Voorspelling Nederland – Frankrijk, EK 2024

voorspelling Nederland Frankrijk EK 2024

Nederland speelt op 21 juni 2024 om 21:00 de tweede groepswedstrijd van het EK 2024 tegen Frankrijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Red Bull Arena in Leipzig. Op het spel staan de eerste en tweede plek in de groep. Beide plekken geven recht op een plek in de volgende ronde, namelijk de laatste 16.

In dit artikel lees je alles over deze wedstrijd, met onder meer een analyse van beide teams, een aantal voorspellingen en een overzicht van de hoogste quoteringen bij de beste Nederlandse bookmakers.

inhoud

Nederland – Frankrijk wedtips

De grote vraag is natuurlijk wie de wedstrijd Nederland vs. Frankrijk gaat winnen. Ondanks dat de bookmakers nog geen voorspellingen de deur uit hebben gedaan, kunnen we op basis van de vorige wedstrijd tussen beide landen al wat conclusies trekken.

Bookmaker🇳🇱 Nederland (1)Gelijkspel (x)🇫🇷 Frankrijk (2)Bonus
bet3654.753.601.75Claim de bonus van €50
Circus4.503.701.79Claim de bonus van €250
TOTO4.503.501.71Claim de bonus van €50
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is. Op de website van de provider vind je de meest recente quoteringen.

Mijn verwachting is namelijk dat de bookmakers de odds weinig tot niet zullen aanpassen, aangezien er in de tussentijd tussen de landen weinig is verandert. Op basis van deze gegevens heb ik daarom een aantal voorspellingen opgesteld:

 • Frankrijk is de grote favoriet met een winkans van 55,87%
 • Een Draw no Bet weddenschap op Nederland, met uitstekende quoteringen en een winkans van 76,92%.
 • Niet beide teams scoren, met een quotering van ongeveer 2.00 en een winkans van 50%.
 • Meer dan 2,5 doelpunten in de wedstrijd met een winkans van 50%.
 • Minimaal één doelpunt van Kylian Mbappé op basis van voorgaande wedstrijden. 
 • Bet Builder weddenschap met een overwinning voor Frankrijk én niet beide teams scoren.

Nou vraag je je als lezer wellicht af hoe ik bij deze aanbevelingen kom. Daarvoor heb ik om te beginnen de afgelopen wedstrijden tussen beide landen grondig geanalyseerd. Daarnaast is er gekeken naar de vorm van beide ploegen en natuurlijk de spelers die de laatste wedstrijden zijn geselecteerd door beide bondscoaches.

Vorm van Nederlandse en Franse ploeg

Zowel Nederland als Frankrijk hebben in de afgelopen periode wedstrijden gespeeld. Er werden verschillende oefenwedstrijden gespeeld, maar ook de kwalificatie voor het EK stond de afgelopen periode op het spel. En aan de vorm van beide ploegen kunnen we al veel afleiden. Hieronder vind je er alles over.

Nederland - Frankrijk
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   
 •  
   
   

Nederland wist veel van haar wedstrijden de afgelopen tijd winnend af te sluiten. Opvallend daarin is dat zij telkens van de kleinere landen wisten te winnen (denk aan Griekenland, Ierland en Schotland). Tegen de grotere landen weet Nederland het echter al lange tijd niet waar te maken. Zo verloren zij onder meer van Duitsland, Italië, Frankrijk (2x) en Argentinië de afgelopen periode. 

Frankrijk daarentegen presteert de laatste tijd erg wisselvallig. Zo wisten zij wel te winnen van Chili en reikte ze tot de finale op het WK in 2022. Toch verloren zij het afgelopen jaar ook tweemaal van Frankrijk, verloren ze van Argentinië en speelde ze gelijk tegen Griekenland. Voor Nederland is het daarom te hopen dat ze van deze wisselvalligheid kunnen profiteren.

Overwinning voor Frankrijk

Op basis van de statistieken van de afgelopen jaren is Frankrijk de topfavoriet voor de overwinning. Hiervoor liggen de overwinning ook het laagst. Zij zijn tevens een van de favorieten om uiteindelijk het EK 2024 te gaan winnen. Hoewel Nederland zeker niet kansloos is, zullen zij het moeilijk krijgen om te winnen van Frankrijk in deze groepswedstrijd.

 1. 1 – 2 | 🇳🇱 Nederland – 🇫🇷 Frankrijk

  13.10.2023, EK kwalificatie

 2. 4 – 0 | 🇫🇷 Frankrijk – 🇳🇱 Nederland

  24.03.2023, EK kwalificatie

 3. 2 – 0 | 🇳🇱 Nederland – 🇫🇷 Frankrijk

  16.11.2018, Nations League

 4. 2 – 1 | 🇫🇷 Frankrijk – 🇳🇱 Nederland

  09.09.2018, Nations League

Wil je alsnog op Nederland inzetten, dan is het mijn advies om in te zetten op een Draw No Bet voor Nederland. Hier krijg je alsnog mooie quoteringen voor, terwijl je de risico’s wat beperkt ten opzichte van een 1X2 weddenschap. Je kunt dan ook nog kiezen voor een Double Chance weddenschap, maar dat zou ik niet aanraden. De laatste keer dat de landen namelijk tegen elkaar gelijkspeelde was in 2004.

