wed op de WK finale

Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (17.12.2022). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.

Wil je een uitgebreide analyse van de wedstrijden in de kwartfinale inclusief uitgebreide wedtips én bonussen en promoties voor het WK 2022? Daar gaan we beter naar kijken in onze uitgebreide gidsen met voorspellingen!

Kroatië vs Marokko voorspellingen (WK Troostfinale)

Voorspelling Kroatië vs Marokko

Kroatië en Marokko nemen het op 17 december 2022 om 16:00 in de troostfinale tegen elkaar op. In deze wedstrijd lijkt Kroatië de grote favoriet te zijn met een quotering van 2.30. Kijken we echter naar de wedstrijd in de groepsfase, dan mogen we een gelijkspel ook niet uitsluiten (3.40). Door het gelijkspel in de groepsfase, verwachten we in deze wedstrijd weinig doelpunten, namelijk minder dan 2.5 (1.90). Ook verwachten we hierdoor dat niet beide teams een doelpunt gaan maken, waar je een quotering van 2.10 voor krijgt. Lees onze analyse over de wedstrijd van Kroatië en Marokko bij WK Troostfinale.

Ondanks het weinige aantal doelpunten dat beide ploegen maken én het feit dat zij maar weinig doelpunten tegen krijgen, krijg je enorm mooie quoteringen voor uitslagen met weinig doelpunten:

 • Kroatië – Marokko: 0-0 (11.00)
 • Kroatië – Marokko: 1-0 (10.00)
 • Kroatië – Marokko: 0-1 (12.00)
 • Kroatië – Marokko: 1-1 (7.00)

Mochten er wel doelpunten vallen in deze wedstrijd, dan verwachten we dat deze gemaakt gaan worden door Kramaric (3.20), Ziyech (3.60) of Perisic (3.75). Zij zijn bij beide landen de gevaarlijkste spelers. Ook En-Nesyri, topscorer in de laatste 10 wedstrijden bij Marokko, is een speler om in de gaten te houden (3.60).

Argentinië vs Frankrijk voorspellingen (WK Finale)

Argentinië vs Frankrijk voorspelling

Frankrijk en Argentinië gaan op 18 december 2022 om 16:00 strijden om de wereldtitel. Waar beide landen in de voorgaande wedstrijd de favorieten waren, liggen de quoteringen momenteel erg dicht bij elkaar:

 • 🇦🇷 Argentinië: 2.80
 • Gelijkspel: 3.00
 • 🇫🇷 Frankrijk: 2.75

Hierdoor kan het de moeite zijn om op twee van deze uitslagen in te zetten, aangezien je kans op winst dan groter is. Door de statistieken van beide ploegen, verwachten we in deze wedstrijd meer dan 2.5 doelpunten (2.37) én verwachten we dat beide teams gaan scoren (2.00). Hiervoor krijg je ook nog eens erg mooie quoteringen. Lees onze analyse over de wedstrijd van Argentinië en Frankrijk bij WK Finale.

De bookmakers verwachten echter weinig doelpunten, wat we ook terugzien in de quoteringen die je krijgt voor verschillende uitslagen:

 • Argentinië – Frankrijk: 0-0 (7.00) 
 • Argentinië – Frankrijk: 0-1 (8.00)
 • Argentinië – Frankrijk: 1-0 (8.00)
 • Argentinië – Frankrijk: 1-1 (6.00)

De spelers die de doelpunten in deze wedstrijd moeten gaan maken zijn natuurlijk Lionel Messi (2.75), Kylian Mbappé (3.25), Olivier Giroud (4.00) en Julian Alvarez (4.33). Naast dat zij gaan strijden om de wereldtitel, maken deze spelers ook nog kans om topscorer van het toernooi te worden. Ook hier kun je natuurlijk nog weddenschappen op afsluiten!

Voorspellingen WK 2022 voetbal in Qatar

Inmiddels is het WK 2022 in Qatar al een aantal weken bezig. De laatste groepswedstrijden worden de komende dagen gespeeld, maar toch kunnen we op basis van de eerste wedstrijden al een aardig beeld geven van de ploegen die tot de grote favorieten behoren. Laten we daar eens naar gaan kijken.

