Griekenland vs. Nederland voorspelling

Griekenland vs. Nederland op 16.10.2023 om 20:45
Super Odds van 100.00!
Nederland
Nederland
16.10.2023 om 20:45
Winnaar
1.95 100.00
Zet als nieuwe speler op Griekenland tegen Nederland op winst van Nederland in de EK kwalificatie 2024 met een Odds Boost van 100.00. Win als Nederland de wedstrijd weet te winnen. Om in aanmerking te komen voor de bonus moet je minimaal €10 storten en de Super Odds welkomstbonus gebruiken bij Circus, die beschikbaar is voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder.
Alle quoteringen zijn kloppend op de datum dat deze pagina gepubliceerd is. Op de website van de provider vind je de meest recente quoteringen.
Nederland vs Griekenland - EK kwalificatie 07.09.2023

Nederland is weer volop in de race voor kwalificatie voor het EK 2024. In de 8e speelronde gaat Nederland het wederom opnemen tegen Griekenland, waarvan zij eerder in de kwalificatiecyclus nog wisten te winnen. Zij spelen deze wedstrijd op 16 oktober 2023 om 20:45 in het Stadium OPAP Arena in Griekenland. Zowel de nummers een en twee plaatsen zich direct voor het EK 2024. Een overwinning van Nederland op de directe concurrent kan dus van levensbelang zijn.

Natuurlijk is Nederland de absolute topfavoriet gezien de resultaten op het WK en het verschil in kwaliteit. Op voorhand kunnen we daarom alvast een aantal Griekenland Nederland voorspellingen doen:

In deze gids gaan we kijken naar een Griekenland vs. Nederland voorspelling, waarbij we alvast een aantal aanbevelingen kunnen verklappen:

 1. 1X2: Nederland wint (quotering 1.90)
 2. Beide teams scoren – Nee (quotering 1.83)
 3. Meer dan 2.5 doelpunten (quotering 2.07)

Griekenland vs. Nederland kansen voor EK 2024 kwalificatie

In onze Griekenland Nederland voorspelling is Nederland uiteindelijk de favoriet om de wedstrijd te gaan winnen. Zij wisten de laatste jaren structureel van het Griekse elftal te winnen en wonnen ook eerder in deze kwalificatiewedstrijd de thuiswedstrijd in Nederland. Daarnaast is er natuurlijk ook het verschil in kwaliteit tussen beide elftallen. Dit zien we ook terug in de quoteringen bij de bookmakers.

Wedtype🇬🇷 GriekenlandGelijkspel🇳🇱 Nederland
1X24.203.401.90
Dubbele kans🇬🇷 Griekenland of gelijkspel: 1.83🇬🇷 Griekenland of 🇳🇱 Nederland: 1.30🇳🇱 Nederland of gelijkspel: 1.22
Draw no Bet3.001.36
Beide teams scorenJa: 1.83Nee: 1.83
Over/Under DoelpuntenMeer dan 2.5: 2.07Minder dan 2.5: 1.72

Wedden op Griekenland vs. Nederland bij Bet365 met een bonus van €50 in wedkredieten.

Wie is de favoriet om de wedstrijd Nederland – Griekenland te winnen in oktober 2023?

Als we naar de quoteringen kijken, is Nederland de favoriet om de wedstrijd te gaan winnen. Ondanks dat zij een uitwedstrijd spelen, hebben ze hetzelfde aantal punten verzamelt als het Griekse elftal. Zij hebben echter een wedstrijd meer gespeeld. Daarnaast beschikt de ploeg natuurlijk over meer kwaliteit én wisten zij eerder in de kwalificatiereeks van het Griekse elftal te winnen. Ook op de laatste eindtoernooien wist Nederland structureel beter te presteren.

