Wie wint EK 2024 voorspelling

Euro 2024 zal van start gaan op 14 juni, en wordt een maand later afgesloten met de finale op 14 juli 2024. Alle voetbal fans vragen zich op dit moment af: wie wint EK 2024? Er worden verschillende voorspellingen gemaakt, er zijn tenslotte meerdere favorieten waaronder Frankrijk, Engeland en de organisator: Duitsland.

EK 2024 voetbal favorieten

Om jou te ondersteunen in het maken van de juiste voorspellingen, hebben we informatie voor je verzameld. In dit artikel lees je welke landen de beste kansen hebben om door te gaan vanuit de groepsfase, en welke landen de beste kans maken om er met de beker vandoor te gaan. Daarnaast vertellen we je onze voorspellingen over het EK 2024 in Duitsland.

inhoud

EK 2024: de kansen van de favorieten

Hieronder kan je de odds vinden voor de winnaar van het EK 2024. We hebben drie bookmakers uitgekozen die, naar onze mening, de beste kansen aanbieden voor dit evenement.

EK 24 winnaarBet365LeoVegasCircus
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland5.005.005.00
🇩🇪 Duitsland5.506.005.50
🇪🇸 Spanje5.505.505.50
🇫🇷 Frankrijk6.006.006.00
Naar Bet365Naar LeoVegasNaar Circus

De grote favorieten voor dit toernooi zijn Engeland en Frankrijk. De organisator dit jaar, Duitsland, heeft een iets lagere kans om te winnen. Nederland staat momenteel volgens bookmakers in de top 10. Italie, die de vorige editie won door Engeland te verslaan in de EK 2021 finale, staat op een vergelijkbare positie.

EK 2024: kansen voor de winnaars van de groepsfase

Vervolgens zullen we kijken naar de odds voor de favorieten in iedere groep. Ter herinnering: er zijn 6 groepen (A tot en met F) met ieder 4 teams, dit zorgt voor 24 teams in totaal. Nederland is ingedeeld in groep D, samen met Frankrijk, Oostenrijk en Polen.

Groep A

Duitsland is verreweg de favoriet in Groep A. Zwitserland, Hongarije en Schotland zullen vervolgens strijden om de tweede plaats te bemachtigen en door te kunnen gaan naar de volgende fase van het EK 2024.

PlaatsGroep APunten
1🇩🇪 Duitsland7
2🇨🇭 Zwitserland5
3🇭🇺 Hongarije3
4🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland1

Groep B

De eerste plaats in groep B zal waarschijnlijk bemachtigd worden door Italië of Spanje, en hier zal hard voor gestreden worden. Naar onze mening zullen deze twee teams waarschijnlijk beide door gaan naar de volgende fase. Schrijf Kroatië echter niet te snel af, ze hebben laten zien dat ze vaak de volle 100% geven als het gaat om belangrijke toernooien.

PlaatsGroep BPunten
1🇪🇸 Spanje9
2🇮🇹 Italië4
3🇭🇷 Kroatië2
4🇦🇱 Albanië1

Groep C

De favoriet voor groep C is onherroepelijk Engeland, die volgens veel deskundigen ook het hele toernooi zal winnen. Denemarken komt waarschijnlijk op de tweede plaats, we verwachten eerlijk gezegd niet veel verrassingen in deze groep.

PlaatsGroep CPunten
1🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland5
2🇩🇰 Denemarken3
3🇸🇮 Slovenië3
4🇷🇸 Servië2

Groep D

Frankrijk gaat hoogstwaarschijnlijk de eerste worden in groep D, ook zij maken goede kansen om er met de beker vandoor te gaan. Nederland komt waarschijnlijk op de tweede plaats te staan. Ze zullen wel hun best moeten doen tegen Polen en Oostenrijk om de tweede fase zonder problemen te kunnen bereiken.

PlaatsGroep DPunten
1🇫🇷 Frankrijk6
2🇳🇱 Nederland5
3🇦🇹 Oostenrijk4
4🇵🇱 Polen1

We hebben complete voorspellingen voorbereid voor deze matches, hier kan je uitgebreide analyses en keuzes vinden voor de volgende wedstrijden:

Groep E

In groep E is België de favoriet, en zij zullen waarschijnlijk zonder problemen de Ronde van 16 bereiken. Momenteel voorspellen bookmakers dat Oekraïne op de tweede plaats zal eindigen. Alhoewel Roemenië iets slechtere odds heeft, kunnen ze ons nog steeds verrassen.

Groep EBet365LeoVegasCircus
🇧🇪 België2.202.202.20
🇷🇴 Roemanië3.753.753.75
🇸🇰 Slowakije4.334.354.50
🇺🇦 Oekraïne6.506.506.50

Groep F

In de laatste groep van het EK 2024 is Portugal de favoriet. Zij steken kwalitatief vrij duidelijk boven de andere teams, Turkije, Tsjechië en Georgië, uit. Wij gaan er van uit dat Portugal zonder veel weerstand de eerste plaats van Groep F zal bereiken, en misschien zelfs in de finale zal staan.