#WK Qatar 2022 winnaarBet365 Odds
1🇫🇷 Frankrijk1.90
2🇦🇷 Argentinië1.90
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (15.12.2022). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.

Voorspellingen WK Qatar 2022 voetbal – 🇫🇷 Frankrijk

Frankrijk heeft haar favorietenstatus in de poulewedstrijd al waar weten te maken. De ploeg was na de overwinningen in de eerste twee wedstrijden al zeker van een plek in de achtste finales. Hierdoor konden zij in de derde wedstrijd tegen Tunesië aantreden met een B-elftal, waardoor spelers als Lloris, Mbappé, Giroud en Griezmann op de bank konden beginnen.

In de groepsfase wist Frankrijk dus zes punten te behalen. De groepswedstrijden eindige als volgt:

 • 🇫🇷 Frankrijk – 🇦🇺 Australië: 4-1
 • 🇫🇷 Frankrijk – 🇩🇰 Denemarken: 2-1
 • 🇹🇳 Tunesië – 🇫🇷 Frankrijk: 1-0

Ondanks de laatste verliespartij, blijven zij de grote favoriet voor het winnen van het WK 2022 in Qatar. Dit komt onder meer door het spelersmateriaal dat bij hebben, met topspelers als Giroud, Griezmann en natuurlijk Mbappé. Zelfs in het B-elftal in de wedstrijd tegen Tunesië speelde spelers als:

 • Camavinga (Real Madrid)
 • Coman (Bayern München)
 • Varane (Manchester United)

Frankrijk wint het WK 2022 met een quotering van 1.90

In de achtste finales gaat Frankrijk het opnemen tegen 🇵🇱 Polen op 4 december 2022 om 16:00. Saillant detail is dat 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland aan dezelfde kant van het schema zit. Weet Engeland haar achtste finale op 4 december 2022 om 20:00 te winnen van 🇸🇳 Senegal, dan ontmoeten Frankrijk en Engeland elkaar al in de kwartfinale. Deze zal gespeeld worden op zaterdag 10 december om 20:00.

WK voetbal Voorspellingen 2022 in Qatar

Zodra mensen het hebben over het WK, volgt al snel de vraag wie het WK uiteindelijk gaat winnen. Ondanks dat we hierboven al enkele favorieten voor je op een rij hebben gezet, kun je nog veel meer voorspellingen WK voetbal 2022 doen. Hieronder hebben we daarom enkele andere weddenschappen op een rij gezet die weleens interessant kunnen zijn. Laten we beginnen met de topscoorder van het toernooi.

Voorspellingen WK Qatar 2022: De topscoorders titel

Naast het inzetten op de winnaar van het toernooi, is het ook mogelijk om in te zetten op de topscoorder in het toernooi. Een groot voordeel van dit weddenschap is dat de quoteringen enorm hoog liggen. Dit komt natuurlijk doordat het nog niet bekend is welke landen ver gaan komen in het toernooi. Hoe verder een land komt, hoe meer wedstrijden het heeft om een doelpunt te maken.

Hieronder zien we dan ook dat een gokje op de topscoorder zeer goed uit kan pakken én dat je zelfs op meerdere spelers in kunt zetten om je kansen te spreiden. Hieronder hebben we de quoteringen op een rij gezet voor de topscorer van het WK 2022.

WK 2022 Wedden op topscorer

#NaamNationaliteitOdds
1.🇦🇷 Lionel MessiArgentinië1.90
2.🇫🇷 Kylian MbappéFrankrijk2.05
3.🇫🇷 Olivier GiroudFrankrijk11.00
4.🇦🇷 Julian AlvarezArgentinië11.00
5.🇫🇷 Randal MuaniFrankrijk201.00
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is (15.12.2022). Op de website van Bet365 vind je de meest recente quoteringen.

WK voetbal 2022 De groepsfase voorspellingen

Het officiële WK begint natuurlijk met de groepsfasen. De 32 teams zijn onderverdeeld in 8 verschillende poules, waarbij het Nederlands elftal in poule A uitkomt. Laten we hieronder eens gaan kijken naar de verschillende poules, welke teams er in deze poules zitten en natuurlijk wie in welke poule de favoriet is.

