Hoe te Beginnen met Live Wedden op Voetbal in Nederland

Live Wedden op voetbal in Nederland heeft de laatste jaren een vlucht genomen, mede doordat de nieuwe kansspelwetgeving in 2021 is ingegaan. Hierdoor zijn er meer betrouwbare aanbieders van kansspelen op de markt gekomen, waardoor we ook zouden adviseren om alleen bij legale en betrouwbare bookmakers live te wedden op voetbal.

Het live wedden op voetbal is het meest populair onder online gokkers, vooral omdat er ingespeeld kan worden op de gebeurtenissen in de wedstrijd. In dit artikel lees je alles over het live wedden op voetbal, waar je dit het beste kunt doen, wanneer je dit het beste kunt doen en wat de voordelen van een applicatie zijn bij het afsluiten van live weddenschappen.

Wat zijn live weddenschappen?

live wedden op voetbal

Zoals de naam van de weddenschappen als zegt, worden Live weddenschappen tijdens een lopende wedstrijd afgesloten. Er zijn een aantal kenmerken die een Live weddenschap uniek maken en onderscheiden van prematch weddenschappen:

 • Er wordt met de quoteringen ingespeeld op ontwikkelingen in een wedstrijd;
 • Live weddenschappen zijn alleen gedurende een specifieke periode in een wedstrijd mogelijk;
 • De weddenschappen worden niet voor elke sport aangeboden.

De eerste stappen bij live wedden op voetbal in Nederland

Om live te kunnen wedden op voetbal bij Unibet of andere bookmaker in Nederland, zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Ondanks dat deze vrij eenvoudig zijn, hebben we ze hier nogmaals voor je op een rij gezet:

 1. Stap 1: Kies een betrouwbare bookmaker

  De eerste stap is om een betrouwbare bookmaker in Nederland te kiezen. Dit zorgt ervoor dat je veilig en betrouwbaar weddenschappen kunt afsluiten. Bij betrouwbare bookmakers profiteer je van een mooie welkomstbonus als je 24 jaar of ouder bent. We adviseren om een bookmaker te kiezen uit onze lijst met beste bookmakers in Nederland.

  Deze bookmakers zijn namelijk op allerlei verschillende facetten getest, waaronder bijvoorbeeld de bonus, het aantal sporten, de toernooien en competities, uitbetalingen, betaalmethoden, klantenservice en nog veel meer. Zo weet je dus zeker dat je kiest voor een goede bookmaker die aan al onze hoge eisen voldoet.

  TIP: Zijn er verschillende bookmakers die bevallen, dan is het aan te raden om meerdere accounts aan te maken bij verschillende bookmakers. Zo profiteer je niet alleen meerdere malen van een welkomstbonus, maar kun je de quoteringen van verschillende wedstrijden met elkaar vergelijken.

 2. Stap 2: Maak een account aan

  Heb je een bookmaker gekozen, dan is het tijd om een account aan te maken. Hiervoor moet je jouw persoonlijke gegevens invullen, je identiteit verifiëren en account verifiëren. Dit moet vanwege de nieuwe Wet Kansspelen op afstand, waarmee de Kansspelautoriteit er zeker van wil zijn dat de gokkers die online spelen ook daadwerkelijk online mogen spelen.

 3. Stap 3: Doe een eerste storting

  Zodra je je persoonlijke gegevens hebt geverifieerd, moet je een eerste storting doen. Dit moet vanaf een bankrekeningnummer dat op jouw naam staat. Doe je dit niet, dan gaat de storting helaas niet door. Vergeet bij het storten ook niet om de welkomstbonus te claimen. Hiervoor moet je bij sommige bookmakers de specifieke bonus selecteren.

 4. Stap 4: Kies voor Live Wedden

  Als je volledige account in orde is, navigeer je naar de sectie met Live weddenschappen. Veel bookmakers gebruiken hiervoor het menu aan de linkerkant van het scherm, vaak weergegeven door drie horizontale streepjes of drie puntjes. Naast alle sporten die worden aangeboden, vind je hier ook de Live weddenschappen.

 5. Stap 5: Kies voor Live Voetbal

  Om ervoor te zorgen dat je alleen de Live voetbalwedstrijden ziet, moet je kiezen voor Live Voetbal. Hier kies je vervolgens ook het land, de competitie of de wedstrijd waar je op wilt inzetten.

 6. Stap 6: Plaats je weddenschap

  Uit de lange lijst met mogelijke weddenschappen kies je vervolgens het type weddenschap dat je wilt plaatsen. Kies een weddenschap dat past bij de mate van risico dat je wilt nemen.

 7. Stap 7: Kijk de wedstrijd

  Om op specifieke gebeurtenissen in de wedstrijd in te kunnen spelen, adviseren we om de wedstrijd te kijken. Zo kun je reageren als dat nodig is, bijvoorbeeld door een ander weddenschap te plaatsen of door gebruik te maken van de Cash Out feature. Let er wel goed op dat deze alleen onder bepaalde voorwaarden beschikbaar is.

