Scori PRO Review

 • Betrouwbaarheid 4.6/5
 • Bonussen 2.0/5
 • Gebruiksgemak 3.6/5
 • Website 3.1/5
 • Klantenservice 3.8/5
Beoordeling: 3.42/5
Algemene informatie
 • Licentie sinds: 27 april 2024
 • Minimale storting: €10
 • Opnames: €1+
 • Uitbetaling: Direct
 • Betaalmethoden: iDEAL
 • Klantenservice: 24/7
 • Mobiele App: Geen
 • Stort €100 en ontvang €20 bonus aan Entree Fees
 • De eerste goksite die Fantasy Sports aanbiedt.
 • Snelle uitbetalingen.
 • Je kan bedragen vanaf €1 opnemen.
 • Weinig beschikbare sporten en weddenschappen.
 • De website is niet volledig functioneel – je wordt doorgeleid naar de mobiele versie.
 • Je kan de ranking van een weddenschap niet bekijken.
 • Je wordt niet op de hoogte gesteld als een weddenschap is afgelopen.
 • Sommige informatie is moeilijk bereikbaar.
 • Je moet een entry fee betalen om aan Leagues mee te doen.
 • De minimum inzet in de grote League is €10.

Scori PRO is de eerste Nederlandse website waar je legaal kan wedden op Fantasy Sports. Spelers kunnen voorspellingen doen over fictieve voetbal, wielren, darts en tennis toernooien. Scori PRO is een zusterbedrijf van Scorito. Scorito is al jaren de bekendste aanbieder van Fantasy Sports in Nederland. Bij Scorito is het echter niet mogelijk om geld op wedstrijden in te zetten.

Scori PRO review - Fantasy Sports wedden voor echt geld

SCORI PRO B.V. is in het bezit van een online sportweddenschap licentie van de Nederlandse KSA, en het is dus een legale en veilige aanbieder. De licentie werd verstrekt op 27 april 2024, en de website werd gelanceerd op 13 mei 2024.

Scori PRO vergunning van KSA

Er is veel te ontdekken bij deze nieuwe aanbieder, de weddenschappen werken namelijk anders dan bij traditionele bookmakers. Voor deze review heb ik Scori PRO natuurlijk uitgebreid getest, en in dit artikel deel ik mijn bevindingen over de mogelijke weddenschappen, regels, fees en bonussen van de eerste Nederlandse Fantasy Sports goksite.

Wat is Scori PRO?

Bij Scori PRO kan je, net zoals bij het bekende Scorito, voorspellingen over fictieve sportwedstrijden doen. Bij Scorito is het niet mogelijk om hier geld op in te zetten, dit kan bij Scori PRO wel. Scori PRO is in het bezit van een licentie voor het aanbieden van online sportweddenschappen, net zoals legale Nederlandse bookmakers.

Wedden bij Scori PRO werkt echter anders dan je zou verwachten, zelf lichten zij dit toe in de sectie ‘Wat is het verschil met traditionele bookmakers?’ te vinden tussen de veelgestelde vragen.

“… De spellen van Scori PRO werken volgens een ander principe. Je wedt niet op een bepaalde gebeurtenis of uitkomst, maar je maakt een voorspelling door een teamselectie of uitslagen te kiezen… De positie in de ranking bepaalt wie de weddenschap wint of verliest.”

Scori PRO
Scori PRO recensie: Team ranking

Nadat de fictieve wedstrijd gespeeld is, kan je de resultaten bekijken door op de desbetreffende match onder ‘Mijn spellen’ te klikken. Je krijgt vervolgens jouw score, het gemiddelde en de hoogste score te zien, een exacte ranking van alle medespelers bekijken is helaas niet mogelijk.