WK voetbal 2022: Voorspelling Groep A

TeamPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegen
🇳🇱 Nederland751
🇸🇳 Senegal 654
🇪🇨 Ecuador443
🇶🇦 Qatar017

Laten we beginnen met poule A, de groep van 🇳🇱 Nederland. Hierin was Nederland voorafgaand aan het toernooi de grote favoriet met een quotering van 1.44. Ondankds een aantal moeizame wedstrijden, wisten zij zich wel als eerste te kwalificeren in de poule. Het Nederlands elftal wist twee overwinningen en een gelijkspel te behalen. Hierdoor zijn zij door naar de kwaterfinale finale, waarin Nederland spelen tegen de Argentinië op 9 december 2022 om 20:00.

🇸🇳 Senegal wist als tweede ploeg door te gaan naar de achtste finales. Ondanks dat zij de eerste wedstrijd verloren van Nederland, wisten zij van zowel Ecuador als Qatar te winnen. Met zes punten wisten zij een tweede plek veilig te stellen, waardoor zij op 4 december 2022 om 20:00 tegen 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland spelen in de achtste finales.

WK voetbal 2022: Voorspelling Groep B

TeamPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegen
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland792
🇺🇸 Verenigde Staten521
🇮🇷 Iran347
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales016

In Groep B was 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland voorafgaand aan het WK de grote favoriet. Voor hen kreeg je maar een quotering van 1.33 als zij door wisten te stoten naar de achtste finale. Uiteindelijk hebben zij dit ook weten te bereiken, aangezien zij zeven punten behaalde uit drie wedstrijden. Alleen het gelijke spel tegen de Verenigde Staten is een smetje op de prestaties. Zij spelen op 4 december 2022 om 20:00 tegen 🇸🇳 Senegal.

Op een verrassende tweede plek zijn de 🇺🇸 Verenigde Staten geëindigd. Zij wisten de eerste twee wedstrijden gelijk te spelen en versloegen in een allesbeslissend duel Iran met 1-0. Hierdoor zijn zij met 5 punten verzekert van een plek in de achtste finales. Op 3 december 2022 om 16:00 nemen zij het in de achtste finales op tegen 🇳🇱 Nederland.

WK voetbal 2022: Voorspelling Groep C

TeamPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegen
🇦🇷 Argentinië652
🇵🇱 Polen422
🇲🇽 Mexico423
🇸🇦 Saoedi-Arabië335

Voorafgaand aan het WK leek er in Groep C maar één grote favoriet te zijn, namelijk 🇦🇷 Argentinië. Toch veranderde dit toen zij haar eerste wedstrijd verloren van 🇸🇦 Saoedi-Arabië. Een gelijkspel tussen Polen en Mexico bood echter uitkomst. Door overwinningen op zowel 🇲🇽 Mexico (2-0) als 🇵🇱 Polen (2-0), wisten zij uiteindelijk nog de eerste plek in de poule af te dwingen.

Op een verrassende tweede plek in de poule is 🇵🇱 Polen geëindigd. Zij speelde de eerste wedstrijd gelijk (0-0) en wisten de tweede wedstrijd te winnen van Saoedi-Arabië. Ondanks een verliespartij tegen 🇦🇷 Argentinië in de laatste wedstrijd, wisten zij zich alsnog te plaatsen voor een plek in de achtste finales. Dit komt doordat Mexico uiteindelijk één doelpunt te weinig maakte.

Door deze uitslagen zal 🇦🇷 Argentinië het in de achtste finale op gaan nemen tegen 🇦🇺 Australië. Zij spelen op 3 december 2022 om 20:00. Weten zij deze wedstrijd te winnen, dan komen zij uit tegen Nederland of de Verenigde Staten in de kwartfinale. Polen zal het op 4 december om 16:00 op gaan nemen tegen het Frankrijk van Mbappé.