Nederland – Griekenland voetbal 2023 voorspellen

Onze Griekenland tegen Nederland voorspelling is dat het Nederlands elftal uiteindelijk de overwinning gaat pakken in deze kwalificatiewedstrijd in Groep B. Dit komt door drie belangrijke redenen. Ze hebben meer kwaliteit, zijn de favoriet bij de bookmaker en hebben het eerste kwalificatieduel tussen beide landen ook al weten te winnen. In deze wedstrijd verwachten we weinig doelpunten van Griekenland, zeker gezien de laatste onderlinge duels tussen de teams.

Daarnaast kunnen we een deel van onze voorspelling natuurlijk baseren op de vorige wedstrijd tussen de beide teams. Daarin wist Nederland drie doelpunten te maken, terwijl de Grieken geen enkel doelpunt maakte. Ook in deze wedstrijd verwachten we daarom een 0-2 of 0-3 overwinning voor Nederland. Hoewel we meer verwachten van de Grieken in de thuiswedstrijd, zullen zij uiteindelijk alsnog aan het kortste eind trekken. Hiermee zet Nederland een belangrijke stap richting directe kwalificatie voor het EK 2024.

Na deze kwalificatiewedstrijd tussen Griekenland en Nederland staan er voor het Nederlands elftal nog twee kwalificatiewedstrijden op het programma. Zo spelen zij nog tegen Ierland en Gibraltar. Ook in deze beide wedstrijden is Nederland de favoriet, maar de wedstrijden zullen natuurlijk onder hoogspanning staan. Om zeker te zijn van het EK 2024 is het zaak voor Nederland om beide wedstrijden winnen af te sluiten. Laten we eens kijken naar de ranking en de quoteringen voor het winnen van Groep B op het moment van schrijven.

Quoteringen voor de winnaar in Groep B:

 1. 🇫🇷 Frankrijk: 1.001
 2. 🇬🇷 Griekenland: 101.00
 3. 🇳🇱 Nederland: –
 4. 🇮🇪 Ierland: –
 5. 🇬🇮 Gibraltar: –

Griekenland tegen Nederland voorspellingen 2023 bij EK 2024 kwalificatie

Onze eerste voorspelling Griekenland Nederland is dat Nederland de wedstrijd gaat winnen. Ondanks dat Nederland een uitwedstrijd gaat spelen in het Stadium OPAP Arena om 20:45 op 16 oktober 2023, zijn zij de favoriet om de drie punten te pakken. Voor beide teams is het een zeer belangrijk duel, aangezien ze op het moment van schrijven strijden om de tweede plek in Groep B. Deze plek geeft recht op rechtstreekse kwalificatie voor het EK 2024.

Het team dat wint zal direct een flinke tik uitdelen aan de concurrent. Met nog maar twee speelrondes in het vooruitzicht kan het wel eens een cruciale wedstrijd voor beide ploegen worden. Ondanks het belang van deze wedstrijd, is Nederland wel de grote favoriet. Dit komt door een aantal verschillende redenen. Laten we deze eens gaan bekijken.

Het Nederlands elftal – de favoriet

Nederland

Het Nederlands elftal is de duidelijke favoriet in deze wedstrijd. Kijken we namelijk naar de selectie, dan zijn er in elke linie wel een of meerdere wereldtoppers te vinden. Denk daarbij aan spelers als van Dijk, de Jong, Depay, Gakpo, de Ligt en nog verschillende andere. Ondanks dat de ploeg al vijf doelpunten tegen heeft gekregen, kregen zij vier van deze doelpunten in de wedstrijd tegen Frankrijk om de oren. Hierdoor is het beeld ook redelijk vertekend in de poule.

Kijken we naar het resultaat uit het vorige duel, dan is het niet vreemd dat Nederland de favoriet is. Naast dat het Nederlands elftal drie keer wist te scoren, wisten de Grieken maar eenmaal op doel te schieten. Qua balbezit ging het nog redelijk gelijk op, maar al in de eerste helft was de klus geklaard voor het Nederlands elftal. Doordat er ook nog eens flink druk op de ketel staat, lijkt Nederland de absolute favoriet voor deze wedstrijd. Met een overwinning op de Grieken kunnen de Oranje Leeuwen zich al bijna plaatsen voor het EK 2024.