De belangrijkste verschillen tussen traditionele bookmakers en Scori PRO zijn:

 • Je speelt niet tegen het huis maar tegen andere spelers
 • Bij Scori PRO wed je niet op specifieke gebeurtenissen, en er zijn ook geen odds aanwezig
 • Je maakt een voorspelling over een wedstrijd door de uitslag te voorspellen of een winnend team samen te stellen
 • Je voorspelling wordt beoordeeld aan de hand van score componenten. de spelers die het hoogst scoren, vallen in de prijzen

Of Scori PRO als bookmaker bestempeld kan worden, valt dus te betwisten. Zelf benoemen zij op de site dat ze uitsluitend Fantasy Sports gokken aanbieden en je hier geen casinospellen, gokkasten of sportsbook zult vinden.

Scori PRO en Scorito zijn onderdeel van moederbedrijf Scorito Holding BV. Dit bedrijf werd opgericht door Martijn van Dijk en is gevestigd in Breda. Scorito heeft meer dan 1,6 miljoen geregistreerde spelers, en is hiermee marktleider op het gebied van Fantasy Sports in Nederland.

Stortingen en opnames bij Scori PRO

Je kan bij Scori PRO alleen geld storten op je balans via een iDeal betaling. Het bedrag wordt direct aan je account toegevoegd, wat vrij gebruikelijk is voor een online bookmaker. Het tempo van de uitbetalingen is echter buitengewoon snel. Mijn opname stond binnen een minuut op mijn bankrekening.

Bonussen en promoties bij Scori PRO

Spelers van 24 jaar en ouder met een geverifieerd account bij Scori PRO komen in aanmerking voor de welkomstbonus. Deze kan geclaimd worden door een storting van €100 of hoger te voltooien, hiermee speel je €20 bonus aan Entree Fees vrij.

Eerste indruk van Scori PRO

Wanneer je Scori PRO opent op je laptop, krijg je de desktop versie van de website te zien. Deze ziet er prima uit en je kan hier kort en bondige informatie over het spelaanbod vinden. Zodra ik een account had aangemaakt en wilde beginnen met spelen, werd ik doorgeleid naar een mobiele versie die te spelen is via de browser op je desktop.

Scori PRO review - naar mobiele versie
 • Deze mobiele versie is een stuk minder overzichtelijk, en het is mij niet helemaal duidelijk of dit de bedoeling is. Ik hoop dat Scori PRO in de toekomst een versie speciaal gericht op desktop gasten aanbiedt, net zoals andere bookmakers.
 • Naast deze visuele onhandigheid vind ik sommige informatie op de website van Scori PRO moeilijk bereikbaar. Er is een algemene voorwaarden sectie, maar hier vond ik bij lange na niet alle informatie die ik zocht. In de ‘Bonus’ sectie staat bijvoorbeeld niks over de doorspeel- of inzet vereiste van het ontvangen bonusgeld.

Wel is er een vrij goede veelgestelde vragen sectie te vinden op de site, die met name handig is voor nieuwe spelers die nog niet erg bekend zijn met Fantasy Sports.

Hoe werkt wedden bij Scori PRO?

Het grootste verschil tussen traditionele bookmakers en Scori PRO is dat je het opneemt tegen andere spelers, en niet tegen het huis. Sportweddenschappen bij bookmakers werken doorgaans met odds. Hiermee wordt aangegeven wat de mogelijke opties zijn voor weddenschappen, en hoeveel er wordt uitbetaald in het geval van een correcte voorspelling.

Scori PRO voorspellen (wedden)

Dit is bij Scori PRO niet het geval. Het doel van de spellen van Scori PRO is het zo goed mogelijk voorspellen van de uitkomsten van specifieke toernooien en wedstrijden. Je kan bijvoorbeeld wedden op fictieve wielren etappes, waarbij je moet proberen zoveel mogelijk punten te scoren door het beste team samen te stellen.

Scori PRO budget

Hierbij wordt gewerkt met een budget waarmee spelers opgekocht kunnen worden. Als jouw gekochte spelers goed presteren, zul je hier punten mee verdienen. Gerenommeerde atleten zoals Tadej Pogačar zijn echter een stuk duurder dan minder bekende wielrenners. Je kan er dus voor kiezen om een klein aantal toppers te kiezen, of je kansen te spreiden over een groter aantal minder hoog rankende fietsers.

Hoe plaats je een weddenschap bij Scori PRO?