WK voetbal 2022: Voorspelling Groep D

TeamPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegen
🇫🇷 Frankrijk663
🇦🇺 Australië634
🇹🇳 Tunesië411
🇩🇰 Denemarken113

Na de loting in Groep D was er eigenlijk maar één grote favoriet aan te wijzen, namelijk 🇫🇷 Frankrijk. Zij zijn niet alleen een van de topfavorieten in de Groep, maar ook voor het winnen van het WK 2022. Met twee overwinning op Australië en Denemarken wisten zij zich na twee wedstrijden al te plaatsen voor de achtste finales. Ondanks het verlies in de laatste wedstrijd tegen Tunesië, is er voor Frankrijk nog niets aan de hand.

De tweede plek in de groep leek in eerste instantie een prooi voor Denemarken, maar hier wist 🇦🇺 Australië verandering in te brengen. Door overwinning op Tunesie (0-1) en Denemarken (1-0), wisten zij een plek in de achtste finales af te dwingen. Vooral de laatste wedstrijd tegen 🇩🇰 Denemarken zorgde voor de nodige spanning, aangezien een overwinning voor Denemarken hen naar de achtste finales zou hebben gebracht.

Door deze knappe prestatie van 🇦🇺 Australië komen zij op 3 december 2022 om 20:00 in actie tegen Argentinië. Ondanks dat Argentinië de favoriet in deze wedstrijd is, hebben de Australiërs ook Denemarken en Tunesië weten te verrassen. Frankrijk komt op haar beurt op 4 december 2022 om 16:00 uit tegen Polen. Evenals in Groep D is ook Frankrijk in deze achtste finale de grote favoriet.

WK voetbal 2022: Voorspelling Groep E

TeamPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegen
🇯🇵 Japan643
🇪🇸 Spanje493
🇩🇪 Duitsland465
🇨🇷 Costa Rica3311

In Groep E heeft Japan voor een grote verrassing gezorgd. Mede door overwinningen op 🇪🇸 Spanje en 🇩🇪 Duitsland wisten zij met 6 punten de eerste plek in de groep te pakken. Hiermee verraste zij vriend en vijand en behaalde zij een plek in de achtste finale. 🇯🇵 Japan behaalde in groep E de volgende resultaten:

 • Duitsland – Japan: 1-2
 • Japan – Costa Rica: 0-1
 • Japan – Spanje: 2-1

Aangezien er nog maar één plek in de achtste finales beschikbaar was voor Spanje of Duitsland. Op basis van doelsaldo wist Spanje uiteindelijk de tweede plek in de poule te bemachtigen. Dit komt vooral door de grote overwinning van Spanje op Costa Rica, waarmee zij de basis legde voor een beter doelsaldo dan Duitsland. Spanje behaalde de volgende resultaten:

 • Spanje – Costa Rica: 7-0
 • Spanje – Duitsland: 1-1
 • Japan – Spanje: 2-1

Door de resultaten van beide ploegen is Duitsland al in een vroeg stadium uitgeschakeld. Door een eerste plek in de poule speelt 🇯🇵 Japan op maandag 5 december 2022 om 16:00 tegen 🇭🇷 Kroatië. 🇪🇸 Spanje speelt door haar tweede plek in de poule op 6 december 2022 om 16:00 tegen 🇲🇦 Marokko. Hoewel Spanje in deze wedstrijd de grote favoriet is, sluiten we niet uit de Marokko ons gaat verrassen.

WK voetbal 2022: Voorspelling Groep F

TeamPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegen
🇲🇦 Marokko741
🇭🇷 Kroatië541
🇧🇪 België412
🇨🇦 Canada027

Ook in Groep F hebben we een verrassing, namelijk dat België is uitgeschakeld. Hoewel België en Kroatië de grote favorieten waren, heeft België zich uiteindelijk niet weten te plaatsen. 🇲🇦 Marokko wist ongeslagen de eerste plek in de poule te veroveren, mede door een overwinning op België en Canada. Zij zijn daarom de eerste ploeg in de poule die de achtste finale heeft weten te bereiken met de volgende resultaten:

 • Marokko – Kroatië: 0-0
 • België – Marokko: 0-2
 • Canada – Marokko: 1-2

De tweede ploeg die zich in Groep F heeft weten te plaatsen voor de achtste finales, is 🇭🇷 Kroatië. Ondanks dat zij maar vier punten wisten te behalen, was een gelijkspel tegen België uiteindelijk voldoende om een plek in de volgende ronde te bereiken. De laatste wedstrijd was daarin cruciaal, aangezien België verschillende kansen kreeg om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen.

