Waar kan ik de F1 gratis online kijken in 2024

Als jij met de vraag “waar kan ik de F1 gratis online kijken in 2024?” zit, dan heb jij het juiste artikel gevonden. Ik leg je hier in detail uit op welke manieren je allemaal live én gratis naar de F1 kan kijken. Dit geldt overigens niet alleen voor waar je de F1 kan zien op tv, maar ook hoe je een stream kan bekijken op je telefoon, laptop of tablet. Lees dus snel verder als jij een F1 fan bent!

Zie waar je de F1 GP van Emilia-Romagna 2024 kan zien:

F1-uitzending: GP van Emilia-Romagna
19/05/2024 15:00
Waar kan je het kijken:
TV: niet beschikbaar
Stream: F1TV & Viaplay
Bookmaker: geen uitzending
inhoud

Waar kan ik gratis F1 kijken?

Helaas moeten we je teleurstellen als je de F1 gratis wilt kijken in Nederland, dit is namelijk niet mogelijk.

De uitzendrechten liggen in Nederland geheel in handen van Viaplay en F1 TV. Echter zijn er wel wat mogelijkheden die je kan gebruiken om toch de wedstrijden gratis te zien.

ProviderPrijs per maandOpmerkingen
NOSGratisEnkel samenvattingen
NordVPN€ 3,39Bekijk de wedstrijden van de F1 gratis via buitenlandse websites
F1 TV€ 11,90De officiële stream van de F1
Viaplay€ 15,99 De beste streams van de hoogste kwaliteit

Als je gratis naar de F1 wilt kijken, kan je eigenlijk twee dingen doen: de samenvattingen kijken op de NOS of een buitenlandse stream bekijken met een VPN. Hieronder leg ik je uit wat de voor- en nadelen zijn van alle opties.

Gratis F1 kijken online met een VPN

live f1 kijken gratis

Het gratis kijken van de F1 wedstrijden is niet mogelijk in Nederland. Maar met een VPN kan je dit omzeilen en op deze manier toch gratis de F1 wedstrijden zien.

Een VPN is namelijk een programma dat doet alsof je computer, tablet of telefoon in een ander land is.

In veel landen zijn er afspraken gemaakt over uitzendrechten, maar er zijn ook genoeg landen waar dit niet exclusief is (zoals bij ons in Nederland) of dat ze gratis uitgezonden worden. 

Met welke VPN’s kan ik gratis naar de F1 kijken?

Online is er een groot aanbod aan VPN’s waar je uit kan kiezen. Echter zijn ze niet allemaal even goed. Sommige VPN’s hebben een minder groot aanbod aan landen of kunnen je internetverbinding een stuk langzamer maken.

Omdat ik zelf veel reis en ik veel sportwedstrijden kijk, gebruik ik al jaren een VPN. Ik zal mijn ervaringen hieronder belichten met de populairste VPN’s.

 • NordVPN: Wat mij betreft, is dit veruit de beste VPN die er beschikbaar is. Uit mijn onderzoeken (en vele onderzoeken van anderen) is gebleken dat NordVPN al jaren de snelste VPN is. Dit is erg belangrijk wanneer je streams van een hoge kwaliteit wilt kijken. Bovendien hebben ze ook het grootste aanbod aan servers. F1 gratis live kijken doe ik dan ook al jaren via NordVPN.

  NordVPN is beschikbaar vanaf € 3,39.
 • ExpressVPN: Een andere uitstekende VPN die in Nederland veel gebruikt wordt, is ExpressVPN. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en om hun grote aanbod aan servers. Het grote nadeel aan ExpressVPN is echter de prijs. Het is één van de duurste VPN’s op de markt, en qua prijs-kwaliteitverhouding ga ik daarom zelf toch voor NordVPN.

  ExpressVPN is beschikbaar vanaf €6,09.
 • SurfShark: Als je op zoek bent naar de goedkoopste VPN om gratis F1 te kijken, dan kan ik je SurfShark aanraden. Hoewel dit de goedkoopste VPN van de hele lijst is, merk je dit er niet aan af.