Zelf heb ik natuurlijk ook een weddenschap geplaatst, hieronder heb ik een lijst gemaakt van de stappen die je kan ondernemen om zelf te beginnen met wedden bij Scori PRO.

 1. Maak een account aan

  Je kan bij Scori PRO gemakkelijk een account aanmaken via iDIN, dit duurde bij mij maar enkele minuten. Zodra je account klaar is kan je je eerste storting voltooien en beginnen met spelen.

  Registreer met Scori PRO van iDIN

 2. Kies je spel

  Op de thuispagina van Scori PRO vind je een overzicht van alle beschikbare Fantasy Sports games zoals wielrennen, voetbal en tennis. Niet ieder spel werkt hetzelfde, bij sommige voetbal spellen moet je de uitslag van specifieke match ups bepalen. Bij wielren wedstrijden probeer je de best presterende ploeg samen te stellen.

  Kies sport - Scori PRO

 3. Maak je voorspelling

  Lees de spelregels goed door en maak een voorspelling. Zodra je op een spel hebt geklikt, vindt je onderaan het scherm een ‘Help’ pagina. Deze vertelt je alles waar je rekening mee moet houden tijdens het doen van je voorspelling.

 4. Bepaal je inzet

  Zodra je tevreden bent met je weddenschap kan je je inzet bepalen. Ook hiervoor heb je verschillende keuzes. Je kan ervoor kiezen om in grote Leagues te spelen waar veel spelers aan meedoen en alleen de beste zeer hoge prijzen winnen. Je kan ook kiezen voor kleinere leagues, hier is het prijzengeld minder maar maak je wel meer kans.

De verschillende leagues hebben vaste bedragen, die corresponderen aan het te behalen prijzengeld. Houd er rekening mee dat je wanneer je geld inzet ook een entree fee moet betalen, de hoogte hiervan verschilt per spel.

Op het thuisscherm zie je een overzicht van alle Leagues waar je aan mee doet, naast de League staat wanneer de wedstrijd of etappe plaatsvindt. Zodra de competitie voorbij is en de uitslag bekend is, weet jij of je in de prijzen valt of niet.

Wat ik een beetje jammer vind aan het aanbod van Scori PRO is dat je vaak lang moet wachten tot de wedstrijd voltooid is, soms zelfs een paar dagen. Ik heb echter goede hoop dat naarmate het platform populairder wordt, er meer verschillende wed opties zullen worden toegevoegd waardoor je iedere dag wel aan een League mee kan doen.

Hoe werken de Leagues van Scori PRO?

Zoals ik al eerder benoemde kan je tijdens het plaatsen van je inzet kiezen voor verschillende Leagues. Hieronder heb ik een korte samenvatting van de individuele Leagues samengesteld:

 1. Grote Leagues

  Grote Leagues hebben een onbeperkt aantal deelnemers, en het prijzengeld wordt verdeeld over de top 10% van alle spelers. Hoe meer spelers er meedoen, hoe groter de pot en de potentiële winst. Natuurlijk maakt dit de competitie ook een stuk hardnekkiger.

 2. Kleine Leagues

  Dit zijn Leagues waaraan maximaal 12 spelers mee doen. In deze categorie zijn 3 verschillende opties: Top 3, Top 5 en Top 8. Bij de Top 3 vallen de 3 beste spelers in de prijzen, als je op de eerste plek belandt kan je je inzet vervijfvoudigen. De Top 5 en Top 8 categorieën zorgen voor minder hoge uitbetalingen, maar zijn natuurlijk makkelijker om te winnen.

Het is mogelijk om aan meerdere Leagues tegelijk mee te doen, en zo dus je kansen te spreiden. Je doet echter wel altijd mee met een enkele voorspelling, je kan dus geen nieuwe teams samenstellen.

Als je meedoet aan de grote League kan je het opnemen tegen vrienden. Bij de kleine Leagues is dit iets lastiger, aangezien de pools een spelers limiet hebben en je in een willekeurige vijver terechtkomt. Wat mij ook opviel is dat de minimum inzet vrij hoog ligt, je moet minimaal €10 inzetten als je aan een League mee wilt doen.