 • Marokko – Kroatië: 0-0
 • Kroatië – Canada: 4-1
 • Kroatië – België: 0-0

Door deze resultaten zijn beide ploegen door naar de achtste finales van het WK 2022 in Qatar. Daarin neemt Marokko het op 6 december 2022 om 16:00 op tegen 🇪🇸 Spanje, een wedstrijd waarin de Spanjaarden normaal gesproken de favoriet zijn. Op 5 december 2022 om 16:00 neemt 🇭🇷 Kroatië het op tegen 🇯🇵 Japan. Bij deze wedstrijd is Kroatië de grote favoriet.

WK voetbal 2022: Voorspelling Groep G

TeamPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegen
🇧🇷 Brazilië631
🇨🇭 Zwitserland643
🇨🇲 Kameroen444
🇷🇸 Servië158

In Groep G zien we dat 🇧🇷 Brazilië zonder veel problemen is doorgegaan naar de volgende ronde. Door een eerste plek in de groep veilig te stellen, ontlopen zij Portugal in de achtste finales. Nu neemt Zwitserland het namelijk op tegen deze ploeg. Brazilië was na de eerste twee wedstrijden al verzekert van een plek bij de laatste 16. Uiteindelijk behaalde zij onderstaande resultaten in de Groep:

 • 🇧🇷 Brazilië – 🇷🇸 Servië: 2-0
 • 🇧🇷 Brazilië – 🇨🇭 Zwitserland: 1-0
 • 🇨🇲 Kameroen – 🇧🇷 Brazilië: 1-0

Zwitserland eindigde knap op een tweede plek door twee overwinning te behalen. Vooral de laatste wedstrijden tegen Servië was enorm belangrijk, aangezien Servië met een flinke overwinning ook nog kans maakte op een plek bij de laatste 16. Uiteindelijk wist Zwitserlan deze wedstrijd te winnen en behaalde zij de volgende resultaten in de groep:

 • 🇨🇭 Zwitserland -🇨🇲 Kameroen : 1-0
 • 🇧🇷 Brazilië – 🇨🇭 Zwitserland : 1-0
 • 🇷🇸 Servië – 🇨🇭 Zwitserland: 2-3

Door bovenstaande resultaten zijn zowel Brazilië als Zwitserland door naar de volgende ronde. Daarin neemt Brazilië het op 5 december 2022 om 20:00 op tegen 🇰🇷 Zuid-Korea. In deze wedstrijd zijn zij natuurlijk de grote favoriet. Zwitserland neemt het op 6 december 2022 om 20:00 op tegen 🇵🇹 Portugal, waarbij Portugal juist de favoriet is.

WK Qatar 2022: Voorspelling Groep H

TeamPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegen
🇵🇹 Portugal664
🇰🇷 Zuid-Korea444
🇺🇾 Uruguay422
🇬🇭 Ghana357

In groep H heeft 🇰🇷 Zuid-Korea voor een grote verrassing weten te zorgen door op een tweede plek voor Uruguay en Ghana te eindigen. Met 4 punten uit drie wedstrijden zijn zij door naar de achtste finales in de groep. Natuurlijk speelde de belangrijke overwinning in de laatste wedstrijd tegen 🇵🇹 Portugal hier een belangrijke rol in:

 • 🇺🇾 Uruguay – 🇰🇷 Zuid-Korea: 0-0
 • 🇰🇷 Zuid-Korea – 🇬🇭 Ghana: 2-3
 • 🇰🇷 Zuid-Korea – 🇵🇹 Portugal: 2-1

Portugal wist als favoriet in Groep H de groepswinst te pakken met 6 punten uit drie wedstrijden. Ondanks dat zij de laatste wedstrijd in de groep verloren, waren zij na twee wedstrijd al geplaatst voor de achtste finales. Zij behaalde in de Groep de volgende resultaten:

 • 🇵🇹 Portugal – 🇬🇭 Ghana: 3-2
 • 🇵🇹 Portugal – 🇺🇾 Uruguay: 2-0
 • 🇰🇷 Zuid-Korea – 🇵🇹 Portugal: 2-1