 8. Stap 8: Einde van de weddenschap

  De weddenschap is tot een einde gekomen. In je account kun je de uitslag van je weddenschap zien. Heb je de weddenschap gewonnen, dan staat het geld direct bijgeschreven op je account. Heb je de weddenschap verloren, dan zie je dit ook terug in de wedhistorie op je account.

Zo vind je een betrouwbare bookmaker voor live wedden op voetbal!

Betrouwbaarheid speelt een belangrijke rol bij bookmakers. Het geeft je namelijk de garantie dat de quoteringen eerlijk zijn, je de winsten uitbetaald krijgt en je kunt profiteren van bonussen en promoties. Bij deze bookmakers kun je ook de strategieën op de juiste manier gebruiken. Lees meer informatie over wedden op voetbal strategieën!

De beste bookmakers voor live wedden op voetbal

Uit al onze beoordelingen is gebleken dat er een aantal bookmakers zijn die het enorm goed doen. Dit zijn:

Bet365 4.92/5 Bet365 Review
Welkomstbonus
€50
 • voordelen Mobiele applicatie.
 • voordelen Groot aanbod aan voetbalwedstrijden.
 • voordelen Betrouwbaar door een licentie van de Ksa.
 • voordelen Prima promoties en een gebruiksvriendelijke website
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Unibet 4.90/5 Unibet Bonus Code
Welkomstbonus
€50 aan free bets
 • voordelen Enorm lage marges (hoge quoteringen).
 • voordelen Groot aanbod aan voetbalwedstrijden.
 • voordelen Prima aanbod aan voetbalwedstrijden.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Jacks.nl 4.82/5 Jacks.nl Bonus Code
Welkomstbonus
€60
 • voordelen Goede quoteringen.
 • voordelen Prima aanbod aan voetbalwedstrijden.
 • voordelen Veel ervaringen op de Nederlandse kansspelmarkt.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Deze bookmakers zijn geselecteerd op basis van een aantal verschillende factoren. Onze experts hebben onder meer gelet op het aantal voetbalcompetities en evenementen die worden aangeboden, wie de meeste wedstrijden aanbiedt en waar je kunt profiteren van de hoogste quoteringen. Andere factoren die een rol hebben gespeeld, zijn:

 • Aanwezigheid van mobiele applicatie
 • De klantenservice
 • Het aantal betaalmethoden
 • De bonussen en promoties
 • Andere casinospellen of sporten die worden aangeboden

Als we bijvoorbeeld kijken naar het aantal competities en events én daarnaast kijken naar het aantal weddenschappen voor een enkele wedstrijd, dan komen de hierboven genoemde bookmakers erg goed uit de bus. Zeker Bet365 heeft een geweldig aanbod op het gebied van live betting op voetbal en biedt daarnaast mooie quoteringen aan.

Wil je profiteren van de beste bonussen en promoties, dan zouden we eerder kiezen voor Unibet. Zij bieden regelmatig Odds Boost bonussen aan op verschillende wedstrijden, waaronder Live voetbalwedstrijden. Dit maakt het enorm.

Wanneer plaats je een live weddenschap op een voetbalwedstrijd?

Live weddenschappen op voetbalwedstrijden zijn enorm interessant, maar moeten wel op de juiste manier gebruikt worden. Bij een live weddenschap moet je enorm letten op de wedstrijd zelf en de gebeurtenissen in deze wedstrijd, aangezien niet elk live weddenschap rendabel is. Let bijvoorbeeld op:

 • De quoteringen
 • De teams & competities
 • Wat er op het spel staat
 • Eventuele Odds Boosts

Bij het kiezen van Live weddenschappen moet je rekening houden met de quoteringen die de bookmaker voor de weddenschap geeft. De quoteringen veranderen bij Live weddenschappen namelijk continu, afhankelijk van de gebeurtenissen in een wedstrijd. We adviseren daarom altijd om bij verschillende bookmakers de live quoteringen te vergelijken, zodat je je winsten kunt maximaliseren.

Tip 1: Live wedden op voetbal – Risico beperken

Neem daarnaast ook niet te veel risico bij het live wedden op voetbal. Tijdens een wedstrijd kan namelijk alles gebeuren, waardoor sommige wedstrijden de moeite niet waard zijn. Denk daarbij aan wedstrijden met enorm lage quoteringen. Hoewel de kans groot is dat je de weddenschap winnend afsluit, maakt dit het verleidelijk om veel geld in te zetten. Hierdoor neem je dus alsnog veel risico, aangezien het potentiële verlies een stuk groter is dan de mogelijke winst.

Tip 2: Bekijk de wedstrijd bij live wedden voetbal

Om op de juiste manier in te spelen op de gebeurtenissen in een wedstrijd, adviseren we altijd om de wedstrijd zelf ook te kijken. Hierdoor weet je precies welk team de overhand heeft en wat er in de wedstrijd gebeurt. Dit kun je gebruiken om bijvoorbeeld het volgende te voorspellen:

 • De winnaar
 • Het aantal doelpunten
 • Het volgende doelpunt 
 • De volgende doelpuntenmaker

Tip 3: Wanneer plaats je een live weddenschap?