Wil je het risico juist wat verder verhogen, dan is een mooie voorspelling Frankrijk Nederland om in te zetten met een handicap van -1 op Frankrijk. In de laatste wedstrijden die Frankrijk wist te winnen, wisten zij in 2 van de 4 gevallen met 2 of meer doelpunten verschil te winnen. Hiervoor krijg je net wat hogere quoteringen, terwijl de kans dat het lukt wat mij betreft redelijk is.

Doelpunten in de wedstrijd

Qua aantal doelpunten is het niet mijn verwachting dat beide teams gaan scoren. In 4 van de laatste 6 duels wist namelijk maar één ploeg te scoren. In 3 van de 4 gevallen was het alleen Frankrijk dat de doelpunten wist te maken. Dit biedt ook een ideale mogelijkheid om een Bet Builder weddenschap te maken, met een overwinning voor Frankrijk en niet beide teams scoren.

 • Beide teams scoren – NEE
 • Meer dan 2.5 doelpunten

Daarbij verwacht ik wel dat er meer dan 2,5 doelpunten worden gemaakt. Als ik kijk naar de laatste vijf wedstrijden, werden er 3,2 doelpunten per wedstrijd gemaakt. In slechts één van de laatste vijf duels werden er maar 2 doelpunten gemaakt. In de overige duels waren dit er altijd drie of meer.

Mijn voorspellingen voor Nederland – Frankrijk

Mijn persoonlijke voorspelling Nederland Frankrijk is dat Frankrijk de wedstrijd gaat winnen. Zij beschikken over een zeer brede selectie met stuk voor stuk wereldtoppers. Met diezelfde selectie wisten zij afgelopen WK nog de finale te bereiken, waarbij zij wel verloren van wereldkampioen Argentinië. Ook Nederland verloor haar wedstrijd van de latere wereldkampioen in de kwartfinale.

Mijn persoonlijke aanbeveling is om met verstand en niét op basis van emotie in te zetten. Hoewel we als Nederlanders allemaal hopen dat Nederland Europees kampioen wordt, moet je je als gokker niet laten leiden door deze hoop. Gok dus met je verstand, of het nu te maken heeft met de wedstrijden van Nederland of met de andere wedstrijden.

 1. Doelpunt van Mbappé

  Tegen Nederland verwacht ik minimaal één doelpunt van Kylian Mbappé. De Franse topspits wist in vier van de laatste vijf wedstrijden namelijk een doelpunt te maken tegen Nederland. In deze vijf wedstrijden scoorde Frankrijk 11 doelpunten, waarvan Mbappé er 6 wist te maken. Met zijn 24 doelpunten tot nu toe in de Franse competitie zijn meerdere doelpunten niet uit te sluiten.

Wedden op Frankrijk – Nederland in EK 2024

Op de wedstrijd Nederland vs. Frankrijk kun je inzetten bij verschillende Nederlandse bookmakers. Kies je voor de beste quoteringen, dan is Unibet een goede optie. Wil je profiteren van de meeste weddenschappen, dan kun je beter voor Bet365 kiezen.

Richting het Europees Kampioenschip is het belangrijk om je ogen goed open te houden. Mijn verwachting is namelijk dat veel bookmakers richting het EK gaan komen met mooie bonussen en promoties. Denk daarbij aan:

 • Odds Boosts van 50x of 100x je inzet
 • Verhoogde quoteringen
 • Welkomstbonussen

Kortom, Frankrijk is de favoriet om de Frankrijk Nederland wedstrijd op 21 juni 2024 te winnen. Zij krijgen van de bookmakers een winkans van 44,44%%, terwijl de kans op winst voor Nederland met 32,26% een stuk kleiner is.

De wedstrijd Nederland vs. Frankrijk wordt gespeeld op 21 juni 2024 in de Red Bull Arena in Leipzig.

Mijn voorspelling is dat Frankrijk de wedstrijd gaat winnen, gebaseerd op de wedstrijden in het verleden en de kwaliteiten in de Franse ploeg.

Nederland heeft een winkans van 32,26%, wat uitkomt op een quotering van ongeveer 3.10 voor een overwinning op Frankrijk.

De wedstrijd zal live te volgen zijn op de Nederlandse televisie. Ook bij bookmakers is het mogelijk om de wedstrijd live te bekijken.

De wedstrijd Nederland vs. Frankrijk wordt gespeeld in de Red Bull Arena in Leipzig.

Nee, het gaat namelijk om een wedstrijd in de poule, waarbij de eerste twee doorgaan naar de laatste 16. Een overwinning is wel lekker, maar niet noodzakelijk voor een goede klassering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.