Door deze resultaten in de Groep zijn beide ploegen door naar de achtste finales, waarbij het vooral een verrassing is dat Uruguay het WK al na de groepsfase moet verlaten. In de achtste finales zal 🇵🇹 Portugal het opnemen tegen 🇨🇭 Zwitserland op 6 december 2022 om 20:00, waarbij Portugal natuurlijk de grote favoriet is. 🇰🇷 Zuid-Korea neemt het op haar beurt op tegen 🇧🇷 Brazilië of 5 december 2022 om 20:00. Ondanks dat Brazilië de grote favoriet is, wist Zuid-Korea Uruguay en Ghana al te verrassen!

Wedden op WK voetbal 2022 Bookmakers

Ga je inzetten op het WK 2022, dan kun je dit doen bij verschillende legale goksites in Nederland. Hieronder hebben we een aantal van de beste bookmakers in Nederland voor je op een rij gezet. Daarbij kijken we niet alleen naar de quoteringen, maar natuurlijk ook met het aantal weddenschappen dat wordt aangeboden. Laten we eens gaan kijken naar onze top-4.

Bet365 4.9/5 Bet365 Bonus Code
WK 2022 Bonus
€100*
 • voordelen Het grootste aantal weddenschappen voor het WK 2022.
 • voordelen Marge van 6,77% voor het WK voetbal.
 • voordelen De beste bookmaker met meer dan 15 verschillende Awards.
 • voordelen Gebruikt een mobiele applicatie.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Circus 4.85/5 Circus Bonus Code
WK 2022 Bonus
€250
 • voordelen Biedt gemiddelde quoteringen aan voor het WK 2022 (7,03% marge).
 • voordelen Erg hoge welkomstbonus met regelmatige promoties.
 • voordelen Meer dan 220 pre-match weddenschappen voor het WK 2022.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Unibet 4.82/5 Unibet Bonus Code
WK 2022 Bonus
€40
 • voordelen Bookmaker met de hoogste quoteringen voor het WK 2022 (4,93% marge).
 • voordelen Meer dan 128 pre-match weddenschappen op elke wedstrijd van het WK 2022.
 • voordelen Gebruikt een mobiele applicatie.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

*Tot wel €100 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365.

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Wedden op WK 2022 bij de beste bookmakers

Wedden op WK voetbal 2022 in Qatar

Zoals we hierboven al hebben gezien, is het via verschillende bookmakers in Nederland mogelijk om een WK 2022 voorspelling te doen. Hier gaan we daarom kijken naar de verschillende weddenschappen die worden aangeboden én de bonussen die we bij bookmakers verwachten.

Naast dat je op de winnaar van een wedstrijd, de winnaar van het toernooi, de winnaar van de groep of de topscoorder in kunt zetten, zijn er nog verschillende andere weddenschappen die je tijdens het WK 2022 kunt gebruiken.

1X2 weddenschap

Natuurlijk is het 1X2 weddenschap veruit het meest populair onder gokkers. Kijken we naar de statistieken, dan zijn momenteel 9 van de 36 wedstrijden in een gelijkspel geëindigd. Dit betekent dat er in de andere 27 wedstrijden wel een winnaar uit de bus is gekomen. Het lijkt daarom interessanter om in te zetten op een overwinning van een van beide ploegen.

Meer/Minder dan 2.5

Ook het aantal doelpunten in een wedstrijd is een belangrijk aspect om op te wedden. Vooral Over/Under 2.5 doelpunten zien we bij bookmakers als Bet365 vaak terugkomen. In 12 van de 36 wedstrijden werden er méér dan 2.5 doelpunten gescoord, terwijl er in de andere 24 wedstrijden minder dan 2.5 doelpunten werden gescoord.

Speler aan te scoren

Bij Bet365 heb je de mogelijkheid om een speler aan te wijzen die in een wedstrijd gaat scoren. Het is daarbij belangrijk om de topscorerslijst in de gaten te houden. Zo zien we bijvoorbeeld dat Cody Gakpo al drie doelpunten wist te maken, wat het ook een interessant weddenschap maakt voor de wedstrijd Nederland – Argentinië op 09 december 2022 om 20:00.