Een live weddenschap plaats je dus als de quoteringen gunstig genoeg zijn ten opzichte van het risico dat genomen moet worden. Dit kan per persoon verschillen, aangezien niet elke gokker hetzelfde risico neemt. Vergelijk daarom de quoteringen met de kans dat een event plaatsvindt. Vind je de quoteringen gunstig, ga er dan voor.

Twijfel je, dan adviseren we om de live weddenschap op voetbal te laten schieten en te wachten tot de volgende kans zich voordoet. Besluit je toch om veel risico te nemen, dan adviseren we om lagere bedragen in te zetten. Zo beperk je het risico enigszins en verlies je niet direct hoge bedragen.

Een applicatie voor live wedden op voetbal

Wedden op voetbal live bij Bet365 Gok App

Een laatste belangrijke tip die we je nog mee willen geven bij het live wedden op voetbal is om te kiezen voor een bookmaker met een mobiele applicatie. Dit geeft je namelijk een aantal verschillende voordelen. Allereerst zijn mobiele applicaties sneller dan de websites, zijn ze gemakkelijker te gebruiken en kun je eenvoudig en snel je weddenschappen monitoren.

Daarnaast sluit een mobiele applicatie erg goed aan op de mobiele applicatie van je bank. Je kunt hierdoor veel gemakkelijker en sneller stortingen en opnames doen. Zeker als je een mooie kans ziet bij het live wedden op voetbal is het cruciaal om er snel bij te zijn. Tot slot log je ook nog eens een stuk gemakkelijker in, aangezien je bij een mobiele applicatie vaak gezichtsherkenning of je vingerafdruk kunt gebruiken.

Let er daarom goed op dat de bookmaker waar je voor kiest een mobiele applicatie heeft. Dit is het geval bij Unibet, Bet365 en Jacks.nl!

Live wedden tijdens sportuitzendingen

Als je zo snel mogelijk wilt reageren op wat er in een wedstrijd gebeurt, dan kan je het beste sport kijken via een bookmaker. Aangezien je dan namelijk al op de site bent om weddenschappen af te sluiten, zorgt dit ervoor dat je direct kan reageren. Bovendien hebben de bookmakers altijd een livestream van hoge kwaliteit, en vind je er veel wedstrijden die niet op tv uitgezonden worden. 

Daarom heeft het kijken van sport bij bookmakers verschillende voordelen ten opzichte van andere kanalen. Eén van de grootste voordelen is, naast het afsluiten van snelle live weddenschappen, dat de sportwedstrijden gratis zijn. Dat staat in tegenstelling tot sportwedstrijden op tv, waar je vaak (dure) abonnementen voor moet afsluiten.

Uiteraard kan je zowel sport kijken op tv en bij bookmakers, maar ik raad je aan om het laatste te doen, omdat het aanbod dus groter is en het makkelijker werkt.

Live voetbal wedden FAQ

Er zijn in Nederland verschillende goede bookmakers voor het afsluiten van live weddenschappen op voetbal. Wij zouden adviseren om te wedden bij Bet365, Unibet of Jacks.nl.

Om live te wedden op voetbal is het belangrijk om eerst een goede bookmaker uit te kiezen met een mooie welkomstbonus en goede quoteringen. Vervolgens maak je een account aan, doe je een storting, kies je de wedstrijd waar je op in wilt zetten en plaats je de weddenschap.

Live wedden is het afsluiten van weddenschappen op een wedstrijd die al bezig is. De quoteringen kunnen hierdoor variëren, terwijl deze weddenschappen vaak alleen gedurende een bepaalde periode beschikbaar zijn.

Het voordeel van live wedden op voetbal is dat je kunt inspelen op de ontwikkelingen in een wedstrijd. Daarnaast brengt het over het algemeen veel spanning met zich mee.

Een betrouwbare bookmaker vind je in onze lijst met meest betrouwbare bookmakers in Nederland. Zij zijn uitgebreid getest op het spelaanbod, de bonussen en promoties, klantenservice en aanwezigheid van een mobiele applicatie.

Er zijn wel speciale strategieën die je kunt gebruiken voor het wedden op voetbal. In onze uitgebreide gids lees je er meer over!

Dit is afhankelijk van de voorwaarden van de bookmaker. Het kan namelijk zo zijn dat je je geld terug krijgt, maar het is ook mogelijk dat de wedstrijd op een andere datum wordt uitgespeeld en de weddenschap blijft staan. Lees daarom altijd goed de voorwaarden bij de bookmaker door.

Bij sommige bookmakers is het mogelijk om je weddenschap nog te wijzigen. Bij veel bookmakers is het echter alleen mogelijk om uit te cashen en een nieuw weddenschap aan te maken.

Nee, het is vaak niet mogelijk om je live weddenschap te annuleren. Wil je niet meer verder met je weddenschap, dan zul je gebruik moeten maken van de Cash Out feature. Let er goed op dat deze niet altijd beschikbaar is.

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.