  SurfShark is eenvoudig in gebruik en kent bovendien ook goede snelheden, waardoor deze service voor mensen die zo min mogelijk willen betalen een goede optie is. Zelf ben ik niet op zoek naar het goedkoopste product, maar wil ik juist het meeste waar voor me geld hebben. Daarom betaal ik net iets meer voor NordVPN.

  SurfShark is beschikbaar vanaf €1,99.
 • CyberGhostVPN: Dit is een andere VPN die in de lijst is opgenomen omdat ze een groot aanbod aan servers hebben. Dit koppelen ze aan een goedkope prijs, wat het een interessante optie maakt voor mensen die naar de F1 online willen kijken.

  Alleen in Nederland hebben ze al 327 servers, maar als je gratis F1 wilt kijken, dan zul je voornamelijk gebruik maken van de buitenlandse servers. Ook dit zit gelukkig helemaal goed bij CyberGhostVPN.

  CyberGhostVPN is beschikbaar vanaf €2,19.

Zoals je waarschijnlijk al wel door hebt, raad ik NordVPN aan om gratis online F1 te kijken. Met deze VPN weet je zeker dat je een snelle verbinding hebt en je geniet van het grootste aanbod aan servers in zowel binnen- als buitenland.

Dat je dit allemaal voor een prijs van ongeveer zo’n €3,00 per maand krijgt, zorgt ervoor dat ik al jaren NordVPN met veel plezier gebruik.

Hoe kan ik gratis F1 kijken via een VPN?

Het gratis kijken van de F1 via een VPN is een redelijk eenvoudig proces, maar je moet wel weten hoe dit precies werkt. Hier leg ik het stap voor stap aan je uit.

Omdat ik zelf het meest bekend ben met NordVPN, zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je gratis online F1 kijkt via hun service.

 1. Allereerst registreer je jezelf bij NordVPN.

 2. Na de registratie download je de applicatie op je mobiel, tablet of telefoon.

 3. Zodra de applicatie aangezet hebt, zet je de locatie op Zwitserland.

 4. Ga vervolgens naar https://www.srf.ch/ om de stream te bekijken.

 5. Geniet van de stream met NordVPN!

Voordelen en nadelen van F1 kijken via NordVPN

 • Beveiligde verbinding: NordVPN is niet alleen handig om gratis F1 mee te kijken, het zorgt er ook voor dat je beter beveiligd bent online. Dit is heel belangrijk, zeker op publieke wifi’s waar je het gevaar loopt dat je gegevens gestolen kunnen worden.
 • Verschillende sterktes: Ik heb gemerkt dat sommige VPN’s door bepaalde sites ontdekt kunnen worden en ze het verkeer via een VPN dan blokkeren. Als dit gebeurt, dan heb je bij andere VPN’s geen andere mogelijkheden meer.
 • Slechtere kwaliteit dan tv: Omdat je de F1 online kijkt via een stream én een VPN die op een andere locatie staat, kan de kwaliteit soms slechter zijn dan wanneer je de F1 op tv kijkt. Maar dit hoeft niet, zeker niet als je een F1 van goede kwaliteit hebt.
 • Geen Nederlands commentaar op buitenlandse streams: Een VPN is onwijs handig. Maar je als je F1 gratis online wilt kijken, zal je geen gebruik kunnen maken van Nederlandstalig commentaar.

F1 samenvattingen kijken op Ziggo en NOS

f1 gratis live kijken

Als je geen geld wilt uitgeven of enkel geïnteresseerd bent in de samenvattingen, dan kan je deze bekijken via Ziggo Sport en bij de NOS op NPO1. 