PlaatsGroep FPunten
1🇵🇹 Portugal6
2🇹🇷 Turkije3
3🇨🇿 Tsjechië1
4🇬🇪 Georgië1

Turkije en Tsjechië zullen strijden voor de tweede plaats, waarbij de eerste een iets grotere kans heeft.

Gaat Nederland het EK 2024 winnen?

Tijdens de groepsfase ligt er voor Nederland een pittige wedstrijd tegen Frankrijk, een van de beste teams, in het verschiet. Wij hebben onze exacte voorspellingen voor deze match al besproken in een ander artikel. De kans dat Nederland echter het hele toernooi wint, is vrij klein. Om dit te bereiken zou Oranje teams zoals Frankrijk, Engeland, Duitsland, Spanje en Portugal moeten verslaan.

Als de voorspellingen over het EK 2024 correct zijn, zal Nederland in de volgende fase tegen Oekraïne moeten spelen. Deze zullen ze hoogst waarschijnlijk winnen, waardoor ze doorgaan naar de kwartfinale.

In de kwartfinale van het EK 2024 zullen we het opnemen tegen Portugal, de favoriet van groep F. Dit zal een erg lastige wedstrijd worden voor ons team. De winnaar van deze match voorspellen is lastig, aangezien Nederland voor het laatst tegen Portugal speelde in 2019.

Als het ons toch lukt om de Portugezen te verslaan, is de volgende tegenstander Duitsland of Spanje. Zoals je kunt zien liggen er in het geval van winst voor Nederland veel sterke teams in het verschiet, de kans dat Nederland het toernooi wint is dus helaas vrij klein.

Wie gaat het EK 2024 winnen? – onze voorspellingen

Welke landen zijn de grootste favorieten voor het EK 2024? Dat zijn momenteel Engeland en Frankrijk. Beide teams hebben geweldige talenten in hun team, en er zijn aardig wat spelers die kans maken op de titel van top scoorder. De Engelse spelers die hier het best voor in aanmerking komen zijn Harry Kane, Jude Bellingham, en Kyle Walker. Voor Frankrijk zijn dit Kylian Mbappe en Olivier Giroud.

Hier is een vergelijking met statistieken van beide teams afkomstig van de EK 2024 kwalificatie wedstrijden:

Engeland - Frankrijk
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   

Zoals je kunt zijn gaat het vrij gelijk op, alhoewel Frankrijk wel een kleine voorsprong heeft. Wij denken dat Frankrijk meer kans maakt om het EK 2024 te winnen. Waarom?

 • Kylian Mbappe is goed in vorm.
 • Frankrijk behaalde betere resultaten tijdens de EK 2024 kwalificatierondes.
 • Tijdens de 2022 World Cup won Frankrijk van Engeland met 2-1.

Maar wie wordt topscorer EK 2024? Om hier wat duidelijkheid over te scheppen hebben we de spelers die het best presteerden tijdens de kwalificatie matches op een rijtje gezet.

SpelerGoalsAssists
Lukalu, Belgie141
Ronaldo, Portugal101
Mbappe, Frankrijk96
Kane, Engeland82
Højlund, Denemarken71

Wie is de favoriet EK 2024? – Samenvatting

Er zijn voor het EK 2024 duidelijke favorieten, en in sommige groepen lijkt het alsof de kans op winst voor de minder populaire teams erg klein is. Er zijn meerdere sterke teams die kans maken op de titel, maar toch denken we dat Frankrijk of Engeland uiteindelijk de beker zullen winnen. Nederland zal waarschijnlijk niet winnen dit jaar, maar heeft wel een goede kans om het tot de kwartfinale te schoppen.

Dit zijn in ieder geval de belangrijkste dingen die je moet weten over het EK 2024, waaronder onze voorspellingen:

 1. Welke landen zijn de gootste favorieten voor het EK 2024?

  De favorieten zijn momenteel Engeland en Frankrijk.

 2. Wie gaat het EK 2024 winnen?

  Wij denken dat Frankrijk er met de titel vandoor gaat.

 3. Wat zijn de odds van bookmakers voor Frankrijk en Engeland?

  Op dit moment is de quotering voor 🇫🇷 Frankrijk lager en staat op 4.75, terwijl die voor 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland 5.50 bedraagt.

 4. Wanneer begint het Ek 2024?

  Het EK 2024 gaat van start op 14 juni met een match tussen Duitsland en Schotland.

 5. Waar kan je EK 2024 kijken?

  Het toernooi is te volgen via de NPO, je kan de wedstrijden kijken op NPO 1, 2 of 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.