Voorspelling Nederland – Oostenrijk op EK 2024

Voorspelling Nederland Oostenrijk EK 2024

Oranje speelt op het EK 2024 in de derde wedstrijd in de poule tegen Oostenrijk. Deze wedstrijd vindt plaats op 25 juni 2024 om 6 uur ’s avonds. Nederland tegen Oostenrijk vindt plaats in het prachtige Olympiastadion in Berlijn, waar bijna 75 duizend supporters het duel kunnen aanschouwen. Blijf je thuis? Waarschijnlijk kijk je deze wedstrijd dan op NPO 1.

Oostenrijk vs Nederland wordt een belangrijke wedstrijd in de groepsfase van het EK 2024 aangezien beide teams natuurlijk zich willen kwalificeren voor de volgende ronde. In dit artikel lees je welk land ik zie als favoriet en ook nog eens een paar handige wedtips voor deze wedstrijd. Plaats dan deze weddenschappen met de beste odds, zodat je het beste profiteert van mijn voorspelling voor Nederland tegen Oostenrijk.

De beste wedtips voor Nederland – Oostenrijk

Oostenrijk kwalificeerde zich net als Nederland voor het EK 2024 door tweede te worden in de kwalificatiegroep. Deze landen zijn dan ook aan elkaar gewaagd, dus ik vind het niet gemakkelijk om tips te geven voor het wedden op dit duel. Toch heb ik een paar wedtips voor je die gebaseerd zijn op mijn voorspelling voor Nederland tegen Oostenrijk:

 1. Nederland wint

  Oranje heeft over het algemeen betere selecties dan Oostenrijk en presteert in de meeste competities ook beter. Daarom denk ik dat het Nederlands elftal wint.

 2. Meer dan 2,5 goals

  Nederland scoort de laatste wedstrijden veel doelpunten en ook Oostenrijk staat erom bekend om eigenlijk elk duel wel eens te scoren. Ik vermoed dan ook dat er in deze wedstrijd 3 goals of meer vallen.

 3. Beide teams scoren

  Zowel Nederland als Oostenrijk maken dus veel doelpunten. Een van mijn wedtips voor dit duel is dan ook dat beide teams scoren, al moet ik wel zeggen dat de verdediging van beide selecties goed is. Ze krijgen dan ook niet veel doelpunten tegen, dus dit is wel een nadeel voor BTTS.

Aanbevolen weddenschappen voor Nederland – Oostenrijk

Mijn voorspelling voor Oostenrijk tegen Nederland is dus dat Oranje wint, maar als je een andere voorspelling hebt dan kun je dus ook wedden op een gelijkspel of nederlaag. Wil je al mijn tips weten voor deze wedstrijd op het EK 2024? Check mijn wedtips:

 • Overwinning van Nederland
 • Polen of Nederland wint
 • Beide teams scoren – ja
 • Meer dan 2.5 goals 
 • Gelijkspel, geen weddenschap – Nederland

Wie wint de voetbalwedstrijd Nederland – Oostenrijk?

Ik zou niet per se zeggen dat Nederland moet winnen van Oostenrijk, maar als ik een favoriet moet aanwijzen dan kies ik wel voor het Nederlands elftal. Dit heeft een paar redenen, maar allereerst komt het omdat Nederland veel overwinningen boekt tegen Oostenrijk.

Toch zegt dit niet heel veel in voetbal. Oranje heeft alsnog doorgaans betere selecties en presteert op eindtoernooien beter dan Oostenrijk. Ik vermoed daarom dat Nederland dit duel in de poulefase van het EK 2024 wint, maar een gelijkspel zou me ook niet echt verbazen.

De vorm van Oostenrijk en Nederland

Oostenrijk had het net als Nederland niet echt gemakkelijk in de kwalificaties, maar wist toch een ticket voor het EK 2024 te winnen. Dat komt onder meer doordat ze al vijf wedstrijden op rij ongeslagen zijn, al zijn dit maar twee officiële duels.

De belangrijkste takeaways:

 • Nederland wint vaak van Oostenrijk 
 • Oostenrijk heeft in de laatste vijf wedstrijden meer overwinningen dan Nederland
 • Nederland scoort meestal meer dan Nederland
 • Nederland heeft een betere selectie dan Nederland

Toch is de vorm van Oostenrijk knap, aangezien ze in oefenwedstrijden gemakkelijk wonnen van Turkije en Duitsland. Ter vergelijking: Oranje verloor onlangs nog van Duitsland. De huidige vorm is dan ook ietsje beter van Oostenrijk dan het Nederlands elftal omdat ze vijf overwinningen op rij hebben gepakt, terwijl Nederland van de laatste vijf wedstrijden vier keer won.

Het is natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de onderlinge resultaten tussen Nederland en Oostenrijk. Op basis hiervan is het een fluitje van een cent om een favoriet aan te wijzen: Oranje.