Het voordeel hiervan is uiteraard dat je geen apart abonnement hoeft af te sluiten als je het bij de NOS kijkt. Ook heb je geen problemen met bufferen of andere mogelijke problemen met het internet. Als je al een Ziggo Sport abonnement hebt, dan kan je de samenvattingen hier dus ook gratis zien.

De samenvattingen van Ziggo Sport zijn een stuk uitgebreider dan die van de NOS. Beiden hebben ze Nederlands commentaar.

F1 online kijken met F1TV

F1 TV is de officiële streamingdienst van de Formule 1. Hierdoor ben je verzekerd van een stream van hoge kwaliteit. Ook is er Nederlands commentaar. Ik vertel je hier hoe je er gebruik van maakt.

Omdat F1TV een stuk goedkoper is dan Viaplay, is dit voor de meeste mensen een fijne oplossing.

Hoe kijk ik naar F1 wedstrijden via F1TV?

Bij F1TV kijk je, net zoals bij Viaplay, hele wedstrijden. Wil je weten hoe je dit doet? Volg dan de stappen hieronder.

 1. Ga naar https://f1tv.formula1.com/ om je aan te melden.

 2. Registreer je account en betaal de maandelijkse kosten.

 3. Bekijk eenvoudig streams op de website van de F1!

Voordelen en nadelen van F1 kijken op F1TV

 • Goedkoper dan Viaplay: Het scheelt niet bijster veel, maar toch al zo’n €4 per maand. Dit wordt nog meer, aangezien Viaplay hun abonnementskosten verhoogt naar €17,99 per maand.
 • Meertalig commentaar: Kies niet alleen Nederlandstalig commentaar, maar ook bijvoorbeeld het Duitse of Engelse commentaar van Sky Sports. De keuze is helemaal aan jou!
 • Geen andere sporten: Als je een abonnement voor F1TV afsluit, krijg je er geen andere sporten of films bij, zoals wel het geval is bij Viaplay.
 • Streaming is afhankelijk van internet: Net zoals bij Viaplay maakt F1TV gebruik van een stream. Het is dus afhankelijk van je internetsnelheid hoe goed de kwaliteit is. Als dit laag is, moet je soms bufferen en wachten tot je de wedstrijden kan zien.

F1 kijken met Viaplay

Viaplay geeft de hoogste kwaliteit streams voor een schappelijke prijs. Ik leg je hieronder precies uit hoe jij F1 kan kijken op Viaplay. Let op dat vanaf mei het abonnement bij Viaplay wel €17,99 per maand gaat kosten.

Hoe kijk ik naar F1 wedstrijden op Viaplay?

F1 online kijken via Viaplay is een fluitje van een cent. Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk van de wedstrijd zit te genieten, hoef je alleen maar de stappen hieronder te volgen.

 1. Ga naar f1.com/viaplay.

 2. Maak een nieuw account aan.

 3. Koppel je F1 account aan je Viaplay account.

 4. Download de Viaplay app op je mobiel, telefoon of tablet.

 5. Geniet en kijk online F1 wedstrijden via de Viaplay stream!

Voordelen en nadelen van F1 kijken op Viaplay

 • De hoogste kwaliteit: Er is geen betere manier om naar de F1 te kijken dan via Viaplay. Je profiteert altijd van een stream van de hoogste kwaliteit.
 • Nederlands commentaar: Omdat het aanbod gericht is op Nederlanders, is ook al het commentaar in het Nederlands. Zeker wanneer je de hele GP bekijkt, kan dit een stuk fijner zijn dan F1 kijken in een andere taal.
 • Redelijk duur: In vergelijking met een VPN of Ziggo Sport is het een duurder abonnement. Zeker als je het vergelijkt met het aanbod van andere sporten, zoals bij Ziggo Sport Totaal.
 • Streaming is afhankelijk van internet: In tegenstelling tot tv-kanalen, zijn de streams van Viaplay afhankelijk van de snelheid van je internet. Dit kan in sommige gebieden wat lager zijn, waardoor je soms moet bufferen en wachten.