Commissies en fees bij Scori PRO

Je speelt bij Scori PRO tegen andere spelers, en de totale prijzenpot wordt verdeeld over de winnaars. Natuurlijk moet Scori PRO hier zelf ook wat aan over houden, hun inkomsten worden geïnd door middel van rakeback fees en kosten voor het deelnemen aan een league.

Wanneer je deelneemt aan een league moet je eenmalig een entree fee betalen. De hoogte hiervan verschilt per spel. Voor de daily wielren wedstrijden is dit bijvoorbeeld €1, en voor het Season EK-Spel is dit €5. Naast deze fee die alle spelers betalen verrekend Scori PRO een rake over de inzet van iedere speler.

 • Daily wielren – €1
 • Season EK-Spel – €5

De exacte hoogte van de rakeback staat helaas niet vermeld op de website. Om dit verder te onderzoeken stuurde ik een mail naar de klantenservice, maar kreeg hier helaas geen reactie op.

Het Fantasy Sportsbook aanbod van Scori PRO

Je kan bij Scori PRO alleen inzetten op fictieve sportwedstrijden, het is namelijk geen traditionele bookmaker. Scori PRO biedt voor alle wedstrijden uitgebreide voorbeschouwingen aan, die je inzicht geven in de kansen.

Scori PRO Fantasy Sports aanbod

Ook kan je bij bijvoorbeeld fictieve wieleretappes naar de koers kijken, en bijvoorbeeld inzetten op spelers die goed zijn in klimmen bij een bergachtig landschap. Er komt dus zeker een mate van vaardigheid bij het wedden kijken.

Er wordt bij Scori PRO een onderscheidt gemaakt tussen ‘Season’ en ‘Daily’ competities.

 • Daily competities gaan bijvoorbeeld over een enkele wedstrijd of wielren etappe. Dit is een korte termijns weddenschap die op een specifieke dag gespeelt wordt.
 • De Season competities worden gespeeld over meerdere dagen of zelfs weken. Ik heb gemerkt dat de minimum inzet hiervoor doorgaans hoger ligt.

Scori PRO heeft momenteel 8 verschillende soorten competities, die allemaal net iets anders werken:

 • Cycling Daily
 • Match Day (voetbal)
 • Top Coach (voetbal)
 • Tennismanager
 • EK-Spel
 • Wielermanager
 • WK Darts
 • Klassiekerspel

Binnen deze competities zijn er echter verschillende Leagues, en dus verschillende wed opties. Dit zorgt er voor dat het aanbod van Scori PRO aardig divers is.

Is er verschil tussen het aanbod van Scori PRO en Scorito?

Om een inzicht te krijgen in wat er misschien nog in het verschiet ligt voor Scori PRO heb ik het aanbod vergeleken met Scorito. De beschikbare wedstrijden komen eigenlijk aardig overeen, sommige zijn zelfs exact hetzelfde.

Het grootste verschil is dat je bij Scori PRO niet kan wedden op Grand Prix race wedstrijden. Vanwege de toenemende populariteit van F1 in Nederland, gok ik echter dat het niet lang zal duren voor deze wed optie ook aan Scori PRO wordt toegevoegd. Er is zelfs al een motorsport categorie te vinden op de website, alleen is deze momenteel leeg.

Scori PRO slotgedachten

Scori PRO is een interessante nieuwe bookmaker die een uniek aanbod op de markt brengt. Je wedt hier tegen andere spelers, en dit maakt het een stuk competitiever dan reguliere bookmakers. De site kan echter nog wel verbeterd worden: de desktop versie lijkt niet goed te werken en niet alle informatie is makkelijk te vinden. Scori PRO heeft echter de opnames wel uitstekend geregeld, deze stonden bij mij binnen een minuut op mijn bankrekening.

Wat ik wel lastig vindt aan Scori PRO is dat het moeilijk is om inzicht te krijgen in hoe goed de uitbetalingen zijn van de verschillende competities, Leagues en wed opties. Aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van odds, en er momenteel geen andere Fantasy Sports bookmakers zijn, is er geen vergelijkingsmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.