 1. 2 : 0 | 🇳🇱 Nederland – 🇦🇹 Oostenrijk

  17.06.2021, EK 2020

 2. 0 : 2 | 🇦🇹 Oostenrijk – 🇳🇱 Nederland

  04.06.2016, vriendschappelijke wedstrijd

 3. 3 : 1 | 🇳🇱 Nederland – 🇦🇹 Oostenrijk

  09.02.2011, vriendschappelijke wedstrijd

Nederland wint namelijk vrijwel altijd van Oostenrijk. De laatste keer dat het Nederlands elftal verloor van deze tegenstander was zelfs in 1984. De volgende onderlinge wedstrijd was een gelijkspel en daarna heeft Nederland alleen maar overwinningen gepakt tegen Oostenrijk. Het laatste duel vond plaats in 2021 en werd 2-0 voor Oranje door goals van Depay en Dumfries.

Natuurlijk zijn er meer factoren om rekening mee te houden bij het maken van een voorspelling voor Nederland tegen Oostenrijk. Ik kijk hierbij ook naar de selecties. Over het algemeen vind ik dat Oranje een beter team heeft.

Het Nederlands elftal bestaat over het algemeen uit bekendere spelers, wat ook komt omdat de spelers van Oostenrijk voornamelijk in Duitsland en kleinere competities spelen. Ze hebben eigenlijk maar één wereldtopper: David Alaba, die inmiddels al een tijdje geblesseerd is.

Ter vergelijking: Oranje heeft sterren als Virgil van Dijk, Memphis Depay en Frenkie de Jong.

Vergelijking tussen Nederland en Oostenrijk in de kwalificaties voor Euro 2024

Nederland - Oostenrijk
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   

Mijn voorspellingen voor Oostenrijk – Nederland

Als je deze hele blog hebt gelezen dan weet je waarschijnlijk wel wat mijn voorspelling voor Nederland tegen Oostenrijk is: een overwinning voor Oranje. Nederland krijgt het niet gemakkelijk, maar toch zijn ze zeker mijn favoriet. Hieronder noem ik nog al mijn verwachtingen voor Nederland tegen Oostenrijk op het EK 2024:

 1. Nederland wint

  Nederland steekt net als Oostenrijk in een goede vorm, maar heeft normaal gesproken een betere selectie. Hierdoor denk ik dat Oranje meer kans maakt op de drie punten in dit duel. Dit komt voornamelijk door de goede verdediging van het Nederlands elftal.

 2. Meer dan 2,5 doelpunten

  Veel teams zijn voorzichtig op eindtoernooien, maar op basis van de vorm van beide clubs verwacht ik in deze wedstrijd veel doelpunten. Nederland en Oostenrijk krijgen bijna geen goals tegen, maar ze scoren wel erg vaak.

 3. Depay scoort

  Memphis Depay is bijna de topscorer van het Nederlands elftal en het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat hij de eerste plek overneemt van Robin van Persie. Een gokje wagen op een doelpunt van Depay is dan ook aantrekkelijk. Dit komt ook zeker omdat hij de strafschoppen neemt voor Oranje en soms ook de vrije trappen. Het is echter nog maar de vraag of hij fit genoeg is voor het EK 2024, dus check de selecties voordat je deze weddenschap plaatst.

 4. Beide teams scoren

  Bij de wedstrijden van Nederland en Oostenrijk vallen eigenlijk altijd goals. Beide landen scoren vaak, maar krijgen niet echt doelpunten tegen. Toch voorspel ik dat beide teams scoren in deze wedstrijd.

Veelgestelde vragen

Nederland tegen Oostenrijk wordt gespeeld op 25 juni 2024 om 6 uur ’s avonds, net als Frankrijk tegen Polen in dezelfde poule.

Volgens mijn voorspelling voor Oostenrijk tegen Nederland wordt dit duel niet gemakkelijk voor Oranje. Toch vind ik eigenlijk dat Nederland moet winnen van Oostenrijk, waarbij ik vooral kijk naar de statistieken en selecties van beide landen.

De quoteringen voor Nederland tegen Oostenrijk zijn helaas nog niet bekend, maar mijn verwachting is dat de bookmakers het Nederlands elftal als favoriet aanwijzen.

Net als alle andere wedstrijden van het EK 2024 kun je Nederland tegen Oostenrijk kijken op NPO 1, NPO 2 of NPO 3. Het is nog niet bekend op welke zender dit duel wordt uitgezonden, maar je moet sowieso je tv inschakelen op een van deze kanalen.

Oostenrijk tegen Nederland wordt net als andere EK 2024 wedstrijden gespeeld in Duitsland. Om specifieker te zijn, Nederland tegen Oostenrijk vindt plaats in het Olympiastadion in Berlijn. Hierin passen bijna 75 duizend toeschouwers.

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.