WK 2022 Topscorer

Wil je inzetten op de tospcoorder, dan is het ook belangrijk om te kijken welke landen ver gaan komen. Hierboven vind je een aantal van de grote favorieten, waaronder Frankrijk, Brazilië en Engeland. Een van de grote favorieten voor de topscorerstitel is natuurlijk Kylian Mbappé van Frankrijk.

Bet Builder

Binnen één wedstrijd is het ook mogelijk om in te zetten op verschillende aspecten. In dat geval maak je gebruik van de Bet Builder functionaliteit, zoals ook Bet365 deze heeft. Naast dat zij al een aantal Bet Builders hebben samengesteld, kun je zelf ook een Bet Builder maken.

De fase in WK 2022 waarin een ploeg naar huis gaat

En een van de laatste opties die je nog hebt is het inzetten op de fase in het toernooi waarin een ploeg naar huis gaat. Denk je bijvoorbeeld dat Nederland in de achtste finales tegen de Verenigde Staten naar huis gaat, of acht je de kans groter dat de Verenigde Staten naar huis gaan en Nederland verder gaat naar de kwartfinale? Deze mogelijkheden heb je allemaal!

WK 2022 bonussen en promoties

Daarnaast kijken we naar de bonussen die zij mogelijk aanbieden. We verwachten dat ze een tweetal bonussen gaan aanbieden:

 • Odds Boosts
 • Gratis weddenschappen

Laten we beginnen met de Odds Boost, het type weddenschap dat we zeer regelmatig bij het Circus terugvinden. Zij hebben vrijwel dagelijks een Super Odds aanbieding voor nieuwe gokkers. Ook de gratis weddenschappen van bijvoorbeeld Jack’s Casino en TOTO komen regelmatig terug. Meer informatie over deze én alle andere bonussen vind je terug in ons uitgebreide artikel over bonussen bij het WK voetbal 2022.

Daarbij willen we nog wel een belangrijke kanttekening plaatsen. Lees namelijk in beide gevallen goed de bonusvoorwaarden door voordat je besluit om van de bonus gebruik te maken. Daarbij moet je denken aan de minimale quoteringen waar je aan moet voldoen, de minimale en maximale inzet die je kunt plaatsen en hoe vaak je de bonusvoorwaarden door moet lezen voordat je de bonus ook daadwerkelijk van je account kunt halen.

WK Qatar 2022 speelschema

Het WK voetbal loopt van 20 november 2022 tot 18 december 2022. Hieronder hebben we het speelschema van de wedstrijden die er gespeeld gaan worden. Daarnaast hebben we ook al het speelschema voor de wedstrijden die na de groepsfase voor het WK voetbal in Qatar gespeeld gaan worden.

 • De achtste finales starten op 3 december 2022
 • De kwartfinales starten op 9 december 2022
 • De halve finales starten op 13 december 2022
 • De finale is op 18 december 2022
DatumWedstrijd
17/12/2022 – 16:00🇭🇷 Kroatië vs Marokko 🇲🇦
18/12/2022 – 16:00🇦🇷 Argentinië vs Frankrijk 🇫🇷

Over het Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar 2022

Ondanks dat we hierboven natuurlijk al veel hebben verteld over het aankomende WK voetbal 2022 in Qatar, hebben we hier nog meer informatie over het wereldkampioenschap voetbal. Zo is het in Qatar een uur later dan in Nederland. Hierdoor zijn de speeltijden voor Nederlandse kijkers erg gunstig.

Ook de wedstrijden die in de knock-out fase van het toernooi gespeeld gaan worden, worden op prima tijden gespeeld. De laatste wedstrijden in de groepsfase beginnen om 16:00. Ook in de knock-out fase wordt dit tijdsschema gehanteerd.

Als officieel WK-lied heeft men gekozen voor Hayya Hayya, een nummer dat gemaakt is door Trinidad Cardona, Davido en AISHA. De officiële mascotte voor het WK heet La’eeb, wat in het Nederlands vertaald kan worden als ‘supervaardige speler’.