Het Griekse elftal – de underdog

Griekenland

Het Griekenlands elftal is in de wedstrijd tegen Nederland de underdog. Dit komt vooral door het gebrek aan wereldtoppers in de selectie. Als we kijken naar de selectie van Griekenland zijn er maar een aantal bekende namen die in het oog springen. Dit zijn bijvoorbeeld verdediger Tsimikas, aanvaller Pavlidis en keeper Vlachodimos. De overige spelers spelen bij kleinere clubs in Europa, maar hebben geen noemenswaardige prestaties achter hun naam staan.

Opvallend is wel dat de Grieken in deze kwalificatiecyclus vaak het doel weten te vinden. Met 10 doelpunten uit 5 wedstrijden hebben zij maar één doelpunt minder gemaakt dan bijvoorbeeld Frankrijk. Ze maakte zelfs al twee doelpunten meer dan Nederland, waarbij Griekenland wel een wedstrijd meer speelde. Als we dan ook nog het resultaat uit het vorige duel erbij pakken (3-0 voor Nederland) moge het duidelijk zijn dat Griekenland niet de favoriet voor dit duel is.

Onze voorspellingen Nederland vs. Griekenland voetbal 2023

Onze voorspelling Griekenland – Nederland is dat Nederland uiteindelijk de wedstrijd gaat winnen. Op dit moment staan beide ploegen nog op 9 punten, maar Nederland heeft daarbij wel een wedstrijd minder gespeeld. Daarnaast spelen zij de laatste twee duels tegen Ierland en Gibraltar, waardoor Nederland ook nog een troef achter de hand heeft. Door de favorietenrol voor Nederland zouden we ook niet inzetten op een overwinning.

Een aantal andere wedtips die we zouden adviseren zijn om in te zetten op weddenschappen met wat meer risico. Denk daarbij aan:

 • Draw no Bet of Double Chance: Wil je inzetten op een overwinning, dan zouden we inzetten op een overwinning voor Griekenland of een gelijkspel. Hoewel de kans een stuk kleiner is, krijg je hiervoor wel hogere quoteringen. De thuiswedstrijd van de Grieken kan hen goed doen, waardoor we een verrassing ook niet mogen uitsluiten.
 • Beide teams scoren: Ondanks dat Griekenland in 6 van de laatste 10 duels minimaal één doelpunt wist te maken, verwachten we niet dat beide teams gaan scoren. Griekenland verloor al eerder met 3-0 van Nederland, terwijl het Nederlands elftal een aantal absolute wereldtoppers in de defensie heeft staan.
 • Inzetten met handicap: Op het gebied van inzetten met een handicap raden we aan om in te zetten op een overwinning voor Nederland, waarbij zij een fictieve achterstand van 1 of zelfs 2 doelpunten krijgen. Hier krijg je enorm mooie quoteringen voor.
 • Correcte score: Kijken we naar de historie van Nederland vs. Griekenland, dan wist Nederland 10 van de 11 duels te winnen, zelfs tweemaal met 3-0 en tweemaal met 2-0. We verwachten daarom ook dat dit de eindstand gaat worden in dit duel.

Een laatste aanbeveling die we zouden doen is om in te zetten met een bonus van een van de bookmakers in Nederland. Vaak heb je bij aanbieders als Circus of Jack’s de mogelijkheid om te profiteren van een Odds Boost. Met deze tijdelijk verhoogde quoteringen is het alsnog interessant om in te zetten op een overwinning voor Nederland.

Nederland Griekenland Analysis

Een van de aspecten waarmee we de wedstrijd Griekenland Nederland EK 2023 hebben beoordeeld, zijn de statistieken van beide ploegen in de laatste wedstrijden. Daarom hebben we gekeken naar de laatste vijf duels van de ploegen.