Vermijd illegale F1 streams

Het klinkt heel verleidelijk om F1 gratis online te kijken zonder VPN, maar dit is niet veilig. Een Formule 1 wedstrijd is uiteraard heel leuk, maar het is zeker niet waard om je gegevens te lekken naar een malafide site die er alleen maar slechte bedoelingen mee heeft.

Zeker in de tijd waarin we nu leven, is het voor hackers makkelijker dan ooit om je gegevens te stelen. Dat voorkom je ook met een VPN. En met diezelfde VPN kan je ook gratis via legale streams kijken naar F1 wedstrijden.

Bovendien hebben de illegale streams, naast dat ze onveilig zijn, ook vaak een slechte kwaliteit en kunnen ze onderbroken worden. Een lekker ontspannen avondje op de bank naar de F1 kijken zit er dus niet snel bij via deze streams! 

F1 gratis online kijken bij bookmakers

Helaas is gratis online F1 kijken niet mogelijk bij bookmakers. Gelukkig zijn er wel veel andere sporten beschikbaar die je wél gratis kan zien. Uiteraard kan je wél inzetten op de wedstrijden bij bookmakers.

Weet jij beter dan de bookmakers wie de volgende race gaat winnen? Onze F1 voorspelling 2024 laat uiteraard zien dat Max Verstappen weer de grote favoriet is om er met de meeste races én de eindzege vandoor te gaan. Maar als je op een outsider wed en die wint, dan kan je veel geld verdienen. Wed jij op de underdog of speel je veilig op de zege van Max Verstappen?

Als jij interesse hebt om een gokje te wagen, dan kan je het beste inzetten op de F1 bij Bet365. Via Bet365 heb je het grootste aanbod aan weddenschappen en ze bieden bovendien de allerbeste odds aan, zodat je eventuele uitbetaling ook hoger is dan wanneer je bij andere sites gaat gokken op de F1.

Voor nieuwe spelers die graag willen inzetten op deze spannende wedstrijden kunnen we een speciale Bet365 bonuscode cadeau doen. Hiermee maak je eenmalig kans op nóg veel hogere uitbetalingen!

Als jij wilt weten wat de meest actuele bonussen bij legale bookmakers zijn voor de F1 of andere sportwedstrijden, dan kan je het beste een kijkje nemen op onze pagina waar je de bookmaker promoties voor vandaag kan zien. Deze pagina werken we dagelijks bij, zodat jij altijd van de beste acties van bookmakers kan profiteren!

Conclusie

Als je live de F1 wilt zien, zijn er dus best wel wat opties waaruit je kan kiezen. Je kan kiezen uit een abonnement bij Viaplay of F1TV om de wedstrijden live te streamen.

Als je gratis online live F1 wilt kijken, dan moet je een VPN aanschaffen en je locatie in het buitenland zetten. Mocht je helemaal niets willen betalen, dan moet je het doen met de samenvattingen op NPO1 of bij Ziggo Sport. 

Ik zelf bekijk de F1 gratis online via een VPN, net zoals ik dat voor vele andere sportwedstrijden doe. Ik kan je dit dan ook zeker aanraden, aangezien dit een veilige en de voordeligste optie is.

Veelgestelde vragen

Dit kan je niet doen op tv, maar enkel via de applicatie of website van de Formule 1.

Dit hangt af van waar je het kijkt. Via een VPN kan je al naar de F1 kijken vanaf €2,09 per maand, maar je kan ook een abonnement bij Viaplay kopen, dat dit jaar zo’n €17,99 gaat kosten.

De andere opties om naar de F1 te kijken als je het niet op Viaplay wilt zien, is via een VPN of via F1 TV.

Bij zowel buitenlandse websites, Viaplay en F1 TV kan je F1 online kijken op het internet.

De persconferenties en interviews bekijk je bij Viaplay en F1 TV.

Deze bekijk je via een VPN op een buitenlandse zender of bij Viaplay en F1 TV.

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.