Speelsteden

Waar we bij de afgelopen wereldkampioenschappen voetbal vaak veel speelsteden hadden, zien we dat er bij het WK in Qatar acht verschillende stadions zijn waarin de wedstrijden worden afgewerkt:

 • Al Bayt Stadion in Al-Khor
 • Ahmad Bin Ali Stadion in Al-Rayyan
 • Al Thumama Stadion in Doha
 • Al Janoub Stadion in Al-Wakrah
 • Eduction City Stadion in Doha
 • Khalifa International Stadion in Doha
 • Lusail Iconic Stadion in Lusail
 • Ras Abu Aboud (Stadium 974) in Doha

Dit maakt het ook direct een zeer uniek toernooi, aangezien dit het eerste wereldwijde toernooi is dat in de woestijn georganiseerd is. Daarnaast is het ook het eerste toernooi in het Midden-Oosten en de eerste keer dat het toernooi in de winter plaatsvindt. Dit komt vooral door de hoge temperaturen gedurende de dag. Het kan er namelijk in de zomer tot wel 40 graden worden in de schaduw. Dit is ook een van de belangrijkste redenen dat de FIFA heeft besloten om het toernooi in de winter te organiseren.

Toch blijft er nog steeds veel discussie rondom de bouw van de stadions, aangezien de werkomstandigheden van de bouwvakkers zeer slecht waren. Hoewel de Qatarese regering openlijk beterschap beloofde, is men nog steeds van mening dat men hierin tekort heeft geschoten. Ook dit is een aspect bij het Wereldkampioenschap voetbal dat niet eerder vertoond is.

FAQ

De belangrijkste reden dat het WK voetbal in Qatar in de winter gaat plaatsvinden, is vanwege de warmte. Hoewel normaliter het WK voetbal altijd in de zomer gespeeld wordt, was dat in Qatar niet te doen. Hier kunnen de temperaturen overdag oplopen tot ruim over de 40 graden in de schaduw. Aangezien de temperatuur in de winter rond de 29 graden ligt, is ervoor gekozen om het kampioenschap te verplaatsen.

Het Wereldkampioenschap voetbal vind dit jaar plaats in Qatar. De eerste speeldag is op 21 november 2022, terwijl de finale gespeeld wordt op 18 december 2022. Dan zullen we ook weten welk land zich mag kronen tot beste van de wereld.

In totaal zijn er 32 landen geplaatst voor het WK 2022: Qatar, Duitsland, Denemarken, Brazilië, België, Frankrijk, Kroatië, Spanje, Servië, Engeland, Zwitserland, Nederland, Argentinië, Iran, Zuid-Korea, Japan, Saudi-Arabië, Ecuador, Uruguay, Canada, Ghana, Senegal, Portugal, Polen, Marokko, Tunesië, Kameroen, Mexico, Verenigde Staten, Wales, Australië en Costa Rica.

Ja, Nederland heeft zich al weten te kwalificeren voor het WK van 2022. Dit deden zij in een WK kwalificatie 2022 groep met onder meer Turkije en Noorwegen. Tijdens de kwalificatiecyclus wist de ploeg met 23 punten uit 10 wedstrijden goede zaken te doen.

Het WK 2026 zal een enorm evenement gaan worden in onder meer Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Dit maakt het een van de grootste wereldkampioenschappen voetbal van de laatste jaren. Een grote verandering bij het toernooi is dat er in plaats van 32 landen maar liefst 48 landen aan het toernooi mee mogen doen.

In Nederland kun je bij elke legale bookmaker inzetten op het wereldkampioenschap voetbal in Watar. Let er daarbij goed op dat er verschillende bonussen en promoties zijn die de bookmakers gebruiken om nieuwe en bestaande gokkers naar de bookmaker te krijgen of te behouden.

Bij het WK 2022 kun je inzetten op onder meer de winnaar van een wedstrijd, maar natuurlijk ook op de winnaar van het toernooi, de groepsfase of op de topscoorder. Daarnaast kun je ook inzetten op het overleven van de groepsfase of de fase in het toernooi wanneer een ploeg wordt uitgeschakeld.

Kijken we naar WK voorspellingen, dan hebben we hierboven een aantal goede tips voor je. Kijk daarbij vooral naar de topfavorieten van dit moment, de landen die de groepsfase gaan overleven en de topscoorder van het WK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.