Laatste 5 wedstrijden🇬🇷 Griekenland🇳🇱 Nederland
Winst – Gelijk – Verlies2W – 1G – 2V3W – 0G – 2V
Balbezit53%59%
Doelpunten voor712
Doelpunten voor per wedstrijd1.42.4
Doelpunten tegen58
Doelpunten tegen per wedstrijd11.6
Schoten per wedstrijd1321
Overtredingen per wedstrijd1014

Zoals we kunnen zien, is Nederland ook op het gebied van statistieken de favoriet. Ondanks dat zij in de afgelopen wedstrijden veel doelpunten tegen kregen, speelde zij tegen landen als Italië en Kroatië, beide nog voor de Nations League. Dit verklaart ook waarom zij twee verloren duels in de laatste vijf wedstrijden hebben. Kijken we echter naar het aantal doelpunten, dan is Nederland de favoriet.

Ook op het gebied van balbezit en aantal schoten per wedstrijden laat Nederland zien in goede vorm te verkeren. Met de kwaliteiten die ze in de ploeg hebben én hetgeen er op het spel staat, mag Nederland deze wedstrijd eigenlijk niet verliezen. Met een overwinning op Griekenland zetten zij tevens een belangrijke stap richting de tweede plek in Groep B.

Wedden op Nederland bij EK 2024 kwalificatie

Veel Nederlanders kiezen ervoor om in te zetten op het Nederlands elftal tijdens de kwalificatieduels. Ook de Nederland – Griekenland 2023 wedstrijd biedt hiervoor een uitstekende mogelijkheid. Eerst staat echter de wedstrijd Nederland vs. Frankrijk op het programma. Laten we eens kijken bij welke bookmakers we een weddenschap op deze wedstrijd zouden aanraden:

Bet365 4.92/5 Bet365 Bonus Code
Welkomstbonus
€50
 • voordelen Hoge quoteringen.
 • voordelen Groot aanbod aan voetbalwedstrijden.
 • voordelen Mobiele app.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Unibet 4.84/5 Unibet Bonus Code
Welkomstbonus
€50
 • voordelen Hoge quoteringen.
 • voordelen Groot aanbod aan voetbalwedstrijden.
 • voordelen Mobiele app.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Circus 4.83/5 Circus Promotiecode
Welkomstbonus
€250
 • voordelen Marge van 6,09%.
 • voordelen Prima promoties en een gebruiksvriendelijke website.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Jacks.nl 4.82/5 Jacks Bonus Code
Welkomstbonus
€60
 • voordelen Hoge quoteringen.
 • voordelen Odds boosts en andere promoties.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Bet365BetCityCircusJacks.nl
Inzetten op de winnaar✔️✔️✔️✔️
Correcte Score✔️✔️✔️✔️
Over/Under✔️✔️✔️✔️
Handicap✔️✔️✔️✔️
Bet Builder✔️✔️✔️✔️
Beide teams scoren✔️✔️✔️✔️
Draw No Bet✔️✔️✔️✔️

Kies je ervoor om bij een van deze bookmakers een Griekenland Nederland voetbal 2023 weddenschap te plaatsen, dan is het advies om naar onze strategieën en tips te kijken, waarmee de kans stijgt dat een weddenschap succesvol is. Hoewel je altijd risico loopt bij het afsluiten van een weddenschap, kun je dit risico met deze tips wel zo veel mogelijk beperken.

Denk daarbij aan het wedden met een bonus of het live wedden op voetbal. Kies je hier namelijk voor, dan kun je inspelen op de ontwikkelingen in een wedstrijd. Daarbij kun je vaak inzetten vanaf je mobiele telefoon, waardoor het een stuk sneller gaat. Dit is zeker het geval als je kiest voor bookmakers als Bet365 of Unibet, aangezien zij een mobiele applicatie aanbieden.

Wedtips voor Nederland – Griekenland wedstrijd op 16.10.2023

Hieronder hebben we voor het gemak nog een aantal wedtips voor Nederland vs. Griekenland 2023 op een rij gezet.

