Gokken op Formule 1 Wedstrijden

Gokken op Formule 1

Het mag geen volkssport genoemd worden, maar we zouden het heel graag eentie noemen. Vrijwel alle Nederlanders zijn helemaal weg van formule1. We hebben een lands- en wereldfavoriet in de vorm van Max Verstappen voor Team Red Bull, die zo’n beetje elke wedstrijd de show steelt met zijn rijkunsten. Dan is er ook nog eens de aankondiging dat Circuit Zantvoort net als Motogp baan in Assen een Strijdtoneel wordt voor de internationale motorsport, beheert en gemanaged door de vader van Max, Nederlandse sportheld Jos Verstappen. Dit jaar zou de eerste wedstrijd worden gehouden als Corona er niet tussen was gekomen. De teams bestaan meestal uit grote bedrijven die hun product willen laten bewijzen de beste te zijn. In het geval van Team Redbull de lekkerste. Denk dan aan merken als Mercedes of Ferrari.

Niet alleen kijken de fans graag naar de sport; er wordt ook graag een weddenschapje op gelegd. Hoe dat gebeurt en hoe je er zelfs eens een keer aan mee kunt doen, lees je hieronder.

Hoe Ziet een Race Eruit en Wat zijn de Regels?

Formule 1 Wedstrijden

Elke sport heeft zijn eigen regels en de motorsport is daar geen uitzondering op. Omdat het seizoen 2020 is aangetast door de pandemie, zullen we de regels van 2020 doornemen.

 • Elk van de 10 teams is verplicht 2 coureurs naar de startstreep te brengen
 • Er is een bestedingslimiet aangenomen voor de teams. Nu gaat het erover hoe goed iemand het geld besteed en niet hoeveel iemand besteed.
 • Er is een limiet aan hoeveel power een auto mag hebben. Weer komen de kwaliteiten van de coureur omhoog.
 • De startpositie is op basis van de kwalificaties
 • tussen de kwalificaties mogen de coureurs minimaal 9 uur niet meer bij de auto komen.
 • de wedstrijden duren minimaal 300km+ 1 ronde
 • degene die het eerste over de streep komt heeft gewonnen.

De race begint dus met 20 coureurs, die over een circuit rijden voor de beste tijden in de kwalificaties en de eerste over de geblokte vlag bij de daadwerkelijke wedstrijd. Hierin wordt mee bekeken hoe snel de pitcrews zijn, die tijdens de race de auto moeten voorzien van onderhoud, nieuwe banden en voldoende benzine. Formule1 is dus een team effort.

Pole Position

Aan de kant van de weddenschappen is het belangrijk om te weten waar iedereen tijdens een race het over heeft. Een van de termen is “pole position”. Dit is de startplek waar men start aan het begin van de race. Pole position is te verkrijgen door de snelste tijd te rijden in de kwalificaties. Dit heeft een aanzienlijk voordeel tijdens de rest van de race, maar je moet ook het hardste je best doen om deze te behouden. Zorg bij het maken van een weddenschap over een kwalificatie, dat je weet wat alle termen zijn om makkelijker mee te lezen wat er allemaal gebeurt.

Weddenschappen op Formule 1

Live Bet

Formule 1 race

Er zijn twee soorten weddenschappen waar je in deze motorsport op kunt wedden. De eerste is de live bet en de tweede is de pre match bet. De live bet wordt besproken tijdens het kijken van de race. Heel veel bookmakers houden de mogelijkheid tot wedden open tot de laatste paar ronden, omdat er gedurende de race veel ruimte is voor fouten van coureurs. Je kunt dus live gokken op Formule 1 om de race ook spannender voor jezelf te maken. Het voordeel van live wedden is dat er in heel veel gevallen een mogelijkheid is tot het terugtrekken van je inleg met een beetje verlies. Dat is altijd nog beter dan alles verliezen en komt meestal rond de kosten van de bookmaker uit.

Een Voorbeschouwings Weddenschap

De andere is dus pre match betting. Dit houdt in dat je voor de race een weddenschap in kan leggen om te kijken of je gok (of nauwkeurige analyse een goede analyse was.) hierin gaat meestal wat meer geld om en wordt meer ondersteund door de bookmakers. Je kunt niet alleen wedden op de winnende coureur, maar ook de beste tijden, wie er het eerste uitgaat of welk team de snelste pitstop heeft.

Strategieën voor het Wedden op F1

Nu je dit weet ga je eens kijken wat je strategieen zijn als je gaat wedden. Soms is het namelijk beter om je kansen wat uit te spreiden in plaats van te wedden op 1 paard (ekracht). Wat je vooral bij live weddenschappen kunt doen is inzetten op de beste tijd, welke je altijd aan kunt passen, en wedden op de winnaar. ZO heb je 50% meer kans van een overwinning en mocht iemand anders de tijd overnemen, kun je dit altijd nog terugtrekken en op de nieuwe coureur inzetten.

Bij pre-match weddenschappen is het belangrijker de winkansen evenals de live variant uit te spreiden, maar dan met iets meer voorkennis van wat er (hopelijk) gaan gebeuren. Nu kijk je naar de kwaliteit van de coureurs en hoe ze hebben gepresteerd op de baan in voorgaande jaren. Wat zijn de gemiddelde tijden van de coureur waar je op wil gaan wedden en hoe heeft dat zich verhouden tot de rest van de tijden die gereden worden op andere banen. Is dat in verhouding hetzelfde, zit je redelijk zeker, maar wijkt dat behoorlijk af, speel je met onzekerheid en kun je er meer op wagen als je durft. De kans is dan groter dat je wat verliest, maar als je wint heb je wel een grote winst te pakken.

Tips

Formule 1

Wellicht dat deze al bekend zijn na het lezen van dit artikel, maar hieronder nog een aantal van de meest voorkomende tips.

 • Speel op safe: Pre-match inleg moet bijna gegarandeerd zijn en zo niet, weet waar je op gokt.
 • Doe je research: In opvolging van de vorige tip. Ga NOOIT zonder onderzoek of analyse een weddenschap in. Je hebt altijd garantie uitslag. Dit moet alleen geen verlies zijn. Je kunt je verlies zoveel mogelijk beperken door onderzoek in de weddenschap en het te wedden onderwerp te plegen.
 • Zorg bij een live bet, dat je de mogelijkheid hebt om terug te trekken. Dat is een van de grote voordelen van live betting.
 • Zet nooit in op een paard. Wellicht heb je niet de grote vangst te pakken met verspreid geluk, maar je hebt wel meer kans op geluk.
 • houdt het leuk. Deze is redelijk makkelijk. Ga geen gekke dingen doen en blijf het zien als een spel, niet als een levenswijze, tenzij je net zoveel te besteden hebt als de teams zelf.

Conclusie

Formule 1 kijken is net zo leuk als het gokken erop. Maak je de combinatie van die twee, kan het zelfs nog spannender worden en NOG mooier als je er ook nog iets aan overhoudt behalve het vieren van de overwinning van jouw team. Het is een mooie sport die alleen nog maar mooier wordt met de uitbreiding van het circuit aanbod wat dit jaar plaats had moeten vinden. Helaas is het door Corona een beetje in de war gegooid. Dit jaar zullen er maar acht races gereden worden, waarvan de eerste race in Oostenrijk op 3-5 juli wordt en de laatste 4 tot en met 6 september in Italië. De data zijn bekend. Je kunt het dus een keer proberen en je hebt acht keer kans om te winnen.