 • 1X2 (winst voor Nederland) – Het Nederlands elftal is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Zij wisten de eerste groepswedstrijd tussen beide landen te winnen, hebben meer kwaliteit in de ploeg, krijgen lagere quoteringen van de bookmakers én hebben een veel beter onderling resultaat. Van alle duels tussen beide ploegen verloren zij er maar één.
 • Over/Under 2.5 – Kijken we naar alle duels tussen Nederland en Griekenland, dan vielen er in totaal 26 doelpunten. Dit zorgt er al voor dat dit weddenschap interessant is. Toch is ons advies om in te zetten op meer dan 2.5 doelpunten van Nederland. Niet alleen vallen hierdoor de quoteringen hoger uit, ook heeft Nederland in de eerste groepswedstrijd met een 3-0 overwinning in eigen huis al laten zien dat dit mogelijk is.
 • Draw no bet – Dit zijn wat ons betreft de twee belangrijkste weddenschappen waar je gebruik van kunt maken. Wil je wat risico nemen, dan kun je ook nog kiezen voor een Draw no Bet met inzet Griekenland. Hiervoor krijg je nog steeds mooie quoteringen, aangezien de bookmakers niet verwachten dat Griekenland een kans maakt.
 • Juiste score – Neem je nog meer risico, dan kun je proberen om de juiste score te voorspellen. Bij de bookmakers is een 2-0 of 3-0 overwinning van Nederland erg populair, maar je kunt het zo gek maken als je wil. Let er wel op dat de score precies juist moet zijn om in de prijzen te vallen.
 • Handicap – Tot slot nog een weddenschap waarmee je het risico kunt verhogen of juist beperken. Dit doe je door een weddenschap te plaatsen met een handicap. We zouden adviseren om Griekenland een virtuele voorsprong te geven, maar Nederland te laten winnen. In dat geval krijg je alsnog mooie quoteringen voor een overwinning van Nederland.
 • Memphis Depay of Cody Gakpo – En tot slot is het wat ons betreft de moeite waard om in te zetten op een doelpunt van Cody Gakpo of Memphis Depay. Laatstgenoemde staat namelijk tweede op de topscorerslijst aller tijden van het Nederlands elftal, terwijl Cody Gakpo heeft laten zien enorm op dreef te zijn voor club en land. Hij wist in de laatste 2 interlandwedstrijden voor het Nederlands elftal 2 van de 5 doelpunten voor Nederland te maken.

EK 2024 in Frankrijk

Nederland is op dit moment niet de favoriet om er met de groepswinst vandoor te gaan. Frankrijk staat namelijk op een eerste plek en is bij de bookmakers de favoriet. Desondanks komt er nog een wedstrijd tussen beide landen aan, waarbij Nederland het gat met Frankrijk kan verkleinen tot drie punten. Lukt dat niet, dan is ook Nederland vrijwel afgeschreven voor groepswinst in Groep B. Daarnaast zijn er ook nog andere wedstrijden in de groep die gespeeld moeten worden.

De eerste twee landen plaatsen zich direct voor het EK 2024, waardoor het belangrijk is dat Nederland haar duel van Griekenland, Ierland en Gibraltar wint. Vooral de eerste wedstrijd tegen Griekenland is daarbij van belang, aangezien dit land een directe concurrent is in de strijd om plek 2 in de poule.

Naast de wedstrijd tegen Griekenland, kun je ook nog veel andere wedstrijden van het Nederlands elftal kijken. Aangezien alle wedstrijden in Europa worden afgewerkt, is er sprake van een minimaal of zelfs geen tijdsverschil. De komende tijd kun je dus genieten van het Nederlands elftal. De eerstvolgende wedstrijd van Nederland is tegen Frankrijk op 13 oktober 2023. Dan speelt Nederland een thuiswedstrijd in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Later dit jaar gaan zij het nog opnemen tegen Ierland en Gibraltar. Deze laatste twee wedstrijden staan gepland voor november en zullen hoogstwaarschijnlijk doorslaggevend zijn voor het behalen van een tweede plek in de poule. Kortom, er is nog genoeg om voor te strijden voor het Nederlands elftal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.